Българската стопанска камара: Нели Нешева е жертва на недъзите в здравеопазването

Нели Нешева

© Георги Кожухаров

Нели НешеваБългарската стопанска камара защити в писмо до народните представители подалата оставка шефка на здравната каса Нели Нешева.


В писмото се казва, че Нешева е станала жертва на недъзите в системата на здравеопазване. "Зад активната медийна кампания срещу ръководството на НЗОК прозират лобистки интереси на засегнати от новите правила за движение на финансовите потоци, включително и по отношение финансирането на здравните заведения и търговете за лекарства", е позицията на камарата, подписана от председателя й Божидар Данев.


В петък управителят на здравната каса подаде оставка, след като премиерът Бойко Борисов помоли парламентарната група на ГЕРБ да я поиска от Нешева. Мотив за това стана разразилият се скандал с получените бонуси от ръководителя на институцията. Информацията за премиите беше обявена от депутата от "Синята коалиция" Димо Гяуров, който беше изчислил, че Нешева е взела над 30 000 лв. По-късно тя обяви с видимо раздразнение, че е взела само 12 156 лева бонуси и трудът й си имал цена. В петък сутрин пък се извини на пациентите и медиите по телевизията за тона, с който го е направила, и каза, че ще дари парите за благотворителност.
Още тогава Нешева получи подкрепа от институции и депутати. Председателят на Българския лекарски съюз Цветан Райчинов заяви, че оставката не бива да бъде приемана, председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев посочи, че атаките срещу нея са провокирани от много по-дълбоки причини от взетите бонуси. Бойко Борисов се изказа в Министерския съвет, че Нешева е работила много добре, "но както гласи една българска поговорка, в кацата с мед една лъжичка катран е достатъчна, за да го направи негоден за консумация".


Българската стопанска камара (БСК) в качеството си на неправителствена организация, представена в надзорния съвет на касата, застана зад позицията, че в условията на финансова криза през последната година ръководството на НЗОК е положило много усилия да стабилизира дейността й и
"да тушира натрупаното през последните години напрежение, свързано с изплащането на задължения към договорните партньори".


Изрично се споменава, че БСК е "принципно против изплащането на бонуси за сметка на такси и глоби". В същото време обаче институцията е "за" раздаването на премии на работещите в администрацията, когато се отнася до реални резултати и е в съответствие с буквата на закона.


"Изказваме своите опасения, че персоналните промени в НЗОК могат да доведат до нежелани сътресения, които ще намалят или заличат ефектите от постигнатото през изтеклата година. Очакваме управленската далновидност да надделее над популистките реакции и стабилността на НЗОК да бъде съхранена", се казва в позицията.


В нея са упоменати и постиженията на Нели Нешева като ръководител на касата за изминалия период. Сред тях са:


Стабилност и регулярност при плащанията към аптеки и болници
Основният проблем - закъснението в плащанията към болниците и аптеките през 2010 година - беше решен. Още през януари 2011 г. финансовата институция изплати всички дължими средства от предходни периоди на аптеките и на болниците.


Нова лекарствена политика на НЗОК
Утвърдени бяха ясни и категорични правила за договаряне на цените на лекарствата. Касата вече има възможност да договаря отстъпки в цените на медикаментите, с което се постига реално намаление на съществуващите цени и по-ефективно изразходване на средствата за лекарства. С приемането на новата лекарствена политика се ограничи съществуващият монопол и лобиране при определяне на цените и влияние на определени фирми и консорциуми.


Нова методика за разпределяне на средствата към болниците
Новата методика повиши прозрачността при разпределение на финансовия ресурс и ограничи съществуващия външен натиск и лобиране за преразпределение на финансови средства към точно определени здравни заведения.


Нова методика беше приложена и за разпределяне на направленията за изследвания и за консултация със специалист
През 2011 г. касата осигури повече направления за изследвания и за консултация със специалист. Въведен бе нов начин на работа с районните здравноосигурителни каси - делегира им се по-голяма самостоятелност при взимането на управленски решения.


По-лесен достъп до лекарства
От 2011 г. бе разширен достъпът на хронично болните пациенти до отпускане на частично или напълно платени от НЗОК лекарства. От 2011 г. хронично болните получават своите лекарства в която и да е аптека, сключила договор с НЗОК, на територията на цялата страна.


От стопанската камара подчертават още, че са били разрешени проблемите с информационното обслужване на дейността на касата. "Извършеният одит позволи да се разкрият и преодолеят онези "бели петна" в дейността, които не позволяваха да се предостави обективна и точна информация за дейността на касата и особено в сферата на лекарствената политика".


Според писмото благодарение на последното ръководство на НЗОК получаваната информация е вече много по-точна. С нея се "осветляват" основните доставчици, периодично се анализират цените на лекарствата, на които са закупени, да се знаят кои са фирмите, които разполагат с монополно положение, пише още в позицията, публикувана на сайта на камарата.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1549 Разстроено

  Жертва? Милата, дожаля ми...
  Банкова сметка, да събираме помощи открихте ли? Или поне СМС номерче?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 2. 2 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  А пък аз останах с впечатлението, че е жертва на арогонтността, и алчността си, ама, ... объркал съм се. Предполагам, че с подобно изявление БСК ще излязат и за онази със 72 000 лева дмс.

 3. 3 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Крадливите разбойници били жертви. Да идем да ѝ се извиним и да ѝ се помолим да забрави обидата и да поеме отново поста си ли, що ли?

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 4. 4 Профил на bono_vox
  bono_vox
  Рейтинг: 565 Неутрално

  БСК в последно време не се държат като работодателска организация ами само пускат разни популистки кьор фишеци.
  Нели Нешева е жертва на тези 12 хил лева които си е изплатила, и които ЗАБЕЛЕЖЕТЕ щяла да дари.
  Алоооууу. За идиоти ли ни вземате???

 5. 5 Профил на ooonufri
  ooonufri
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Жертва бил с такива премии. Ми тя и Масларова беше жертва.
  Откога жертвите започнаха да плячкосват?
  А плячката, демек ние, какво да кажем, щом нас ни крадат жертвите? Българският ли е беден, та не може да изрази такива заплетени ситуации?

 6. 6 Профил на A.K
  A.K
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Хаха Нели Нешева е жертва на недъгавия си мозък, с който мисли че бонуси от една окаяна организация като Здравната каса , са нормални, нокато болните се гърчат без направления пред болниците.

 7. 7 Профил на Тарасконски
  Тарасконски
  Рейтинг: 470 Разстроено

  Тя е жертва само на алчността си. А хилядите онкоболни, на които тя и бившите й шефове са отнели правото на адекватно лечение на кого са жертва и кой ще им защити правата?!?!

 8. 8 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Гневно

  Българската стопанска камара: Нели Нешева е жертва на недъзите в здравеопазването
  ================================
  Единият недъг е безработните да плащат задължителна здравна вноска при закъснение и с лихва а държавният чиновник да си самоопределя бонус от тия пари.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 9. 9 Профил на petar_333
  petar_333
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Каква жертва е тази нахалница,държанието и е повече от възмутително.Алчността и е написана на челото и.

 10. 10 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Стига бе Андрешковци - стига ревали за тази премия бе - стига! Стотици чиновнически мизерници крадът 15 пъти по толкова на година за 20 пъти по-малко обществено полезна работа. Сега ще сложат на нейно място някой крадлив селяндур дето ще си я подкара по-старо му със Софарма и ще краде по 100 хиляди на година но всички вие ще сте в овчи възторг защото официалната заплата ще му е по 2500 на месец.

  Не е важно аз да съм добре - важно е на Вуте да му е зле! - е това трябва да го напишат на герба на РБ - по добро описание на народа ни - здраве!

  Тази жена се държа изключително тапашки - факт - но моля ви престанете с тази премия...

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 11. 11 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Тези дни се пенсионира наша пощенска раздавачка за 39 год.стаж на 60 год.възраст с пенсия 136. 87 лв....С БОНУСЪТ на Нели тя ще живее 8 години!?!?...Ясно ли ви е ?...39 год.да работиш, за един бонус,ако живееш 8 г. още!...

 12. 12 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Българската стопанска камара: Нели Нешева е жертва на недъзите в здравеопазването
  ================
  А ние сме жертва на мафиотската здравна каса...

  الرجل الكبير
 13. 13 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Далаверите в лекарствения бизнес са огромни!Никой не може да сложи спирачка на лекарствената мафия в България!Смениха се сума правителства-лекарственит мафиоти са едни и същи и просперират при всички!

  Там търсете причините за лошото здравеопазване!Печалбите им са огромни!Една частна болница е скъпо,трудно и рисковано начинание!
  Дистрибуцията на лекарства е сладък бизнес.Плащаш си на който трябва и си добре!

  За това български лекарства се продават в Турция три пъти по-евтино,отколкото у нас!!!!

 14. 14 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#13] от "faeton":

  Много точно ! ... не бонуса - лекарствата глупако!

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 15. 15 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Наглостта е порок Сори!

 16. 16 Профил на mariancheto_zo
  mariancheto_zo
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Хората я защитават и правилно! Може да е взела 12 бона (които после върна) бонус, но Огнян Донев е спечелил половин милиард от високите цени на лекарствата! А тия пари са от моя и вашия джоб! Да не забравяме, че се ощетява и държавата! Дано да я върнат на работа!

 17. 17 Профил на iwailofil
  iwailofil
  Рейтинг: 213 Неутрално

  хората, които настъпа и не им изнася,я уволниха - монополистът Донев със скъпите лекарства и заместник министъра Павлова. Колкото до скапаното бонусче от 12 хил лева, всички знаем, че това не е кой знае каква голяма сума. А иначе за пенсийката на пощаджийката, където прочетох във форума - за съжаление това е вярно, но работещият не може да разсъждава за пенсионирания - разликата е огомна. Ми то има хора с по 100 хил лева заплата като Левон Хампарцумян - това колко пенсии по 136 лева са>истината е, че се мъчат да фокусират поглед ане към Донев, който е разследван от ЕК. Между другото, блестящ репортаж на тв7, гледайте го

 18. 18 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#16] от "mariancheto_zo":

  ++++++

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 19. 19 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Това с "даренията" взе да се заформя, като запазена партийна марка! А наистина можеше да ги дари, но преди скандала
  [quote#2:"442"]А пък аз останах с впечатлението, че е жертва на арогонтността, и алчността си, ама, ... [/quote]
  Алчността бих и простил- човешко е, но арогантния тон - не

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 20. 20 Профил на steve_a
  steve_a
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Нели Нешева не е ли протеже на македонската мафия и на някои техни съдружници - преподаватели от УНСС???

  В ядрото на тази мафия са висшите офицери от "Информационно Обслужване" АД - доц. Максим Костадинов Захариев, Христо Кулишев (дългогодишен шеф в Агенция Митници и син на члена на кръг "Звено" и на БКП - Георги Кулишев), професор Стоян Кушлев и други. Всички са дългогодишни висши офицери от ДС, изкусни интриганти и кукловоди в сянка. Те ръководят Нели Нешева. Те контролират и министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов и Менда Стоянова. Те ръководят и повечето от министрите в кабинета. До голяма степен те управляват в сянка това правителство според техния финансов интерес.

  Затова, едва ли ще е голяма трагедия, ако си отиде една от техните пионки ... ???

 21. 21 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#11] от "hinin37":

  Може още по демагогски пример да извадиш - сметни в Сомалия едно негърче колко време ще живее с тези пари - сигурно до 25-тата си година!

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 22. 22 Профил на gesler
  gesler
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Дайте номер да пускаме СМС-и и да помогнем на "жертвата"(((

 23. 23 Профил на easy_money
  easy_money
  Рейтинг: 213 Разстроено

  Целта е ясна на всички,да махнем Нели Нешева защото отказва да подпише новите договори за лекарствата които се плащат от касата и в които са заложени в пъти по-високи цени от монополиста Софарма и да сложим наш човек,който ще е по-сговорчив и който ще подпише новите договори,за да могат пак да бъдат източени милиони от бюджета на касата и да влязат в джоба на Огнян Донев.И за това ще я обвиним,че си е отпуснала 12 хиляди лева бонус,при положение,че управлява 2,6 милиарда бюджет на Здравната каса.Огнян Донев няма да се спре пред нищо за да постигне интересите си и да затвори устата на Нешева,която намекна за огромен натиск върху нея за новите цени на лекарствата.От ГЕРБ,се надявам,че няма да се продадат на Софарма и да уволнят Нешева,за да сложат човек на Донев,чрез който да продължава точи милиони с цените на лекарствата.

 24. 24 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  [quote#10:"mastikata"]Тази жена се държа изключително тапашки - факт - но моля ви престанете с тази премия...[/quote]
  Ха, ама тя се държа "тъпашки" именно заради "тази" премия? Даже не знаех, че тази особа съществува, никога не ме е интересувало. Тя сама се /си/ натресе народната "любов" Всеки си е виновен сам. Груб тон, нагъл поглед, липса на смирение или мъничко покаяние, всичко това отвращава хората!

 25. 25 Профил на liposukciq
  liposukciq
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Много добре ви е ясно,че проблема не е в бонусите,а в източването на Здравната каса,чрез цените на лекарствата,но се правим на умряла лисица и се опитваме да изместим вниманието от цените на лекарствата,където се крадат стотици милиони.И бързо разкарахме непокорната шефка,която не иска да подпише новите договори с по-високите цени на Софарма,като изкарахме как била взела 12 хиляди лева бонус,а че Огнян Донев и Софарма продават лекарствата на касата на цени в пъти по-високи от пазарните и печелят стотици милиони всяка година нищо не казваме,но хората не са балъци и разбират къде е голямата далавера.Сега ще си сложат някой техен човек,който ще подпише по-високите цени и всичко ще си е по старому.Недейте да заблуждавате хората и да ги настройвате против Нели Нешева,че е взела бонус,а напишете какви цени плаща касата за лакарствата на Софарма,за да се видят къде потъват парите от здравни вноски на хората

 26. 26 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 613 Неутрално

  [quote#2:"442"]А пък аз останах с впечатлението, че е жертва на арогонтността, и алчността си, ама, ... объркал съм се.[/quote]

  Лекарската Мафия е в действие за да запази човека си
  Алчността й изяде главата на Нешева и никой не може да оспори факта че е прибрала парите за "допълнителното материално стимулиране" Седемте смъртни гряха са : Гняв
  Алчност, Завист, Лакомия, Похот, Високомерие и Леност ... Е, Нешева със сигурност отговаря положително за Алчност и Високомерие ... своят Гняв си го изля на пресконференцията ... пък като я гледам и Лакомията не й е чужда !

 27. 27 Профил на мрачен интелектуалец
  мрачен интелектуалец
  Рейтинг: 572 Неутрално

  тази е ясна, ами защо не разследват донев за евтините лекарства, които продава в съседни държави и които струват няколко пъти повече тук!? всъщност какво стана с разследването на монополното положение, което беше започнало от ЕК?

 28. 28 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1034 Весело

  Да се направи клинична пътека за тези недъзи.
  Или пак няма пари?

 29. 29 Профил на qn4eto92
  qn4eto92
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#27] от "svoboden_udar":

  И на мен това ми стана много интересно,при този скандал,който се заформи със Софарма,как ЕК още не е е намесила и не е поискала отговори на някои въпроси...Своеволията в родината излизат от всякакъв контрол!Телевизията ли е институцията,която трябва да води разследване...Възмутена съм!

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Lana
  Lana
  Рейтинг: 418 Любопитно

  Да казвам ли на глас на кой беше неудобна Нели Нешева като позиция в НЗОК и защо трябваше да си подаде оставката или всички си го знаем? Лошото е, че лобирането на въпросната личност идва от най-високи етажи в Министерството на здравеопазването, а това си е доста опасно.

  Мозъкът е чудесно нещо! Иска ми се всички да имаха по един!
 32. 32 Профил на mildoktora
  mildoktora
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Истината е, че не поиска да играе по свирката на Огнян Донев и неговата подлога зам.министър Павлова и поиска да се преразгледат цените на лекарствтаа, които у нас аса тройно по-скъпи в сравнение с чужбина. так и й духнаха под опашката. ЕК разследва Софарма за монопол, янче, така че спокойно.

 33. 33 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 827 Весело

  Щом ченгето Божидар Данев я защитава госпожа Нагълтон верно е жертва!
  На лакомията си!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 34. 34 Профил на mariancheto_zo
  mariancheto_zo
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Абе тука нали сте големите раделите за българското - тогава що си мълчите за монополната империя на огнян донев? Може ли едно хапче за кръвно тук да струва 20 лева, а в Сърбия 11 - това нормално ли е! Писна ми да им давам повече, отколкото трябва!

 35. 35 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1547 Весело

  [quote#6:"A.K"]Хаха Нели Нешева е жертва на недъгавия си мозък, с който мисли че бонуси от една окаяна организация като Здравната каса , са нормални, нокато болните се гърчат без направления пред болниците.[/quote]Ха-ха, ами направо лишете всички служителите на НЗОК от заплати докато не бъде изцерен и последния болен! Оставете ги на хляб и вода! И от време на време ги налагайте и с камшик! И всичко ще тръгне по мед и масло!

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 36. 36 Профил на Зора Чернева
  Зора Чернева
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Първо Донев така е свикнал-да прави дъмпинг на цените при износ, а в България да съдира кожата на безропотния потребител. Така правеше и при експорта на кремиковска продукция в Испания и Италия. Но ЕК го цапардоса по ръцете. Само, че напъните на някои журналисти да ми обясняват, че младите експерти започват работа в държавната администрация с ниски заплати е тъпотия. Питам защо трябва директно да постъпват на работа там, а не някъде в реалния сектор, където биха могли да научат нещо? Те всъщност като завършат образование какво знаят? Колкото до Нешева-няма да й приемат оставката естествено. Прекалено смешно беше Б.Б да "препоръча" на ПГ да й поиска оставката. Защитата обаче, която започна от всички страни, ме кара да мисля, че е много удобна за статуквото, което толкова години обрича българите на емиграция или геноцид. Да приемем, че е много ценен кадър. Факт е обаче, че лицето Нешева се държа толкова просташки-милиционерски, че съм отвратен от нея и тези, които я подкрепят.

 37. 37 Профил на margaritamih
  margaritamih
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Така става то като не си човек на Огнян Донев. Не можеш да се ползваш с протекциите му.

 38. 38 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  [quote#20:"steve_a"]Нели Нешева не е ли протеже на македонската мафия и на някои техни съдружници - преподаватели от УНСС?[/quote]И на МОСАД. Също и на КГБ.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 39. 39 Профил на margaritamih
  margaritamih
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#31] от "trionka77":

  Няма смисъл да даваш такива обяснения, то е ясно като бял ден. Не може да му се отрече че е страшен мошеник!

 40. 40 Профил на steve_a
  steve_a
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#31] от "trionka77":
  [quote#31:"trionka77"]Да казвам ли на глас на кой беше неудобна Нели Нешева като позиция в НЗОК[/quote]

  Защо не кажете на кой е неудобна Нели Нешева, но малко по-подробно?

  Само да повтаряте Огнян Донев и да го обиждате звучи несериозно и просташки, сякаш искате да поставите свое протеже на негово място!!!

 41. 41 Профил на albenka_1976
  albenka_1976
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Касата вече има възможност да договаря отстъпки в цените на медикаментите, с което се постига реално намаление на съществуващите цени и по-ефективно изразходване на средствата за лекарства. С приемането на новата лекарствена политика се ограничи съществуващият монопол и лобиране при определяне на цените и влияние на определени фирми и консорциуми.

  Затова я махнаха. Колкото до Донев, то той е монополисти най-малко има далавера от промените. Не знам доколко му е неудобна нешева, но със сигурност близката до него зам.министърка е по-удобна. А тя искаше да яхме позицията още вечерта, в която Нешева си подаде оставката

 42. 42 Профил на mani4eto1990
  mani4eto1990
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Стабилност и регулярност при плащанията към аптеки и болници
  по-лесен достъп до лекарства, С приемането на новата лекарствена политика се ограничи съществуващият монопол и лобиране при определяне на цените и влияние на определени фирми и консорциуми.

  Само това стига да я притеснят, а има и още

 43. 43 Профил на the_european
  the_european
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Възможно е Нели Нешева да си е вършила прилично работата и да има определени заслуги за подобряване на работата на Здравната каса. НО, както казва премиера, и една капка катран в меда разваля хубавата работа на такава висока обществена позиция. А катранът при нея въобще не е капка, а цял казан. 1) Въобще не стана ясно точно какви бонуси и колко сама си е раздала Нели Нешева и липсата на прозрачност по отношение на възнаграждения и прословутото ДОПЪЛНИТЕЛНО МАТЕРИАЛНО СТИМУЛИРАНЕ в тази обществена институция (за мен поне) е не просто съмнително, а равносилно на гнусна измама. По линия на ДМС чиновниците и разни други на такива служби КРАДАТ почти безотчетно огромни количества от парите на данъкоплатците. После защо нямало пари за пенсии или за майки с малки деца. Дянков щеше уж да въвежда някакви правила, но 2,5 години му стигнаха само да говори и да обявява добри намерения без НИКАКЪВ РЕЗУЛТАТ засега. 2) Тя е с мениджърски договор, няма статут на държавен служител и няма право на такова. 3) Досега не съм видял Изпълнителен директор в частния бизнес сам да си определя бонусите – това го прави управителния или надзорния съвет, т.е. това го правят НАЧАЛНИЦИТЕ. Ако тя беше управител на частна фирма, не само щеше да е уволнена и да е върнала парите, ами в зависимост от собственика можеше колата и да е изгоряла СЛУЧАЙНО, пак случайно лоши младежи можеха да я пребият и въобще щяха да и се случат една купчина лоши работи за съвсем кратко време. 4) Г-жа Нешева така се омаскари сам самичка на интервюто с нескопосаните обяснения за парите, показвайки на цяла България изключителната си арогантност и глупост, че светица да би била преди това, не би могло да я спаси. Дори самият жест с даряването на парите за благотворителност говори за арогантност, съчетана с глупост. Трябва ли такъв човек да бъде директор на каквото и да е, дори на водопад? Не разбира се. Има поне 100 000 души в България, които са по-достойни от нея за този пост.

 44. 44 Профил на yanko.velev
  yanko.velev
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Добре де, голямо плюене в горните коментари. Да, много неподходящо се изказа - и думите, и претенциите, и тонът минаха границите. но и теб да те обвини Димо Гяуров, които също лапа, че и повече, няма да ти хареса. Но е факт, че я защитиха много организации, и то доста аргументирано и с факти. Наистина реформата, дори да ви се струва малка, явно се прави нещо. А то на някого не отърва. И затова раздухаха тези 12 000. Не че изчезващата дясна партийка много я боли.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK