Избран е нов шеф на борда на "Напоителни системи" - Радослав Чеглайски

Избран е нов шеф на борда на "Напоителни системи" - Радослав Чеглайски

© Ивайло АнгеловРадослав Чеглайски е избран за председател на Съвета на директорите на "Напоителни системи".


От ноември 2011 г. досега той е бил зам.-председател на борда на дружеството. Той е строителен инженер по хидроенергийно строителство. Чеглайски е бил номиниран от съвета на директорите, съобщи агенция "Фокус".


Людмил Денев, който беше предложен за председател от министър Мирослав Найденов, беше избран за член на съвета на директорите. Досега той е бил главен инженер на "Напоителни системи".
Съветът на директорите обсъди на открито заседание днес двете кандидатури за нов председател, след като късно снощи министър Найденов освободи досегашния шеф Георги Харизанов.


Причината - повдигнато обвинение срещу Харизанов за присвояване на 50 хил. долара от 2001 г.


Тази сутрин министър Найденов изрази недоумение защо обвинението е повдигнато 11 години след случилото се.


"Тъй като в тази ситуация ще се създаде допълнително напрежение в "Напоителни системи", снощи имахме среща с премиера и самият Харизанов предложи да бъде освободен. Харизанов ми каза, че през 2001 г., когато е станала тази ситуация, е бил подложен на детектор на лъжата и резултатът е бил, че не лъже. Повече от 10 години нито е разпитван, нито е викан и след 11 години се възобновява това дело и той получава обвинителен акт", поясни Найденов.


Той подчерта, че Харизанов се е справял добре с работата си и отзивите за него били отлични навсякъде.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK