Пръстови отпечатъци уличили уволнения шеф на "Напоителни системи" Георги Харизанов

Георги Харизанов

© Анелия Николова

Георги ХаризановПрез 2010 г. са открити пръстови отпечатъци на Георги Харизанов, което е наложило да бъде възобновено разследването за кражба, прекратено заради липсата на доказателства. Това обяви говорителят на Софийската градска прокуратура Румяна Арнаудова, която даде подробности за досъдебните производства, които се водят срещу бившия председател на съвета на директорите на "Напоителни системи" Георги Харизанов, съобщи "Фокус"


През 2001 г., на 19 септември, прокуратурата е образувала досъдебно производство за кражба, извършена в големи размери, срещу неизвестен извършител. Разследването е прекратено заради липса на доказателства. През 2010 г. обаче са открити пръстови отпечатъци на Георги Харизанов, което е наложило възобновяването му. Тогава Харизанов е привлечен като обвиняем. В момента досъдебното производство все още е във фаза на разследване.


Георги Харизанов е работил като изпълнителен директор във фирмата, от която са изчезнали парите. Кражбата е извършена, като са били взломени 2 каси от счетоводството с технически средства, в резултат на което са били откраднати парите. Прокурорът е преценил, че доказателствата са достатъчни, за да се повдигне обвинение срещу Харизанов.


През 2010 г. на Харизанов е повдигнато и второ обвинение – за закана за убийство, което се гледа в Софийския районен съд. По него ме у наложена мярка "подписка". Прокурор Арнаудова обаче обясни, че не може да даде повече подробности за второто дело, тъй като се гледа от Софийската районна прокуратура.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK