Марин: Нито един с прякор не е помилван

Пресконференция на Георги Първанов и Ангел Марин

© Георги Кожухаров

Пресконференция на Георги Първанов и Ангел МаринНяма нито един скандален случай на помилване, няма нито един помилван с прякор, обяви на пресконференция днес доскорошният вицепрезидент Ангел Марин. Той акцентира, че за двата си мандата от 2002 до 2012 г. е помилвал 533 души и не уважил молбите на други 7900 осъдени. По думите му в последните дни прегледал на лаптопа си всички молби за помилвания дали няма нещо скандално.


Подходът със статистика е неработещ, смята Марин. Той посочи, че трябва да се вниква във всеки случай, във всяка човешка съдба. Затова и подбра конкретни случаи, които "изсветли", тъй като законът за защита на личните данни не позволява да се огласява информация за помилваните.


По повод обвиненията, че е помилвал осъдени, преди да влезе в сила присъдата им, Марин даде пример с двама души. В единия случай ставало въпрос за осъден за кражба на коли на 6 години затвор, щетите са били възстановени, а той напуснал страната веднага след присъдата си. Поради давност не е можел да влезе в затвора, но тъй като не познавал законодателството, не смеел да се върне в България и подал жалба за помилване.
Другият казус засяга човек с две присъди за кражба. Първо откраднал велосипед, който върнал, но бил осъден на 6 месеца условно, но в изпитателния срок откраднал кафемелачка.


Марин разказа и за случаите на шестима осъдени за изнасилване и блудство, които е помилвал, "въпреки волята му да не издава такива укази". Отбеляза, че на 602 е отказал. "Не бих помилвал и тези шест, но нали трябва не с мъст и злоба да се подхожда към тези съдби", сподели вътрешната си борба той. На повечето наказанието е било намалено с 1 година и в три от случаите ставало въпрос за хора със "сериозни здравословни проблеми".


Марин обяви още, че е помилвал 233-ма осъдени за убийство, не е уважил молбата на други 2859. Помилвал е 74 осъдени за наркотици, на 637 е отхвърлил молбите.


За указите, с които се дава и отнема българско гражданство, Марин коментира, че никой не може да получи гражданство шушу-мушу и покрито. "Не просто работих, а воювах за това всеки, който получава българско гражданство, да знае, че това не е трамваен билет, това е българско гражданство", с патос обяви Марин.


За случая с отнетото гражданство на Константин Циганов, сочен за кръстник на една от най-сериозните руски престъпни групировки в близкото минало - "Уралмаш", Марин коментира, че има "удивително съчетание на нападките - от близки на представители на престъпността и от властта". "И се питам кой на кого помага - властта на престъпниците или престъпниците на властта, или са на едно хоро", попита той.


Марин отрече да познава Циганов - "не съм се здрависвал с него". Добави, че никой от престъпниците не разполага с телефонния му номер и не му се е обаждал.


Марин каза още, че е получавал редовна информация от ДАНС по въпросите за българското гражданство. Отлично работих с ДАНС и с Министерството на правосъдието. Прогнозира, че за даването на гражданство вероятно тепърва ще се разказват легенди и ще се казва, че еди-кой си бил платил. Единствено с предимство се е давало гражданство по препоръка на определен министър, заяви Марин.

Ключови думи към статията:

Коментари (95)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Tai Lung
  Tai Lung
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Може да са убийци помилваните, ама поне не са с прякори - сега вече съм спокоен...

 2. 2 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1416 Гневно

  Усрал си се а сега търсиш оправдания.

 3. 3 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1096 Весело

  Дон Цеци не е ли прякор????

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 4. 4 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1077 Весело

  Този е голям веселяк. Без прякори. Към всички са се обръщали с цели имена и най-често на фамилия

 5. 5 Профил на Tai Lung
  Tai Lung
  Рейтинг: 853 Неутрално

  [quote#3:"spas27"]Дон Цеци не е ли прякор???? [/quote]

  Това не е прякор, а титла

 6. 6 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2774 Любопитно

  "...не смеел да се върне в България..." - горкият! Колкото до близките на ЖЕРТВИТЕ, чиито МЪЧИТЕЛИ, може би също не познават закона!, помилването им едва ли ги е накарало да заобичат повече България. ГРЕШКА - РАКовидителите на България...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 7. 7 Профил на moreto
  moreto
  Рейтинг: 627 Весело

  Примерът с помилването на двамата души, осъдени за кражба направо ме разплакаха!

 8. 8 Профил на petar_333
  petar_333
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Функцията на вицепрезидента е сведена до един скъпоплатен фикус.Явно е, колко безсмислена работа върши той и какъв е неговият цялостен принос.

 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  Интересно каква е била тарифата за помилване на рецидивист? За гражданство имам известна представа.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#5:"Tai Lung"]
  Дон Цеци не е ли прякор???? - цитат на коментар #3 от “spas27”

  Това не е прякор, а титла [/quote]

  Тогава, защо се чудите, че го няма в лаптопа на А.Марин може да са го калкулирали като бонус за тогавашните избори.?

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 11. 11 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 909 Неутрално

  "...Марин обяви още, че е помилвал 233-ма осъдени за убийство..."

  Предполагам, че сред тези 233-ма има неколцина, за които може да има някакви справедливи мотиви за помилване. Например като онова момиче, утрепало изнасилвача си, който самият Марин даде за пример. Или ако някой е тежко болен в напреднала терминална фаза. Но повечето са освободени на какво основание? Те и без това присъдите в България за убийство не са от най-тежките, сравнени с практиката в други страни...

 12. 12 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "Марин обяви още, че е помилвал 233-ма осъдени за убийство, не е уважил молбата на други 2859."

  Тъй. Колко милиона лева е струвало на обществото осъждането и вкарването в затвора на тези 233 души, които той безотговорно, подигравайки се с труда на сложилите ги в затвора, е пуснал? Срещу тези 233 бивши затворници имаме и минимум 233 мъртви - сигурно някои са убили повече от един човек. Марин смята ли, че като пусне убийците да щъкат на воля пред близките на убитите, постига някаква справедливост или нарочно се подиграва с правосъдието?

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 13. 13 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "няма нито един помилван с прякор"

  Браво, герой! Добри критерии за помилване си имал.

  На всичкото отгоре казаното е пълна недоумица защото Първанов и той има прякор, да не го споменавам. Или то е партизанско име, както вие им казвате на прякорите.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 14. 14 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 1022 Гневно

  "Марин: Нито един с прякор не е помилван"

  Това е дискриминация!!!
  Аз имам прякор , значи само по този признак не би ме помилвал другаря генерал?

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат! Гъз е тяхното знаме!
 15. 15 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 1022 Весело

  А сега (не)сериозно : червените галоши и в демагогията вече не ги бива , тяхната става само за техните си. Ако не си убеден комунист просто няма как да му се вържеш на тоя тулуп!

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат! Гъз е тяхното знаме!
 16. 16 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Гоцин, скрий се.

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 17. 17 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 909 Неутрално

  #8, напълно съм съгласен, че вицепрезидентската институция в тоя и вид е напълно излишна. Мисля, че за премахването и няма да е необходимо ВНС, трябва само да се направи питане до КС. Ако все пак конституционните съдии кажат, че премахването на тази институция не може да стане с обикновено народно събрание, нека просто променят някои текстове в конституцията, така че председателят на НС да изпълнява по съвместимост и длъжността вицепрезидент, без да му се възлагат от президента някакви функции чрез укази. Винаги могат да се направят промени от такъв характер.

 18. 18 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Съперник на Първанов-Марин за първия мандат бяха-Стоянов и Куцкова! Куцкова осъди на ефенктивен затвор Цветелин Кънчев за криминалните му прояви! А преди втората кандидат-президентска кампания Първанов-Марин помилваха същия Цветелин Кънчев за да им донесе ромски гласове!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 19. 19 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  "Марин обяви още, че е помилвал 233-ма осъдени за убийство, не е уважил молбата на други 2859. Помилвал е 74 осъдени за наркотици, на 637 е отхвърлил молбите."
  Тази гнъсна твар корпус главорези за партийни нужди ли е сформирал???Е,ще му се получи на Гоце партийния преврат с подобни благодарни активисти..

 20. 20 Профил на customize
  customize
  Рейтинг: 515 Неутрално

  няма нито един осъден с прякор

 21. 21 Профил на bubana
  bubana
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Ако в Бъбгария все още имаше истинска журналистика, на всяка пресконференция на тези двамцата покровители на мафията и олигархията - Свети, Свети Гоце и Геле родоотсъпници, щеше да им бъде задаван въпросът за това писмо:

  Уважаеми другарю Милошевич,

  Бих искал да доведа до Ваше сведение позицията на БСП относно последните събития в Косово. Ние отхвърляме подхода на двоен стандарт и едностранно обвиняване на Югославия за създалата се ситуация в Косово… Парламентарната група на Демократичната левица декларира желание Народното събрание да приеме решение за неучастие на България във войната – нито пряко, нито косвено. Ние разглеждаме предложението за предоставяне на въздушен коридор на НАТО през България като много опасно за националната сигурност и за Балканите. Наивно и безотговорно е да се смята, че приобщаването към НАТО е гаранция за националната сигурност. Това би било авантюристично решение…

  Георги Първанов,

  председател на Българската социалистическа партия".

 22. 22 Профил на nomer37
  nomer37
  Рейтинг: 515 Весело

  По думите му в последните дни прегледал на лаптопа си всички молби за помилвания дали няма нещо скандално.
  ////
  Ето с това изречение разбирам, че комунето лъже. Много искам да видя едно 70 комуне как работи на лаптоп и да обясни какво е това!

  "Отдавна твърдя, че социализмът има нещо общо със СПИН. Предимно се предава по наследство и по полов път." Антон Кутев
 23. 23 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2583 Неутрално

  АБЕ ТОЯ КОМУНИСТ СМОТАН,ЧУВА ЛИ СЕ ВЪОБЩЕ,КАКВИ ГИ ПЛЕЩИ?

  Какво общо имат прякорите с помилванията,бе неадекватен?!

  И де ги намери 233 убийци без прякори? В Германия,която е 10 пъти по-голяма от България,за същият период са помилвани 5 осъдени!И искаме престъпността да намалява!И как да стане с такива хубавци?!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 24. 24 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 743 Весело

  Псевдонимите в ДС-досиетата минават ли за прякори?

 25. 25 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  А дон Цеци?

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 26. 26 Профил на customize
  customize
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#9] от "dodge_ram":

  колко ти взеха?

 27. 27 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1418 Весело

  [quote#14:"Karla Kaas 3.0"]Това е дискриминация!!!
  Аз имам прякор , значи само по този признак не би ме помилвал другаря генерал? [/quote]  Ако си с прякор,няма да те осъдят

 28. 28 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1416 Весело

  Те след това им го слагат прякора...ПОМИЛВАНИЯ...

  الرجل الكبير
 29. 29 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Много качествено, по социалистически - де факто нищо, казано. Всъщност ясно се казва: обаждам се, казвам нищо и се скривам. Изненада няма, но са свикнали и затова ще сметнат, че съм казал достатъчно.

 30. 30 Профил на Горгона Медуза
  Горгона Медуза
  Рейтинг: 515 Весело

  Добре, повярвахме ти!

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 564 Неутрално

  сега бьлгаските турци с турки имена прикори ли са
  или бьлгарските им имена биаха приакори и не знаиат законодателството и стоиат в турциа и чакат да бьдат помилвани
  аз знам един дето го изпратили на запад през социализма и сега в неговото жилище живеиат червени номенклатури

 33. 33 Профил на Борислав Ботев
  Борислав Ботев
  Рейтинг: 402 Гневно

  ''Марин разказа и за случаите на шестима осъдени за изнасилване и блудство, които е помилвал, "въпреки волята му да не издава такива укази". "Не бих помилвал и тези шест, но нали трябва не с мъст и злоба да се подхожда към тези съдби", сподели вътрешната си борба той.''
  А по чия воля е станало това?И като толкова се трогна за съдбите на тези изнасилвачи,помисли ли въобще за техните жертви - настоящи и бъдещи(защото такива престъпници най-често продължават по същия начин след излизане от затвора).А ако някой от неговите близки стане после жертва на същите?Пак ли ще се тревожи за извършителите?
  Ами помилването на тези убийци до какво ще доведе освен до затвърждаване на чувството за безнаказаност на тях и на другите подобни на тях?Не може да има никакво разумно оправдание за тези помилвания!

 34. 34 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Ами я сега да ви питам вие против конституцията ли сте, та така нападате Марин и то при положение, че е помилвал толкова малко хора!? Ако се тревожите за помилванията на Марин защо не се тревожите от факта, че при Стоянов помилванията са 4 пъти повече? По какви критерии? Кой е помилван? Хайде всичко на показ и тогава да говорим! Нека и на Жельо да се извадят помилванията! Как може едно конституционно право да бъде размахвано като скандал? Ама нали трябва да забравим кризата, бедността, кражбите! При това тези помилвания се правят в цял свят! Ще ги прави и Попова като вицепрезидент, а тя е подписала много от указите на Марин! Ама нейните помилвания няма да ви дразнят! Еей това гробаджиите, голяма измет са! Дай им само да плюят, а гъзовете им насрани се виждат!

  нели ангелова
 35. 35 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 564 Неутрално

  и знам едни други дето убиха един пенсионер кьде 90 годишен преди реформите и сега живеиат 25 години в неговото жилище

 36. 36 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 574 Любопитно

  Ръпона прякор ли е ... или той още не е в затвора....?

 37. 37 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Плосък, горделив, остарял човек, който говори глупости.
  Махнете го!

 38. 38 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Помилването е хуманен акт, ма за хора имунизирани от хуманност, няма какво да се обяснява. Много от случаите са с намалени присъди, което пак е помилване.
  Иначе Харизанов, престъпника, може да е на свобода и да управлява! Това не ви притеснява - престъпниците, облечени във власт!

  нели ангелова
 39. 39 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 564 Неутрално

  и една европеиска страна беше разделена и се обедини 45 години след червените номенклатури

 40. 40 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  “Не мога да помилвам никой, абсолютно никой, ако министърът на правосъдието не ми предложи това”, подчерта Марин.
  Ама вие си въртете плочата!

  нели ангелова
 41. 41 Профил на na4kow
  na4kow
  Рейтинг: 781 Гневно

  до деарблу >
  На село циганите чакат някой да умре и се нанасят, така в моето село в момента официално няма циганска махала, къщите са същите. Но са само цигани, отвън си личи, преди по 3ма души в къща, сега 20 и само пране, прасета и сателитни чинии. Баба ми и дядо ми са се хванали за главата и чакат нови съседи.

  По темата> СРАМ И ПОЗОР - това само един комунист може с гордост да го каже. Цялата президентска институция да сезира прокуратура и Гоце и Анце да влизат в затвора.

 42. 42 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 853 Неутрално

  [quote#18:"~"]Първанов-Мари помилваха същия Цветелин Кънчев за да им донесе ромски гласове! [/quote]

  -Това е опашата лъжа. Ц.Кънчев изобщо не е помилван.На 28 август 2003 г. Софийският градски съд решава да го освободи от затвора предсрочно и условно за добро поведение.-Това няма нищо общо с института на помилванията.Но за оплювачите на Първанов/Марин,естествено фактите нямат никакво значение.

 43. 43 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Минусите ви аргументи ли са?

  нели ангелова
 44. 44 Профил на niki2003
  niki2003
  Рейтинг: 458 Неутрално

  То май вицетата е по-добре да не вършат нищо,отколкото да ги вършат такива като този на снимката.Че и го наградиха дори!

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 853 Неутрално

  [quote#43:"Нели Ангелова"]Минусите ви аргументи ли са? [/quote]

  -Почти всички от коментиращите изобщо не са слушали/гледали пресконференцията на Първанов/Марин.-Те с е изказват "по принцип",като онзи.който защита на докторска дисертация горд заявява:"Не съм чел дисертацията,но се изказвам"."Аргументи" на такива критикари са ругатните и псувните,т.е.жалките опити на хора с ограничен речник да кажат нещо красноречиво.
  А журналистическото препредаване на цифри от пресконференцията,без направените обясненията на Марин за конкретните случаи,е подобие на информация.

 47. 47 Профил на Ивелина
  Ивелина
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Божеее, в каква държава живеем...

 48. 48 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 796 Весело

  Цитат на пъна "Няма нито един скандален случай на помилване, няма нито един помилван с прякор,"

  интересно дали един индивид с прякор гоце ще бъде помилван някой хубав ден

 49. 49 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 853 Неутрално

  "Марин: Нито един с прякор не е помилван"

  -Всъщност,това което то каза,бе че не е помилван нито един от големите и известни с "делата" си престъпници,чиито имена и дори прякори са известни.

 50. 50 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 612 Любопитно

  Другарю Маринчо , със тая намръщена Физиономия си ми напълно ЯСЕН .... БАЯ СИ загазил ...

 51. 51 Профил на lekia
  lekia
  Рейтинг: 425 Гневно

  А тоя червен бо..ук как точно е вниквал внимателно във всички оневинени като е освобождавал по повече от един човек на седмица в рамките на 10 ГОДИНИ. Само това ли е правил по цял ден !?

 52. 52 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Докога ще ни занимавате с тая кукла?

 53. 53 Профил на symmpro
  symmpro
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Жалък нещастник !

  Проста комунистическа фуражка !

  Защо ни наказва Бог с такива изроди ?!?

 54. 54 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 743 Весело

  Тъй верно др Г-л. Прекори нема и не мое да има.
  Е, изключваме "Дон Цеци", ма той пък даде едно рамо на наш"та Партия...

 55. 55 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2583 Неутрално

  [quote#40:"Нели Ангелова"]“Не мога да помилвам никой, абсолютно никой, ако министърът на правосъдието не ми предложи това”, подчерта Марин.
  Ама вие си въртете плочата! [/quote]

  Абе НеЛи,

  Това,че го е казал Марин,не значи,че е вярно!

  Министъра на правозъдието е ДЛЪЖЕН ДА ПРЕДАДЕ ВСЯКА МОЛБА ДО ПРЕЗИДЕНТА,ПОДАДЕНА ОТ ЗАТВОРНИК,ПРОСТО ЗАЩОТО ЗАТВОРИТЕ СА ПОДЧИНЕНИ НА ТОВА МИНИСТЕРСТВО!Но министъра не прави одобрения или не изразява несъгласия с помилванията!Айде СТИГА ТЪПИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ОПРАВДАНИЯ!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 56. 56 Профил на Zaphod Beeblebrox
  Zaphod Beeblebrox
  Рейтинг: 684 Гневно

  "Марин разказа и за случаите на шестима осъдени за изнасилване и блудство, които е помилвал, "въпреки волята му да не издава такива укази". Отбеляза, че на 602 е отказал. "Не бих помилвал и тези шест, но нали трябва .... "

  Е те това тука не мога да го разбера ... защо трябва ... кое го налага ...

  Хубава държава е България ама кой душманин и хариза
  толкова Б-АНАЛНИ управници.

 57. 57 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Двучасова и удобна от въпроси пресконференция. Сашо Диков - бореца за справедливост и умопомрачително активен при подобни случаи изобщо липсваше. За мене това беше новината и е повод за много размисли.

 58. 58 Профил на prostonikoi
  prostonikoi
  Рейтинг: 520 Неутрално

  233-ма убийци се разхождат свободно, заради Марин, това стана ясно

 59. 59 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Току що гледах видео от пресконференцията на тия хубостници!
  Особено при изказването на ма(га)рин, се загнезди натрапчиво представата ми за този...човек преди 25 г. Жестикулиращ нервно с лявата си ръка, представящ си журналистите за подчинени, гневно произнася:
  В дисципа, до един в дисципа!
  Ваща мама капиталистическа!
  (макар, че те по-обичаха определението-фашистка)
  Още много такива имаме, дето това си го казват по няколко пъти на ден!

 60. 60 Профил на Donix
  Donix
  Рейтинг: 571 Гневно

  Марин разказа и за случаите на шестима осъдени за изнасилване и блудство, които е помилвал, "въпреки волята му да не издава такива укази" - wtf ???

  И с какво е аргументирал пускането на извергите? Какво може да оневини едно изнасилване или блудство според акъла на тоя от снимката?...

  Боян Р.
 61. 61 Профил на asenpp
  asenpp
  Рейтинг: 458 Любопитно

  Стига бе!
  Вече и прякора ти трябва да е даден от властта.
  .

 62. 62 Профил на edk
  edk
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#49] от "benkovski11":
  ...."нито един от големите и известни с "делата" си престъпници,чиито имена и дори прякори са известни."
  Би ли ми казал колко от тези престъпници вкараха в затвора през 4 годишното управление на тройната коалиция, та да има помилвани!

 63. 63 Профил на П>П>П
  П>П>П
  Рейтинг: 402 Неутрално

  "Марин: Нито един с прякор не е помилван"

  Боже колко мъка има по тоя свят, Божеее....!

 64. 64 Профил на П>П>П
  П>П>П
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Срам! Срам за артилерията, уви. Имам много по-добри впечатления за артилеристите, но тоя е просто едно недоразумение или има някакъв ментален проблем.

 65. 65 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 874 Весело

  Е сега вече Марин влезе в конфликт с правителството. Ако не се помилват хора с прякори тиквата много го е закъсал той има поне десет прякора - Премиера слънце, Тиквата, СуперБи, Мухобойко, Шегобойко, Боковержеца, Боко, Бибитко, Бянканския мъдрец, Помпиеро, Рапона, Кофпомпа, Генерал Тиквус Максимус, Тиквус Ван Бастен.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  А Дон Цеци? И точно преди края на първия мандат и изборите за следващ!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 68. 68 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Тия двамата трябваше да са в затвора.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 69. 69 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 796 Неутрално


  Марин е помилвал, но Народния съд не е направил тая грешка...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 70. 70 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  До коментар [#59] от "péro":

  В дисципа, до един в дисципа!
  Ваща мама капиталистическа!
  (макар, че те по-обичаха определението-фашистка)


  Браво на Марин!

  нели ангелова
 71. 71 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Обаче какъв му е израза - тоя никак не е милвал нашироко! Още повече, че помилванията стават чрез затворите и министъра на правосъдието! Ма така като фърлиш л - ната, няма как да не опръскаш всичко!

  нели ангелова
 72. 72 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  До коментар [#55] от "lz2":

  Не е вярно! Питай Маргарита Попова колко укази е подписала!

  нели ангелова
 73. 73 Профил на Tai Lung
  Tai Lung
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#17] от "kirsner":

  [quote#17:"kirsner"]#8, напълно съм съгласен, че вицепрезидентската институция в тоя и вид е напълно излишна.[/quote]

  Не си прав - вицепрезидентската институция навсякъде има една единствена причина за съществуване - ако нещо стане с президента, вицето тутакси да поеме правомощията му, най-вече тези на главнокомандващ. Нашите обаче се взели много на сериозно.

 74. 74 Профил на ivo_mutafchiev
  ivo_mutafchiev
  Рейтинг: 491 Гневно

  Боклук! Не ме интересува дали имат прякори или не! Факта, че убийци тихомълком се разхождат между нас, е достатъчно притеснителен!!! А факта, че ти си на свобода и плещиш глупости е друга тема...

 75. 75 Профил на Alice in Chains
  Alice in Chains
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Те защото направо от съда са ги пуснали, не са стигнали до теб!

 76. 76 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Егати, къде ги намери па тоя 533 убийци, изнасилвачи, крадци, трафиканти, сводници, рушветчии и измамници без прякори?!?!

  Да не казвам, че е невъзможно, ама е крайно невероятно.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 77. 77 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Ако тоя много бивш офицер имаше капка чест щеше да разкаже всичко пред съда и да си тегли куршума.

  Но със сигурност няма, защото ако имаше въобще нямаше 10 години да е момченцето за мръсни поръчки на (п)резидента Гоце.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 78. 78 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Гневно

  "Той акцентира, че за двата си мандата от 2002 до 2012 г. е помилвал 533 души и не уважил молбите на други 7900 осъдени."

  Нима над 6% уважени молби от хилядите получени е малко? Нима е малко по един помилван бандюга всяка седмица?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 79. 79 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#66] от "Нели Ангелова":

  Тодор Кавалджиев...

  Оня кавал беше друг...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 80. 80 Профил на Трудно е да бъдеш бг
  Трудно е да бъдеш бг
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Т. Т. Т. - Тихия. 18 години за отвличане и искане на откуп. Убийството на отвлечената остава недоказано. Излежал 6 години и помилван. Повтарям: "Тихия".

 81. 81 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 796 Весело

  До коментар [#78] от "Pavlik Morozov":

  При Пешо Коня са двойно...

  Двама на седмица...а и не се знае Антонина колко е "помилвала" ?!?

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 82. 82 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 515 Неутрално

  "..., тъй като законът за защита на личните данни не позволява да се огласява информация за помилваните."

  Ето проблема. Всяко помилване трябва да бъде публикувано в Държавен Вестник, с името на помилвания, престъплението за което е бил осъден, присъдата и мотива за помилване.

  Сигурен съм че ако тази поправка се приеме, помилванията ще спаднат значително.

 83. 83 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  И откъде този глупав човек може да знае имали ли са прякори или не? Каква връзка прави кухата му глава между прякор и престъпление?

 84. 84 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 515 Неутрално


  [quote#42:"benkovski11"]Първанов-Мари помилваха същия Цветелин Кънчев за да им донесе ромски гласове! - цитат на коментар #18 от “~”

  -Това е опашата лъжа. Ц.Кънчев изобщо не е помилван.На 28 август 2003 г. Софийският градски съд решава да го освободи от затвора предсрочно и условно за добро поведение.-Това няма нищо общо с института на помилванията.[/quote]

  Това е опашата лъжа. Ангел Марин помилва Кънчев:

  "- Подписахте указ за помилване на лидера на "Евророма" Цветелин Кънчев. С какви мотиви го направихте?

  - Аз помилвах не лидера на "Евророма", а човека Цветелин Кънчев."
  От интервю за "24 часа" публикувано на сайта на президенството. http://www.president.bg/v_iziavi.php?id=2046

 85. 85 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 853 Неутрално

  [quote#62:"edk"]Би ли ми казал колко от тези престъпници вкараха в затвора през 4 годишното управление на тройната коалиция, та да има помилвани![/quote]

  -Нито"тройната",нито "двойната",преди нея,нито коят и да е коалиция не вкарва никого в затвора."Вкарва" ги Съда,ако му представят достатъчни и годни доказателства.Колко са осъдени по времето на "Тройната"?-Ами колкото е трябвало.Сигурно има и статистически данни за това.Сега в българските затвори имат капацитет от 4 хиляди души, а изтърпяват наказание 11 хиляди,затворите имат капацитет от 4 хиляди души.Сигурно има и много други осъдени и "чакащи" ред да "влезнат" в затвор. Единият от случаите на помилван,споделен от Марин, е за човек осъден за кражба на коли на 6 години затвор, щетите са били възстановени.Другите ,с които е бил съучастник са осъдени условно.А той напуснал страната веднага след присъдата си и е възможно "ортаците" му да са му прехвърлили вината на него,след като го е нямало. А той самият поради изтичане срока на давност не е и трябвало по-късно "да влезе" в затвора,след 11 години.

 86. 86 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 853 Неутрално

  [quote#60:"Donix"]И с какво е аргументирал пускането на извергите?[/quote]

  -На пресконференцията го обясни.Поради инвалидност и болести,които не е било възможно да се лекуват в затвора.Ама кой да слуша обясненията,важно е да се "писка" и пише по форумите.Плюс това за помилванията не е обикалял по затворите да пита кой желае помилване.Всички са предлагани от комисии-в съответния затвор,после в от Министерството на правосъдието,комисия в президентсвото и след указа отново при министъра на правосъдието,от където се издава и съответна заповед за освобождаване.

 87. 87 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#85:"benkovski11"]...е за човек осъден за кражба на коли на 6 години затвор, щетите са били възстановени.Другите ,с които е бил съучастник са осъдени условно.А той напуснал страната веднага след присъдата си и е възможно "ортаците" му да са му прехвърлили вината на него...[/quote]
  Съда му е дал присъда в съответствие с представените доказателства. Дали са го "натопили" или не си е чиста спекулация. След това той напуска станата и не изтърпява определеното му наказание. Адекватната реакция би била да бъде обявен за издирване и след като е установено че е напуснал страната, да бъде предаден на Интерпол. И за това че се е укрил, трябва да му лепнат още една присъда, а не да го помилват.

 88. 88 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 874 Неутрално

  До коментар [#86] от "benkovski11":

  Циркът с помилванията е маневра на Борисов за отвличане от вниманието. Всички са наясно, че помилванията минават през министерството на правосъдието и се предлагат от комисия. Марин само е поставял подписа от указа. Но е удобно общественото внимание да бъде за известно време заето с нещо, различно от провала на правителствената икономическа политика. Искат да държат вниманието ни настрана от полицейското насилие от бонусите на администрацията, от проблемите на здравеопазването. Пробутват ни поредното зрелище. Самият факт, че председател на комисията е Яне Янев, демонстрира, че се търси скандала, а не някаква яснота по случая. Борисов насъсква добермана Янев и после гледа саира. Той в тези дресировки има опит.

 89. 89 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 853 Неутрално

  [quote#87:"ventsy"]Адекватнат реакция би била да бъде обявен за издирване [/quote]

  -Не е работа на вицепрезидент да обявява някого за издирване.За това има прокуратура и МВР с главен секретар.Кой ли е бил тогава?

 90. 90 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 853 Весело

  [quote#88:"teridan"]Борисов насъсква добермана Янев и после гледа саира.[/quote]

  нека не обиждаме тази порода кучета-предани,но само на един стопанин.

 91. 91 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 853 Неутрално

  [quote#84:"ventsy"]Аз помилвах не лидера на "Евророма", а човека Цветелин Кънчев." [/quote]

  -Какво е казал в интервюто покрай други неща и общи размисли изобщо за помилванията е едно,може и да не помни.Но така или иначе има решение.което посочих:" на 28 август 2003 г. Софийският градски съд решава да го освободи от затвора предсрочно и условно за добро поведение."Сигурно може и да се види/решението/ в архива на Съда.А може самото това решение да е предпоставка и основание за помилване.Ако все пак е помилван това е било формалност,след решението на СГС.

 92. 92 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  До коментар [#34] от "Нели Ангелова":


  Как и кого са помилвали Стоянов и Желев,предлагам да оставим за друг път,защото няма достатъчно информация за това,докато за Марин се знае - 233-ма убийци,не кокошкари,а УБИЙЦИ.Това са почти 50% от помилваните.

 93. 93 Профил на customize
  customize
  Рейтинг: 515 Неутрално

  каква кафемелачка, какви велосипеди- МВР не си мърда гъза за суми под МРЗ

 94. 94 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#92] от "popovski31":

  Защо да оставим темата за П.С. и Ж.Ж...

  Като сме почнали, да караме наред...някой май се плаши...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 95. 95 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  Сигурен съм, че е така както казва другаря генерал.
  Не вярвам да е получавал молба за помилване от Картофа

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK