След ГОРД Слави Бинев ще прави и партия "КПД на успеха"

СЛАВИ БИНЕВ

© Красимир Юскеселиев

СЛАВИ БИНЕВСамо две седмици, след като обяви движението си Гражданско обединение за реална демокрация (ГОРД) евродепутатът Слави Бинев, избран за втори мандат от "Атака", огласи и друг проект - "Консервативна партия движение на успеха". Решението за учредяване на инициативен комитет за създаване на "КПД на успеха" (така учредителите са съкратили абревиатурата) е публикувано на личната страница на Бинев на 21 февруари.


За разлика от съобщението за ГОРД, в това за бъдещата партия не се споменава кои са учредителите на инициативния комитет. Вместо това са отправени 15 призива към нацията.


Бинев, който е в чужбина, не отговаря на мобилния си телефон.
Според закона за политическите партии за регистрация на политическа формация са необходими 500 учредители.


Още след президентските и местните избори и загубата на "Атака", довела до раздори в партията, Бинев обяви, че би могъл да сформира своя партия.


На 8 февруари стотина бизнесмени, писатели, дипломати, спортисти, журналисти обявиха създаването на движението ГОРД, в което влизат бившият депутат Любен Дилов-син, Георги Чапкънов – Чапа, Димитър Шумналиев, Мартин Захариев, Миглена Ангелова, Румен Ралчев, Тихомир Чернев, Чавдар Чернев, Валерий Найденов - треньор по карате на Бинев, Люсиен Велчев.


Анонимните членове на инициативния комитет за "КПД на успеха" призовават "нацията да отрече потъпкването на принципите на демокрацията и подмяната на дневния ред на обществото", "да възстанови изконните си права и свободи да изисква от управляващите да подчиняват волята си на потребностите на народа", "да не участва в подмяна на изборния вот", "да противодейства на опитите на полицейско насилие и своеволия", "да крепи баланса между човешкия разум и човешките страсти".


"Историята е доказала, че всеки народ стига до границата на своето търпение в резултат на действията на своите лидери. Вече е ясно, че непоносимостта към сегашното управление е факт", пише още в неозаглавеното съобщение, подписано от съучредителите на "КПД на успеха".


"Лимитът на поносимост е изчерпан, настъпва времето на съдбоносен избор", заявяват те.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK