Виолета Николова за скандалните си бонуси: Това са лични данни

Виолета Николова за скандалните си бонуси: Това са лични данни

© Цветелина Белутова, КапиталВинаги съм преследвала държавния интерес. Не съм взела нито един лев подкуп, не съм се корумпирала. Работила съм честно и почтено по 18-20 часа всеки ден." Така бившата шефка на Агенцията по вписванията Виолета Николова коментира пред Би Ти Ви скандалните бонуси, които сама си е давала, докато е ръководила агенцията.


Миналата седмица Николова беше уволнена заради лошите резултати от одита на институцията и допълнителните средства, които сама си е разписала. За 2011 г. тя е получила 73 хиляди лева бонуси, като от тях 25 хиляди е взела след заповед на бившия министър на правосъдието Маргарита Попова, но останалите 48 хиляди е преценила, че може да даде сама на себе си.


По думите й няма нищо нередно в това човек сам да оцени работата си. В нейния случай ставало дума и за признанието на гражданите и фирмите, които обслужвала ръководената от нея администрация, както и за "изключително голям и тежък труд": "Опашките пред агенцията бяха по три улици, имаше забавяне на произнасянията по 40 дни, чакаха ме 150 годишни отчета."
Агенцията по вписванията обслужва Търговския регистър, който през лятото безпрецедентно спря да работи. Документите на фирмите се обработваха с огромно закъснение. След като ръководството настоя от 1 януари 2012 г. достъпът до фирмените досиета да стане регистриран, се оказа, че няма
готовност за това
. В крайна сметка парламентът отложи промяната с една година.В следващите 9 месеца бившият директор на Агенцията по вписванията ще получава обезщетение в размер на 60% от средния месечен доход, върху който се е осигурявала. Николова се е регистрирала в бюрото по труда и в следващите месеци ще взима по 1200 лв., съобщи в днешния си брой в "Стандарт".

Попитана редно ли е при месечна заплата 1500 лв. да получава бонуси от 8 хиляди лева, Николова обяви, че това са лични данни.


"На вас ще ви бъде ли приятно, ако вашите доходи са съобщавани. Това, че взимам доходи от бюджета, няма значение", заяви Николова.


Декларира още: "Аз не се изхранвам с парите на държавата, а от таксите, които събира агенцията по вписванията от фирмите заради услугите, които им се предоставя."


"За година и три месеца агенцията по вписванията постигна едни изключително добри и достойни резултати. Тя вече не е тази рутина, разкрепостеност без контрол, която съществуваше. Агенцията е много добре ситуирана, работеща администрация. Да не кажа, че е пример за работеща администрация."


Тя неколкократно повтори, че допълнителни материални стимули се вземат във всички държавни администрации и това не е тайна. Попитана дали и в Министерския съвет получават такива стимули, тя повтори, че такава практика има във всички администрации. На въпроса дали някъде някой получава толкова допълнителни средства, колкото тя самата, заяви, че има и такива случаи, но отказа да посочи къде.


Николова отбеляза, че по закон е можела да си дава още по-големи бонуси – в рамките на 25% от приходите на агенцията, което се равнява на 15 000 лева месечно. Тя обаче не се възползвала. В своя защита бившата шефка откри и грешка в сметките, изнасяни в медиите, които пропускали да извадят месечните й удръжки от заплата 1500 лева.


Отново разказа, че е била подложена на изнудване от измамник, представящ се за главния прокурор Борис Велчев, и подчерта, че пари в банкова сметка няма, тъй като е получавала бонусите си на парче. Повтори и тезата си, че когато си е присъждала допълнително материално стимулиране, изхождала от това, че агенцията внася 70 милиона в държавния бюджет всяка година.

Коментари (99)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Лични данни могат да бъдат сведенията за моята заплата, която получавам в частна фирма. Но когато си на държавен пост и получаваш заплата от данъкоплатците, лични данни няма!

 2. 2 Профил на deltalink
  deltalink
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Много е страшно, че те дори след цялата дандания нямат грам промяна в мисленето и се държат нагло (като си помислиш, колко като тях работят на държавна работа и мислят по същия начин). Не е етично бе, хора, сами да си давате бонуси, не го ли разбрахте?

 3. 3 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1291 Гневно

  Няма ли кой да й каже, че колкото повече говори, толкова повече се излага?

  На фона на 800 хиляди евро ГЛОБА от ЕК, за какви "достойни" резултати говори? И изобщо - в нейния случай думата "достойнство" и производните нямат място, тъй като то изобщо липсва.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 4. 4 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#2:"deltalink"]Не е етично бе, хора, сами да си давате бонуси, не го ли разбрахте?[/quote]

  И не е законно! Дори и тези институции, които сами си определят възнагражденията, като Парламента, правят това като колективни органи, а не самолично.

  Наглярката показва не обърнатата си ценностна система, но и тоталното си невежество. Пък този виц за 12-18 часа работа е само дребна подробност.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 5. 5 Профил на Вовка Вурдалак
  Вовка Вурдалак
  Рейтинг: 715 Весело

  "Работила съм честно и почтено по 18-20 часа всеки ден"

  Вероятно е спала на бюрото женицата...

  Praise the Lord and Pass the Ammunition! Ще не вмерла Україна!
 6. 6 Профил на Вовка Вурдалак
  Вовка Вурдалак
  Рейтинг: 715 Весело

  До коментар [#4] от "Музар":

  Не 12-18, забележи, 18-20!

  Praise the Lord and Pass the Ammunition! Ще не вмерла Україна!
 7. 7 Профил на milena_82
  milena_82
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Падало е много здравословно клепане.И продължава да си мисли,че е права,че не е виновна дори.Такава наглост не съм виждала.

 8. 8 Профил на danailov
  danailov
  Рейтинг: 983 Любопитно

  Да се чуди човек при тази работа по 18- 20 часа на ден защо работата в агенцията е с такива резултати? Добре, че това Виле е било скромно и не е взимало по 15 000 лева бонуси, както и се е полагало, а само по осем хиляди. Дето се казва: хвала на такива хора! Но какво ли разбираме от тия работи ние, простите граждани?

 9. 9 Профил на PHARE
  PHARE
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Кръв повръщам, ама пари не връщам!

 10. 10 Профил на Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
  Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Редно е г-цата като е толкова доволна от работата си и е толкова отговорна, сега да бъде потърсена за да плати едни 800 000 евро, които подопечната и агенция ни навлече да ги плащаме ние гражданите.
  След като ги плати тези пари да си задържи ако иска бонуса, в края на краищата ще се е доказала като отговорна за действията си персона - но не и преди да плати глобата.

  ПП: Редно е в законите да бъде вмъкнат по някакъв начин и текст, с който да бъдат принудени държавните чиновници да носят имуществена и наказателна отговорност за щети причинени от техни действия/бездействия.

  АМАН ОТ НЕКАДЪРНИ ОБНОВЛЕНИЯ
 11. 11 Профил на edk
  edk
  Рейтинг: 418 Любопитно

  ...."Работила съм честно и почтено по 18-20 часа всеки ден"
  Май по скоро си искала да кажеш 18-20 часа на седмица!
  Все пак и ние работим и знаем за какво става въпрос!

 12. 12 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#6:"bungee"]Не 12-18, забележи, 18-20![/quote]

  Баси, тая не е спала! И в лъжите мярка няма!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 13. 13 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Тази двойно да беше взела, ако регистърът работеше, ок !!!
  Но тя създаде огромни, несравними като стойност проблеми, с некадърността си ...
  И сега, втренчени в бонусите, отново забравяме за смисъла на кадрите ... демек, ако не беше вземала, никой нямаше да я уволнява, това е тъпия факт !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 14. 14 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1291 Гневно

  "Работила съм честно и почтено по 18-20 часа всеки ден".

  А, не! Това минава всякакви граници! ВСЕКИ ДЕН???

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 15. 15 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 586 Неутрално

  не се подвеждайте от уволненията по повод бонусите. Това е политика - политиката на ГЕРБ едно да се говори, а да се прави точно обратното - няма 13та заплата, но има огромно бонуси.

 16. 16 Профил на taz
  taz
  Рейтинг: 470 Весело

  Леле, тя излиза, че и пари ни е спестила! Вместо по 15, вземала по 8

  I am mine
 17. 17 Профил на baba_minka
  baba_minka
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Работила съм честно и почтено по 18-20 часа всеки ден".
  ----------------------------------
  Ужас, горкичката.А какво да каже Дянков с неговите 22-24 часа или Цвъ. с положените 26-29 а да не говорим за Бойко със завидните 32 часа работа в денонощие?

 18. 18 Профил на mitkobomb
  mitkobomb
  Рейтинг: 470 Весело

  Тая най-доброто което може да направи е да млъкне и да върне парите ,само че като и гледам работата трябва да върне и заплатата си!!!

 19. 19 Профил на obiknoven
  obiknoven
  Рейтинг: 402 Гневно

  "Аз не се изхранвам с парите на държавата, а от таксите, които събира агенцията по вписванията от фирмите заради услугите, които им се предоставят".
  Сега да ти благодарим за ниските такси ли? Тук е 160 лв. за вписване а в Англия било 2 паунда каза някой.

 20. 20 Профил на uti
  uti
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Аз пък не разбирам как с 1500лв заплата на такъв пост въобще някой очаква да няма корупция!

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1240 Весело

  Виж ти, полагало се ТАКЪВ бонус защото "...Винаги съм преследвала държавния интерес. Не съм взела нито един лев подкуп, не съм се корумпирала. Работила съм честно и почтено по 18-20 часа всеки ден"

  Пък аз си мислех че всеки държавен чиновник ПО ЗАКОН трябва да преследва държавния интерес, да не взима подкуп, да не е корумпиран, и да работи честно и почтенно. А ако работи повече от нормалното си работното време, да получава колко се полага, 50% в повече, май.
  Иначе да ги разправя на шапката ми че работила по 18-20 часа ВСЕКИ ден. То бива бива да лъже, ама тази попрекали.

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2772 Неутрално

  Аз пък обявявам доходите си за лични данни и от тази година спирам да подавам данъчна декларация. Да видим, ако всички български граждани го направим, с какво ще си платят догодина бонус тия клептомани.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24 Профил на tsalyuge
  tsalyuge
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Oк, нека вземе тези 72 хиляди лева бонус щом така е оценила работата си, но щом от ЕС оценяват нейната на 800 000 евро глоба, е редно пак тя да ги изплати...

  "Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя" - Захари Стоянов
 25. 25 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1188 Гневно

  "Аз не се изхранвам с парите на държавата, а от таксите"

  От кога Агенциите станаха еднолична собственост? ми че то е много лесно да събираш държавни вземания и чест от тях да отклоняваш в собствения си джоб! Боко, боко, такива ли са ти кадрите от дългата скамейка? Калинки, Виолетки и други п..ки!!!!

 26. 26 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Съмнявам се в мотивите на бившата правосъдна министърка и сегашна вицепрезидентка за дадения от нея бонус от 25 000 лв. и нахалството да си дадеш още 48 000...Това са пенсиите на 530 ниско платени пенсионери...

 27. 27 Профил на Тъпата майна
  Тъпата майна
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Тази:

  1) Няма вид на някой, мойто може да свърши добре работа
  2) Има вид на средностатистическа government clerk
  3) Не е впечатлила никой с работата си, в който случай би било ОК да й се даде такъв бонус

  Ако аз си напиша сам бонус за добре свършената ми работа, инвеститорите ми ще ме разкъсат... а тя продължава да надува гайдата.

  Това мнение е дело на една тъпа майна
 28. 28 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Гледах част от предаването.
  Николова изглеждаше като преяла с мухоморки

 29. 29 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Питаха я не и ли е неудобно , че си е разписала сама по 4000 горница на месец при положение , че хората работят за по 500лв и тя каза - "сега като ме попитахте - го осъзнавам"
  Тая на кой свят е!!!!!

 30. 30 Профил на lu
  lu
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Абе тая що не я хванат и .... Някой знае ли къде живее?...

 31. 31 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#10] от "Цъкльо": то има такива текстове в наказателния кодекс

  Cogito ergo sum :)
 32. 32 Профил на бабачко
  бабачко
  Рейтинг: 441 Гневно

  Нагла Свиня!!!
  73000 лв. / 12 месеца, са по 6000 на месец!!!!! над заплатата!!! тая има ли представа 6000 лв. на месец за някои хора на държавна работа, например учители, че са мираж. На всичкото отгоре не са обложени с данък. Скрий се и не си показвай повече мазната физиономия ...

  искаш нов монитор? изтрий тук: ##############
 33. 33 Профил на JR Ewing
  JR Ewing
  Рейтинг: 411 Весело

  Да си даваш бонуси според пазарни критерии, докато си чиновник в администрацията = прайслес.

 34. 34 Профил на Иво Стоянов
  Иво Стоянов
  Рейтинг: 367 Весело

  Да му мисли следващият и работодател...

 35. 35 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  [quote#19:"obiknoven"]Тук е 160 лв. за вписване а в Англия било 2 паунда каза някой. [/quote]
  За да регистрираш фирма ли? По нашенско ако не е "Лимитед" (с капитал, акции и т.н.) изобщо не си длъжен да я регистрирваш: ЕГНто ти е и идентификацията при данъчните, ДДС и НОИ. Ако искаш да започнеш бизнес-просто им пращаш писмо да ти пратят формуляри за попълване (ако си зает да ги посетиш и го направиш на място)-и гуляй, Вася, почвай да бачкаш, печелиш, и да плащаш данъци.
  Регистрация (в мин. на правосъдието) на фирма "ЛТД" струваше преди 25 г към $2-30, и се прави чрез пощата, взимаше към 2 седмици.

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 36. 36 Профил на g1barko
  g1barko
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#23] от "dodge_ram":

  ++++++++++++++

 37. 37 Профил на k7
  k7
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Тук може да коментираме по един единствен начин: ноу комент!

  ....А..и всъщност какво следва сега?

  Оставката в случая е равносилно на това да се опиташ да обереш банка и ако те хванат - да те изгонят (или нека не бъдем груби - да те остранят) от банката.

 38. 38 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Че и пари за ПР скътала баси!
  наглост!

 39. 39 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1240 Весело

  [quote#30:"lu"]Някой знае ли къде живее?...[/quote]
  Не е в Люлин, или Надежда, предполагам

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 40. 40 Профил на xdr678
  xdr678
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Ако аз съм премиер, и някой такъв шеф на агенция взема месечно три пъти повече от мен определено ще се подразня. Въпросът е, след като подобен чиновник може да се облагодетелства с десетки хиляди, и го търпят, с колко се облагодетелстват премиерът и минстрите, защото повтарям, няма такъв министър, който ако взема 3000, ще търпи някой под него да получава 12 000.

 41. 41 Профил на Arexander
  Arexander
  Рейтинг: 624 Весело

  Тази докато си мълчеше я подозирахме, че е нереално глупава, но сега като си отвори устата, напълно разби всяко съмнение... Изглежда много подходяща за министър на вътрешните работи, след като Цецо се пенсионира и се отдаде на заслужена почивка, щото той работи не по 18-20, ами по 28-30 часа на ден!

 42. 42 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Според чл. 2 от Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД) лични данни са всяка информация, отнасяща се до физическо лице, което е идентифицирано или може да бъде идентифицирано пряко или непряко чрез идентификационен номер или чрез един или повече специфични признаци. Получените неправомерно 73 хиляди лева бонуси не могат да бъдат квалифицирани като лични данни по смисъла на чл. 2, ал. 1 ЗЗЛД, поради което няма нарушение на ЗЗЛД.
  Свободата на печата и другите средства за масова информация са конституционно гарантирани със забраната за цензура - чл. 40, ал. 1 от Конституцията на Република България. Свободата на словото е един от фундаменталните принципи, върху които се гради всяко демократично общество. Правото си на информация, на свободно изразяване обществото е делегирало в професионален ангажимент на журналистите, които в името на общественото благо се занимават със събирането, подреждането и разпространението на информация. Задължението на журналистите да предоставят информация и идеи, засягащи въпроси от обществен интерес, произтича от правото на обществеността да я получава. В този смисъл свободата на словото, свободата да се разпространява информация без цензура е оправдано дотолкова, че да се гарантира демократичността на обществените процеси и възможността на гражданите за изграждане на мнение и позиция относно проблеми, касаещи обществен интерес. Това би следвало да са проблеми, свързани с управлението на държавата, проблеми със социален, политически, икономически, спортен или развлекателен характер, чиито последици пряко или косвено биха могли да рефлектират в правната сфера на всеки индивид. Йерархичността е най-характерната черта на системата на нормативните актове. При противоречие на различни нормативни актове се прилага този, който стои по-високо в йерархията - Конституцията на Република България.

 43. 43 Профил на hide'n seek
  hide'n seek
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#33:"abattoir"]Да си даваш бонуси според пазарни критерии, докато си чиновник в администрацията = прайслес. [/quote]

  ... за всички останали има криза и намаляване на разходите, сиреч заплатите
  На победителите честито!!!!!!

 44. 44 Профил на pepi1442
  pepi1442
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#20:"uti"]Аз пък не разбирам как с 1500лв заплата на такъв пост въобще някой очаква да няма корупция![/quote]
  Ми хайде иди се корумпирай в частна фирма - да ти набият матрицата в дупарата на момента! Тва с корумпирането е възможно само под закрила на по-горно ниво - иначе затвор!!!

  dnevnik са част от статуквото!
 45. 45 Профил на hide'n seek
  hide'n seek
  Рейтинг: 8 Весело

  Не знам дали е умна, но със сигурност е нагла.... и то мноооогоооо И със сигурност няма никакъв вкуст тази жена, може ли приходите ти на година да надхвърлят 73 000 лева и да приличаш на умряла марула хахаххаха Шшшшш, аз така щях да се барна!!!

 46. 46 Профил на gaudien
  gaudien
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Доста нагла личност...."По думите й няма нищо нередно в това човек сам да оцени работата си". Това е вярно, но когато имаш собствен частен бизнес - когато си на важна държавна служба по презумпция си под контрола на тези, които са ти гласували това доверие. Много сбъркани представи за отговорност - това е български "вирус" при помирисалите власт местни първенюта

 47. 47 Профил на Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
  Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#31] от "lollymajik":

  Хубаво е като ги има тези текстове но защо не са използвани до момента.Или са само проформа.

  АМАН ОТ НЕКАДЪРНИ ОБНОВЛЕНИЯ
 48. 48 Профил на f.s.m.
  f.s.m.
  Рейтинг: 521 Весело

  Мале, мале, иди си смени батерията на часовника, че може да надвишиш и 24 часа на ден така.

  И много харчи. Кога и остана време да ги пръсне всичките пари та не остана нищо на сметка. Ако вземе да работи по 8 часа, не зная колко пари ще и трябват.

 49. 49 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 811 Неутрално

  Преди назначаване някои служители трябва да минат курс на който да им обясняват значението на думи като "почтеност" и "срам"

 50. 50 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 811 Неутрално

  До коментар [#23] от "dodge_ram":

  +++
  Добра идея!

 51. 51 Профил на Adam
  Adam
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Проблемът е в бонусите, а в РАЗМЕРА им. Не разбрах за какви 8000лв. става дума в началото, но това е нормален бонус за човек на такава длъжност, а също и 12000 за шеф на НЗОК. Напълно съм съгласна с президента- бонус трябва да се получава от хора, които управляват милиони и носят огромна отговорност. Но 57 хил. за някаква агенция.. това е безобразие!!
  Освен отва БТВ не питаха, като работата й била толкова идеална, защо я уволниха и сме заплашени от глоби от ЕК??

 52. 52 Профил на snafuracer
  snafuracer
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Това са хората, на които са поверени да управляват милиони.
  Нищо чудно, че държавата се намира в това състояние.

 53. 53 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 811 Неутрално

  Докато има възможност за такава самооценка такива служители ще продължават да вземат колкото си пожелаят. Самата Николова заявява, че не била вземала за себе си държавни пари, а пари от такси. Тя очевидно смята парите от таксите за своя собственост след като те не били държавни.
  Докато позволяват парите от глоби такси и икономисани средства от работна заплата да се раздават като бонуси ще продължава да бъде така. Почти всички държавни ведомства поддържат голямо количество незаети места в щатовете специално с тази цел. Не назначават хора на тях при наличието на голяма безработица, но при планиране на бюджета предвиждат пари за тези незаети щатове. Така ние, данъкоплатците, плащаме работните заплати за незаетите щатове, които отиват за бонуси, при положение, че страдаме от липсата на хора в администрацията и висим по безкрайни опашки.
  Ако твърдят, че няма нищо лошо в това човек да оценява сам работата си, защо не го въведат за всички работещи в България - да решат със закон всеки сам да си определя заплатата, а работодателят да е задължен да му плаща това, което той си е определил.

 54. 54 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 670 Неутрално

  да видим сега дали ще ги върне след командата подадена от Бойко, макар че тя е вече уволнена и не е нарушила закона като си го саморазпределила бонуса, така че очаквам да тегли една майна на системата и да отиде на една екскурзия докато заглъхне шумотвеицата (а тя винаги заглъхва)

 55. 55 Профил на HAGBARD
  HAGBARD
  Рейтинг: 526 Гневно

  Ама че добитък! Грам съзнание и съжаление няма, че е сгафила! Едва ли не всички други трябва да се почувстват виновни, че са й нарушили комфорта.

 56. 56 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  [quote#51:"klepoev"]Но 57 хил. за някаква агенция.. това е безобразие!![/quote]
  Агенцията не е "някаква", а доста важна. Ама не функционира както трябва (срива на системата лани не показва добро управление). А и от ЕС са наложили яка глоба заради золумите в тази агенция. При ТОВА положение да си дадеш бонус е ...е нЕмам думи.....гьонсуратщина?

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 57. 57 Профил на pandicha
  pandicha
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Тая госпоица е за тюрмата. Не Ви е срам, не се налапахте. Оценка за работата Ви я дава народа. Какъв срам и позор, за да получиш справка за актуално състояние плащаш 7.00 лева за един лист хартия - питам колко разход е това, следе, като 1 пакет копирна хартия е 5.00 лв, а Ведомствата ги пазарите на много по-ниски цени? И колко е разхода на мастило? Освен всичко това плащаш на една банка 2 лева за направен превод - ТОВА Е ЖИВ ДЪРЖАВЕН рекет. Само за протокола аз съм инвалид 75 % и държавата ми дава месечно 110.95 лв инвалидна пенсия. СРАМОТА...

 58. 58 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  [quote#53:"teridan"]икономисани средства от работна заплата да се раздават като бонуси ще продължава да бъде така. Почти всички държавни ведомства поддържат голямо количество незаети места в щатовете специално с тази цел. Не назначават хора на тях при наличието на голяма безработица, но при планиране на бюджета предвиждат пари за тези незаети щатове.[/quote]
  Е това да не е тайна? А ресорсния министър, и финансовия, ако знаят за такива практики защо ги позволяват?

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 59. 59 Профил на ultra_61
  ultra_61
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Силата, арогантността и хъса, с които Госпожата се е въоръжила, за да брани бонусите си, по всяка вероятност е получила след изказването на президент Росен, който публично защити хората като нея и Нешева! Така, че не се чудете на наглостта й!

 60. 60 Профил на bebeto_22
  bebeto_22
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Въпросът е кога спи и си почива дамата?
  Тотю Мл. да започва проверки по министерствата и държавните структури. Този човек /заедно с огромната си армия от нагли и подкупни инспектори/тормози фирмите за спазване на трудовото законодателство, а в държ.администрация работели по "18-20 часа". Пълен хаос.
  Защо всички се правят на ощипани?
  Проблемът с човешкия фактор е много наболял. Такива като Николова ги има и в частния сектор.
  Заплатата и бонусите не се дават,ТЕ СЕ ИЗРАБОТВАТ.

 61. 61 Профил на silent step
  silent step
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Че то всеки може да си оцени работата и да иска да си раздаде известна сума пари, но го прави този който разполага с тях. Нищо лошо когато си в частния сектор и си ги изкарал или напечелил. А тук какво се получава?Дали и един кош обществени средства и някой започва да си раздава бонуси сам на себе си и срещу какво? Срещу негова собствена преценка че видите ли много е работил. Лично аз се съмнявам дали тя е работила и 12ч. на ден камо ли 18-20. Тя за нейната работа си има определена заплата, която си получава, останалото в случая под тази форма на допълнителни средства си е чист пладнешки грабеж. Да не говорим че в случая трябва да попадне и под ударите на Кодекса на труда и от Инспекцията по труда да отнесе яки глоби. Докато други хора не могат да си вържат и миним. трудови възнаграждения за цял работен ден.

 62. 62 Профил на irenad
  irenad
  Рейтинг: 213 Неутрално

  1. "Работила съм честно и почтено по 18-20 часа всеки ден." Класният казваше: "Не ме интересува колко време си учил, а колко знаеш!".
  2. "Попитана редно ли е при месечна заплата 1500 лв. да получава бонуси от 8 хиляди лева, Николова обяви, че това са лични данни." Всеки, който ми знае имената, може да влезе в регистъра, да ми намери егн-то, данните от личната карта, нотариално заверен образец от подписа ми, данните на фирмата ми, да отвори годишния отчет и да види доходите ми за всички години. Това са лични данни!
  3. "Аз не се изхранвам с парите на държавата, а от таксите, които събира агенцията по вписванията от фирмите заради услугите, които им се предоставят." + "Повтори и тезата си, че когато си е присъждала допълнително материално стимулиране, изхождала от това, че агенцията внася 70 милиона в държавния бюджет всяка година." Работата на агенцията по вписванията не е да внася в бюджета, а да изпълнява определени функции в обществото, като покрива разходите за изпълнение на тези функции с таксите. Това не е бизнес, това е обществена функция, издръжката на която е гарантирана законово. И това не са услуги, закона ни задължава да се регистрираме. Не стига, че агенцията не си върши работата добре, ами и очевидно събира такси, които покриват и дмс-тата, че и остават милиони за бюджета. И от къде са тези излишни в агенцията средства - от нас. Малоумните им откази са в 99% от случаите, защото заявителя не е приложил специална декларация, че данните, които заявява за вписване не са лъжливи?!? Може би, защото се очаква заявителите да заявяват лъжи и трябва специално да декларират, че не е така?!? Може би не е възможно тази декларация да бъде едно изречение във всяко заявление и подписвайки заявлението заявителя да декларира, че е наясно с тази си отговорност?!? А може би е възможно във видеоуроците на сайта за бъде вмъкнато специално напомняне за добавянето и на тази декларация, поради огромния брой откази по тази причина?!? Но може би е най-лесно този малоумен член от Закона за търговския регистър да отпадне?!? Не, най-лесно е да се "цъкат" откази за 20 секунди и да се събира повторно таксата.
  И значи пенсия до 600 лв стига, минимална заплата 270 лв стига, но заплата от 1500 лв не стига и трябва да се плащат бонуси, дмс - допълнително материално стимулиране и не знам още какви пари за какво се плащат - дрехи, обувки, очила, отпуски - за да има държавни служители и другите там на държавна издръжка, които не са държавни служители?!? От кадърен по-кадърен - като не им стигат 1500 лв, да работят на частно, да видят как е да плащаш такси и да печелиш по 10 бона на месец, никой не ги е връзвал за държавната служба, кандидати бол...

 63. 63 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1240 Весело

  [quote#57:"pandicha"]Освен всичко това плащаш на една банка 2 лева за направен превод - ТОВА Е ЖИВ ДЪРЖАВЕН рекет.[/quote]
  Ама не е коя да е банка, нали? А същата банка през която се плаща и за НОИ
  По нашенско, щото сме тъпанари, плащанията за данъци, ДДС и социалните можеш да платиш във ВСЯКА банка, и без никаква такса, ако са в брой. Ако плащаш с чек, чарджват нещо като...15 евроцента, в края на месеца, за банкова операция с чек. ОБАЧЕ можеш да минеш когато ти е удобно (или да сложиш чека с оригинала на едно малко формулярче, съдържащо всичките ти данни освен сумата, в ПК на която и да е банка), като чека е с дата 15 на месеца.
  Щото държавата преценила да не ни губи времето по опашки, та да бачкаме повече, да печелим повече, и евентуално да ни вземат повече данъци.
  П.С. И банките печелят от оборота на не малко пари който преминава през тях. С клиринг регистрирват парите в 08,00, и ги въртят до 15,00 (края на финансовия ден). Та излиза че всички правят пари, по сравнително прост начин, и без да се тормозят гражданите.

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 64. 64 Профил на demolisher
  demolisher
  Рейтинг: 410 Неутрално

  е тая не може да се усети кога да спре!!!

  Какви са тези лични данни. Моите данни може да са лични, щото съм в частния сектор, ама нейните прихода са обществени, защото обществото и плаща заплата да работи в полза на обществото. А както виждаме само тя си оценява работата за добре свършена. От европа ни съдят...

 65. 65 Профил на toshkata
  toshkata
  Рейтинг: 470 Весело

  Отгоре на всичко е адски грозна

  Ако не знаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде..
 66. 66 Профил на demolisher
  demolisher
  Рейтинг: 410 Неутрално

  До коментар [#65] от "toshaka":

  офф да и това е верно, ама то за такива служби не е задължително да слагат манекенки. И по-грозна можеше да е ама да не се прави на толкова гръмната и да си вършеше работата както трябва и да не беше толкова алчна. И аз мога да работя по 18-20 часа на денонощие и нищо да не свърша...

 67. 67 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 572 Неутрално

  "За 2011 г. тя е получила 73 хиляди лева бонуси,"
  Много ти големи личните данни бе Виолетке.
  Безсрамна обирджийка на народа.
  Заслужаваш затвор не само уволнение.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 68. 68 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1291 Гневно

  "Аз не се изхранвам с парите на държавата, а от таксите, които събира агенцията по вписванията от фирмите заради услугите, които им се предоставя."

  а тия пари откъде идват, свиньо мръсна? от фирмите, които държавата задължи да ви ги превеждат, скотове долни

  low riders team
 69. 69 Профил на agenciagruh
  agenciagruh
  Рейтинг: 470 Разстроено

  Гледах много внимателно интервюто с госпожата ,и останах потресен от нещо, което не предполагах, че съществува!Това момиче е със объркана ценостна система !Тя не изпита и грам срам от това ,което е сторила!Тя е дълбоко убедена, че тези пари и пренадлежат ,и че е в правото си да ползва държавата така, както прецени!Тя гледа на държавната служба, като на нещо частно!
  Ето какви са моите подозрения !
  1.Родителите на това създание са комунисти и тя с лекота е препоръчана и сложена на този пост.
  2.Израсла е в сиропиталище и е чела прекалено много жълти вестници!
  3.Работила е съмнителни бизнеси преди да заеме постта!

  Хора нещо става с ценностната система на тия млади хора !!Нещо страшно!Виктор Николаев, когото смятам за способен журналист просто в един момент блокира неговата ценностна система и тази на госпожата се сблъскаха и стана страшно!Пълен блокаж!

 70. 70 Профил на radabe
  radabe
  Рейтинг: 418 Разстроено

  Имам чувството, че живеем в анти-утопичен роман...

 71. 71 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 822 Весело

  Тази дама се олива, ББ работи 48 часа на ден и не взима бонуси ....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 72. 72 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 565 Любопитно

  ТАЯ ЗАКРЪГЛЕНА... ДАМА ... е много нагла .... във момент на криза сама си краде хилядарки ......

 73. 73 Профил на stojmenova
  stojmenova
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Тази дали е минала психо теста, при назначаването? Прилага ли се при висши чиновници?Ако НЕ , кога ще се въведе???Кой от кой по- недобре, като застане на висок пост?Айде да сложиме някаква цедка!

 74. 74 Профил на stojmenova
  stojmenova
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Пак имаме неправилно прилагане на закона!За извънреден труд законодателя е предвидил заплащане за извънреден труд, докладва се в инспекцията на всеки 6 м., НЕ БОНУС!!!Справка КТ!

 75. 75 Профил на stojmenova
  stojmenova
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Взимали бонуси, за да не взимат подкупи???Това, защото в затвора няма места ли???С бонусите им току виж сме постройли нов затвор, за самите тях!!!

 76. 76 Профил на bebeto_22
  bebeto_22
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Много нещо се изписа,изказа, но ефект няма да има.
  Кучето си лае, керванът си върви. Какво променяме? Нищо.
  Знаем, че има некомпетентни администратори, но си траем. Знаем, че има работещи служители, но най-много да ги възнаградим с бонбони/защото сме доволни,ако сме си свършили работата/.
  Ще се появи нова В.Николова. И какво? Системата е сбъркана.
  По-добре да покажем нетърпимост към такива "работещи".
  Ще Ви разсея за малко. Днес трябваше да подам болнични в НОИ. Много хора. Последните потърсиха служителка, за да преразпределит чакащите по други стаи. Излиза служителката и учудено установява, че не сме толкова много, а нашата работа била да ,цитирам,"чакаме по опашки". Представете си всички счетита ще трябва да си допълнят длъж.характеристики с ново задължение.

 77. 77 Профил на WD
  WD
  Рейтинг: 418 Неутрално

  ""Аз не се изхранвам с парите на държавата, а от таксите, които събира агенцията по вписванията от фирмите заради услугите, които им се предоставя." Значи шефът на НАП трябва да вземе поне 2-3 млн. бонус, щото събира няколко милиарда данъци и такси. Това пак не са пари на държавата. Не била вземала от парите на държавата!!! Е**ти наглостта!!! Тази агенция да не е нейна собственост?

 78. 78 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Не спря да дрънка тая и да се излага.

 79. 79 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Ха ха, няма ли кой да и каже на тая да млъкне?!?

  Когато работи на държавна работа, заплатата и се плаща от всички нас. Сори, ама няма нищо "искрено и лично" и данъкоплатците имат право да знаят какво се прави с парите им.
  Гъска! Като иска конфиденциалност на заплатата, да върви в частния сектор. Ако я вземе някой де, такава проста и упорита....

 80. 80 Профил на НАДЕЖДА ИСКРОВА
  НАДЕЖДА ИСКРОВА
  Рейтинг: 474 Неутрално

  "Винаги съм преследвала държавния интерес." - "преследвала интерес"... No comment. Лични данни на лично дебелоочие...
  8 000 лв! Колко гладуващи деца биха нахранили от домовете за сираци, които зъзнат като в концентрационни лагери не по "18-20 часа всеки ден", в които г-жата е "преследвала интереса", а по 24 часа. Позор!

  НАДЕЖДА ИСКРОВА
 81. 81
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 82. 82 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 457 Неутрално

  ...Ей Виолетке , много работно девойче си била ,.. ''по 18, 20 часа на ден''- не го казвай повече...всички ти ''повярваха''. Ти се оказа не само крадлива,но и лъжлива. Сега този, който те назначи на тази високо платена работа, защо се ослушва,...? ами нека да те защити... да обясни ЗАЩО го е направил . Ако за него е била част от големия ти бонус,.. защо да гориш и да връщаш само ти ...

  urkobozambo
 83. 83 Профил на tatkoruso
  tatkoruso
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Да си търси работа в частния сектор. ДА ВЪРНЕ ПАРИТЕ.И ДА БЪДЕ ГЛОБЕНА.Да си търси работа в чужбина, "с бонуси".

 84. 84 Профил на kolokot
  kolokot
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Колкото и банално да звучи, не е луд този който е ял зелника...
  Кои са тези хора които са гласували за това да може чиновник сам да си преценява колко пари бонус ще получи? Ние достигнали ли сме комунизма? От статията изглежда че някои са стигнали.

 85. 85 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Госпожата ако само СЕДИ на работното си място повече от 8ч.,ще изпадне в нервен срив и ще има пристъпи на главоболие през няколко часа.Тази ако може да изкара плътно 8ч.работа,значи аз съм робот.Едва ли някога през живота си е изкарала и 5лв.,които да ги е реално заслужила,но обилно се е наградила с чужди пари.
  Представям си колко много има като това/автоцензура/,хранещи се безогледно на държавната кьорсофра.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 86. 86 Профил на laundromat
  laundromat
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Все пак, тази жена е единственият администратор, който се държи достойно, за разлика от останалите държавни мижитурки, и това трябва да се оцени!

 87. 87 Профил на mdaa
  mdaa
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Какво да кажа?.. Цвъки в рокличка е г-жата. Поведението му е заразително за дългата гербаджийска скамейка.

 88. 88 Профил на gh19
  gh19
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Аз съм мед.сестра , а може и редови полицай , а може и лекар . Моята работа не е достойна , за разлика от нейната . Моят труд ако съм лекар име извикат през нощта е оценен на 1.50 лв на час. Иначе сметнато трябва да работя 50 000 часа ,за да получа бонус от 75 000 лв. Но забравих , че не съм достоен . Достоен съм да газя калта , да ходя по липсващи тротоари , да прескачам и падам в дупки , д а затъвам в сняг , да се радвам на новото увеличение на тока , да си изпратя децата в чужбина без право на връщане , защото дъщеря ми не се казва Калинка , а сина ми Делян и т.н. , т.н.

 89. 89 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  [quote#81:"SorryLol"]То цялата им дейност е в разрез със Закона за защита на личните данни, тя обаче била свършила добре работа и заслужавала да се нагуши. [/quote]
  Фирмите сме ги открили в съда, нали? Каква по-важна от тази регистрация? Защо трябва наново да плащам на някакви измислени институции, за да ме запишат под някакво "номерче"? Май цялата работа е само, за да съберат количество мизерни парици, които да си ги раздават после на този и онзи...Следващото правителство отново ще му щукне да прави нови "регистрации" и така.. докъде

 90. 90 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Дамата е със сериозно раздвоение на личността - живее с мисълта, че агенцията е нейна, а нашите пари - личната и тайна...нямало значение, че взема от бюджета...

 91. 91 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1216 Весело

  Алоуууу, душице, нямаш право да работиш повече от 12 часа на ден. И трябва да спазваш междудневната и междуседмичната почивка. Задължително! Така пише в законите на тази държава!

 92. 92 Профил на realist22
  realist22
  Рейтинг: 367 Неутрално

  егати наглото,безсрамно,че и глупаво плиткоумно бунище.това гюбре е за затвора.ем тъпо,ем грозно,ем нахалнои нагло,чеи с претенции.то къшей хляб не е заслужило,претенции за фурна има...смърт за такива бунища...

 93. 93 Профил на Любо
  Любо
  Рейтинг: 477 Неутрално

  ст.н.с.= професор в БАН, 700 лева заплата на месец, а от една година поради липса на пари към 400 лева на месец.
  Ето това ме покърти:
  "Аз не се изхранвам с парите на държавата, а от таксите, които събира агенцията по вписванията от фирмите заради услугите, които им се предоставя." Алоо... фирмите. Видяхте ли как ви обслугват? Другия път като си плащате, ша цалувате и ръка!

  Любомир
 94. 94 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1291 Гневно

  Гледах записа по "Босфор"-тв.
  Водещите изглеждаха ошашавени от малоумните приказки на госпожата!
  Тая не е за прокуратурата, а е направо за съда на Линч!
  70 хиляди!?
  Че аз за целия си трудов стаж, не мога да ги спестя!
  Не стига, че е грозна, дебела, мазна, косата и не прилича на нищо, ами ще се прави на морален съдник!
  Без никакви извинения!
  Цензурирайте ме, ама си го казах

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 95. 95 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Въжето с камъка на шията и у реката.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 96. 96 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1078 Гневно

  В интерес на истината, бях се настроил да защитавам получилите бонуси, но като видях на каката дебелата гушка и прочетох какво е казала се потресох! Такава гушка не може да се отгледа ако работиш по 18-20 часа всеки ден, како! За 4 до 6 часа сън организмът не може да се възстанови и отслабва прогресивно, появяват се торбички под очите и видът е мнооого различен от твоя. А освен това, кога ядеш, лъжло? Защитавала държавните интереси, а не взимала държавна заплата, ами от таксите за вписване на фирмите? Тогава тази агенция трябва да е организация с идеална цел! Ако директорката на една фондация или друга организация с идеална цел си дава сама бонуси, равняващи се на 20 пъти! средната заплата отгоре на хубавата си заплатка, това е за съда! Ако се издържа от такси по вписванията, трябва да бъде назначавана от национална организация на фирмите и да се отчита публично до стотинка пред всичките тези фирми как е изразходила средствата получени от таксите! Откъде накъде ще са тайна доходите и, ако всичките са от таксите на фирмите? И откъде накъде сама си раздава бонуси, пък и лично можела да си плати до 25% от приходите на агенцията! Пълни глупости, да не е феодал? И в турско не е имало 25% данък!

 97. 97 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  Все повече започвам да разбирам Народния съд.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 98. 98 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  [quote#88:"gh19"]Аз съм мед.сестра , а може и редови полицай , а може и лекар . Моята работа не е достойна , за разлика от нейната . Моят труд ако съм лекар име извикат през нощта е оценен на 1.50 лв на час. Иначе сметнато трябва да работя 50 000 часа ,за да получа бонус от 75 000 лв. Но забравих , че не съм достоен . Достоен съм да газя калта , да ходя по липсващи тротоари , да прескачам и падам в дупки , д а затъвам в сняг , да се радвам на новото увеличение на тока , да си изпратя децата в чужбина без право на връщане , защото дъщеря ми не се казва Калинка , а сина ми Делян и т.н. , т.н.[/quote]

  Браво! Никога не бих го написал така добре! ++++++++

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 99. 99 Профил на potrebitel3
  potrebitel3
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Госпожо Виолета Николова,

  Вие се намирате в държава в която множество западни фирми за изнесли своите офиси поддръжка и разработка на софтуер.

  Повечето неща които изтъквате като ваша заслуга се пълни глупости.

  Вашата задача като началним не е да седите там 20 часа на ден, а да направите така, че да не седите толкова, а работата все пак да бъде свършена.

  Затова не сте се справила.

  Ако е имало такива опашки, значи нещо не сте направила както трябва. Не може едни да чакат километри на улицата, а вие затова да получавате бонус.

  Щом Ви се е наложило да си свършите работата за 20 часа, вместо за 8, значи толкова можете.

  Това не дава право на бонус.

  Ако ви е малка заплатата, стачкувайте ...За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK