Министър Караджова спестявала от бонуси, Дончев не бил раздавал

По данните на Караджова ведомството й спестило поне 150 хил. лева. от по-малкия брой зам.-министри

© Георги Кожухаров

По данните на Караджова ведомството й спестило поне 150 хил. лева. от по-малкия брой зам.-министриОт бонуси на заместници в Министерството на околната среда и водите сме спестили толкова много, тъй като в предишното правителство бяха четирима, а сега са двама. Това заяви ресорният министър Нона Караджова, която се включи в дебат на общото събрание на Националното сдружение на общините.


Самата тя отрече да е получавала допълнително възнаграждение. По нейните данни ведомството й спестило поне 150 хил. лева от по-малкия брой зам.-министри.


Министърът по управление на европейските средства Томислав Дончев отрече той или екипът му да е получил допълнително възнаграждение. На събитието присъстваше и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, но на репортерските въпроси тя отговори: "Благодаря, колеги".
Темата с бонусите в администрацията започна от здравната каса и продължава през всички институции в страната. Така вчера се стигна до нареждането на премиера Бойко Борисов всеки взел бонус да го върне до петък. Дори вече е открита банкова сметка, по която средствата да бъдат върнати доброволно.


"Като каже нещо премиерът, той е назначил съответно зам.-министрите, така че той ще реши оттук нататък какво ще прави. Зам.-министрите да си решат, аз отговарям за себе си", заяви още Нона Караджова.


По думите й темата с бонусите трябва да има рамка. "Там, където заплатите се формират от два елемента, от субсидии от бюджета и допълнително от собствени приходи има ограничение за до 25%, някъде са до 30%", така пък коментира предложението на Народното събрание за лимит до 30% от заплатата на раздаваните бонуси.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK