ГЕРБ вроятно ще се откажат да търсят сигурна работа и доходи на ландшафтните архитекти

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (42)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Тъпата майна
  Тъпата майна
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Пак някой им е подшушнал, че с тия дето им ги предлагат петилетката няма да се преизпълнява лесно. Ама вижте красивата архитектура на снимката - то това има ли нужда от зеленина, за да изглежда добре? По една зелена боя удряш на климатиците и си готов.

  Това мнение е дело на една тъпа майна
 2. 2 Профил на bati vi
  bati vi
  Рейтинг: 1291 Гневно

  "Депутати от ГЕРБ признават, че не са догледали и дочели ...."
  Сефте !
  Че и нагли! Не ви ли е срам да се оправдавате като ученички !

  Меня постоянно преследуют умные мысли! .. Но я быстрее ....
 3. 3 Профил на fonzauer
  fonzauer
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Депутати от ГЕРБ признават, че не са догледали и дочели проекта.............
  Недочели, а внесли?
  Па само за този законопроект ли, само за този ли...?

 4. 4 Профил на Бил Тамусен
  Бил Тамусен
  Рейтинг: 521 Весело

  Ако политическите партии търсят работа на сиромасите, то ядна тя, работата… Прилича на 1956 година, но не и на 2012.

 5. 5 Профил на taz
  taz
  Рейтинг: 470 Весело

  "Депутати от ГЕРБ признават, че не са догледали и дочели проекта" - напоследък нещо голяма веселба с доглеждането и дочитането

  I am mine
 6. 6 Профил на Читателят
  Читателят
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Бетоновите джунгли ще победят природата. Няма спасение от сивото. Пък и цивилизацията не е за България.

  Попътен вятър в главите!
 7. 7 Профил на boromy
  boromy
  Рейтинг: 521 Весело

  Отново ЛОБИЗМ и отново СОЦИАЛИЗЪМ ...
  Да осигуряваш ПО ЗАДЪЛЖЕНИЕ работа за НЕКАДЪРНИТЕ НА ПАЗАРА може да бъде измислено само от мутро-милиционери...

  ТУК СЪМ ! И ЩЕ БЪДА !... Милиционерщината няма да успее да ми запуши устата! Защото казвам ИСТИНАТА !!!
 8. 8 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 726 Весело

  "Депутати от ГЕРБ признават, че не са догледали и дочели проекта, а са се предоверили на добрите идеи и цели, заложени в мотивите."

  -Пт П.Р.Славейков:

  "МАЛЪК ПЕНЧО

  Пенчо бре, чети!
  Пенчо не чете.
  Пенчо, работи!
  Пенчо пак не ще.

  Пенча го мързи,
  гледа да лежи,
  ходи, та се май,
  търси да играй.

  Време се мина,
  Пенчо порасна,
  иска да яде,
  няма откъде.

  1888 г."

 9. 9 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#3] от "fonzauer":

  То да бяха само депутатите. Трайчо и той беше недочел, подценил ACTA...

 10. 10 Профил на кинти
  кинти
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  А сега ми върнете оня куфар

  http://www.youtube.com/watch?v=hx16a72j__8
 11. 11 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Партията на мъпетите. Това е герб.
  Айде сега да се откажат и за гарантирания хляб за останалите - архитекти за еднофамилни постройки до 700м2 РЗП на собствен имот. Да откажат и хляба на адвокатите като кажат - регистрация на фирми - от всички надлежно упълномощени с КЕП, а не както е сега - само от двокати с КЕП.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 12. 12 Профил на ooonufri
  ooonufri
  Рейтинг: 597 Неутрално

  От архитекти съм чувал, че когато студент по архитектура прави някакъв проект, най-лесното е да отбие номера с нещо по градоустройството, а не сграда.
  Не знам какъв човек прави проектите за градските градинки, архитект или лесоинженер, но прави впечатление магарешката упоритост, алеите да не се прекарват през местата, където е най-голям потока, най-удобно за хората, най-утъпкани са тревните площи, а по съвсем идиотски критерии, изсмукани от пръстите. Га че някой се кефи да затрудни пешеходците и умира от желание да им прави мръсно.

 13. 13 Профил на Тъпата майна
  Тъпата майна
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#7] от "boromy":

  По стечение на обстоятелствата имам близка приятелка, която завърши ландшафт в България преди 6-7 години. Мадамата имаше наистина сериозна страст по въпроса с озеленяването и редовно критикуваше местните пловдивски ландшафтни задници за това, че избират абсурдни видове за засяване по общинските паркове, които изобщо не са подходящи за целта и нашия климат. След неуспешен опит да си намери тук работа в крайна сметка се премести във Виена и от 5 години твори там.

  Не всичко, което създава допълнителна стъпка непременно е лошо. Особено като се вземе предвид бетонната джунгла, в която се превърна България по времето на прехода.

  Това мнение е дело на една тъпа майна
 14. 14 Профил на dv r
  dv r
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Докато в БГ не се научим че за всяка работа си има специалисти, картинката ще е все така плачевна. Архитект, дизайнер, това не са само етикети, това са хора учили за тая работа. Тука обаче всеки си мисли че е дизайнер, лекар, футболен треньор, икономист, инжинер и т.н.

 15. 15 Профил на boris_ivanov
  boris_ivanov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Общините определено трябва да имат главен ландшафтен архитект, защото иначе просто няма кой да мисли за озеленяването.

  Мисля, че в Бургас вече имат. Пловдивският кмет обяви, че ще назначи главен озеленителел. Ще видим какви са резултатите.

 16. Вън ландшафтните архитекти от дирекцията на Природен парк Витоша!

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 17. 17 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 470 Неутрално

  А бе тези ландшафтни архитекти, може и да не видят хляб в опоскана България!? Ама чух за една дето ще е сол таш.к на проклетия Цеко Минев! Заради едни "филии" дебело намазани с маргарин, тая ще съсипе Витоша!

 18. 18 Профил на Georgi Karachev
  Georgi Karachev
  Рейтинг: 213 Гневно

  Авторката да беше споменала поне едно име на депутат или да беше взела интервю ...................... или пак пише за каквото са и поръчали!!

 19. 19 Профил на Georgi Karachev
  Georgi Karachev
  Рейтинг: 213 Неутрално

  "Депутати от ГЕРБ признават, че не са догледали и дочели проекта"
  Към авторката: Я да напише кой точно депутат е споделил пред "Дневник" и си е признал, че е "догледал" И "недочел", че нещо не е съвсем ясно!
  ГОСПОЖОООООООООО, не насаждайте погрешно мнение ЗА ландшафтните архитекти, а ги оставете да си вършат работата!!! АМАН ОТ ПЛАТЕНИ ЖУРНАЛИСТИ!!!

 20. 20 Профил на province2001
  province2001
  Рейтинг: 418 Гневно


  "Депутати от ГЕРБ признават, че не са догледали и дочели проекта, а са се предоверили на добрите идеи и цели, заложени в мотивите.
  Е, не тези на жълтите павета наистина си мислят че са сред бустан с тикви. Не може да има такова извинение, това е абсурдно - да им се отнемат заплатите за това че са разпилели публичен ресурс (време, служители на парламента, процедури и т.н) поради професионална некомпететнтност и невежество.
  Предиверили се на мотивите и го внесли щото им бил даден от ландшафтните архитекти - айде сега всеки да си напише закон за неговата сфера и д аходи в парламента, то явно така става. Това е по-голям цинизъм и отисторията с бонусите. Ниатина Юлияна, това са публични данни - дай те имената на тези тикви депутатски, поне да ги линчуваме, като друго няма да направим.

 21. 21 Профил на stitch
  stitch
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Разберете, няма как ландшафтния архитект да увеличи зеленото на ниво сграда! Спрете с тая манипулация! Все едно архитектът да може, да наложи на инвеститора, да намали етажите и площта на сградата! Закона си казва какво му е позволено и инвеститора дава програмата от тук нататък. Рамката кое колко е високо и зелено, освен ЗУТ я дава градоустройственият план на района, и общия градоустройствен план за града, в който участва ландшафтен архитект. В тях се посочва къде да има зелени площи, така че да се живее нормално, отреждат се парцели за озеленяване и така. Не може да се вменява вина на всеки собственик на парцел, за "сивото" в града. Ако той си наеме ландшафтен техник и току виж всичко цъфнало и вързало. Сърдете се на корупцията и на кмета на града, който е на избираема длъжност и е "шеф" на всички, за това че градинките, чрез частични изменения на градоустройствените планове, се превърнаха в петна за строителство.
  Уважавам работата на ландшафтните архитекти, но според мен тези предложения са направени от такива от тях, които изобщо не практикуват. За това, че всяка година парковете разцъфтяват в соц ромбове от теменужки и аз се ядосвам, като приятелката на някой от форума, но некадърници си има във всяка професия и не трябва да се съди общо.

 22. 22 Профил на dow_jones
  dow_jones
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Защо му е на българина като гледа през прозореца или терасата си, да вижда хубави гледки - паркове, подредени блокове и кооперации, хубави цветове на сградите. Достатъчно му е да гледа съседа как вечеря и бие жена си, а всичко останало са някакви приказки на хора, които не познават душевността му.

 23. 23 Профил на stitch
  stitch
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До dow_jones
  Плащаме за още един проект, увеличаваме малко администрацията и всичко това ще се промени така ли?
  Спрете с това! Проект от дипломиран ландшафтен архитект не значи повече зелени площи. Значи толкова колкото и преди, но с по проект. И как точно ще се следи изпълнението им? Кой ще гледа дали всяко борче е боднато на правилното място? Ами ако нещо не се хване или увехне, сградата ли ще събаряме? Може би ще има и проекти "промени по време на озеленяването", за да е по закон. Хем всяка сграда до живот ще ти седи като доход.

 24. 24 Профил на svetlio000
  svetlio000
  Рейтинг: 213 Гневно

  ЕМИ ТО ПРОСТОТИЯТА И СВИНЩИНАТА В ТАЗИ ДЪРЖАВА ВИНАГИ НАДЕЛЯВА. ТОВА СЕ ДОКАЗВА 22 ГОДИНИ, ЧЕ И ОТ ПРЕДИ ТОВА. ЗАЩО ДА ГО ПРОМЕНЯМЕ? ЯВНО ХОРАТА ТОВА СИ ИСКАТ. УМНИТЕ ХОРА СЕ ИЗНЕСОХА ИЛИ ЩЕ СЕ ИЗНЕСАТ ОТ ТУКА, ТЪПАЦИТЕ КОЙТО ОСТАВАТ ТУКА ЩЕ СТАВАТ ОЩЕ ПО–ГОЛЕМИ ТЪПАЦИ И ЩЕ СИ ЖИВЕЯТ ВЪВ СЕ ПО–ГОЛЯМА КОЧИНА. ТЕЖКО МУ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, НО ПЪК ЗАЩО ДА СЕ САМОСЪЖАЛЯВАМЕ„ СЛЕД КАТО НИЕ САМИ СИ ГО ПРАВИМЕ ТАКА.

 25. 25 Профил на Georgi Karachev
  Georgi Karachev
  Рейтинг: 213 Весело

  айде, за да ви улесня => информирайте се за какво става дума и след това коментирайте:
  http://citybuild.bg/news/zakon-landshafta-neobhodim/18596

 26. 26 Профил на svetlio000
  svetlio000
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#23] от "stitch":

  абе тебе на колко места трябва да ти кажа да спреш да се обаждаш, там където не ти е работа бе? Явно си малоумен/а? защо е нужно да говориш пълни простотии, който нямат нищо общо с истината. Обяснявам ти за пореден път, че закона се внася в такъв вид, не за да се наложи нещо ново, а за да се спре със сегашната мърлящина която се прави. и преди и в момента и в бъдеще се изискват и се "заплащат"(понякога) проекти за озеленяване, който са задължителни при искане на право за строеж. Но на практика не се изпълняват тези обекти, защото сегашната законова уредба го позволява и защото няма в общината кой да извършва контрол за изпълнението на озеленяването. с този закон се иска НЕ да се прави нещо ново, а да започне да се спазват изпълненята на озеленяването. ТО СЕ ПОЛУЧАВА МНОГО СМЕШЕН ПАРАДОКС, ЧЕ ВИДИШ ЛИ ПО ЗАКОН СЕГА СЕ ИЗИСКВА КЪМ ПРОЕКТИТЕ ДА ИМА ПРОЕКТ ЗА ОЗЕЛЕНЯВАНЕ, ТОЙ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН И СЕ ЗАПЛАЩА
  (пак повтарям ПОНЯКОГА) ОТ ИНВЕСТИТОРА И В КРАЙНА СМЕТКА ТОЙ НЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВА. ЗАЩО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ТОГАВА? И ЗАЩО СЕ ЗАПЛАЩА?(ПОНЯКОГА). ЦЕЛИЯТ ПРОБЛЕМ ИДВА ОТ ТОВА, ЧЕ ПЪРВОНАЧАЛНАТА ИДЕЯ ЗА ОЗЕЛЕНЯВАНЕ КОЕТО "НАУЖКИМ" ЩЕ СЕ ПРАВИ Е ЕДНО НИКОМУ НЕНУЖНО НЕЩО. ЗНАЧИ НЕКА ПРЕГОВОРИМ МАЛКО : НА ХАРТИЯ ИНВЕСТИТОРА СЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА НАПРАВИ ПРОЕКТ КАКТО ЗА СГРАДАТА И КОМУНИКАЦИИТЕ, ТАКА И ЗА ОЗЕЛЕНЯВАНЕ. В ПОСЛЕДСТВИЕ ОБАЧЕ СЕ ОКАЗВА„ ЧЕ ТОЙ НЕ ГО ПРАВИ ТОВА ОЗЕЛЕНЯВАНЕ ЗАЩОТО НА НЕГО ЗА КВО МУ Е ДА ДАВА ОЩЕ ПАРИ. Е ТОГАВА ВЪЗНИКВА ВЪПРОСА ЗАЩО И СЕГА СЕ ИЗИСКВА ПО ЗАКОН ДА ИМА ТАКЪВ ПРОЕКТ. ОТГОВОРА Е МНОГО ПРОСТ И СЕ СЪСТОЙ В ОБУЧЕНИЕТО НА ЕДИН ЛАНДШАФТЕН АРХИТЕКТ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 5 ГОДИНИ ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ, КОЕТО АЗ СА СЪЖАЛЕНИЕ НЯМА КАК ДА ТИ ГО ПРЕПОДАМ В 5 РЕДА. АЗ ПРЕДЛАГАМ ДА С ЕЗАКРИЕ И ЛЕСО ТЕХНИЧЕСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ И ДА СЕ НАПРАВИ НА НЕГОВО МЯСТО БЕТОНОВ ВЪЗЕЛ. АМИН

 27. 27 Профил на Hristo Genev
  Hristo Genev
  Рейтинг: 470 Весело

  Пляс, пляс шамарчета!
  Не сте си научили урока, който залага , той налага!
  Кви са тез работи бре серсеми, кой ви дава парите а?
  Как тъй ще да ограничавате бизнеса, а?
  Никакви такива, свобода за волния предприемачески дух, послушания за депутатите, че за какво са в ГЕРБ,ай де де!

 28. 28 Профил на ivanj
  ivanj
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "Депутати от ГЕРБ признават, че не са догледали и дочели проекта, а са се предоверили на добрите идеи и цели, заложени в мотивите"
  Е от кога депутатите от герб знаят да четат, че се оправдават с това че не са дочели проекта- истината е че ще трябва да връщат парите за несвършено лобиране.Не им върви на герберите- бонуси връщат, комисионни връщат- а бе и за далаверата не са читави-много са шубелии ако ги хванат.

 29. 29 Профил на chekanitsa
  chekanitsa
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "вроятно" интересна дума.
  Пак ли в заглавието бе колеги ))?

 30. 30 Профил на deneva
  deneva
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Г-жо Колева,на Вас ли направиха самопризнания депутатите,
  официално интервю ли им взехте или на сън Ви се явиха?

 31. 31 Профил на deneva
  deneva
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#12] от "ooonufri":Да трудно е да разберете кой е правил проекта за ОБЩЕСТВЕНИТЕ зелени площи и кой го е изпълнил,професионалист ли е или не.Липсата на прозрачност и ясна схема царят все още у нас,факт.Но предвид факта,че ОБЩЕСТВЕНИТЕ зелени площи,както и цялата ПУБЛИЧНА СОБСТВЕНОСТ се изграждат и стопанисват,включително и с Вашите пари е редно всеки да се замисли,от кого иска да бъде управлявана инвестицията му.Личният ми избор е за естетична и природосъобразна среда!!И ако ЗАКОНА ЗА ЛАНДШАФТА ще ми я ГАРАНТИРА-то аз съм твърдо ЗА него!!!!

 32. 32 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  До коментар [#26] от "svetlio000":
  Преборете се за работата си, младежо, а не чакайте поднесени на тепсия от закона благинки под формата на задължителни бонуси на озеленителите - ландшафтни "архитекти".
  Животът е борба, драги Светльо, и то не борба по интернет-форумите.
  Имам работа за Вас, но не издържахте теста за уважение към по-старшия.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 33. 33 Профил на lord71
  lord71
  Рейтинг: 213 Неутрално

  ".......... , а са се предоверили на добрите идеи и цели, заложени в мотивите"
  Явно добрите идеи и цели не могат да намерят почва в България.
  Какви идеи да бъдат заложени в един проектозакон, който искаме да се приеме в тази държава? Може би скрити възможности за измъкване от спазване на тези закони, възможности за безнаказаност след погазването им - това ли да включват?
  Много са наясно с всичко което е написано, но както си знаем лобито на строители, инвеститори и т.н. е заинтересовано да не бъдат приети добрите идеи, добрите цели и стратегии за устойчиво развитие. Парата е над всичко. Да купиш народен представител или дори цяла комисия вече знаем, че не е невъзможно в днешно време. За съжаление много хора са гледали филма "Лобистът".Жалкото е, че когато повечето хора осъзнаят, че всъщност има много по-важни неща, като качество на живот, спокойствие, чиста съвест и т.н., обикновено вече е късно.
  Че те ще позволят да унищожат Витоша, а ние се учудваме, че са се врътнали за един толкова "ненужен" закон, макар подплатен с добри идеи и цели.

 34. 34 Профил на lord71
  lord71
  Рейтинг: 213 Неутрално

  [quote#32:"Торбеш"]Преборее се за работата си, младежо, а не чакайте поднесени на тепсия от закона благинки под формата на задължителни бонуси на озеленителите - ландшафтни "архитекти".
  Животът е борба, драги Светльо, и то не борба по интернет-форумите.
  Имам работа за Вас, но не издържахте теста за уважение към по-старшия. [/quote]Е, този път не мога да не споделя. Коментарът Ви е интелигентно поднесен, но не излязохте от кожата си, да се правите на по-голяма работа! И въпреки всичко съм съгласен с Вас. Но за да се получи един качествен продукт е нужно екипност и уважение към другия. Вие търсите уважение, но не уважавате! Позволете ми да се усъмня в способностите Ви за работа в екип.

 35. 35 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  До коментар [#34] от "lord71":
  ...........................
  Позволете ми да се усъмня в способностите Ви за работа в екип.
  ...........................
  Поздравявам Ви за прозорливостта!
  Способностите ми за работа в екип клонят към нула.
  Винаги напомням, че думата АРХИТЕКТ идва от старогръцки и означава Главен Строител (архи-тектон), като наблягам на Главен.
  Всички останали в колектива са Не-главни.
  Но това е природата на ТВОРЧЕСТВОТО.
  От бял лист единицата, а не екипът създава.
  Екипът го довършва, но под палката на Диригента.
  Диригентът естествено, също "не става за работа в екип", но това е в реда на нещата.
  Той е диктатор.
  И архитектът е диктатор.
  Иначе няма хармония.
  А озеленителите са важна съставка в оркестъра, но претенциите им да са диригенти са нелепи.
  Това искам да подчертая - има естествен процес на създаване, другото е насилие и милиционерска компетентност.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 36. 36 Профил на lord71
  lord71
  Рейтинг: 213 Неутрално

  [quote#35:"Торбеш"]Винаги напомням, че думата АРХИТЕКТ идва от старогръцки и означава Главен Строител (архи-тектон), като наблягам на Главен.
  Всички останали в колектива са Не-главни.
  Но това е природата на ТВОРЧЕСТВОТО. [/quote]
  Не подценявайте хората. И в името на ландшафтните архитекти фигурира думата АРХИТЕКТ. Това какво означава?
  Може би, че когато става въпрос за ландшафт, формиране на открито пространство и т.н. Главните трябва да са точно те.
  Така, че оставете ги да създават там хармония и да бъдат диригенти в тяхната музикална пиеса. Всеки камък си тежи на мястото. Пак казвам, не подценявайте хората! Във всяка професия има можещи и не можещи, кадърни и бездарни, уважавани и не. Не е важна само титлата АРХИТЕКТ, важно е от кои от по - горе споменатите се числи човекът с нея.

 37. 37 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Ландшафните завършват у леснотехническия. Нормалните - у ВИАС или УАСГ по новому.
  Ерго, лобито на окопалите се мафиоти от узаконителната мафия не пуска кокала на други.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 38. 38 Профил на galaf
  galaf
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Съзнавам, че и аз ще разяря студентите, които влязоха за първи път във форума на дневник заради тази тема, но твърдото ми мнение е, че задължителния проект в част озеленяване в момента е също толкова изкуствен и ненужен.

 39. 39 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1533 Любопитно

  [quote#0:"Дневник"]Депутати от ГЕРБ признават, че не са догледали и дочели проекта, а са се предоверили на добрите идеи и цели, заложени в мотивите.[/quote]
  Те някога прочели ли са какво гласуват?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 40. 40 Профил на galaf
  galaf
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Със същите аргументи трябва, да се задължат бъдещите копувачи на апартаменти и къщи, да платят в цената им проект за интериор.
  Ефективна мярка би била да има рестрикции за хора, които си запускат градинките в личните парцели или паркират върху тях, особено ако са в централни части на града. Да не говорим пък за имотите с много съдещи се наследници, които са като язви в градовете ни и дори стават опасни. Ако не се обитава нещо определено време да се отнеме в полза на държавата! Ще видите как ще се разбързат! Има такива закони и правила в много държави.
  А за градинките - ако иска собственика сам да копа с жената и с баба си, ако иска озеленител или магистър, но има ли отъпкана пръст на пролет вместо зелено да се глоби със солена глоба! По сложно ще е с панелките, защото земята е на държавата и тя ще трябва да си я поддържа, но за това няма нужда от главен ландшафтен архитект с отдел подчинени нали? По-скоро конкурс за частна фирма...

 41. 41 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 731 Неутрално

  в законите трябва да има ясни изисквания, но не и някакви задължителни предписания как тия изисквания да се спазват. Който счита за необходимо- да си наеме ландшафтен архитект. Който не счита за необходимо и оплеска нещата, да си носи последствията. Но със закон да се създава допълнителна бюрокрация и предпоставки за корупция, само и само с цел да се създаде изкуствена заетост на някаква незначителна прослойка - това граничи с малоумие.

 42. 42 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Ей за такива глупости ката ден народа си мрази дебелогъзите депутат от който и цвят да са.Гробарите слагат рекорд по недомислия ,простотия безхаберност.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK