Руският посланик в София очаква промяна в отношенията между двете държави

Юрий Исаков

© Георги Кожухаров

Юрий ИсаковРуският посланик в София Юрий Исаков обяви, че очаква промени и се надява след изборите за руски президент София и Москва да приключат преговорите и да преминат към реално осъществяване на съвместните енергийни проекти – АЕЦ "Белене" и "Южен поток", съобщи БГНЕС. 


В интервю за агенцията дипломатът заявява, че винаги очаква промяна към по-добро в двустранните отношения, защо техният потенциал не е използван пълноценно. "Тази промяна трябва да осмисли нашите отношения, да ги направи по-наситени и по-пълнокръвни във всеки смисъл. И аз очаквам това", каза руският посланик.


Днес в Русия се провежда първият тур от президентските избори, които ще бъдат спечелени от настоящия премиер Владимир Путин. Все още обаче не е сигурно дали той ще успее да се върне на поста си в Кремъл без балотаж.
Посланик Исаков се спря подробно на енергийната тематика – проектите за газопровод "Южен поток" и АЕЦ "Белене". "Първо, трябва да кажа, че тези проекти надхвърлят границите на руско-българските отношения. Тези проекти в пълния смисъл на думата са големи общоевропейски начинания, в които участват десетина държави, какъвто е случаят с "Южен поток". А ако вземем всички участници в изграждането на АЕЦ "Белене", то и тук навярно участват няколко европейски страни. Някои от тях участват с технологии, други с контролноизмервателни уреди, а трети – с финансиране", уточни посланик Исаков.


"С една дума ето къде очаквам промяна, че ние най-накрая от процеса на преговори ще преминем към реално осъществяване на тези проекти", заяви посланик Исаков, добавяйки, че през ноември трябва да се вземе инвестиционно решение по проекта.


Посланикът очаква, че през декември ще започне реалното изграждане на този "велик газопровод". "Не се боя да използвам тази дума – "велик газопровод", защото той ще осигури енергийната сигурност на България в газовата област на 100% и за 100 години напред", подчерта той. Посланик Исаков също така смята, че тези големи проекти могат да дадат силен тласък за излизане от днешната криза.


Руският дипломат заяви, че трябва да се направи и много в областта на търговията. Той изрази съжаление, че малко български стоки се изнасят в Русия. "Но и тук има голям потенциал, започвайки с фармацевтични продукти, машиностроене, химическата индустрия и завършвайки с винопроизводство и земеделие. Има над какво да се работи и тук очаквам промени", посочи той.


"България има огромна притегателна сила за руските туристи. Нашите туристи идват в България с удоволствие – добро е съотношението между цена и качество на услугата. Не е далече. Но най-главното няма езикова бариера. Обща е вярата – православна, обща е културата, симпатията е взаимна и хората идват с удоволствие", обясни Исаков. Той обаче посочи, че главният препъникамък за тях са визите. Едновременно с това руският посланик подчерта, че българските власти предприемат редица мерки в посока облекчаване на визовия режим – разширява се мрежата от визови центрове в Русия, туристите могат да пътуват с шенгенска виза и др.


Посланик Исаков очаква след президентските избори да се засили модернизацията на Русия, да се работи за реконструкция и усъвършенстване на политическата й система, да се даде нови импулс за движение напред. "Очаквам и по-нататъшна активизация на нашата външна политика, за да се чува гласът на Русия в света", добави той.


"Русия действително се установи като страна, много привлекателна в очите на целия свят, защото у нас има големи възможности всеки човек да реализира потенциала си. Аз мисля, че това е задача номер едно. Втората, или първа, сливаща се с нея, е Русия да бъде силна във всяко отношение, не само военно, но и икономическо и културно. Да има силно гражданско общество", заяви той.


"Обърнете внимание колко хора идват да гласуват. Това е показателно, че хората се интересуват все повече от политиката... и желаят тяхната воля да присъства при вземането на политическите решения. За мен като посланик е много приятно, че този наш празник, а в Русия към изборите се отнасяме като към празник, съвпада с нашия общ велик празник – 3 март, Деня на освобождението на България, за който умряха и български опълченци, и руски военни и офицери. В това съвпадение има хубава символика", подчерта посланик Исаков.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (142)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1928 Неутрално

  "че винаги очаква промяна към по-добро в двустранните отношения,"


  Ами нашите очаквания са промяна на отношението на Лукойл и Газпром към клиента си - България.Нормални бизнесотношения,а не рекет - политически и икономически...

 2. 2 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2176 Весело

  "...винаги очаква промяна към по-добро в двустранните отношения..." - каква промяна, като НЯМА промяна в тщеславието на РЪКОВОДИТЕЛИТЕ ни?!?

  Коментиране на анализираното, вече...
 3. 3 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  "Тия пари, що ви обещава и ви дава сега лукавото руско правителство, за да ви измами, са нищо при такива потребности и нужди, които ви чакат тамо, и те се твърде лесно разносят. С тех пари Русия ще ви завърже с железни вериги тъй силно, щото като станете нейни черни робове, ще ги заплащате вие и потомците ви с кръвта и с живота си!"

  Г.С. Раковски, 1863 г.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 4. 4 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1441 Весело

  Погледнете му физиономията на този братушка - дипломат!
  Имаше един такъв казак в картината на Репин "Казаци пишат писмо до султана". Ха-ха-ха! Този да не е някакъв внук на един от персонажите?!

  The best way out is always through Robert Frost
 5. 5 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Васил Левски до Любен Каравелов:

  "Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките."

  В. Лъвский

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 6. 6 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1096 Весело

  Никоя страна, по света, няма толкови добри отношения с Русия, както България!
  За да бъдат отношенията идеални, трябва Москва да отзове всички свои агенти от България!
  Тези агенти (родоотстъпници) само вредят на тези отношения!
  Руснаците това нещо колкото по-бързо го разберат, толкова по-добре за тях!

  Машини прости, народ неук.
 7. 7 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Гневно

  Нито дума за дискриминационните цени на които ни продават газ руснаците?????

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 9. 9 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Ами той новия - стария !!! И нашите са си старите !!! От, къде да дойде промяната ???

 10. 10 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, христи­янската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв! Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти! Право имали ония старци, съвременници на Екатерина, на Александра I и на Николая, които ни говореха: „Ще плачете за зеленото парцалче.''

  Захари Стоянов от 1886 г.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 11. 11 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5094 Неутрално

  " А ако вземем всички участници в изграждането на АЕЦ "Белене", то и тук навярно участват няколко европейски страни. "

  "навярно участват няколко европейски страни"???

  Идиотизъм! Те дори не знаят кой участва! БеляНЕ!

 12. 12 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, авганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълне Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села. Ще ни кълне още нещастна Босна и Херцеговина, която пак руските дипломати харизаха на Австрия, а ние идиотите заедно с много още идиоти славяни псувахме ли, псувахме Австрия, че ги узурпирала!

  Захари Стоянов от 1886г.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 13. 13 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 4091 Неутрално

  Руският посланик очаквал ... А аз очаквам все някога някой от руските дипломати да проговори на български език като знак на уважение към страната и народа ни.

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 14. 14 Профил на chara
  chara
  Рейтинг: 638 Весело

  Господин Исаков, друг тип изказване не съм и очаквала от Вас!

  Та Вие чрез сина си притежавате два апартамента в голф комплекса на "законопослушния" български олигарх и според грамите на американските дипломати, руски агент - В. ЗЛАТЕВ, в Правец, видно от справка в имотния регистър:

  http://pozicii.net/2011/06/borisov-v-labirinta-na-zavisimostite-pogled-s-shiroko-zatvoreni-otchi/

  http://www.chara.blog.bg,
 15. 15 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1418 Весело

  До коментар [#4] от "Realistka":

  Казаците са достойни хора, които руският царизъм припознава, когато му е удобно, а част от съвременните руснаци несправедливо се асоциират с тях.
  Тази братушка по-скоро е доказателство, че семето на Мамая хан доста здраво се е хванало всъщност...

  CONTADOR GRATUITO!
 16. 16 Профил на chara
  chara
  Рейтинг: 638 Весело

  Що се отнася до АЕЦ "Белене", проектът не е спиран от правителството на Борисов. Той си е в ход.
  Тези дни руски специализирани сайтове съобщиха, че в Ижорските заводи тече контролна сборка на корпуса на единия от реакторите. Нашите медии услужливо подминаха инфото ама който се интересува, ето:

  http://pozicii.net/2012/02/reaktorite-za-aets-belene-potchti-gotovi-a-nikoy-u-nas-ne-znae/

  http://www.chara.blog.bg,
 17. 17 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4709 Любопитно

  Не виждам как смяната на караула в Кремъл би се отразил на българо-руските отношения. Може би месарят на снимката е имал пред вид, че ще увеличат натиска?

  Gunter glieben glauchen globen
 18. 18 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 636 Любопитно

  Ееее Дневник, как така се излъгахте и пуснахте интервю с руския посланик? Освен посланик Уолрик, друг рядко се появява още повече пък руския???

 19. 19 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  Промяна - дано, но не каквато им се иска на мужиците. Вдигнахме гащите последните 2 години, сега е момента да почнем да раздаваме и шутове.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 20. 20 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  Тоя на снимката офицер от КГБ ли е бил или портиер в КГБ.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 21. 21 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1269 Весело

  [quote#17:"g_t"]смяната на караула в Кремъл[/quote]

  Каква смяна,какви пет лева?

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 22. 22 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Българските национални предатели - политици, бизнесмени и други такива на всички нива, трябва незабавно да бъдат осъдени на доживотен затвор за национална измяна, джобовете им отръскани от московкото злато, имотите им иззети в полза на държавата. Дребните мекерета, помагащи за прокарването на имперската политика на Кремъл в България също трябва да бъдат осъдени на различни срокове затвор или екстрадирани в истинската им родина. Всички агенти на Москва трябва веднага също да бъдат изгонени и лишени от българско гражданство, ако имат такова. Успоредно с това трябва да се приемат лустрационни закони, които пък ще разкарат от държавните постове тукашните им съзаклятници. Тогава и само тогава България ще може да се отлепи от дъното и да тръгне напред.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 23. 23 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#18] от "_dan_":

  Нека да го пускат!
  Виж какъв е интелектуал. Челото му "широссооко, зелено, хей"!
  Да му се радват българите, дето плачат за СССР!

  The best way out is always through Robert Frost
 24. 24 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4709 Неутрално

  [quote#21:"el_chuncho"]Каква смяна,какви пет лева? [/quote]

  Досега беше Медведев. Отсега ще е Путин. Тази смяна. Формална, разбира се.

  Gunter glieben glauchen globen
 25. 25 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1176 Разстроено

  За съжаление много политически надъхано интервю. "велик газопровод", очаква отношенията да се променят след изборите към по-добро... Какво пречеше да се променят към по-добро и досега? Да не би да се сменя управлението в Русия или какво?

 26. 26 Профил на palermo88
  palermo88
  Рейтинг: 868 Неутрално

  кога небето падне на земята тогава и кремълската върхушка ще промени отношението си към България - а то винаги е било като на страна длъжник , която трябва да изплаща репарации затова ,че е била освободена .

 27. 27 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  Промяна?
  В смисъл да не сме троянския кон на Русия в Европа?

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 28. 28 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#15] от "foster":

  Сигурно си прав!
  Но аз така визуално само го свързах с тази картина.!

  The best way out is always through Robert Frost
 29. 29 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Баси, на тоя на челото (друпръстовото) пише, че е шапкар от запаса.

 30. 30 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  [quote#29:"Митридат"](друпръстовото)[/quote]

  Да се чете "двупръстовото".

 31. 31
  bobix
  Рейтинг: 753 Гневно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 32. 32 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1497 Весело

  Очаквал АЕЦ-а и паток да бъдат завършени. Патока - ок , стига нашите тръби да си останат наши. Стига да имат парите - да си строят. Ама за АЕЦ-а ще трябва да почакат още дъъъългоооо. Колкото чакаха и за Б-А

  15.02.1989 - 07.02.2018
 33. 33 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1497 Любопитно

  До коментар [#31] от "bobix":

  Ушанко , това на З. Стоянов ли го казваш , понеже АРРИ само цитира ? Питам , ей така от любопитство ?

  15.02.1989 - 07.02.2018
 34. 34 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 4092 Неутрално

  Според логиката на татарина,ако Путин стане пак президент,руската ядрена тенджера АЕЦ БелЯне ще стане по-привлекателна за България!

  Ей,така,заради тов.Путя!

 35. 35 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  До коментар [#29] от "Митридат":

  Така изглеждат пенсионираните кагебистки джелати

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 36. 36 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1441 Весело

  Засилени мерки за сигурност са въведени в Москва заради очакваните масови акции, предаде РИА Новости.
  ---------------------------------------
  Ето я промяната,идва с пълна сила!

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 37. 37 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 4092 Неутрално

  До коментар [#31] от "bobix":

  Тъпчо,това са думи на патриот-Захари Стоянов!

 38. 38 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1326 Любопитно

  До коментар [#5] от "Dehumanizer":

  Това достоверно ли е като текст? Звучи ми някакси не в стила на Левски.

 39. 39 Профил на WC_Окупатор
  WC_Окупатор
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Един от дълбоко прикриваните факти в българската история е, че по време на Руско-турската освободителна война 1877-1878г.
  броят на българите, сражаващи се на страната на Русия е бил в пъти по-малък от броя на българите, записали се под знамето на Падишаха.
  По форума личи, че и техните потомци са запазили съотношението с лейа трансформация от Турция към нейния сегашен ментор.

 40. 40 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#31] от "bobix":

  Бобик,
  ама това са думи на Захари Стоянов!
  Не се гневи, а чети!
  Три тома само са: "Записки по българските възстания - том 1-ви, том 2-ри" и трети том:"Публицистика".
  Тези три тома трябва да ги има в библиотеката си всеки, който се чувства българин.

  The best way out is always through Robert Frost
 41. 41 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Кой въстана срещу нашето свещено дело — съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навлязат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата срещу неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите, които хрантутехме като просяци с единствена адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле? Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България? Ами я кажете, кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на неговата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Сливница? Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде тоя княз, то и съединението ще бъде пълно, и правата на България ще да си останат непокътнати, и конституцията ще си бъде в сила, с една реч, България ще да цъфти и вирее?

  Така ли излезе? Кой изпрати подир няколко дена подлия Генерал Каулбарс да развращава, подкупва, лъже, бунтува и беснее? Кой подучи пичовите и вагабонтите да вдигат бунтове в Бургас, Сливен, Силистра и Русе, да леят кръв и въвеждат анархия, щото по тоя начин да се отвори път за чужда окупация? Кой унизи и се подигра с България като й препоръчваше за княз един развратен черкезин — Мингрели? Кой прибра под свое крило всичките чапкъни в България, а законните власти, в това число и В. Н. Събрание, за незаконни с единствена цел, да се продължи още в България безредицата, да се отчая и омаломощи българският народ и да каже: „Дойдете и ни спасете“. Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв!

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти! Право имали ония старци, съвременници на Екатерина, на Александра I и на Николая, които ни говореха: „Ще плачете за зеленото парцалче“. Видели тия и патили, на основание на факти и на събития говорели горните думи. Цял свят, хора, които не ни бяха ни в клин, ни в ръкав, припознаха нашата висока култура и благородните ни борби, само московците стоят настрана и викат: „Стрижено е!“ — Необяснимо. Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и идиоти. От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно. Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи. Между това, ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито руската дипломация употребява над България.

  И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, афганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълне Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села. Ще ни кълне още нещастна Босна и Херцеговина, която пак руските дипломати харизаха на Австрия, а ние идиотите заедно с много още идиоти славяни псувахме ли, псувахме Австрия, че ги узурпирала!

  Но в София, в столицата на България, гдето живеят най-голямото количество интелигенти и патриоти, един развратен до в черната си душа калугер излиза дързостно пред очите на всички и говори, че народът е признателен на своята освободителка! Не е крив той. Криво е онова стадо, което е стояло гологлаво отпреде му. То трябваше да запита мръсния калугер, да каже добро ли, зло ли е направила тая покровителка на България от две години насам, то трябваше да му предложи горните въпроси, изложени начело на нашата статия.

  Време е, трябва вече, щото българските деятели, офицери, учители и пр., когато говорят на своите подчинени и слушатели за вънкашните неприятели на отечеството, официалният московец със своите донски и кубански казаци да стои на първо място. Това учение трябва да се продължи дотогава, докогато в Петерсбург царствува Александър III. Защо московците не са десет или петдесет милиона? Колко любезно ще си решим и наредим аладжака!…

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат! Гъз е тяхното знаме!
 42. 42 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#35] от "Ian Smith":

  Тоя, съдейки по тази снимки, е с подчертано ограничен умствен багаж. Смятай каква стока пращат тук от Москва за посланици. Тоест са преценили, че не им трябва представител с гъвкаво мислене и изобщо фасон на дипломат, а им стига най-обикновен фатмак, който да казва "падни-стани" на задунайските васали.

 43. 43 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  И аз очаквам промени в отношенията с Русия - да ви натоварим в каручката шлемовете, казаните, самоварите, Сър Гейовете, Р. Овчите и вся астальная пиющая и непиющая сволач и да ви проводим поживо, поздраво в далечните сибирски полета.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 44. 44 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#12] от "ARRI":

  В писмо до руското вицеконсулство един перущенец описва разорението на селото и жестокостите на турските пълчища. Между другото се споменава и за опита да бъде помохамеданчено част от населението. — Вж. Архив на Найден Геров, т. II, с. 235—236.

 45. 45 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  [quote#40:"Realistka"]Тези три тома трябва да ги има в библиотеката си всеки, който се чувства българин.[/quote]

  Може и в май феъвъритс.

  http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=149&WorkID=3866&Level=1

 46. 46 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  До коментар [#42] от "Митридат":

  Абсолютно споделям това мнение. Представи си как са козирували нашите комунисти навремето та руснаците са свикнали на такова отношение към нас.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 47. 47 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1641 Весело

  До коментар [#31] от "bobix":

  Скъпо ми предателче. Поне прочети кой е казал тези думи. Може да пробваш да прочетеш и защо. Но съм сигурен, че ще ти дойде много.

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 48. 48 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  [quote#31:"bobix"]Никога не е късно да поправиш тази грешка - просто взимаш майка ти и сестра ти и отиваш в Турция при кюрдите.[/quote]

  Той няма да ходи никъде. Вие ще си събирате багажа и ще се махате в матушката си.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 49. 49 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Гневно

  До коментар [#31] от "bobix":

  Виж сега, никъде не съм споменавал, че ни е било много добре под робството...нито пък съм предател.....Предатели са тези, които се кланят на ръшша(като теб), заравят си главите в пясъка и повтарят като мантра една грандиозна лъжа, че ръшша е наша освободителка.....

  ТОЗИ, КОЙТО ЩЕ НИ ОСВОБОДИ, ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ!!!

  това го е казал един велик Българин и гений на име ВАСИЛ ЛЕВСКИ !!!
  И е излезнал пророк......
  Явно е познавал от близо задкулисните подли имперски намерения на твоята мила родина ръшша!

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 50. 50 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1928 Неутрално

  [quote#24:"g_t"]Досега беше Медведев. Отсега ще е Путин. Тази смяна. Формална, разбира се. [/quote]  Даа,Медведев само формално управляваше Русия...

 51. 51 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#44] от "bobix":

  Бобчо,
  ти знаеш ли че Найден Геров е бил руски шпионин. Това го има в сериозни архивни документи и исторически книги!
  Така, че не използвай такъв източник!

  The best way out is always through Robert Frost
 52. 52 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#33] от "Karelson":

  Наркоманино, казвам го на Ари който чете историята като дявола евангелието. Само 100 години бяха необходими, за да се забрави кой ни е освободил. И да ти кажа - не е трябвало. Просто още 1-2 поколения и е нямало да има кого да бъде освобождаван. Но моя род е стар и аз помня, нищо че съм млад. И както македонската история беше променена до неознаваемост - това се случва сега с нашата. На жена ми родът е от копривщица и някои от историческите експонати там са техни. Моя пра-дядо се е бил в балканските войни и първата световна, моят дядо се е бил с фашистите през втората световна война в добре известната първа българска армия. И въпреки масовата дезинформация - аз още помня. Твоя сигурно е продавал дрога, а ти си наследил бизнеса?

 53. 53 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#46] от "Ian Smith":

  Ето нещо, което никак не говори добре за манталитета на българските политици и на една немалка част от българския народ.


  Това е извадка от стенографски запис на лекцията от 3 юни 1947 г. на Мейнард Барнс, политически представител на САЩ в България в периода 1930-1934 г.

  “България се е появила благодарение на конфликт между велики сили. Цялото й съществуване е било свързано с конфликт между велики сили. Българите възприемат подобни неща като естествени. Понякога Държавният департамент изразява своите опасения от евентуална намеса във вътрешните работи на страна като България. Но в историята на тази страна никога не е имало момент, когато някаква велика страна не се е намесвала в нейните вътрешни работи. Ако изобщо доживеем такъв момент, българските политици ще си помислят, че повече няма основание да бъдат политически фигури. Намесите при тях са нещо естествено.”

  Източник: НРБ. От началото до края. София, 2011, стр. 92

 54. 54 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5094 Гневно

  [quote#31:"bobix"]Никога не е късно да поправиш тази грешка - просто взимаш майка ти и сестра ти и отиваш в Турция при кюрдите.[/quote]

  Още по-гневно!

  Същото можеш да направиш и ти, но да поемеш към Масква!

 55. 55 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#52] от "bobix":
  [quote#52:"bobix"] нищо че съм млад[/quote]
  То че си млад не е грях, но очевадно си доста глупав. А това на аватара ти да не сте ти и любимата ти рускиня?!

  The best way out is always through Robert Frost
 56. 57 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#49:"ARRI"]Предатели са тези, които се кланят на ръшша(като теб)[/quote]
  Предатели са тези, които се кланят на Америка като теб. Аз не се кланям на Русия, но това не означава и че не тя ни е освободила!
  И то ВЪПРЕКИ несъгласието на силните на деня - Великобритания, Германия и естествено Австро-унгария! Това, че с умела дипломация по-слабата от тях Русия е успяла да ни освободи - прави делото още по - велико. Естествено, че политически погледнато те са имали и интерес. Но гореспоменатите империи са се постарали да минимизират възможностите до успех максимално. В резултат се е получило нещо като пирова победа. Вместо санстефанска българия - едно малко васално княжество. Но е било по-добре от нищо! Нима искаш да щажеш, че Русия е трябвало да обяви война не само на турция, но и на АУ? Да ти говори нещо това "война на два фронта"?
  Знаеш ли македонците за какво ни обвиняват? Ходил съм над 20 пъти до скопие в командировка. Казват: като сме братя защо вие не ни освободихте, а трябваше да го направят сърбите и гърците? Аз им отговарям същото като на теб - НЕ МОЖЕ МАЛКА БЪЛГАРИЯ ДА ВОЮВА НА ДВА ФРОНТА!
  Защо вместо да сме недоволни за пропуснатата възможност за пълно освобождение защото това или онова било предадено и не се зарадваме на факта ЧЕ ТЕ СА НИ ОСВОБОДИЛИ! естествено участвали са и българи, малко румънци, поляци, сърби и др. Или може би и тях не помниш?
  Такива като теб ми напомнят на един пич във фейсбук. Хирург в държавна болница. Постнал снимки от посетени над 20 държави, и въпреки това нарича родината ни "тъпото бг". Тъпото бг, което му е осигурило пари да обиколи света. Сега и ти - тъпата Русия. Която обаче удобно забравяш, че е проляла кръвта на ужасно много доброволци, за да освобождава неблагодарния ти гъз. (извинявай, трудно ми е да не падам на твоето ниво)

 57. 59 Профил на bfsa2012
  bfsa2012
  Рейтинг: 463 Неутрално
 58. 60 Профил на bfsa2012
  bfsa2012
  Рейтинг: 463 Неутрално
 59. 61 Профил на uchuden.
  uchuden.
  Рейтинг: 581 Любопитно

  Интересно ми е колко водка изпива на ден този човек? Ако някой знае нека да пише.

 60. 62 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1641 Неутрално

  До коментар [#52] от "bobix":

  Предателче. Дедите ни са били отлично запознати с дейността на империята. И мераците и за задунайская губерния. Но за разлика от червената предателска пасмина са били патриоти и са отхвърлили опита за завладяване. И не са имали проблем да се бият с тях, когато са смятали, че е в интерес на Родината. България, не вашата.

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 61. 64 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#55] от "Realistka":

  От твоите уста това наистина звучи обидно. Не става само с ядене, нали знаеш?
  Според теб кой е дошъл да ни освободи? Анлия и германия, които са били съюзници на Турция или Австро-унгария, която се постарала да сключи изгоден договор с Русия преди войната, за да запази неутралитет и да не цъфне една силна държава точно под носа й?
  Жена ми е копривщица. Ако искаш ще те разходим из града и ще ти разкажем историята, която не помниш. Дядо й живал в съседната на Каравелов къща. Някои от предметите в музея са дарени от майка му. За съжаление няма да можеш да чуеш историята от първоизточника, а не от холивуд, но дядо й почина преди 4 месеца. Наистина е тъжно колко лесно хората забравят.

 62. 65 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1641 Весело

  До коментар [#57] от "bobix":

  Ха-ха-ха. Рашата била ни освободила напук на великите сили. Особено на съюзните и Германия и Австрия. Бе нискочело предателче. Млъкни и спри да се излагаш.

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 63. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 67 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#55] от "Realistka":

  http://www.koprivshtitza.com/petko-karavelov.php
  Ето ти малко инфо. Да четеш, знаеш и помниш! и като отидеш в копривщица - къщата в ляво от тази на каравелов - ето от там е жена ми. Ако това за теб е Русия, значи не само история ти трябва да знаеш, но и география! Търси истината. Не бъди смешна, както са смешни македонците днес!

 65. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 66. 69 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 887 Неутрално

  [quote#31:"bobix"]За да възкресиш напълно дните преди руския крак, просто помоли всеки минаващ покрай теб турчин да идва непоканен в дома ти, да плюе в лицето ти, да ти вика гяур и ако не му представлява трудност - да изнасилва майка ти и сестра ти пред теб. [/quote]
  Ти луд ли си?

 67. 70 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3983 Неутрално

  Тоя тулуп на снимката нито веднъж не съм го виждал трезвен, а съм го виждал много пъти.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 68. 71 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Монголецът да си гледа работата в Северна Азия. Не им щем аеца, патока, александруполиса и изобщо енергийните им шлемове.

 69. 72 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#65:"Цецо"]Бе нискочело предателче. [/quote]
  Не знам защо си губя времето с родоотстъпници...
  И теб питам. Кой според теб ни е освободил. Войната да не би да се е казвала Австроунгарско-турска освободителна война? Или англотурска освободителна война. Ти разумно същество ли си или говоря с умопобъркан?
  "...Поради опасността от война с Обединеното кралство и Австро-Унгария Русия е принудена да направи някои отстъпки спрямо турската страна, която поради изострените отношения на Русия с останалите Велики сили се възползва за да забави процеса по подписване на договора.[16]...Османската империя все още се надява на помощ от страна на Обединеното кралство и Австро-Унгария...тази тактика на сплашване не дава резултат и османските пълномощници продължават да печелят време до желаната помощ или конгрес на Великите сили...Първите впечатления за договора са налице, веднага щом той става известен за западните Велики сили. Обединеното кралство и Австро-Унгария се обявяват против него, заявявайки че Русия сама е решила Източния въпрос в своя полза, без да се допита до западните Велики сили..."
  и така нататък и така нататък. Това лъжа ли е?
  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD_%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80
  Познавай историята на родината си!

 70. 73 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4384 Неутрално

  Аз от десетки години очаквам промяна в отношението на Русия към България, пък не виждам нещо да се е променило.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 71. 74 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#65:"Цецо"]Ха-ха-ха. Рашата била ни освободила напук на великите сили. Особено на съюзните и Германия и Австрия. Бе нискочело предателче. Млъкни и спри да се излагаш. [/quote]
  Заедно с Обединеното кралство, Италия и Франция се обявяват силно против излаз на България на Бяло море, под претекст че ще бъде използван от Русия, за да окаже влияние над Средиземноморието и морските сили в Европа.[18] Готово да покаже настойчивостта си, Обединеното кралство започва да се готви за война. Започнати са мерки за съставянето на два експедиционни корпуса за военни действия срещу русите и превоз на английски войски от Индия, през Суецкия канал в Средиземно море.[19]

  Австро-Унгария изявява недоволство от създаването на българска държава, която включва в пределите си Македония,[20] за която Виена отдавна има апетити.

  Германия не е пряк противник на договора, но настоява пред Русия да вземе под внимание исканията на Австро-Унгария, като така косвено я подкрепя.

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD_%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80

  Наркотиците ли ти втечниха мозъка?

 72. 75 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#67] от "bobix":
  Тая попара от жена ми, Каравелов, география и т.п. не е за мен!
  Имаш още много да четеш преди да започнеш да пишеш неща, които да са ми интересни.

  The best way out is always through Robert Frost
 73. 76 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 572 Неутрално

  "С една дума ето къде очаквам промяна, че ние най-накрая от процеса на преговори ще преминем към реално осъществяване на тези проекти", заяви посланик Исаков,
  ============================
  Ха,ето истината. АЕЦ Белене ще има и Южен пАток ще има. Кво зяете пове4е.

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 74. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 78 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 887 Неутрално

  [quote#57:"bobix"]Русия е успяла да ни освободи [/quote]
  Аве ти освен историята от VІ клас друго чел ли си ?
  http://www.mediapool.bg/санстефанските-митове-и-българските-комплекси-news190243.html

 76. 79 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 572 Неутрално

  "Русия действително се установи като страна, много привлекателна в очите на целия свят, защото у нас има големи възможности всеки човек да реализира потенциала си. Аз мисля, че това е задача номер едно. Втората, или първа, сливаща се с нея, е Русия да бъде силна във всяко отношение, не само военно, но и икономическо и културно. Да има силно гражданско общество", заяви той.
  ===================
  Аре местим се в Евразийския съюз.

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 77. 80 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1641 Весело

  До коментар [#74] от "bobix":

  Те това е източника на всяко знание. Ако беше потърсил дори и в този източник щеше да установиш, че още преди войната големите са се договорили. И Сан Стефано е един ПР на руснаците. Ма четене требе. Вчера обяснявах на един. Оди се образовай. И между другото Англия не е имала нищо против да се използват границите от Цариградската конференция. А големите за други неща са спорили. Но това е свръх способностите на предателите. Те требе да си цвилят в прослава на бащицата. Който си умирал за нас.
  Бе я да те питам. Що никой друг не цвили от умиление по повод съответната руско-турска война? Ни сърби, ни гърци.

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 78. 81 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#77] от "rali.germanov_86":
  [quote#77:"rali.germanov_86"]ПРОКЛТИ И АНАТЕМОСАНИ БЪДЕТЕ ВСИЧКИ ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРОРУСКТА ДРУЖБА. ПРОДАЖНИ ИЗРОДИ СА ВСИЧКИ, КОИТО СТЕ ПРОТИВ РУСИЯ. ДАНО СЕМЕТО ВИ НА АНТИРУСИЗМА ДА ЗАГИНЕ - И ТОВА ЩЕ БЪДЕ... СИГОРНО Е... ГАДНИ СТЕ , КОЙТО ВДИГАТЕ ГЛАС ПРОТИВ РУСИЯТА. ИСТИНАТА ЩЕ ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА.. ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ НЯМА ДА РЗЛЮБЯТ РУСИЯ.. ПОЗОР Е ЗА БЪЛГАРИТЕ , ЧЕ ИМА ТАКИВА МЕКЕРЕТА, КОИТО КЛЕВЕТЯТ РУСКО БЪЛГАРСКАТА ДРУЖБА.. ПРЕПРОЧИТАЙТЕ И РАЗУМЯВАТЕ ИСТОРИЧЕСКИТЕ СЪБИТИЯ И ФАКТИ ОТ ОТНОШЕНИЯТА НИ Х С РУСИЯ И ТОГАВА МИСЛЕТЕ И ГОВОРЕТЕ !!! [/quote]
  Тона трябва да се запази!
  Този "родолюбец" е запразнил отрано по случай победата на Путин.
  Неповторимо!

  The best way out is always through Robert Frost
 79. 82 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 887 Неутрално

  [quote#76:"Дива селянка"]Ха,ето истината. АЕЦ Белене ще има и Южен пАток ще има. Кво зяете пове4е[/quote]
  За съжаление проституиращите медии крият истината. АЕЦ Белене се строи, само от "Дневник" тихо-мълком съобщиха, че първия реактор е произведен.
  След организираните масови протести против шистовия газ Бойко изгони Шеврон, но други фирми (руски, но регистрирани в България) дълбаят на 5000 м в Добруджа, като на световно..
  Уорлик имал среща в едно асеновградско училище, но кметът не го допуснал, докато руския посланник вече деребейства, и казва неща за които Бойко все още се скътава.

 80. 83 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#75:"Realistka"]Имаш още много да четеш преди да започнеш да пишеш неща, които да са ми интересни[/quote]
  Историята не е необходимо да е интересна, за да е вярна. Това не е холивудска измислица от този тип:
  http://www.liveleak.com/view?i=ab4_1323364201
  А аз съм сигурен, че знам много повече и мога много повече от теб като ти чета постовете. Аз за разлика от теб знам и го написах по-горе, че Русия е имала политическа изгода от появата на силна България в гърба на два основни нейни опонента. И естествено е очаквала да има известен контрол над нея като верен съюзник. Но това не замъглява реалността на факта, че именно тя ни е освободила, нали? Съгласни ли по този въпрос или още мислиш, че руснаците не са излезли от границите си, а освободителите са били всъщност други?
  Винаги можеш да ми пишеш и да направим съвместна историческа екскурзия до този възрожденски град. Изглежда е необходимо да водим и българи, а не само приятели чужденци
  Ако искаш ми разкажи и за твоя дядо и баба какво са правили 1878а

 81. 84 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#80:"Цецо"]Що никой друг не цвили от умиление по повод съответната руско-турска война? Ни сърби, ни гърци. [/quote]
  Абе аз с малоумен ли говоря. Ти въобще четеш ли този линк или не? Четеш ли аз какво съм писал или не?
  Ето го ВТОРИ ПЪТ, ясно като за идиоти и да не повтарям: Русия се договаря с АУ преди войната, по същата причина, поради която не България освобождава Македония - ЗА ДА НЕ ВОЮВА НА ДВА ФРОНТА. Компренде?
  и този път прочети линка за санстефанския договор преди да пишеш идиотщини:
  ЦИТАТ:"Санстефанският мирен договор среща неодобрението и на съседните на княжество България балкански държави.

  Сърбия иска Видин и изявява претенции за Македония. Подтиквана от Австро-Унгария, Сърбия насочва стремежите си за териториално разширение на изток, към българските земи. По това време сърбите целят да възстановят териториите на „Велика Сърбия“ от времето на Стефан Душан, в която влизат земите на цялата македонска област и градовете Щип, Велес, Горна Джумая, Белоградчик, Кюстендил и други.[28]

  Румъния също не остава доволна от договора. Обсъждане по тези въпроси между граф Игнатиев и румънският крал Карол I, има още през февруари 1878 г. Тогава монархът протестира относно преминаването на Южна Бесарабия в Русия и на Северна Добруджа в Румъния. Така се нарушава целостта на румънския народ, а румънската държава получава чужди земи с чуждо население (Северна Добруджа). По-късно тези несъгласия дават отражение и в Берлинския конгрес. [29]

  Гърция също има териториални недоволства относно включването на Македония и Тракия в българската държава."
  Отново линка и този път - ЧЕТИ:
  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD_%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80

 82. 85 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1326 Весело

  [quote#77:"rali.germanov_86"]ПРОКЛТИ И АНАТЕМОСАНИ БЪДЕТЕ ВСИЧКИ ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРОРУСКТА ДРУЖБА. ПРОДАЖНИ ИЗРОДИ СА ВСИЧКИ, КОИТО СТЕ ПРОТИВ РУСИЯ. ДАНО СЕМЕТО ВИ НА АНТИРУСИЗМА ДА ЗАГИНЕ - И ТОВА ЩЕ БЪДЕ... СИГОРНО Е... ГАДНИ СТЕ , КОЙТО ВДИГАТЕ ГЛАС ПРОТИВ РУСИЯТА. ИСТИНАТА ЩЕ ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА.. ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ НЯМА ДА РЗЛЮБЯТ РУСИЯ.. ПОЗОР Е ЗА БЪЛГАРИТЕ , ЧЕ ИМА ТАКИВА МЕКЕРЕТА, КОИТО КЛЕВЕТЯТ РУСКО БЪЛГАРСКАТА ДРУЖБА.. ПРЕПРОЧИТАЙТЕ И РАЗУМЯВАТЕ ИСТОРИЧЕСКИТЕ СЪБИТИЯ И ФАКТИ ОТ ОТНОШЕНИЯТА НИ Х С РУСИЯ И ТОГАВА МИСЛЕТЕ И ГОВОРЕТЕ !!![/quote]

  Кукуригууууууууу...

 83. 86 Профил на division bell
  division bell
  Рейтинг: 524 Неутрално

  "Руският посланик в София очаква промяна в отношенията между двете държави"

  Руският посланик в София използва информационния повод за закани. Комуникационна политика на ботуша.

  Run, rabbit, run, dig that hole, forget the sun And when at last the work is done Don´t sit down, it´s time to dig another one
 84. 87 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#82] от "shumkar":

  Медиите са за това да въртят опашка, оба4е нищо не можеш им кажеш. И те работят за пари.оба4е ако са ни нагушили рснаците за това имат вина американците. Брюксел въобще не го броя за институция -там са булонки .

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 85. 88 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#78:"shumkar"]Аве ти освен историята от VІ клас друго чел ли си ? [/quote]
  Те от такива източници и македонците учат история за тях ние сме татари, а Клеопатра е македонка. Само от любопитство .. и ти ли вярваш, че си татарин?
  Не ще се повторя, а ще пе похиладитя: съзнавам, че руските политици са имали и задни мисли за тази война. Но това не променя факта, че това е войната, която ни е освободила. И отново - това което се случи с македонската история в момента се случва с Българската. само 130 години, а не 500, и ние вече не помним защо предците ни са построили този паметник: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B0%D1%80_%D0%9E%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB_%28%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA%29
  Радваме се, че гугъл.бг ни честити 3 март, нищо че този празник остава незабелязан от сегашните ни приятели, защото това се вижда само през български ИП адрес. И не обръщаме внимание на реални празници като тези: http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/i_moskva_otbelyaza_3_mart-137875.html

 86. 89 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#80:"Цецо"]Бе я да те питам. Що никой друг не цвили от умиление по повод съответната руско-турска война? Ни сърби, ни гърци. [/quote]
  Или да допълня предния си пост като отговоря на въпроса ти с въпрос: Ти на Берлинския договор радваш ли се? Като си имал преди това Санстефанския?

 87. 90 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1928 Весело

  [quote#85:"Митридат"]Кукургууууууууу... [/quote]

 88. 91 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#88:"bobix"]за тях ние сме татари[/quote]
  Според истински българин сме тюрки. Аре оставете македонците на мира. Малки нации все надигат гири за само4увствие. А т не знаеш ли ,4е българите са създали света и 4е господ е българин?

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 89. 92 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#83] от "bobix":

  Много съм чела за Руско-турската (освободителна за нас) война - 14-та по ред според Болъшая Советская Эпциклопедия. Също много съм чела за българо-руските отношения след Освобождението, за съдбата на Стефан Стамболов! Било ми е интересно, но с теб не ми е интересно!

  The best way out is always through Robert Frost
 90. 93 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1040 Любопитно

  Плевен е освободен от румънци, а не от руснаци.
  "Поради големи загуби, Николай Константинович , Великия херцог на Русия, попита Карол I за румънската армия да се намеси и да обединят силите си с руската армия .
  Княз Карол I прие предложението на херцога да стане маршал на руските войски в допълнение към командването на собствената си армия, румънска, по този начин да е в състояние да доведе до обединените въоръжени сили за завладяването на Плевен и на официално предаване, след тежки боеве, на турски генерал Осман паша . Румънската армия печели битките на Гривица и Rahova , и на 28 ноември 1877 г. Плевен цитадела капитулира и Осман паша предава града, гарнизон и меча си на румънския полковник Михаил Cerchez . След окупацията на Плевен, румънската армия се върна до река Дунав и спечели битките при Видин и Smârdan, .
  На 19 януари 1878 г., Османската империя иска примирие, което беше прието от Русия и Румъния. Румъния спечели войната, но на цена от повече от 10 000 жертви. Своята независимост от Високата порта бе окончателно призната от Централните сили на 13 юли 1878 г..
  Първоначално, преди 1877, Русия не желае да си сътрудничи с Румъния, тъй като те не желае Румъния да участват в мирните договори след края на войната, но руснаците са срещнали много силна турска войска от 50 000 войници, водени от Осман паша при обсадата на Плевен ( Плевен ), където руските войски, водени от руските генерали, suferred понесоха много тежки загуби и бяха прогонени в няколко битки.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Romanian_War_of_Independence

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 91. 94 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#39:"moshe_nick11"]броят на българите, сражаващи се на страната на Русия е бил в пъти по-малък от броя на българите, записали се под знамето на Падишаха. [/quote]
  Това го бях пропуснал. Но хвърля светлина защо толкова много хора пишат глупости тук. И става ясно техни предци от кои са били. Защото наистина не е тайна, че по онова време е имало и много хора, които не са искали да се освобождават. Както и един турчин ми разказваше на един купон, че имало турци и турци като османските презирали останалите почти толкова, колкото презирали поробените народи. Та тези презрените турци също са се борели за България и те са тези, които левски е споменал в думите си:" Всичките народи в нея (България) щат живеят под едни чисти и святи закони, както е дадено от бога да живее човекът; и за турчинът, и за евреинът и пр., каквито са, за всичките еднакво ще е, само ако припознаят законите равно с българинът. Така ще е в наша България! — Писмо-дописка до Ганчо Мильов в Букурещ, 10.V.1871 г."

 92. 95 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#91:"Дива селянка"] А т не знаеш ли ,4е българите са създали света и 4е господ е българин? [/quote]
  Хайде още една, която чете (или слуша аудио касети) македонска литература. Абе да не ви я бутат под формата на брушурки по пощите измежду офертите за кисело мляко?

 93. 96 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#92:"Realistka"]Много съм чела за Руско-турската (освободителна за нас) [/quote]
  Ето че се разбрахме. Не болеше, нали?

 94. 97 Профил на yu22
  yu22
  Рейтинг: 1269 Гневно

  Каква промяна,бе....???? От преди два века ни мачкате,винаги сте искали СТЪПКА на БАЛКАНИТЕ за наша сметка.....!!!!

  мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...
 95. 98 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#95] от "bobix":

  Тцъ, Това го казват пак българи дето твърдят ,4е сме били траки и съответно сме създали света.

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 96. 99 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 887 Неутрално

  [quote#89:"bobix"]Като си имал преди това Санстефанския? [/quote]
  Сан Стефански договор няма. Има прелиминарен, но няма да ти превеждам думичката, потърси в речниците.
  Всъщност става дума за примирие.
  А на паметника в Москва, за който си линк, пише "В памет на загиналите през Балканската война от 1877-78г...."
  Т.е. една от многото войни на Русия в Балканите.

 97. 100 Профил на customize
  customize
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#93] от "Gouverneur général":

  Плевен е освободен от финландци, латиши и всеизвестния Нубийски корпус на генерал Страдивариус Ван Гей, известен и като Жоро Павето и изнасилвача от Георги Кирков. По това време Нубия е несформирана държава, но няма значение. Руснаците по време на битката за Плевен са на голф- урок в Правец. Изобщо можем да си напишем каквото си искаме по темата. Историческите извори нямат значение.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK