Първанов: БСП губи позиции, а ГЕРБ вече не може да е морален съдник

Георги Първанов

© Георги Кожухаров

Георги ПървановБСП губи партньори и е в изолация, заяви Георги Първанов пред журналисти в Сливен, цитиран от БТА.


Така Първанов коментира загубата от лявата партия на председателския пост на Националното сдружение на общините, което след 15-годишна доминация е заето от управляващата партия ГЕРБ. Бившият президент посочи, че това е загуба, която идва да покаже, че представянето на левицата в последните местни избори не е удовлетворително и че тя губи все повече партньори, защото този избор е и въпрос на партньорска политика. "Очевидно е, че тезата ми за изолацията на БСП в този момент се потвърждава и ако не разберем това своевременно, не ни чака нищо добро", каза Първанов.


Получените бонуси от членове на политическите кабинети и представители на администрацията според предишния държавен глава показват, че ГЕРБ губи позицията си на морален съдник. Но по неговите думи заради това, че някои политици или висши чиновници, назначени от управляващата партия, са си раздавали подобни суми, не бива да стане повод за дискредитиране на администрацията изобщо, защото българската администрация не е добре платена и ако продължаваме да я мачкаме така, ще я демотивираме окончателно.


Георги Първанов тази вечер се срещна с активисти на БСП в Сливен. Подобна среща по-рано през деня е имал и в Нова Загора.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK