Дянков не каза колко пари са раздадени за бонуси на администрацията през 2011 г.

Дянков не каза колко пари са раздадени за бонуси на администрацията през 2011 г.


Вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков не отговори конкретно колко са изплатените през 2011 г. пари за бонуси на държавната администрация по време на парламентарния контрол. Вместо това акцентира на приетите вчера на първо четене промени в закона за държавния служител. Дянков беше попитан за общата сума раздадена над заплатите в държавната администрация и разпределението й по отделните структури от Ангел Найденов (БСП).


Не ви питам какво ще направите, а какво сте раздали за 2011 г., възмути се Найденов. "Струва ми се, че се плашите от нещо, кажете защо криете истината", настоя депутатът. По думите му страхът е от това, че ще стане ясно колко пари са раздадени на "послушната администрация, с принос за изборния резултат на ГЕРБ".


По данни на Найденов на по-малко от една трета от структурите на администрацията са раздадени 19 млн. лв., което означава общо около 40-50 млн. лв. Ако добавим към тях и тези 55 млн.лв. във финансовото министерство, стават над 100 млн. лв., изчисли депутатът.
Дянков му отговори, че допълнителното материално стимулиране е регламентирано в 52 специални закона, 41 от тях са от времето на тройната коалиция, направени с ясната цел - "по схемата 3:5:8 да крадете държавата". Единственият правилен ход за вас е да подкрепите промените в закона за държавния служител, обърна се министърът към левицата.


В отговор на друг въпрос за бонусите от депутата от левицата Александър Радославов, Дянков каза, че не е отговорил за сумата на бонусите, защото "това са дребни задявки". По думите му сумата е ясно записана в закона за държавния бюджет и е многократно по-малка от тази за предишните години в тройната коалиция. "Вие ще кажете, че тогава икономиката беше по-добра, аз пък ще ви попитам защо не си разплатихте 4-те милиарда лева заем, а ги оставихте нашето правителство да ги плаща. Това е доста неконструктивен диалог", обобщи министърът.


По думите му разгорещената обществена полемика показва, че досегашният модел за бонусите на държавната администрация е неефективен. Липсва ясен и единен регламент за определяне на допълнителните възнаграждения на служителите, както и обвързаност на заплащането с постигнатите цели и резултати и с индивидуалния принос на служителите, каза Дянков.


Той отбеляза, че по-голямата част от тази реформа ще стане с поправките в закона за държавния служител, които предвиждат да се премахне допълнителното материално стимулиране от такси и глоби, доказало се за 16 г. като лоша практика и неправилен стимул за мотивация на служителите.


Премиерът Бойко Борисов, който по-рано също отговаря на депутатски въпроси, призова отново БСП и ДПС да върнат парите от бонуси и хонорари като този на Ахмед Доган, защото това била "страшна" антикризисна мярка.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (112)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  Льош Дянкоя, льош... и властта е льоша, и тиквата е льоша... всички са льоши.

  Няма шики-мики.
 2. 2 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 823 Весело

  Комуноиди, върнете парите! Покажете "другарско" лице и бъдете за пример. После си идете в Сибир, разбира се.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 3. 3 Профил на g1barko
  g1barko
  Рейтинг: 605 Весело

  Ако Дянков си беше отворил устата да каже истината за бонусите през 2011т. ,на 18.04.2002 щяха да му изнасят 40 дни...

 4. 4 Профил на rosko1306
  rosko1306
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Абе, Цвъки не беше ли взел и той някакъв хонорар? Той що не го върне? А Боко не е ли вземал заплата в кметството? Да върне и нея!
  Ей, оляха се с тоя бой на негри..... Ти го питаш, а то пак негри бие.....

 5. 5 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  Бойко не увеличи пенсиите, защото пенсионерите щяли да изядат парите за магистралите. Сега Бойко да каже колко магистрали можеше да се построят с бонусите.

 6. 6 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1432 Весело

  Ако по груби сметки са 100 млн, то реално май ще излязат х2.

  И Дянков, тройната беше на +, а ти си в дефицит от колко милиарда? Що не покриеш лекинко дефицита с тия пари? Нали нямало по 50 лева за пенсия щот сме на дефицит, щом няма по 50 кинта, що трябва да се дават по 100-200 млн. залудо? Или не е залудо?
  Хем искаш ние да покриваме дефицита, хем разхищаваш... айде научи ги сметките.

  Жената е покана за щастие
 7. 7 Профил на gl
  gl
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Е как да каже... нали са светци

 8. 8 Профил на milenpara
  milenpara
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Аз за малко да си помисля, че ще каже...

 9. 9 Профил на Ico Shanov
  Ico Shanov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  тея гербери като виждат че се осраха що не си тръгват наглеци

 10. 10 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1145 Весело

  Значи Дянков не е нито комунист, нито популист като Вожда. Как се измества дебата от истинските проблеми:
  - Безумните цени в здравеопазването;
  - Влошаващата се икономическа обстановка;
  - Проблемите в образованието;
  - и т.н.
  Досега трябваше да излезнат няколко екселски таблици по министерства и рангове, качени в интернет и да приключат споровете, но замазване, замазване и .....
  Започваме да приличаме на една епоха по времето на Брежнев в Русия, която всички знаем как свърши.

 11. 11 Профил на Зора Чернева
  Зора Чернева
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Герберизъм=наглост+демагогия.

 12. 12 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  ЯЙЦАТА НА МИНИСТРИТЕ

  В края на миналата седмица се извиха две печални опашки.
  На едната пред птицекланиците кудкудякаха всички обявени за нещастни кокошки, за да им теглят ножа, белки отидат в по-добър и щастлив свят - света на яхниите и фрикасетата.
  На другата пред банките се редяха нещастните министри, които трябваше да си върнат бонусите, за да не им теглят ножа.
  Не е хубаво да се гледа в канчето на началството, то се сърди и на това му вика популизъм, не че знае какво е това, но му звучи като псувня.
  Работили - взели, и то - съвсем законно - ако се вярва на шефа на политическия кабинет на премиера, цели петдесет (50) законови акта и нормативни уредби били узаконявали стимулирането.
  Мъглявите обяснения откъде пари за тая хубавиня се въртят около едно - от икономии заради незаетите работни места. Да опитаме да си го преведем. Първо - уволняваме хора и така се отчитаме пред Европейския съюз, че намаляваме бюджетните разходи. Второ - местата на съкратените остават незаети. Трето - фондът "работна заплата" си остава същият. И - най-сладкото - четвърто - излишъкът се разпределя между оцелелите щастливци...
  Всичко е законно, всичко е чисто, всичко е почти почтено...
  Като изявлението на министъра Дянков от есента на миналата година, че докато той е министър, тринайсета заплата няма да има.
  Месец по-късно в пресата се промъкна информацийка, че в собственото му министерство са раздадени към четвърт милион бонуси за празниците. Но те в никакъв случай не се казват "тринайсета заплата".
  Май че споменахме по-горе - има си петдесет начина за законно получаване на някой лев отгоре.
  И в парламента не си получиха тринайсетата заплата, нито бонусите - затова сега са така сърдити. За какво им е тринайсета заплата - те са си гласували представителни колкото осем тринайсети заплати годишно.
  В пликче, необлагаеми.
  И по това се пошумя малко по едно време, после ни се скараха, че сме популисти, и ние си млъкнахме.
  Не е хубаво да си популист, каквото и да значи това, и да настояваш за поне мъничко приличие пред половината милион безработни, двата милиона пенсионери и останалите, които си получават заплатите от дъжд на вятър. Защото винаги ще те надприказват - ето, депутатът Асен Агов заклейми идеята парламентарните заплати да се замразят така, че направо ни досрамя, че може да ни дойде такова нещо наум - описа как народните представители ще пристигат сутрин, облечени само с по един чувал, боси, с вериги на шиите и мрънкащи за милостиня. Кой ще гласува за такива нещастници - попита народният трибун.
  Спокойно - пак ние. Системата е разработена отдавна - срещу двайсет кинта на ръка ще си ви изберем отново - какъв ви е проблемът?
  Проблемът не е и в тържествено върнатите сто хиляди от раздадените милиони.
  Проблемът е, че след като бяха изклани нещастните кокошки, за да останат само щастливите, яйцата поскъпнаха двойно.
  И си ги плащаме ние.
  Колко ли ще трябва да плащаме за яйцата на министрите?

  Румен Белчев, вестник "Стършел",09 март 2012 г.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 13. 13 Профил на BloodSport
  BloodSport
  Рейтинг: 526 Неутрално

  не е измислена циничната дума, с която искам да нарека този изрод!

 14. 14 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1393 Весело

  ...Дянков каза, че не е отговорил за сумата на бонусите, защото "това са дребни задявки"...
  Да му имам мерната единица за дребно на това чиновническо парвеню..

 15. 15 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Интересно, че за Дянков въпросът за бонусите за над 118 милиона за дребни задявки! И много интересно, че уж задълженията бяха 2 милиарда, сега изведнъж станаха 4 милиарда! Сигурно като изхарчат още някой и друг милиард отново ще се увеличат! Така къдрят лъжите, че сами си вярват! Политика на крадене, лъжи, оправдания, некадърност, подигравка и геноцид над цял един народ!

 16. 16 Профил на Ico Shanov
  Ico Shanov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  еей има тука трима платени на герб във форума абе тея герб докараха до това болна жена от рак да си лекува с памук раните как не ви е срам изроди по долни сте и от най долните ве ето до това ни доведе герб
  http://www.novini.bg/news/53935-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%8F-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D1%80%D0%B0%D0%BA-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D1%83%D1%88%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D1%81-%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D1%83%D0%BA-%D0%BD%D0%B5-%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B0.html

 17. 17 Профил на kras 059
  kras 059
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Кажи им, Дянков, не се срамувай !

 18. 18 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  Бряяяяяя, финансист номер едно в държавата не знае що става в администрацията откъм парични средства. Те това е новина за първа страница!

 19. 19 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Кажи си Дянков ,кажи си щото после трябва пред прокурор да казваш...

 20. 20 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 617 Любопитно

  Дали не време вече да коментираме кой министър по кой член от НК да бъде осъден за разграбването и фалирането на държавата?

 21. 21 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  "А у вас негров бьют!"
  Познато нали?
  Колко раздадохте бе?
  Като бонуси, в период в който обяснявате на пенсионери и друга местна фауна, че е криза и трябва да се стяга колана. "Това са дребни задявки"..
  "Аз пък ще ви попитам защо не си разплатихте 4-те милиарда лева заем, а ги оставихте нашето правителство да ги плаща."
  Какви четири милиарда, от де, защо...?
  Сякаш, предните правителства са заварвали планини с пари, па ги изхарчили, а на изцъкленото некадърниче оставили сал заеми.
  Напротив. Оставиха ги с най-ниският дълг от над 25 години насам, да се къпят в пари, в размер който страната не е имала от 1982 година, а тия за две години са озъбиха....

  Ecrasez l’infâme
 22. 22 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  До коментар [#16] от "icoredshark":

  Съдбата на Мая Кривошиева от Хасково, мир на душата й, е подобна трагедия - като започнем от високите цени на обезболяващите средства и се стигне до недостиг на средства за лечение в чужбина (вкл. евтаназия). А същевременно в държавата някакви хора си раздават милиони за заслуги и отговорна работа, сякаш заплатата им е за джобни. Пък и ефектът от работата им - невидим.

 23. 23 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Герберасите задминаха по прозрачност даже тройната.

  Ашколсун, герберастлар! За вас "прозрачност" е кодово име за "ориенталска милиционерщина".

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 24. 24 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Туй 100-200 милиона са "дребна задявка" за Дянков. Той е свикнал на мащабите на Световната банка - милиарди, трилиони...
  А не трябва да се върнат и 6-те милиона надплатени на "частника" Донев за лекарства? Няма как да не е върнал доста пари обратно по веригата!

 25. 25 Профил на shristov
  shristov
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  [quote#21:"Graf"]Колко раздадохте бе? [/quote]

  Нищо не разбираш, Графе.

  Не са раздали, инвестирали са. В стабилното управление на страната, която през спечелването на следващите избори (със спомосъществувателството на възнаградената администрация) най-накрая ще ни изведе до обетованата земя.

  Какво са на този фон 100 милиона, вложени във вид на бонуси, а и 8 похарчени милиарда, с приказки за които непрекъснато пречиш на хората от най-качественото и справедливо правителство от Соломон насам да си върши работата...

  Засрами се

 26. 26 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#21:"Graf"]4-те милиарда лева заем, а ги оставихте нашето правителство да ги плаща[/quote]
  Хи, хи.. той чу как Йордан Цонев се похвали, че имали консултации дали да не изплатят целия външен дълг и сега като жабата си вдига крачето Този, който за февруари е 4.132 милиарда - мисля, че това визира.

 27. 27 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Голямото предизборно купуване на гласове чрез бонуси и уреждане на служба на "свои хора" вече е в ход.

  Чакайте си вие реформа, чакайте си прозрачност и отчетност, чакайте намаляване на разходите и по-добри резултати. Чакайте Годо.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 28. 28 Профил на baltoff
  baltoff
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Внимавайте и не вярвайте!Дянков само ще намали доходите на тези които така или иначе не са вземали и никога няма да вземат от т.н.бонуси.Който е излъгал сто пъти си лъже непрекъснато.

 29. 29 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 794 Неутрално

  До коментар [#13] от "Жан-Клод":

  Аз мисля, че "изрод" добре му подхожда, както и на цялата нагла мутренска сган и слугите им.

  Никога повече мутри начело на България.
 30. 30 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 605 Весело

  Все повече нещата заприличват на Дядо Беровото безвремие...( Бог да го прости човека )..

 31. 31 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Дянков не каза колко пари са раздадени за бонуси на администрацията през 2011 г....:)))))
  ............................................
  Aйде сега ..Дянков не се пита за такива неща ..Какво общо има той с тях ?? :)))))))
  Дянков трябва да го питате за реколтата от ръж тази година ,броя на свинемайките и наема , който НЕ си плаща в Бояна , за броя на афроамериканците , които са яли бой от полицията , за баницата във "Фалкона" - когато лети за Брюксел, за хОра на "кармелитките" и броя на цветята , които се продават дневно в София ,
  за програмата на ГЕРБ- и колко тя се "различавала" от тази на БСП- уводни и общи постановки:) ,
  За десетките милиони , които трябва ВИНАГИ да има - за да ги раздава Боко- като акт на благоволение- към футболни отбори , зали на ТИМ , подпочвени води - по магистралите и т.н..
  Дянков се пита за броя на прелетните птици над България - изобщо за съществени неща , а не за някакви си "стотинки"- на стъкмистите в МИН. на финансите..))

  BIG AL
 32. 32 Профил на outside
  outside
  Рейтинг: 714 Гневно

  По стар комунистически почин Бай Ганьо и другарите ползват старата изпитана реплика:
  Ами вие защо...
  - биете негрите
  - вие сте по-лоши
  ...
  Няма оправия с тази партия БКП, върти, сучи и все на власт

 33. 33 Профил на Вовка Вурдалак
  Вовка Вурдалак
  Рейтинг: 714 Разстроено

  До коментар [#29] от "bgkurshum":

  Поне снимката можеше да не му слагат, направо изпадам в агресия всеки път само като го видя...

  Praise the Lord and Pass the Ammunition! Ще не вмерла Україна!
 34. 34 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  До коментар [#26] от "aron25":

  Те верно имаха пари да го платят, ама щяха да ги оставят голи като пушки. Още на първия месец нямаше да могат да платят ни заплати, ни пенсии. А феврурари 2010, с първия му бюджет щеше да прилича на Папандреу и компания насред Атина през Септември.
  Таман 900 милиона не му стигнаха. До март ги бе закръглил на 1.5 милиарда, а през май вече бе в парламента с корекцията на бюджета.

  Ecrasez l’infâme
 35. 35 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  как да знаем тогава дали бонусите са върнати до стотинка, като не знаем колко са раздадени?

 36. 36 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  Аз да попитам, коя политическа сила е гласувала против бюджет 2011?

  Защото отчетените разходи за издръжка на персонала не са над бюджета. Следователно всички дето са гласували бюджета са ни ощетили нас данъкоплатците, като са дали взъможност на герберите да си харчат пари за бонуси.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 37. 37 Профил на gh19
  gh19
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Терзае ме един въпрос : ако не бяха излезнали настоящите бонуси , раздавани , защото си на работа , но само на някой дали щяхме да разберем за раздаването на бонуси през миналите години . Или иначе казано ние си мълчахме за вашите бонуси , но сега като ни дразнете за нашите ще видят хората и вашите !
  Има призив в Туитър : ВСЕКИ БЪЛГАРИН ИМАЛ РОЖДЕН ДЕН ДА СИ ВЪРНЕ ПОДАРЪЦИТЕ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛУБ НА ГЕРБ !

 38. 38 Профил на dimitar2s
  dimitar2s
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да ги хванеш тия, па бой, бой ... по ония!
  Че то май разлика кой знае каква няма!
  Колко заводи за боклуци ни настроиха!
  Колко безплатни паркинги направиха!
  Магистрали, дупки по пътищата, детски градини ...
  Все като наближат избори ;0)
  Сега някой лев и на пенсионерите може да дадат, ама нека да го видим първо.
  Че на обещания се наслушахме.
  Ама скоро май няма да има от кого да се събират данъци, че то бизнеса като измре, държавните служители ли ще пълнят хазната
  Докога едно и също?

 39. 39 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 823 Весело

  Много комуноид, много чудо!!! И пише ли пише... с всичките си профили наведнъж. Много джепане хвърляте, ама защо? Нали сте наясно, че сега е ваш ред да връщате и виете "на умряло" само и само за да не го направите. Ще си измислите "лош Дянков", после "гаден Бойко", сетне "подъл Цвъки" и т.н. А е лесно... Върнете заграбеното, крадци нагли!
  Ама не го вярвам. Комуноид пари не връща. Може само да граби. Е, такава ви е семката все пак. Деца и внуци на мандроразбивачи и терористи.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 40. 40 Профил на Вовка Вурдалак
  Вовка Вурдалак
  Рейтинг: 714 Весело

  До коментар [#39] от "moriarti":

  Айде, пак старата песен - който не харесва слънцето и прислугата му (каквито и простотии да правят) е "комуноид"...

  Praise the Lord and Pass the Ammunition! Ще не вмерла Україна!
 41. 41 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  По глупостите, които говори Дянков, започвам да си мисля, че умишлено разговорът се поддържа на някакво инфантилно ниско ниво и на инфантилна тематика.
  Не може Дянков да е толкова тъп, че наистина да си го мисли това за дълга, дето някой друг трябвало да му плаща.
  Най-малкото би трябвало да чете вестници от време на време.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 42. 42 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 654 Весело

  [quote#13:"Жан-Клод"]не е измислена циничната дума, с която искам да нарека този изрод![/quote]
  помоли за помощ сърбите

 43. 43 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#40] от "bungee":

  Ние ще пеем, а вие посвирете...

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 44. 44 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  "По данни на Найденов на по-малко от една трета от структурите на администрацията са раздадени 19 млн. лв."

  Аз дали ще мога да изкарам някой лев от тоя Найденов, ако му кажа колко точна ДМС са взели държавните служители?

  Не ми се вярва нещо! Гледам, че много занижават реалната сума. Или пък забравят за МВР, БА, ДАНС, БОП, разузнаването.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 45. 45 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1989 Неутрално

  Кой някога е чувал конкретен герберастки отговор по конкретен проблем?
  Дянков не иска и не може да отговори, защото тогава върнатите до стотинка 600хл лв блесват като едно нищо, на фона на общата сума. И популизма отива по дяволите, а той е всичко за герб.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 46. 46 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Мисля, че е крайно време да му намажат отвърстието с газ и вържат тенекия за опашката!

 47. 47 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 654 Неутрално

  тия по наглост удариха Доганя о земята!

 48. 48 Профил на petar_333
  petar_333
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Този Дянков изобщо вече не го трая! Имам чувството,че премиерът му се е предоверил доста!

 49. 49 Профил на Alabala_
  Alabala_
  Рейтинг: 442 Гневно

  Много ми падна в очите г-н вносният министър...

  Финансовият министър е гл. счетоводител на държавата. От него се очаква да е консервативен технократ, за когото всичко е числа. За него следва да са чужди популизма и политиканстването. Той следва да знае, че когато числата говорят и боговете (за премиера не се отнася) мълчат...

  ...а относно 4те милиарда, г-н Дянков, предишниТЕ правителства ви ги оставиха под формата на фискален резерв, от който Вие и првителството на г-н Борисов вече изпапахте повече от 4 милиарда...

 50. 50 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#39] от "moriarti":Що си четеш фирмата бе.То герберастите задминахте шумкарите и ятаците от едно време.Колкото ненавиждам троегъзата ламя,толкова и герберастите не ги понасям.

 51. 51 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#48] от "petar_333":

  Да бе лош Дянков и Премиер светиня, всичките в едно гърне пърдят и затова мънкат, а не отговарят.

 52. 52 Профил на kuku032
  kuku032
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Това наистина ли се случва? Чета новините и си мисля, че най-лошите ми кошмари се сбъдват. Продължават да се сбъдват, ежедневно и вече става страшно.

 53. 53 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#50] от "neznaiko_2011":

  Моля за превод. Майка ви само шмайзер да държите ли ви е научила? Пропуснала е да ви ограмоти. Идете на вечерно школо и там трупкайте знания. А кампанията е ясна - комуноидите искат да отразят огъня, насочвайки го встрани, лъжейки и хвърляйки кофи с дезинформация. Нали!? "Взети са 900 милиона бонуси... Не, 3 милиарда са взети! Глупости - 8 трилона евро са си разделили, а пенсионерите гладуват..." и т.н. измислици.
  Идеята е проста (за да я разберете) - върнете и вие бонусите си. И нека цъкането на минусчета започне СЕГА.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 54. 54 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1444 Весело

  [quote#12:"Dehumanizer"]в собственото му министерство са раздадени към четвърт милион бонуси за празниците. Но те в никакъв случай не се казват "тринайсета заплата". [/quote]

  -Ами името е много важно.В романа "Папеса Йоана"е описано,как по време на Великите пости,гладни монаси влизат в една кръчма.Пости са-трябва да се пости,ама са гладни.Поднасят им свинско месо и за да го изядат, единият от тях става,благославя го и за да спазят изискването на постите произнася думите:"Кръщавам те риба".
  Щом като след преименуването на свинското,то може да се изяде от духовници под името "Риба", защо главният "производител" на постни пици и сторонник на постите в БГ да не може да раздаде 13-та заплата "под чуждо име".

 55. 55 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 551 Неутрално

  абе не изпущайте постната пица и..лапай,народе! Не чувам как е..постна ли е Дянковата пица ..какво...що? ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ...ТОТАЛНА! обаче ..не е от вчера или от днес в Българско! Такъв е "закона" в БГ и "правилата",според които тънем от десетилетия на дъното на тинята...Главните виновници са по картинките-от сутрин до мрак ви ги прожектират и фотощраковат,те горди- а вий..им се радвате! Или само обгрижвате с празни приказки,виртуално -което е едно и също..кел файда!

 56. 56 Профил на коколино
  коколино
  Рейтинг: 442 Весело

  Те такова нещо не сме виждали 132 години!!!

  Да бе чума ,да бе мор ,а то ГЕРБ!! Най- тежкото от Божиите наказания.

  кому е изгодно?
 57. 57 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1412 Любопитно

  [quote#53:"moriarti"]Идеята е проста (за да я разберете) - върнете и вие бонусите си. И нека цъкането на минусчета започне СЕГА. [/quote]
  Чек, че нещо не разбрах...
  Нъл наказанието за невърнат бонус бе уволнение?
  Един се усети и си хвърли оставакта, ма не върна бонуса.
  Предните ги уволнихте, нали? Заради бонуси, далавери и т.н.
  Що да връщат бонусите, като са уволнени?
  Днешните - ясно. Харесват мерцедесите, секретарките, ешмедеметата... Връщат бонусите и продължават. Ама предните що да го правят...?

  Ecrasez l’infâme
 58. 58 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 806 Неутрално

  " аз пък ще ви попитам защо не си разплатихте 4-те милиарда лева заем, а ги оставихте нашето правителство да ги плаща"

  супер наивен коментар на човек, който уж трябва да разбира от финанси...

 59. 59 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Има право да мълчи, всичко което каже може да бъде използвано срещу него в съда. Има право на адвокат...

 60. 60 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  [quote#36:"tribiri"]коя политическа сила е гласувала против бюджет 2011? [/quote]

  Стенограми от пленарни заседания
  СТО ШЕСТДЕСЕТ И ШЕСТО ЗАСЕДАНИЕ
  София, четвъртък, 11 ноември 2010 г.
  Открито в 9,02 ч.
  11/11/2010

  "....ПРЕДСЕДАТЕЛ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА: Уважаеми дами и господа, на гласуване следва бъдат поставени: законопроекта с проекта за Висшия съдебен съвет по чл. 1 и чл. 2 от закона; Законопроект с проект на Комисията за финансов надзор по чл. 1 и чл. 5 от закона; Законопроект с проект на Висшия съдебен съвет и Комисията за финансов надзор по чл. 1, и Законопроект със становището на Министерския съвет по членове 1, 2 и 5.
  Подлагам на гласуване Законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2011 г. с включен проект на Висшия съдебен съвет. (Силен шум и реплики в залата.)
  Гласували 200 народни представители: за 20, против 152, въздържали се 28.
  Предложението не е прието.
  Подлагам на гласуване Законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2011 г. с включен проект на Комисията за финансов надзор. (Народни представители от Коалиция за България вдигат червени листове с надпис: „Бойко отново не е в час!”.)
  Гласували 198 народни представители: за няма, против 158, въздържали се 40.
  Предложението не е прието.
  Подлагам на гласуване Законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2011 г. с включени проекти на Висшия съдебен съвет и Комисията за финансов надзор.
  Гласували 199 народни представители: за няма, против 161, въздържали се 38.
  Предложението не е прието.
  Сега подлагам на гласуване Законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2011 г. със становището на Министерския съвет.
  Гласували 202 народни представители: за 130, против 58, въздържали се 14. (Ръкопляскания от ГЕРБ, „Атака” и независими народни представители.)
  Предложението е прието.
  Обяснение на отрицателен вот – народният представител Петър Димитров.
  ПЕТЪР ДИМИТРОВ (КБ): Благодаря Ви, госпожо председател.
  Благодаря ви, уважаеми колеги. (Силен шум и реплики. Част от народните представители стават и започват да напускат залата.)
  Във вторник се връчваха наградите „Черноризец Храбър”. Тошо Тошев каза нещо, което е хубаво да чуете, тъй като повечето ви нямаше там. Каза: „Всеки ден излита самолетът от София до Варна. Никой не се интересува как се казва пилотът. Всички се интересуват самолетът да кацне. Ако самолетът не кацне, тогава целият свят ще научи името на пилота.” (Силен шум и реплики от ГЕРБ.)
  Скъпи приятели, ще катастрофирате самолета на България.
  ЛЪЧЕЗАР ИВАНОВ (ГЕРБ, от място): Вие сте в трамвая, не сте в самолета.
  ПРЕДСЕДАТЕЛ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА: Моля народните представители да заемат местата си. Заседанието не е приключило.
  ПЕТЪР ДИМИТРОВ: Давам ви пример какво правят другите европейски държави в условията на криза. Дания увеличава преразпределението през бюджета от 51,8 на 58,5%, Швеция от 51,5 на 54,9%, Финландия от 49,3 на 56%. Нито една държава в Европейския съюз не сваля преразпределението под 40%. Единствената държава в Европейския съюз, която го сваля на 35%, е България! Какво правите господа управляващи?! Убивате държавата, убивате държавността! Ако вие съберете върху 40% от брутния вътрешен продукт, трябва да съберете допълнително 7 млрд. 300 млн. лв., които да влязат в образованието, в културата, в съдебната система, да влязат в държавността на България. Беше хубаво, ако тези пари ги оставите в бизнеса и в хората. Вие не ги оставяте нито в бизнеса, нито в хората, тъй като данъците са същите. (Реплики от ГЕРБ. Почти всички народни представители са станали.) Добре е да докарате списък на фирмите и хората, в които ще оставите тези 7 млрд. лв. (Ръкопляскания от КБ.)
  ПРЕДСЕДАТЕЛ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА: Моля народните представители да заемат местата си. Заседанието продължава. Има и съобщения. Моля за още малко търпение.
  Втори отрицателен вот - Янко Янков. Заповядайте.
  ЯНКО ЯНКОВ (ДПС): Уважаема госпожо председател, уважаеми господин вицепремиер, уважаеми колеги народни представители! Заедно с моите колеги гласувах против Закона за държавния бюджет. Част от аргументите бяха казани от тях. Това, заради което аз лично гласувах против, беше най-вече заради бюджета на общините.
  Уважаеми колеги, нашият закон, който току-що приехме, на практика стопира процеса за децентрализация на общините. Налице е прехвърляне на отговорности без финансово покритие, затормозява се процесът на усвояване на еврофондовете, влошава се предоставянето на качествени социални услуги на населението, изчерпан е процесът за оптимизация на общинските администрации.
  Уважаеми колеги, с настоящия бюджет, който приехме, се задълбочава финансовият дефицит на общинските бюджети, на определени места той ще граничи с финансов колапс.
  КРАСИМИР ВЕЛЧЕВ (ГЕРБ, от място): Няма да ви слушаме цял ден!
  ЯНКО ЯНКОВ: Причините са следните. Заложен е нереалистичен ръст на собствените приходи на общините и в двете му части - данъчна и неданъчна. Не се актуализират единните стандарти за разходи по делегираните държавни дейности. Разликите се покриват от ограничените собствени приходи на общините. Пример: издръжката на децата в детските ясли, детските градини, администрацията, ограничаването на различните субсидии от страна на държавата. Исканията на общините в тази посока са изключително основателни. Нашата парламентарна група напълно подкрепя исканията на Националното сдружение на общините, които са посочени и разписани в Протокола за разногласия.
  Субсидията за капиталови разходи е крайно недостатъчна и е разпределена по неясни критерии. За някои от общините намалението е с 96% спрямо 2010 г. За други има увеличение, макар и минимално. (Реплики от ГЕРБ: „Времето, времето...”.)
  Благодаря ви за вниманието, уважаеми колеги. Считам, че има още аргументи, които ще кажем по-нататък.
  ПРЕДСЕДАТЕЛ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА: За трети отрицателен вот - Антон Кутев.
  АНТОН КУТЕВ (КБ): Уважаеми колеги, истински се учудвам на веселбата, която настана в тази зала в резултат на безумния бюджет, който приехте. Учудвам ви се, защото сметката ще си я платите вие в близката една година, защото в края на краищата всички нелепици на тези числа ще паднат върху вашите глави. Така че не знам защо сте толкова щастливи.
  А къде е нелепицата? Аз съм член на Комисията по културата, гражданското общество и медиите и ще говоря само за тази част. Защото в крайна сметка образованието, културата и духовността са онова, което очевидно липсва на вашите вождове и си личи по бюджета. А липсва, защото когато на мястото на 100 млн. лв. за подслушване стоят само 94 млн. лв. за култура. Това, разбира се, е бюджетът на Бойко Борисов. Това не е вашият бюджет. Бюджетът на Бойко Борисов - 94 млн. лв. за култура, 100 млн. лв. за подслушване!
  Бюджетът на Бойко Борисов е този, който противоречи на Закона за киното. Има Закон за киното, който казва: „18 млн. лв. за кино”, има и бюджет, на който сега вие му се радвате, който казва: „10 млн. лв. за кино”. Едните ще съдят другите. Но вие ще сте тези, които трябва да кажете защо го направихте, защото днес току-що нарушихте закона! (Реплики от ГЕРБ.)
  Отделно, само в бюджета за БНТ за тази година вече имаме 18 млн. лв. назад. С бюджета, който заложихте на Българската национална телевизия, те ще станат минус 40 млн. лв., като целият бюджет на телевизията е около 60 млн. лв. Тоест това, което току-що направихте - с шеги и закачки, както видях - е, че фалирахте Българската национална телевизия! Ако това е веселото нещо, което постигнахте, мога само да добавя, че последните 300 хил. лв., които министърът на вътрешните работи е пренесъл, за да плати отоплението на трите училища по изкуствата, са 300 хил. лв., взети от замразяването на археологически обекти, които ще бъдат разграбени през тази година. Ще бъдат разграбени милиони! Ако това е радостта, която изпитвате, много съжалявам за мястото, на което се намирам. (Реплики от ГЕРБ.)..."

 61. 61 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#53] от "moriarti":От вечерно училище се нуждаете Вие.Като гледам интелектуалното ниво на Премиера,мога да се досетя за умственият багаж на гласувалите за подобно недоразумение.Осветлявам Ви ,че дядо ми беше концлагерист в Белене,поради което имам непоносимост към комунизма и комунистите.Сигурно това е причината да сте ми толкова противни.

 62. 62 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#23] от "Pavlik Morozov":

  Да ме прощаваш, но при тройната си беше абсолютна мъгла. Схемите бяха същите ама тогава всички бяха в кюпа и нямаше кой да ревне популистки срещу ламята. Сгеа обаче се правят на светци.

 63. 63 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1532 Гневно

  До коментар [#16] от "icoredshark": "Бюджетите на онкоцентровете са орязани между 25 и 55 процента, а за медикаменти средствата са наполовина"

  А държавната администрация се къпе в ДМС-та. Пир по време на чума.
  Питам се само какво е "различното" сред сбраните Гьонсурати в сравнение на крадците от времето на "царя" и 3-ната?!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 64. 64 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Не знам колко точно е размера на парите, които гълта висшата администрация, но излезе информация, че в бедните земеделски провинции на Китай минималната заплата вече надвишава минималната заплата в България.

 65. 65 Профил на canu
  canu
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Това им е "прозрачното" управление.
  Вие си питайте, пък ние каквото си искаме това ще си отговаряме.

 66. 66 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1532 Любопитно

  [quote#40:"bungee"]Айде, пак старата песен - който не харесва слънцето и прислугата му (каквито и простотии да правят) е "комуноид"... [/quote]

  Не се мори, няма чуваемост! Чукча не читателъ, чукча писатель!
  "Аргументите" че който мисли различно следва да се заклеймява просто хай-така е типично комунистическо мислене, изковано вероятно от "прогресивно" семейство
  Обиди са израз на интелектуално безсилие, но това се учи в първите 7 години, вече е късно с въпросния субект...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 67. 67 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#9] от "icoredshark":

  Някаква алтернатива да виждаш? Или казваш да вземем Костов да върнем, че споменът взе да избледнява. Може и Кунева, нали? Тя някак изглежда недокосната от политическите игри на местно ниво. Пък може да им дадем още един мандат на тези, кой знае, и след това ей го на Гоце идва на бял кон.

 68. 68 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  [quote#60:"benkovski11"]Дания увеличава преразпределението през бюджета от 51,8 на 58,5%, Швеция от 51,5 на 54,9%, Финландия от 49,3 на 56%. Нито една държава в Европейския съюз не сваля преразпределението под 40%. Единствената държава в Европейския съюз, която го сваля на 35%, е България![/quote]

  Значи аргументите на БСП, защо не са подкрепили бюджета, са защото парите за преразпределяне (в т.ч. и за боуси) са били малко!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 69. 69 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  До коментар [#53] от "moriarti":

  Ся разбирам, що шофьорите от разните му ведомства сте така на барикадата...

  Министерство на болестите:

  "Справка за 2010 г.:

  "Шофьорът Васил Манов е получил 4 200 евро. Неговият колега Борислав Ковачев 5 880 евро, а експерт, който е консултант по програмата, е взел 280 евро. Весела Бонева е получила 180 евро за своята консултантска дейност, а Георги Карамешев, който е съветвал по инвестиционни въпроси, е получил 100 евро. 50 евро е възнаграждението на друг експерт – Анастасия Иванова. 5 160 евро е получил шофьорът Илия Илиев, шофьорът Николай Велков е взел 2 870 евро. Стефан Джоганов, който е бил организатор по транспорта по програмата за ХИВ/СПИН, за 2010 г. е получил 3 600 евро. Средните суми са между 1 000 и 5 000 евро."

  "Мениджърът по доставките Румен Андреев е получил 11 040 евро. Константинос Ягилис, който е старши асистент по доставките, е взел 4 080 евро, колегите му Марко Ганчев и Поля Методиева са с по 3 000 евро, а Поля Методиева, асистент по доставянето, е получила 3 000 евро.

  Шофьорът Мартин Тодоров е получил 5 400 евро. Поля Методиева е възнаградена и със средства от програма “Подобряване на контрола на туберкулозата в България” в размер на 3 600 евро."

  Това, на равнище чистачки и шофьорчета. Нагоре - според ерархията в партията, нали?

  Върнали 600 иляди?
  Па тия се подиграват на плебса бе шофер.

  Ecrasez l’infâme
 70. 70 Профил на hrige
  hrige
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Честно да си призная не очакваш нищо да се съобщи!
  Няма дупе Дянков отново да окрехне тъмната страница?!
  Но има и светлина в тунела!
  един човек показа гръбнак и не пожела да играе популиската игра!
  Поздравления за В. Стратиев!
  Достойно поведение за работещ като луд човек, който уважава себе си ис обствения си труд!
  А за останалите подлизурковци, скрити зад премълчаните от Дянков данни, все ще се научи.
  Но управляващите се завряха сами в мишата дупка на популизма, обслужвайки единствено корпоративни интереси и оттам изваждане има само с фиаско, а то не е толкова далеч - 2013 идва!
  Старшното ще е колко още безумия ще успеят да сътворят!

 71. 71 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 551 Неутрално

  отдавна е така в Българско- българчето е изтъпанено в един барабанлия -но не се играе на руска рулетка кога щял да гръмне патрона-т.е. кога ще гръмне българчето! него го гърмят всички,българчето е заредено във всички гнезда! Просто му се изреждат и го гърмят последователно! по-преди Царот само,после Доганя+Станишко+царот..завъртат му едни шамари,писват му ушите,че чак българчето се завърта на пети на 180 градуса и..застава срещу следващите-винаги готов! Готов да си го получи от тях-а те са пък тия последните ГъРбавите-които са усърдни в тая дейност! Врътнат му и те едни шамари-писнат му пак ушите,завърти се на още 180 градуса и хоп-връща се на старото положение-дето не е напускало и,хоп-пак ще си получи шамарите от следващите ,които идат!Цялата тая игра не е руска рулетка-това е българска рулетка! при нея винаги и всякога патрона гърми и БГ народчето винаги е застреляното!Важното е че барабанът се върти!

 72. 72 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  [quote#63:"B52"]Питам се само какво е "различното" сред сбраните Гьонсурати в сравнение на крадците от времето на "царя" и 3-ната?! [/quote]

  Ония от време на време отпускаха по нещичко и за редиците извън партизаните, заделяха по некой лев за черни дни, а тези са като глутница хиени. Шъ оръфат всичко, и кокалите ще смелят, а за гарджетата няма да оставят и грам...

  Ecrasez l’infâme
 73. 73 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  Правя последни уточнения в изчисленията си за общата сума на бонусите за 2011-та година.

  Ако се тръгне от разходите за заплати и осигуровки през януари 2012-та година, когато със сигурбост не са плащани никакви бонуси, а те са 197 милиона лева, се получава, че годишните разходи за залати и бонуси през 2011-та надхвърля 12 кратния размер на тази сума точно със 197 млн.лв.

  Ако се вземе за база разхода за заплати, който е за Януари 2011-та и е бил 199 млн.лв., то размерът на бонуса би трябвало да е бил с 24 милиона по-малко или 175 милиона.

  Така че това е положението! Общ размер между 175 и 197 милиона.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 74. 74 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 551 Неутрално

  ми шЪ вземат шУфорите бонуси- или много бързо карат и така изпреварват болестите,или пък толкоз яко карат-че само те изцеряват начаса с карането си! Има да ви извозват ..вечно!Неземна БГ клоака...

 75. 75 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#34:"Graf"]Още на първия месец нямаше да могат да платят ни заплати, ни пенсии[/quote]
  Хи..хи..точно това го писах скоро някъде тук))) Има логика, защото щяхме да си спестим мъките през тези три години. Отдавна щяха да са минали едни предсрочни избори и икономиката щеше да се ръководи от някой, който си разбира от работата.

 76. 76 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  гангстерската фракция на БКП - ГЕРБ наистина разчита само на прости послания и дебилни действия а тия дето пишат че ТОВА в момента нямало алтернатива е мога да им кажа че и циганите от катуна са алтернатива точно па на тия

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 77. 77 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#67:"gogo2011"]да вземем Костов да върнем, че споменът взе да избледнява. Може и Кунева, нали?[/quote]
  Няма лошо. Според мен Орешарски е с най-пресни спомени за икономиката в действие. Мисля, че трябва него да върнат. После да се научат да го слушат. Няма да ги излъже, даже ще им "напълни канчето" с мангизи. Защото си го може човекът, толкова е просто

 78. 78 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 823 Весело

  Самият факт, че глутницата комуноиди тук е предвождана от политкомисаря Гракх, показва кампанийността на злобописанията. Централата на "Позитано" е спуснала директивите и писачите са се разлаяли. Никой от тях, обаче, не подкрепя призива, отправен към Тройната ламя "Върнете парите!". Що така? Защитавате си дУругарчетата ли? И кога ще излезете, чисти, в белоснежни дрешки и ще се отречете от всичките ваши екскременти? Най-добре си идете в Сибир... Там няма да се отличавате... от другите дръвчета.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 79. 79 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1444 Весело

  [quote#68:"tribiri"]Значи аргументите на БСП, защо не са подкрепили бюджета, са защото парите за преразпределяне (в т.ч. и за боуси) са били малко! [/quote]

  -Хайде няма нужда от още един изопачител на историята.Има ги достатъчно в ГЕРБ-МС,НС.И докато са на власт ще я пренаписват.Много добре знаеш смисъла на казаното.През бюджета се преразпределят и много полезни неща за здравето на хората,за образованието,за пенсии,социални плащания и др.Нали,поне няма да обвиниш и другите държави,че са увеличили преразпределенията през бюджетите си,заради бонуси.

 80. 80 Профил на yustal
  yustal
  Рейтинг: 497 Гневно

  Аз предполагам, че причината за да не отговори, да заобиколи въпроса за размера на бонусите Дянков е, че най вероятно става въпрос за много по големи парични суми, за много по големи ограбвания на държавни средства по различни пътища и форми.
  Така се оказва, че всичко за управляващите герберасти им е като бащиния. Какво ли ще окрадат, и какво ли ще оставят след себе си сега управляващите? Пустиня с магистрали?
  Щом Дянков заобикаля въпроса, нещата са много, много зле за всички нас.
  Дано по скоро дйде денят без ГЕРБ!

  yustal
 81. 81 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#63:"B52"]А държавната администрация се къпе в ДМС-та. Пир по време на чума. [/quote]
  Именно. Никой не е против допълнителното стимулиране. Когато си натрупал пари от дейността си. Когато си свършил добре работата си. Ама не на приказки, а да "отвориш тифтеро и да удариш кесапо". Под чертата да са останали средства, някаква печалба. Тогава - раздавай, никой няма да ти каже и "копче")))

 82. 82 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#77:"aron25"]Няма лошо. Според мен Орешарски е с най-пресни спомени за икономиката в действие. Мисля, че трябва него да върнат. После да се научат да го слушат. Няма да ги излъже, даже ще им "напълни канчето" с мангизи. Защото си го може човекът, толкова е просто[/quote]
  ЧИЕ канче и пълнил Орешко и ..че и тепърва ще пълнел? само ви подмятат като жаби в гюм..за да се случи за пореден път СЪЩОТО!(винаги трябва "новите" гадове да надцакат партията -кърмилница-за да я върнат за поредн път на власт!не го ли научихте това?) А това СЪЩОТО е -временно заелата по рейтинги и класации ориджинална БКП да лапне пак 1-во място и властта! така е от десетилетия..игричка на "смяна" на БКП с някой от резервните й банди и обратно! блажен вЕрващ народ ви викааам! продължавайте с бъркането в нужника за да намерите читаво лай..о-за да го изберете!

 83. 83 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  До коментар [#72] от "Graf":

  Бюджетът на НСО(шофьорите на властта) е 31 Млв.,което прави около 85 000 лв. на ден.

 84. 84 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#78] от "moriarti":

  Абе момче недей толкова да се пенявиш.
  Тези, които ти удрят минуси, са по-големи антикомунисти от теб, но са по-умни!
  Защо ли?!
  Защото тия дето защитаваш са производни на ненавижданите и от мен другари!
  Засега е така и така ще бъде още дълго!
  За много голямо съжаление на всички, които искат да работят честно и да живеят достойно!!!

 85. 85 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#82:"triton123"]ЧИЕ канче и пълнил Орешко и ..че и тепърва ще пълнел?[/quote]
  На държавната хазна, господине! Тук няма място празното политическо говорене. Има математика. Тя няма цвят, работи от векове числа, съставени от цифри. Те не лъжат, трябва само да се прочетат правилно, без политическа окраска.

 86. 86 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#79:"benkovski11"]През бюджета се преразпределят и много полезни неща за здравето на хората,за образованието,за пенсии,социални плащания и др[/quote]
  Именно.

 87. 87 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 870 Неутрално

  [quote#81:"aron25"]Никой не е против допълнителното стимулиране. Когато си натрупал пари от дейността си. Когато си свършил добре работата си[/quote]
  Аз съм против допълнителното стимулиране. За добре свършената работа се взима заплата. Тя може и да е по-голяма, но задължително публична. А за лошо свършената работа - уволнение. За какво иначе са ги назначили - да си вършат зле работата, а ако случайно я свършат добре да получат бонус? Системата на бонусите е средство за манипулиране на хората. Преди да гръмне скандала ни пробутваха филма за лошо платените служители, докато под масата са им давали доста пари. Докато има тази двойнственост със заплати и бонуси, ще има далавери. Както и докато има за депутатите пари за заплата плюс пари за какви ли не добавки, плюс субсидия. Това е средство за хвърляне прах в очите на избирателите, покриване на информацията за истинските пари, които попадат в крайна сметка в джоба на депутатите.

 88. 88 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  [quote#48:"petar_333"]Този Дянков изобщо вече не го трая! Имам чувството,че премиерът му се е предоверил доста![/quote]
  Мисля, че "вътрешната антена" на Бойко е "сработила" и го предупреждава, че Дянков му "копае гроба", но изглежда има други сили, които му вменяват да си трае.. не знам докога ще "устиска", но вече има изтървани реплики от рода - "Дянков ще си отиде преди Миро", "Заради финансовото министерство ние търпим негативи"..Не знам колко месеца остават, но "вечната дружба" върви към развръзката - дай си ми парцалките, на ти куклите.

 89. 89 Профил на πA®ΣH
  πA®ΣH
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Цървули управляват цървуланковци.

 90. 90 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#87:"teridan"]Аз съм против допълнителното стимулиране. За добре свършената работа се взима заплата. Тя може и да е по-голяма, но задължително публична.[/quote]
  Това си е и най-добрият вариант. Мисля, че бонусите са "взети назаем" от политиката на някои частни фирми и се смята за супер модерно

 91. 91 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 870 Неутрално

  [quote#88:"aron25"]Мисля, че "вътрешната антена" на Бойко е "сработила" и го предупреждава, че Дянков му "копае гроба", но изглежда има други сили, които му вменяват да си трае.. [/quote]
  Той няма алтернатива. Такъв екип си е подбрал пожарникаря, че на фона на икономическите познания на останалите министри Дянков си е направо икономическо светило. А на фона на премиерските познания по икономика - направо гений. Между слепите и едноокия е цар. Герберския Адам Смит вече е станал незаобиколим фактор. Дори да иска Борисов трудно може да се освободи от него.

 92. 92 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#91:"teridan"]А на фона на премиерските познания по икономика - направо гений. Между слепите и едноокия е цар. [/quote]
  Нямам какво да добавя - много точно казано.

 93. 93 Профил на rogof
  rogof
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#78] от "moriarti":
  Господин "гол череп"...както е всеизвестно черепите са кухи ,а Вие го доказвата и във форумните си недомислици...все пак човек колконо и да е циник и да се прави на анти за да дразни останалите форумци,не бива да се подиграва със хилядите нещастни пенсионери осигурявали се цял живот за да получат мизерни трохи от бюджета, на хилядите онкоболни с измислени от корпоративната мафия цени на лекарствата,със болните деца за които също не достигат пари от бюджета за лечение в чужбина,ОТ СЪЩИЯ БЮДЖЕТ ОТ КОЙТО ДЯНКОВ И КОМПАНИЯ НЕ СЕ СРАМУВАТ ДА СИ РАЗДАВАТ ПАРИ СЪБРАНИ ОТ ОСКУБАНИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ....но това е тема за професионалисти,а не за форумни клоуни.Форумът не е трибуна на "Герена"от която феновете се надскачат да кажат поредната простотия към насрещния отбор ,а място за споделяне на мисли за бъдещето на България,което Вас изобщо не Ви интересува.Вървете да си чешете крастата в някой чалга клуб и не замърсявайте публичното простронство с вируса на Бай Ганьовщината. За тази цел си направете клуб на безсрамника!!!

 94. 94 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#93] от "rogof":

  Аз ги осигурявам тези пенсионери (понеже народната власт им "изсмука" пенсионните фондове) и всеки месец "дарявам" голяма част от доходите си за да могат те да живеят. Отделно издържам родителите си. Не ми "свирете" на тази струна. Идете и заплюйте всички управляващи от последните 67 години, а не се фокусирайте върху сегашните. Нещастията на българите не са започнали преди 3 години и всеки го знае. Болните деца и онкоболни са заложници на безхаберието през същите тези 67 години "светло бъдеще". И като правдиво кълнете Дянков и компания, защо също така правдиво не кажете ИСТИНАТА? Кой оскуба данъкоплатците 1995-та? Влоговете на повечето българи изчезнаха и от десетки хиляди левове станаха няколко долара. Кой срина икономиката и раздаде апетитните хапки? Само "БАЛКАН" донесе чиста загуба на България за над 35 милиона долара (без да броим пропуснатите ползи). Скубят ни с газта. КОЙ? С електричеството. КОЙ им даде на австрийци, чехи...? С водата. КОЙ??? Кой връчи "Нефтохим" на руснаците? Хайде да отговарят виновните, а вие спрете да вините сегашните. Не желая да бъда простак и неграмотник и да коментирам стила и "домислиците" ви, камо ли да ви пращам в чалготека или на спортно мероприятие. Бъдете здрав и повечко мислете! Помага при търсенето на виновни.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 95. 95 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#93] от "rogof":

  Колко пенсионери, онкоболни и бездомни деца могат да получат помощ с един милион и петстотин хиляди евро? Само накарайте Доган да ги извади от пояса си.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 96. 96 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#85:"aron25"]ЧИЕ канче и пълнил Орешко и ..че и тепърва ще пълнел?- цитат на коментар #82 от “triton123”
  На държавната хазна, господине! Тук няма място празното политическо говорене. Има математика. Тя няма цвят, работи от векове числа, съставени от цифри. Те не лъжат, трябва само да се прочетат правилно, без политическа окраска.[/quote]
  Държавната хазна?? ч какво е туй нЯщо?? да,няма цвят..и е тая държавна хазна,от която пълнят ЛИЧНИТЕ си джобове! Както ги пълнеше тройната коалицийка ,така ги пълнят и тия-само имента разни,преди заменки,сега-бонусчета..има мнООГо още..ще ви ги открехват едно по едно! наивен народ! Държавната хазна...хахха..а какво засяга това обикновения българин...който е БЕДЕН българин от десетилетия???!! смяткайте си на сметалото чисълца..пълно-празно..полуълно..а мизерията е пълна!!

 97. 97 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1532 Любопитно

  [quote#78:"moriarti"]Най-добре си идете в Сибир... [/quote]

  Прав си, страхотно убедителни и разгромява6ти са "аргументите" ти...
  Не случайно е закъсала толкова БГ.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 98. 98 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 823 Весело

  До коментар [#97] от "B52":

  ??? He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.

  Намери се кой да коменрира аргументите ми.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 99. 99 Профил на rosko1306
  rosko1306
  Рейтинг: 691 Неутрално

  [quote#94:"moriarti"]Аз ги осигурявам тези пенсионери (понеже народната власт им "изсмука" пенсионните фондове) и всеки месец "дарявам" голяма част от доходите си за да могат те да живеят. [/quote]
  Ей тези са от безсмъртните герберасти! Любими са ми!
  Абе, няма ли да остареете, бе, няма ли вие пенсия да вземете?

 100. 100 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#99] от "rosko1306":

  Е, разгеле сте почнал, що направо не ме прокълнете? Ужас! Комуноидите съвсем започнахте да си изпускате нервите (освен ченетата). Ако няма какво смислено да напишете (надеждата умира последна!), що не вземете да караулите пред паметника на Руската армия?! Много го акат гълъбите... Погрижете се.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK