Безработицата през февруари се повишава до 11.5%

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (70)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 998 Неутрално

  Ми работете бе, що чакате безработицата да падне и тогава да започнете работа . Както писа един съфорумник "който сее виртуални домати, ще яде виртуални марули". Бачкайте вместо да философствате и да си търсите оправдания.

  Няма шики-мики.
 2. 2 Профил на rotorblade
  rotorblade
  Рейтинг: 470 Весело

  До 1:
  Всякакви опити за генерализация са обречени на провал т.е. водят до грешни изводи. Но в случая си доста прав - с голяма степен на сигурност може да се твърди, че народа ни е достоен представител на стереотипа "южноевропейски мухогонец"

 3. 3 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2545 Неутрално

  Българските мениджъри и шефове в държавната администрация са социално ангажирани иначе тук реално сме за 25-30% безработица защото нито бизнеса нито ведомствата имат нужда от толкова гърла за хранене !


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 4. 4 Профил на А ЧУМАТА ЧУКА...
  А ЧУМАТА ЧУКА...
  Рейтинг: 470 Весело

  Борбата срещу безработицата преминава през диверсифициране на задълженията ни...
  Това прогнози, проценти няма да свършат работа....
  Дянков ще ни изведе от безработицата и робията като един МОИСЕЙ

 5. 5 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  Трагедията е, че безработните масово живеят на гърба на близките, които не са си загубили работата, а това е предпоставка за още по-дълбок спад на потреблението и допълнително съкращаване на работници. Идеална спирала, не му се вижда края.

  In debt we trust
 6. 6 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 793 Весело

  [quote#1:"daniel_defoe"]Ми работете бе[/quote]
  А един даваше пък съвет, като не ни вземат на работа, да работим само за себе си! Много хора го послушаха, и сега кражбите се увеличиха, просто хората работят само за себе си, е понякога са и двама, трима, ако трябва да ограбят банка, или златарско ателие!

 7. 7 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Безаботицата и мързела се сраснаха в едно цяло в повечето от безработните у нас !?

  Видимо вървим по пътя на Англия , там има династии безработни и не искат и да мислят за работа !!?

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 8. 8 Профил на Моканина
  Моканина
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Тука на полето - работа колко щеш. Студ, пек, дъжд - безработица нема.
  Койт са чувствува безработен - да запуведа - и къща че му намерим от ей на стрина Кина е свободна, она замина придецата у гръчко и каза че нема да се връщала. Я що са кози и увци у село - все да се опасе, да се изрине, има работа бол

  Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!
 9. 9 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2089 Неутрално

  До коментар [#5] от "Dollar Akbar":

  Още по-лошото е, че след всеки такъв скок на безработицата страната напуска поредната порция от 100-200 хиляди души, а тяхното потребление започва да липсва нататък по веригата.

  В международната конкуренция няма жалба-милост. Еестествен подбор в чист вид. Която държава не е организиран аефективно - да привлича нови инвестиции, да създава условия старите да оцелеят, да има евтини държавни услуги, квалифицирана работна сила, високо ниво на заетост, ниски данъци... тежко и горко - другите държави я прегазват. Изземват и пазарите. Изсмукват и човешките и интелектуални ресурси. В крайна сметка залинява и окапва. Някой пита, откъде имам време да пиша тук и защо толкова аресивно атакувам недоразуменията в страната. Ами ето го обратното - ти не пиши, живей си в твоя свят с дюкянеца и фактурките, докато накрая не разбереш, че цялата държава е потънала.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 10. 10 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар 1 до 7: Приказвате глупости... Не прочетохте ли, че имало само 10 хил. свободни работни места??При 380 000 безработни...При това 5000 от тях са за държавни службички../Да не споменавам, че ако впишат като безработни и тези които в момента се водят към всякакви безсмислени курсове към бюрата по труда безработицата на момента скача на 15%/ Или предлагате всички без работа да садят картофи както препоръча Боко? И ще цъфнем та вържем като държава... Проблемът е МНОГО сериозен

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 11. 11 Профил на kuku032
  kuku032
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#5] от "Dollar Akbar":

  Съгласна съм с вас, аз съм безработна вече 2 месеца и живея много скромно с жалките си спестявания. Но става въпрос за 2 месеца, а не за трайна безработица. И ако не се създават нови работни места, не знам как ще му се види края. За два часа от публикуване на обява за работа отговарят средно 5-600 човека, като е била разгледана 1300 пъти. Явно търсене има , предлагане няма.

 12. 12 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#8:"Моканина"]Тука на полето - работа колко щеш[/quote]
  а приходи, приходи, от работата има ли, или ей та на да не стоите! Латиносите, оставят ли нещо, да узрей, или още зелено го обират?

 13. 13 Профил на lyubenov_bg
  lyubenov_bg
  Рейтинг: 418 Неутрално
 14. 14 Профил на kuku032
  kuku032
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#7] от "USSR"

  Колко време се получава обезщетение за безработица в Англия и колко в България? А след като минат 10-те месеца на помощи ( ако си бил на пълно работно време, разбира се) знаеш ли какво получаваш? Един здрав и корав.

 15. 15 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 572 Неутрално

  М да! Тъжно,

  Докато хората продължават да губят работата си, онези чекиджии в парламента трета седмица спорят, кой по-малко е откраднал, оп пардон - получил бонуси за "отлично свършена работа".
  Направо да ги събереш всичките на едно поле и да стреляш на воля колкото душа ти иска.

 16. 16 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#12:"ban"]Латиносите[/quote]


  ++++++++++++++++++++

 17. 17 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  Лошата тенденция продължава, като се има предвид. че не се отчита изцяло безработицата.
  Може би, сезонната заетост след април ще облекчи нещата.

 18. 18 Профил на flex
  flex
  Рейтинг: 418 Гневно

  Отново се изнася невярна информация .
  Не вервайте на това !
  Слушайте какво ви казва вожда !
  Амин.

 19. 19 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 624 Любопитно

  ..На мен ми е чудно какъв бизнес може в момента да започнеш в България??? При магазините всичко е превзето от чуждестранните вериги, при хотелите и туризма от мутрите, земеделската земя се изкупи старателно от чужденците чрез фондове, строителството умря... Да не говорим, че дори да си глупав и да се хвърлиш нанякъде банките те убиват с високите до небесата лихви по кредити.. Само тях не може да си покриеш... Моля за съвет многознайковците които обвиняват, че всички са мързеливи...

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 20. 20 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  Обаче, ... от незаети бройки ... ДМС - на корем.

 21. 21 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#19:"ostin22"]На мен ми е чудно какъв бизнес може в момента да започнеш в България?[/quote]
  Не можеш, нали затова така са направени нещата, току виж си взел да произвеждаш нещо, и да подбиеш цените на някой! Сега, и един курник за щастливи кокошки не може да направиш, даже, щото разрешителните са толкова, че яйцата, верно златни ще ти излизат!

 22. 22 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  никой в последните години не направи нищо за да няма такава безработица. Уж все лидери си избираме, то не беше всемирно известен цар който е много обичан по света (някой даже очакваха, че КРУП и Волксваген ще изнесат производствата си в България), то не беше лидер на ПЕС, то не беше човек с огромна харизма. За какво ни е този министър на индустрията след като си стои в София на бюрото. Вземе да отиде до САЩ и Бразилия(ама не на концерт) а да намери някой който да инвестира тук, а ресорния министър малко да посвие бюрокрацията и да улесни идването на такива компании........ето на, оказа, че в Китай най-ниско платените работници взимат повече от нашите. Значи работната ръка ефтина

 23. 23 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#19] от "ostin22":

  точно!!! А иначе все има какво да се произвежда и изнася за Европа, само дето чиновниците ще ти вземат толкова рушвети авансово, че три години само това трябва да избиваш

 24. 24 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 624 Любопитно

  До коментар [#21] от "ban":

  Работата е ясна в България - ще купуваме полски яйца, испански краставици, турски домати, датско свинско...в немски и австрийски вериги... А затъването тепърва сега започва... Сега всички "частни" фирми са се впили в държавните поръчки и така оцеляват, а като свърши итова след година..накъде отиваме питам??? Към закриване на държавата..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 25. 25 Профил на freedom
  freedom
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Първо, не съм съгласна, че безработицата е толкова ниска, защото изнесените тук данни са само някакви официални, но реално те не отчитат скритата безработица. А и на много хора изобщо не им се занимава с глупавите процедури, които трябва да спазват, за да бъдат регистрирани като безработни. Процедурите, които държавата налага съм сигурна, че отказват мнозина изобщо да си правят усилиетъо да се регистрират. Да не говорим, че бюрата по труда не предлагат почти никакви варианти за работа на квалифицираните кадри. Оказва се, че и курсове да искаш да започнеш (езикови, информационни и т.н) пак е почти невъзможно, защото за София езикови курсове няма.
  Що се отнася до кандидатстването за работа, се оказва, че за едно място още първите часове от обявяването на дадена позиция, вече са кандидатствали 800-900 човека. Какво става, ако се броят кандидатстващите за целия период, в който дадена обява е пусната? Убедена съм, че огромната част от СВ-тата дори не се разглеждат от фирмите.
  Второ, намирам за напълно абсурдни изразените по-горе мнения, че мнозинството от хората не желаят да работят и предпочитат да паразитират на гърба на работещите. Да, вероятно има и такива, но не мисля, че са чак толкова много. Защото в момента пазарът на труда е пълен с интелигентни и образовани млади хора, които наистина искат работа, но заради целия този абсурд в държавата не могат да намерят.
  В крайна сметка, губеща отново е държавата, защото същите тези млади хора, които не намират алтернатива тук, ще предпочетат да емигрират там, където ще ги оценят по достойнство!

 26. 26 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#14] от "kuku032":

  Един здрав и корав е за емигрантите от България като останат без работа в Англия .... !!!

  Има за безработните -англичани соц жилища има и соц помощи , еее ............!

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 27. 27 Профил на nulew
  nulew
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#15] от "greenman":

  Не си прав пич, не си прав! Не на полето, в Народното Събрание трябва. Да стреляш на воля! Все ще уцелиш когото трябва! А дупките от куршумите да не се ремонтират и кръвта от стените да не се измива! Всеки следващ кандидат за управленец да минава покрай тях и да ги гледа, и да знае, че ако не мисли за народ и държава, същото го чака и него!

  Липсва Закон за защита на РАБОТОДАТЕЛЯ
 28. 28 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1228 Неутрално

  До коментар [#22] от "stanislavdi":

  Бае, такива като нас с тебе ни цар, ни патриарх, ни аллах оправя! Дали пък царския пъдар няма да ни оправи?

 29. 29 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 521 Гневно

  ДА БЛАГОДАРИМ НА ГЕРБ/ГРОБ/ !

 30. 30 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  До коментар [#1] от "daniel_defoe":

  И са какво излезе - за безработицата матряла излезе виновен? Сигурно си прав - тоя матрял избра това управление, а безработицата е пряка последица от него. Та - прав си

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 31. 31 Профил на aircraft_carrier
  aircraft_carrier
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Специално за остин 22.Отиваш на село и започваш да пасеш козите на хората за 300-400 кинта на месец и храна.Ако имаш апартамент го продаваш и си купуваш къща и 20 кози.В двора гледаш градина и кокошки.Ще си намериш сам работа а няма да мрънкаш.Като няма каквато и където искаш ще работиш каквото има където има и за колкото ти дадат.И ще благодариш а не само недоволен.Май не разбираш какъв дебел се е задал.

 32. 32 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#30] от "Тони!":

  Ей... най-сетне ще се разберем.

  Няма шики-мики.
 33. 33 Профил на iamscientist
  iamscientist
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Реалните цифри, според мен са доста над този процент!

 34. 34 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Догодина на изборите безработицата ще чукне 15%, официално. Е сигурно ще са през лятото и малко ще е поспаднала...

 35. 35 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  Няма страшно, след толкова уволнения и оставки Бойко е закъсал за кадри.

  Само да излязат безработните по разклоните и да чакат. Дори да имат истинска диплома за висше е по-добре да си носят и по една фалшива, но най-добре е да са без образование - такива сега най-се търсят.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 36. 36 Профил на пепо
  пепо
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Колко ли е действителната безработица?Регистриранит в бюрата по труда и дълготрайно/повече от 1 година/ безработните.

 37. 37 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 470 Неутрално

  ДВА МИЛИОНА ЗДРАВНО НЕУСИГУРЕНИ,ТОВА Е БРОЙКАТА.другото е стъкмистика

 38. 38 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1592 Весело

  До коментар [#32] от "daniel_defoe":

  Да. Разликата е само в нюансите

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 39. 39 Профил на kuku032
  kuku032
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#35] от "Pavlik Morozov":

  Да се нареждаме на опашката, а? Пък и трудът на такива позиции не е"евтин", и бонусчета падат.

 40. 40 Профил на joan12
  joan12
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#2] от "rotorblade":

  и ти ли си такъв. И като си такъв що се иронизираш. Не съм религиозен тип, но що съдиш хората бе. Ти цяла една нация ли познаваш, че праскаш етикети като цени по време на инфлация. Да си чувал за структурна безработица. Знаеш ли тези 11% към кой тип безработица спадат. Ебати да ти писне от специалисти...по всичкология.

 41. 41 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#31] от "aircraft_carrier":

  Какъв "Дебел"!
  Нали Бойко ни е "защитил" от кризата и иска, настоява да му "благодарим"!
  Както казаха - "асфалта не се яде"!

 42. 42 Профил на confucius2
  confucius2
  Рейтинг: 418 Весело

  [quote#24:"ostin22"]Работата е ясна в България - ще купуваме полски яйца, испански краставици, турски домати, датско свинско...в немски и австрийски вериги... А затъването тепърва сега започва..[/quote]
  АМИ ЯСНА Е - Кооператорите станаха чиновници, образованите нямат хабер от земеделие... пък и средства, защото са ги похарчили за образование...А затъването тепърва сега започва..

 43. 43 Профил на confucius2
  confucius2
  Рейтинг: 418 Разстроено

  [quote#36:"пепо"]Колко ли е действителната безработица?[/quote]
  над 35-36%, 11% "е" в щатите, по директива на ЦК на Герб и у нас е толкова.

 44. 44 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#31:"aircraft_carrier"]В двора гледаш градина и кокошки.[/quote]
  Пропуснал си, че трябва да си вземеш пушка-помпа, и десетина лимонки, също така да инвестираш доста пари в солидна 2-метрова ограда, с ток, щот на село гладни има много, добре е и един БТР, от армията да вземеш, щото пътища на повечето места почти няма!

 45. 45 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  Няма изненада, дори ще продължава да расте и над 12 %.

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 46. 46 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  Най-вероятно и престъпността ще се повиши скоро ...

  Предразсъдъците са за ограничените.
 47. 47 Профил на tatkoruso
  tatkoruso
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Цялата ситуация в България се дължи на налоненият модел и ми е чудно как всички се плъзгат по фактологията, а не се вида същността. А тя се нарича неолиберален модел на икономика и докато се стои с глава в пясъка ще е така.

 48. 48 Профил на tatkoruso
  tatkoruso
  Рейтинг: 367 Неутрално

  наложеният вижда/ лапсуси/. След някоя и друга година чакайте Источноевропейска пролет или Балканска такава.

 49. 49 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 822 Весело

  [quote#47:"tatkoruso"] А тя се нарича неолиберален модел на икономика и докато се стои с глава в пясъка ще е така. [/quote]

  Кажи едно мерси на Лостов и крадливите му рестипутчета за модела поне..... а така излиза че ти си го измислил...... не хорошо....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 50. 50 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4242 Неутрално

  До коментар [#1] от "daniel_defoe":
  То така с общи приказки нещата не стават!

 51. 51 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4242 Гневно

  За мене реалната безработица е много по-висока!Просто управниците за пореден път манипулират /изкривяват/ нашата действителност както им изнася!

 52. 52 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  [quote#51:"bat_plamen"]За мене реалната безработица е много по-висока![/quote]

  Вярно е към 35% - 40% е реалната миналата година по това време ми свърши обезщетението за безработица и след 3-4 месеца си намерих работа работих на пробен 6 месечен тр. договор в полза на работодателя и малко преди да ги навършим ни изритаха половината и си оставиха само родата и сега гледам постоянно набират на нашите места нови хора а на нас последните две заплати направо ги отпиши. Аз им се исхлузих неочаквано и сам си напуснах по чл.327.т2 от КТ защото на всичко отгоре не плащаха редовно .Колкото повече минат по една заплата направо си е бизнес.
  На борсата не съм и ходил да се регистрирам защото нямам право на обезщетение но от НАП няма да ме пропуснат и затова си подадах декларация по чл. 7 за здравните вноски понеже глобата е голяма ако не я подадеш а дали ще ги внасям ще решавам тепърва даже и въобще всякакви видове осигуровки. Щом държавата толерира всякакви некоректни фирми и аз се чувствам свободен да решавам дали да внасям и плащам данъци в тази страна.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 53. 53 Профил на rotorblade
  rotorblade
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#40] от "joan12":

  Какъв ти е проблема За генерализацията обясних. Знам какво е положението в провинцията - бачкане на нерегламентирано работно време (през уикендите тоже) за никакви пари. Знам, че за една позиция кандидатстват по 300 души. Но също знам, че държавата е пълна със мързеливи "дечица", които всъщност са 40-годишни мамини синчета, както и хора (като родителите ми) свикнали със покрова на държавата - очакващи постоянно някой да мисли за тях. Е няма такъв филм - щом аз мога да се въртя нощно време със мисли за бъдещето ми, и да ставам на следния ден и да си скъсвам задника от работа, то тогава и другите трябва да могат. Това е. А аз какъв съм недей бери грижа.

 54. 54 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 762 Неутрално

  [quote#19:"ostin22"].На мен ми е чудно какъв бизнес може в момента да започнеш в България??[/quote]
  1.Събираш хора с подобно мислене.
  2.Правите партия на недоволните и обирате протестния вот.
  3.Печелите 1% , получавате държавна субсидия и се осигурявате за 4 години.
  4.Ако спечелите 4%,цената ви се вдига и сте осигурени за 40 години.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 55. 55 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Така е ама по 3.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 56. 56 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 470 Неутрално

  А в коя "статистика" ще влязат или няма да влязат изобщо, 360 хил. "ЕТ" фирми закрити служебно от 01 Януари? Собствениците им вече безработни ли ще са? А хората в другите 160 хил. "АД" и "ООД" фирми, които според закона "нямат право да работят, но могат да плащат данъци, заплати и осигуровки", как ще се водят и как хем могат да плащат, хем няма да работят?

 57. 57 Профил на HAGBARD
  HAGBARD
  Рейтинг: 521 Неутрално

  То всичко зависи от гледната точка. Друго си е да кажеш "Най- добри сме по безработица в ЕС!"

 58. 58 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Вече допълзяхме до Баба Марта . Гражданите от околните села и виладжиите са непробиваеми . Да му мислят останалите ...

 59. 59 Профил на kamm
  kamm
  Рейтинг: 470 Любопитно

  Като умре бизнеса в тая г.....а държава и болшинството хора останат на улицата, нали знаете какво ще стане - икономиката ще спре от самосебе си. Тогава да ги видя онези чиновничета, търкащи столовете по цял ден и скъсвайки се в нищоправене, какво ще правят...
  (А, между прочем, който е гласувал за тия - догодина, ха, гласувайте пак за тях...)

 60. 60 Профил на Yossarian
  Yossarian
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Без,аботицата е над 50% И вземете си оп,авете шибания сайт да ви майката!

  Имаше само една засечка и това беше § 22...
 61. 61 Профил на joan12
  joan12
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#53] от "rotorblade":

  Знаеш ли хич не ме е еня какъв си. Ти лепиш етикети, аз ти лепнах също. За мама и тате тука си прав обичам си ги, но не съм на тяхната хранилка уверявам те. Помогнали са ми да се изуга, да ми дадът някакви житейски мъдрости толкоз. Има една библейска мъдрост дето въпреки, че явно си успял човек (не си разбрал не се убиждай).Не съди за да не бъдеш съден. Има няколко типа безработица - структурна, фрикционна и циклична. Ти какво знаеш за тези 11% ако си специалест светни ни ще ти се извиня дори. Това че ти имаш работа и си доволен задето печелиш, не значи, че всички са мързеливци, а и познаваш ли ги тези всички приятелю.

 62. 62 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Идва лято и безработицата ще намалее със сезонната работа по морето...а през това време дано кризата отмине...

  الرجل الكبير
 63. 63 Профил на bgdiamond
  bgdiamond
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Лошо,Седларов,лошо

 64. 64 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2173 Неутрално

  Властта тероризира фирмите и икономиката се срутва. Фирмите се свиват или скриват и народа минава в режим на оцеляване - стават клиенти само на хляб и маргарин. Правителството се лишава от приходи от данъци, осигуровки, акцизи и ДДС в следствие от свитото потребление. Купуваме си криза, за каквато нямаше условия и си я създадохме сами. Човек изгорял веднъж и с изтощен ресурс, как да рискува отново да предприеме инициатива и да отвори нова дейност? НИКОГА ! ПОНЕ НЕ В БЪЛГАРИЯ ... El pueblo unido, jamás será vencido - Обединеният народ никога няма да бъде победен!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 65. 65 Профил на lz3bupetar
  lz3bupetar
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Май са сгрешили някоя цифра, или печатна грешка.

 66. 66 Профил на badjanak
  badjanak
  Рейтинг: 873 Неутрално

  http://borsi.blog.bg/politika/2011/04/28/realnata-bezrabotica-v-bylgariia-zasiaga-42-ot-trudosposobno.737091

  "Не бъди сладък, ще те изядат, не бъди горчив, ще те изплюят" "Всеки се оплаква от липса на пари, от липса на ум-никой" Еврейски мъдрости.
 67. 67 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 572 Гневно

  ей ся ще доиде пролетта и лятото и отново ще има работа за 5–6 месеца по каравани,заведения,на морето и на полето и тъпите ни управляващи отново ще се блъскат в гърдите че безработицата е намаляла и държавата излиза от кризата.....
  до есента,разбира се,когато отново всички се наредят на опашките за безработни в бюрата по труда.

  saseff
 68. 68 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2173 Неутрално

  Най-бързото решение е: Пенсионерите да изберат - ИЛИ ПЕНСИЯ ИЛИ ЗАПЛАТА ! Не може и двете! Фирмите не плащат осигуровки за пенсионери и ги предпочитат. Пенсионерите ПРИБАВЯТ заплатата към пенсията и се съгласяват да работят за жълти стотинки. Пример Бай Иван взема 380 лева пенсия и прибавя минималната заплата 270 = 650 лева. Отива млад човек и частника му казва : На бай Иван му давам 270 без осигуровки. На тебе трябва и осигуровки да ти плащам.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 69. 69 Профил на Крез
  Крез
  Рейтинг: 719 Разстроено

  Народ, който за последните 10-12г избира да го управлява
  първо цар неживял никога в страната говорещ на развален български и с хазартни наклонности ,второ за пореден път
  избира комунисти плюс партия на етническа основа плюс царя
  оказал се и крадлив ,а за капак масово боготвори неграмотна мутра и бандата му какво очаква от живота?
  Народ който мрази собственият си дребен и среден бизнес
  а превъзнася мултинационалните компании завзели енергетика,
  комуникации,ВиК,Търговия на дребно иедро,банки,застраховане
  и тн не заслужава по добър живот.
  Народ който излиза на площада само когато вече няма какво да яде /1997/ а после оплюва тези които са стабилизирали и извадили страната от ситуацията не може да очаква добър живот.
  Дори тук където все пак има доста интелигентни хора ,често чета кометнари оплюващи дребният и среден БГ бизнес и възхищение пред западните вериги и фирми /които го съсипаха
  с помоща на продажните ни политици и администрация/.
  Е сега да търсят работа в тези вериги и фирми.БГ балъците
  силно намаляхме ,тези дето оцеляваме сме се свили и оставихме само най добрите и отговорни от персонала ,
  а това инвестиции за разширяване сме го забравили.
  При първа възможност емигрираме или насочваме децата си
  на вън а в кочината да си гласуват за поредният спасител и
  да се кланят на чуждите вериги и фирми изнасящи печалбите си навън и поддържайки техните си икономики.
  Да ни е честито новото икономическо робство!

 70. 70 Профил на Никола
  Никола
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#5] от "Dollar Akbar":

  Какъв избор имат? Да отидат на улицата и да просят? Или да си направят 10на деца, които да пуснат да просят, по един друг модел на безработни хора..?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK