Д-р Цветан Райчинов е преизбран начело на лекарския съюз

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (23)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Ба- не познах! Пардон. Да му е честито на д-ра Райчинов!!!

 2. 2 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Ба си ,пак ли тоя цървул избаха?

 3. 3 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1961 Неутрално

  Трябва спешно създаване на национален съюз ЗА ЗАЩИТА ОТ ЛЕКАРИТЕ!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 4. 4 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Не съм много в час за блс, но баща ми е лекар(от 20г. извън България де) и веднъж ги чух да си говорят с негови колеги от България, че блс е най-голямата законна мафия в здравеопазването....Мисля, че ако не си член на блс, нямаш право да практикуваш и пр. неща.......Адски далавери се въртят там в много насоки и дейности.....даже и за научни степени ...... Ама всеки си трае, щото ако писне ще изхвърчи и ще се раздели с професията си.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 5. 5 Профил на mitkobomb
  mitkobomb
  Рейтинг: 470 Весело

  "реши конгеръст на съсолвната " Родна реч омайна сладка ,абе автори научете тоя български език !!!

 6. 6 Профил на mitkobomb
  mitkobomb
  Рейтинг: 470 Весело

  До коментар [#4] от "ARRI":И са много прави ,тоя е капо ди тути капи на лекарската мафия у нас!!!

 7. 7 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  Ами, както се казва - ЧЕСТИТО, докторите. Вие си го избрахте, сигурно е НАЙ-ГОТИНИЯ, или НАЙ-ДОБРОТО, което можете да извадите !!! Поне Вие сами си ги избирате, и няма на кой да се сърдите. ЧЕСТИТО.

 8. 8 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  [quote#4:"ARRI"]блс е най-голямата законна мафия в здравеопазването....Мисля, че ако не си член на блс, нямаш право да практикуваш и пр. неща.......Адски далавери се въртят там в много насоки и дейности.....даже и за научни степени[/quote]
  Тъочно така е. Рабитих с тях по времето на Кехайов и всички тези неща ги видях с очите си. Те не просто се случват - те са основната форма на съществуване и дейност на БЛС.
  За съжаление членството в него е задължително, ако не беше, другояче щяха да изглеждат нещата.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 9. 9 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Лекарите са говорили за нещо различно от Отчет на Лекарския съюз . Разбирам , че организацията е "съсловна" , но има нещо гнило в представянето на статуса на една гилидия , просто като нейна самоцел в общото ни пространство . Защото не сещам дума дори , за Гражданската позиция на Лекарския съюз към проблематиката , която остро вълнува Обществото ни днес ...

 10. 10 Профил на akostamosta
  akostamosta
  Рейтинг: 418 Гневно

  Абе....които и новини да чета, слушам или гледам, все за тоя лекарси съюз се говори! Ще каже човек , че това е най-важно нещо в държавата....Все едно е съюз от марсианци, че му отделят толова внимание!

 11. 11 Профил на mr4i4o
  mr4i4o
  Рейтинг: 521 Разстроено

  Феодално-комунистическа насилствена организация и след като този капут го преизбраха ще продължи да е същата.

 12. 12 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#7] от "442":

  Има, има. Сега да те осветля по един въпрос. БЛС е организация, в която се членува НАСИЛСТВЕНО. Ако откажеш, губиш лекарски права. Представителите на БЛС във всяко медицинско заведение се избират с благословията на директора. И гласуват каквото има се каже, а не каквото мислят колегите им.
  Ама не всеки може да си оборудва частен кабинет и да покаже среден пръст на болницата, в която работи. Така че има колосалния избор да си стегне багажа за на запад или да си затваря устата.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 13. 13 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  Трагедия. Каквито си гласуваха всяка година за НРД такива си и избраха послушниците. БЛС в момента е една прогнила ябълка дадена на политическите прасета. Явно тази организация НЕ МОЖЕ ДА СЕ САМОРЕГУЛИРА и да се промени отвътре, видяхме го последните 23 години. Това е прекалено дълъг период за да бъде търпян още. Лъжите за т.н. преговорен процес, вялата опозиция на управляващите комуноиди от страна на поредния апатично-абуличен УС на БЛС не може повече да се отминава с безразличие. Продажните екземпляри отгледани в УС на БЛС отиващи в политиката в полза на мутрите на власт изпълняващи задачите на надзирател усмиряващ недоволството в низините. Всичко това не може повече да се търпи. Не сме завършили висше образование и най-престижната професия за да сме десетилетия слуги на работническо селската власт и доведени до комунални изпълнители в обслужващата сфера. Преди 5 години мислех ,че е грешка да се разрушава БЛС ,сега вече съм съгласен с много колеги ,че ще е грешка да се остави тази пародия на съюз. Той вече не може да бъде запазен , дамгосан е с печата на казионна проправителствена партийно контролирана организация. Крепи се само на задължителното членство, нищо друго, любезно записано от господарите им от политическата класа. Смешки са твърденията за представителност на съсловието. Представителност къде ? УС на БЛС представлява само себе си в слугинската стая на управляващите, които и да са тези управляващи. Редовите лекари не ги приемат за представляващи ги. Регионалните изборни събрания са жалки, съборите са подигравка. От съществуването на тази организация имат интерес само лакеи и комплексари искащи да си запишат името като министри. Дори да искат да запазят тази марионетна организация, презрението на колегията ще расте лавинообразно. Дирижираните събори от послушници няма да променят мнението на колегията. Управителния Съвет на БЛС, закривайте тази псевдоорганизация и без това ще си ходим по други страни където не вирее комунизъм, стотиците лекари годишно през Терминал 2 гласуват с билетите си срещу вас надзирателите назначени от властта...

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 14. 14 Профил на melina
  melina
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Пак ли този алкохолик?

  melina
 15. 15 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#13] от "Dr_Doolittle":

  Имаше допреди 4-5 гэодини един читав - главният секретар д-р Атанас Кундурджиев. Но понеже беше принципен, Кехайов му организира фактически преврат и накрая на Кундурджиев му писна да се бори за принципи, когато не се виждат никакви вътрешни сили в тоя съюз, които искат да го оздравят, и спря всякаква активност, оттегли се.
  Читав човек там (в ръководството на БЛС) НЕ МОЖЕ да вирее. Първо го капсулират, а после изхвърлят като чуждо тяло.
  Гнило е, трябва да се реже - но никоя партия, която е на власт, няма и идея да промени сегашното състояние на нещата с лекарите като съсловие, и в частност с БЛС.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 16. 16 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Преизбраха го сигурно защото знае повече тостове и от грузински алкохолик Наздраве доотореее, хлъц , супер си

 17. 17 Профил на ямх
  ямх
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Йерархията в здравеопазването има последователност в следния ред:
  1. БЛС/ най-ниско ниво
  2. ВМС/висш медицински съвет
  3. Комисия по здравеопазване в парламента
  4. Здравен министър
  5. Финансов министър
  6. Закон за бюджета на НЗОК
  7. Закон за бюджета на РБ
  8. Правителство с премиер/ властимащи
  ............................................
  БЛС е под власт на следващите 7/ седем институции!
  Председателя на БЛС не може да промени нито премиера, нито бюджета на РБ/ и/или на НЗОК, нито членове на парламентарната здравна комисия, нито членове на ВМС, нито здравния и/или финансовия министър, най -малко правителството или премиера!
  Райчинов или СИЕ, все тая!
  Устава на БЛС е ОГЛЕДАЛЕН ОБРАЗ НА ЕДИН ПАРТИЕН УСТАВ без значение ПАРТИЙНИТЕ инициали: БКП/бсп/СДС/НДСВ/ДПС/ГЕРБ ......все тая,
  това е един партиен устав, с партийни членове, а в случея задължителен... обслужващ ПАРТИЙНИ/ПРАВИТЕЛСТВЕНИ интереси в последните 7/СЕДЕМ години/ и/или предпазващ властимащите от социалното недоволство на народа срещу облаги/ разни лобита в лекарските среди.
  РАЙЧИНОВ, къде ТИ цените ПУБЛИКУВАНИ В ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК за сектора, ДА ГИ ПРОЧЕТА?
  Всеки може да си отговори на въпроса МАФИЯ ли е БЛС и ЗАЩО!?
  Райчинов може ли?
 18. 18 Профил на protest.bg
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 19. 19 Профил на immunitas
  immunitas
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мечтая си за времето,когато БЛС ще организира поне еднодневна,ефективна национална стачка на малкото оставащи лекари в България.

 20. 20 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 964 Неутрално

  от всички предложени Райчинов е най добрия избор на този етап за БЛС ,въпреки забележките ,проблема не е само в него ,а в това ,че всички останали си мълчат ,да сте чули това професори ,доценти ,десетки медицински университети да се обаждат някъде ,не ,те си джуркат по екскурзиики в чужбина за сметка на фармите ,правят си проучвания за десетки хиляди хонорари и работата им е ок , затова са набутали един лекар от едно ДКЦ в русе ,дето е спорно даже кога е работил като лекар

 21. 21 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#19] от "immunitas":Същата квази организация е и Асоциацията на професионалистите по здравни грижи.Резултат от работата и е впечатляващ.Медицинските сестри в България и глупаците желаещи да следват във факултет Здравни грижи са на привършване.Работиш като луд,носиш отговорност за живота на хората за някъкви си мизерни 400 лева.

 22. 22 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  [quote#20:"tur671"]затова са набутали един лекар от едно ДКЦ в русе ,дето е спорно даже кога е работил като лекар [/quote]
  Хехех, той Кехайов докато беше председател загуби лекарските си права по смисъла на закона, защото 5 години не беше упражнявал лекарската си професия - ама на кого му пукаше?
  Баси и жалката картинка е този съюз

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 23. 23 Профил на muncho2
  muncho2
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До ARRI:Много верен коментар.Така наречената " мафия в бели престилки " си има официална организация с избрано легитимно ръководство.На кой му пука за пациентите, които умират като мухи.В България важи девиза: "Здравеопазването е опасно за Вашето здраве ".Истински геноцид.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK