Идеите на кабинета за Закона за горите нямало да се приемат изцяло

 Стотици природозащитници протестираха днес в София срещу подготвяните промени в закона. 

© Георги Кожухаров

 Стотици природозащитници протестираха днес в София срещу подготвяните промени в закона. Председателят на парламентарната комисия по земеделие Десислава Танева заяви пред БНТ, че промените в Закона за горите, внесени от правителството, няма да бъдат приети в същия вид, в който са направени Тя направи уточнението по повод продължаващите, включително днес, протести на природозащитници, които се опасяват, че с измененията строителството в планината няма да може да се контролира.


Протестиращите не са запознати с всички предложения, внесени и от депутатите на ГЕРБ, и от опозицията, които са в една посока, каза Танова.


Фотогалерия: Промените в горския закон изкараха на протест екоактивисти >


Депутатът от ГЕРБ увери, че за експлоатацията на ски пистите в закона ще има точна процедура и че пистите те ще остават в горския фонд дори и след като вече не се използват. Танова увери, че ще има строги правила и за контролираната сеч в пистите. Много по-подробна ще е и процедурата за одобряване на инвестиционните проекти за ски писти, включително и за тези, които се намират в частни гори.


По думите на депутата от ГЕРБ облекчаването на процедурата за учредяване на право на строеж за инвеститорите (без терените да се изключват от горския фонд) е "много малка административна стъпка", която се компенсира с останалите мерки.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK