Изненада ли е оставката на министър Трайчо Трайков (обновена)

Трайчо Трайков

© Георги Кожухаров

Трайчо ТрайковРешението за приетата оставка на здравния министър Стефан Константинов не е изненадващо, след като вече повече от седмица управляващото мнозинство и лично премиерът не спират критиките си към него. Досега обаче публично не са се появявали сериозни индикации за готвена смяна на министъра на икономиката Трайчо Трайков, макар че от години той влезе в не един тежък конфликт, и то по ключови теми, засягащи засягащи големи икономически играчи.Кой ще замени Трайков?

В парламента се говори от доста време, че сериозни апетити към поста на Трайков има зам.-председателят на групата на ГЕРБ и зам.-председател на икономическата парламентарна комисия Валентин Николов. Тази вечер той първоначално не отговаряше на телефона си, а след това го и изключи. Дали той ще е наследникът на Трайков от ГЕРБ обаче все още не казват. Според други източници от ръководството на ГЕРБ със сериозни шансове бил зам.-министърът на икономиката Делян Добрев.

Оставките на двамата министри, както и решението на оперативното ръководство на управляващата партия да ги приеме засега нямат официално обяснение. В съобщението до медиите тази вечер не бяха посочени никакви аргументи. Очаква се те да бъдат обявени утре сутрин от премиера Бойко Борисов в телевизионния ефир. В късните си новини държавната телевизия БНТ вече анонсира интервю с министър-председателя в сутрешния си блок утре. Традицията в такива случаи е Борисов да се изяви и по другите две телевизии с национално покритие.
Изненадващо е и времето на приемане на оставките - заседанието на ръководството на ГЕРБ се състоя веднага след кацането на премиера Борисов и правителствената  делегация, които в късния следобед се върнаха от двудневна визита в Катар.


Вчера стана ясно, че нито един катарски бизнесмен не се е явил на бизнес форума в катарската столица Доха, където бяха и представители на сто български компании. Министърът на икономиката Трайчо Трайков изпадна в неудобната ситуация да открива форума (чиято организация е ангажимент на Външно министерство и колегата му Николай Младенов - бел. ред) на английски, слушан само от български бизнесмени.


Убеден съм, че може да се намери икономическа конструкция, която да привлече и да оправдае катарска инвестиция у нас, коментира Трайков, след което различни институции и частни компании заляха медиите със съобщения за успешни бизнес преговори в Катар.


Това обаче далеч не е първата неудобна ситуация, в която изпада икономическият министър. За две години и половина във властта той има два официални "жълти картона", извадени от премиера. Даваните от Борисов към подчинения му "последни предупреждения" ясно очертават и най-болезнените въпроси в ресора на Трайков. За първи път той беше публично порицан по темата за цените на горивата и поведението на "Лукойл България" през март 2011г. В рамките на месец Борисов му размаха пръст и втори път - заради АЕЦ "Белене".


Освобождаването на министъра на икономиката, енергетиката и туризма идва във важен момент - само след две седмици трябва да се намери решение на решаващ за енергийната политика на България въпрос:


Ще се строи ли АЕЦ "Белене"

Тема, по която Трайков влезе в открити конфликти. На 30 март изтича срокът, в който България трябва да обяви решението си за съдбата на проекта. В началото на април миналата година министър Трайков беше в центъра на споровете дали ще има "Белене". Тогава руски медии обявиха, че "скандалът в българското правителство около новото споразумение за АЕЦ "Белене" се развива в посока, изгодна за Русия". От вестник "Комерсант" уточниха, че премиерът Бойко Борисов е взел страната на изпълнителния директор на НЕК Красимир Първанов, който беше подписал текста, определен от Трайков като предателство на националните интереси.


Според документа България се задължава да положи максимални усилия, за да се постигне окончателна договореност за строителството на АЕЦ "Белене" и той да бъде парафиран до 1 юни 2011 г. Борисов обаче обяви твърденията за невярни, а крайното решение за "Белене" беше отложено за края на март 2012 г.


През март миналата година


Трайков и генералният директор на "Лукойл България" Валентин Златев


влязоха в спор през медиите за това висока ли е производствената цена на горивата, произвеждани от компанията. Тогава Трайков заяви, че производствената цена на дизела в България е висока и по пазарните правила трябва да се компенсира с внос. Думите му ядосаха Златев, който определи като "несъстоятелно" и "произволно" твърдението на Трайков, че производствените цени са високи и вносът не е голям.


По-късно от компанията изпратиха писмо до министъра през медиите, в което изразиха съмнения за неговата компетентност. Трайков отговори, че не би трябвало дружество като "Лукойл" да държи сметка на министър и че ще изчака първо отговорите на компанията. Той поиска от дружеството и анализ на ценообразуването му.


Тогава премиерът Бойко Борисов взе по-скоро страната на Златев и обяви: "Помолил съм "Лукойл" поне за едномесечен мораториум върху цените на горивата... Оставете го икономическия министър, тази седмица той направи няколко много необосновани твърдения, аз съм му казал какво имам предвид".


Малко по-късно Борисов уточни:"Нито веднъж не съм избирал между Трайков и шефа на "Лукойл - България" Валентин Златев", и по този начин отрече, че на два пъти взема страната на шефа на  петролопреработвателната компания - веднъж в спора за цените на горивата, а втори път в спора за "Белене" (Златев е консултант на руската "Росатом", чието поделение е "Атомстройекспорт"). "Нито за момент Златев не е оказвал давление върху нас, нито в спора за цените - взел съм страната на Трайков", увери министър-председателят.


Миналата седмица обаче Трайков за пореден път затвърди публично позицията си за цените на горивата в страната, като обяви, че в момента те са толкова високи, че освен ако не стане война в Близкия изток, няма причина да се очаква да се увеличават.


Един от последните спорове, в който влезе министър Трайков


беше покрай дискусиите и забраната за проучване и добив на шистов газ в България. Под уличния натиск управляващите внесоха проекторешение за забрана на проучването и добива, а вносител беше Трайков. Впоследствие обаче идеите му бяха променени от депутатите, а мораториумът – доста засилен. Дори се появиха съмнения, че така се слага спънка и пред проучването и добива на друг природни богатства в България.


Самият Трайков изрази негативно становище по начина, по който парламентът прие мораториума. И дори намекна, че темата може да бъде отново отворена. "Според мен ще бъде възобновен дебатът за шистовия газ, ще се постараем да представим на обществото истината такава, каквато е. Това е ценен ресурс за енергийната независимост на България, ако можем да го използваме безопасно, не виждам защо не", каза Трайков в средата на февруари. Дни след визитата на държавния секретар на САЩ по евро-азиатските енергийни въпроси Ричард Морнингстар и преди това - на държавния секретар на САЩ Хилъри Клинтън, които призоваха властите в България да работят за диверсификация на газовите доставки. И малко след като в Русия и в руски медии се прокрадна задоволство от взетото в България решение.


Трайков бе критикуван и заради АСТА


Международното търговско споразумение се оказа подписано от 22 държави от ЕС, сред които и България, и предизвика вълна от граждански протести. По този повод Трайков си призна, че е подценил въпроса и не е провел достатъчно широка дискусия по темата. В крайна сметка България оттегли подписа си от споразумението.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (228)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Иво Мирчев
  Иво Мирчев
  Рейтинг: 585 Неутрално

  Това бе единственият читав министър в това правителство. Сега няма спирачки пред всички руски енергийни проекти. А ГЕРБ друг мандат няма да вземат...

  http://www.ivomirchev.com
 2. 2 Профил на dow_jones
  dow_jones
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Според мен на Трайчо му е писнало...

 3. 3 Профил на sandr0
  sandr0
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Отива си един министър с ХАРАКТЕР......

  "Съветската империя на злото ,трябва да бъде окончателно ликвидирана"
 4. 4 Профил на stttt
  stttt
  Рейтинг: 515 Неутрално

  пак много издържа... различаваше се от групата на шаро

 5. 5 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  "Изненада ли е оставката на министър Трайчо Трайков"
  Да, доколкото тя е асиметричен отговор на нещо сериозно, което се понастоящем се случва в държавата и правителството.

 6. 6 Профил на gemoh22
  gemoh22
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Не е изненада че ще строим БеляНЕ. Отново руски роби ...

 7. 7 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Според мен и и закъсняла. Трябваше да си избърше задника с нея и да я хвърли в лицето на Борисов, кога го унижи няколко пъти заради правешкия чифут и тн. Повече от ясно е,че му е писнало на к*ра да се занимава с глупаците от ГЕРБ.

 8. 8 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Айде, сега подред и другите.
  Всички вкупом непотребни се озовахте....
  даже вредни станахте!

 9. 9 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Изненада е. Само не мога да се начудя, защо трябва някой министър да се махне за да започнат да го хвалят.

  Няма шики-мики.
 10. 10 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 1405 Неутрално

  БЕЛЕНЕ, там е заровено кучето.

  колкото повече,толкова повече
 11. 11 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 632 Неутрално

  До коментар [#6] от "gemoh22":

  Нищо не е изгубено. Аз на протест не съм ходил пред Парламента ама си мисля, че е време, че инак.........

 12. 12 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  това момче е куражлия, надявам се в следващите два три дни да излезе и да каже всичко за Белене, Лукойл и Газпром

 13. 13 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: 762 Неутрално

  Трайчо не успя да излобира за "Шеврон", ядоса руснаците с новите реактори в "Козлодуй". Тва се вика, от два стола - на земята

  "I put a dollar in a change machine - nothing changed." George Carlin
 14. 14 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 943 Гневно

  Трайчо беше един от малкото примери за МИСЛЕЩИ хора в това правителство по-голямата част са или тикви или милиционери !

 15. 15 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  Жалко, харесвах го.
  Но явно много пречи на велможите от тройното минало, а и на червените бизнесмени.

 16. 16 Профил на Брадвата
  Брадвата
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Хубав беше Трайков, но дотук му беше.Незаменими няма, така че всичко е ОК!

  treasurer
 17. 17 Профил на gemoh22
  gemoh22
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#11] от "greenman":

  Чакай, сигурно сме 5-10 хиляди души. от тях 90% ще ги домързи да дойдат ... Ако дойдат достатъчно количество хора, медиите ще кажат, че са били шепа лумпени, с коментари преди и след репортажа ка БеляНЕ е полезен проект. Спасението е на терминалите ...

 18. 18 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  Допускам, че оставката на Трайчо е мощна, фугасна димка за отвличане на вниманието от реалните проблеми в държавата.

 19. 19 Профил на starez
  starez
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Н.Младенов провали срещата,уволнихаТрайчо.Голям смях.Когато <големия брат> е зад гърба, нямаш проблем.

 20. 20 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 648 Разстроено

  Не. Лично аз очаквах още преди година Трайков да си подаде оставката. След случката с Белене. Явно е, че натиска е голям и на някои не им устисква. Но този няма да е Трайчо. Жалко, беше един от министрите с характер. И Попова като я няма, сега ще има пълно единомислие в министерския съвет.

 21. 21 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 3117 Неутрално

  Кое точно да е изненада? Инвестициите продължават да спадат стремглаво, в Доха 100-те представители на български компании (не броя правителствената делегация, барабар с г-жа Фандъкова) само дето биха толкова път за няма нищо. При такъв грандиозен, пореден резил, логично е да има и кадрови промени в това министерство.

 22. 22 Профил на gemoh22
  gemoh22
  Рейтинг: 0 Неутрално

  С колкото хора съм говорил(незапознати с темата) всички казват, че БеляНЕ е полезен проект. Никой не може да каже защо. Отговорите са: ми там ... нали ще прави ток...

 23. 23 Профил на taz
  taz
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Тиквата май ще почва да краде още по-яко, усети че друг мандат няма да има.

  I am mine
 24. 24 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  съвсем ще го закъса с имиджа това правителство

 25. 25 Профил на province2001
  province2001
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Това е страхотен удар. Това беше единственият министър, който си позволяваше да има автономна позиция, при това обоснована икономически. Парадоксално, неговата опозиционност дори помагаше на ББ и на Герб като ги представяше в по-мека светлина. Явно с края на режима им идват и по-големите натиски за осигуряване на определени интереси за още годин инапред.
  Плевнелиев беше другия що годе, автономен, но и него го пратиха в девета глуха в президентството. Борисов явно разчиства всички качествнеи от себе си.

 26. 26 Профил на kpenkov
  kpenkov
  Рейтинг: 948 Гневно

  И сега останаха само мутрите, неуспелите ченгета и емигранти. Трайков, според мен придаваше мъничко нормален човешки образ на тази нищонеправеща шайка от некадърници.

 27. 27 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Ми да излезе и да каже защо се е махнал...

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 28. 28 Профил на 5149mich
  5149mich
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  Тарикатчетата останаха помежду си....

 29. 29 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  Мисля си. че дори да му е останал гръбнак колкото косъм, отдавна щеше да си е отишъл сам, без конкретен повод.

 30. 30 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 632 Неутрално

  До коментар [#17] от "gemoh22":

  Сигурно и така може да стане, ама като се замисля, че руснаците ще иска близо 7 млрд. евро а ние като държава (резерв) едвам събираме 1,5 млрд евро (дали има и толкоз), какво трябва да направим?

 31. 31 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 3117 Неутрално

  А и да напомня на колегите - по повод АКТА - той само чакаше Германия и някои други по-големи страни-членки в ЕС да ратифицират споразумението, за да ни го постави като свършен факт и той. Друга песен щяхте да пеете, ако се бе случило именно така. По-големите проекти се движат от премиера, той само изпълнява.

 32. 32 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Жалко за оставката.Беше министър с характер.

 33. 33 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#9] от "daniel_defoe":

  Не се изненадвай, че реват за Трайчо, а довчера го плюха, те Иван Костов заобичаха, че един Трайчо да не заобичат. Омразата им към ГЕРБ и ББ прави чудеса, ако утре Дянков подаде оставка ще има плач за него и какъв професионалист бил, нищо, че досега го плюят.

 34. 34 Профил на baba_meca1
  baba_meca1
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#18] от "emils":

  Аз допускам, че до една седмица ще обявят Белене и затова ....

 35. 35 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#21:"Читател"] в Доха 100-те представители на български компании [/quote]


  Айде, няма нужда. Видя се на репортажа от срещата в Катар. На първия ред семейство Балеви. Жалко, че другите не излязоха като имена.

 36. 36 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Бойко, подай и ти оставка, премахни дупката в отбора.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Софиянец
  Софиянец
  Рейтинг: 598 Гневно

  Мамицата им мръсна комунистическа...Докога ще сме под властта на дългата руска ръка..ПИСНА МИ! Просто ми ПИСНА! Да мрат всичките червени говеда.

 39. 39 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2314 Неутрално

  Изненада е.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 40. 40 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 741 Неутрално

  Трайков пак много се задържа на поста. Абсолютно никаква изненада не е, смяната закъсня с 2 години.

  http://bighty.blog.bg/drugi/2010/04/08/ministyr-traikov-si-otiva-nali.524952

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 41. 41 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3849 Неутрално

  За мен не е изненада. Дните на Трайчо бяха преброени още миналата пролет, когато се противопостави енергично на строежа на АЕЦ Белене и Боко му вдигна жълт картон, като публично го унижи, връщайки на работа унолнения от него шеф на БЕХ Първанов. Фиаското в Катар е само повод.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 42. 42 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 870 Неутрално

  [quote#27:"scorpi_4404"]Ми да излезе и да каже защо се е махнал...[/quote]

  Ми как да каже че "гъз си голям шефе". Някак си не му върви на възпитанието

 43. 43 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 853 Неутрално

  [quote#3:"sandr0"]Отива си един министър с ХАРАКТЕР...... [/quote]
  Вярно, ожени се за секретарката си, кара ски без премиера, спускаше се на така модерния рафтинг... За икономиктата не направи кой знае какво, даже не се разбираше какво иска да направи, но е важно че имаше характер.

 44. 44 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Защо, да е изненада?Каква икономика има в България?Герберастията разби дребния и средния бизнес.И друг път съм го писал,на 05.07.2009г. беше втория 9 септември.

 45. 45 Профил на gemoh22
  gemoh22
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#38] от "Софиянец":

  Сега може да се окаже, че руския гражданин сергишев е по-малко българомразец отколкото българските мутри. Дали е щото е бил там на студа и знае какво е и някак си се чуства длъжен на тая страна .... Дали е нещо друго, примерно възпитание(тва че е отраснал обгрижван и образован) и е бил винаги задоволен и няма този гангстерски нагон да печели рушейки....
  Незнам ...

 46. 46 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 3117 Неутрално

  До коментар [#35] от "2029":

  Кои са Балеви? И какво значение кои са били на първия ред? Това не са 5, не са 10, 15, а представители на 100 компании! След като е имало нулев!!! интерес към форума, от това по-красноречиво отношение към политиката в сферата на икономиката няма.

 47. 47 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Не и за нас.
  Трайков беше против загробващите руски проекти - Белене, ЮП и Бургас - Александруполис. Беше против плащането и на обезщетнията за руската страна по Белене.
  Боце и Дянков гио платиха и си взеха комисионните от руснаците, а се скараха на него че се опита да уволни шефа на нек който му е подчинен и не е изпълнил изрично негово нареждане с което беше подписал договор със страната ни и ни беше увътрил с още комисионни.
  Трайков е честен и кадърен мъж с достойнство със срок на годност повече от един вмирисан герберастки мандат.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 48. 48 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4923 Разстроено

  Един Дянков ни остана! (Дано да пропускам някого)! Няма друг професионалист в това провителство. Може да не крадат както Тройната Ламя, но пък няма професионализъм! Кой? Цвъки - дука откъдето и да го погледнеш. Миро? Отива към "вдлъбнат". И другите не са жвете, начело с ББ!

 49. 49 Профил на Вятър
  Вятър
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Изненада, е че въобще я е подал. Просто трябваше отдавна на го изгонят.
  Можете, да поставяте минусчета.
  Само да ви прошепна, Трайчо е абсолютен некадърник. Момче с близане първо в париба (сетете с кого има общо), после с близкане като преводач от немски в евн, след това с близкане край т. нар. юпита които му помогнаха. Но той си е глупавичък, като 99 % от завърналите се в България юпита. От тях умните не се връщат. защото се реализират там, а не след миене на чинии и неуспехи там да се връщат тук и да обясняват колко знаят.
  Това е, умните ми не търсете под вола теле. .....Всъщност схващате ли смисъла на поговорката?!

  Задачата е проста, за съжаление хората, които се залавят за нея, са като задачата - прости.
 50. 50 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 853 Неутрално


  "Изненада ли е оставката на министър Трайчо Трайков"

  Не, трябваше още за АСТА да си оди- много закъсня!

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 51. 51 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Жалко,
  имаше някакво лично мнение, макар че икономиката ни е супер зле. Наистина ме изненада оставката, явно положението е или си с нас или си против нас. Срещу Златев, срещу Белене, а онзи ден и концесията на Захариев, толкова битки без подкрепата на Боко си е самоубийство. Сега останалите ще са още по-големи мижитурки.
  Да живеят олигарсите.

 52. 52 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#45] от "gemoh22":

  Какво точно искаш да кажеш?

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 54. 54 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Също така няма да е изненада ако от правителството си отидат и:
  Боце, Цвъцо, Дянков, Миро и останалата плеяда анонимни некадърници чакащи следващия бонус.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 55. 55 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Хайде, поредните вопли и скубане на коси на тема Белене. Толкова пъти не ви ли омръзна?

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 58. 58 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2314 Неутрално

  До коментар [#53] от "be_google":

  Нищо не забравяме, затова догодина за пореден път ще ви размажем.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 59. 59 Профил на sheineman
  sheineman
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#1] от "Mirchev":

  абсолютно. вече и последните които си мислеха че герб са в състояние да променят курса радикално са дез-илю-зионирани.
  с оставката на трайков борисов наистина сам си отряза ръката.
  агонията в герб ще продължи месеци наред и само липсата н алтернатива ще ги спаси поне до изборите. фрапантна грешка на бориов да му приеме оставката.

 60. 60 Профил на Forgive me, if it was my fault
  Forgive me, if it was my fault
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  Големият срам, който насъбраха в Доха, не е неоснователно обяснение, особено когато се има предвид характера на Борисов, но все пак е изненадваща оставката на Трайков. Явно Бойко си е обяснил повърхностно липсата на интерес, дори от дипломатическа куртоазия, към България заради някакво организационно недоглеждане и лична некомпетентност.

  Smile, smile, a little baby!
 61. 61 Профил на Вятър
  Вятър
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#47] от "Десен":

  Нищо подобно. Трайчо винаги е казвал това което му се нареди.

  Задачата е проста, за съжаление хората, които се залавят за нея, са като задачата - прости.
 62. 62 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 3117 Неутрално

  До коментар [#48] от "vassilun":

  Дянков мисли по американски образец да внася имигранти, за да реши демографския проблем и този с работната ръка. Как ти звучи?

 63. 63 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 870 Неутрално

  [quote#55:"kaka_ginka"]Хайде, поредните вопли и скубане на коси на тема Белене. Толкова пъти не ви ли омръзна?
  [/quote]

  Колко пъти? Един ли? Сто ли? -
  ни разделяха с думи тежки?
  Ти си моето слабоволие.
  Аз съм твойта любима грешка.

 64. 64 Профил на baba_meca1
  baba_meca1
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#54] от "Десен":

  анонимник си ти, сврян някъде в тъмните партийни клубове на 4%-ната партия на сините комунисти!

 65. 65 Профил на handzhi
  handzhi
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Изказването му за цената на бензина /толкова висока че само война може да я увеличи/ му изяде главата. А Белене ще се строи. На всички вече е ясно, скоро ще ни го обяснят.

  "Не ни трябват умни. Нужни са ни верни." Борис Стругацки
 66. 66 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 3117 Неутрално

  До коментар [#60] от "di^^di":

  Съвсем не е организационно недоглеждане. Подобни срещи не се организират от днес за утре, в последния момент.

 67. 67 Профил на hyram1
  hyram1
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Стига само това, че открито заяви на червения олигарх Златев,че може да вкарваме дизел и отвън по пазарни правила, а не по разбйническите му похвати го опрделя, като министър мислещ и защитаващ интересите на държавата и гражданите.

 68. 68 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#9:"daniel_defoe"]Само не мога да се начудя, защо трябва някой министър да се махне за да започнат да го хвалят[/quote]
  ЗАЩОТО ВСИЧКИ СА ЗА МАХАНЕ И ОРИТВАНЕ!! ПОНЯЛ?? пардон,не понял(ще ме заподозрат че съм към рашките),а -разбрахте ли?? Ако не сте..Ще разберете!

 69. 69 Профил на mrrockchurch
  mrrockchurch
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Валентин Златев изяде главата на Траѝчо-пообърка му далаверите!Нищо чудно тоя същия един ден да изяде главата и наТиквата.При големите пари приятели няма!

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 71. 71 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  в дневник нещо не са ги разбрали нещата. утре ще ни оябсни премиерът, че си отива заради катар. какво значат тука някакви си белене, шистов газ, отстояване на позиции и други такива, за които сме изкушени да си мислим когато на някой му искат оставката по смехотворни причини

 72. 72 Профил на Вятър
  Вятър
  Рейтинг: 653 Неутрално

  [quote#68:"triton123"]ще ме заподозрат че съм към рашките[/quote]

  Нима не си?!?!?!?!?

  Задачата е проста, за съжаление хората, които се залавят за нея, са като задачата - прости.
 73. 73 Профил на Tai Lung
  Tai Lung
  Рейтинг: 855 Неутрално

  За мен също е изненада - всъщност и аз се изненадах, че той изкара толкова дълго в това правителтво, и тъкмо свикнах че остава... Трайчо ми харесваше от Ден 1, определено има характер, и макар че политиците на това ниво не мога да си позволяват "волности" в изказванията си, винаги намираше начин образно да се изрази какво наистина мисли. Повтарям - пак много изкара този човек, аз ББ не бих го изтърпял и един ден да ми е шеф...

 74. 74 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1417 Весело

  Голем смех...досега тия дето плюеха Трайков сега съжаляват за него...

  الرجل الكبير
 75. 75 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  Струва ми се, че решението вече е взето в полза на Гоце и Боко почнаха да го обезкостяват.
  Той, обаче д опоследно няма да се усети и ще му висне ченето накрая точно като на Тато на 10ти ноември 89-та

 76. 76 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Лъсва, лъсва горчивата истина - положението е ТРАГИЧНО!

 77. 77 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 2340 Неутрално

  Трайчо си зарови главата с олигарсите, а като министър на икономиката не каза една добра дума в защита на дребния бизнес и не се противопостави на Дянков, НАП и Тотю. Там е слабото място, но няма кой.....

 78. 78 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Тежкò на тая държава, в която Трайчо Трайков се води едва ли не дисидент.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 79. 79 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 684 Гневно

  Да живее триумвирата Златев-Гоце-Боко!!!
  Да ни е честито!

 80. 80 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  След конгреса през май и закрепването на Гоце в БСП ще го бламират точно от герберската група в Парламента.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#58:"Росен"]Нищо не забравяме, затова догодина за пореден път ще ви размажем.[/quote]
  кой и кого ще размазва в тая размазана и разклинена Булгария-не от вчера или днес?? Кои и какви сте вие,размазващите?? Кого и къде сте размазали? Аверчетата ви от другия отбор на БКП,дето са в позлата-тях ли размазвате,хаха?! играйте си на размазвания,на червени,сини или пембяни Ганьовци,а 2 млн. се чупираха от вас и размазванията ви..и игричките ви със съдбата на народ и страна! Изтрещял БГ народ,ама извънземно изтрещял!!

 83. 83 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  Хора... почвайте да заделяте по едни 3000 лв. на калпак и умножавайте по колко човека ви е домакинството, щото тези пари ще ги давате на руските изедници!!! България вечно ще се мъчи под руският ботуш и продажните рубладжии!!!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 84. 84 Профил на maria_sv
  maria_sv
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Много злобничко е всичко... ТТ може да не е бил върхът, но все пак

 85. 85 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 870 Неутрално

  [quote#76:"kr"]Лъсва, лъсва горчивата истина - положението е ТРАГИЧНО! [/quote]

  Тва се получава като ла.ната валят като проливен дъжд, а вентилаторите работят без почивка

 86. 86 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 828 Весело
 87. 87 Профил на vilian
  vilian
  Рейтинг: 455 Неутрално

  В лицето на Трайков,България губи един истински патриот и пазител на националните интереси.Много лошо.А утре Бойко щял да проверява положението с яйцата...Ако иска да се заинтересува и от мойте...

 88. 89 Профил на province2001
  province2001
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#71] от "owen":

  абсолютно, много сте права, катар изобщо не е проблем тук, става дума за други неща. но разбира се обяснението ще е за карат, което ще даде боко - елемнтарн атехника за манипулация, позоваваща се на най-пресните спомени и пренебрегваща историята

 89. 90 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#46:"Читател"]Кои са Балеви? И какво значение кои са били на първия ред?[/quote]

  Всъщност не са Балеви, а Баневи. Типични предствители на българския биснес. А дали са били 100, не знам. Но ако са бизнесмени, най-малкото трябва да чакат този род срещи за развитие на бизнеса си.

 90. 91 Профил на sheineman
  sheineman
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#48] от "vassilun":

  и аз мисля че попова,росен,трайчо и симеон са класа.
  дано монката дянков удържи докрая и после му пазим мяасто в ЕЦБ Франкфурт.

 91. 92 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#61] от "mikewolf":

  Дянков каза - докато аз съм минфин Белене няма да има.
  После разрешава на подчинения на Трайков Първанов да разпише.
  Когато трайков възразява - Бойко го заплашва с уволнение.
  Какво е казвал?
  Истината е че от правителството си отидоха най-кадърните и честните, а останаха боклуците. Като оня депутат от Враца.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 92. 93 Профил на Лъвица
  Лъвица
  Рейтинг: 515 Неутрално

  има два вариянта бат трайчо да си дигна гълъбите.....той ненаправи нещо същественно че да се запомни....и,със сигурност нее в групата на шаро...За характера му-нищо характерно...

 93. 94 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Изненада ли е оставката на министър Трайчо Трайков?
  Не! Оставката на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков е история с отдавна от мен очакван и в коментарите ми в Дневник предизвестен край. Ех, Трайчо, Трайчо ... голяма мъка бе за всички ни ! Ех глупав, а в бъдеще и бедни ми и подсъдим Трайков - и за каскада "Горна Арда" - сключен договор с EVN за строителството БЕЗ конкурс или общ. поръчка и серия други тежки престъпления по служба.

 94. 95 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  [quote#79:"kr"]Да живее триумвирата Златев-Гоце-Боко!!!
  Да ни е честито![/quote]
  Евлата! Право думаш!
  Честито!
  Бее-Кааа-Пеее Кааа-Пеее-ЕЕЕс-ЕЕЕс
  Вееечна друуужбааа!

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 95. 96 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 786 Неутрално

  Ако Трайчо беше толкова:
  - с характер;
  - свестен / читав / честен / други синоними;
  - кадърен;
  - различен от останалите в това правителство;
  и прочие, и прочие венценосещи епитети, то можеше в поне два-три случая да убеди всички ни в това, като тресне оставката си баш по мъжки, а не да бъде уволняван по нощите.
  Последният му шанс да си отиде с чест от властта е да ни сподели поне защо НАИСТИНА си отива.
  А ако не го стори, ще ни убеди, че не е бил нищо повече от поставеното лице на интересите на групата Х, като противовес на групата У, която и един Трайчо даже не мож' да осигури, и между интересите на които групи ББ балансира като мечка-въжеиграч.

 96. 97 Профил на gemoh22
  gemoh22
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#91] от "sheineman":

  Не и росен и дянков, май не. май са чучела интересчии.

 97. 98 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Трайков беше от про-западната и технократска квота, която трябваше да придава легитимност на кабинета като европейски и експертен.

  Само че напоследък политиката на от ден на ден по-безпомощния Тиквошенко завива все повече към милиционерщина, ориенталски болшевизък и кремълски слугинаж.

  Стигна се дотам, че се наложи Хилари да идва да го хока, че прекалено явно подпомага кроежите на Путин, налагани у нас чрез Златев.

  Затова не е изненадващо, че Трайков не издържа да бъде самотен смел глас на разума сред хора на сервилни некадърници.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 98. 99 Профил на БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  Рейтинг: 515 Весело

  Шопарът и Онуфрий Гафов обаче остават в отбора............еееееееееееееех...със сигурност в такъв случай ще има ОЩЕ И ОЩЕ отрицателни доклади на ЕК , а след време ще строим кочини и за щастливи прасета!!!

 99. 100 Профил на gemoh22
  gemoh22
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Питам, Пръмова като е против БеляНЕ и е много гъста с европейските политици, що ще тука ами не върти совалки из Европа да се упражни натиск над България да не се даваме доброволно роби на русия?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK