Левицата за освобождаването на Трайков: Крайно време беше

Трайчо Трайков и депутатът от левицата Петър Димитров

© Юлия Лазарова

Трайчо Трайков и депутатът от левицата Петър ДимитровИзбори 2022

Станахме за смях с провежданата икономическа политика на Трайчо Трайков, главната цел на промените е очевидната некадърност на махнатия министър. Три години отказът да бъде забелязана тази некадърност се плаща от всички българи. Това каза депутатът от левицата Петър Димитров по повод освобождаването от поста на икономическия министър Трайчо Трайков.


Той коментира по-меко бъдещият министър Делян Добрев: "Познавам Добрев като колега от парламента и действително има усещането, че това, което се случва през последните месеци, е благодарение на неговото участие в министерството, а не благодарение на ръководната ръка на министъра, който беше сменен".


"За тези три години нещата са така, както са заварени след края на предишното управление – няма ги връзките с Гърция и с Румъния, преговорите за връзка с Турция все още са на нулева фаза, не е разширено газохранилището в Чирен, нямаме второ газохранилище на "Мелроуз" край Варна. Изключително драматично е състоянието с ОП "Конкурентноспособност", върнали сме се с около 290 млн. евро – 300 млн. евро по-назад от времето на управлението на тройната коалиция", изреди депутатът обвиненията си към министъра. "Да не напомням за големите енергийни проекти, където нещата изглеждат като в един друг километър край София", допълни Димитров.
Той определи като върха на айсберга бизнес-конференцията в Катар, "на която всеки нормален човек, като види, че в залата няма нито един катарец и са само българските бизнесмени, най-малкото е трябвало да бъде спряна. Нищо, министърът си е изнесъл презентацията на английски език, тъй като българите очевидно не могат да го разберат на български", заяви депутатът.


"Въпросът е защо чак сега Трайчо Трайков подава оставка", коментира пък Румен Петков. Той обвини досегашният министър, че е провалил два туристически сезона и проекта "Белене", който е "български проект, и който е от изключително значение за нашата енергийна и икономическа сигурност".


"Трябваше да се оцапа в Катар с бизнесфорума, за да си подаде оставката. Въпросът е защо чак сега. Той всеки ден имаше повод да си подаде оставката", каза Румен Петков.


Всичко, което трябва да знаете за:
Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK