Цитат на деня: Господ Бог е бил първо скулптор, колега ми е (допълнена)

Вежди Рашидов

© Красимир Юскеселиев

Вежди РашидовГоспод Бог е бил първо и скулптор. Нали все пак преди словото, преди началото е сътворил човека от кал. Все пак ми е бил колега.


Това изказване направи министърът на културата тази сутрин в интервю за БНТ.


Какво каза още министърът за "най-красивата баба" София Лорен и за предстоящ концерт на звездите на българската опера в Москва, сред които Александрина Пендачанска и Гена Димитрова (вече покойна - бел. ред.), може да прочетете в откъсите от интервюто на Рашидов пред БНТ, цитирано от "Фокус":
Вежди Рашидов: Публичното говорене зависи от българските медии какво ги интересува. Аз пак го казвам отговорно - вижте, не може храната да е единственото, заради което хомо сапиенсът е създал човека. Ние много красиво сме се облекли, караме едни прекрасни коли, естетизирали сме се, искаме да се развием духовно, искаме да разбираме от много неща и не може единственият смисъл да е да ядем, да пием и /.../. Човек се усъвършенства именно чрез духовното си развитие.


Второ, няма нации, които, ако не запазват идентичността си чрез културата, такива нации няма по света. Ние, основното само, да, много е важно – трябва да ядем три пъти на ден. Но ние ядем три пъти на ден, за да се усъвършенстваме. Така че, вижте, и Библията почва по един странен начин. Той почва с дух и материя. На едно тяло двете ръце – духът е неговата идентичност, неговата култура, материята е неговата икономика и те вървят паралелно. Ние какво правим сега? Да лекуваме едната ръка, че държи лъжицата да лапаме с нея, другата по-нататък при по-добри времена?


Водеща: По-съвременен прочит на Библията не бях чувала, честно казано.


Вежди Рашидов: Ами сигурно, защото Господ Бог е бил първо и скулптор. Нали все пак преди словото, преди началото е сътворил човека от кал. Все пак ми е бил колега.


Водещ: Така е.


Вежди Рашидов: Това е в рамките на шегата, разбира се. Но и това е истина, ако погледнете логично. Да, първо е създал човека от кал. Бил е скулптор все пак, моделирал е човека.....


Дойде ни една идея, обсъдихме я с колегите – по време на дните на културата да направим една заря. Давате ли си сметка за каква заря става въпрос? Говорих с Карталов по телефона, той беше във Франция на някакъв симпозиум, вика: "Можем ли да съберем най-големите ни гласове от Пендачанска до Гена Димитрова? Най-страхотните от цяла Европа, да си съберем хубавите гласове, разбира се, и от България включително. И руските големи гласове и дните на културата да направим в "Болшой театър" една вечер чудовищна. Тези световни и европейски гласове, да стане един букет, една заря от уникални гласове". Представете си какво става! То става чудо, аз си го представям. Явно съм човек с образно мислене. Идеята се стори много интересна и на Швидко, и на министъра на културата. Даже го питах мога ли да го обявя пред медиите. Казаха: "Да, обявявайте". Надявам се сега господин Карталов ще замине за Москва, ще започват вече да подготвят дните на културата. Да, това е нещо прекрасно! Най-големите гласове на Европа и на Русия, да стане един чудовищно красив концерт. Какво по-хубаво? Но отзвукът какъв ще бъде? Години наред това не се е случвало. Даже самият Швидко вика: "Ти знаеш ли, това никога не сме го правили. Защо не сме го правили? Да съберем най-големите гласове и да стане една празнична вечер от час и половина-два часа, чудеса". "Ами, викам, не сме се сетили".


То е като колумбовото яйце – след като открива Америка, всички викат: "Ама и ние можехме да открием Америка". И той взема едно варено яйце и вика: "Който го сложи на дупето си седи яйцето така". Всички слагат – то пада, всички слагат, накрая Колумб го чупи и го слага на това. И те викат: "Ама и ние можем". "Е, можете, ама не сте се сетили".


Водеща: Да счупите яйцето.


Вежди Рашидов: Общо взето, това се случва. И аз наистина ще се радвам, след като влезем в Лувъра, вече /.../ идва в България на три салона на нашия музей. Сега приключваме с европари ремонта на националната ни галерия и първата ни изложба смятаме да открием другия месец с една изложба на София Лорен. Тя идва тези дни тук. Така че вървят нещата. Хайде да не се хваля много, че ще ме намразят.


Водеща: Ще бъдете щастливец вие, ще целунете ръката на София Лорен.


Вежди Рашидов: Ами, общо взето, вижте, аз както и да изглеждам недодялан и груб, съм възпитан човек. Защо не? Тя е една великолепна, аз я наричам с много обич "бабата", защото е на 80 години, пък и аз съм дядо, нали?


Водещ: Ау, това не й го казвайте, като се видите!


Вежди Рашидов: Не на нея. Разбира се, че няма да го кажа. Но винаги съм казвал с една /.../ - най-красивата баба на света. Много е хубава, тя е шармантна, чаровна жена. И, разбира се, велика жена. Дума да няма! Цяла диря е в киното. И ще се радваме много, когато дойде, разбира се. Под
патронажа на премиера е. Така че да чакаме.


Виждате, че Европа пристига. От изложбите на Дега, на Шагал, на Дали, Европа вече е в България. Преди мечтаехме да отидем да видим в Лувъра. Всеки божи ден нещо започва да идва. Сега ще дойде изложба на Роден, подготвяме да дойде, оригинали от музея "Роден". Какво по-хубаво?"


По-късно от Министерството на културата разпространиха съобщение по повод появилата се информаци, че министър Рашидов е обявил в сутрешния блок на БНТ, че "в Болшой театър ще пее Гена Димитрова".


"Министър Рашидов не е обявявал такова нещо. Думите му са извадени от контекста на сутрешното му участие в "Денят започва" на БНТ. По повод подготвяния концерт на оперни гласове в Москва, който беше договорен от Вежди Рашидов с колегата му Авдеев в Москва, министър Рашидов разкри амбицията звезди от ранга на Гена Димитрова да пеят на тази световна сцена. Министър Рашидов изобщо не е имал предвид конкретния състав на българските изпълнители, а тяхното величие и талант", се казва още в съобщението.


"Както е известно, през 2011 г. министър Рашидов и Министерството на културата подпомогнаха Фестивала в памет на незабравимата оперна прима Гена Димитрова. През юни 2011 г. отново със съдействието на министър Рашидов в Рим бе почетена паметта на великата Гена Димитрова в рамките на програмата "Българското оперно чудо", припомнят от ведомството.


Видеото от участието на министъра в сутрешния блок на БНТ може да бъде видяно на сайта на държавната телевизия.

Ключови думи към статията:

Коментари (100)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на traicho
  traicho
  Рейтинг: 213 Неутрално
 2. 2 Профил на norgate
  norgate
  Рейтинг: 367 Неутрално

  На единия колега, на другия началник ...

 3. 3 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2503 Весело

  "Все пак ми е бил колега." - а, ТИ пита ли ББ, защото София като дойде ДВАМА ще сте и в повече?!? В шеги и закачки си я карат нашите БОГОВЕ...

  Обичай света като самия себе си - тогава наистина ще можеш да се грижиш за всичко
 4. 4 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1377 Весело

  Ясно, наближава Армагедон. Много грешници се навъдиха. Даже манифестира греховността си.

 5. 5 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Бре брееее.. от как запряха цар Киро, качеството на алкохола падна съвсем. Къде е Пената, този литературен колос направо, на фона на министъра на културата
  Еееех бай Радое...

 6. 6 Профил на lord71
  lord71
  Рейтинг: 213 Весело

  Не съм чувал бат Бойко да е творил шедьоври от кал, но щом казваш!

 7. 7 Профил на niki2003
  niki2003
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Такива позьори са всичките,че просто нямат равни!

 8. 8 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Господ Бог е бил първо и скулптор....на колко водки си Рашидов??

 9. 9 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Вярно е, че Бог е един, но в случая с Веждито ... а и в началото е бил хаоса ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 10. 10 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1766 Неутрално

  УНИКАЛНИ са. НЕПОВТОРИМИ. Благодаря на Дневник, едно такова изказване на някой самозабравил се високопоставен чиновник и денят ми става някак си по-ведър. Благодаря.

 11. 11 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2349 Неутрално

  До коментар [#2] от "norgate":

  Ама истината е, че ако ей сега се дочуе, че Исус Христос е слезнал за Второ пришествие, то почти целият "политически и медиен елит" от прехода (т.е. 90% ченгета ) ще награби пищови, пушки, ножове, лопати, цепеници...И ще хуке да го търси под дърво и камък, за да го "утрепе нъ месту". Защото в деня на Страшния съд тъмните дела ще бъдат осветени, пише в Словото, а това не бива да се допуска! Категорично!

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 12. 12 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Весело

  Прав е! И точно от тези приказки личи, че Веждито изповядва десните демократични либерални ценности! Разбира се, че господ е скулптор! Човек знае свещенната фраза "Ashes to ashes, dust to dust" и е чел Светото писание, където пише:
  "Dust thou art, and unto dust thou shalt return" ( Genesis 3:19),
  и
  "I will bring thee to ashes upon the earth in the sight of all them that behold thee" ( Ezekiel 28:18)

  Религиозен човек! Респект към него! Направо е похвално как споделя християн-демократическите ценности
  Ако беше някой формален мултак-комунист със сигурност щеше да е дарвинист и да каже, че когато маймуната е фанала клона за да разбие кокоса, тогава е станала човек!

 13. 13 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Този толкова пъти употреби "чудовищно" и производните, че направо спрях да броя по едно време....

 14. 14 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  Егати циничното изказване!

  Много народ тук се е взел насериозно! :)
 15. 15 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1399 Весело  Рашидов, Рашидооов... само глупотевини творите у ведомствата си.

  А и е малко спорно - аз твои неща никога не съм виждала. Може само на диплома да си скулптор.

  Жената е покана за щастие
 16. 16 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  чета и се чудя: да плача ли, да се смея ли. Нещастник! По-добре да беше мълчал. Няма срам да говори за Господ и библията по този нахален начин. Не му ясно нито защо сме създадени, още по-малко Библията.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 17. 17 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Весело

  Да му се чудиш що не ходи при музата си да месят заедно глината, ами се е разплул по шопарски в министерско кресло.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 18. 18 Профил на gvt
  gvt
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Твърде интересно е началото на интервюто - там той казва, че "свещено" право на Борисов било да маха и да слага министри.
  Борисов определено страда от някаква форма на психично заболяване. Не е възможно нормален човек да е толкова упорит в илюзията си, че е "свещен" и над всички. Предлагам да се потърси компетентно мнение от психиатри по темата. Доколкото си спомням няколко психиатри бяха поставили на Кадафи диагноза, че имал мания и няколко други заболявания.

 19. 19 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1291 Весело

  Явно още не е изтаврезил от вчерашния запой и ръси "бисери"...

  الرجل الكبير
 20. 20 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#15] от "Bgpainter":

  Не си ги виждала щото Златев ги е изкупил всичките и ги държи в мазето

 21. 21 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#2] от "norgate":

  То къв министерски съвет имаме само.

 22. 22 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#17] от "jubal harshaw":

  Меня сегодня муза посетила,
  так немножко посидела и ушла
  Висотски

 23. 23 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1291 Весело

  Както се надува, да не вземе да се пръсне, че ще оплиска света с кал!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 24. 24 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2184 Неутрално

  Браво Вежди!Господ ти е колега!Какъв колектив,само!!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 25. 25 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Неутрално

  До коментар [#15] от "Bgpainter":

  Абе... интересни са му... въпреки че едва ли бих си купил нещо негово, и не само заради цената, че почват от 15 К евро, ами... и няма къде да ги сложа... Събирането на такова нещо предполага да имам къща....

  http://bnr.bg/sites/horizont/News/Curiosity_news/Pages/1512Rashidov.aspx

  Но определено са интересни Пък и странен е пазара на колекционерите. Там логиката е шантава

 26. 26 Профил на pezar
  pezar
  Рейтинг: 470 Весело

  Те като това правителство сбирчок от олигофрени и малоумници , близките илядо години нема и не мойе да има .

 27. 27 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Весело

  Голяма грешка е направил Господ, с ..твоето 'съдаване" ..)))

  BIG AL
 28. 28 Профил на Yoda
  Yoda
  Рейтинг: 472 Неутрално

  И Гена Димитрова ще уважи неговия "чудовищен" концерт, вероятно са се договорили с "колегата" му и Бойко не е възразил... Така де.. няма невъзможни неща след петото питие...

 29. 29 Профил на Драги ми господине
  Драги ми господине
  Рейтинг: 1034 Разстроено

  Този министър е еманация на настоящото правителство - безкултурна, разплута бездуховност, прикриваща цялостната си некомпетентност зад гръмки фрази и пиар.

  Природата е най-важният капитал, с който разплага България. Да го опазим.
 30. 30 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#21:"bta"]То къв министерски съвет имаме само. [/quote]


  Е ми виж какъв е министър -председателя и си направи извода за другите.

 31. 31 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  "не може храната да е единственото, заради което хомо сапиенсът е създал човека"

  Хомо сапиенс (човек разумен) е името на биологичния ни вид. Следва, че човекът е създал човека. Може, ама къде остава тогава "колегата" на Веждито?

  За готвения спиритичен сеанс с призоваване на духа на Гена Димтрова да пее, не ми се говори.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 32. 32 Профил на svetlajd2
  svetlajd2
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Боже, прибери си вересиите!

  Свободата, Санчо, ...
 33. 33 Профил на ivanchou
  ivanchou
  Рейтинг: 367 Неутрално
 34. 34 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1399 Весело

  До коментар [#27] от "BIG AL":

  Той е важен, съвременен представител на праисторическото чехълче - има една клетка, за да пази равновесие, защото явно не е за да меси глина - мит май ще излязат неговите скулптори

  Жената е покана за щастие
 35. 35 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  Тъп като всичко от хранилката на Мултигруп

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 36. 36 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 726 Любопитно

  Аз пак го казвам отговорно - вижте, не може храната да е единственото, заради което <bold>хомо сапиенсът е създал човека</bold>.

 37. 37 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Вежди малка забележка:От Глина и кръв,според някои митологии,което сигурно е било вино

 38. 38 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 726 Любопитно

  Ние, основното само, да, много е важно – трябва да ядем три пъти на ден. Но ние ядем три пъти на ден, за да се усъвършенстваме.
  ---

  с Миро що не се менкат

 39. 39 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1399 Весело

  До коментар [#25] от "Федор Венедиктович Езерский":

  Не ме кефи... не виждам нищо естетско в това, освен прах да събира.

  Жената е покана за щастие
 40. 40 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#14:"ръпончо"]
  Егати циничното изказване![/quote]

  Гледай позитивно на това само ми е интересно като стигнат до ушите на София Лорен приказките по нейн адрес какви ще ги дъвче Веждито тогава, защото вече е забравил какви ги е натворил.
  Нема що екип та дрънка.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 41. 41 Профил на Forgive me, if it was my fault
  Forgive me, if it was my fault
  Рейтинг: 976 Любопитно

  Вежди колко леко направо се намърда и в двата образа от "Сътворението на Адам"-и на човека, и на Бога:

  http://www.pravoslavieto.com/img/art/hudozhnici/michelangelo/creation-adam.jpg

  Smile, smile, a little baby!
 42. 42 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Като гледам правителството и президента, почвам да си мисля дали няма нещо вярно в приказките за супергерои и дали някаква вълшебна сила не е вдъхнала живот на героите на Доньо Донев

 43. 43 Профил на Forgive me, if it was my fault
  Forgive me, if it was my fault
  Рейтинг: 976 Весело

  До коментар [#25] от "Федор Венедиктович Езерский":

  Тц, не ща да бъда "сътворена" от него...

  Smile, smile, a little baby!
 44. 44 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#43] от "di^^di":

  Викаш ако съдим по резултата, сигурно сам се е сътворил, което определено не е по силите дори и на Бог

 45. 45 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Неутрално

  До коментар [#39] от "Bgpainter":

  Ами.... и аз не бих си ги купил... странни са ми....

 46. 46 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#22] от "gsb":

  Я муза, я фея...

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 47. 47 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Весело

  До коментар [#43] от "di^^di":

  Е, ти не искаш ама Пророкът (с.а.с.) е казал:

  إِنَّ اللَّهَ خَلَقَ آدَمَ مِنْ قَبْضَةٍ قَبَضَهَا مِنْ جَمِيعِ الْأَرْضِ فَجَاءَ بَنُو آدَمَ عَلَى قَدْرِ الْأَرْضِ جَاءَ مِنْهُمْ الْأَحْمَرُ وَالْأَبْيَضُ وَالْأَسْوَدُ وَبَيْنَ ذَلِكَ وَالسَّهْلُ وَالْحَزْنُ وَالْخَبِيثُ وَالطَّيِّبُ وَبَيْنَ ذَلِكَ

  "Аллах създаде Адам от една шепа пръст, която се състояла от съставките на цялата земя. И така са създадени децата на Адам - хората, съответстващи на различните съставки на пръстта. И така сред хората има червени и бели и черни и такива (чийто цвят на кожата е) между това. И така има добри и лоши хора и такива, които са между това."

  Та.... какво да се прави, скулптура е ))

 48. 48 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2119 Неутрално

  До коментар [#39] от "Bgpainter":

  Те тва казва вики-то

  "Творчество
  Негова изработка са статуетките за следните призове:
  Приз "Сирак Скитник" на Българското национално радио
  Приз "Златна роза" на фестивала на българския филм във Варна
  Приз "Полицай на годината" на Министерството на вътрешните работи
  Приз на конкурса "Атанас Мандаджиев" за кратък криминален разказ
  Приз "Обикновен българин" на радио "Нет"
  Приз за красота "Мис Труд""
  Награди:
  За цялостното си творчество през 2010 г. е удостоен със званието академик на Международната академия за култура и изкуство[5][6] в Москва, Русия.
  На 4 юли 2011 г. получава от КАТ - София контролен талон "Водач на МПС без наказания", известен още и като златен талон. Този талон се издава на водачи, когато те нямат наказания за нарушение на правилата за движение по пътищата от първоначалното придобиване на правоспособност и имат стаж не по-малко от 6 години."

  С втората награда напрао заби "колегата" си в земята хихи

 49. 49 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#46] от "jubal harshaw":

  Дух по-скоро! То не случайно на английски думата spirit има и друго значение

 50. 50 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Кой е създал човека, колегата на Вежди или хомо сапиенса. Нещо се обърках.
  Вежди да седне да прочете Библията. Словото е преди създаването на човека.
  Тея хора сложиха Твореца в малкия си джоб.

  Защо ако не да?!
 51. 51 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#50] от "ages":

  Е те тоа етап със словото го е проспал, очевидно е

 52. 52 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4052 Любопитно

  Веждито е същия глупак като Боко Тиквата!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 53. 53 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1399 Весело

  До коментар [#48] от "extraCACA":

  Това инфо грам не го прави именит скулптор, а просто именит връзкар.

  Жената е покана за щастие
 54. 54 Профил на НАДЕЖДА ИСКРОВА
  НАДЕЖДА ИСКРОВА
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Еех, Вежди, Вежди!!!? Не е бил скулптор, а каменоделец!

  НАДЕЖДА ИСКРОВА
 55. 55 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Любопитно

  До коментар [#50] от "ages":

  Ко искаш да кажеш? Че Господ-Бог с приказки е "наредИл" (подобно на Бат Бойко) сама да се подреди калта в правилна форма, да се омеси и да се оформи в човешка форма без ръчичка да пипне?
  Ако е това... хммм, ще излезе, че Веждито е мушеник. А Господ-Бог никакъв скулптор не е, а.... незнам какво...!

 56. 56 Профил на НАДЕЖДА ИСКРОВА
  НАДЕЖДА ИСКРОВА
  Рейтинг: 495 Неутрално

  ps писано е и казано - "В началото бе Словото... "
  Ама, кой да чете!))

  НАДЕЖДА ИСКРОВА
 57. 57 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  Бог да прости Гена Димитрова и културното невежество на културния министър

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 58. 58 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#54] от "НАДЕЖДА ИСКРОВА":

  Да ама Йосиф е бил дърводелец и очевидно от един момент нататък, иновативен подход е наложил главите да ги прави Йосиф

 59. 59 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До коментар [#55] от "Федор Венедиктович Езерский":

  [quote#55:"Федор Венедиктович Езерский"]Ко искаш да кажеш? Че Господ-Бог с приказки е "наредИл" (подобно на Бат Бойко) сама да се подреди калта в правилна форма, да се омеси и да се оформи в човешка форма без ръчичка да пипне? [/quote]

  Не искам тва да кажа, ама човекът е създаден в края на шестия ден, според Битие. Преди това пет дни Бог твори със слово.
  А Веждито тва не го брои.

  Защо ако не да?!
 60. 60 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  [quote#15:"Bgpainter"] аз твои неща никога не съм виждала[/quote]

  Ми те са в личната колекция на Илийката.......нали главен мултак стана

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 61. 61 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#49] от "gsb":

  А аз пък гледам Висоцки и ползвах "фея" с исконното му руско значение...

  http://lurkmore.to/%D0%A4%D0%B5%D1%8F

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 62. 62 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 878 Весело

  Веждито, струва ми се, е глътнал не само 5 уискита, ами покрай тях и някой халюциноген
  Ех, Вежди, да си беше мачкал глината, вместо да се цаниш министър и да се излагаш така. Остави това, ами излагаш и нас!

 63. 63 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 638 Неутрално
 64. 64 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  [quote#25:"Федор Венедиктович Езерский"]Пък и странен е пазара на колекционерите.[/quote]
  Много новобогаташи решиха да колекционират изкуство. И много от тях си хвърлиха парите на вятъра.
  Боян Радев е доста първичен, но е прав в голяма степен, когато казва, че всичко, което не е негово, е боклук

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 65. 65 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Алкохола не прощава...
  Ако може тези велики мисли да си ги споделят само по време на заседанията на кабинета, че простотията, заливаща отвсякъде на се издържа.

 66. 66 Профил на kirilrz
  kirilrz
  Рейтинг: 418 Неутрално

  тоя се запали от пожарникаря и той се провъзгласи за БОГ малоумна работа

 67. 67 Профил на HAGBARD
  HAGBARD
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Интересни теории за Сътворението предлага.

 68. 68 Профил на валя стефанова
  валя стефанова
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Гнус !
  Не разбрах само дали Гена Димитрова си е дала съгласието от отвъдното.
  Бог да я прости !
  Велика и като човек, и като певица,за разлика от този недодялан пияница.

 69. 69 Профил на dgd
  dgd
  Рейтинг: 1894 Любопитно

  А Господ бил ли е и пиянде като Веждито?

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 70. 70 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  [quote#48:"extraCACA"]"Водач на МПС без наказания"[/quote]

  Кога е "неупотребил", че да е водач изобщо?

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 71. 71 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  Веждито е във форума. Да го приветстваме!

  ПП. Има пресно нацвъкани минуси на всички изказвания против него

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 72. 72 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#71] от "etkata":

  Боко е, не е Веждито. Веждито не знае за какво са компютрите, затова ги дава на членове на фамилията.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 73. 73 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Хе хе, къде е Волен Сидеров, да ревне от трибуната "Извинявам се на гражданите, че трябваше да изтърпят пиянското бръщолевене .... "

 74. 74 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Кой Господ Бог?
  Яхве, Вишну, Буда, Шива или Аллах?

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 75. 75 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 726 Разстроено

  Богохулства, но дори не се усеща - с което ни показва, че и думите на Бойко, че Господ е "началник" са тъкмо на място - това са хора, дълбоко невярващи, които унижават истинските вярващи.

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 76. 76 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Какво напднахте човека ,бе ? Ами прав е, по-свой си начин.Всеки творец ,има моменти в които се чувства като създател ,бог или чувства бог в себе си ! Това е! Креативноста е съпричастност към бог и света. !! Вижте Улиам Блейк-„Великият Архитект“-там пък бог е с пергел-разчертаващ миросъзданието.Вижте и Микеланджело Буонароти -сътворението на Адам -където в образа на Бог ,някои критици виждат автора..Така чувства нещата ,така ги казва .Творец е..

 77. 77 Профил на HAGBARD
  HAGBARD
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#74] от "Десен": Не, Боко.

 78. 78 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Гневно

  Абе ей! Не се подигравайте с Веждито! Той е много повече от БОГ!!!!
  Догато Бог се е занимавал с кал и глина, Вежди твори с бакър! Мед! Цинк, Бронз! Сами пресметнете кое произведение е по-скъпо!

 79. 79 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#77] от "zlatina3":

  Ааа, ясно, и аз така си помислих.
  Сигурно и челцето бие по три пъти дневно у земята по посока домът Му в Банкя.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 80. 80 Профил на Fergurina
  Fergurina
  Рейтинг: 719 Неутрално

  На Веждито пиянските глупостите за секция "Развлечение".

  "Никому не можех да предложа нищо повече от собствения си хаос."
 81. 81 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Разстроено

  До коментар [#75] от "Вени Марковски":

  Е, Вени.... Ми какво да се прави.... Сега ти ми напомняш за митрополит Йосиф, който се качил на самолета от Терминал 2 на път за седалището на Американско-австралийскат епархия. Минала стюардесата и го питала:
  - Дядо попе, какво да бъде? Уиски? Ракия?
  - Минерална вода, чадо, че много съм близо до шефа....

 82. 82 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2119 Неутрално

  [quote#71:"etkata"]Веждито е във форума. Да го приветстваме! [/quote]
  Аре, наздраве тогава и чакаме нещо по-така, ценителско таз година - примерно Приз на НЗОК "Златно апче", Мистър "Най-цъфнал 8-мо мартенски гербер", Национален приз "Спестители на плажа" за групово творчество, Мистър "Великденски борак" и т.н.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на pipeto
  pipeto
  Рейтинг: 418 Неутрално

  С Боко станах трима Господи , или там както е множественото число.

 85. 85 Профил на Горгона Медуза
  Горгона Медуза
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Този тук по-скоро е от другата страна, ама както и да е.

 86. 86 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Празни мисли на един празен мултак.

  http://www.youtube.com/watch?v=FTt1MyXCfzs

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 87. 87 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 470 Весело

  Благодаря на "Дневник" за интервюто. Искрено се посмях. Предлагам Рашидов да стане веднага и министър на смеха и забавата.

  Иначе Рашидов и Швидко могат да си се съберат където поискат и да си организират "Ден на водката".

  Fortuna favet fortibus.
 88. 88 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 519 Неутрално

  тогава всеки е господ като има деца
  пут к ата
  пат к ата
  алах акбар
  хала рабка
  христос е божиат син

 89. 89 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1291 Весело

  С това самохвално сравнение май и Веждито даде капката, която ще прелее чашата на Тиквошенковото търпение.

  Знаем, че само един има право да говори за Началника, с Началника, и от името на Началника, а също така и да се сравнява с Него, и това е непокаялия се комунист Логорейко Самохвалков.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 90. 90 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "Сега ще дойде изложба на Роден, подготвяме да дойде, оригинали от музея "Роден".
  Ще дойде...„Мислителят”?

  П.С. Снимката! "+"
  Красноречиво показва за какъв творец става дума.
  Дори и без да четеш...
  Хайде да не споменавам министър...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 91. 91 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  "Аз пак го казвам отговорно - вижте, не може храната да е единственото, заради което хомо сапиенсът е създал човека. "

  Ъъъъ, това не го разбрах. Хомо сапиенсът е създал какво?!

 92. 92 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  Опс, пардон, Вени Г. ме е изпреварила по този въпрос Явно не съм само аз втрещена от интелекта на господин министъра.

 93. 93 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Весело

  До коментар [#91] от "luda_krava":

  Пробвай пак Друго си е да се слуша, а не да се чете преразказ
  http://bnt.bg/bg/news/view/72387/rashidov_nikoj_ne_e_jenen_za_vlastta

 94. 94 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1345 Разстроено

  До коментар [#93] от "Федор Венедиктович Езерский":

  На работа съм, а шефът предвидливо не разрешава колонки. В къщи обаче непременно ще го изслушам, изглежда ми забавно.

 95. 95 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Абе, така или иначе Веждито си има голям рейтинг-ето, на 100 коментара!Нека му е лошо!

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 97. 97 Профил на HAGBARD
  HAGBARD
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Един въпрос към коментаторите - някой разбра ли това за яйцето на Колумб?

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 99. 99 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Неутрално

  До коментар [#94] от "luda_krava":

  Готин е, Веждито Май е единствения, който ме радва от това правителство. Просто... нормален луд художник... И луд го казвам в хубавия смисъл

 100. 100 Профил на Petar Pountchev
  Petar Pountchev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#97] от "zlatina3":
  Това е стара, добре известна притча. Твърдят, че е истина. Често в различен контекст се говори за "яйцето на Колумб". Точно това се има предвид, не е лявата му тестикула
  Вежди е сериозен мъж, непрнуден и добронамерен в амбициите си. Попадение е в този екип.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK