Какво забъркаха премиерът и министри около оставката на Трайков

Трайчо Трайков.

© Анелия Николова

Трайчо Трайков.Изненадващо в четвъртък вечерта ГЕРБ реши, че трябва да бъде освободен министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Оттогава премиерът и министри влязоха в режим на разясняване на причините за това, като в последните дни обиколиха различни студиа и електронни медии. Изявленията им по темата обаче будят известни подозрения заради съдържащите се в тях противоречия.


15 март, малко преди 21 ч.
"На извънредно заседание на Изпълнителната комисия бяха обсъдени депозираните пред комисията оставки на министъра на здравеопазването Стефан Константинов и на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. След като се запозна с мотивите на министрите Стефан Константинов и Трайчо Трайков, ИК на ПП ГЕРБ реши да приеме оставките на двамата".
Съобщение от пресцентъра на ГЕРБ


16 март, сутринта
"Защото трябваше да има такова откриване в 10.00 часа и кой ще накара арабите да станат толкова рано, за да дойдат, когато началника им го няма там. Кой е виновен за икономически форум? Ники Младенов направи абсолютно всичко, което трябваше да бъде направено. В дипломацията той се справи прекрасно. И когато тече икономически форум, не отиде никой, те вчера започнаха фирмите да подписват на място договори вече с Катар, българските, които са там. В същото това време, в което Ники Младенов се печеше на бавен огън, защото започнаха да ми се обаждат от София, а аз 45 минути след този икономически форум, който в кавички бяха започнали в 10.00 часа, при положение че след 45 минути ми започва срещата с емира. Изключителна глупост. Не трябваше да има сутринта обявен такъв форум. И най-вече като тръгнах за емира, погледнах, гледам си го, Трайков се пече на плажа. В това време Ники Младенов идва и казва "няма хора, не е организирано, не става". Тази капчица ми преля чашата.
Премиерът Бойко Борисов пред БНТ обяснява кое го е накарало да вземе окончателното решение
16 март, сутринта по същото време
"Мотивите за оставката на министъра на икономиката Трайчо Трайков са лични, той не е бил непослушен и премиерът в никакъв случай не го е хокал".
Вицепремиерът Цветан Цветанов пред Би Ти Ви
Въпрос: Как тези думи на Цветанов се вписват в изказването по същото време на премиера, с което той дава да се разбере, че не Трайков доброволно е подал оставка, а тя му е била поискана?


16 март, малко след 10.30 ч.
"Първата част от бизнес форума в Катар не трябваше да бъде организиран по начина, по който беше организиран. Посещението в Катар трябваше да бъде изложение на българския бизнес. За съжаление това не се случи. Не искам да обяснявам кой за какво носи вина. Това, което искам всички да сме наясно, че като държава трябва да знаем две неща. Не може да очакваме в рамките на първите 15 минути или 15 секунди на едно случващо се събитие да постигнем резултатите".
Външният министър Николай Младенов в кулоарите на парламента
Въпрос: Кой в крайна сметка е бил отговорен за организацията на форума и посещението в Катар?


16 март, около 11 ч.
"Не съм член на ГЕРБ и логично не бих могъл да подам оставката си пред Изпълнителната комисия на партията. Тя ми беше поискана снощи от вицепремиера Цветанов, след като кацнахме в София. Това не беше необходимо, защото министър-председателят можеше във всеки момент да ми каже, че вече нямам доверието му, и аз щях да я подам без никакъв проблем. Затова въпреки тези странни обстоятелства днес нося оставката си и сега отивам в Министерския съвет. Мотиви не ми бяха посочени освен с половин уста за конфузната случка в Катар, което е нелепо".
Трайчо Трайков пред журналисти в парламента
Въпрос: Какво е гласувала Изпълнителната комисия, при положение че Трайков подава оставка едва на следващия ден по обед? Как думите му, че Цветанов е поискал оттеглянето му, кореспондират с изказването малко по-рано на вицепремиера, че мотивите на Трайков са лични?


16 март, следобед
Бях предварително известен за оставките на министрите Стефан Константинов и Трайчо Трайков, тъй като във вторник и сряда (13 и 14 март - бел. ред.) проведох телефонни разговори с премиера Бойко Борисов и бях наясно както със ситуацията, така и с причините за нея.
Вицепремиерът Симеон Дянков в провинцията пред журналисти
Въпрос: Как Дянков е бил наясно с отстраняването на Трайков още от вторник, при положение че Борисов обяснява освобождаването със случката в Катар, състояла се едва в сряда?


17 март, сутринта
"Бях шокиран като чух, че провалът на бизнес форума е на министерството на икономиката. Това да има среща на катарския с българския бизнес беше идея изцяло на външно министерство. Аз изразих своя скептицизъм, но външният министър настоя, че поема цялата организация и отговорност, програмата, участниците. Външният министър и екипът му отказаха нашата помощ с наши експерти, предложихме им, но отказаха. Ние сме организирали не един и два форума в чужбина и никога не е имало проблем. Аз видях какво се случи на този форум, но не ми е хрумнало да се оплача на премиера. Вчера видях изявленията на външния министър и разбрах, че не съм го направил аз, но го е направил той. Много съм разочарован. Казах го и на него, защото винаги съм го смятал за приятел. Шокиран бях".
Трайков пред Би Ти Ви
Въпрос: Все пак кой е организирал форума и ако не е министерството на Трайков, защо това е повод за освобождаването му?


17 март, сутринта


Посещението на българската делегация в Катар беше изключително успешно по заслуга на външния министър Николай Младенов. Бизнес форумът с представители на българския и катарския бизнес обаче беше провален по вина на икономическия министър Трайчо Трайков. Не аз поисках оставката на Трайков, просто трябваше да взема на хартиен носител оставката, която трябваше да бъде написана от него. Защото това беше договорено".
Цветан Цветанов пред "Дарик радио"
Въпрос: Кой все пак е поискал оставката на Трайков, с кого е "договорено"? И отново - кой е виновен за случката в Катар?


18 март, вечерта
"Посещението беше организирано изцяло от външно министерство. Не съм ходил да плача на ничие рамо. Моя беше грешката, че бизнес форумът в Катар не беше отместен за друг час. Но мотивите на премиера Бойко Борисов за оставката на Трайчо Трайков са съвсем ясни."
Николай Младенов пред Би Ти Ви
Въпрос:
След като външно министерство е било отговорно за организацията, защо вината е на Трайков? И как премиерът в същото време е прав в мотивите си (обяснени именно със случката в Катар)?


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (129)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на aris
  aris
  Рейтинг: 675 Весело
 2. 2 Профил на 5149mich
  5149mich
  Рейтинг: 1073 Неутрално

  Определено бъркаше в очите на много руски другари....

 3. 3 Профил на zae10366921
  zae10366921
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Ихаа ,като в турски сериал

  Цъкайте ми минуси ,'ич ни мъ притисняя!
 4. 4 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1030 Разстроено

  И този кабинет с този премиер взима решения за всички сфери от живота ни по този начин

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 5. 5 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 726 Весело

  Неведоми са пътищата на бойковата мисъл - тя лъкатуши като поточе, бълбукащо надолу по планината. Никакви въпроси не са в състояние да нарушат вътрешната хармония на Бойко, който знае, че накрая той винаги е прав. А ако случайно не е прав, значи краят още не е дошъл.

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 6. 6 Профил на erinka
  erinka
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Доста комично, в крайна сметка се създава впечатлението, че всички тези хора не си комунират помежду си!

 7. 7 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Забъркаха една грандиозна каша. Грозен опит да се оправдаят с Трайков. Кой ли им повярва?

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 8. 8 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#1] от "aris":

  Май и Боко го чака същата участ...

  Вяра. Надежда. Любов.
 9. 9 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2503 Неутрално

  "Какво забъркаха премиерът и министри около оставката на Трайков..." - забъркаха една ГОЛА ВОДА с песъчинки, в скъпи съдове, с много шум и всичко за сметка на целокупния мат`риал от верни и овчедушни БГ данъкоплатци...

  Обичай света като самия себе си - тогава наистина ще можеш да се грижиш за всичко
 10. 10 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Едни заглавия забърквате... ум да ти зайде.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 11. 11 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 516 Неутрално

  До коментар [#8] от "smehur_co":

  Май, май ама надали.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 12. 12 Профил на milena_82
  milena_82
  Рейтинг: 418 Неутрално

  С оставката на Трайков получихме едно безпрецедентно свидетелство за коварството на Младенов!

 13. 13 Профил на outside
  outside
  Рейтинг: 673 Весело

  Ще налеем вода в мелницата на продуцентите на турски сериали.
  Бързо Веждито да запази тази случка (като авторско право) и да не дава възможност цял сезон да се направи.

  Турците, сигурен съм, това не са го виждали.

 14. 14 Профил на dragobago
  dragobago
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "Защото трябваше да има такова откриване в 10.00 часа и кой ще накара арабите да станат толкова рано, за да дойдат, когато началникът им го няма там. Кой е виновен за икономически форум? Ники Младенов направи абсолютно всичко, което трябваше да бъде направено. В дипломацията той се справи прекрасно. И когато тече икономически форум не отиде никой, те вчера започнаха фирмите да подписват на място договори вече с Катар, българските, които са там. В същото това време, в което Ники Младенов се печеше на бавен огън, защото започнаха да ми се обаждат от София, а аз 45 минути след този икономически форум, който в кавички бяха започнали в 10.00 часа, при положение, че след 45 минути ми започва срещата с емира. Изключителна глупост. Не трябваше да има сутринта обявен такъв форум. И най-вече като тръгнах за емира, погледнах, гледам си го, Трайков се пече на плажа. В това време Ники Младенов идва и казва "няма хора, не е организирано, не става"

  Ученикът не се е справил с конструкцията на отговора по така зададения въпрос. Липсва увод. Тезата е размита и неясна. Мисленето е разхвърлено, хаотично. Аргументи липсват. Пунктуацията е под всякаква критика. Липсват елементарни познания за конструиране дори на прости съобщителни изречения.

  Слаб (2)


 15. 15 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3931 Весело

  Мисия Катар като "Мисия Лондон".
  Допускал ли е някой,че може да се случи така,че филмът да излезе преди събитието за което направен...

 16. 16 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  Я да направим още една справка. На коя дата излезе определението на КЗК за катрел при горивата? Това е един добър мотив за бърза и емоционална реакция

 17. 17 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 602 Весело

  [quote#5:"Вени Марковски"]Неведоми са пътищата на бойковата мисъл - тя лъкатуши като поточе, бълбукащо надолу по планината. [/quote]

  какво поточе, то си е направо пустинята Сахара

 18. 18 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Не съм по конспирациите, но случката сутринта в Катар направо прилича на нагласена ...
  Иначе, защо Младенов отказва помощ за форума, настоява само той да отговаря, използва се като конкретен мотив, ББ още в самолета щеше да е вдигнал суперскандал, и тн., и т.н. .... а и, в крайна сметка, се твърди, че посещението и в бизнес-план е супер успешно ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 19. 19 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 485 Любопитно

  След като си отива Трайков,а остават индивиди като Тотю Малденов,Цветан Цветанов и Мирослав Найденов,за какво говорим изобщо Явно целта не е подобряване на работата на министерствата,а да угодим на някои монополи и силни лобита и да се направим на реформатори,като сменяме министри и ремонтираме кабинета.А дали ще си имаме още един здравен министър този мандат или 4 са достатъчни,смешна работа

 20. 20 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Е то каква логика и нормалност може да се очаква от ГЕРБ??? Аз за 3 години тяхно "управление" само скандали, некадърност и затъване на България видях....

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 21. 21 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Бойко много се обяснява.Грешка е ,както е и грешка ,пък изобщо да не даваш обяснения.Психологически факт е, обаче ,че колкото повече обясняваш и разясняваш ,толкова защо точно си постъпил така ,повече се хващат за думите ти и става дискусия без край.Отделно -общото впечатление от страни ,не е добро ,дори и мотивите ти да са верни.Едва ли не излиза ,че се оправдаваш..

 22. 22 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1460 Разстроено

  Въпроси, много въпроси, задаване от тези които могат и искат да мислят...
  Отговори няма да получат, разбира се...
  Вече е ясно че няма пилот в самолета, една банда маймуняци, които натискат безразборко копчета; само въпрос на време е кога с6е уцелят и главния 6алтер и 6те разбият самолета на зелята...
  ВЪПРОС: Коя капчица би преляла чашата, така че матрЯлът да се усети, да се надигне, да насмете приматите които имитират "управление"?!?
  Иначе разбиването е гарантирано, вЕрвайте ми!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 23. 23 Профил на niki2003
  niki2003
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Младенов доста добре си изигра ролята на умряла лисица!

 24. 24 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Поредният пример за това как правителството работи като добре смазана машина (или маша). Но такива правителства идват и си отиват.
  Ама се чудя как матряла все още показва високо одобрение към управляващите.
  Всеки матрял си заслужава майстора.

  Защо ако не да?!
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на plamitus
  plamitus
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#12] от "milena_82":

  Какво друго може да се очаква от него, след като внимателно се запознаете с биографията му...? Племенна черта, това си е.

 27. 27 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1460 Разстроено

  [quote#19:"simeonov_"]индивиди като Тотю Малденов,Цветан Цветанов и Мирослав Найденов[/quote]

  Ей, не се изказвай така пренебрежително за такива титани на мисълта и действието, че току виж родната милиция почука на вратата ти за обяснения!!

  Когато един "лидер" се обгражда с тъпаци и "йес-мен", а отстранява инамисле6тите - това говори предимно за неговите "качества".
  Както и за контролните механизми, които позволяват подобни своеволия. Ама като колектив като че ли толкоз "можем"...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 28. 28 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 924 Весело

  До коментар [#16] от "Дамян":

  Златев не прощава. А Ники Младенов да ходи да пали свещ, щото катарското аки беше дело на великото му ведомство. Зер, посолството, което отговаря за Катар требе да е наясно с привичките на местния бизнес.

  PHILIP
 29. 29 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  Особено днес офанзивата беше уникална- де що имаше сутрешен блок, в него имаше поне по един министър.

  Много народ тук се е взел насериозно! :)
 30. 30 Профил на pipeto
  pipeto
  Рейтинг: 418 Неутрално

  С интерес наблюдавах как в събота и неделя по всички телевизии , дори и по полутурската БиТиВи се редяха разни министри , висши гербаджии и разбира се Правешкото момче - В.Златев . Всички вкупом говореха по темата така:
  аз те лъжа , ти се прави,че ми вярваш !
  Много прозни приказки , но нито един верен отговор !

 31. 31 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 836 Неутрално

  "..................................16 март, следобед
  Бях предварително известен за оставките на министрите Стефан Константинов и Трайчо Трайков, тъй като във вторник и сряда (13 и 14 март - бел. ред.) проведох телефонни разговори с премиера Бойко Борисов и бях наясно както със ситуацията, така и с причините за нея.-
  Вицепремиерът Симеон Дянков в провинцията пред журналисти
  Въпрос: Как Дянков е бил наясно с отстраняването на Трайков още от вторник, при положение че Борисов обяснява освобождаването със случката в Катар, състояла се едва в сряда?...................."

  Който може да коментира.Ама някой лъже!Яко!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 32. 32 Профил на g1barko
  g1barko
  Рейтинг: 572 Весело

  Голямо представление изнасят циркаджиите,ама....нямали да има антракт поне за малко???

  Пуканки поне да си вземем...

 33. 33 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#22] от "B52":Ех драги, и аз това питам.Кога най-сетне ще се свърши търпението българско?На протеста в събота бяхме около 400 души от 2 милонна София.

 34. 34 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 572 Весело

  какво забъркали... манджа с грозде както винаги

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 35. 35 Профил на кинти
  кинти
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Damage control по милиционерски

  http://www.youtube.com/watch?v=hx16a72j__8
 36. 36 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Весело

  Еми така е. Трайчо Трайчев изхвърчава, за сметка на това остава гордият седесар Николайчо Младенов
  То си му личи котилото - от горд комсомолец до програмен директор на фондация "Отворено общество" и член на НИС на СДС. Дето е приказката - демократ от кариерата
  Eх, костоваци, костоваци, ще ви приседне това Външно, ама да видим кога...

 37. 37 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Има нещо, което се крие.Историята става все по-объркана. Разбира се, че за скандала в Катар е виновен Николай Младенов, а го отнася Трайков.Но според Младенов мотивите са други, но не и ясни. Какво крият и защо? Уорлик защо се опитва да влезе в линия? ?Просто навик или засегнати интереси?

 38. 38 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Студио Х..

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 39. 39 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Какво забъркаха ли?
  Каша в която освен да потънат и Бойко,Цецко и Младенов друго не остава.

 40. 40 Профил на sgasharov
  sgasharov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  патета в кълчища управляват страната, чакаме растеж и догонване на богатите, надали.

 41. 41 Профил на Vonegat
  Vonegat
  Рейтинг: 1300 Любопитно

  Има ли пилот в самолета и какво употребява...?

  Мога да преглътна грубата сила, но грубият разум е нещо непоносимо.
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 43. 43 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Трайков излезе от правителството като пич, а там останаха само .. тия които не са пичове.
  Eто това е да можеш.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 44. 44 Профил на petar_333
  petar_333
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Оставени сме в ръцете на угодници от все по-голям калибър. Хора като Никито вероятно смятат,че с това се изчерпва тяхната роля на политик-да си верен на това си задължение!

 45. 45 Профил на moreto
  moreto
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Борисов, Цвъки, Дянков, Младенов, колкото повече търчат по телевисиите и се обясняват, толкова повече затъват в неистини. Ама какво да очакваш от най-ниския ешелон на БКП, милиционерите. При тях няма дори префиненото лавиране на върхушката на БСП.

 46. 46 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#22] от "B52": капчиците се трупат и свалят % на ГЕРБ. Ясно е, че няма да има тяхно следващо правителство. Въпросът е с кого ще се коалират за да натискат копчетата по-нататък.

 47. 47 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 836 Неутрално

  До коментар [#44] от "petar_333":
  [quote#44:"petar_333"]Оставени сме в ръцете на угодници от все по-голям калибър. Хора като Никито вероятно смятат,че с това се изчерпва тяхната роля на политик-да си верен на това си задължение! [/quote]

  Не ме карай да се смея! За верността на Никито се носят легенди!
  Да знаеш ,че ще се изшмули като мокра връв някой ден!Стига да намери нов и"по-силен" идол чиито айде да кажем крака да целува.Никито гони Янето по "ренегатлък"

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 48. 48 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#22] от "B52":
  А иначе не знам Боко дали се сеща, но предстоят още капчици - поскъпването на газа и електроенергията съвсем скоро.
  Е тия капчици вече могат да извадят положението извън контрол... Голям майтап ще е Боко да го докара до дереджето на Виденов.

 49. 49 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 836 Неутрално

  До коментар [#46] от "Дамян":


  [quote#46:"Дамян"] Въпросът е с кого ще се коалират за да натискат [/quote]

  Как с кого?Не знаеш ли с кого лющят карти у Правец при Златистия!
  А и вчера Росен Петров подари ново тесте на резидента на КГБ ,Росатом ,и Лукойл.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 50. 50 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#49] от "navy":

  Ъ? Първанов?

 51. 51 Профил на петър палчев
  петър палчев
  Рейтинг: 572 Неутрално

  За първи път се случва правителството да сгафи, явно ема нещо което е скрито спрете да лъжете и кажете истината хората ви познават като такива казващи истината.

 52. 52 Профил на kkk_20
  kkk_20
  Рейтинг: 1297 Разстроено

  И на малките деца е ясно, че Трайчо стъпа по доста мазола и беше неудобен за монополите. Позицията му за АЕЦ също бодеше очите. Определението на КЗК за картел при горивата пък е въпросната капката, която преля чашата.

  "Екипното" отиграване на ситуацията е просто потресаващо, но какво да се прави- това е родния министерски мат'рял.

 53. 53 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  [quote#52:"kkk_20"]И на малките деца е ясно, че Трайчо стъпа по доста мазола и беше неудобен за монополите. [/quote]
  Естествено. Никой нямаше да го търпи. Даже се чува, че този, недодяланият селяндур - Златев, казал на другата мутра по време на белот, че не можел да го трае и да го маха..

 54. 54 Профил на Zdravko Moskov
  Zdravko Moskov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Не пропускайте най-новия български кино-хит 'Мисия Катар'

  Продуцент, сценарист, режисьор и в главната роля: Б.Борисов
  В поддържащи роли Цв.Цв., шейх Хамад бен Халифа Ал Тани, Тр.Тр., Ст.Конс., Ник.Млад., Си.Дянк. и други
  Ко-продукция: България и Катар, 2012
  Продължителност: 48 часа
  Бюджет: няколкостотин хиляди долара и две оставки
  Екрани/зрители: малко над 7 милиона

  Parazeet
 55. 55 Профил на Рол
  Рол
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Евала на Трайков. Направи така че да не могат да се подпишат вредни за БГ договори. Сега това ги тормози Боко и Гоце.

 56. 56 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "Изненадващо в четвъртък вечерта ГЕРБ реши, че трябва да бъде освободен министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков".
  Много голяма лъжа! От доста време всички знаят, че Трайчо е нелицеприятен на една отявлена мутра в пазара за горива, която настоявала пред премиера да го махне Даже и в делегациите не го е искал да присъствува...

 57. 57 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Забъркаха базсолен турлю-гювеч. Какво друго могат да забъркат освен поредната излагация!

  ура и да живей!!!
 58. 58 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 836 Весело

  Мисля ,че намерих отговор на въпроса поставен в статията и в моя коментар 31
  [quote#31:"navy"]Как Дянков е бил наясно с отстраняването на Трайков още от вторник, при положение че Борисов обяснява освобождаването със случката в Катар, състояла се едва в сряда?..........[/quote]

  Освен със всички други свои свръхестествени способности Боко е получил още една.Да вижда в бъдещето по ясно от маговете Светлина и тези от Пентагам.
  Видял Маг Слънце как Трайчо се пече на жаркото катарско слънце след два дена и рекъл на Дянков:" Трайчо е "УВО!"

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 59. 59 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Хаос, безхаберие, неграмотност и прехвърляне на отговорността. Какво друго да очаква човек от неграмотно правителство, те не могат да си оправят организацията даже в самия министерски съвет, какво остава за държавата като цяло.

 60. 60 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Забъркаха "манджа с грозде"

 61. 61 Профил на Brickleberry
  Brickleberry
  Рейтинг: 726 Весело

  Забъркаха пресолен пирог с катарски подправки, който нямаме ни най-малка представа колко струва.

  [quote#51:"петър палчев"]За първи път се случва правителството да сгафи, явно ема нещо което е скрито спрете да лъжете и кажете истината хората ви познават като такива казващи истината. [/quote]
  Ти от някой пещера без радио/телевизия/интернет ли изпълзя или за първи път се reg-на във форум? Честито!

  "Не е важно какво е казал, все е вярно каквото и да е казал" by shileto @ 11:18; 18 ное, 2015
 62. 62 Профил на rosko1306
  rosko1306
  Рейтинг: 643 Неутрално

  То хубави въпроси, ама към кого са адресирани? Ще ли да смеят журналистите да ги зададат на правилните места? Чунким и ние си ги задаваме помежду си, и отговорите им знаем, ама не са официални...... Питайте бре, питайте Боко и Цвъко

 63. 63 Профил на kicks
  kicks
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Всичко това е на толкова ниско ниво...нещата които се случват са абсолютна пародия. Редят се гафове и излагации които са се превърнали в рутинна реалност и едва ли не вече се приемат за нормални ! Това трябва да спре ! Иначе ще се превърнем в народ от идиоти, без никаква гражданска и социална ангажираност, и без никаква мисъл в главите ще си мучим като тези тъпанари дето ни управляват !

 64. 64 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Дай си ми куклите, вземи си парцалките.
  Едно копче на телефона се изтърка и не се чете името на него, затова се сменя с друго, което действа на принципа "Винаги готов!"

 65. 65 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "Какво забъркаха премиерът и министри..."
  Забъркаха сами такава каша, каквато и опозицията не би, и си забиха поредния автогол!

  Дееей... Толкова неадекватно и некъдърно правителство не сме имали!

  Политически фигури, добре.
  Ама що не се обградиха със специалисти и експерти, които да им казват какво да правят и как да говорят!
  Вместо това почнаха да лансират калинки и калинчовци...

  Вече станахме за смях не само в Брюксел с Румиту Йелева, вече и в Близкия Изток!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 66. 66 Профил на Добре Облечен Бизнесмен
  Добре Облечен Бизнесмен
  Рейтинг: 778 Любопитно

  Аз не разбрах последно, Трайков ходил ли е на плаж или не е. Щото ако е ходил да каже дали става за къпане водата, че сега се чудя дали да ходя на малдивите, тенерифе или дубай...

 67. 67 Профил на Vonegat
  Vonegat
  Рейтинг: 1300 Любопитно

  [quote#19:"simeonov_"]Явно целта не е подобряване на работата на министерствата,а да угодим на някои монополи и силни лобита и да се направим на реформатори,като сменяме министри и ремонтираме кабинета.[/quote]

  Дам...
  На принципа "Защо да съм роб на к@рвите, след като съм цар на ч.киите."

  Мога да преглътна грубата сила, но грубият разум е нещо непоносимо.
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на nulew
  nulew
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Каквото сам си направиш, никой друг не може да ти го направи!

  Някои другари си го зачукаха майсторски. Колкото по се обясняват, толкова по се оплитат в лъжи. Голям смях пада!

  Липсва Закон за защита на РАБОТОДАТЕЛЯ
 70. 70 Профил на smolian
  smolian
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Въпросче...Сваляме милиционеропожарникарската клика и на власт идват Освободителите на България!Но нещо ми стана с пеметта и започнах да помня повече от три дена.Връхлитат ме спомени за едно мазно говорене,за едни безкрайни заменки и пладнешки обири.За едни стотици и хиляди милионери,които станаха такива с държавни пари и чудо ще направят за да се докопат отново до кьор софрата,наречена Държавна баница.

 71. 71 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Весело

  Ок, Дневник Ще го напиша културно -
  Трайчо Трайчев беше уволнен от правителството, защото не изпълни една задокеанска финансирана и стимулирана поръчка - подписването на договор за защита на авторски глупости, както и допускането на концесия за проучване и добив на полезни изкопаеми върху земеделска земя - първа категория.
  Накратко казано - доброто момче не изпълни поръчката за АСТА и за Шеврон. А който не изпълнява директиви си отива, за да не си отиде шефът му.
  Важното е, че Министъра на Външните работи натрупва положителен рейтинг пред най-демократичният ни и най-голям съюзник в НАТО

 72. 72 Профил на rosko1306
  rosko1306
  Рейтинг: 643 Неутрално

  До коментар [#70] от "smolian":

  С това целиш да ни направиш симпатични сегашните ли? Няма как да стане.... и те се оказаха същите, само че по-прости..... Не че съм се съмнявал някога, де, ама явно матриЯла още не го е разбрал

 73. 73 Профил на ivanj
  ivanj
  Рейтинг: 418 Неутрално

  една гатанка:
  .............. помисли ,хареса му,седна и пак помисли?
  ( отг:не е Щирлиц,макар че е измислен за него/ боко)

 74. 74 Профил на Лъвица
  Лъвица
  Рейтинг: 470 Неутрално

  каквото и да забъркват-по какъвто и повод да е-ВСЕ НИЕ ИМ ГО СЪРБАМЕ.ИМАШЕ ЕДИН СВЕСТЕН МИНИСТЪР НО ЗА ТЯХ Е НЕУДОБЕН.това е-всички го знаем.

 75. 75 Профил на drun_drun
  drun_drun
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Както и подозирах, скроили са шапката на Трайков още преди заминаването. Дянков е знаел, значи и други са знаели. Може пък и провалената бизнес-среща да е нарочно провалена от организаторите й, за да се намери повод за отстраняването на министъра на икономиката. Търсела се е "капката, която да прелее чашата" на ББ. Все пак не са искали или не са смеели да го махнат ей така, без повод. щото досега причини не се изтъкнаха.

 76. 76 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Весело

  До коментар [#74] от "slavovam":

  Ми неудобен е, разбира се! Дори не си вършеше и работата! Има ли торенти? Има ли пиратство? Не казваше ли "по-добре сива икономика, отколкото никаква" и по този начин да стимулира криенето на данъци и ползването на пиратски софтуер, филми и емпетройки? Всичкото това трябваше да се спре, а той не я свърши тази работа!
  За проучванията на полезни изкопаеми какво да говорим! Страшно! Точно и затова днес на директора на US амбасадата много му знае устата, защото е гузен... да замаже мазаното, което го е направил... така де, да поскрие личната си молба към министър Цветанов да поиска оставката на министър Трайков.

 77. 77 Профил на genius777
  genius777
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Като разказва ББ колко неща не бил свършил Трайков се чудя той човека кабинет ли е бил?
  За другите май е останало да проверяват по бакалиите цените на яйцата и агнешкото и да режат ленти и цв.цв. да строи партийните структури.
  П.С. Той кога си отива?

 78. 78 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Любопитно

  Ама пусто тук политиканстване, матрияла първо си мисли за Исаков, вместо да посочи с пръст Уорлик като най-"оперативно интересен". Или платените с US долари форумни посетители се опитват да насъберат мнения за да се задуши независимото мнение?

 79. 79 Профил на kras 059
  kras 059
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Отговорите на поставения въпрос могат да бъдат най-различни, но за съжаление, не е имало кой да предупреди нашите министри, че палещите лъчи на катарското слънце са в състояние да нанесат непоправими поражения не само на тяхната кожа, но и на възможността да изпълняват пълноценно своите служебни задължения. Понякога степента на получените слънчеви изгаряния не се намира в пряка зависимост от продължителността на времевото слънцестоене.

 80. 80 Профил на Мартин Аргиров
  Мартин Аргиров
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Искаме си Трайчо, Бойко и Цвъки са свободни да си ходят

 81. 81 Профил на g1barko
  g1barko
  Рейтинг: 572 Весело

  Доста хора май биха гласували за партията на Трайков....което изкарва пяна на устата на Б.Б.

 82. 82 Профил на timtim
  timtim
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#16] от "Дамян":

  Вие да не си мислите, че КЗК ще публикува нещо, преди да попита началника?

 83. 83 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2384 Неутрално

  До коментар [#7] от "ПАВЛА":Напоследък всички хвърляха горещите картофи в градината на Трайков. Справка: Контрола на язовирите. Обаче започнаха да се оливат и си резнаха клона, на който седят. Явно, че Трайков с кусурите си не е от хората, които се ослушват, когато имат работа. Просто си я вършат.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 84. 84 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#82] от "timtim": Това тепърва ще разберем. Ще има ли жълти картони и оставки в КЗК.
  Иначе отдавна съм се отказал да мисля какво точно е намислил тиквата и какво точно е казал.

 85. 85 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#78] от "Федор Венедиктович Езерский": Раничко е за Уорлик. Като махнат мораториума, ще видим може и да го посочим с пръст. Като рече Уестингхаус да ни продава реактори, направо ще с крак ще го посоча.
  Да изчакаме малко, а?

 86. 86 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Весело

  До коментар [#85] от "Дамян":

  Чакаме, чакаме ))) То сега първо да се подготви почвата, да се покаже по медиите, че първо е безопасно пробиването на чернозем първа категория, още повече че и цената в момента не е кой знае колко скъпа - само 500 лв на декар...

 87. 87 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  A бе герберите много се омълчаха по темата Трайков. Никакви ги няма.

 88. 88 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Любопитно

  До коментар [#87] от "Дамян":

  Да бе, вярно )))).... Да не би да са налазили в СЕГА? Трудничко ще им е да пробият там DD

 89. 89 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#86] от "Федор Венедиктович Езерский": А па една друга цена гони 500$ за 1000 кубика
  Не се пъни. Тиквата няма да посмее да разреши добив на шистов газ. От друга страна ми се пече яйце на г.за с поскъпването на газ и парно от 1 април... А бе чак ми става жал понякога за него... )

 90. 90 Профил на yustal
  yustal
  Рейтинг: 470 Весело

  Досегашните резултати в анкетата най ясно показват, повечето, включително и аз, не разбрахме, ясно защо беше уволнен Трайков.
  Евала на милиционерите! Също като катаджиите нощем на пътя,
  не можах да ги разбера зашо ми написаха акта. Може би защото в 1,30 прлез нощта няма други свидетели. Просто аналогия! Така и тук нищо ясно иконкретно. Вицето казва: Лични причини!
  Бойко казва за последната капка.
  Трайков казва, че не знае.

  yustal
 91. 91 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Двата въпроса за АЕЦ и Лукойл трябваше си мисля да бяха обединени в един-заради руските енергийни интереси!
  А на тези повече от 60% дето не знаят, никой не им обяснил и...да питат децата си!

 92. 92 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Неутрално

  До коментар [#89] от "Дамян":

  Мхмммм, това е най-лошото - че протака всичко, за да не обиди някой - протака шиста, протака АСТА, протака тръбопроводите, протака АЕЦ, докато ядоса всички и.... като нищо ще се повтори историята с Жан... никой да не го харесва...

 93. 93 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#92] от "Федор Венедиктович Езерский": Имаме прецедент! твой пост с който съм съгласен!
  Тиквата ще продължи да реагира на събитията пъвосигнално. Например като Газпром не му свали някой % от цената на газа по текущия договор ще рипне да маха мораториума, но като му скръцнат със зъби и му кажат, че България остава без нов дългосрочен договор, той няма да знае какво да прави и ще омекне от всички страни... И винаги някой друг ще е виновен. Това е Боко тиквата.

 94. 94 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  [quote#91:"péro"]Двата въпроса за АЕЦ и Лукойл трябваше си мисля да бяха обединени в един-заради руските енергийни интереси! [/quote]
  Трайчо го е казал вчера при Цветанка Ризова по Нова тв:

  „В последната година не съм имал забележки от премиера. Ако чашата е била пълна и е преляла с Катар, то тя е била пълна с „Лукойл” и анекс 2 за АЕЦ „Белене”

  http://novinar.bg/news/trajcho-trajkov-ako-chashata-e-preliala-s-katar-to-e-bila-palna-s-lukojl-_Mzg2OTs2Mw==.html

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 95. 95 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#92] от "Федор Венедиктович Езерский": А в обалстта на газа имаме още проблеми - Булгаргаз е пред фалит и може да бъде приватизиран по втория начин - да се надяваме без търговския му монопол. А в края на годината ни очакват плащания за неупотребени количества по изтичащите договори. Щеше да ми е смешно, ако не беше толкова тъжно

 96. 96 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 540 Любопитно

  Федор Венедиктович , в / 32 / не светва от кого си недоволен , от ББ или от ТТ ? ...

 97. 97 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Неутрално

  До коментар [#93] от "Дамян":

  Майтап, майтап, днес говорим на един език. Лошото е, че и с Белене е същата работа - "Има Белене, има удължаване на ползването на 5 и 6 реактори в Козлодуй, няма Белене, няма и Козлодуй". Въпроса не е до безопасност, а е до политика. Същото каквото беше с малките блокове - 3 и 4 - сделката за влизането в ЕС.
  Газта, същата работа... чудя се как Монсанто не са опитали отново да засеят 500 - 600 хектара по-специална царевица...

 98. 98 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Весело

  До коментар [#96] от "dimko":

  В пряка приказка - за мен Трайчо си вършеше работата за която беше назначен - Да се пазари, а целта на пазарлъка е да се проточат преговорите, да се проточат с години. Е, "партньорите" се умориха, и е време да се сложи нов преговарящ
  Същата "тактика" не е патент на Бат Бойко... и Драган Цанков я е прилагал ))))))

 99. 99 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  [quote#90:"yustal"]Досегашнит резултати в анкетата най ясно показват, повечето, включително и аз, не разбрахме, ясно защо беше уволнен Трайков.[/quote]
  И аз !

  Само си мисля ,че тази последната капка , май е от един друг водопад ,дето скоро ще ни се сгромоляса на главите!

 100. 100 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Неутрално

  До коментар [#95] от "Дамян":

  За приватизацията... тя целта е вече публично ясна - БЕХ направо е целта за приватизация. Дали ще се раздели холдинга на две - както беше на НЕК и на газопреносна мрежа - и към двете има интерес, огромен.
  А то и друго продаваемо и скъпо в БГ няма.... Просто това е последното.... и остават някакви държавни земи....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK