Отец Иван получи нов имот за приют край Ихтиман

Лиляна Павлова

© Юлия Лазарова

Лиляна ПавловаПриютът на отец Иван ще получи 80 декара в село Бузяковци, община Ихтиман, съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.


По думите на свещеника там ще бъдат настанени възрастни хора, а децата ще могат да ходят там през лятото на лагер за 15-20 дни. Теренът е заграден и охраняем, може да се развива стопанство и животновъдство, каза отец Иван.


Теренът е бил собственост на Главно управление "Строителство и възстановяване" и вече е прехвърлен на администрацията на Софийска област. Върху него има 22 сгради, които по думите на областния управител Красимир Живков са в добро състояние. В момента се прави геодезическо заснемане на терена, за да бъдат нанесени всички имоти в скицата, която ще бъде изготвена.
Отец Иван съобщи, че сега в домовете, които управлява, живеят общо 160 души – в селата Якимово (област Монтана) и Нови хан (Софийска област). 70 от тях са деца, трима младежи учат в Пирдоп, а двама – в Семинарията.


Министерството на регионалното развитие и благоустройството организира национална дарителска кампания за изграждане на дом за децата от Нови хан.

Ключови думи към статията:

Коментари (23)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Добрия войник Швейк
  Добрия войник Швейк
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  браво!

  Fast überall wo es Glück gibt, gibt es Freude am Unsinn. ~Friedrich Nietzsche
 2. 2 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Браво на отец Иран ще прави нещо да хората.За разлика от бойко тиква

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 3. 3 Профил на rosko1306
  rosko1306
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Другарите от синода да вземат пример......

 4. 4 Профил на Лъвица
  Лъвица
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#2] от "In my world":

  отец ИВАН-не ИРАН

 5. 5 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 692 Неутрално

  До коментар [#2] от "In my world":

  Бойко му предоставя имота, чрез Павлова другарю. Можеш да се запиташ защо досега не е направено от Костов, Сакскобурготски и Станишев- тия наши закрилници на онеправданите българи.

 6. 6 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Дай боже повече такива отци......С ролекси и лимузини, всеки може да се прави на благ и набожен.......

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 7. 7 Профил на Лъвица
  Лъвица
  Рейтинг: 479 Неутрално

  ами ако е истински ХРИСТИЯНИН-щее добро дело.ОТЕЦ ИВАН се знае за добронамерен от които са имали честа да го познават.УСПЕХ И БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ НАМЕРЕНИЯТА ВИ!

 8. 8 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  До коментар [#5] от "grayeagle":

  Браво на Бойко! Раздаде държавата.

 9. 9 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Този старец заслужава всяка стотинка, бил съм при него ... всъщност, заслужават я нещастните хора там, и поздрави за администрацията, едно добро дело ... не е индулгенция, но е от полза ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 10. 10 Профил на outside
  outside
  Рейтинг: 688 Гневно

  [quote#5:"grayeagle"]Можеш да се запиташ защо досега не е направено от Костов, Сакскобурготски и Станишев- тия наши закрилници на онеправданите българи. [/quote]
  Защото те не бяха решили да му бутат приюта.
  Та нямаше и нужда да му дават имот.

 11. 11 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 999 Неутрално
 12. 12 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#4] от "slavovam":
  обърках се

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 13. 13 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  До коментар [#6] от "ARRI":

  Какви да са? Хваща ги нервата, като ги питат за досиетата, даже посягат на журналисти. Моментен проблясък за гузна съвест.

 14. 14 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 636 Неутрално

  По делата им ще ги познаете!
  Добрите дела винаги заслужават адмирация и подкрепа.
  Направете и Вие едно добро дело и вярвайте, ще се почувствате по-добре.

  ура и да живей!!!
 15. 15 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#8] от "yavooor":


  [quote#8:"yavooor"]Браво на Бойко! Раздаде държавата. [/quote]

  [quote#6:"ARRI"]Дай боже повече такива отци......С ролекси и лимузини, всеки може да се прави на благ и набожен[/quote]
  Отговарям ти с поста на АРРИ...НЕКА Я РАЗДАВАТ НА ТАКИВА ХОРА.... а не на алчни корумпирани червени олигарси...

  الرجل الكبير
 16. 16 Профил на maniask
  maniask
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Добра новина! Дано има повече такива и да не се оставят с малки букви по разни каренца!

 17. 17 Профил на newmind
  newmind
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Вече три месеца държавмта имитира дейност - дава ли,дава, нали знаете докато отец Иван не влезе в реални граници на построен приют всичко е кьор фишеци!

  80 декара в село Бузяковци давала Лилито обаче срещу разрушаване на читавия приют на отец Иван,това е лукавата държава,това е когато не си дорасъл като Лилито защото тя сега нарушава ЗУТ, а самата тя говори,че трябва да се спазват провилата, но това за правилата го говорише и Плевнелиев и така до края на света все сме затънали в ла*на. От друга страна в тези декари на село не може да се спи под открито небе нали?

  ЛУКАВАТА ДЪРЖАВА !!!
  ---------------------------------
  "Тази зима може всички да бъдат спокойни. Обитателите на дома ще продължат да живеят в сградите в Нови хан", каза шефът на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) Милка Гечева, пред БНР. "Отец Иван декларира и аз съм убедена, че той ще изпълни своето обещание доброволно да премахне тези сгради, така че всички разходи ще бъдат за НЕГОВА СМЕТКА или за СМЕТКА НА ДАРИТЕЛИТЕ", допълни тя.


  Край на сагата с приюта на отец Иван?

  Извинявайте , но много социалистичисеко надяване! Вервате ли си?! Или важното е да отчетем дейност?

  Край ще има тогава когата отец Иван заведе своите деца и хора в нужда в новия дом, а това ще стане....неизвестно кога,защото държавата до сега е показала хиляди пъти,че на нея не може да и се вярва! Всяко нещо на държавата "ЩЕ" означава нататък във времето, да му мислят тези след мен!

  Ще видите ,че и след една година ще има нов репортаж,че отново са дошли от ДНСК и отново приюта е пред разрушаване.....защото за построяването на нов приют ше са необходичи минимум 5 000 000 лв. МИНИМУМ ! А ТЕЗИ ПАРИ НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ДОЙДАТ!

  Сега забележете как държавата си опорочава сама дейността с решаването на едно малоумно решение /да се разрушава приюта/ с друго малоумно решение /да не се разрушава докато се построи нов/ като МРРБ и ДНСК преминаха през /друго малоумно временно решение/ да се вкарат децата във фургони ЗА ДА СЕ СПАЗИ ЗАКОНЪТ ЗУТ ! СПОРЕД КОЙТО СГРАДИТЕ СА НЕЗАКОННИ, според съда е потвърдено,че са незаконни и последващите действия на малоумните на ДНСК беше издадена заповед за принудително разрушаване !?!!


  Сега ДНСК е неизрядна и не спазваща правилата т.к. законът не се спазва и сградите няма да се разрушат, това според кои разпоредби на законът е? Къде в ЗУТ е казано,че лиляна Павлова определя устно коя сграда е за разрушаване и коя не? Това показва отново само едно,че има субективно разрешаване , а не законно и ГЛАВНОТО, ЧЕ ЗУТ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ И ДА СЕ РАЗРЕШИ ДА СЕ УЗАКОНЯТ СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ СГРАДИ!!! Тези съществуващи сгради са толкова опасни, колкото и бъдещите с тази разлика,че бъдещите са едни имагинерни сгради за които се изискват МНОГО ПАРИ!

  Държавата за сетен път показа само едно - че няма нормални закони и че няма прагматично мислене!

  В същото време Плевнелиев непрекъснато говори,че ще е прагматичния президент!
  ...но той толкова много говори,че вече няма значение какво говори ...същото прави и Лилито Павлова която обеща,че ще даде земя от онази която е в шубраците и ъдето биха снимали филми на ужасите в село Бузяковци .. дори и теоретично ще минат няколко години само за инфраструктура до това място, а когато няма финансиране и нормални закони? На отец Иван не му трябва дива земя и напразни обещания, а реални сгради и нормални закони,регулации....

  В същото време се говори,че трябва да се спазват правилата, а е очевадно,че правилата не се спазват,сега държавата в лицето на ДНСК не ги спази! ЗАЩОТО ПРАВИЛАТА СА МАЛОУМНИ !!!!

  ВЕРНОТО ЗАГЛАВИЕ Е: Сагата с приюта на отец Иван продължава,без реални гаранции,без срокове и без финансиране от държавата!

  Държавата за поредн път приложи един от чиновническите си трикове да отлага едно решение не от загриженост , а вследствие прекалено големия обществен шум! Само това спаси ЗА СЕГА отец Иван !

  Ако държавата имаше прагматично мислене щеше да узакони сградите, ако трябва и след петорна експертиза от строителни инженери,че сградите са функционални и безопасни, защото ако са опасни, децата трябва незабавно да освободят приюта! Сигурен съм обаче че сградите са безопасни поне колкото новото строителство! Най-голямото Варварство е да се разрушават функционални сгради във време на драматична финансова криза и да се опорочават даренията на хиляди хора, аз също съм дарявал за този приют и съм силно огорчен от липсата на държава и ново Мислене. Държавата показва за сетен път,че е под действията на Лукавия !!!

  Дано времето напред ни донесе - нормални ЗУТ, Истински Прагматични политици,,които мислят с главите си и носят отговорност не на думи, а с писмените гаранции и положени подписи под това което обещават!
  Лиляна в момента харчи народни пари за офис,секретар и екип,който ще изкарва ударно документите на отец Иван, а кой ще изкарва документите и кой ще спаси други в неговото положение които се давят в корупцията на ДНСК,МРРБ и ДАГ?

  Узаконете съществуващия приют защото ако опасен трябва да се изведат незабавно децата, ако ли пък не е - тогава защо искате да бъде разрушен????

  Бог да пази България от лукави политици!

 18. 18 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 946 Гневно

  [quote#8:"yavooor"]Браво на Бойко! Раздаде държавата. [/quote]

  Когато я раздава - пише по вестниците и кой я получава!

  А вие я окрадохте ,заградихте и бетонирахте тихомълком!

 19. 19 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 946 Любопитно

  Да им е честита придобивката!
  Да се грижиш за другите безкористно и да им даваш обич - кога ли ще изградим такова общество.?
  А края на 2012 чука на вратата ни !

 20. 20 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#10] от "outside":

  Не си прав, проблемът на дядото е с общината, и е поне от 7-8 години ... и е истина, че е строил без никакви планове, разрешения и т.н. ...
  Представи си, не дай Боже, нещо да беше станало - пожар, друго бедствие, какъв ад щеше да е и тук, и в държавата изобщо ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 21. 21 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  Поклон пред отец Иван и бог да го благослови!

  Ще кажа добра дума и за Лиляна Павлова - имам резерви към нея, но в случая делото й е добро.

  Ех, защо светлейшите ни старци от Синода не бяха поне малко като отец Иван...

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 22. 22 Профил на ivanichivan
  ivanichivan
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Браво! Има Господ! Най-после да се разбере, че добрият отец Иван прави нещо за бедни и безпомощни! Нека да му помагаме, кой с каквото може! "По делата им ще ги познаете!" на каквито и коли да се возят!

 23. 23 Профил на 077888888888
  077888888888
  Рейтинг: 598 Весело

  А може ли някоя добра душа да даде линк за помощ на този свят човек - тук една група семейства имаме много и запазени дрехи та бихме искали да знаем къде можем да ги пратим..

  Благодаря предварително..

  Да изгоним паплачта ГРОБ и спасим Родината.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK