Отец Иван получи нов имот за приют край Ихтиман

Лиляна Павлова

© Юлия Лазарова

Лиляна ПавловаПриютът на отец Иван ще получи 80 декара в село Бузяковци, община Ихтиман, съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.


По думите на свещеника там ще бъдат настанени възрастни хора, а децата ще могат да ходят там през лятото на лагер за 15-20 дни. Теренът е заграден и охраняем, може да се развива стопанство и животновъдство, каза отец Иван.


Теренът е бил собственост на Главно управление "Строителство и възстановяване" и вече е прехвърлен на администрацията на Софийска област. Върху него има 22 сгради, които по думите на областния управител Красимир Живков са в добро състояние. В момента се прави геодезическо заснемане на терена, за да бъдат нанесени всички имоти в скицата, която ще бъде изготвена.
Отец Иван съобщи, че сега в домовете, които управлява, живеят общо 160 души – в селата Якимово (област Монтана) и Нови хан (Софийска област). 70 от тях са деца, трима младежи учат в Пирдоп, а двама – в Семинарията.


Министерството на регионалното развитие и благоустройството организира национална дарителска кампания за изграждане на дом за децата от Нови хан.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK