Владимира Янева предлага съдия със спорна репутация за свой заместник

Петя Крънчева

© Асен Тонев

Петя КрънчеваПредседателят на Софийски градски съд (СГС) Владимира Янева е предложила за свой заместник и ръководител на наказателното отделение в съда Петя Крънчева. Номинацията трябва да бъде гласувана от Висшия съдебен съвет (ВСС) на заседанието в четвъртък, става известно от обявения на сайта на съвета дневен ред.


Името на Крънчева се е появявало в проверки на съдебния инспекторат и различни медийни публикации в негативна светлина – андидатирани () съдебни решения, множество забавени дела и т.н.
Постът е ключов поради няколко причини. Председателят на наказателната колегия отговаря за движението и разпределението на делата между съдиите. По дефиниция, СГС гледа на първа инстанция едни от най-тежките наказателни дела в България.


Той е единственият компeтентен съд по дела срещу магистрати, членове на министерски съвет и депутати. Ролята на зам.-председателя е изключително важна, защото той отговаря за равномерното натоварване на съдиите. В досегашната работа на Владимира Янева пролича практиката, тя да делегира едно от основните си правомощия – разрешенията за подслушване - на своите заместници. При това положение е твърде вероятно именно бъдещият зам.-председател да подписва исканията от МВР и службите.
Мястото на заместник-председател на СГС е свободно след оставката на съдия Величка Цанова. Тя напусна поста след като Янева беше избрана за административен ръководител на съда. Цанова беше основният конкурент на Янева, като двете стигнаха до балотаж. В крайна сметка при следващото гласуване, членовете на ВСС избраха Янева.


Според Закона за съдебната власт заместници се предлагат по преценка на председателя, но практиката е, кандидатурите да се обсъждат на общо събрание на съдиите. В края на януари такова се състоя и тогава съдиите от Наказателното отделение са предложили своя колега Владимир Астарджиев.


Съдейки по публичните изказвания, Владимира Янева дава по-скоро противоречиви сигнали за това как, кога и кой ще бъде предложен  за зам.-председателя на СГС.


В интервю за в. "24 часа" малко след избора й, Янева казва, че ще направи събрание на което ще чуе предложенията на наказателните съдии за ръководител и след това ще вземе решение.
Впоследствие на няколко пъти, без ясни мотиви, председателката на съда отлагаше избора занапред.


Съдии от СГС разказаха пред "Дневник", че преди няколко седмици, след настояване на съдиите от наказателното отделение тя е провела събрание. На него е отказала да чуе мотивите на съдиите за заместник и е казала единствено, че "кандидатът ми в момента го няма." Единственият аргумент в подкрепа на кандидатурата на Крънчева, който Янева изложила бил, че е "човек на когото има доверие." Единственият съдия подкрепил Петя Крънчева е била колежката й Румяна Ченалова, която беше наказана от ВСС заради контакти с плевенския лобист Красьо Черния. На въпрос към Владимира Янева от съдиите - дали все пак кандидатът ще бъде представен, семейната приятелка на вътрешния министър Цветан Цветанов отговорила положително.


Миналата седмица станало ясно, че Янева е внесла предложението си без да казва на колегите си.
"Дневник" отправи въпроси и към Янева, като очакваме отговор до утре следобед.  Липсата на официални мотиви за издигането на Крънчева контрастира с публично известната информация за нея.


Преди няколко години, нейният колега – Иван Стойчев сигнализира ВСС, че Крънчева е един от съдиите от СГС на които преимуществено са разпределяни дела от обществен интерес. Така например миналата година Крънчева оправда бившия земеделски министър Венцислав Върбанов по делото за безстопанственост срещу него. Тогава Крънчева привлече вниманието на медиите в дълга политическа реч в защита на Върбанов: "Като министър, Върбанов е водел добросъвестна политика, а действията му при отпускане на субсидия са плод на разумно държавническо мислене. За съжаление нито един министър след него не е предприел подобни стъпки. Може да се каже, че България е изгубила от това, че няма хора като него."


След това изказване на Крънчева, главният съдебен инспектор Ана Караиванова коментира, че ИВСС ще започне проверка на делото.


През 2007 г. Младен Михалев-Маджо влезе триумфално в съдебната зала и позира за снимки, преди да даде показания. Под костюма му личеше бронежилетка

© Георги Кожухаров

През 2007 г. Младен Михалев-Маджо влезе триумфално в съдебната зала и позира за снимки, преди да даде показания. Под костюма му личеше бронежилетка


Петя Крънчева е съдията, която оправда подсъдимите по делото за убийството на Милчо Бонев-Бай Миле. По процеса през 2007 г.беше разпитан и основателя на бившата СИК Младен Михалев-Маджо.  Заседанието стана известно с безпрецентните мерки за сигурност в съдебната палата, които включваха  отцепване на част от пейките в залата и претърсване с метален детектор на всички присъстващи. Освен това Маджо беше оставен да се държи както си пожелае - той позира за снимки в залата, след като закъсня с три часа. Освен това се оказа, че е минал през специален коридор, който се използва от съдиите, за да не се срещат с подсъдимите. Съдия Крънчева му направи единствено забележка, че е закъснял.


По този повод тогавашният председател на Върховния административен съд(ВАС) Константин  Пенчев коментира: " ревърнаха съдебната зала в ресторант, нощен бар. Според мен държавата не спря, както написа един вестник, а застана мирно, когато Маджо минаваше."


През май 2011 г. Крънчева наложи условна присъда за престъпление по служба на бившия шеф на Софийската районна прокуратура от времето на Никола Филчев Славчо Кържев, като мотивите не са публикувани до ден днешен.


Крънчева гледа процеса за убийството на студента Стоян Балтов, като върна делото за доразследване.


Освен това дело, Крънчева върна на прокуратурата и процесът за пране на пари срещу бившия шеф на "Топлофикация София" Валентин Димитров след като мисли повече от пет месеца. Тя не беше открита на мобилния си телефон за коментар на номинацията й. Отправихме въпроси към нея през пресцентъра на съда.


Тука има проверка, тука няма проверка


Последната поява на името на Крънчева в медийното пространство беше след като стана ясно, че градският прокурор Николай Кокинов е пуснал сигнал в инспектората към ВСС срещу нея по делото срещу бившия директор на "Озеленяване"  Любомир Ников. Съдия Крънчева осем месеца го държи, без да го насрочва, независимо, че по закон срокът за това е до три месеца. Накрая го връща на прокуратурата за отстраняване на съществени процесуални нарушения.


Две години държавното обвинение отстранява грешките. Междувременно обаче Ников иска делото му незабавно да влезе в съда. Този път друг съдия се произнася – дава на прокуратурата два месеца срок (до 11 юли 2010 г.), за да реши какво да прави. Пет дни след този срок – на 16 юли 2010 г., Софийска градска прокуратура внася нов обвинителен акт вече за тежка умишлена безстопанственост срещу Ников. Делото отново е при съдия Крънчева, но вместо да го прекрати защото срокът е окончателно изтекъл, тя отново го връща на СГП.


Прокуратурата и друг път не е била доволна от работата на Крънчева. Такъв е случаят с делото срещу Евелин Банев - Брендо. През 2009 г. тя го връща на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения. След като обвинителният акт е внесен повторно, от обвинението искат отвода на Крънчева. Налага се тогавашния председател на СГС Георги Колев да издаде заповед делото да бъде върнато за ново компютърно разпределение. Освен това от разпореждането на Колев, с което "Дневник" разполага (в прикачения файл) става известно, че срещу Крънчева има проверка от инспектората към Висшия съдебен съвет. Чакаме отговор от надзорния орган какви са резултатите от нея.От инспектората към Върховната касационна прокуратура (ВКП) също проверяват действията на Крънчева по делото срещу Ников, съобщиха за "Дневник" от обвинението. За разлика от тях обаче от етичната комисия към ВСС никога не са получавали сигнали срещу Крънчева и не са известни други проверки срещу нея. Това стана известно от думите на члена на комисията Стефан Петров, който заяви пред "Дневник", че няма какво да коментира, след като случаите не са му известни.


Забавени дела


Според статистическите данни за работата на отделните съдии от наказателното отделение за 2009г., 2010г. и 2011г. - съдия Крънчева е с най-много останали висящи дела в началото на отделните отчетни периоди, най-малко постъпили дела през разглеждания период и най-малко решени дела.


От справка в информационната система на СГС, с която "Дневник" разполага, става известно, че към момента съдия Крънчева има да пише мотиви към много първоинстанционни дела, по които са постановени присъди преди повече от шест - седем месеца.Петя Крънчева беше сред четиримата магистрати от СГС, предложена от инспектората на ВСС за по-леки наказания - порицание или забележка заради забавени дела. На въпрос на "Правен свят" пресслужбата на СГС са отговорили, че почти веднага след излизането на доклада на ИВСС, Владимира Янева е наказала тези съдии, в това число и Крънчева, с "обръщане на внимание". Независимо от това, в края на ноември ВСС повиши Петя Крънчева в ранг "съдия във ВКС и ВАС"– без обяснения защо след наказание следва поощрение.


Според информационната система на СГС, Крънчева има да пише решения и по дела, обявени за решаване през следващите няколко месеца и до края на годината.


Очаквайте утре отговорите от Инспектората към Висшия съдебен съвет, председателя на Софийския градски съд и от съдия Петя Крънчева.

Коментари (109)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1469 Весело

  Мдаа, няма да мине година и половина и ще има полицейска операция с название Я.Н.Е.В.А.

 2. 2 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 830 Любопитно

  Ами сега Боко Т да не пита нас, защо оня се разхожда с Бентли вместо да е в затвора, а да пита Цеко 6-така защо неговото протеже, предлага хора, които пускат хванатия от Боко ?
  Май така беше цялата работа обяснена в стила на оня с особения натюрел и изказ!

  apoloniy
 3. 3 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 556 Неутрално

  90% от съдиите са със спорна репутация, бих казал, че целият ни съд е със спорна ама много спорна репутация. Когото и да предложи все тая. А тая Крънчева досега все със лошо съм я чувал.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 4. 4 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  "Единственият аргумент в подкрепа на кандидатурата на Крънчева, който Янева изложила бил, че е "човек на когото има доверие."
  Не разбрах - човек, комуто тя самата има доверие или на когото може да се вярва по принцип. Защото критериите на Владимира са доста по настрани от общоприетите..)))))))))

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 6. 6 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  В последно време все кадрите на килърите(грОб) са със съмнителна репутация......Или такава им е скамейката, или никой читав не иска да се забърква с тях. Трето положение няма.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 7. 7 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Кога ВСС ще се самосезира по въпроса лицето Янева страда ли от сериозно психиатрично заболяване? В медиите се появиха множество съобщения, че това е така (за съжаление, разбира се). И ако е така, може ли лицето да заема този пост и изобщо да бъде съдия?

 8. 8 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 830 Неутрално

  До коментар [#4] от "aron25":

  Доверие за доверие. На който има доверие моя човек е и мой човек. Нали затова го сложих там!

  apoloniy
 9. 9 Профил на Kir4oKirov
  Kir4oKirov
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Те краставите магарици и през 9, 19, 199 баира се надушват. И си имат пълно доверия, разбира се.

  trol
 10. 10 Профил на БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  Рейтинг: 507 Неутрално

  е, бавила бавила, ма сега се е забързала!!!!( шегичка- забавянето само по себе си не може да е мяра за лошо правосъдие, напротив- в конкретни случаи гарантира обратното!!!)........не мога да коментирам, не я познавам....знам само, че всичко което по някакъв начин макар и индиректно е свързано с вътрешния министър и съда, ни отдалечава все повече и повече от истинска стойностна съдебна реформа и от правото, в смисъл на независимо правораздаване.( може и да съм предубена -признавам, но едва ли!)

 11. 11 Профил на БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#7] от "Красимир Кабакчиев": не може- брей един път да се съглася с тебе!

 12. 12 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Докато в масонски кръгове са обединени: банкери, мениджъри, министри, прокурори, съдии, висши полицаи, престъпници и взаимно се подкрепят, тази държава няма да просперира, а ще затъва все повече и все повече ...
  Щом тази е била съдийка по делото на Маджо ... ясно ...

 13. 13 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Гарантирано от Цецко!

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 14. 14 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#8:"Apolon ot Tiana"]На който има доверие моя човек е и мой човек.[/quote]
  Така си помислих и аз))))))++++++++

 15. 15 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  ГЕРБ са социална пирамида.
  Както Лайф Чойс на Майкъл Капустин прибираха парите ви и после се ометоха, така и Боце и Цвъцо прибират доверието ви, без да планират никога да го оправдаят.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 16. 16 Профил на николай
  николай
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Че то от ГЕРБ нищо свястно досега не е излязло.
  Какво друго да очакваме? Темида ли да дойде?

 17. 17 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#11:"dol"]брей един път да се съглася с тебе! [/quote]
  Аз имам и лични причини да задавам този въпрос. Преди доста години лицето Янева се произнесе, че аз не съм бил "фигура на пострадал" от това, че не са ми платени пари по влязло в сила съдебно решение (срещу един криминален, просташки институт при БАН) и редовно предявен изпълнителен лист. Трябва да си много, ама много тежко болен, за да заявиш, че кредитор, на когото бюджетна организация не плаща с години присъдено от съд решение, не е "фигура на пострадал". Случаят е отразен на три места в медиите:
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2006/01/29/187378_paragraf_399_ili_pravova_durjava_li_e_bulgariia/
  http://www.politika.bg/article?id=13784
  http://www.legalworld.bg/print/showissue.php?id=4&page=all.pdf

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 19. 19 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  И тая Крънчева ли е Цецов сътрапезник или тя е от компанията на съседната маса?

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 20. 20 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1575 Гневно

  "Единственият аргумент в подкрепа на кандидатурата на Крънчева, който Янева изложила бил, че е "човек на когото има доверие." Единственият съдия подкрепил Петя Крънчева е била колежката й Румяна Ченалова, която беше наказана от ВСС заради контакти с плевенския лобист Красьо Черния."?????
  Демек другарчето на милиционера Цвъчко препоръчва свое другарче, обилно оцапано от Чербичкия, но пък вЕрно и послушно, на принципа НАШ ЧОВЕК!!???
  Не хора, СВИНСКИ ЧЕРВА са това! И вместо да ги наритат и натирят, ги издигат.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 21. 21 Профил на БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#17] от "Красимир Кабакчиев":съжалявам....пизнавам , че съдебните абсурди са факт на действителността в която живеем.

 22. 22 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 998 Весело

  Краставите магарета се надушват едно-друго отдалеч.

 23. 23 Профил на outside
  outside
  Рейтинг: 730 Гневно

  Всеки който дойде на власт се опитва да превземе съдебната система отвътре и не никой не се занимава с реформи.
  И Бай Ганьо и Цвъчко не правят изключение.
  И всички предишни.

 24. 24 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3623 Неутрално

  Дали галсувалите за ГЕРБ ще узреят! Дали ще схванат, че ГЕРБ е следващият червен хумункулус. Следващото творение на БСП/ДС, чието единствено предназначение е да раздели и обезвери противниците им....Крайно време е! Ако искаме да станем нормална държава, крайно време е да схванем колко много ни работят чугуноглавите.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 25. 25 Профил на ermaht
  ermaht
  Рейтинг: 506 Любопитно

  Е заглавието някого учудва ли го ???

 26. 26 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 680 Любопитно

  Кога ли ще може народа да избира съдийте с гласуване ?

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 28. 28 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1469 Любопитно

  До коментар [#20] от "B52":

  Дефакто няма кой да ги нарита. А сами ... това е илюзия.

  До коментар [#24] от "Храбър":

  Всуе се стремиш. На тях това им беше мечтата.
  Е, постигнаха си я. И грухтят от удоволствие.

 29. 29 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 958 Весело

  До коментар [#26] от "бАрни":

  Като си избира народът депутати, президент, кметове, общински съветници да не би да попада на някакви ангели или извънземни ? Все някаква част от мат'риала се избира, същото би станало ако започне народА да избира и съдиЙте !

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 30. 30 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Съдът ни се феминизира и това , гаче не е на добре за него ...

 31. 31 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 680 Неутрално

  До коментар [#29] от "БЕЗПАРТИЕН":
  Пак е по-добре отколкото те сами да се избират...
  Няма структура която да се реформира отвътре.

 32. 32 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Както се пееше в една песен... ЦИТИРАМ.. "Само подбрани проститутки".. С това се описва положението в СГС..

 33. 33 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 672 Любопитно

  До коментар [#26] от "бАрни":

  Вие за кой бихте гласувал да стане съдия?

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 34. 34 Профил на БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  Рейтинг: 507 Любопитно

  До коментар [#24] от "Храбър":аааааааааааай, не са ли назипл#ва най-накрая бе човек??....сал това ли ще четем навсякъде където се появяваш???...още малко себе си ще почнеш да пл#еш, сал Уорлик ще пожалиш, щот той СИН, а не червен...

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 36. 36 Профил на БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#27] от "Агнешки Момици":+++++++++++ има голяма доза резон в констатацията ти.

 37. 37 Профил на БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#3] от "donchoquihote":точно обратното , ма то предубеността е майка на невежеството и мизерията в знанието!! съгласно проучване на оргазнизация за прозрачност в правосъдието извършено от американски съдии само 5 процента от всички съдии в България са с компроментирана репутация...АЙ СЕГА РЕВЕТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 38. 38 Профил на Любомир
  Любомир
  Рейтинг: 229 Неутрално

  За съжаление и нула процента да ни станат данъците при тази съдебна система едва ли ще има големи чуждестранни инвеститори готови да влязат в България. Трябва да се разбере, че псевдоправосъдието което се шири в България не може да гарантира правото на собственост и това е една от основните причини страната да се счита за рискова а отвън на нас да гледат все едно сме в дивия запад. Вярно, че има и свестни съдии и прокурори, но броят на нагласените решения, дадени в замяна на протекции, пари или просто срещу някаква друга услуга, а не въз основа на закона и вътрешното убеждение на съдиите е толкова голям, че манипулираното правосъдие се превръща в правило.

 39. 39 Профил на БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#38] от "lzabov":хааааааааааааааах, много неподготвен са изказа, ма ..карай..правото на собственост го гарантира не съдът , а законите преди всичко..упреците срещу правосъдието са съвсем други и далеч не опират до собствеността...то ако беше до собстеността и как я гарантираме, нямаше толкова много да ни натискат за проекто закона за гражданската конфискация.

 40. 40 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Съдия Мирослава Тодорова я наказаха за просрочени дела а съдия Петя Крънчева я повишават !!!
  Автора на статията г-жа Л. Филева защо не провери колко от решените дела от съдия Крънчева са паднали на по - горна инстанция и дали няма някое дело да е стигнало до Страсбург?
  Много дела е прекратила видно от справката предоставена от съдия Мирослава Тодорова.
  ===========================
  Справка за приключените дела на наказателните съдии в СГС за 2011г.
  Изтегляне

  Прилагам официалната статистическа справка за приключените дела за 2011 г. на всички наказателни съдии. Данните позволяват да се правят сравнителни изводи. Аз лично съм приключила 270 дела.

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/01/23/1751011_miroslava_todorova_ministur_cvetanov_celi_da_smachka/

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 41. 41 Профил на stdmv
  stdmv
  Рейтинг: 450 Неутрално
 42. 42 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Голяма "смрад" ме лъхна от статията

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 43. 43 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  абе вие какво искате , нима някой свестен човек ще е от бандата ГЕРБ

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 44. 44 Профил на Мишуга
  Мишуга
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Такъв е контингента специалисти в ГЕРБ - тоя оня, приятели приятелки, бивши любовници, разни намерени по кръстовищата, по караоке баровете и т.н. И тая едно правораздаване ще прави та няма кой да я види - като за Маджо.

 45. 45 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  Някой да каже на Петя да свали противогаза ....

  Предразсъдъците са за ограничените.
 46. 46 Профил на 4istakbarsak
  4istakbarsak
  Рейтинг: 443 Неутрално

  че кога да предложи -нали някой на когото тя имо доверие и ще слушка и ще папка.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 48 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Абе защо още ни занимават с новини от кабеларката "Гарван гарвану..."? Изобщо има ли една неизродска новина в целия спектър на магистратското падение в Бг? не си спомням за добра новина от български съд от времето на Борис Трети, по чието време доста корумпирани чиновници са се озовали на топло...Сега по заплати бг-прокурори и съдии са номер едно в европа, а по работа - насрано дупе. Као магистрати - депета, као дупета - фантастични...както гласи едно сръбско поверие...

 49. 49 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 830 Неутрално

  До коментар [#15] от "Десен":

  И парите ни, не забравяй, остана само Сребърния фонд!

  apoloniy
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 56. 56 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  До коментар [#52] от "Handy Manny":

  +++

  Предразсъдъците са за ограничените.
 57. 57 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3623 Неутрално

  До коментар [#28] от "AzDebil":
  Още по-лошото е, че следващият псевдо десен проект, Кунева-Пръмова вече се изживява като "новият спасител на нацията". И всичкото това балгодарение на продажните медии и псевдопроучващи социолози. Глупавите агнета, чиито пари бяха използвани за повишаване на рейтинга на поръчковите умници от квотата на бившите тоталитаристи все още им вярват и се прехласват пред тъпите им излъскани физиономии.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на van_helsing
  van_helsing
  Рейтинг: 450 Неутрално

  "Колкото повече оцапани, толкова повче наши"

  Димитър Найденов, първи секретар на ОК на БКП - Правец

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 62. 62 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Цвъки продължава да кадрува в държавата и да назначава навсякъде нови и нови Цветановчета

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 64. 64 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 867 Неутрално

  Не, антидатирани Провери в ciela примерно. На други езици се изписва antE, но на български е анТИдатира. За справка (примерно) РЕШЕНИЕ № 107 ОТ 12.02.2009 Г. ПО ГР. Д. № 4787/2007 Г., Г. К., ІІІ Г. О. НА ВКС .

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 66. 66 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 867 Неутрално

  подписване със задна дата. Потърси в която и да е правноинформационна програма антЕдатиране и ще видим какво ще намериш. Ето извадка от едно определение:

  "С решение по гр. дело № 176/2010 г. на ВКС, второ г. о., постановено по реда на чл. 291 ГПК е даден отговор на въпроса за "трето лице" по смисъла на чл. 181 ГПК. Това е лице, което не участва в съставянето на документа, но черпи права от лицето, подписало документа и правата, които черпи могат за възникват само при условие, че датата на възникването им предхожда датата на документа, затова неговото антидатиране може да го увреди."

  Ето ти и от дно решение:

  ...По отношение на непризнатото право на данъчен кредит и преобразуване на финансовия резултат на дружеството по фактури, издадени от "Тито ВДР" - ЕООД в касационната жалба се навеждат доводи, че не правилно окръжният съд е приел, че е налице негодно доказателствено средство поради антидатиране на датата на протокола за извършване на насрещна проверка, след като е видно, че става въпрос за допусната техническа грешка. Прави се и аналогично оплакване за не установяване на въпроса за реалното извършване на доставките като условие за възникване на право на данъчен кредит...


  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 67. 67 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1798 Любопитно

  "...Владимира Янева предлага съдия със спорна репутация за свой заместник..."

  Друго и не може да бъде. Краставите магарета през девет села се сдушват...

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 72. 72
  ****

  Мненията на потребителя Zlodeyski бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 73. 73 Профил на Лъвица
  Лъвица
  Рейтинг: 506 Неутрално

  тъй я човек до човека....за какво правосъдие ...няма такова животно у нас.

 74. 74 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Весело

  Малии, ми то само да се изправиш срещу таз девица, и вече си си наказан. Нема нужда от дела...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 75. 75 Профил на БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#42] от "ь":еееех, смрад...ква пък толко смрад??..сал на Цвъки оцвъканите чорапи...ай, ма нали искате реформи у съдебната система- ми на Цецо Ви я прави!!!

 76. 76 Профил на БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  Рейтинг: 507 Весело

  До коментар [#12] от "_dan_":и кое ти е ясно...принципът на случайно разпределение на делата, (който признавам с много малки изкл'чения не пък чак толкоз случаен), принципът на събиране на допустими, годни и относими доказателства (рядко са годни, ъъъъъъъъх, още по-рядко достатчъни)..или единственият принцип който ти е ясен е този на конспирацията който рисува в главата ти една стоглава ламя октопод от районен до касационен през прокуратура на която сал един Цецо и МВР СМЕЛО ОТРЯЗВАТ главата...ааааааааааааай, аз съм сънчо ида от горицаааааааааааааа

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78 Профил на anabel
  anabel
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#53] от "Агнешки Момици":

  http://en.wikipedia.org/wiki/Zermelo%E2%80%93Fraenkel_axioms

  Аксиоми на Зермело-Френкел

  Според мене Цецо е от друг континуум и няма проблем с даването на решение на математически нерешими проблеми. Логическото противоречие в съществуването и действията на това правителство е с ниско ниво на абстракция, но все пак достатъчно високо за тях самите. И тука имаме истинско опровержение на Теоремата на Гьодел - всеки може да го докаже, но никой не го прави. Което ги прави един математически абсурд наред с всички останали абсурди, които олицетворяват.

 79. 79 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#24] от "Храбър":

  Следващото творение на БСП/ДС, чието единствено предназначение е да раздели и обезвери противниците им.
  Кои са им противници, все пак?

 80. 80 Профил на mediator37
  mediator37
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Оакали са се до шапататката, но ни решават съдбите.

  Има ли живот след демокрацията ?
 81. 81 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1403 Разстроено

  Нищо ново - както в църквата, така и в съда. Това сме си избрали ....

 82. 82 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 672 Весело

  Вай вай ваййййй.
  Където и фърлиш камък в съдебната система, все на рядко лайно ще попаднеш!

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 83. 83 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 844 Неутрално

  Нямахме късмета преходът ни да проведе един наш Пиночет.

 84. 84 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Тая Кънчева като и прочетох характеристиката направо си намирисва на мутреса.
  И такива отрепки продължават да работят в съдебната система на Бг че и хи предлагат за висши постове.
  Няма що много добра съдебна системка си имаме в Бг,чудна.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 85. 85 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2835 Неутрално

  [quote#6:"ARRI"]Или такава им е скамейката[/quote]

  Затворническа?

 86. 86 Профил на gvt
  gvt
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Браво на Дневник за добре свършената работа! За компрометираните съдии и политици трябва да се пише преди да ги изстрелят на висока орбита, защото след това е късно или невъзможно.
  А изводите са прости - Цветанов се сближава с корумпираните съдии, а не с почтените, защото може да влияе върху тях. Сега му трябват съдии, които да го слушкат какво им казва по телефона, а след една-две години - верни приятели, на които може да се опре като започнат и него да го съдят.

 87. 87 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 893 Весело

  И срещу Янева подсакчахте, оказа се че "няма заек под храста", сега Крънчева не ви харесва..... какво искате да внесем съдии от САЩ?
  Няма как да стане там системата е принципно друга....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 88. 88 Профил на tatkoruso
  tatkoruso
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Боко обеща няколко неща в агитацията си 1/месни органи на сигурност"шерифи" 2/ изборност на съдиите и то като народните пРЕдставители.Защо не си изпълнява обещанията е ясно, но защо никой не го попита за тях при тези "свободни " и "демократични " медии, а и опозицията е засрана с издънки и провали.

 89. 89 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "Името на Крънчева се е появявало в проверки на съдебния инспекторат и различни медийни публикации в негативна светлина – андидатирани () съдебни решения, множество забавени дела и т.н."Абе Дневник публикувайте поне един конкретен факт.Стига с тия платени статии.

 90. 90 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1325 Весело

  Нямах отношение към назначението на Янева, но след като цялата ни съдебна система е в тотална гангрена и съдиите си раздават целогодишен бюджет под формата на обезщетения, пишат се безимотни и получават хотели по крайбрежието, вкарват кокошкарите, а бароните първо коляно ги пишат в тефтерчетата си и никога повече не влизат в затвора, то мисля си.... щом пък народът форумен мълчи и не се жалва и току свъси вежди пък махне с ръка, та казвам си щом толкова са се заяли с едното евентуално Цецово назначение та чак не ги свърта и все налитат като оси, то сигурно тогава това назначение нещо ги е бъзнало, а щом нещо ги е бъзнало значи може и да е НЕЩО ДОБРО. Сполай и тогава на Янева и успех!

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 91. 91 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1325 Любопитно

  До коментар [#23] от "outside":
  [quote#23:"outside"]Всеки който дойде на власт се опитва да превземе съдебната система отвътре и не никой не се занимава с реформи[/quote]
  А как според теб се реформира вече превзета система. Те тия дето са я превзели да не са монаси от Света гора?

  БСП-то и то вече 22 години все се реформира и реформира и що реформанти се нахраниха покрай реформите.

  Не се ли извади калъчката...

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на rozablue
  rozablue
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#29] от "БЕЗПАРТИЕН":

  Това е вярно. Както е вярно и това,че - напъплиха безброй дипломирани т.нар. юристи, които не само че нямат необходимата компетентност, но са напълно лишени от морал.
  Те запълват тази система. Как може да се промени тя? Избори на съдии нищо няма да решат. Но едно нещо е задължително,което трябва да се направи: не щатна бройка до живот, а много тежки изпити за заемане на съдийска длъжност на което и да е ниво /разбира се, и съответно добро заплащане /и атестация на всеки 3-4 години с изключително високи изисквания, анализ на всяко решено дело и следствията от него. Евентуално това,като някаква мярка.

 94. 94 Профил на rozablue
  rozablue
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#92] от "liolio":

  Дай алтернатива.

 95. 95 Профил на rozablue
  rozablue
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Забележете,двете снимки изразяват едно и също задоволство.
  Трябва да се бега от тая държава-далеч,далеч.Жалко.

 96. 96 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2537 Неутрално

  След като в СГС следват политиката на МВР, следва да очакваме съдебната система да не е трета власт. Така ще се сбъдне мечтата на Станимир Флоров да се върнат времената, когато управляваше Тодор Живков

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 97. 97 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 568 Неутрално

  До коментар [#26] от "бАрни":

  В България това е невъзможно.
  Познаваме ли читавите съдии, защото има такива?
  Кой,кого ще номинира и ще го изтика напред?
  Нима последните ни избори не са лошият пример, как със злоупотреба на сила,власт и пари може да се избере и магаре?
  Всеки народ си заслужава управниците.
  Този,който кадрува в съдебната система и не само там, кои го избраха - извънземните ли?
  Но това, което сам си причиниш, никой не може да ти стори.
  Разумният човек не вярва на ангро на неосъществими и популистки обещания, а предварително си задава въпроси и търси отговорите им, анализира дейността на 'обещачите' и винаги ги подлага на съмнения.
  Жалко, че постфактум осъзнава грешките си и се жалва на съседа или на приятелите си по чашка - не помага!
  Нито за подобряване на житието и битието си, нито за изчистване на съвестта си от направените грешки.

 98. 98 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 672 Неутрално
 99. 99 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1411 Весело

  Просто Владимира Янева предлага съдия със СХОДНА на нейната репутация, нормално, екипа трябва да е сплотен.

 100. 100 Профил на Вовик
  Вовик
  Рейтинг: 13 Неутрално

  На мен Крънчева ми харесва! Достоен магистрат, който не се страхува да се произнася по делата съобразно доказателствата. Затова я подкрепям, но пък срочността и на изписване не споделям. Не може да не се пишат мотивите в срок. Вече има присъда, а мотивите чакат. С писането на мотиви доцент по право не се става, все пак това е съдебно решение и трябва да бързо и ясно за страните. Желая и успех

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK