Поредна идея за Студентски град: Нов кампус, този път с европари

ОБЩЕЖИТИЯ В СТУДЕНТСКИ ГРАД

© Мария Съботинова

ОБЩЕЖИТИЯ В СТУДЕНТСКИ ГРАДДа се построи нов студентски "кампус на зелено", но с пари от оперативните програми на Европейския съюз. Това предложи зам.-председателят на ДПС Лютви Местан на заседание на парламентарната образователна комисия. По време на обсъждането трябваше да бъдат очертани проблемите и възможните алтернативи пред Студентски град.


Темата се дискутира от години, но вниманието към нея отново бе възбудено заради пореден инцидент. Фатално спречкване между съквартиранти отне живота на 19-годишно момче на 28 февруари в общежитие номер 23, което се стопанисва от УНСС.


Първоначално просветният министър Сергей Игнатов реши да реши проблема като централизира управлението на общежитията във ведомството и ги отнеме от техните университети. Очакваше се така контролът и сигурността да бъдат засилени. В началото на седмицата обаче Игнатов се отметна от идеята, с оправданието, че се оказало твърде трудно начинание. От миналата пък повтаря, че "такова нещо, като Студентски град вече няма", заради реституцията през 90-те години.

Питейните заведения в Студентски град са повече от общежитията
Огнян Стоичков оповести справка, която образователната комисия е поискала от 7-мо РПУ за Студентския град.


51 са сградите на студентите, докато баровете, дискотеките и ресторантите, където се сервира алкохол са 62.


Двойно е нараснал броят на дискотеките за три години. През 2008-ма те са били 11, докато при последното им преброяване са се оказали 22. Ресторантите са 33, казината- 3, стрийт баровете – 6.


Общо жилищните сгради и общежитията са 80.

Днес Местан и голяма част от депутатите от комисията се съгласиха с твърдението му. Депутатът от ДПС посочи, че наименованието Студентски град не може вече да се чете буквално, а по-скоро топографски. "Затова радикалното решение е да се построи нов кампус на зелено. Ще са необходими обаче огромни средства. Колкото и нереално да изглежда на пръв поглед, не бива да отхвърляме идеята съвсем. Това е решението, защото друго няма", убеждаваше той.


Тъй като подобен проект би бил твърде скъп, той предложи финансиране по европейски програми.


Според него, не бива да се налагат прекалено строги правила в квартала за студентите, защото така ще се нарушат техните права да се веселят.


Министър Игнатов пое ангажимент да обсъди проекта с министъра по еврофондовете Томислав Дончев.


Председателят на комисията Огнян Стоичков реагира скептично като заяви, че "можем да си мечтаем за нов студентски кампус, но истината е, че в над 600 училища няма пари за построяването дори на спортни салони".


Главният архитект на София Петър Диков се съгласи, че нов кампус би бил по-трудно изпълнимо решение от подобряването на условията в сегашния квартал на студентите. По думите му вече било изчислено, че подобен проект ще струва на България над 2 млрд. евро.


"Сегашният Студентски град има бъдеще, независимо от нанесените му поражения", каза той. Според него реституцията е процес без връщане назад. "Но ако приемем, че бизнесът действа в посока за създаване на изкушения и грях за студените, то къде е държавата, която да изгради библиотеки и паркове за тях", попита той


Според Диков от голяма важност за решаването на проблемите там е ректорите да бъдат задължени да извадят от своите сгради търговците, които ги ползват за заведения. Даде за пример Зимния дворец, "който вече не е никакъв Зимен дворец", защото в него има предимно кафенета и дискотеки.


Това предложение срещна опонент в лицето на наскоро избрания ректор на УНСС и зам.-председател на борда на ректорите Стати Статев. Той заяви, че още преди десет години, когато общежитията са преминали под опеката на университетите, са дошли заедно с наемателите си. А наемите носели по около 30% от бюджета на университетите и плащали ремонтите на общежитията.


Бе взето решение до следващата седмица временна комисия да изготви конкретни решения за подобряването на средата в Студентския град.

Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Според мен и нова столица трябва да се построи,ама хайде малко по-реално.Има и други начини да се справят с проблемите,ама няма желяние.Мутрите контролират всичко.Коя мутра ще се откаже от парите,които печели от чалготеките?

  НЯМА ПО-ПРОСТ НАРОД ОТ БЪЛГАРСКИЯ.
 2. 2 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Ректорите държат 1/3 от дискотеките в Студентски град .Това разкри главният архитект на столицата Петър Диков пред Комисията по образование в НС.

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 3. 3 Профил на 17:50
  17:50
  Рейтинг: 571 Неутрално

  И нека плюенето по българския студент... започне, сега!

 4. 4 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Аз живях 20 години в Студентски град (от 7 годишен). Това което мога да каже е, че няма нищо Студентско в него от около 2002 година. В двора на детската градина на спирка "детски ясли" изникна блок. На мястото на детските площадки от другата страна на пътя изникнаха 4 блока. На мястото на полигона при зимния дворец има 3 блока, а в градинката на зимният дворец има 6 нови блока.... мога да продължа списъкът, но няма смисъл. А спасение за тази зона вече няма.

  Според мен единственият начин да се отдели зона за студенти е както те, така и университетите да се изместят някъде другаде, а земята и сградите в "полите на витоша" да бъдат продадени.

  Само че това няма как да стане.

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 5. 5 Профил на _scythe_
  _scythe_
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Лютвито се грижи за електората. Да не се повтори историята с виетнамските общежития?

 6. 6 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  И като построят нов кампус студентите ще спрат да ходят по дискотеки и заведения, така ли?

  Хайде стига с глупостите... вечно пиещите студенти са симптом на болеста, а не самата болест.

  Ако има адекватни изисквания и критерии спрямо учащите, няма да има и такива крайности при веселбите. Мислите ли, че студент ще тръгне по дискотеки ако след седмица му предстои истински труден изпит, който ако не го издържи ще изхвърчи от университета?

  Много морков, малко тояга - това е проблемът на Студентски град, а не новия кампус.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 7. 7 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Какво се оплаквате, нали искате капитализъм?

  Това в Западните държави дето има разни кампуси, в които няма заведения, е някаква идеализация. Това там е вид диктатура реално погледнато. Студентите и там искат да пият и да се забавляват (и реално го правят, просто не в кампуса).

 8. 8 Профил на dryn_dryn
  dryn_dryn
  Рейтинг: 458 Неутрално

  демек пак ще лапа някой кинти наготово... а студентите - да ядат ряпа! то и покрай ремонтите на общежитията бая се оляха някои господа

 9. 9 Профил на GM
  GM
  Рейтинг: 585 Неутрално

  Самия квартал изобщо не е мислен, дори само за студентите. Има не повече от 600м тротоар в целия квартал. КОЧИНА !

  "Давайте БЪЛГАРИ, да се съберем и да строшим на ламята главата!!!Ма аз баш тогава не мога да дойда, че ми излезна една работа..."
 10. 10 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  Приравнете студентските общежития на учебно заведение - те са си такива де факто. После приложете закона за 250м без алкохол и цигари и нещата ще се оправят сами Ако намерят някъде парче да извъртят - бучнете една читалня на средата и готово!

  А за Местан какво да кажа: хем няма пари, хем няма терен - но мераклия да строи. Аланкоолу, нещо май

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 11. 11 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 564 Неутрално

  51 са сградите на студентите, докато баровете, дискотеките и ресторантите, където се сервира алкохол са 62.
  ===================

  “В Студентски град има 51 общежития и 191 нощни заведения. Това прави четири кръчми на едно общежитие”, изчисли шефът на Образователната комисия Огнян Стоичков.

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 12. 12 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1328 Любопитно

  "Да се построи нов студентски "кампус на зелено", но с пари от оперативните програми на Европейския съюз. Това предложи зам.-председателят на ДПС Лютви Местан "


  Жена му,толкова време ръководеше "Агенцията за закрила за детето",защо тогава не повдигна въпроса?!

 13. 13 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Студентски град всичкия боклук на страната е там.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 14. 14 Профил на nikolaydkolev
  nikolaydkolev
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Добре де, поизказали се, почесали си езиците, новина даже произвели.
  Да гасим вече и да си лягаме? Нищо от тия приказки няма да се случи, защото никой не е чак толкова загрижен за образованието.
  Уви, студентите са преди всичко клиенти, тук.

 15. 15 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2766 Неутрално

  [quote#12:"popovski31"]
  Жена му,толкова време ръководеше "Агенцията за закрила за детето",защо тогава не повдигна въпроса?! [/quote]
  Много правилен въпрос!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 16. 16 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Да се построи нов студентски "кампус на зелено", но с пари от оперативните програми на Европейския съюз. Това предложи зам.-председателят на ДПС Лютви Местан на заседание на парламентарната образователна комисия
  -----------------------------------------
  При положение ,4е по4ти вси4ки вузове са нацвъкани в територията на Студентски град интересно къде ще е този кампус.

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 17. 17 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Къде бяхте когато узаконихте реституцията и дадохте целия терен на софийските селяни?

 18. 18 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 796 Разстроено


  Реститутите закопаха Студентски град...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 19. 19 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#13] от "In my world":

  Е,не на всеки татето е реститутка или може да краде за да издържа 4едото си на Запад.

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 20. 20 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  Мога да ви заявя ,че т.нар" мутри" в БГ вече няма. Всичко е средна класа, хора.

 21. 21 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  [quote#20:"xalikarans"]Мога да ви заявя ,че т.нар" мутри" в БГ вече няма. Всичко е средна класа, хора.[/quote]
  Правилно, а аз съм негър.

 22. 22 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  До коментар [#17] от "canuck99":
  Пак ще го кажа:
  Пияндето Иван Славков имаше една идея: Студентски град да стане територия със специален режим и там да няма реституция!
  Единственото умно нещо от него!
  Но тогава то емнаха, потулиха идеята и никой не мислеше.
  И сега не е късно - предложението ми от предния мой коментар.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 23. 23 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  Дори и на Л.Местан му е ясно, че това дето го приказва е в сферата на фантазиите и мечтите. Въпросът е защо се говорят глупости, а не се подходи според възможностите и условията. Че това там не е студентски кампус е ясно. Ясно е обаче и това че нямаме пари за нов. В момента най-належащо е да се гарантират условия за УЧЕНЕ в района на студентските общежития, а това става със затварянето на ВСИЧКИ увеселителни заведения в гореспоменатия район. Останалото е преливане от пусто в празно.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 24. 24 Профил на miron4o
  miron4o
  Рейтинг: 571 Неутрално

  А Доган за консултант, ще го вземат ли?

 25. 25 Профил на Пиндрак
  Пиндрак
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Още преди 4 години при поредното убийство, предложихме идеята теренът, отвоюван от приумицата на "Кариери за чакъл и пясък - България" в землището на Мрамор да изрови котлован от 350 дка в най - чистото място в софийското поле да влезе като терен за изграждане на нов студентски град. Почти цялата територия е с един собственик , който дори бе склонен да го предостъпи на Столична община за целта.Идеята беше предложена на различни нива , но никой не сметна за необходимо да се задълбочи по същество в нея. А какви са предимствата - метрото е на километър от терена, дори достъпът до Ректората ще се осъществява за броени минути.Разстоянието между терена и сегашния "кампус" и центъра на града е едно и също.Предстои изграждането на газова електроцентрала , която ще реши топлофикационния проблем.Съществува проект за голям спортен комплекс проектиран за честванията на 1300-годишнината на България, но останал на хартия. Съществува и голяма открита водна площ - язовир Мрамор , която с подходяща връзка може да се приобщи към комплекса с паркова връзка. Въобще едни мечти, остава да имаме наистина идеята ,че такъв Кампус е наистина необходим и да поканим Легорета & Легорета да го проектират.

 26. 26 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1666 Весело

  Те хубаво ще построят нов Студентски град, ама добитъкът, наречен "студенти", ще си е все същия. Само ще му е по-луксозничко и ще има повече имущество за трошене.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 27. 27 Профил на simo87
  simo87
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Най-вероятно има начин да се въведе ред и в сегашния Студентски град. Но идеята за нов "студентски град" под формата на кампус не е никак лоша. Още повече, че Петър Дикол лъже като дърт циганин. Абсурдно е проекта да струва 2 млрд. евро. Ако приемем, че има нужда от общежития за максимум 50 000 студенти, ако на всеки студент се падат средно по 10 кв.м. и ако себестойността на 1 кв.м. е около 500 лева ( все пак предполагаме, че държавата или общината ще предостави безвъзмездно терен ), общата сметка прави не повече от 250 млн. лева. Така, че айде да не се правят голи и гръмки изказвания, ами да поработят малко реално.

 28. 28 Профил на Жълт кантарион
  Жълт кантарион
  Рейтинг: 571 Весело

  До коментар [#1] от "Roger":

  За нова столица предлагам Хасково, може и Плевен - мнения?

 29. 29 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1666 Весело

  До коментар [#28] от "Жълт кантарион":

  Аз съм за Павликени.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 30. 30 Профил на Жълт кантарион
  Жълт кантарион
  Рейтинг: 571 Весело

  До коментар [#29] от "Хриси":

  Знак на почит към павликяните, добре

 31. 31 Профил на Жълт кантарион
  Жълт кантарион
  Рейтинг: 571 Гневно

  До коментар [#27] от "simo87":

  Петър Диков само това може, утре приемат застрояване на Западния парк, докато Петър Диков ни лъже като дърт циганин. Тоя трябва да влезе в затвора веднага!

 32. 32 Профил на Nyama Znachenie
  Nyama Znachenie
  Рейтинг: 532 Неутрално

  А защо не направят новия кампус на мястото на казармите на 4-ти километър - където се гласят да строят нов правителствен комплекс -на гол корем- пищови... Хайде сега политиците да бъдат така добри да отстъпят този терен и парите за строежа на младото поколение на България.

  Но кампус, направен по всички общоприети навсякъде стандарти - никакви магазини, камо ли дискотеки, а и с по-нормални условия за живот. За пример може да се погледнат даже студентските общежития в Белград, строени още по времето на Тито, но изобщо незасегнати от пазарната вакханалия, сполетяла ни тук...

  И аз мисля, че Петър Диков е за затвора, ама де да беше само той...

 33. 33 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1127 Гневно

  До коментар [#17] от "canuck99":
  Не реституцията е виновна,а другарите проектирали и построили комплекса върху чужди имоти,сякаш са им бащиния.

  До коментар [#18] от "Six feet under":

 34. 34 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1127 Весело

  До коментар [#28] от "Жълт кантарион": гр.Трън !!!

 35. 35 Профил на Жълт кантарион
  Жълт кантарион
  Рейтинг: 571 Весело

  До коментар [#32] от "petrov9":

  Да го направят в Орландовци

 36. 36 Профил на Мишуга
  Мишуга
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Т.е. главните съдържатели на дискотеки са управите на университетите?
  Ето една обществено известна истина от много време.

 37. 37 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Всички деца на познати и приятели искат да учат в чужбина, а тук се дискутира кампус за тези, които няма да ги приемат в чужбина - т.е. най-посредствените?!
  Ами смешно е, съжалявам, а и при тези цени на земите и на всичко останало в БГ?!
  Изчакайте две години и след това изкупете някой жилищен комплекс на безценица, като например вече разпродаденото "Царско село", а след още година-две разпродайте останалото от Студентски град, като излезнете от кризата, след което вкарайте в затвора архитекта на града и помагачите му, след публичен процес в специалния съд!
  Ако осъдите най-богатите и корумпирани хора в държавата и им отнемете имуществото, ще съберете и парите за спортни салони и нови училища!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 38. 38 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#33] от "sabbath":
  Знаете ли колко общинскии имоти, към които няма предявени реституционни претенции, при това някои от които и в центъра на София, стоят безстопанствени или обсебени, и се точат едни лиги вече повече от 22 години за тях, заради служители и недоносчета...
  Не е имало проблем да бъдат обезщетени нарочените за реститути с други имоти в София - имайте впредвид, че две години преди да излезне закона за Реституцията се изкупуваха нотариални договори отпреди 1945 година, като изкупвачите имаха информация и за вкуса на майчиното мляко на отчуждените собственици и тяхната рода(повечето мъртъвци от "Белене", издирваха активно децата им в чужбина - познайте от кого???

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 39. 39 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 564 Неутрално

  аиде които иска да ходи да учи в европа там кампусите са изградени отдавна с евро пари за селианите има програма сапард а които не иска има арендатори които плащат с парите от евросубсидиите на собствениците на земиа и собствениците могат да ходиат да учат кьдето си поискат по света и в бьлгариа

 40. 40 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1737 Разстроено

  Нов мат'риял трябва, а не нов Студентски град! Който иска да чете, чете без да се вълнува много от случващото се в този град. Останалата шлака, приета в университетите, служи на правителството за намаляване на коефицента на безработица, но не и за нещо друго.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 41. 41 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Нов - нов, а със стария кво правим? Хипотетично, разбира се.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 42. 42 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  До коментар [#37] от "Ivan Petrov":

  изгубите, съберете, ....абе Петров, ти за по-висш от нас ли се вземаш като си избягал че да ни говориш какво да правим у нашето блато?

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 43. 43 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  а защо трябва да е единен тоя кампус? Не може ли всеки университет да реши къде и точно какъв кампус му трябва, и дали му трябват общежития по принцип?

  Нека частните колежи дадат пример - така се започва с истинска пазарна икономика в образованието- това което е останало е изродената ситуация от соца и анархията и трябва нов модел на развитие.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 44. 44 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Предлагам да построим нова България че на тази и е..ха майката,за 20 години я закопаха нашите мили политици.И тя все още се казва България ама нищо българско не остана.Ни телевизия,ни телекомуникация,ни електричество или гориво.Разпродадоха я за жълти стотинки великите български синове и дъщери в парламента.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 45. 45 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 402 Гневно

  Добре де: ще създадем нов кампус, в който няма да има дискотеки, пивници, бистра, барове и т.н., стаите ще бъдат чисти, приветливи, библиотеки не една, а 4-5 ще има и т.н. и т.н.! Ама студентите , от които поне 60-70% не стават за нищо, какво ще ги правим? Нали от 20 часа до 22-23 часа пеят чалга и играят някакви дивашки танци, а сетне "минават" на кючек! Вие не разбирате ли,че всичко по-свястно вече учи в чужбина и отдавна си е ангажирало one way ticket ? Тук останаха second hand студентите!

 46. 46 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 564 Неутрално

  на студентите да се дадьт кредити за жилища и те ще са мотивирани да учат и да си плащат жилището

 47. 47 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 652 Неутрално

  [quote#45:"GMG"]Вие не разбирате ли,че всичко по-свястно вече учи в чужбина и отдавна си е ангажирало one way ticket ? Тук останаха second hand студентите![/quote]

  Грешиш. Всъщност има доста свестни студенти и това го казвам като студент (т.е. запознат съм със ситуацията). Разбира се, има и доста "пълнеж" (в зависимост от това кой университет и факултет гледаш, може да има по-малко или повече пълнеж).

  Иначе това с миграцията на студентите е факт не само за България, а за целия свят. В момента най-добрите инженерни студенти в САЩ са азиатци. Според мен тези процеси са доста ощетяващи за държавите-донори и те трябва да прилагат някакъв вид протекционизъм, но това вероятно ще го усетят след време.

 48. 48 Профил на GM
  GM
  Рейтинг: 585 Неутрално

  Има едно голямо поле между НСА, околовръстното и Симеоновско шосе. На територията му към момента е разположен резерват с хилядно мангалско племе, което миналата година показно щяха да местят. Що да не е там? Хем си остава в Студентски град, хем ще има повод за още една първа копка!

  "Давайте БЪЛГАРИ, да се съберем и да строшим на ламята главата!!!Ма аз баш тогава не мога да дойда, че ми излезна една работа..."
 49. 49 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#42] от "Пешката":
  Докато бях при вас в блатото, надежда за това, за което съм написал, нямаше!
  А сега съм далече и понеже няма как да се включа, се надявам някой друг да поеме инициативата..

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 50. 50 Профил на ldyyt
  ldyyt
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Изключено е дискотеките в Студентски град да бъдат закрити. Градът на студентите трябва да бъде прекръстен на името на елитната столична дискотека Син Сити. Това заглавие ще му стои повече.

 51. 51 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  До коментар [#49] от "Ivan Petrov":

  Петров - човек като изгуби надеждата спира да живее.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK