Нужна е нова стратегия за българите в чужбина, смята Маргарита Попова

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (129)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на spoko
  spoko
  Рейтинг: 583 Любопитно

  Аз мисля,че и отношението към нас,аборигените,трябва да се промени положително!Защото ние сме по-читавите,щом още оцеляваме под некадърното управление вече 23 години!

 2. 2 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Тъй, тъй, на нас ни разгонихте фамилията, дайте да довършим и тези които избягаха...

  „В Украйна в момента не се води война. Войната предполага удари по военни обекти и защита на мирното население. Руснаците извършват серия планирани терористични актове с цел да съсипят инфраструктурата и без да ги е грижа за цивилните жертви. Позор!!”
 3. 3 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  А на тези, които не са избягали зад граница, требе да им се даде орден Стара планина за храброст, и поне 1 000 лв. обезщетение на месец, че още ви траем и не сме вдигнали революция....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 4. 4 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  От най-високата кула в Барад-дур окото на Саурон насочи своя поглед към земите на Запада, към спасилите се от нерадостния живот в Мордор бежанци и към техните кесии.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 5. 5 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Въх въх колко празни приказки,едва ли ще оправдяят шматкането на така нареченото вице.Нагледали са са на нас че остава вече и на вънка.Ало аланкоолу я се озърни и виж как живее обикновенният българин,майките с малки деци,безработните ....абе ко ли се занимавам файда няма никва ,кат си пееш Пенке кой ли те слуша ?

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 6. 6 Профил на Moonshine
  Moonshine
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Който се махнал - махнал. Направете нещо, което да кара хората да остават в България. За тези в чужбина ще е достатъчно и леко да подобрите консулските услуги.

 7. 7 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2663 Разстроено

  "...тяхното виждане за развитието на България, така и с какво те могат да помогнат и да рекламират страната си..." - тяхното ГЛЕДАНЕ извън България е ясно, рекламират РОДИНАТА с качествата и работата си, а помагат на близките си, защото ДЪРЖАВАТА, която ги ГОНИ няма стратегия и за самата себе си... ОПравници, които винаги ОПРАВЯТ само себе си...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 8. 8 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Хилядите цигани-джебчии с български паспорти из Европа така добре рекламират страната, че повече усилия в тази посока не са нужни.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 9. 9 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 578 Неутрално

  ... Цени, диктувани от монополи и картели ... Здравеопазване в тотална разруха ... Сива икономика и контрабанда в разцвет ... Тотално отсъствие на държавата в малките градове и села ... Съдии, прокурори и полицаи - в окопна война ...
  ... А тя, милата, се загрижила за нова стратегия за емигрантите.

 10. 10 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Алоо о, Вице оправи първо геноцида на българското население пък тогава гледай на вън.

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 11. 11 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 950 Неутрално

  До коментар [#8] от "Dehumanizer":

  Ми ето - нова стратегия искат , заради тях ще да е.

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат! Гъз е тяхното знаме!
 12. 12 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5931 Гневно

  Много вярно казано.
  За говорещите български език американци,германци,испанци и прочее ще се прелее от пусто в празно и ще се нарече "нова стратегия".
  За българите в България СТРАТЕГИЯТА СИ ОСТАВА СТАРАТА.
  Мачкане,унижения и мор до дупка.
  И цинизъм,много цинизъм....

 13. 13 Профил на kuku032
  kuku032
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Точно от тази нищо хубаво не очаквам.

 14. 14 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  А вместо да се занимава с безсмислени стратегии, госпожата, в качеството си на бивш министър на правосъдието, може да помисли върху това:

  КУЧЕ ВЛАЧИ ДЕЛА И МОТИВИ

  Когато магистрати отговарят на журналисти за корупция или некадърност сред своите колеги, казват: е, може и да има някои единици, но като цяло всички, които раздават правосъдие, са честни и отлични професионалисти. Може ли обаче тези професионалисти да издадат 4000 некачествени присъди, от които лъха на подкупност или на пълна некадърност? Независимата съдебна система у нас ги върши такива, че в съзнанието на хората се налага едно убеждение: независим е равно на безотговорен. Докато родната Темида се хвали със своята независимост, Европейският съд по правата на човека ни затрупва с осъдителни присъди заради нейната некачествена работа. А това ни излиза все по-скъпо и по-скъпо.

  В условията на неотиващата си криза през последните 4 години от бюджета са дадени над 10 милиона за 340 присъди срещу България. А това е само върхът на айсберга. В момента в Страсбург висят още 4000 дела срещу нас, които чакат своето решение. Средната продължителност на едно дело в Европейския съд е между 5 и 7 години, но жалбите на българи ще се разглеждат по бързата процедура, защото държавата ни вече се третира като рецидивист - непрекъснато е осъждана все по едни и същи казуси.

  В момента заведените дела са за полицейско насилие, за липса на ефективна вътрешноправна защита и реституционни дела, но основната част са делата за бавно правосъдие.

  Тук няма как да не се сетим за председателя на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова, която стана известна със забавяне от 14 години на дело за обир и групово изнасилване на две деца пред техните родители. Тази дама е лишила от правосъдие участниците в цели 57 забавени дела.

  Как става това?

  През 2004 г. например в Софийския градски съд започва дело срещу Славчо Добрев за убийство при неизбежна отбрана. През 2005-а М. Тодорова го признава за виновен. По закон тя трябва да изготви мотивите до 15 дни след прочитането на присъдата. Съдия Тодорова обаче написва мотивите към присъдата чак след 4 години - на 20 май 2009 г.

  Така 4 години С. Добрев не може да обжалва присъдата, а прокуратурата - да я протестира пред по-горна инстанция. И така в още 56 дела абсолютна имитация на правосъдие от страна на един независим магистрат.

  И тази независима дама е най-добрата от българските съдии, защото е избрана за техен шеф. А какви ли ги вършат магистратите от гилдията, които не раздават правосъдие така "качествено" като нея? Но те явно си я харесват, защото не й искат дори оставката. От Висшия съдебен съвет пък не я уволниха, като така мълчаливо благословиха вкарването на десетки дела в задънена улица. А когато министър Ц. Цветанов я обвини, че повече от 2, 5 години е забавила мотивите за присъдата на наркопласьора В. Маникатов, съдия Тодорова вместо да умре от срам, окрилена от съсловната подкрепа го даде под съд за клевета.

  Странно е и поведението на прокуратурата, която в тези 57 случая на блокирани с години дела не реагира и не протестира за този очебиен саботаж на правораздаване. Но от друга страна - как да протестира, като съдийката е независима, което у нас означава и недосегаема.

  Заради такива независими и недосегаеми особи, които осигуряват бавно или никакво правосъдие, нарушаващо правата на гражданите, на България є предстои да бъде осъдена още 4000 пъти. Заради такива независими магистрати държавната хазна ще олекне с над 100 милиона в близките пет години. И пак възниква въпросът, на който независимите магистрати упорито отказват да отговорят 20 години: защо всички данокъплатци постоянно трябва да плащат за тяхната безотговорност, корумпираност и некадърност? Но у нас независимост означава само да получаваш и да правиш каквото си искаш.

  Сергей Трайков, вестник "Стършел", 23 март 2012

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 15. 15 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  "На първо място трябва да научим повече за българите в чужбина, защото те са от различни поколения, емигрирали са по различни причини и са се интегрирали по различен начин", допълни вицепрезидентът Маргарита Попова.

  =======

  Уау, Попова, о.цо засп..а, ами какво прави от 11 години Агенцията за българите в чужбина. Докато до 2001 г. начело й беше Пламен Павлов, тя вършеше нещо, а с идването на мадридския крадец като нейни директори се изредиха все разни турци и комунисти.

 16. 16 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Кой ли ще пожелае да се върне и бори с мафията в България?!
  "The favorable policies for returning scholars are very attractive. Besides, I prefer the Chinese cultural environment," - атрактивната политика за завръщащите се учени е много привлекателна.
  "Some universities offer annual salaries as high as 1 million yuan ($147,000) for academic leaders." Някои университетеи предлагат заплата от 147хлд долара за учени.
  Добре е човек да е китаец или да знае китайски. За българин, не съм сигурен.
  http://www.chinadaily.com.cn/china/2010-07/03/content_10054558.htm

 17. 17 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 692 Неутрално

  "Друг основен акцент в една нова стратегия трябва да бъде откриването на повече български училища в чужбина и ще се работи много в тази посока"

  Попова, стига простотии!!!

  В София, Варна, Пловдив и други големи градове от години не достигат места в детски градини и ясли!!!!
  Не че имам нещо против да се помисли и за българите в чужбина, но нека да се начертаят преоритети и да се бачка, не да се ДРЪНКА!!!

  „В Украйна в момента не се води война. Войната предполага удари по военни обекти и защита на мирното население. Руснаците извършват серия планирани терористични актове с цел да съсипят инфраструктурата и без да ги е грижа за цивилните жертви. Позор!!”
 18. 18 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Поредните глупости на некадърните Бг управници.
  Бг в чужбина са загубени за Вас ЗАВИНАГИ.
  Бг в чужбина се интересуват единствено за своите близки и роднини, останали в Бг. Не им пука за Бг "управници" и поредните им простотии.

  Да бяхте мислили, когато гласувахте "здравни вноски" за неживеещи лица в Бг от десетилетия.
  Да бяхте мислили, когато из консулства и посолства работехте по 2-3 часа дневно, и никой и никъде не можеше да си свърши работата без проблеми.
  Да бяхте мислили, когато отказавахте да издадете удостоверение на Бг гражданин че е Българин с оправданието "такъв документ няма в каталога на посолството".


  Сега е късно. Врете се в собствената си супа.

 19. 19 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 692 Весело

  "с какво те могат да помогнат и да рекламират страната си"


  Един вид "Аз не издържах и избягах, но да знаете колко е хубава, не държава, а райска градина."

  „В Украйна в момента не се води война. Войната предполага удари по военни обекти и защита на мирното население. Руснаците извършват серия планирани терористични актове с цел да съсипят инфраструктурата и без да ги е грижа за цивилните жертви. Позор!!”
 20. 20 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Да бе, да!
  Отношението се вижда най-добре, като направиш справка за здравните вноски! Още има хора, които даже не подозират, че имат "дълг" към...Родината! Значи пише, че лицето го няма в пациентските листи, пък дължи! Как така?! Вярно, излезе закон, но български! Сега трябва да обикаляш полицейските управления да доказваш колко време си бил в България. Те, като имат съмнения, да си направят справка, или да изтрият тия "дългове"!

 21. 21 Профил на Curb Your Enthusiasm
  Curb Your Enthusiasm
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Улеснете отказването от българско гражданство, например в консулството или даже по интернет.

  Сега човек трябва да се върне в България, да ходи до Министерсво на Външните Работи ...., т.е. червените мутри искат за последно още веднъж да се изгаврят с нас.

 22. 22 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално
 23. 23 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  "Нужна е нова стратегия за българите в чужбина, смята Маргарита Попова."

  Оставете стратегията, преди да въведете правила и ред в нещо наглед дребно, но много важно - подбора на дипломатите ни и особено на персонала на посолства и консулства, който е с манталитет на санитарка в българска болница.

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 24. 24 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  Да се дава българско гражданство само на работилите поне 5 години в нашата страна, след изпит по български език, без криминално досие?! Или на инвеститори от български произход - веднага! На "античките" да се дава след публикуване на техните декларации за български произход и клетва пред българската нация, която да носи негативни последствия ако я нарушат....

 25. 25 Профил на Боян Юруков
  Боян Юруков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Бях на срещата с Попова във Франкфурт. Казаха се хубави неща. Дано да има ефект.

  Lipsva.com | Yurukov.net | Crime.bg
 26. 26 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Гж Маргарита Попова като типична българка, убедително говори за неща от които няма представа. Всички българи ли са толкоз прости или само политиците?
  "основата на работата с българите зад граница трябва да залегне както тяхното виждане за развитието на България, така и с какво те могат да помогнат" само за помощи мислите, нещастни мизерници.

 27. 27 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Вие, управляващите, като започнете да се отнасяте към нас като към бели хора, а не към роби, ще предадете най-силното послание и българите в чужбина ще се върнат...поне една част от тях.

  Продължавайте със зулумите, кражбите, демагогията и дивотиите, и не съществува стратегия на света, която да върне когото и да било тук!

  Само приказвате, всички вие, там, от удобните си кресла, а ние знаем - съвсем умишлен е тоя произвол върху българските граждани. Прах в очите не щем, получихме достатъчно....

 28. 28 Профил на Маргарит Пицов
  Маргарит Пицов
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Абе ако подванат и това България съвсем ще фалира.... в самата страна има поне 1000 други работи дет треба да се свършат преди това.... а пък тез хлапета в странство и без това бълг. език няма да нау4ат като хората....

  На спортни състезания с/у Германия не викайте "Бъъългари - юююююнаци" , защото Дойчо разбира "You , nazi!"
 29. 29 Профил на валя стефанова
  валя стефанова
  Рейтинг: 479 Неутрално

  В случая какво може да се каже ,освен -
  "Всичката Мара втасала "!
  Търновлии бяха много впечатлени от словото на вицето.
  Чуха отговори на на най-важните и жизненоважни въпроси за тях,засягащи трудното им ежедневие.След като разбраха,че те вече са оправени ,си отдъхнаха успокоени,че Попова има грижата да оправи като тях и родствениците им в чужбина!

 30. 30 Профил на Антони Де ла Реа
  Антони Де ла Реа
  Рейтинг: 516 Любопитно

  Г-жо Попова, ето Ви нещо наготово (или храна за размисъл).
  Хората отдавна са се самоорганизирали и настояват за своите права, обърнете внимание!
  http://www.facebook.com/#!/groups/212803200303/

  Кой, ако не аз, кога, ако не сега
 31. 32 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1316 Гневно

  Те понеже оправиха българите в България, та се насочиха и към българите в чужбина.

  Щом се повдига изобщо темата, май за пари ше да става дума - току виж измислили начина как да цакат диаспората - я с някой данък върху входящите парични трансфери, я с някоя допълнителна такса при влизане в България.

  Чиста порнография...

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 32. 33 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 907 Неутрално

  Да направят електронно правителство за да не се налага да се ходи по най-малкия повод до посолствата.

  Иначе идеята за училища не е лоша. Достатъчно е да преподават само български език и история за два часа през уикендите - другото децата го учат в местните училища така или иначе.

 33. 34 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Хубава идея на Попова да се помогне на бедстващите в България и бедстващата България от 22 г ширеш се капитализъм по нашите земи !!

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 34. 35 Профил на ds_g
  ds_g
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#28] от "duduka":

  И след още 10 години навън тия "хлапета" пак ще говорят Български език по-добре от теб ......... подванат, дет, треба,тез , нау4ат ....................... а ти в обор ли си учил родния си език?......

  От Всички земни грехове БОГ най-тежко наказва ГЛУПОСТTА!!!
 35. 36 Профил на Маргарит Пицов
  Маргарит Пицов
  Рейтинг: 567 Неутрално

  До коментар [#35] от "ds_g":

  Аз езика си го мога (не е като да не го мога)... ама ми се пързалят нещо пръстите по клавиатурата... и излизат кофти думи.... приеми как има хора, които просто си го могат.... ама понякога не става като хората....

  На спортни състезания с/у Германия не викайте "Бъъългари - юююююнаци" , защото Дойчо разбира "You , nazi!"
 36. 37 Профил на void
  void
  Рейтинг: 217 Неутрално

  едни българи-роднини дойдоха на гости в софия след дълго неидване и така се напражо пошашавиха от разбитите тротъари, от колите по тях, от мръсните коли навсшкъде из центъра, не мисля, че ще дойдат тук пак скоро... та първиш съвет от тези българи в чужбина - ОПРАВЕТЕ СОФИЯ поне ж центъра да изглежда като цивилизован град, поне центъра - пак после си правете СТРАТЕГИИ. Опитайте се да заприличате поне на цижилизована столица, та да не ги е толкова срам да идват тук на гости българите от чужбина

 37. 38 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "да бъдат стимулирани да се върнат и да работят за родината си."
  ...
  Само с мохабети нема да стане, ..бая голямо парче сланинка ша трябва за капана.
  пп: Когато почнем от Родината да им пращаме парички, може да си помислят. Тъкмо ша цъфнат и налъмите.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 38. 39 Профил на Мазен чех
  Мазен чех
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Г-жа Попова забравете най-накрая за т.н. "българи" в чужбина и свършете нещо за все още останалите българи в България, защото тези в България ви избраха и те ви плащат заплатата.
  Българите в чужбина вече са направили своя не лек избор и никога няма да се върнат, а техните деца са всичко друго но не и българчета и няма смисъл да се харчат пари за обучение в чужбина.

  икономист - неграмотник с диплома
 39. 40 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#26:"dissident"]"основата на работата с българите зад граница трябва да залегне както тяхното виждане за развитието на България, така и с какво те могат да помогнат"[/quote]

  Госпожо,
  Време е да си извадите от главата комунистическите простотии. И да разберете че говорите не с роби, а със свободни и независими хора.

  Първо- никаква "работа" не е нужна с никого, и за нищо. Тези неща с "работа" не стават. Това са доброволни контакти, на желаещи да контактуват с Вас. АКО желаят изобщо!

  Второ- не виждам какво има да "работите" със свободни и независими от Вас индивиди. Те не са поискали от Вас да работите с тях. Всъщност, те не искат и да знаят за Вас. Просто и ясно.

  Всеки си носи Родината в себе си по свой, собствен начин.
  В повечето ( да не кажем- болшинството) от случаите това е (са) образ на скъп и любим човек, или скъпи лични спомени. Никой не носи за спомен навън Госпожо, Вашите комични физиономии, още по-малко Вашият идиотски манталитет или кухи щампи.

  Скромните Бг емигранти Ви молят най-почтенно да не "работите" с тях. Или "за тях". Те не желаят да имат нищо общо с Вас. Всъщност.

 40. 41 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Една стратегия за българите в България ще е по-уместна и необходима.

 41. 42 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Човекът започва там, където свършва държавата. .........И понеже държавите упорито отказват да свършат, Човекът трябва поне да има правото да си ги избира.
  Ницше, ...и мъничко от Мани.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 42. 43 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 600 Неутрално

  Горките българи колко грешно мислене имате... Ако нации като еврейската и арменската мислеха като вас ("който се е махнал - махнал, не го занимавайте повече с вашите български глупости", нямаше да ги има.

  А явно има някои от вас, които също не желаят вас да ви има.

 43. 44 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  До коментар [#43] от "blaf":

  Подреди си къщата,дворчето,за да станеш привлекателен.
  С добра дума няма кой да дойде да ти чисти бурените.

 44. 45 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#39:"tel_112"]техните деца са всичко друго но не и българчета и няма смисъл да се харчат пари за обучение в чужбина. [/quote]

  Не съм съгласен че няма нужда от пари за обучение.

  Има доста деца на българи извън България които учат с удоволствие и интерес българският, дори познавам деца на родители от смесен брак които по всякакъв начин търсят контакт с корените на българският си родител.

  Това разбира се е нещо съвсем различно от бълнуванията за помагане които ръси Попова.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 45. 46 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 47 Профил на The Dude
  The Dude
  Рейтинг: 588 Неутрално

  До коментар [#43] от "blaf":
  Явно си или евреин, или арменец или турчин. Свали си кюлотите и се огледай пред огледалото. Ако си забравил от коя нация си може и да си припомниш.

  ПП Ето и една българска поговорка: Храни куче да те лае.

  When I was re-born I realized that it was too late.
 47. 48 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 600 Неутрално

  До коментар [#44] от "xmm":

  И да и не. Ние, българите в България, трябва да подобрим България, но трябва да осигурим възможности за българите в чужбина да останат българи. Имам предвид да направим потенциалната асимилация нежелана. Защото има немалко българи, които емигрирайки от България, се превръщат в представители на чуждия етнос, особено пък децата им - съвсем.

  Освен това, според мен лично емиграцията трябва да бъде ограничавана (уау да, така мисля!), тъй като в повечето случаи тя е в резултат от абсолютно нелогични причини. В повечето случаи емиграцията е просто още един вид човек да изяви консуматорското си мислене (избира си нова държава както си избира прах за пране!). В крайна сметка това води до намаляване на последователите на българската култура, което всъщност води до по-малко антропологично разнообразие.

 48. 49 Профил на Мани (опозиционер)
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 49. 50 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 600 Неутрално

  [quote#47:"The Dude"]Явно си или евреин, или арменец или турчин. Свали си кюлотите и се огледай пред огледалото. Ако си забравил от коя нация си може и да си припомниш. [/quote]

  Аз съм българин. Но не желая да се асоциирам с някои от вас, които също носите това етническо име, но реално не сте българи.

 50. 51 Профил на The Dude
  The Dude
  Рейтинг: 588 Весело

  [quote#49:"Мани"]теле-визор какво означаваше?[/quote]

  When I was re-born I realized that it was too late.
 51. 52 Профил на The Dude
  The Dude
  Рейтинг: 588 Неутрално

  [quote#50:"blaf"]Аз съм българин.[/quote]

  Виждам, че си припомни.

  When I was re-born I realized that it was too late.
 52. 53 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#3] от "ARRI":

  Съглалсна съм ,ако се кандидатираш някога ще гласувам за теб.

 53. 54 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#43:"blaf"]Ако нации като еврейската и арменската мислеха като вас[/quote]
  Тези нации правят всичко възможно за да могат хората от тези нации да се чувстват горди от това.

  Българското Правителство и Бг политически зоопарк от 1944 и насам прави така че, Бг в чужбина да проклинат за вечни времена тъжното, нещастно и мизерно място, където са се родили.

  Малка, но съществена разлика.

 54. 55 Профил на Karla Hanneman
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 56 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#48:"blaf"]Освен това, според мен лично емиграцията трябва да бъде ограничавана (уау да, така мисля!), тъй като в повечето случаи тя е в резултат от абсолютно нелогични причини. В повечето случаи емиграцията е просто още един вид човек да изяви консуматорското си мислене (избира си нова държава както си избира прах за пране!). В крайна сметка това води до намаляване на последователите на българската култура, което всъщност води до по-малко антропологично разнообразие[/quote]

  ХАХАХАХАХАХАХАХ развесели ме!

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 56. 57 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#25:"Боян Юруков"]Бях на срещата с Попова във Франкфурт. Казаха се хубави неща.[/quote]
  Ако с "приказки" можеше да се строи държава. Или отношения между държавата и нейните граждани, Бг щеше да е Швейцария досега. Толкова приказки се изприказваха.

  Но нищо не се свърши.
  Та затова е и този хал.

 57. 58 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1316 Гневно

  Тази си няма и представа как ни третират по Консулствата и Посолстват на Република България.

 58. 59 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#45:"NPaine"]Не съм съгласен че няма нужда от пари за обучение. [/quote]
  Нищо не искам от тях.
  Нищо.
  Стига ми че на всеки 5 години плащам гроба на родителите си за поредните "вечни времена".
  Стига ми че се опитват да ме доят по повод и без повод, с мазни усмивки, и още по-гадни действия.

  ДА вървят по дяволите!

 59. 60 Профил на Мазен чех
  Мазен чех
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#45] от "NPaine":

  Мойте наблюдения са че 90% от децата на българи в чужбина не знаят български. Не го казвам с лошо чувство, даже е логично. Но е глупаво от наша страна да ги броим за българи след като те не са такива.

  икономист - неграмотник с диплома
 60. 61 Профил на Любо
  Любо
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Българите в чужбина превеждат годишно към 1 милиард евро в България свежи пари. Без тях валутния борд отдавна да е заминал. Така че, моля по-полека за това кой колко плаща. Българските граждани в чужбина са над един милион и те имат същите права и задължения, както тези в България. Напълно нормално е президента на Р България да се интересува от тези хора.

  Любомир
 61. 62 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#60:"tel_112"]Но е глупаво от наша страна да ги броим за българи след като те не са такива.[/quote]
  Ти каква работа имаш, за да "броиш". Да не би да си кондуктор, и да те лъжат гратисчии?? че броиш раята в трамвая? или?

  Кой какъвто си се чувства, си е дълбоко негова ЛИЧНА работа.

 62. 63 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1107 Любопитно

  Маргаритке, а да вземете да престанете да раздавате българско гражданство, а?

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 63. 64 Профил на toniarisa
  toniarisa
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Оставете ги хората на мира, никой от тях не е отишъл в чужбина от ДОБРО. Не им стига, че трябва да се се справят в чужда обстановка, да се чудят как да помагат на роднините си които мизерстват в РОДИНАТА НИ, а на всичко отгоре и правителството иска да ги контролира. Родината е там където се чувстваш добре и си спокоен за близките си.

 64. 65 Профил на Любо
  Любо
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "Но е глупаво от наша страна да ги броим за българи след като те не са такива. " И как реши, че не сме българи? И защо точно ти ще решаваш? Ходил ли си в казармата?

  Любомир
 65. 66 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#25:"Боян Юруков"]Казаха се хубави неща.[/quote]
  Kaкви?

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 66. 67 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#48:"blaf"]уау да, така мисля![/quote]
  Уау! Ти направо както си тръгнал ще въведеш изходните визи като Лукашенко!
  А уж мязаше на човек със всичкия си.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 67. 68 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#60] от "tel_112":

  Откъде са ти наблюденията, че дразниш леко?
  Аз пък виждам като си дойдат моите приятели, че децата им си знаят отлично български. Това от щатите и Испания.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 68. 69 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Ако управниците са кадърни и държавата " влезе в релси",хората да се позамогнат... - избягалите сами ще се върнат!

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 69. 70 Профил на Антони Де ла Реа
  Антони Де ла Реа
  Рейтинг: 516 Любопитно

  Всички говорят за "българите в чужбина" като за нещо имагинерно, като за една обща маса, без лица, без имена, без история... а това са множество хора, всеки със своето име и лице, всеки със своята история.

  http://www.facebook.com/profile.php?id=1174991425#!/media/set/?set=a.1195833694060.2031555.1174991425&type=3

  Кой, ако не аз, кога, ако не сега
 70. 71 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#40] от "panzerino":

  Много добре казано.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 71. 72 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#68] от "Росен":

  Ами децата много лесно се впечатляват. Като са малки и покрай мама и татко говорят и разбират български, но като поотраснат и лятото в България вече не звучи така привлекателно за тях. Две лета като пропуснат и вече с езика се затрудняват, по-лесно им е на английски или испански. В резултат - по станциите плажовете и сладкарниците, по трудно комуникират с връстници и това ги изолира още повече заради което се прибират с не толкова ярки впечатления от България. В резултат - идват все по -рядко а мама и тати предпочтитат да дадат $1500 за летен лагер с училище, храна, охрана и образователни излети, вместо за самолет до тоя ... тая страна.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 72. 73 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  До коментар [#18] от "panzerino":

  Глупости приказваш! Загубени били завинаги! Това е твето изкривено мнение по въпроса. Лично съм живял в чужбина с години и мога да ти кажа колкото и да са зле властите в БГ това си ти е родината и има нещо в душата което е свързано с нея ВЪПРЕКИ всичко. Затова ли сме оцеляли 1300 + години? Ако всеки заминал за чужбина по време на турско не е милеел за България, най вероятно щяхме да сме още вилает.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 73. 74 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  [quote#60:"tel_112"]90% от децата на българи в чужбина не знаят български. Не го казвам с лошо чувство, даже е логично. Н[/quote]

  Мисля, че нито е логично, нито е вярно. Съотношението знаещи-незнаещи засега е по-скоро обратното. Колкото и странно да изглежда, българските неделни училища явно помагат при занемарените случаи. Там, където родителите се вземем в ръце навреме, проблеми няма.
  Вярно обаче е друго - тези българчета в чужбина, които никога не са ходили на българско училище в България, четат и пишат по-бавно на български, и това е нормално.

  Друг е въпросът, че ако нашата държава не се вземе в ръце за много по-стабилна подкрепа на нашите училища в чужбина, след 10-15 години ще имаме проблем с езиковото ниво на децата с родители-българи.
  Затова е необходима стратегия, която да се следва независимо от властовите промени.

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 74. 75 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  До коментар [#60] от "tel_112":

  това е наша вина - нямаме добра инфраструктура като да кажем гръцките или еврейските общности в чужбина. Много е важно поне едно неделно училище и поне една църква да има.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 75. 76 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#72] от "Десен":

  Да. И това е вярно. След 16-тата им година вярно е така.
  И това видях, но български си знаят.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 76. 77 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#73:"Пешката"]Ако всеки заминал за чужбина по време на турско не е милеел за България, най вероятно щяхме да сме още вилает. [/quote]
  Ако не бяха толкова хиляди чужди граждани да си положат костите за Бг свобода... Левски го предадоха Българи, па макар и турски шпионин.
  Бг нямаше нито своята 1958, нито своята 1968.
  Затова сега и търпи комунистическата паплач или комичният вариант на Българи, наречен - Бг "управляващи". Последните, нищо по-различно от клоуни в треторазряден цирк.

  Истините да се кажат. За пореден път.

 77. 78 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#73:"Пешката"] Загубени били завинаги![/quote]
  Напротив, прав е. Загубени са безвъзвратно.
  Особено тия които трябват на страната - активните, реализиращи се, кадърните, образованите и инициативните. Щом вземат ипотеката и казват чао и повече за България не щат и да чуят. Че и за какво? Който може да се интегрира културно няма да седне да хленчи за българщината и прочее глупости. Отвън осъзнаваш нашия етнос колко малко може да предложи.
  Едно възрождение и това е всичко с което можем да се похвалим. С нищо друго.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 78. 79 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#76] от "Росен":

  Каква ти 16-та? След пети клас там вече за България никой не ще да чуе.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 79. 80 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#79] от "Десен":

  Е тук практиката такава беше.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 80. 81 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Нищо лошо не казва М.Попова, по-скоро абстрактно.. Само дето на фона на живота на българите в България и управията там думите и отключват обилния ни български цинизъм и задължителното оплюване.
  Нека всеки говори за себе си.. Аз лично очаквам нещо много конкретно и практично ( като начало..) от сегашното правителство. За мен "нова стретегия" е да ни организирате най-сетне електронно гласуване, г-жа Попова ! Иначе спирам да гласувам и плащам за транспорт, колкото и да ми е мила България ! Въпроса е има ли правителството на Б.Борисов достатъчно воля и кадърност за това ?! Не съм сигурна.
  Имате ли волята за това и кадърни ли сте да го осъществите най-сетне ?!

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 81. 82 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#78:"Десен"]Щом вземат ипотеката и казват чао и повече за България не щат и да чуят. [/quote]
  Каква "ипотека" бе човек? Това ли ни отдалечава от Бг?

  Картината, която представлява днес Бг, ни отдалечава от нея.
  Хората, които виждаме в Бг, и които са, или тъжна картина на ужасна мизерия, или хора от които сърцето ти се къса, но не можеш да го кажеш. И не смееш даже да си го помислиш, защото се касае за хора, които обичаш.

  Красотата на България в контраст с клоуни като Дянков, Борисов, и чисти углавни престъпници, каквато е цялата комунистическата котерия- това ни отдалечава от България.

  "Ипотеката"... плоско братче. Плоско.

 82. 83 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  "На първо място трябва да научим повече за българите в чужбина,"


  Това са май първите и по-свестни мисли.Досега само недомислици...

 83. 84 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 995 Весело

  "На първо място трябва да научим повече за българите в чужбина, защото те са от различни поколения, емигрирали са по различни причини и са се интегрирали по различен начин"

  Това изклазване е като откритието на топлата вода - епохално смешно)))

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 84. 85 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 995 Любопитно

  До коментар [#83] от "popovski31":

  Къде намираш смисъл, Друже?
  Та това са бла- бла- бла .....и нищо повече.

  Аз зная за стратегии, как една държава се грижи за родните си, когато се върнат в родината си.

  Но за първи път чета за стратегии, как една вицепрезидентка точи зъби да използва родните си из чужбината....

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 85. 86 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#82:"panzerino"]Това ли ни отдалечава от Бг?[/quote]
  Да, децата, живота в нормална страна, с нормални приятели, съседи, и ипотеката да. Домът, семейството и подобни неща. Това е родината на съвременния българин с популярните епикурейски схващания.
  Я влез в някое английско, немско, френско или испанско издание и ми посочи статия с над 100 коментара под нея. Това не ти ли дава една идея до колко изкривено подобие на общество сме?
  И тая лелка щяла да прави така че задграничните да рекламирали страната си... Смех.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 86. 87 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#72] от "Десен":

  Общо взето е така ,забелязала сам го с моята дъщеря ,като не отиде в България една година и почва да бърка думите на български.А за лагерите си прав.

 87. 88 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#74:"Мими"]Колкото и странно да изглежда, българските неделни училища явно помагат при занемарените случаи. [/quote]

  Не знам как е в другите градове. В Париж българското училище е създадено и се развива само благодарение на ентусиазма на директорката и учителките. Един Възрожденски ентусиазъм.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 88. 89 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#87] от "nicoleta":

  Ами тъй ами. И за какво да го социализираш детето в България след като не планирате да живеете в нея?
  Просто няма смисъл. По-добре да си изкара едни чудесно лято с приятелчетата от училище, отколкото да го мъкнеш тука по баби и дядовци.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 89. 90 Профил на kalo_7
  kalo_7
  Рейтинг: 410 Неутрално

  "Нова стратегия..."
  Вие опрвете държавата и помислете за хората в нея, първо...

 90. 91 Профил на JR Ewing
  JR Ewing
  Рейтинг: 419 Весело

  Неочаквано добри коментари за тая "служебна" статия )

 91. 92 Профил на JR Ewing
  JR Ewing
  Рейтинг: 419 Весело

  По подобие на немския Гьоте Институт, може да помислим за Бойко Институт.

 92. 93 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#34] от "USSR":

  Капитализмът не е лъжица за устата на хора, които се назовават СССР, без някой да ги принуждава.
  Капитализмът преуспява в страни с умни граждани!

  The best way out is always through Robert Frost
 93. 94 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Като се самообесите, самоизнасилите, и самонакажете в изгнание, ние сами ше се върнем, бейби !

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 94. 95 Профил на lucky_07
  lucky_07
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Трябва да има нова стратегия за българите в чужбина. И гърци, и румънци, и евреи, и турци имат стратегия за сънародниците си в чужбина. Ние сме закъснели, както винаги. Я вижте напоследък как Румъния се интересува за сънародниците си в Сърбия и България! Разумно е да се работи в посока откриването на повече български училища в чужбина, а също и да се съдейства на сънародниците ни, ако имат пречки от държавата в която живеят, при изграждане на бг църкви.

 95. 96 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#93:"Realistka"]До коментар [#34] от "USSR":

  Капитализмът не е лъжица за устата на хора, които се назовават СССР, без някой да ги принуждава.
  Капитализмът преуспява в страни с умни граждани! [/quote]
  ++++++++

  Е много хубава си му го казала,но важи не само за него ,а за всички които са свикнали Партията и Държавата да се грижат за тях.

 96. 97 Профил на Любо
  Любо
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "На първо място трябва да научим повече за българите в чужбина, защото те са от различни поколения, емигрирали са по различни причини и са се интегрирали по различен начин"

  Аз това го превеждам така: председателят на Държавната Агенция за Българите в Чужбина, г-н Росен Иванов, да си подаде оставката. Време беше, той е протеже на Първанов. В чужбина ДАБЧ е известна като най-голямата българска туристическа агенция.

  Любомир
 97. 98 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 586 Неутрално

  [quote#0:"Заглавието"]Нужна е нова стратегия за българите в чужбина, смята Маргарита Попова[/quote]

  Госпожо Попова,

  Като един българин в чужбина, смея да Ви уведомя, че аз като такъв не зная да има стара стратегия за такива като мен. Също смея да ви предложа да не хабите сили за "нова" стратегия, по простата причина, че ние тук си имаме достатъчно политици, които правят разни стратегии.

  Аз лично нямах нищо против детето ми да израстне в родината си, но след 10- тина години на прилагане на разни стратегии от БГ- политиците разбрах, че така няма да стане. Последното го разбирайте, че аз лично съм преситен от български стратегии- благодаря за което.

  Вместо това- наистина помислете с какво да подобрите живота на хората, които са в БГ. Съхранете силите си за тях- в крайна сметка те са Ви избрали.

  И накрая- уверявам Ви, че въпреки бъзика, който БГ- политиците си правят с народа, нас- българите в чужбина- ВСЕ ОЩЕ НЕ НИ Е СРАМ, че сме българи. И когато можем, доколкото можем- рекламираме родината си. Без Вашите стратегии.

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 98. 99 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 903 Неутрално

  "и да бъдат стимулирани да се върнат и да работят за родината си."

  Да се разбира "и да се върнат и да работят за робовладелците си."
  Е да,ама те скъсаха синджира,и не искат да се връщат,че да ви носят на гръб.
  Започнахте ли да се сещате, какви ги натворихте за 20-на години.
  Късно е чадо вече!Така я съсипахте родината си,че не знам как ще се оправя.
  Късно е да помислите,дори и за аборигените ,дето сме тук! Да бяхте мислили по-навреме!Ама то от лапане не остана време за мислене!
  Твърде е късно!

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 99. 100 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 903 Неутрално

  [quote#93:"Realistka"]Капитализмът преуспява в страни с умни граждани! [/quote]

  А бе,поне в страни с граждани!Умни или не.Ама в страни със селяндури...

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK