Миньорите в Мадан получиха заплатите си

Миньорите в Мадан получиха заплатите си

© Юлия ЛазароваСлужителите на ГОРУБСО Мадан вече са получили заплатите си, забавени от досегашния собственик "Интертръст". Това съобщи ред агенция "Фокус" председателят на стачния комитет в дружеството Румен Каров.


Плащането стана възможно в почивния ден след като премиерът Бойко Борисов помоли банките да извършат извънредно превода.


Сумата е осигурена от бизнесмена Николай Вълканов, който е собственик на ГОРУБСО - Златоград. Снощи в Министерството на икономиката беше подписано споразумение с Вълканов, който пое активите и пасивите на дружеството от досегашния собственик "Интертръст" на Валентин Захариев.
ГОРУБСО Мадан и концесията за добив вече ще се управляват от обединението "Върба Батанци" АД, чиито акционери са "Минстрой Холдинг" и КЦМ Пловдив, съобщи Вълканов.


По-рано днес министърът на икономиката Делян Добрев поясни пред "Дарик", че държавата се е ангажирала с посредничество при смяната на собствеността заради отговорността, която е поела при предоставянето на концесията на Захариев.


миньорите стачкуват от 2 март заради забавени заплати в голям размер и лоши условия на труд.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (69)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 792 Гневно

  Плащаш заплата - заобикаляш конкурса за продобиване на концесия.

  Безценно!

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 2. 2 Профил на Едно_Българче
  Едно_Българче
  Рейтинг: 583 Любопитно

  Колко от заплатите си точно са получили? Последно имаше спор по този въпрос.
  И някой може ли да ми обясни как е възможно толкова бързо да се развали договора за концесия, дори и нарушен от едната страна и в него веднага да "скочи" нов партньор? Някак си не ми звучи много редовно.

  Fortuna favet fortibus!
 3. 3 Профил на greenhrast
  greenhrast
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  А бе я питайте хората ...
  Сит на гладен не вярва :/

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 4. 4 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 528 Неутрално

  До коментар [#1] от "Dorian Gray":

  Съдебни процеси с години за разваляне на концесията , докато хората си чакат заплатите в регион , в който няма на какво друго да разчитат за препитание освен миньорството по - добре ли е ????!!!!!

 5. 5 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#2] от "Едно_Българче":


  До коментар [#1] от "Dorian Gray":

  Не е придобил концесия, а е купил дружеството - концесионер, дяловете или акциите му ... не правите ли разлика ?
  И това, в тази ситуация, е най-доброто решение, щом се е намерил купувач ... кой знае на каква цена обаче /извън официалната/, при какви компромиси, и защо се е стигнало дотук ... и не само там, в ОЦК май е същото ...
  Но какво да се питаме - това е бившият партиен секретар на Кремиковци ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 6. 6 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1164 Весело

  Понякога се чудя дали не сме бананова република, друг път съм напълно сигурен.... Няма съд, няма санкции, няма ревизия, няма конкурс за концесия, но пък има клоунада с главен развлекател дженръл Бандитов (Уго Чавес е доста по-ниска топка).

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 7. 7 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 950 Любопитно

  Как се прави ?!
  ПИБ е финансирала цялата сделка за "Кремиковци"
  Икономическият министър доволен от развръзката
  Независимо, че сделката е станала чрез подставено лице, министърът на икономиката Трайчо Трайков е доволен от цялостната развръзка.
  Според него важното е, че "работниците получават парите си, НАП получава 80 милиона лева, слага се край на тази агония в софийското поле".
  "80% от площадката ще се изчисти. Ще имаме едно действащо предприятие, отговарящо на всички екологични норми, което вероятно ще има около хиляда работници. Ето това са хубавите неща", заключи Трайков.
  Той съобщи, че вече се е срещал с представители на купувача, които са му разказали за плана си за комбината. "Оптимист съм, че от тази сделка ще излезе нещо хубаво”, каза министърът.
  "Всичко, което представлява около 20 % от територията на "Кремиковци”, ще бъде възродено като една действаща мощност. Първо обаче трябва да минат съответните екологични процедури с Министерството на околната среда и водите и след като бъде издадено комплексно разрешително”, поясни той. Тази мощност щяла да работи със суровина само от площадката на "Кремиковци” в следващите три години, тоест ще преработва останалите мощности, които ще бъдат нарязани за скрап.
  "Служителите получават дължимите си заплати, около 56 млн. лева. Много хубавото е, че държавата в лицето на НАП ще получи около 80 млн. лева”, каза още икономическият министър.
  http://www.mediapool.bg/%D0%BF%D0%B8%D0%B1-%D0%B5-%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D1%86%D1%8F%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%86%D0%B8-%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%8A%D1%87%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%89%D0%B5-%D0%BD%D0%B8%D1%89%D1%8F%D1%82-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%87%D0%B0-news178384.html

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 8. 8 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Надявам се никой не е забравил,че Николай Вълканов е бивш вицепрезидент на Мултигруп, който наследи най-голямата част от активите на мутро-комунистическата групировка.
  През последното десетилетие Вълканов е тясно свързан с Ахмед Доган който осигурява както политически чадър над бизнеса му, така и участие в крупни инвесиционни проекти на държавата като например язовир "Цанков камък".За това си сътрудничество Доган беше нвъзнаграден с прословутия хонорар от над 2 млн.лв.
  Сделката с "Горубсо Мадан" покровителствана от Борисов, за сетен път демонстрира по недвусмислен начин тясната му обвързаност с олигархичните кръгоне възникнали след 10.11.1989 г. от комунистическата номенклатура и Държавна сигурност. Не случайно един от малкото останали печеливши сектори в икономиката какъвто е рудодобива се прехвърля не по пазарни механизми под контрола на един от бившите "мултаци". Макар и задкулисно тази сделка се е осъществила с протекцията на Ахмед Доган,като по тизи начин се затвърждава партньорството му с премиера Борисов, чието начало бе поставено,чрез предоставяне на контролираната от ДПСм едийна група на Ирен Кръстева,делян Пеевски и Цветан Василев в услуга на правителствената пропаганда.

 9. 9 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Снимката е култова!

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 10. 10 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  [quote#8:"bate_Ventzi"]Макар и задкулисно тази сделка се е осъществила с протекцията на Ахмед Доган[/quote]

  Това е очевидна близост от ден първи на ГЕРБ в парламента. Рабира се тези неща се правят "тайно", само от врем на време се случва нещо като с Булгартабак и сега ГОРУБСО, защото е твърде голямо, за да се скрие...

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 11. 11 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 950 Любопитно

  Брюксел и ЕС да вземе да разпусне бившите соц. държави и да ги поеме под свое управление както Италия прави с мафията.
  "Разпускат 7 италиански общини заради връзки с мафията
  http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4672731
  Сега отново е призован да се намеси президентът Наполитано, защото по закон той трябва да подпише указа за разпускане на общинските съвети, уличени във връзки с организираната престъпност.

  На тяхно място ще бъдат назначени извънредни тричленни комисии, които се подбират между магистрати и висши служители на вътрешното министерство. Те ще управляват общинските дела за срок не повече от две години до произвеждането на местни избори."

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 12. 12 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Плащането стана възможно в почивния ден след като премиерът Бойко Борисов помоли банките"
  Велик е Бойко! Айде сега да намериш и лекарствата за онкоболните, има цял ден и половина до понеделник..после ше ти дадем и другите задачи))))

 13. 13 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 583 Весело

  Добър ден за маданските кръчмари

 14. 14 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1316 Весело

  Хубава новина...но както знаем добрата новина не е новина...затова давайте да я понамацате малко...

  الرجل الكبير
 15. 15 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#13] от "elevation04":

  Що, и клиентите ще се почерпят ... до следващия път ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 16. 16 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 583 Неутрално

  от изборите насам, след рамото на Доган за Плевнелиев с изказването за целувката, герб играят плътно заедно с дпс
  ама много плътно

 17. 17 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 950 Весело

  ДПС за Бойко: Да се свети името Му, да е ярко сиянието Му !!!

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 18. 18 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#10] от "spas27":

  [quote#10:"spas27"]Това е очевидна близост от ден първи на ГЕРБ в парламента. [/quote]

  Взаимоотношенията между Доган и Борисов са много интересни. За публиката тяхното начало бе поставено с онова прословуто изказване на Доган преди изборите през 2009 г. когато пред угрозата от недостатъчно убедителна победа ГЕРБ нямаше да може да състави самостоятелно правителство, то успя да мобилизара вота в полза на Борисов.
  За да се подържа пред избирателите театралната "ненавист" на премиера към тройната коалиция и нейният мандатоносител в парламента ДПС са категорична опозиция на правителството, а ГЕРБ макар и голословно продължава да се оправдава с лошото предишно управление. Голословно, защото ГЕРБ и Борисов на практика не предприеха НИКАКВИ мерки ,както бяха обещали предизборно, срещу министрите на ДПС като Емел Етем, Нихат Кабил,Джевдет Чакъров и др.
  В отговор на задкулисното сътрудничество, изградената от ДПС медийна империя "Нова медийна група" и нейният флагман ТВ7, наеха за шеф на новините и публицистиката, известния с продажната си квазижурналистика, приятел на министър-председателя, - Николай Бареков /Дудука/, който от сутрин до вечер неуморно възхвалява историческите успехи на правитеилството довело страната ни до най-ниската точка в икономическото и развите от времето на Жан Виденов насам.

 19. 19 Профил на نجمة الصباح
  نجمة الصباح
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#8:"bate_Ventzi"]

  Надявам се никой не е забравил,че Николай Вълканов е бивш вицепрезидент на Мултигруп[/quote]

  А аз се надяам, че никой няма да забрави олигарха на СДС Валентин Захариев закупил Кремиковци за 1 лев и без да направи инвестицията по договора за продажба го продаде за 100млн под благосклонния поглед на теменужката от Драгалевци, а сега и тази компания фалира....за разлика от него фирмите на Николай Вълканов са в цветущо положение

 20. 20 Профил на pezar
  pezar
  Рейтинг: 479 Неутрално

  От такива хубави новини България скоро няма да я има.

 21. 21 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#11] от "Gouverneur général":


  [quote#11:"Gouverneur général"]Брюксел и ЕС да вземе да разпусне бившите соц. държави [/quote]


  За другите соц. държави не знам, но за България това като,че ли вече е задължително.На мен вече не ми се живе в накяква фасадна милиционерска демокрация. Годините напредват , а с тях и надеждите ми,да поживея поне малко време в една прилична и уредена държава.
  Страната се управлява като пожарна команда. Непрекъснато възникват някакви проблеми,които "на пожар" тръгват да се решават от премиера-слънце, вместо да създават такива правила,които да намалят кризисният начин на преодоляване на проблемите за сметка на системния.

 22. 22 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 950 Любопитно

  "- Господин Фосколо, как ви изглежда България днес. От гледна точка на демокрацията, на състоянието на гражданското общество, а не магистрално?
  - България изглежда като абсолютно преуспяла перестройка. Това беше целта на перестройката – не да изгради демокрация, а просто да позволи на режима да продължи своето съществуване. Защото в Москва бяха разбрали, че той ще рухне с гръм и тежки последици. Този сценарий се провали в Полша, в Германия, в Чехия, в Унгария. Не успя и в балтийските републики. За съжаление успя на две места – в Русия, където КГБ се върна на власт след малкия епизод „Елцин” и в България, където същата власт, същата номенклатура, същите служби си остават на власт под маската на демокрацията. И си правят каквото си искат, въпреки че сме в ЕС, въпреки че там има съвсем други ценности и правила."
  http://kjelqzkov.log.bg/article.php?article_id=106740

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 23. 23 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#19] от "esssee":


  [quote#19:"esssee"]а разлика от него фирмите на Николай Вълканов са в цветущо положение [/quote]

  Николай Вълканов и Мултигруп , чрез фирмата "Интрестийл", първи се впиха като пиявица във вимето на Кремиковци. За разлика от Захариев, обаче те стояха ни изхода и на входа на предприятието като само прибираха печалбата от доставките и от продажбите без да си цапат ръцете и да носят каквато и да било отговорнот за развитието на предприятието.
  По него време Ахмед Доган вдигна първата си сватба в хотела на Мултигруп в курорта "Св.Константин и Елена", край Варна (т.н. шведски хотел), която протече под патронажа на Илия Павлов-Зъбчето.
  Когато се казва,че Захариев е придобил Кремиковци за 1 лев, би следвало да се каже,че тогава предприятието имаше пасиви под формата на задължения към БДЖ,Булгаргаз,НЕК и др. за стотици милиони долари, които бяпо поети от копувача.
  Разбира се това не означава,че Захариев е положителен герой. Той е една странна птица която така и не се разбра много-много от къде изплува и кога я докара до там да купува най-големите металургичнипредприятия в България.Без съмнение и той е кукла на конци, както и останалата част от назначената ни олигархия.

 24. 24 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#9:"Thermobee"]Снимката е култова![/quote]

  На кукла ми мяза.
  Сега миньорите ще се напият от мъка защото тия пари няма да им стигнат да си платят всички борчове и ще почнат здраво бачкане в ползу олигархии а след изборите към ГОРУБСО - Мадан ще намине някой нов Варнаджиев.
  Дано да греша но като видях по ТВ - то на какво дередже е фабриката а и с възраждането на Мултигрупата направо я отпиши.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 25. 25 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 792 Любопитно

  До коментар [#4] от "yokicha":
  До коментар [#5] от "deepdp":  Това е най-интересната част от цялата маневра.

  С оправданието, че плащат заплати (което си е много малък финансов ангажимент) се придобива предприятие с огромен потенциал. Ние знаем ли в детайли какво е финансовото състояние на "Интертръст" и в частност ГОРУБСО Мадан? Не знаем! Щото не забравяйте, новият собственик поема и активите, а не само пасивите.

  Ами ако при евентуален конкурс се намери някого който да плати повече пари за концесията? И да се ангажира с повече инвестиции? Пропускаме всичко това, само и само да се платят заплатите на хората. Което си е малко или много популизъм.

  А какво ме кара да се съмнявам? Ами вчера Цецко заяви, че вече има избрани строители на новите къщи в с. Бисер. Каква е схемата ли? Ами с оправданието, че обществената поръчка ще забави строежите, се минава по съкратена процедура в рамките на 10 дни, за която са подготвени само 2 фирми. И не се изненадвайте, че тези фирми са готови с проекти, защото това са същите фирми, които са... бутнали старите наводнени къщи.

  Кметицата на с. Бисер: "Хората ще ни обесят ако се забавим със строежите"

  И за да не ни "обесят" погазваме Закона за обществените поръчки.

  Открийте разликите.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 26. 26 Профил на نجمة الصباح
  نجمة الصباح
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#23] от "bate_Ventzi":

  Не те знам от къде го копираш това, но фирмите на човека вървят и най малкото плаща заплатите на работниците си.... Хората не бяха получавали заплати и нямат какво да ядът, а на сините зомбита като тебе Мултигруп им е в главата...по същия начин мисли и лидера на сектата който по същия начин се рее в небесата и си припява рефрена : " кой не скача е червен"...и после се чудите защо сте маргинали които имат единствената цел - да прескочат 4% и нямате абсолютно никаква политическа тежест...

 27. 27 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 528 Неутрално

  До коментар [#25] от "Dorian Gray":

  Плащането на заплатите е следствие на това , че нова компания е придобила всички активи и пасиви на концесионера на мината. Няма нищо ненормално , има компания която е концесионер и ако държавата поиска разваляне на концесията , ще има съдебни дела , протакащи се с години и работниците може и никога да не си получат дължимото.Вместо това новата компания влиза на мястото на старата за периода на концесия. Най - големите печеливши са работниците , а държавата не е ощетена по никакъв начин.
  А това за Бисер са пълни глупости.
  Не забравяй , че там живеят или искат да живеят живи хора , които въобще не ги интересува кой ще им възстанови жилищата по възможно НАЙ - БЪРЗИЯ начин.

 28. 28 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 950 Любопитно

  Главното командване на КГБ, наследник на Соц. интернационала, в България - Николай Вълканов ДПС
  http://www.hotelyastrebets.bg/main/home.php?lang=_bg
  "Добре дошли в един по-добър свят!

  Хотел Ястребец Уелнес и Спа е първият хотел в България - част от веригата Small Luxury Hotels of the World.

  Small Luxury Hotels of the World включва над 400 независими хотела в повече от 70 страни, подбрани по своята ексклузивност и качество на услугите."

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 29. 29 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 792 Любопитно

  До коментар [#27] от "yokicha":

  Много добре разбирам, че миньорите си искат заплатите. Както и хората къщите. Всеки иска нещо. Аз също - да се спазват принципите и законите. Безкомпромисно, без изключения.

  В случая държавата не е виновна пряко за бедите на хората, но с лозунга за тяхното добруване, се заобикалят закони. И се харчат мои и твои пари и се копае от нашите мини Още повече се тревожа като знам кои фирми ще строят в Бисер и кой придобива мините в Мадан...

  Видиш ли, утре със същия мотив, щото хората от Пиринския край искат "Струма" сега и веднага, ако ли не ще бесят.... може и там да минем без конкурс...

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 30. 30 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  Пак Боко тиквата да свърши работа! Ония нарциси Първанов и Станишев са само по приказките!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 31. 31 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#1] от "Dorian Gray":

  Не позна това е практиката на ГЕРБ измами и мошенгии ..

 32. 32 Профил на kotrag
  kotrag
  Рейтинг: 479 Весело

  ''..че държавата се е ангажирала с посредничество при смяната на собствеността .....''

  Не стана ясно как само я смениха тази собственост за няколко часа докато си пият кайвето с Боко Африкански... Сигурно адвокатите и нотариусите са им отишли на крака...

  Както и да е, сега с ''новия'' собственик да разбираме, че работата шъ върви, рудата шъ съ копай и шъ има пари за заплати, данъци и соц. осигуровки.... Ми тъй де, то за какво друго е предприятието...

 33. 33 Профил на g1barko
  g1barko
  Рейтинг: 583 Весело

  До коментар [#30] от "lz2":

  Свършил я е....както кучето на нивата

 34. 34 Профил на mihluzin
  mihluzin
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Да видим какво ще стане с тези концесии. Рудодобива е основен поминък за общини като Мадан и Рудозем... http://www.rodopchani.eu/view.php?id=129

  Когато всички мислят еднакво, значи че никой не мисли достатъчно!
 35. 35 Профил на pipeto
  pipeto
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Преди три -четри дни написах, че нещата в Мадан са манипулирани и някой чака зад ъгъла за да лапне концесията. Оказах се прав. Според мен това е заплащане за ДПС подкрепата за президентските избори.

 36. 36 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 915 Неутрално

  Може и да е добре за поредните стачкуващи за заплати работници, но също така е и нещо друго, също поредно за държавата: позор! Почивни дни, молби към банките, незабавни парични преводи? Някой да ми посочи поне един такъв случай, пък може и на Марс да е станало. Ей, хора от "Горубсо" и други бъдещи на този хал, да мислите, когато гласувате и да помните чий задник ще целувате. Еба ти жалката държава! Територията МУ! Прости сте братя българи, много прости! Гладът не е извинение!

 37. 37 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Боже колко елементарно могат да се подвеждат хората! Направо всичко е свръх естествено. За два дена се прехвърля цяло предприятие (не коментирам задлъжнялостта му към работници и държава) с всичките юридически и административни процедури?!? През това време публично и лично министъра на финансите заплашва собственика с повсеместни проверки ?!? Ами мурите точно това правеха в най-силните си години. Заплахи и рекет. Ами ако Захариев е читав в останалия си бизнес, трябва ли да се притеснява? Ако пък не е читав, след сделката значи ли че министъра няма да го проверява? Има ещо ужасно безумно в тази сладникава история. Кукловодите разиграват поредния етюд в пиесата разграбване на България и елементарната публика (извинете ако не сте от нея) започва буйно да ръкопляска на извънземния и надарен главен герой. Щели да им дадат заплатите в извънработно време ? От частни банки ? Защо? Ще умрат от глад за два дена след като са търпяли с месеци, че и година? Моля ви. Припомням си и как беше прехвърлена пак за един ден собствеността на банката станала "собственост" на Цветелина Бориславова? Припомням си бързите сделки с Кремиковци, Булгартабак и т.н.Все извънземни истории ??? Боже, повече от тъжна работа. Направо ми се повръща и ми е обидно колко тъпи ни изкарват.

 38. 38 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#37:"paolo51"]Ами ако Захариев е читав в останалия си бизнес, трябва ли да се притеснява? [/quote]
  Много трябва да се притеснява, много!!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 39. 39 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 950 Любопитно

  До коментар [#37] от "paolo51":
  Не се заблуждавай, работниците не са били гладни, а доста добре платени в тоя театър за прехвърляне собственост от един на друг. Ролята на В. Захариев е като на РМД та, да се превърти собствеността, да се заметат следите на истинските крадци и истинските "собственици" да го получат без пари с 1 млн. за заплати .

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 40. 40 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  Вместо да плюем, нека кажем браво. Да, има задкулисни уговорки, нещо е обещано..... но и аз бих отишъл на работа в събота, ако ще помогна за изплащането на заплатите. Но това не е било необходимо, просто се внася от дежурните в сетълмента на банките масивите с информация, списъци на хора, кодове за карти... и след 3 часа чрез Бориката си теглят парите.
  Няма Марс, няма Венера, така трябва да се прави. Е утре Боко на площада в Мадан ще обира овациите, заслужава ги.

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 41. 41 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  [quote#25:"Dorian Gray"]Ние знаем ли в детайли какво е финансовото състояние на "Интертръст" и в частност ГОРУБСО Мадан? Не знаем! [/quote]

  Не е вужно и да знаете, нито сте Правителство, нито имате пари да платите неплатените заплати, нито движите някакъв бизнес близък до този....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 42. 42 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  [quote#30:"lz2"]Пак Боко тиквата да свърши работа![/quote]
  Тук си пределно точен.... а идват избори......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 43. 43 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1024 Весело

  Като последно - банкоматите в града да не са прегряли????

 44. 44 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 792 Любопитно

  До коментар [#41] от "boby1945":

  Абе Боби, естествено че не е нужно да знаем. Бива ли матряла да бъде информиран кой се разпорежда с неговите мини?

  Аз лично не отговарям на твоите условия. Но в България има много платежоспособни компании които биха били заинтересовани от такъв сладък бизнес, а и не само в България

  Но защо да се занимаваме излишно, след като мултаците са опечени в управлението на огромни активи свалени от гърбовете на хората?

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 45. 45 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  Браво на новия Шеф.И за какво беше това театро?

 46. 46 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  [quote#44:"Dorian Gray"]Абе Боби, естествено че не е нужно да знаем. Бива ли матряла да бъде информиран кой се разпорежда с неговите мини? [/quote]
  Матряла се интересува основно от това да има парета в дебитната карта да си храни семейството, щото "брынза ко бане..."
  когато работата се уреди благодарение на ББ, този път, матряла, а основно пишман капиталистите тип Захарчо, бяха информирани надлежно ....

  Кога ще приберат откраднатото от Захарчо а и ще го приберат на топло, също е интересн въпрос но не му е дошло времето....

  Идват избори, може и да дойде.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 47. 47 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  [quote#44:"Dorian Gray"]Но защо да се занимаваме излишно, след като мултаците са опечени в управлението на огромни активи свалени от гърбовете на хората? [/quote]

  Е не си уловил точно момента, ББ започва путинизация на управлението по модела "Царь батюшка" щото идват избори...
  В Ориента много върви.....

  Богатите богати, но да не забравят за трудещите се маси...
  А и е по християнски, не може Захарчо само да гушка, а работниците му да гладуват, нали така?

  Учи се човека, постига народната душевност, а някои му се смеят че бил помпиер.... е сега като спечели народната любов и изборите, и им нажули задника с коприва тогава ще говорим....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 48. 48 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#5:"deepdp"]Но какво да се питаме - това е бившият партиен секретар на Кремиковци ... [/quote]

  Моля!!! Захариев започва работа в Кремиковци след 1999 година. Ако е бил партиен секретар на Кремиковци сигурно се сещате на коя партия е бил.

  А и звучи логично, като се има предвид, кой му продаде Кремиковци за 1$. Не знаех, че като кажете партиен секретар имате предвид и тези на СДС.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 49. 49 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 793 Неутрално

  МЕГА СКАНДАЛ! НАДЕЖДА НЕЙНСКИ: МУЛТИГРУП СПАСЯВА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО!!!!

  Вълканов е изплатил хронорара на Доган и са отворили две частни банки през почивни дни! НАДЕЖДА НЕЙНСКИ ЗАЯВИ МУЛТИГРУП СПАСЯВА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО!!!! Тоя Вълканов май е бил вицепрезидент на Мултигруп по времето на Илия Павлов!

 50. 50 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#37] от "paolo51":

  Ама наистина ли си мислите, че е толкова трудно да се продаде едно предприятие. 3 дена за проверка на счетовдоните записвания и инвентарната гаранция. 1 банкова гаранция срещу която да се покриват несъответствията, ако има такива и акциите се прехвърлят.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 51. 51 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 793 Неутрално

  МЕГА СКАНДАЛ! НАДЕЖДА НЕЙНСКИ: МУЛТИГРУП СПАСЯВА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО!!!!

  Нейнски зяви още - Вълканов е изплатил хонорара на Доган и са отворили две частни банки през почивни дни! НАДЕЖДА НЕЙНСКИ ЗАЯВИ МУЛТИГРУП СПАСЯВА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО!!!! Тоя Вълканов май е бил вицепрезидент на Мултигруп по времето на Илия Павлов!

 52. 52 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#49] от "merkel":

  Коя е тая Неински? Да не би да е същата тази дето свика НИС на СДС за да обсъдят стрелбата срещу Трактора!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 53. 53 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  Браво на Бойко! Уреди въпроса!
  Работника не го вълнува кой точно ще е собственик щом дава заплати.
  Политиците започнаха да поумняват след Костов, който не даде заплатите (Агробиохим) .
  КОЙТО НЕ ПЛАЩА ЗАПЛАТИ - ОСТАВА БЕЗ ДЕПУТАТИ !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 54. 54 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  Точно щях да попитам кой е този господин Вълканов и видях, че бат Венци е отговорил изчерпателно. Хмммм, нищо не е случайно в тази държава.

 55. 55 Профил на zeer_streng
  zeer_streng
  Рейтинг: 583 Разстроено

  Българите имат къса памет или са мазохисти. Харесва им да ги бият по тиквите с бухалка. Избраха най-големия рекитьор за премиер, а сега той раздава на своите колеги заводи.
  Тия, които източваха и рязаха заводите на скраб, сега щели да ги възродят? Мултаците?
  Забравихте ли, че вълкът козината си мени, но не и нрава?

 56. 56 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1598 Весело

  Да им е честито

  Предразсъдъците са за ограничените.
 57. 57 Профил на sbk
  sbk
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Не разбрах само концесията ли се прехвърля от една на друга фирма, и двете все наши, или и самото дружество? Какво общо има държавата с дружеството? Театърът е пълен фарс, но при такава публика друго не може да очакваме.

 58. 58 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 576 Любопитно

  Чакам следващият Работодател мафиот ... мутра .... Олигарх ... да не плаща заплати или да е пред ....ФАЛИТ ... и Бойко после да спаси положението ....

 59. 59 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  [quote#52:"tribiri"]Да не би да е същата тази дето свика НИС на СДС за да обсъдят стрелбата срещу Трактора! [/quote]
  Не бе, тази чийто мъж гепца гаража на БКП без парета.... Надка гаражната, така да се каже......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 60. 60 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  [quote#57:"sbk"]Какво общо има държавата с дружеството?[/quote]
  Прако, просто "мека" национализация..... но ако не плащат заплати и крадат прекомерно капиталисчетата, ББ ще ми набие и "твърда" национализация..... все пак сме социална държава по конституция, не съвсем разграден двор!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 61. 61 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#58] от "Цезар":Еми избори идат, така че ще дочакаш още ушета да по опъне бат ББ.... на непослужни капиталистчета крадльовчета.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 62. 62 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Заеби, няма да коментираме образованието, ами миньорите в мадан. Не че нещо с/у хората и труда им, но някак си релативно не са важни.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 63. 63 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 528 Неутрално

  До коментар [#29] от "Dorian Gray":

  Концесията е отдадена за някакъв срок при някакви условия.Със сигурност нито едно от тях не е плащането на заплати , но ако тия заплати бяха плащани нито ти нито аз нямаше да знаем почти нищо за проблемите в Мадан. Ако някой има проблем с условията на концесията е трябвало да изрази недоволството си по някакъв начин , а факта че една фирма поема плюсовете и минусите на друга фирма , според мен , не променя абсолютно нищо за данъкоплатците.

 64. 64 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#26] от "esssee":

  Очевидно е,че сте осакатен от към памет и познание. Нищо не копирам,просто разказвам факти от нашия живот през 90-те години които помня.Държавата ни се е напълнила с такива късопаметни типове като вас,заради които хората които ограбиха построеното от нас и нашите родители, продължават да ни управляват. Няма по-страшно нещо от липсата на памет. Тази историческа амнезия е основната причина за да сме на дъното на Европа по жизнен стандарт, без перспектива,без национални приоритети,без чувство за национално и лично достойнство.
  Нито съм син,нито съм червен,нито съм скачал и нямам намерение да скачам, просто съм един от многото прецакани от грабителския преход осъществен от комунистическата номенклатура и нейният репресивен апарат от милицията и Държавна сигурност.

 65. 65 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Неслучайно Боко е любовник на банкерка! Я как "помоли" банките да се разплатят на бедните миньори!? Гений е той, гений от подземния и милиционерския свят! Да се свети името Му!

 66. 66 Профил на نجمة الصباح
  نجمة الصباح
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#64:"bate_Ventzi"]Държавата ни се е напълнила с такива късопаметни типове като вас[/quote]

  Напротив другарю синичко зомби имам памет, а и не само аз - и хората имат памет....и точно заради тази памет сурвакаме циганина от Драгалевци на избори

 67. 67 Профил на Bullet
  Bullet
  Рейтинг: 923 Неутрално

  Батко Бойко, да земе да звънне на бати Райнфелд и да го светне как стават тея работи, чи заводът на Сааб в Тролхетен да тръгне, щот иначе се притеснявам да си купя последният модел 9-3

  Gor det idag, imorgon kan deta vara förbjudet.
 68. 68 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  До коментар [#5] от "deepdp":

  Купил дружеството!? Нали същото това дружество е отговорно за безобразните условия на труд!? Сега предстои М-вото да развали договора за концесия иначе ще излезе, че това разваляне зависи не от изпълнението на ангажиментите на търговското дружество, а от това кой е негов собственик!?

 69. 69 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 583 Любопитно

  В Бг с закани и заплахи ли трябва да си получаваме заплатите..просто питам.

  saseff
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK