Отцепниците от "Атака" учредиха Национал-демократична партия

Евродепутатът Димитър Стоянов и майка му Капка Георгиева учредиха нова политическа партия. <br />

© Красимир Юскеселиев

Евродепутатът Димитър Стоянов и майка му Капка Георгиева учредиха нова политическа партия.Национал-демократична партия ще се казва новата политическа формация, учредена днес от Капка Георгиева и сина й - евродепутата Димитър Стоянов, съобщи news.bg. Двамата напуснаха "Атака", разочаровани от политиката й и след разрив в личен план с лидера Волен Сидеров (Капка Георгиева беше съпруга на Сидеров - бел. ред.) 


Лидер ще е Димитър Стоянов. Сред учредителите освен Капка Георгиева са и напусналите "Атака" депутати Борислав Стоянов, Валентин Николов,Димитър Карбов, Огнян Тетимов и Петър Хлебаров, уточни dariknews.bg.


Новата партия обявява, че ще ще се бори за постигане на икономически растеж чрез усвояване на еврофондовете като набляга върху малкия и средния бизнес. Приоритет й е модерното здравеопазване, което да е безплатно за българските граждани, но ще генерира доход за страната от чужди източници. Политическата партия очаква образователната система да работи по европейски модел, а младите специалисти, които ще подготвя, да защитават националните интереси пред Брюксел.
Партията ще работи за нова прозрачна система за изчисляване на пенсиите, както е в социалните европейски държави, и ще се стреми пенсионният доход да е над прага на бедността. Тя ще настоява и за стимули за младите семейства и родители.


В интервю пред БНР па-рано днес лидерът на "Атака" Волен Сидеров изрази мнение, че в новата формация "се събират хора, които са били в "Атака", но са купени от ГЕРБ", а целта е да "ерозират вота за "Атака". Според него в основата на начинанието е "съчетание от нездрави амбиции и политическа интрига". Той призова участниците в новата партия да напуснат постовете в парламента, европарламента и общинския съвет, които са заели чрез изборните листи на "Атака".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK