Изложение за образование ще представи 29 британски университета в София

Изложение за образование ще представи 29 британски университета в София

© Phil Noble, REUTERSИзложението за британското образование Education UK ще събере на едно място 29 образователни институции в четвъртък (29 март). Представители на университети, колежи, училища и изпитни бордове ще отговарят на въпросите на кандидат-студентите от 11 часа до 8 вечерта в хотел "Шератон".


Сред участниците са университетите Cardiff Business School, Cambridge Seminars College, London Metropolitan University, University of Essex, University oф Westminster, Leeds University Business School и други.


Кандидатите и всички, които имат интерес към британското образование, ще могат да разговарят с хора от организацията UCAS, чрез която се осъществява приемът в Англия.
Разговорът ще се осъществи чрез видеоконферентна връзка с централата на UCAS. Специалисти ще обяснят как се кандидатства в Англия и кои са най-важните компоненти при подготовката на документите и онлайн регистрацията в централизираната система на Острова. Видеовръзката започва в 12.00 часа.Вижте всички участници на изложението тук.

Организатори на изложението са посолството на Великобритания в София и Британския съвет. По техни данни броят на българите, които учат в Англия, се е увеличил над 6 пъти след приемането на страната в Европейския съюз.


"Броят на българските студенти продължава да нараства всяка година", казва директорът на Британския съвет Любов Костова. "Това се дължи не само на световната репутация на британското образование, но и на богатството от възможности за обучение в практически всяка една специалност, която може да представлява интерес за студентите", допълва тя.


Повечето от университетите и колежите в изложението предлагат различни стипендии или схеми за финансиране на следването.


Специални презентации ще изнесат представители на University of Reading, University of Warwick и University of East Anglia.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK