БСП: Човек на ГЕРБ е участвал в съсипването на ГОРУБСО - Мадан

Един от основателите на ГЕРБ - Валентин Гаджев, има пряко отношение към съсипването на ГОРУБСО - Мадан, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, цитиран от партийния пресцентър. Валентин Гаджев е бил управител на предприятието до края на миналата година, след което е назначен  за шеф на регионалната структура на НОИ в Смолянска област, съобщиха от БСП.


Според Станишев новият собственик Николай Вълканов също е свързан с ГЕРБ - бил е водеща фигура в предизборната кампания на управляващата партия в Златоград. Затова и допусна, че е възможно кризата в сектора да се използва за преразпределяне на собственост.


Лидерът на БСП посочи, че държавата е бездействала по проблема с неизплатените заплати в ГОРУБСО - Мадан, въпреки подаваните сигнали. Станишев попита дали трябва всички хора, на които им се бавят заплатите, да излязат на улицата, за да се реши и техният проблем. Той коментира и ситуацията в ОЦК - Кърджали, която по думите му също не е от вчера и има вероятност събитията да се развият по подобие на "Кремиковци", който в момента се реже на скрап.
Според Станишев посегателството към Сребърния фонд е сигнал, че страната вече няма резерви и е пред несъстоятелност. Този пореден грабеж ще има тежки последици за държавата, заяви той. Критикува и идеята на министъра на здравеопазването Десислава Атанасова да не се издават лични карти на хората с невнесени здравни осигуровки - ако това бъде прието, повече от 1 милион граждани ще останат без лични карти, защото не са плащали осигуровки.


Станишев призова премиера Бойко Борисов да не се прави на загадъчен, а да заяви пред парламента позицията на правителството за АЕЦ "Белене". Лидерът на социалистите напомни за обещанието на премиера от септември 2009 г., че след три месеца ще има категорично становище, а две години и половина по-късно такова липсва. Според Станишев най-важните въпроси около проекта са  откъде се получава оскъпяването от 6.3 млрд.евро, за което се говори, и ще запази ли България контрола върху собствеността.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK