Трафик на хора: Митовете

Трафик на хора: Митовете

© Юлия ЛазароваЯна* е последна година в училище. Има приятел от две години, който се грижи за нея, пътуват, живеят щастливо. До момента, в който той "го закъсва с парите". И я моли, убеждава, предлага да преспи с негов приятел, срещу което ще получат голяма сума пари. Влюбена, желаеща да помогне и подпомогне бъдещия съвместен живот, Яна се съгласява.  Молбата се повтаря няколко пъти, понякога и в други градове извън родния й. Компромисите на Яна също се повтарят, увеличават се. Но той я защитава пред приятелите си...поне на думи. И тя не губи доверие.

Това е истинска история (прочетете повече за нея по-долу). История на момиче - образовано, умно, не от малцинствата, макар и с тежък живот и трудно детство. Тя не само стряска, стряскат всички истории на жертви на трафик. Тя е показателна и опровергаваща митовете, заблудите, които обвиват темата за трафик на хора. А митовете, които се разпространяват (понякога умишлено и от самите трафиканти) не само не спомагат за по-доброто разбиране на проблема, а напротив - го задълбочават и отдалечават.


Пречат и на жертвите да започнат нормален живот.


"Случаите на трафик са едни от най-тежките, защото при тях става дума за всички форми на насилие - като се започне от физическо, психическо, сексуално, домашно, икономическа изолация. И затова работата с жертви на трафик е много трудна, понякога работим с години. С психиката се работи дълбинно и дългосрочно", заявява Мирослав Наумов от фондация "Пулс". Той работи с момичета, жертви на трафик и насилие вече 12 години. С него разговаряме за това какви са митовете по темата.
Мит 1: Момичета заминават доброволно
В нито един от случаите, с които сме работили през тези 12 години, няма елемент на доброволност, има елемент на склоняване. Няма момиче, което да е заминало, осъзнавайки в какво се забърква, казва Наумов. Негови колеги от неправителствения сектор пък допълват, че дори и някои да подозират каква всъщност ще е съдбата им, това пак не е доброволност. Колко доброволно, колко свободно може да се вземе решение от някого без образование или без никаква перспектива за нормално съществуване и излизане от безизходицата, питат риторично те.


Мит 2: Момичета, които стават жертви, са основно от ромски произход
Момичета, които стават жертви на трафик са уязвими. Няма никаква връзка от какъв произход са или каква е вярата им. Това са момичета, които или живеят бедно, имат проблеми в семейството, били са насилвани от близките, или не са срещали разбиране и са много самотни. В тези случаи трафикантът се явява един вид спасение. Много момичета определят тази грижа, която получават като "светлина в тунела".


Мит 3: Момичета са виновни
Има разбиране, че и момичетата са  виновни сами, че са жертви на трафик. Често пъти се задава въпроса - защо не е избрала друго, а точно това. Отговорът е - нямала е избор. Когато човек има между какво да избира, той може да прецени. Но когато имаш една единствена алтернатива на сегашния ти живот и дълго време си манипулиран в това, че тя е единствена, не може да направиш разликата. И един от най-големите проблеми е вторичната виктимизация на жертвите - вторичното обвинение и нараняване не само от страна на обществото, а и от страна на близките и институциите. Неразбирането затова, че те са нямали избор.


Мит 4: Склоняването става чрез насилие
Допреди няколко години момичета бяха извеждани насила и се даваха страшно много пари за това да преминат през границата с фалшиви документи. Сега трафикантите  дълго време обработват момичетата - понякога и до две години - за да могат да ги склонят да излязат. Те подхождат с добро - стават приятели с тях, започват да им правят подаръци, да им показват, че могат да им се доверят. И така момичетата пресичат границата "доброволно", но това е условно казано.


Мит 5: Трафикантът е с черни очила и гола глава
Съществува образ на трафиканта като човек с гола глава, черни очила, мускулест и страшен. Това се използва за сплашване на момичетата, но повечето случаи, с които се сблъскваме е на жертви, изведени от близки хора. От хора, на които се има доверие.


Мит 6: Полицията е замесена
Това е също начин за сплашване на момичета. Вероятно в отделни случаи има замесени полицаи, но по-често е средство за манипулация. Трафикантите казват, че полицията ще арестува момичетата, защото са без документи, че ако избягат, ще ги задържат. Версия я е и че полицаите участват в схемата, за да възпрепятстват жертвите да се обърнат към органите за помощ.Историята на Яна*

Яна е ученичка последна година. Има приятел от две години, той е с десет години по-голям от нея. Грижи се, подарява й неща, често пътуват. Яна е влюбена и никога не е била толкова щастлива.


Имала е трудно детство. Не знае кой е баща й. Майка й е първа степен инвалид и постоянно боледува. Познава приятелят на Яна и му се доверява.


Един ден в училището на Яна идва от организация, която се занимава с жертви на трафик. Те провеждат лекция и Яна се замисля. Разпознава себе си - всъщност тя е в риск да стане жертва на трафик. Как го разбира?


След като е имала много интересни преживявания с приятеля си, един ден той й съобщава, че много е закъсал с парите, но й предлага вариант, с който да се измъкнат. Той й предлага да преспи с негов приятел срещу много голяма сума. Яна не се замисля много, била е влюбена, а и щом приятелят й е съгласен, какво толкова може да се случи. Яна преспива с приятеля. След това идва още един и още един. Понякога приятелите са извън родния й град. Понякога приятелите му я изнасилват. Но тя търпи, защото пред тях, гаджето й я защитава. Така тя не спира да му има доверие.


Приятелят й е криминално проявен, преди е извеждал момичета през граница. В един момент Яна разбира това, но все още му вярва.


Тя се усъмнява, че е в опасност, когато той й предлага да заминат в чужбина при негови роднини. Защото е непълнолетна, приятелят й плаща на майка й да подпише пълномощно, с което се разрешава да излезе извън граница.


Яна не напуска страната, докато не навършва пълнолетие. След това следите й се губят. Няколко години по-късно съвсем случайно е забелязан в друг град... да проституира.

* името е измислено


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (43)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  Все си мисля, че ако знаеш, че приятелят ти е криминално проявен първото важно нещо, което трябва да направиш е да го зарежеш.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 2. 2 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  И да е чувала за митовете Яна , оставена сама на себе си Яна отново ще поеме този път.

  Защото е по-лесен и защото няма много алтернативи.

  Когато министър председателя се държи като царя-бащичко и всички го приемат, когато партията, избивала хора и насаждала страх с десетилетия се има за морален коректор на управляващите и всички приемат това за нормално, когато един депутат като Доган не се явява в парламента 300 от 360 дни в годината и това му се разминава (значи нормално!)...еми няма как да се заблуждавате, че едно 16-17 годишно момиче изкарва пари както може.


  Истински срашното е, че за много от тях това може наистина да е най-доброто, което могат да направят със себе си в един откровено материален свят.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 3. 3 Профил на drake
  drake
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Много жалко за жертвите. Още по-тъжно , е че трафик на хора има и винаги ще има. Причината е проста: доходността от него е съпоставима с тази от търговията с наркотици, а наказанията са пренебрежимо малки. В комбинация с бедността резултатът е ясен.

  Иначе никак не обичам статии от типа: еди какво си е мит след което следват политически коректни общи приказки без да има доказателства. Примерно авторката твърди, че полицията не е замесена , а доказателстват са от типа "тя каза ,той каза". Като се има предвид ,че в почти всяка престъпност: контрабанда, наркотици и т.н не се минава без здраво полицейско участие, защо да е мит, че полицията вижте не участва и в трафика на хора? Тъкмо обратното: като се има предвид високата доходност и ниските наказания, точно там полицаите имат интерес да участват. Преди време ЦИД бе публикувал изследване, че районите на наркодилърите съвпадат точно с полицейските управления в София. И това хич не е случайно. Щом полицаите си слагат главата в торбата за това какво ли може да очакваме от трафика с хора , където на жертвите се гледа като на жени ,които "сами са го търсели". И което е неприятното, това скоро няма да се промени.

 4. 4 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 642 Неутрално

  .. явно темата Трафик на хора е наболяла щом вече седмица четем за това в Дневник..

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 5. 5 Профил на mitkobomb
  mitkobomb
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Живеем в бедна мизерна държава и сме изнасилвани отвсякъде ,затова и е налице трафикът на хората !!!

 6. 6 Профил на lu
  lu
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Тази Яна трябва да е с АйКю 70.

 7. 7 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 642 Неутрално

  До коментар [#6] от "lu":

  .. никой не инвестира две години за да ползва само една робиня.. ама.. нали трябва да има история разтърсваща мами и татковци..

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 8. 8 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1225 Разстроено

  Мизерията, безработицата и липсата на алтернатива са основната причина за трафика на хора. Ако хората имаха възможност да избират между гарантираната мизерия и риска пред неизвестното, повечето от тях биха предпочели риска. Лошото при децата излъгани от трафикантите на хора е, че липсата на житейски опит ги прави в лесни жертви. Но какво можем да очакваме от държава в която няма място за препитание на квалифицирани специалисти, камо ли за хора без елементарен жизнен и професионален опит???
  Безнадежността и бедността покваряват. Какво бъдеще има млад човек с 400,500, 600 лева заплата, на свободен наем??? Нашите управници умишлено са потопили в абсолютна мизерия 70-80% от българския народ. Логично е израсналите в тотална бедност хора лесно да бъдат примамени от фалшиви ценности и да изгорят като мухи еднодневки в светлината на прожекторите...

 9. 9 Профил на talita
  talita
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#7] от "Mypa":

  Напротив, от една робиня трафикантът печели около 3 милиона евро годишно, а жертвата не взема и цент от парите, да не говорим, че едва ги хранят, обличат и къпят.

 10. 10 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Само ако погледнем че трафика на момичета тече в посока Изток Запад трябва да ни говори защо е така.Бедноста в страните от посткомунистическата епоха,кара този вид бизнес да процъфтява.Все пак не сме прочели история като тази на Яна да се отнася за някое момиче от Холандия ,Германия или Швеция.

 11. 11 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 642 Неутрално

  До коментар [#9] от "talita":

  митове

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 12. 12 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Да проблемът с трафика на хора е много голям, но тези които са поели тази инициатива или не разбират проблема, или не знаят как да го поднесат. Да има жертви и това са подлъгани момичета, с обещания за работа в чужбина и впоследствие принуждавани да проституират, има момичета подлъгвани да сключват бракове, с обещания за светло бъдеще, има дечица, които се отвличат и са подлагани на сексуален тормоз. Тази Яна е най-неподходящия пример за жертва. Това момиче просто е решило да изкара някой лев с криминално проявения си приятел, разбрала е че това носи пари, след което съзнателно продължава да проституира за пари, но този път сама и в друг град. Трафика на хора е бизнес картел, който трябва да се третира като бизнеса с наркотици например.Законите трябва да са безмилостни към тези бизнесмени с много пари, както и консуматорите на тази услуга.

 13. 13 Профил на Добре Облечен Бизнесмен
  Добре Облечен Бизнесмен
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Никой не може да те защити от собствената ти глупост. Със сигурност всеки от тези случаи има тъжна предистория на домашно насилие или нетърпима семейна среда, но в края на краищата ако дадено момиче започне да проституира само защото обича или харесва някой, това вече е невъзможно да бъде предотвратено. Как да се борим срещу този тип "склоняване" към проституция. Да арестуваме всички селски беци, които имат глупави или семейно обременени приятелки ли. Не става. Докато не е налице престъпление, държавата, полицията и всички ние няма какво да направим. Единственият начин е образованието, средата и настроенията в обществото като цяло. Чалга културата прокламира като висша цел момичетата да са държанки на добре облечени бизнесмени. Дори и това има значение, защото прави приемливо мъжете и жените да се държат така. Резултата е налице. Пример - Ванко1 излезе от затвора и пак е номер едно навсякъде.

 14. 14 Профил на brasi75
  brasi75
  Рейтинг: 229 Неутрално

  "Няма момиче, което да е заминало, осъзнавайки в какво се забърква, казва Наумов"..ай де бе,що ли си мисля,че господина просто изтъква значимостта на професията си..оправдава си заплатата за нищо правенето....
  "Колко доброволно, колко свободно може да се вземе решение от някого без образование или без никаква перспектива за нормално съществуване и излизане от безизходицата...." без перспектива и в безизходица са 90% от българките...всички ли са проститутки? А идиотизма за вземането на решения...по тази логика трябва да се забрани правото да гласуват на всички българки до 40 годишна възраст.И нещо друго,значи проституцията е явление още от библейски времена и обзалагам се ще я има още дълго след писалия статията.Въпроса е друг защо в най-развитите държави тази дейност е регулирана със закон и отдавна не се приема за нещо срамно стига да няма насилие разбира се.Закон за простутицията има в Холандия,Австрия,Белгия,Гемания,Унгария,Гърция...и т.н.,включително и забележете...Турция.Нима в тези развити и с добър стандарт държави политиците да са по-глупави от нашите..смее ли някой да твърди това?Ха сега да помислим защо тук не се приема такъв закон и кои от нашите политици са остро срещу него и защо?

 15. 15 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#4] от "Mypa":

  Нямаш си идея колко...

  Студент, Лион, топла есенна нощ, в кината имаше "нюи бланш" прибираме се с една девойка покрай реката от кино, момичета ни гледат, тя ми обяснява какви си, що са и колко е възмутена ... а, аз лекичко дочувам разговорите на момичета, на български, руски, украински, най-вече български ... за разлика от нея аз ги разбирах какво си говорят.

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 16. 16 Профил на monика
  monика
  Рейтинг: 561 Разстроено

  "Защото е непълнолетна, приятелят й плаща на майка й да подпише пълномощно, с което се разрешава да излезе извън граница."
  Каква е тая майка бе! Яна защо е мълчала, а не й е споделила, че знае, че приятелят й е криминално проявен, ако не тя да се усети, то поне майка й...леле, ужасм настръхвам от ужас от такива истории..Живота и е тотално унищожен на това момиче.

  Никоя цена не е достатъчно висока за едно ново усещане! О. Уайлд
 17. 17 Профил на Язе
  Язе
  Рейтинг: 506 Весело

  "Той й предлага да преспи с негов приятел срещу много голяма сума. Яна не се замисля много..."
  Никой не може да те спаси от собствената ти глупост(и склонност към ку*валък).

 18. 18 Профил на Язе
  Язе
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Освен това от историята на Яна се разбира че:
  Мит 1: Момичета заминават доброволно
  Мит 3: Момичета са виновни
  въобще не са митове, а самата истина.

 19. 19 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  примерът показва как се изполват момичета в уязвимо положение - без баща, и очевидно без особено силна майчинска роля, без финансови възможности, и много млади. лесно е да се дават оценки, че била глупава - дори и да е, липсват механизмите, които да я предпазят - възпитание, семейство, училище, стабилна среда, които нас са ни предпазили на времето за да раздавме присъди сега

 20. 20 Профил на Kurt
  Kurt
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Мит 1: Миньорите избират професията си доброволно
  В нито един от случаите, с които сме работили през тези 2000 години, няма елемент на доброволност, има елемент на склоняване. Няма човек, който да е слязал под земята, осъзнавайки в какво се забърква, казва Курт. Негови колеги от неправителствения сектор пък допълват, че дори и някои да подозират каква всъщност ще е съдбата им, това пак не е доброволност. Колко доброволно, колко свободно може да се вземе решение от някого без образование в някаква друга област или без никаква перспектива за нормално съществуване и излизане от безизходицата, питат риторично те.

  Я, те и миньорите били жертви! Няма ли да се загрижат неправителствените организации и за тях? Само Бойко не стига.

  За мен са по-важни проблемите на миньорите защото тези хора все пак не са тръгнали по лесните пътища, не са станали наркодилъри и сутеньори.

  И не отричам трафика на хора, просто има и доброволки. Нямам нищо против доброволките, не ги намирам за неморални. Всеки трябва да има право сам да решава какво да прави с тялото си. Но имам против да се обявяват за жертви. Иначе можем да оправдаем всяко престъпление с търсене на изход от безизходица.

 21. 21 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Тия митове са логически неверни.
  1. Принципа на доброволност. Насила означава посредством принуда. А принудата е вменяване в задължение против волята.
  Безволевия човек не може да бъде принуден, защото няма своя собствена воля която да бъде нарушавана.
  2. Нали етноса нямал значение?
  3. Вината е на този който носи отговорността. Кой носи отговорността за собствената воля на жертвите? Аз ли, обществото ли или самата жертва?
  4. Точно чрез насилие става. Насилието ражда повече насилие, а проституцията е точно насилие над тялото против волята на ума.
  5. Дали са с хвайски ризи не знам, не познавам такива хора, но обикновено зад клишетата има достатъчно добри фактологии.
  6. Във абсолютно всеки случай на проституция в страната полицията е замесена защото дейността е противозаконна и като такава генерира рушвет за куките. Все едно да твърдиш че полицията не е замесена в незаконните действия на шофьорите по пътищата.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 22. 22 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Аз имам други 10 мита:
  1. проститутки стават по призвание - не е така, просто са мързеливи, алчни и стремящи се към лесните пари;
  2. Има романтика в проституията - ами филмчетата с Джулия Робъртс са измислица. Реалността е брутално цинична в която властват женска алчност и мързел в съюз с мъжка похот;
  3. Те стават проститутки заради това че са изпаднали в нужда от която са се възползвали сводниците им - станали са предимно въз основа на тяхното собствено желание.
  4. лесно е да се "откачиш" от проституцията - няма такова нещо. сутеньорите, безалтернативната заработка на лесни пари, наркотици и други икономически зависимости правят откачването почти невъзможно.
  5. от проститутка може да стане добра жена - самите те имат такава илюзия за себе си - че може да си намерят добър мъж който да ги обича и да е влюбен в тях. Те най-чесот придобиват професионална дефирмация по такъв начин че гледат на мъжете като на оръдие за добиване на нещо желано от тях - независимост, решение на материалните и моралните им проблеми. В резултат - попадат в капана на собственото им схващане и сбъдващите се очаквания;
  6. проститутката получава удоволствие от дейността си - в реалността всъщност придобиват фригидност и неспособност да общуват сексуално и отвращение от интимен живот;
  7. проститутките заработва много - досега не съм чувал за преуспяла и богата проститутка. Предполагам и вие;
  8. проститутката е майстор на диалога и виртуозен психолог - те разглеждат клиентите си посредством един освен фактор - платежоспособността. Всъщност те не изпитват някои от емоциите необходими за да анализираш чуждото състояние. Да кажем жал - към събеседниците си или към самите себе си;
  9. проститутката уважава клиента си - изобщо не може и дума да става за уважение, доколкото такива услуги предлагат и търсят именно хора с психически проблеми и комплекси;
  10. проститутката се грижи за своето здраве - няма такова нещо. това са хора които по правило мразят себе си и естественото им психологическо развитие е към деградация. Така с времето стават напълно равнодушни към самите себе си, точно както стават и равнодушни към здравето на клиентите си.

  

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 23. 23 Профил на Добре Облечен Бизнесмен
  Добре Облечен Бизнесмен
  Рейтинг: 841 Любопитно

  "Приятелят й е криминално проявен, преди е извеждал момичета през граница. В един момент Яна разбира това, но все още му вярва."
  ЪЪЪЪЪъ... качвам на перваза на 8-ия етаж, моя приятел, който знам че е шизофреник, ми казва да скоча, и аз понеже му вярвам, скачам... Логично. Виновен е само приятеля и никой друг.

 24. 24 Профил на Дразнител
  Дразнител
  Рейтинг: 646 Неутрално

  "Мит 1: Момичета заминават доброволно
  В нито един от случаите, с които сме работили през тези 12 години, няма елемент на доброволност, има елемент на склоняване. Няма момиче, което да е заминало, осъзнавайки в какво се забърква, казва Наумов. "

  Явно Наумов не е работил с всички момичета. И това, разбира се е съвсем логично, защото тези, които са заминали доброволно никога не са се оплакали и няма причина да се свържат с него, за да го уведомят за доброволния си избор. Това е все едно да се каже, че е мит доброволното заминаване на лекари в Либия, защото само пострадалите от репресии са потърсили помощ.

  За да се разбере наистина дали има или няма доброволно занимаващи се с проституция и колко именно са те, трябва да има легитимна организация (синдикат) на проституките, където те да споредлят своите проблеми (и успехи). Очевидно в държава като България, където проституцията е нещо позорно, никоя жена няма да си признае, че се занимава с това доброволно. Тя просто ще го прави, ще си изкарва парите и ще си трае.

  Жизнь или Life - избор има.
 25. 25 Профил на Дразнител
  Дразнител
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#4] от "Mypa":

  Не. Просто някой им плаща за тези публикации. Само че не си казват честно кой плаща.

  Жизнь или Life - избор има.
 26. 26 Профил на Дразнител
  Дразнител
  Рейтинг: 646 Неутрално

  [quote#0:"Дневник"]Мит 4: Склоняването става чрез насилие
  ... Те подхождат с добро - стават приятели с тях, започват да им правят подаръци, да им показват, че могат да им се доверят. И така момичетата пресичат границата "доброволно", но това е условно казано.[/quote]

  А, да си дойдем на думата. Жена ми е трафикант!!!!! ТРАФИКАНТ! Отначало, докато бяхме в БГ само ме прелъстяваше, а след известно време ме убеди доброволно да замина (с нея) в чужбина, за да печеля 10-15 пъти повече, а тя да може да си има домашна прислужница португалка. Боже, колко съм заблуден. Ей, хора, на кого да се оплача бе?! Ами че то аз дори съм женен за своя трафикант!!?! Кошмар! Мисля да се върна в БГ и да работя за 1000 лева, от които 900 да отиват за изплащане на ипотеката, а с останалите 100 ще мога всеки ден да ям хляб и кисело мляко. Трябва да помисля за спасение от доброволния плен!

  Жизнь или Life - избор има.
 27. 27 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#26] от "Дразнител":

  Много си комплексиран, брат. Ама много.

  Не, че има шанс да го осъзнаеш де.

 28. 28 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 832 Любопитно

  [quote#10:"nicoleta"]Все пак не сме прочели история като тази на Яна да се отнася за някое момиче от Холандия ,Германия или Швеция.
  [/quote]

  -Техните "Яни" са си там и "работят" на място.Ако тук можеха да изкарат повече пари щяха да идват в БГ.Там проститутки е имало винаги и много преди да им отидат конкурентки от Изток.

 29. 29 Профил на Дразнител
  Дразнител
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#27] от "niakoi_si":

  Ама верно ли?! Добре че има умни хора като теб, та да ми отворят очите!

  Жизнь или Life - избор има.
 30. 30 Профил на steppenwolf
  steppenwolf
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Госпожице Филева. За да разработите по добре темата ви съветвам, да погледнете "Задочни репортажи" на Г. Марков. Там има един репортаж за проституцията по времето на социализма. Дори онази система въпреки голямото желание на милицията не е могла да унищожи проституцията. За някои жени вдигането на краката е най лесния начин за препитание. Това както се шегуват хората е една от най древните професии и невинаги е свързана с принуда. Публична тайна е че известни манекенки и фолк-певици предлагат сексуални услиги за 1000-2000 лв. на сеанс. Преди няколко години попаднах на материал за проституцията сред пингвините. Беше интересно четиво. Ако ви интересува пишете във форума ще се опитам да го намеря.

 31. 31 Профил на Дразнител
  Дразнител
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#9] от "talita":

  Какви 3 милиона евро на година сънуваш?! Не съм чул проститука да изкарва ежедневно по 10,000€. В държавите, където това е законна професия има достатъчно голяма конкуренция, която съвсем логично вдига качеството и сваля цената. Средностатичстическа проститука изкарва около 150-200€/час. Но това не може да продължи вечно - идват нови попълнения от млади и привлекателни девойки, а старите чанти с всяка година свалят цените и отиват в по-ниска категория. Това е един от основните недостатъци на тази професия - над 40-45 вече си аут. А до пенсия има още много...

  Жизнь или Life - избор има.
 32. 32 Профил на ditenat
  ditenat
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#28] от "benkovski11":

  В тези страни има законни проститутки, но в случая с Яна не става въпрос за това, а за манипулирането на едно непълнолетно момиче и принуда за проституция. Това вярно се случва по-често в бедни страни, но се случва и в Холандия, и в Германия, и т.н. И там има извратени "близки", които проституират децата и приятелките си. Освен това, добре известно е че повече от 90% от децата избягали от дома биват въвлечени в мрежи за проституция - и не само момичетата.

 33. 33 Профил на Шшшт
  Шшшт
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Само две думи до онези, които с лекота и настървение се нахвърлят на Яна - все едно сборен или конкретен образ е тя.

  Хора, говорим за дете на 16-17 години от провинциален град. Не всички сме проспериращи мъже на 40 в чужбински столици с огромни заплати и нов-новеничък компютър пред себе си: едно хлапе от място в България, което не е София, Пловдив, Бургас или Варна няма бегъл шанс дори да се приближи до уж цивилизования живот в тези места, няма пари и навик за придобиване на знания и съставяне на собствено мнение и съответно мнението му е първото, което са му внушили, че носи по-малко болка.

  В семейства на бащи насилници пребиваните или изнасилвани деца често вярват, че така трябва или че ТЕ са виновни. И то не защото са глупави, порочни или мързеливи, а защото нямат друг аршин.

  Как не ви е грях на душата да бълвате толкова злоба срещу някакво момиченце без никакви шансове?

 34. 34 Профил на der_geist
  der_geist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Проблемът на момичета, оставили се да бъдат склонени към проституция е на първо място психологически. Мизерия и прочее играят някаква второстепенна роля. (Не всички бедни момичета без перспективи стават проститутки.)
  Това са предимно хора с комплекси за малоценност, без самочувствие и вяра в собствените способности и с нереална оценка за самите себе си. Нещо повече, при тях агресията е насочена към собствената личност.

 35. 35 Профил на Боян Юруков
  Боян Юруков
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  Много ценна статия. Браво!

  Lipsva.com | Yurukov.net | Crime.bg
 36. 36 Профил на Боян Юруков
  Боян Юруков
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  Трябва ни обаче и статия "Митовете за спасяването на жертвите на трафик".

  Lipsva.com | Yurukov.net | Crime.bg
 37. 37 Профил на juls
  juls
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#36] от "Боян Юруков":

  в петък можете да дискутирате под темата за реинтеграция по темата. Днес ми казаах - има общо 13 центъра за пострадали от домашно насилие, от трафик и за деца. за мъже няма. само два са държавни, останалите са на нпо и поддържани с чуждестранни средства. един е само в софия, където пристигат всички спасени. а трудното идва след излизането от защитено жилище. оттам-насетне - нищичко

 38. 38 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 832 Неутрално

  [quote#32:"ditenat"]Това вярно се случва по-често в бедни страни, но се случва и в Холандия, и в Германия, и т.н. И там има извратени "близки",[/quote]

  -Случва се и в т.н. цивилизовани страни,а и за съжаление и там не винаги полицията успява навреме да арестува насилниците.Например:
  =Австрия:Йозеф Фрицъл, австриецът, който държа дъщеря си заключена в подземие в продължение на 24 години и я изнасили хиляди пъти, се похвали, че е "световноизвестен" и заяви, че изпитва любов към жертвата си в първото си интервю, след като влезе в затвора преди повече от година.
  Фрицъл направи тези изказвания пред репортери от германския в. "Билд". Те прекараха с него четири часа в затвора с максимални мерки за сигурност "Щайн", където Фрицъл излежава присъдата си заедно с още 89 затворници в отделението за престъпници с психически отклонения. Облечен в сива фланелка с щампа, дънки и сандали, той стисна ръцете на журналистите с думите: "Йозеф Фрицъл, добър ден", след което добави: "Но вие ме познавате - аз съм световноизвестен".
  Фрицъл беше осъден на доживотен затвор миналия март за изнасилвания, заробване, лишаване от свобода и убийство поради небрежност. Той отвлякъл дъщеря си Елизабет, когато била на 16 години и я затворил в предварително пригодена за това килия в подземието на своята къща в австрийския град Амщетен. През своето 24-годишно робство Елизабет, която сега е на 43 години, била изнасилена над 3000 пъти и родила седем деца от баща си.
  -80-годишният баща насилвал двете си дъщери в продължение на 40 години
  Бащата е държал под ключ двете си дъщери в продължение за 40 години. Той ги е изнасилвал системно, заплашвал ги е, че ще ги убие и ги държал в крайно мизерни условия. Вместо легло жените са спели на дървена пейка.
  Бащата им забранил да общуват с който и да е. Те успели да съберат смелост и да избягат чак след 40 годни мъчение. Два опропастени живота и един болен човек. Това е равносметката от тази жестока драма.
  80-годишният австриец е от град Браунау. Дъщерите му успели да избягат, когато се опитал да изнасили една от тях. Тогава жената се възпротивила и бащата паднал. Не успял да се изправи. Социален работник го намерил едва след два дни. Бил откаран в болница. Доколкото има информация по случая, сега бил настанен в болница към старчески дом.
  В продължение на 40 години бащата е използвал собствените си дъщери за сексуални робини. Държал ги е в малка стая, лишил ги е от живот, от възможността да създадат семейство и да имат деца. Погубил е два човешки живота. А единственото, за което са виновни децата му е, че са се родили.
  ==Германия:Сянката на австрийския изверг Йозеф Фрицл, който 24 години изнасилва дъщеря си в мазето на дома си и през 2008 г. потресе с това цяла Европа, се настани трайно през последните дни в Германия.
  Германец ще бъде изправен пред съда следващата седмица по 400 обвинения за сексуално малтретиране на собствените си дъщери, предаде ДПА, като се позова на съдебни служители.
  Едната дъщеря, която сега е на 24 години, е родила две деца от баща си. Кръвосмешението започнало, когато тя била на 18 години. По-малката є сестра била малтретирана от 16-годишна възраст, твърдят прокурори.
  Срещу 46-годишния мъж от Гюнцберг, Южна Германия, ще бъдат отправени по 200 обвинения за всяка дъщеря за секс с човек, който е бил длъжен за покровителства. Процесът започва във вторник. Това е втори подобен случай, за който медиите в Германия съобщават само в рамките на една седмица.
  Нови подробности се появиха по делото срещу 69-годишен германец от Вилмерсбах, арестуван преди шест месеца по подозрение, че малтретирал сексуално дъщеря си в продължение на 34 години, вследствие на което тя родила трима синове с малформации.
  Адвокатът на защитата Карл Херцог казва, че чичо на жената, който сега е на 46, е баща на друго нейно дете. Адвокатът твърди, че клиентът му признава кръвосмешението, но отхвърля обвиненията в изнасилване с мотива, че сексуалните отношения били по взаимно съгласие. Той каза, че ще поиска психологическа оценка дали на жената може да се гласува доверие като свидетел по делото, тъй като според него цялото семейство е под средното ниво на интелигентност. Не е насрочена дата за процеса. Фактът на кръвосмешение излязъл на бял свят, след като жената обвинила лекар за едната от вродените аномалии на сина си и му отправила заплахи.
  -Мъж беше изправен пред съда в Нюрнберг за това, че в продължение на над 30 години е изнасилвал дъщеря си.
  Адолф Б. признал, че редовно е правил секс дъщеря си, която в момента е на 46 години, но това е било по взаимно съгласие. Това започнало, когато момичето било на 12 или 13 години.
  Жената родила трима сина от него, всички с аномалии. Две от децата починали като малки.
  =Белгия и Франция;серийният убиец Мишел Фурнире е признал вината си за девет изнасилвания и убийства, полицията подозира, че на съвестта му лежат поне 30 смъртни случая
  „Трябва да отида до манастира, по кой път да тръгна?" - пита мъжът през спуснатия прозорец на белия бус 13-го-дишната Мари-Асенсион Киромбо от белгийското градче Сини. Момичето започва да обяснява на непознатия как да се ориентира в гористата местност. Той се преструва, че нищо не разбира, и моли момичето да се качи при него и да го упъти. Докато то се колебае, той се усмихва приветливо. Да, той разбира нейното притеснение, но колебанието й е излишно: той е учител и не бива изобщо да се страхува. Бащата на момичето също е учител и това съвпадение окуражава Мари. Още преди да се е настанила на предната седалка, Фурнире натиска нервно педала.
  Момичето се стъписва, но се опитва да се съвземе. За повече кураж се опитва да подхване разговор: „Нали не сте от бандата на педофила Дютру?" - пита Мари. „Не-е-е - провлачено отвръща Фурнире. - Аз съм много по-извратен от него." И се усмихва лукаво на момичето.
  „Молих се Бог да ми е на помощ" -спомня си момичето. „С цяло гърло!".
  Кресливите молитви вбесяват шофьора. Той спира и затваря момичето отзад в каросерията, връзвайки ръката и крака й. Мари обаче хладнокръвно започва да гризе кожената превръзка. Междувременно автомобилът изминава 23 км и когато Фурнире спира и отваря задната врата, Мари изхвърчава навън, без той да може да реагира. Отзад се появява внезапно друга кола и жената вътре веднага спира, за да качи ръкомахащото за помощ момиче. Двете незабавно се отправят към жандармерията.
  Фурнире се опитва да ги догони, но безуспешно. Жената е успяла да запомни номера на колата му и когато той се прибира вкъщи, полицията вече го чака на вратата. Минава цяла година, преди полицията да успее да разкрие, че е попаднала на следите на сериен убиец. Едва след като съпругата му Моник Оливие научава от телевизията, че съпругата на педофила Марк Дютру е осъдена за съучастие в престъпленията му на 30 години затвор, тя решава да проговори и да разкаже всичко. Тя е била свидетел на шест от престъпленията на Мишел Фурнире и започва да разплита зловещата му тайна. „Отивам на лов" - казвал й той, когато тръгвал на лов за поредната си жертва.
  Фурнире започва кариерата си на сериен убиец съвсем безобидно - като ексхибиционист. През 1966 и 1973 г. на два пъти е изправен пред съда, но така и не отива в затвора. На 4 септември 1982 г. той заплашва в покрайнините на Париж 14-годишната Даина льо Гуенан със
  стъклено шише, пълно с бяла течност: „Това е киселина. Откраднах кола и сега ще те похитя. Но ще те пусна - не се страхувай. Нищо няма да ти се случи" - изстрелва нервно думите Фурнире.
  Днес Даина е на 36 години - майка на три деца. 22 години по-късно тя описва бруталното изнасилване, на което става жертва. През цялото време Фурнире не издава нито един звук и след престъплението я стоварва недалеч от дома й. Майка й веднага звъни в полицията, но Фурнире успява да се укрие и е заловен едва две години по-късно. Междувременно той е извършил още 10 жестоки изнасилвания.
  Процесът продължава три години и през юни 1987 г. е осъден на 7 години затвор. Но съдът променя присъдата на „условно" и през октомври 1987 г.Фурнире отново е на свобода. Независимо че психиатричната експертиза му поставя категорична диагноза: „опасен перверзен тип". Освен това са регистрирани психически отклонения, нервни пристъпи и маниакално фетишизиране на „девствената ципа".
  Само два месеца след като излиза от затвора, той попада на поредната си жертва в околностите на Оксер. Това е 17-годишната Изабел Лавил - ученичка от гимназията. Фурнире я изнасилва и след това я убива.
  Междувременно пуска обява в католически вестник, че търси съпруга. Така се запознава с Моник Оливие, за която се омъжва две години по-късно - на 28 юли 1989 г. По това време той живее в отдалечена къща в околностите на Се-дан. Съседи са му семейство Жерар и Жослин Каде, които стават кумове на брака между Моник и Мишел. Двете им дъщери - Надеж на 9 години и Корали на 5 години, всеки ден посещават хижата на Мишел и Моник, за да поиграят шах или да им разказват приказки и весели истории. Мишел обаче не посяга на децата и „търси плячка" другаде. Съпругата му разкрива тайната му и вместо да го издаде, става негов съучастник. През август 1989 г. двамата примамват 20-годишната Фабиен Лерой, която трябвало да им покаже пътя. И тя става тяхна поредна жертва. През март 1989 г. Моник забелязва на гарата в Шарлевил Мезиер 22-годишната Жан-Мари Дезрамол и я моли да и покаже пътя. Доверчивото момиче услужливо се качва в колата и след две преки Моник спира отново, за да качи „стопаджията" Мишел Фурнире. финалът е по вече отработения сценарий.
  През декември 1989 г. Фурнире успява да уговори 12-годишната Елизабет Брише да я повози в колата си. Точно по същото време полицията открива труповете на Мари и Елизабет в парка на замъка Соту.
  Пред следователя Фурнире признава, че на година е изнасилвал и убивал по две момичета. През 1993 г. обаче жертвите му са седем. Той признава шест от тях, а жена му разказва подробности и за седмото престъпление. През май 2000 и 2001 г. следват нови две убийства, които по-късно той също признава. Прокурорът Ив Шарпан обаче се страхува, че зловещият списък на жертвите все още не е пълен и вероятно през следващите седмици ще бъдат събрани доказателства за още трупове.
  Никой не иска да повярва, че „Чудовището от Ардените" - както го кръстиха френските и белгийските медии, десет години върши престъпления абсолютно безнаказано. В момента полицията във Франция, Белгия, Дания и Холандия проучва 30 неразгадани убийства и отвличания - най-вече на сексуална основа, за евентуална връзка със серийния убиец.
  Следователите установили, че Фурнире убивал не само воден от сексуална маниакалност, но и от алчност. През 1988 г. той убил и ограбил във влака Париж - Дижон 45-годишен бизнесмен. През същата година полицията получила информация за изчезването на 31-годишна-та Фарида Хамиш. Тя била съпруга на познат на Фурнире, с когото двамата лежали известно време в една килия. Той бил активист на терористичната група Action Directe и бил осъден с доживотна присъда. Фурнире замисля с Фарида двамата да ограбят касата на терористите. Тя всъщност свършва работата, а серийният убиец след това я ликвидира и прибира цялата плячка. С част от парите - около 2 млн. франка (300 000 евро), Фурнире купува замъка Соту край Седан, където полицията миналата седмица откри освен два трупа и 25 000 евро, заровени в скривалище.
  През 1992 г. Фурнире решава да прикрие следите си и се премества да живее в Белгия - в селцето Сарт-Кюстин. Той се представя за лесничей и с дни обикаля из планинските местности на Ардените. Когато се кандидатира за надзирател в училищния стол в селцето Гедин, кметът му иска свидетелство за съдимост. Мишел Фурнире му представя чистото си досие - там не е отразено нито едно негово престъпление, нито съдебно преследване. Причината е, че той успява да прикрива следите си, като копира хамелеонски чертите на други серийни убийци.
  Когато полицията разкрива, че в района на Мурмелон-льо-Гран се подвизава убиец-психопат, Фурнире започва да копира неговия почерк. Така той застрелва 20-годишната Фабиен Лерой, а не я удушава, както постъпва с предишните си жертви. Така това убийство е приписано на друг убиец и Фурнире отново се измъква от възмездието. През 1996 г. белгийската полиция обискира къщата на Фурнире и открива незаконно оръжие, но отново не последва по-сериозно обвинение.
  Първата и единствена грешка серийният убиец допуска чак на 26 юни 2003 г. - когато посяга на Мари-Асенсион. Заради нея цяла година лежи в ареста, но за това време никой не успява да докаже нито едно негово престъпление. Нито да тръгне по вярна следа. Макар да е известно, че преди десет години от дома на Фурнире изчезва детегледачката Силви, която се грижи за сина му Селим. Едва сега съпругата Моник Оливие разкри истината за нейната смърт. И даде началото за разплитането на най-зловещия сериен убиец за последните 30 години в Европа.

 39. 39 Профил на Дразнител
  Дразнител
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#38] от "benkovski11":

  И какъв е изводът? И в Германия и в Австрия проституцията е законна и свободна. Този човек просто е бил психично болен или е изперкал от немотия и следователно е нямал пари за истински проститутки. Впрочем, в Германия има публични домове, където пенсионерите в определени дни ползват намаление от 50% (halbtax)

  Жизнь или Life - избор има.
 40. 40 Профил на talita
  talita
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#31] от "Дразнител":

  Не съм казала, че 3 милиона изкарва проститутката, а сутеньорът й от всички момичета, които държи! И това е съвсем реална цифра!

 41. 41 Профил на Дразнител
  Дразнител
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#40] от "talita":

  [quote#9:"talita"]Напротив, от една робиня трафикантът печели около 3 милиона евро годишно, а жертвата не взема и цент от парите, да не говорим, че едва ги хранят, обличат и къпят. [/quote]

  Доколкото мога да чета, в коментара си написала, че от ЕДНА робиня печели 3м€/година.... Той няма как да спечели от една робиня 3м, ако те не ги е изкарала Иначе и аз съм съгласен, че някой по-ловък сутеньор може и да изкара 3м/година от проститутките си, ноедна не малка част от тия пари отиват за подкупи. Аз затова винаги съм казвал, че легализирането на проституцията е най-добрият път към справянето с проблема на експлоатацията, защото тогава проститутките ще могат да разчитат на защита от закона и държавата, а не да разчитат на трафиканта да ги пази от държавата. Но българинът, за разлика от германеца, швейцареца, холандеца и т.н. е много морално извисен и не може да допусне, че някой ще изкарва пари с тялото си. Интересно как допуска в съзнанието си работата на манекенките.

  Жизнь или Life - избор има.
 42. 42 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 450 Гневно

  Ужайаеми Сънародници-Българи, задаватели си въпроса "защо на всяко събитие било то с добър произход или не, му се гледа само резултата, а не причината?"
  По времето на Държавният капитализъм-ТОТАЛИТАРИЗМА, трафик, търговия и секс бизнес с хора нямаше в България.
  Защо?
  Защото първо нямахме безработица, нямаше просия а и законите ни бяха по драстично-строги за нарушителите.
  Безработно шляещите се заставяха да вършат някаква дейност, а за децата на безотговорните родители имаше пансионати и приюти.
  Нямаше въобще открита ДИСКРИМИНАЦИЯ каквато сега навсякъде е навлязла чрез Парламентарните свади, поборства пререкания, обиди и групираната класова настървеност на;

  ГРУП СРЕЩУ ГРУПА, човек срещу ЧОВЕКА,
  Нелоял срещу ТАЛАНТА, Мажоритетно!

  "КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ"?
  Н.Йо.ВАПЦАРОВ

  Настъпил е вече момента за ТОТАЛНА ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА ЗА ДА СТАНЕМ ИСТИНСКИ ДЕМОКТАРИЧНА ДЪРЖАВА!

  НАСТЪПИЛ е вече момента на ПРИЕМСТВЕННОСТТА В ОТНОШЕНИЯТА НИ.
  КОНСТИТУЦИОННО УЗАКОНЕНА ПРИЕМСТВЕНОСТ
  ПРИЕМСТВЕНОСТ НА РАЗЛИКИТЕ В ИДЕОЛОГИИ,
  ПРИЕМСТВЕНОСТ НА РАЗЛИКИТЕ ВЪВ ВЕРИ,
  ПРИЕМСТВЕНОСТ НА РАЗЛИКИТЕ В ЕТНИЧЕСКИ ПРОИЗХОД!

  НАСТЪПИЛ е вече момента на конституционна Забрана на намесата на тези 3(три)Частрни, поляризиращи обществото, КУЛТОВО-ОГлУПИРАЛИ фактора;
  ( ИДЕОЛОГИЯ, РЕЛИГИЯ, ЕТНОС ), в Държавният сектор!!
  Забрана на намесата им като ОГлУПИРАЛ Частeн-култов сектор, в Общо-Държавните вътре-Социални а също и външно-Държавни професионални отношения, е основата на истинската Демокрация !!
  Става дума и за КОНСТИТУЦИОННА ЗАБРАНА на ВМЕШАТЕЛСТВОТО на тези 3 ОСТАРЯЛИ С ВРЕМЕТО, горе упоменати, Частрни груп-култови, Поляризиращи обществото-прослойки , а не забрана на организациите им!
  Нека си останат, но по райони и проповядват идеи, вери и произход, па макар и групирано-АМАТЬОРСКИ, НО ПО ДОМОВЕТЕ, КАТО ХОБИ ВЕЧЕ!!

  ПРОКУРАТУРАТА НИ Е ЗАМЕСЕНА С МАСОНСКИ СЕКТИ ПОКРОВИТЕЛСТВУВАНИ ОТ ЕВРО-КОНГЛОМЕРАТА!

  Съдия остава в ареста, а ПРЕСТЪПНИКА ЧРЕЗ ОTКУП-КО-ПРОДАЖБА НА ЗАКОНА (ОТКУПeн ) e на свобода.
  КОГА ЩЕ СЪДИМ; И БЪЛГАРИЯ,
  ЗА ОСТАРЯЛАТА И ДЕМЕК-оКРАТИЧНА КОНСТИТУЦИЯ, ДОПУСНАЛА ДА СЕ ОТКУП-ко ПРОДАВАТ ЗАКОНИТЕ НИ ЧРЕЗ ФИНАНСОВИ СРЕДСТВА ЗА ВЪЗМЕЗДИЯ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, И ТО САМО ЗА ФИНАНСОВО-НЕЗАТРУДНЕНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ, БЯГАЙКИ ОТ ЗАКОННОТО ВЪЗМЕЗДИЕ, А ЗА ОСТАНАЛИТЕ ФИНАНСОВО-ЗАТРУДНЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ НЕ, КАКВО ВОДИ ТАЗ ТЪРГОВИЯ СЪС ЗАКОНА?
  ФАКТ, ПОТДЪРЖАШT ПРЕСТЪПНОСТТА В ДЪРЖАВАТА КАКТО И КЛАСОВОТО РАЗЕДИНЕНИЕ В ОБЩЕСТВОТО, НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ.
  А ВСИЧКИ БРЪЩОЛЕВИМ ЗА "д€мокрация".

  Коя Държава в света е гарантирала това, Конституционно??
  Никoя!!
  Тогава нямa и Демокрация никъде !!

  Ето причините за жертвите на трафика и търговията със себеподобните, даже в РОДИНАТА И НА ДЯКОНА!

  ПОКАЗАНИТЕ ЦИФРИ СА САМО ЕДНА НИЩОЖНА ЧАСТ ОТ ОГРОМНИЯТ АЙСБЕРГ НА ПРЕСТЪПНОСТТА КОЯТО ПАРЛАМЕНТАРНО-ДИСКРИМИНИРНИ, СМЕ ДОПУСНАЛИ ВЕЧЕ И У НАС!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev_ip@abv.bg

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 43. 43 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 450 Гневно

  Ужайаеми Сънародници-Българи, задаватели си въпроса "защо на всяко събитие било то с добър произход или не, му се гледа само резултата, а не причината?"
  По времето на Държавният капитализъм-ТОТАЛИТАРИЗМА, трафик, търговия и секс бизнес с хора нямаше в България.
  Защо?
  Защото първо нямахме безработица, нямаше просия а и законите ни бяха по драстично-строги за нарушителите.
  Безработно шляещите се заставяха да вършат някаква дейност, а за децата на безотговорните родители имаше пансионати и приюти.
  Нямаше въобще открита ДИСКРИМИНАЦИЯ каквато сега навсякъде е навлязла чрез Парламентарните свади, поборства пререкания, обиди и групираната класова настървеност на;

  ГРУП СРЕЩУ ГРУПА, човек срещу ЧОВЕКА,
  Нелоял срещу ТАЛАНТА, Мажоритетно!

  "КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ"?
  Н.Йо.ВАПЦАРОВ

  Настъпил е вече момента за ТОТАЛНА ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА ЗА ДА СТАНЕМ ИСТИНСКИ ДЕМОКТАРИЧНА ДЪРЖАВА!

  НАСТЪПИЛ е вече момента на ПРИЕМСТВЕННОСТТА В ОТНОШЕНИЯТА НИ.
  КОНСТИТУЦИОННО УЗАКОНЕНА ПРИЕМСТВЕНОСТ
  ПРИЕМСТВЕНОСТ НА РАЗЛИКИТЕ В ИДЕОЛОГИИ,
  ПРИЕМСТВЕНОСТ НА РАЗЛИКИТЕ ВЪВ ВЕРИ,
  ПРИЕМСТВЕНОСТ НА РАЗЛИКИТЕ В ЕТНИЧЕСКИ ПРОИЗХОД!

  НАСТЪПИЛ е вече момента на конституционна Забрана на намесата на тези 3(три)Частрни, поляризиращи обществото, КУЛТОВО-ОГлУПИРАЛИ фактора;
  ( ИДЕОЛОГИЯ, РЕЛИГИЯ, ЕТНОС ), в Държавният сектор!!
  Забрана на намесата им като ОГлУПИРАЛ Частeн-култов сектор, в Общо-Държавните вътре-Социални а също и външно-Държавни професионални отношения, е основата на истинската Демокрация !!
  Става дума и за КОНСТИТУЦИОННА ЗАБРАНА на ВМЕШАТЕЛСТВОТО на тези 3 ОСТАРЯЛИ С ВРЕМЕТО, горе упоменати, Частрни груп-култови, Поляризиращи обществото-прослойки , а не забрана на организациите им!
  Нека си останат, но по райони и проповядват идеи, вери и произход, па макар и групирано-АМАТЬОРСКИ, НО ПО ДОМОВЕТЕ, КАТО ХОБИ ВЕЧЕ!!

  ПРОКУРАТУРАТА НИ Е ЗАМЕСЕНА С МАСОНСКИ СЕКТИ ПОКРОВИТЕЛСТВУВАНИ ОТ ЕВРО-КОНГЛОМЕРАТА!

  Съдия остава в ареста, а ПРЕСТЪПНИКА ЧРЕЗ ОTКУП-КО-ПРОДАЖБА НА ЗАКОНА (ОТКУПeн ) e на свобода.
  КОГА ЩЕ СЪДИМ; И БЪЛГАРИЯ,
  ЗА ОСТАРЯЛАТА И ДЕМЕК-оКРАТИЧНА КОНСТИТУЦИЯ, ДОПУСНАЛА ДА СЕ ОТКУП-ко ПРОДАВАТ ЗАКОНИТЕ НИ ЧРЕЗ ФИНАНСОВИ СРЕДСТВА ЗА ВЪЗМЕЗДИЯ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, И ТО САМО ЗА ФИНАНСОВО-НЕЗАТРУДНЕНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ, БЯГАЙКИ ОТ ЗАКОННОТО ВЪЗМЕЗДИЕ, А ЗА ОСТАНАЛИТЕ ФИНАНСОВО-ЗАТРУДНЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ НЕ, КАКВО ВОДИ ТАЗ ТЪРГОВИЯ СЪС ЗАКОНА?
  ФАКТ, ПОТДЪРЖАШT ПРЕСТЪПНОСТТА В ДЪРЖАВАТА КАКТО И КЛАСОВОТО РАЗЕДИНЕНИЕ В ОБЩЕСТВОТО, НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ.
  А ВСИЧКИ БРЪЩОЛЕВИМ ЗА "д€мокрация".

  Коя Държава в света е гарантирала това, Конституционно??
  Никoя!!
  Тогава нямa и Демокрация никъде !!

  Ето причините за жертвите на трафика и търговията със себеподобните, даже в РОДИНАТА И НА ДЯКОНА!

  ПОКАЗАНИТЕ ЦИФРИ СА САМО ЕДНА НИЩОЖНА ЧАСТ ОТ ОГРОМНИЯТ АЙСБЕРГ НА ПРЕСТЪПНОСТТА КОЯТО ПАРЛАМЕНТАРНО-ДИСКРИМИНИРНИ, СМЕ ДОПУСНАЛИ ВЕЧЕ И У НАС!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev_ip@abv.bg

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK