Дянков: До Великден работниците от ОЦК-Кърджали би трябвало да си вземат парите

Дянков: До Великден работниците от ОЦК-Кърджали би трябвало да си вземат парите

© Юлия ЛазароваСпоред вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков до Великден работниците от ОЦК-Кърджали би трябвало да си получат заплатите, след като днес са били подписани и последните документи по сделката с продажбата на "Горубсо-Мадан".


Дянков пристигна в Кърджали, за да се срещне с работниците от металургичното предприятие и да ги информира за хода на преговорите между банките-кредитори и потенциалните инвеститори.


Единствената гаранция, че с парите от "Горубсо-Мадан" ще бъдат погасени задълженията към работниците от ОЦК, са изявленията на собственика Валентин Захариев, че това ще се случи, както и високият обществен интерес, посочи вицепремиерът, цитиран от БТА.
"Би било висша форма на арогантност и дебелоочие, ако след като е обещал, не спази обещанието си", допълни той.


Дянков посочи, че лошото състояние на ОЦК не е следствие от финансовата криза, защото в момента двата най-печеливши бранша в света са металургията и фармацевтиката.Според него банките-кредитори са склонни да опростят част от дълговете на завода, разбирайки че в противен случай нов собственик трудно би се наел да инвестира и те могат да не възвърнат парите си.


По-рано днес Дянков обяви, че трима инвеститори са проявили интерес към ОЦК- Кърджали и водят преговори със сегашните кредитори. Очаква се преговорите да приключат в рамките на десетина дни.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK