Първанов не е нарушил конституцията с липсващия втори указ, според съда

Първанов не е нарушил конституцията с липсващия втори указ, според съда

© Анелия НиколоваКонституционният съд обяви за противоконституционна комисията на Яне Янев, която проучва фактите и обстоятелствата за помилванията, даденото гражданство и опростените вземания за двата президентски мандата на Георги Първанов и Ангел Марин. Съдът е решил още, че не е имало нужда от втори указ на Първанов през 2007 г., с който да делегира правомощия на вицепрезидента си за новия мандат.


Съдът беше сезиран от депутати от БСП и ДПС в началото на март. Въпросът за липсващия втори указ беше повдигнат отново в края на януари, дни след края на мандата на Първанов и Марин от сегашния вицепрезидент Маргарита Попова.


Трима конституционни съдии са подписали решението на съда с особено мнение - Владислав Славов, Благовест Пунев и Румен Ненков.
Конституционният съд, в който блокиращо мнозинство имат избраните съдии при управлението на тройната коалиция и от квотата на президента Първанов, посочва, че с указите за помилване се упражняват конституционни правомощия на президента или вицепрезидента и те подлежат на контрол единствено по конституционосъобразност, като не е предвидена възможност указите за помилване и техните мотиви да се оповестяват. Според съда не е необходимо издаване на нов указ, когато едни и същи лица са избрани и упражняват функциите на президент и вицепрезидент втори последователен мандат, щом в рамките на първия мандат вече има указ, с който президентът възлага правомощия на вицепрезидента.


Според съда в указа за помилване вицепрезидентът не е длъжен да посочи основанията за своето решение. "Помилването не засяга изпълнителната власт. Изпълнението на наложените наказания се осигурява от специализирани органи към нея. Указът за помилване е правен акт на държавния глава, основан единствено на личната му преценка и не подлежи на приподписване от министъра на правосъдието или съответен министър, независимо от това че изпълнението се възлага на тях", решиха конституционните съдии.


Според Конституционния съд създаването на временна парламентарна комисия, която да се занимава с действията на президента, внася недопустими от гледна точка на принципа за разделението на властите дисбаланси в системата от механизми, които конституцията под негово влияние е установила, както и въобще поставя под съмнение значимостта му в системата на държавното управление.


Владислав Славов, Благовест Пунев и Румен Ненков посочват в особеното си мнение, че постановеното решение не решава проблеми, а напротив – създава опасност от възникването на нови в бъдеще. "Това се дължи на съобразяването с моментната конюнктура, което неминуемо обуславя нетрайност на дадените тълкувателни разрешения и рано или късно ще доведе до тяхното преобсъждане на основата на еволютивна интерпретация", пишат тримата съдии.


"Без значение е дали персонално същите президент и вицепрезидент ще се кандидатират и бъдат преизбрани за повторен мандат, тъй като при всяко положение се провежда избор за нов президент. Само новият избор създава демократична легитимност на избрания президент, макар и персонално той да е предишният. Дори когато е преизбран, президентът не може да ползва властта, с която е разполагал по време на предходния си мандат", категорични са съдиите Славов, Пунев и Ненков.


Първата и единствена до момента реакция на решението на съда е на лидера на БСП Сергей Станишев. В разпространено от пресцентъра му прессъобщение той заявява, че "политическата операция на управляващите претърпя пълен провал". Благодарение на силните ни аргументи не беше допуснат опасен прецедент, отбелязва Станишев. Той напомня, че комисията на Яне Янев е била създадена единствено заради политическата изгода на мнозинството.Ключови думи към статията:

Коментари (124)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Няма изненадани! Всички знаем, ч Конституцията е направена така, че Гоце и да иска да не може да я "наруши"

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 2. 2 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  И архар не е застрелвал.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 3. 3 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 657 Любопитно

  "Първанов не е нарушил конституцията с липсващия втори указ, според съда"


  Защо ли го наричат съд?

  И в морето ми е до колене .....................
 4. 4 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Съдът е червен и в червата, кво друго да отсъди. УФФФ... аман от комунисти, загнездили са се навсякъде и освен, че са тровили преди, продължават да тровят и сега.

  Няма шики-мики.
 5. 5 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Е,тва е тема -моабет да става,свате.... Те забравиха кога са били президенти и вече маат по актуални политзадачи партийни.

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 6. 6 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Айде и тоя балон на мафията от ГРОБ се спуска. Дано само преди да бъдат изметени от народа не унищожат и Б-я че като глредал как вече всичко фалара бизнеса няма пари за заплати ток газ дизел се вдига! Поне олигарсите на ББ направиха мнооогоооо пара от управлението му. Да им е честито и със здраве да харчат и играят заедно тенис футбол карти шах табла и т.н.

  Триумфът на глупостта, простотията, популизма, некомпетентността, некадърността милиционерският манталитет....или просто ГЕРБ! Журналистите които се уплашиха и наведоха глава или просто се продадоха как ще погледнат колегите си и народа след падането на режима? Кръговете от медии които обслужват режима около онази банка каква ще е съдбата им след падането на режима? В арабските държави тия които бяха част от режима след падането на режимите и диктаторите си отиваха заедно с тях и това е правилното.

  Ако се питате защо няма реформи....ами много просто за да се правят реформи сеиска ИНТЕЛЕКТ! Знания, умения, качества за да са успешни тези реформи. Така че по-добре, че милиционерското управление не прави реформи, защото пораженията за държавата щяха да са брутални! Хора които са прочели една книга в живота си няма как да управялват успешно и добре и да правят реформи!

 7. 7 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Значи президента, гл.прокурор се отчитат само пред господ ?!
  Тази наша "модерна" конституция е пълен боклук. Днес и Татяна Дончева коментира че подлежи на сериозна промяна. Лошото е че трябва Велико народно събрания, а такова не се вижда на небосклона. Тъжно !

 8. 8 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Добре де, какъв беше проблема с тоя указ!? Изкуствено създаден за да може матриала да вука "уууу!". Ами нормалната логика показва, че не е необходимо да се издава нов указ за съото лице. Съдът го потвърди. При условие, че съдът е в ръцете на цецко, то ми се струва, че много грешна енергия се насочва в неправилна посока.

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 9. 9 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Че това беше ясно още отначàло

 10. 10 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 554 Неутрално

  [quote#9:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Че това беше ясно още отначàло[/quote]

  Аха. Ясно беше, че така ще отсъди комунистическият съд. Като проказа сте проникнали навсякъде, трудно ще направим нормална държава отново.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 11. 11 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4363 Неутрално

  "Конституционният съд посочва, че с указите за помилване се упражняват конституционни правомощия на президента или вицепрезидента и те подлежат на контрол единствено по конституционосъобразност"

  Това тълкуване е повече от перверзно.
  То е подигравка със законността и демократичните ценности.
  Какво значи и как да разбираме,че една институция може да се изживява дотолкова над законите и законността,че нейните актове да не подлежат на КОНТРОЛ ЗА ЗАКОНОСЪОБРАЗНОСТ.
  Как може нормативен акт от нисък ранг,какъвто е Указът,пък било то и президентски да противоречи на Законите на страната,с аргумента,че може,стига да е конституционосъобразен !?!?
  Не може в една УЖ ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА,парламентарна комисия да бъде етикетирана като "противоконституционна",само защото проверявала факти и обстоятелства около президента и вицепрезидента.
  Че с такова перверзно тълкуване,на практика на Президентската инстигуция,президента и вицепрезидента да се предоставя позиция на безконтролност и стоене над законите на страната.
  Привилегия,което,може би само Генералният Цар в Северна Корея има.
  И най-накрая,но не на последно място по важност.
  КАК МОЖЕ под формата на "тълкуване" един орган,па макар било то и Конституционен съд да изземва правомощията на Народното събрание и да преформатира и препозиционира мястото на Президенството по начин,по който само Парламента и Великото Народно Събрание имат правото да го правят.

 12. 12 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 877 Неутрално

  "Дневник" горещо ви препоръчвам тази статия в "L'express".
  http://www.lexpress.fr/actualite/monde/ce-si-curieux-port-bulgare_1103363.html
  "Намиращ се в Росенец, на брега на Черно море, този порт има всички признаци на руски анклав в Европейския съюз", пише в новия си броя френското седмично списание "L'Express".

  "Ситуацията е още по-скандална, доколкото "Лукойл" се ползва от значително влияние в страната, благодарение на почти пълния си монопол върху пазара на горива. И ако властите не реагираха изобщо на нашата информация, широко отразена в пресата, то екип от експерти на Европейската комисия бързо е отишъл на място. Без голям резултат, изглежда... На 12 март, в непубликуван дотогава документ от осем страници, министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов потвърди отсъствието на гранични полицаи и на митничари в Росенец, където миналата година са акостирали 414 кораба. Към днешна дата тези инсталации остават под екслузивната охрана на "ЛУКОМ -А", руска охранителна агенция."
  Цветанов знаел, Борисов се прави на ударен, а в Източна България трайно са се заселили вече почти 100 000 руснаци.

 13. 13 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Чудя се, защо ни информирате за някакви тъпи укази, вместо да разчоплите казуса, заради който ''Господари на ефира'' изхвърчаха от бтв? Кажете, че и там гоце е в усновата след разследване на клиниката св.Наум и камара пари от Българската коледа......Кажете как гоце и шефа на клиниката са присвоили парите и са излъгали, че са закупили апаратура......Ей за тва пишете....пишете, че гоце краде парите от SMSите, а не за разни измислени укази......

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 14. 14 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2741 Любопитно

  "...съобразяването с моментната конюнктура, което неминуемо обуславя нетрайност на дадените тълкувателни разрешения..." - е, къде е тогава върховенството на ЗАКОНА? Колко време "работи" т.н. комисия, с чии пари е ясно обаче - моментна конюнктура...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 15. 15 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1503 Весело

  Аха. И голям член не ни е набутвал. Ъъъ така де исках да кажа голям шлем

  15.02.1989 - 07.02.2018
 16. 16 Профил на Софиянец
  Софиянец
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Може и да не е нарушил конституцията, но със сигурност с удоволствие е отстрелял архара!
  Гоце - Първият трапер с трипер!

 17. 17 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 562 Любопитно

  До #10:
  Е, щом специалист по вятърничàвите дела се произнася- остава да Ви повярваме на доверие, без доказателства

 18. 18 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3815 Неутрално

  Ще бъда безкрайно удовлетворена, ако след конгреса на социалистите през м. май лицето Георги Седефчов Първанов бъде изпратен в политическото небитие. Омръзна ми да чета или гледам новини за него. Не, че ще се кротне, ако не го изберат - сърце доносническо не трае, иска му се отново във властта...

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 19. 19 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Че как ще е виновен Първанов?а пропо колко от съдиите и кои са назначени на тези топли места от квотата на Първанов?Време е да се отплащат! Съдебната институция била независима ха ха аха ха !

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 20. 20 Профил на vladek
  vladek
  Рейтинг: 533 Неутрално

  "Съдът е решил още, че не е имало нужда от втори указ на Първанов през 2007 г., с който да делегира правомощия на вицепрезидента си за новия мандат."
  То според тях мандата на комунистите си е вечен, че защо вообще като му е минал мандата, а ние не сме му го взели (така се тълкужат изборите, като вземане на мандат а не даване), е нужен указ. То изборите трябва да се наричат отнемане на мандат за да не важи указа...

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 21. 21 Профил на stasi666
  stasi666
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Тук добре но ако не се добере до председател на БСП ще трябва да връща едни куфари с пари на руснаците за белене иначе видяхме какво стана с Луканов

 22. 22 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1369 Любопитно

  Някои народи с настъпването на пролетта изнасят на боклука старите си домашни съдове. Колко ли служба му остана на последния Гоцев рубеж наречен конституцуионен съд? Задушавам се без пролет.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 23. 23 Профил на ANTONIY DIMOV
  ANTONIY DIMOV
  Рейтинг: 454 Гневно

  И това ако е съд ! Кукли на конци !

  Ум царува, ум робува, ум патки пасе!
 24. 24 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 561 Разстроено

  Трябваше да се използва протеста на металурзите от ОЦК - Кърджали и да се съберат 100-150 хил. пред НС и да видите какво щеше да реши КС и как плъховете щяха да бягат от кухнята(НС)!
  За съжаление 1997 и учасниците от тогава, са далече!
  После измислиха чалгата и сега всичко е "наред"!
  "Управляващи" и "законодатели" могат необезпокоявани да ни се плезят, хилят и показват среден пръст колкото си искат!
  Така че, надежда няма!

 25. 25 Профил на mrrockchurch
  mrrockchurch
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#18] от "domakinq":
  Още по-добре,при Андреи Луканов...

 26. 26 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3815 Весело

  До коментар [#25] от "mrrockchurch":

  Страстна седмица, нека бъдем благородни дори към Гоце - нека е жив, за да се гърчи между поети / и усвоени / ангажименти и невъзможността да ги изпълни. А его-то му! Този "титан на държавността" е в ужас от забравата, в която може да изпадне! Такъв живот му пожелавам.

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 27. 27 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Първанов не е нарушил конституцията с липсващия втори указ, според съда???
  ----------------------------
  Имената на съдиите,не само тези с особено мнение!Да научим от "медиите" кои са подлогите!

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 28. 28 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 450 Неутрално  [quote#0:""]"Съдът е решил:Първанов не е нарушил конституцията "[/quote]
  Седесарите да си го набият в бетонните тикви !

 29. 29 Профил на ANTONIY DIMOV
  ANTONIY DIMOV
  Рейтинг: 454 Гневно

  С дръги думи, НС - висш орган на властта в Република България няма право да излъчи комисия, която да разследва дейността на един обикновен гражданин за съмнения в държавно предателство, корупция, лобизъм в полза на чужда държава, лично облагодетелстване....по време на заемането от него държавна длъжност. Тогава за какво ни е НС и избори. Да си върнем член 1.

  Ум царува, ум робува, ум патки пасе!
 30. 30 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 897 Любопитно

  [quote#27:"Ρόδος;"]Имената на съдиите,не само тези с особено мнение!Да научим от "медиите" кои са подлогите! [/quote]

  Заповядай, бате. Не обръщаш ли внимание на линковете? Хората са ти ги дали!

  "Конституционният съд в състав: Председател: Евгени Танчев, членове: Владислав Славов, Димитър Токушев, Благовест Пунев, Пламен Киров, Красен Стойчев, Георги Петканов, Ванюшка Ангушева, Цанка Цанкова, Стефка Стоева, Румен Ненков, при участието на секретар-протоколиста Росица Симова разгледа в закрито заседание на 11 април 2012 г. конституционно дело № 3/2012 г., докладвано от съдията Красен Стойчев. "

 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3501 Неутрално

  "Конституционният съд, в който блокиращо мнозинство имат избраните съдии при управлението на тройната коалиция и от квотата на президента Първанов..."
  Само тази част е достатъчна, за да се направи заключение за пристрастността на съда. Ето защо решенията на този съд са неприложими. Болшевишките подходи доказаха своята непригодност в условията на реалния живот. Особено ако използването им е направено без всякакво съобразяване с природните закони.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 762 Неутрално

  Няма отърваване от ЧЕРВЕНАТА ХИДРА.

 33. 33 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#30] от "Федор Венедиктович Езерский":

  Благодаря,не чета всички постове под статиите.

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 34. 34 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Неутрално


  ШИБАНИ

  ПЪРВАНОВСКИ

  МУТРИ

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 35. 35 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3501 Гневно

  До коментар [#28] от "prodann":
  И имаш нахалството да пледираш за справедливост! Виж цитат ми в пост #31 и тогава се дуй!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 36. 36 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#28] от "prodann":
  -------------------------
  Ти мазохист ли си или комунист?

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 37. 37 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#33] от "Ρόδος;":

  Линка е в статията - третата дума

 38. 38 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  Да бе да, сигурно е така

  Предразсъдъците са за ограничените.
 39. 39 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 580 Неутрално

  При всичкото доднешно "положение" , някой трезвомислещ да е очаквал "революцията", от Конституционния Съд ??? ...

 40. 40 Профил на obiknoven
  obiknoven
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Еххх, а само как бленувам да вкарат Гоце в затвора. Сънища ...
  И не само него. Доги, СерГея, ЦАРЯ ... Всички дето ни е...т от години.

 41. 41 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Това,да си изтъкнат юрист,да си със завидна кариера,да учиш децата на право,и да станеш подлога на един мързелив гащник,е такъв резил,че до края на живота им,няма как да се заличи!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 42. 42 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Голяма излагация!

  И това решение ще го прочетат навсякъде по цивилизования свят!РЕЗИЛ НА РЕЗИЛИТЕ!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 43. 43 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Весело

  До коментар [#6] от "merkel": Да не те е ударила някоя тухла по главата Като видиш строеж минавай по другия тротоар Става дума за др гоце , ти бързаш да изпуснеш сапуна не става въпрос за ГЕРБ

 44. 44 Профил на detelinka29
  detelinka29
  Рейтинг: 395 Неутрално

  "Чл. 147. (1) Конституционният съд се състои от 12 съдии, една трета от които се избират от Народното събрание, една трета се назначават от президента, а една трета се избират на общо събрание на съдиите от Върховния касационен съд и Върховния административен съд."- До тук са 4 съдии, назначени от Първанов. Не е трудно още 3 да се намерят към това число. Все пак за да кандидатстват и да ги приемат във времето,когато са били кандидат-студенти е следвало да са партийни, за да не кажем- гравитиращи към Държавна сигурност. Та исторически логично и естествено решение. "Чл. 151. (1) Конституционният съд постановява решенията си с мнозинство повече от половината от всички съдии." От друга страна- дори и да му бяха обявили импийчмънт какво? ще му накривят на капата.
  "чл. 103(3) Конституционният съд разглежда обвинението срещу президента или вицепрезидента в едномесечен срок от внасянето на обвинението. Ако бъде установено, че президентът или вицепрезидентът са извършили държавна измяна или са нарушили Конституцията, пълномощията им се прекратяват. " Той и без това не е вече президент и няма право да бъде 3-ти път.

 45. 45 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  Ето я последната барикада на мафията - съдебната с-ма. Ще трябват години за да бъде изметена.

 46. 46 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ей много сълзи и сополи под тази статия.
  Набийте си го в бетонните тикви:
  „Първанов не е нарушил конституцията "

 47. 47 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Сигурен съм,че това решение на съда няма да има някакво влияние върху мисловната дейност на постоянните плювачи на Президента на Република България Георги Първанов!Защото г-н Президента е "агент Гоце"/американските президенти може преди това да са шефове на ЦРУ!/.Защото няма никакво значение ,че г-н Президента на Република България е бил анализатор и съветник относно македонските попълзновения към историята на България,на нашата България.Защото дори и за Дневник Георги Първанов не е Президента Георги Първанов и Ангел Марин не е вицепрезидента ген.Ангел Марин,но Б.Борисов е генерал Б.Борисов.Защото съдът е корумпиран,пълен е с "комунета и агенти на ДС,които трябва да бъдат изринати от там.

 48. 48 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 879 Весело

  Сега ясно ли е, че Яне бибияне за чеп на каца не става? Или ни трябва присъда от Върховният съд на САЩ?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 49. 49 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#46] от "prodann":

  Непротивоконституциователствувай, ако ти е възможно ...
  Тези "съдии" нямат грам морал, но като им чете човек имената, няма как /и няма откъде/ и да имат ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 50. 50 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#49] от "deepdp":


  [quote#49:"deepdp"]Тези "съдии" нямат грам морал[/quote]
  Предпочитам морала на тези съдии пред морала на плювачите на Първанов.

 51. 51 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Аз като ви говоря, че КС означава комунистически съд, ми се хилите. Хилете се, само че като се разхождате в парка или пътувате в обществения транспорт няма как да знаете дали до вас няма осъждан рецидивист, който се готво да ви изнасили, буие и изядя, защото по нашата конституция няма начин мотивите за помилването да бъдат публикувани.
  Или пък дали не сме дали българско гражданство на човек, който смята да се взриви на оживено обществено място ...

  България е древна и заслужава много повече!
 52. 52 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#28] от "prodann":

  Не се ли усещаш, че си сам на амбразурата, другарю?

  България е древна и заслужава много повече!
 53. 53 Профил на Bagryan Malamin
  Bagryan Malamin
  Рейтинг: 229 Неутрално
 54. 54 Профил на Goebbels
  Goebbels
  Рейтинг: 450 Весело

  До коментар [#44] от "detelinka29":

  Ееее ама виж, че само 3-ма са тиквовите ....

 55. 55 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#7:"paolo51"]

  Значи президента, гл.прокурор се отчитат само пред господ ?!
  Тази наша "модерна" конституция е пълен боклук. Днес и Татяна Дончева коментира че подлежи на сериозна промяна. Лошото е че трябва Велико народно събрания, а такова не се вижда на небосклона. Тъжно ! [/quote]
  Последната ни конституция взе най-глупавото от Търновската и двете комунистически. И се вижда резултата.

  България е древна и заслужава много повече!
 56. 56 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Всеки с малко акъл в главата, му беше ясно, че няма нарушение.

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 57. 57 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#51] от "flagellumdei":


  [quote#51:"flagellumdei"]Аз като ви говоря[/quote]
  Носи си памперса, че ще се посериш от страх!

  Наздраве! И-ху-у-у!
  Дай, дай, дай!

 58. 58 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#11:"messia"]КАК МОЖЕ под формата на "тълкуване" един орган,па макар било то и Конституционен съд да изземва правомощията на Народното събрание и да преформатира и препозиционира мястото на Президенството по начин,по който само Парламента и Великото Народно Събрание имат правото да го правят. [/quote]
  И ВАС, и ВКС правят същото.

  България е древна и заслужава много повече!
 59. 59 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#57] от "prodann":

  Не си на политсъбрание на Позитано 20. Не си сред маймуни и говори човешки.

  България е древна и заслужава много повече!
 60. 60 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#52] от "flagellumdei":


  [quote#52:"flagellumdei"]Не се ли усещаш, че си сам на амбразурата, другарю? [/quote]
  На изборите ще се преброим!
  И-ху-у-у!

 61. 61 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 727 Весело

  [quote#60:"prodann"]И-ху-у-у! [/quote]
  Това да не е призив да минавате в нелегалност, ей?
  Ако е така да предупреждавам приятели с мандри да си купуват оръжия да ви отстрелват?

  България е древна и заслужава много повече!
 62. 62 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#59] от "flagellumdei":


  [quote#59:"flagellumdei"]Не си на политсъбрание на Позитано 20. [/quote]
  Сигурен съм, че ти е трудно да разбереш, но ние нямаме нужда от политсъбрания.
  Всеки решава сам дали да харесва нещо или не!

 63. 63 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#61] от "flagellumdei":


  [quote#61:"flagellumdei"]Това да не е призив да минавате в нелегалност, ей?[/quote]
  Не!
  Празнувам!
  И за Даниел Митов, Петър Николов, Прошко Прошков и Христо Ангеличин.

 64. 64 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#62] от "prodann":

  Пробвай да го разправяш тия на лапетата ....

  България е древна и заслужава много повече!
 65. 65 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Конституционният съд, в който блокиращо мнозинство имат избраните съдии при управлението на тройната коалиция и от квотата на президента Първанов....какво има да говорим тогава.Първанов и с нещо да е нарушил закона тези са първите които ще го оправдаят.

 66. 66 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#63] от "prodann":

  Празнувай си, скоро ще се разцепвате. А ако още 4 години сте извън властта ще започнете да се самоизяждате.
  А, дано!

  България е древна и заслужава много повече!
 67. 67 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#66] от "flagellumdei":


  [quote#66:"flagellumdei"]А ако още 4 години сте извън властта[/quote]
  Други пеят мантрата, че вече 68 години комунисти управляват България.
  Ти не си ли от тях?....?

 68. 68 Профил на Вишински
  Вишински
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Язък за барута. Що мастило се изписа тогава, що плюнки изтекоха...

  Писах аз тогава, че "проблема" е, меко казано, изсмукан от пръстите, ама кой да ти чуе.

  За хората с първосигнали реакции пояснявам: ако Първанов ще се обивнява за таква една дребнотийчица, то от тук следва, че този човек е направо безгрешен и няма друго за какво да се хванем. Това е равносилно на даване на индулгенция.

  Първанов може и трябва да бъде обвиняван за далеч по- сериозни неща, а не да се пускат такива отвличащи вниманието димки.

 69. 69 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#67] от "prodann":

  Бе, вие се разцепвайте на фракции, избивайте си и няма да има значение колко години сте преебавали България.

  България е древна и заслужава много повече!
 70. 70 Профил на skiper
  skiper
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Това е повече тенджера отколкото съд...!

 71. 71 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#69] от "flagellumdei":


  [quote#69:"flagellumdei"]Бе, вие се разцепвайте на фракции, избивайте си[/quote]
  Искаш да кажеш, че вие сте такива торби, че от вас бой не можем да видим.

 72. 72 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#2:"el_chuncho"]И архар не е застрелвал[/quote]
  Да, така е, но се вижда, че желаеш да ти удари една "патка".

 73. 73 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Някой друг май е нарушил Конституцията, като е създал противоконституционна комисия

 74. 74 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Подкрепям виждането, изразено в особеното мнение от конституционните съдии Владислав Славов, Благовест Пунев и Румен Ненков. Тъй като не би следвало да обсъждам решение на КС, просто не го коментирам.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 75. 75 Профил на БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  Рейтинг: 506 Весело

  ha, haaaaaaaaaaaaaaa,,,,,май съм раждана за конституционен съдия, а.............аз КВО КАЗВАХ и защитавах през цялото време, вкл. във форумите под статиите по темата на Дневник и Капитал??????????????????КВОТО СЕГА КОНСТ. СЪД КАЗВА!!!Десет на нула за мен и конст. съд!!

 76. 76 Профил на БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  Рейтинг: 506 Неутрално

  тия тука пак на червени, сини и гербери го подкарали...правна мисъл НУЛА....АЙ ЩО СЪДЪТ НЕ ОБЯВИ ЗА НИЩОЖНИ ЗАПОВЕДИ ИЗДАВАНИ В УСЛОВИЯ НА ДЕЛЕГИРАНА ОЩЕ ПО ВРЕМЕТО НА СОФИЯНСКИ КОМПЕТЕНТНОСТ от районните кметове примерно, а????????????? за които липсва заповед за нова делегеция по времето на Борисов или Фандъкова, а???????И пак питам-едно лице ако престане да бъде президент, вице, кмет,, издадените актове, вкл. вътрешноведомствени, от него за време на мандата му обезсилват ли се по право. а????? ....в мандата на органите на държавма власт при това НЯМА ПРЕКЪСВАНЕ- не само у нас, а по цял свят..оправомощаването при това е било без СРОК

 77. 77 Профил на БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Упълномощаването което е гр. правен институт когато е без срок важи до оттеглянето му или отказ на упълномощения!!! По аналогия, защото делегираната компетентност няма уредба като публично-правен инситут, казаното за упълномощ. следва да важи за делегацията на правомощия.........и щом лицата са същите да важи до делегирането и на някой друг....

 78. 78 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Весело

  Според тях конституционността на един президентски акт "в никакъв случай не може и не трябва да зависи от последвало обстоятелство, каквото е преизбирането на персонално същата президентска двойка", тъй като "президентската власт несъмнено има институционален, а не персонален характер".  "Без значение е дали персонално същите президент и вицепрезидент ще се кандидатират и бъдат преизбрани за повторен мандат, тъй като при всяко положение съгласно чл. 93, ал. 5 от Конституцията се провежда избор за нов президент. Само новият избор създава демократична легитимност на избрания президент, макар и персонално той да е предишният. Дори когато е преизбран, президентът не може да ползва властта, с която е разполагал по време на предходния си мандат", категорични са съдиите Славов, Пунев и Ненков.

  BIG AL
 79. 79 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Весело

  Някои искат да ни "убедят" , че хората -мижитурки на Гоце -танчев- синът му , ангушева , цанка - по семейно право ,киров- съветника на Гоце :) ,петканов - ченгето пияница - са ..
  'перфектните "юристи и конституциоони съдии - ?? забравили кой ги посади там ?? :)
  Че са безпристрастни юристи и върхът на сладоледа ??

  Айде бе ..::)))))))))))))

  BIG AL
 80. 80 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#75] от "dol":

  Ако продължаваш да не си пиеш хапчетата ще ти става все по-забавно.

  България е древна и заслужава много повече!
 81. 81 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Весело

  Разбира се , че има прекъсване , има НОВА клетва и в това е смисълът на МАНДАТА..
  Иначе ще има един мандат от 8 години :)
  Голяма тема , големи подлагала на Гоце , затова , че са ТАМ ..)
  И като им зная и ЦВЕТА и преподаването им , и специалностите им - не се учудвам..
  Червена правна мафия :)

  BIG AL
 82. 82 Профил на БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#78] от "BIG AL":

  aaaaaaaaaaaaa, кажи бе герберов, да не цитираните трима герберски марки ДА СА ВЪРХА НА ПРАВНАТА МИСЪЛ, ъъъъъъъ???може би ако БЕШЕ ЦИТИРАЛ ПИПОНЕСТИЯ ЦЕТАНОВ щех да се съглася..................ма що ги не питаш за правомощията на герберските кметове, а ????????????? ....тия тримацата мота мо политика и политически интереси защитават, и никаква правна мисъл не проявяват...КАТО ВАС апропо..тъпунгери като ВАС дори не могат да осъзнаят рисковете от правен хаос който би могъл да настъпи ако се тълкува че актове са издавани без делегирана компетентснот..ай сиктир от кухи емоционално обременени глави...БРАВО НА КОНСТ. СЪД...ИЗДЪРЖАНО, ОБОСНОВАНО И НАЙ-ВЕЧЕ ЮРИДИЧЕСКИ МЪДРО РЕШЕНИЕ!!!!!!!!!!!!!КРАЙ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СПЕКУЛАЦИИ.........ОСВЕН ТОВА ВЪПРСОНИТЕ АКТОВЕ СА ИЗВЪН СЪДЕБЕН КОНТРОЛ........ОЩЕ ДЕСЕТ НА НУЛА ЗА КОНСТ. СЪД

 83. 83 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#82] от "dol":

  Защо ли ми приличаш на червената СВИ..Я петканов ? :))
  На цанка , на ангушевата , на снежанка ..на цялата плеяда пеперудки от - червени - от СУ ...))

  BIG AL
 84. 84 Профил на БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#83] от "BIG AL":typunger, не ме интересува на кво ти приличам...щото нема как на квото и да е да ти приличам...ти си блондин, демек без акъл- нема мисъл, има само чувство..........ай сеа ЧЕТИ..мандатът не означава , че държавната власт прекъсва!! държавната власт, дори организирана като мандатна, е непрекъсваема и това идва преди всичко от здравата ЖИТЕЙСКА ЛОГИКА, която следва да бъде и правната в случая!.............спирам КОМУНИКАЦИЯТА с теб- чети си ПИПОНЕСТИЯ ПРАВЕН ГЕНИЙ

 85. 85 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Весело

  За 99% от юристите в България , Славов , Ненков и Пунев са ДВЕ класи над останалите :)
  Над спеца петканов- по финасово право на социалистическите страни или България - по тошово време :Цанка - по семейно право ,: Киров- изобщо юрист ли е ?? Или танчев - които превеждаше правото на САЩ..))
  Изобщо имаме си пак червени плаячовци - посадени от Гоце и партията:))

  BIG AL
 86. 86 Профил на БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#85] от "BIG AL":ДОРИ КОНСТ. СЪДИИ ДА БЯХА КАЗАЛИ ЧЕ Е БИЛ НЕОБХОДИМ ВТОРИ УКАЗ, КОЕТО ОЗНАЧАВА, ЧЕ ИЗДАДЕНИТЕ ОТ ВИЦЕТО АКТОВЕ СА НИЩОЖНИ, ТО НЯМА СЪД В БЪЛГАРИЯ КОЙТО ДА ПРОГЛАСИ ТЕЗИ АКТОВЕ ЗА НИЩОЖНИ- АПК ГИ ИЗКЛЮЧВА ОТ ПОДВЕДОМСТВЕНОСТТА НА АДМ СЪДИЛИЩА ЗА КОНТРОЛ..А ЩОМ НЕ СА ПРОГЛАСЕНИ ОТ СЪД ЗА НИЩОЖНИ, ТЕ ОСТАВАТ ВАЛИДНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!..​......... НЕ МОЖЕ ДОРИ КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД ДА ГО НАПРАВИ- ДА ГИ ОБЯВИ ЗА НИЩОЖНИ!, А НЕГОВИТЕ РЕШЕНИЯ ПО ТЪЛКУВАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА , КАКТО И ЗА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННОСТ ( А НЕ НИЩОЖНОСТ ИЛИ ЗАКОНОСЪОБРАЗНОТ ЗАБЕЛЕЖЕТЕ) ИМАТ ДЕЙСТВИЕ САМО ЗАНАПРЕД...В ТОЗИ СМИСЪЛ РАЗДУХАНИЯТ ВЪПРОС БЕ ЧИСТА ПОЛИТИЧЕСКА СПЕКУЛАЦИЯ С НЕЯСНО ПРЕСЛЕДВАНИ ЦЕЛИ ИЛИ ПРОСТО НЕДООСМИСЛЕНА ИДЕЯ.КОНСТИТУЦИЯТА С ОГЛЕД НА ПРАВНАТА СИГУРНОСТ Е ДОБРЕ ПРЕМИСЛЕНА И МЕЖДУДРУГОТО Я ГАРАНТИРА НАПЪЛНО КОГАТО ИДЕ РЕЧ ДО АКТОВЕ НА ВИСШИ ДЪРЖАВНИ ОРГАНИ, В ТОВА ЧИСЛО НА ПАРЛАМЕНТА..........САМО ЕДНА КУХА ГЛАВА БИ ПРЕНЕБРЕГНАЛА ПРАВНАТА СИГУРНОСТ И НЕЙНОТО ЗНАЧЕНИЕ ЗА ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ, СОРИ, ЗА ТОВА ВСИЧКИ КОИТО ПОДДЪРЖАХА ОБРАТНОТО ЗА МЕН СИ ОСТАВАТ КУХИ ГЛАВИ.


  До коментар [#85] от "BIG AL":

 87. 87 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#86] от "dol":

  +++++++++

  дааа, ама няма кой да помисли, то бива популизъм от ГЕРБ ама трябва и малко мисъл.

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 88. 88 Профил на БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#85] от "BIG AL":ТЕБЕ КАТ ТЕ ГЛЕДАМ НЕ СИ ЮРИСТ, ТА ЩО СЕ РЪГАШ МЕЖДУ ШАМАТИТЕ ВИКАМ..ТЕ КАТ ЮРИСТИ МОЖЕ И ДА СА ДОБРИ, НО НЕ И КОГАТО ЧРЕЗ ПРАВОТО ПРЕСЛЕДВАТ ЧИСТО ПОЛИТИЧЕСКИ ТЯСНО ПАРТИЙНИ ЦЕЛИ...ПРАВОТО СВЪРШВА ТАМ КЪДЕТО СЕ ПРОКРАДВА ПАРТИЙНАТА ЗАВИСИМОСТ И СЪС ЗДРАВАТА ЖИТЕСЙКА ЛОГИКА И ПРАВНА СИГУРНОСТ СЕ ПРАВИ КОМРОМИС ! ТАКА ЧЕ И ТИ, А И ТЕ ТРИМЦАТА ПИЙТЕ ПО ЕДНА СТУДЕНА ВОДА С ПОДВИТИ ОПАШКИ.

 89. 89 Профил на vilian
  vilian
  Рейтинг: 418 Неутрално

  С такъв съд ,горещо препоръчвам на всеки,който не е инвалид или психически разстроен,да напуска час по-бързо територията България и си търси късмета в страни с ред и неподкупни съдии.

 90. 90 Профил на БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#87] от "capricornicus":То популизмът е говорене, но не и мисъл............тааааааааааааааа,,,,,но дотук с тая раздувка...некои ще трябва да го ду..т.

 91. 91 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Весело

  Има една дебелана -от бкп/бсп - член на всички изборни комисии- с НЕЯ не споря :)
  Значи едните преследвали партийни цели - а тези на Гоце - не преследвали :) Били добри юристи , ама палячовците на Гоце - са прави :)
  Въпросът , че не подлежат на съд, контрол- е друга тема ..:)
  Тук темата е :неграмотността на гоцевите съветници и последващото им посаждане от Гоце в Конс.съд :)
  Но , разбрах: с пияндурата петканов, цанки и ангушки , кировци и синчето на танчев - по ум - никой не може да се мери .:)))).Сам Гоце ги е "преценявал" :)
  Партията е винаги 'права" ..), дори когато посади нищожества в Конс.съд :)
  С лелки от БКП - не споря ..Имам си по- приятни занимания :
  А че тримата са ПРАВИ- това е ясно за всеки независим юрист и гражданин:)

  BIG AL
 92. 92 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Весело

  И всички трябва да се "учим" на текезесарския език на една остаряла полу-юриска , полу-червена бабичка :)
  Стара , грозна , проста и тъпа червена бабичка , ни учи на право и език :)
  Селянка, потомствена ..)

  BIG AL
 93. 93 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Весело

  За тримата не зная , но аз опашка никога не съм подвивал ., еле пък пред червени бабички :)
  Като ви знам рабфаците , като сте като фидоска или цецка , или онази новата министърка - как човек да подвие опашка ?? :)
  Простащината на БКП звоновете ми е добре известана:)

  BIG AL
 94. 94 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 527 Неутрално

  По принцип, този казус не ме инересува защото е поредния кьор-фишек за мат'ряла! Интересна, обаче е поуката;
  . . Конституционният съд е толкова конституционен, колкото политиците служат за благото на избралия ги народ! Жалки и смешни! И едните и другите!!

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 95. 95 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 632 Весело

  [quote#8:"demonoid"]При условие, че съдът е в ръцете на цецко[/quote]

  demonoid-еееее, комуноиде... Чети сега:

  [quote#0:"СТАТИЯТА"]Конституционният съд, в който блокиращо мнозинство имат избраните съдии при управлението на тройната коалиция и от квотата на президента Първанов[/quote]

  Седни си. Двойка.

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 96. 96 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 877 Неутрално

  [quote#13:"ARRI"]Кажете, че и там гоце е в усновата след разследване на клиниката св.Наум и камара пари от Българската коледа......[/quote]
  А ти защо си мислиш, че бТВ не са в тази далавера?
  От 1,20лв за каузата отиват 0,10лв, останалото в джобчета ан Гоце, бТВ и т.н.
  Плевнелиев щял да продължи с СМС-те за Коледа. Харесало му.

 97. 97 Профил на Цанко Цанов
  Цанко Цанов
  Рейтинг: 450 Неутрално

  И тримата "особени" от КС са стари седесари. Хеле Румен Ненков - познавам го лично. Макар че преди "сакралната" дата беше член на БКП. За разлика от Евг.Танчев - истински класен юрист. Състудент ми е.

 98. 98 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#94] от "rumata":

  А какво ще кажеш за "независимия" ВСС, подчинен на Цецко?

 99. 99 Профил на 4istakbarsak
  4istakbarsak
  Рейтинг: 443 Неутрално

  другарю 97-кажи трите имена на др.Евгени Танчев.Спомни си кой е баща му.Може и да има грамотни юристи в КС но всички с мноооого зависими от агента Гоце и комунистическото си минало.Нали Гоце Архароубиеца ги изпрати там с партийно поръчение.На Танчев му бях в кръжока знам, че е умен,но пак си е зависим.

 100. 100 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1113 Гневно

  То по същата тази логика, преизбрания президент не трябва да полага клетва!!!!!! Вече веднаж е положил такава и тя продължава да действува.... И това ако е съд, е гати държавата!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK