Всички трябва да чувстваме вина, кучетата не падат от небето, каза Найденов

Всички трябва да чувстваме вина, кучетата не падат от небето, каза Найденов

© Цветелина БелутоваМинистърът на земеделието Мирослав Найденов, който е и бивш шеф на "Екоравновесие", заяви, че по време на неговото управление на дружеството е била намалена почти наполовина популацията на бездомните кучета. Найденов коментира още, че вината за проблема с бездомните кучета в София не може да се отнася само до него.


"Като бивш шеф на "Екоравновесие" и като човек, който живее в София, мисля, че всички трябва да чувстваме вина, защото кучетата не падат от небето, без резултат от нашето ежедневие", подчерта той.


Неотдавна той настоя природозащитните организации да се извинят на нахапаните от кучетата, защото вината за проблема била тяхна.
Повтори, че "злонравите кучета" и тези, които носят риск за здравето на хората, ще бъдат прибирани и умъртвявани, а останалите ще бъдат настанявани поетапно в приюти и места за временно настаняване. Това ще стане с приемането на промени в Закона за защита на животните и в общинската наредба.


"По някакъв начин неправителствените организации за защита на животните взеха превес. Случи се така, че масово се връщаха заловени животни на улицата с едната-единствена цел да си изживеят живота. Изживявайки го, те подлагат на стрес хората, отделно от това има и определен здравен риск", обвини той природозащитницитеза проблема с уличните кучета в София.

Коментари (70)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на v_for_vendetta
  v_for_vendetta
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ще чувствате вина я! Колко пъти ви казвахме да ги приберете по приютите,да ги кастрирате,а вие си свирукахте и свивахте рамене!
  Сега-УМУВАЙТЕ какво да ги правите!!!!!!!!

 2. 2 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Всички може и да чувстваме вина, но някои трябва да поемат и отговорности. На този от снимката не му личи да иска да поеме такава?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 3. 3 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  Удивителен синхрон в изказванията на Найденов и Фандъкова. Да не ги съветва един и същи PR-специалист?

  А това вменяване на всеобща вина - да имат много здраве! След като институциите не си вършат работата и си прехвърлят проблема с бюрократични аргументи, естествено че обществото ще е виновно - има си хас да са те! В други държави при трагедии като тази с проф. Тачков хвърчат оставки, тук насаждат национални комплекси за малоценност.

 4. 4 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Намалил популацията наполовина някой друг път

 5. 5 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1003 Гневно

  Ти Найденов най-вече! И като министър, и като директор на Екоравновесие! Крадеш и ти , крадат и други!
  Има и по-евтини модели както по-севта, така и в Европа! Не само по-евтини, но и РАБОТЕЩИ!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 6. 6 Профил на se_nau
  se_nau
  Рейтинг: 605 Гневно
 7. 7 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  Отново е прав

  Няма шики-мики.
 8. 8 Профил на skiper
  skiper
  Рейтинг: 442 Неутрално

  да бе, а кинтите за добре свършена работа кой лапна: Найденов (ЕкоНЕравновесие)!

  Фандъкова, Найденов - ОСТАВКА, веднага !!!

 9. 9 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Г-н Найденов, само с чувство за вина няма да се разминат нещата! Всички пострадали от безпризорни агресивни общински кучета имат възможност да реализират правата си по съдебен ред- т.е. да съдят общината, и не се заблуждавайте, че ще се разминете без съдебни дела+ присъдени обезщетения!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 10. 10 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Пълен нещастник и клоун.

  Защо се оправдаваш с другите, клоун?! Властта е отговорност - щом имаш власт, използвай я за добро, ако не можеш или не знаеш как, подавай си оставката! Шушумига нещастна ... проблемът с бездомните псета е решим за седмица, ако човек има малко акъл и повече топки.

 11. 11 Профил на HAGBARD
  HAGBARD
  Рейтинг: 551 Гневно

  Неее, само камъните падат от небето, чалгаджии смотани!

 12. 12 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Неутрално
 13. 13 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  Породисти кучета по улиците почти няма.Тези мутанти са произлезли от други мутанти,които формално са кастрирани.Никой не взема такова куче за домашно,че после да го пусне навън.А там едни хора усвояват едни пари и имитират дейност.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 14. 14 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#3:"Читател"]А това вменяване на всеобща вина - да имат много здраве! След като институциите не си вършат работата и си прехвърлят проблема с бюрократични аргументи, естествено че обществото ще е виновно - има си хас да са те! [/quote]
  Точно така- законът казва, че иска ще е насочен срещу общината, а не към група анонимни общински данъкоплатци! Найденов отново доказа невежеството си

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 15. 15 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  Айде стига с това "всички сме виновни"! За мене това значи, че всъщност виновни няма.
  Малко хора изхвърлят кучета, но много хора страдат.
  Още малко ще кажеш, че нещастният изяден професор сам си е виновен!

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 16. 16 Профил на lexxy
  lexxy
  Рейтинг: 225 Гневно

  Според структурата “Екоравновесие”, от назначените на трудов договор 24-ма служители, само двама са ловци на кучета. Това става ясно от публикуваната структура на общинското предприятие във "Фейсбук" в сряда от общинския съветник от БСП Георги Кадиев.

  От диаграмата личи, че "Екоравновесие" се грижи не за бездомните кучета, а за заплатите на ръководството – директор, зам.-директор, главен счетоводител, технически секретар, експерт по връзките с обществеността, завеждащ личния състав.

  Зам.-директорът отговаря за т. нар. ръководител на обособено звено. На него пък са подчинени ветеринарния лекар, ветеринарния техник, петима шофьори, двама ловци, двама товарачи, един техник и един асистент-кореспондент, каквото и да значи това. Така от директора на предприятието до служителите, пряко отговорни за хващането на кучетата, има цели две нива от административни началници.

  Издръжка за милиони

  Всичко това струва на софиянци милиони. Официален отчет за дейността на “Екоравновесие” за 2011 г. на страницата на Столична община няма.

  Впрочем няма и за минали години, но с много труд може да се открие на сайта на Столичния общински съвет, като отваряте заседанията.

  През 2009 г. за едно обработено куче софиянци са плащали на общинското предприятие средно по 252 лв. За 2010 г. сумата набъбва на 315 лв. Данни за миналата година няма, но от изпълнението на бюджета на Столична община става ясно, че разходите за “Екоравновесие” възлизат на 1.2 млн. лв.

  За 2012 г. бюджетът на общинското предприятие е 893 000 лв., но в края на годината цифрите най-вероятно ще са други.

  Бездомните кучета се увеличават с кметуването на Фандъкова

  Столичният кмет Йорданка Фандъкова отказа да подаде оставка след смъртта на проф. Ботьо Тачков, зверски нахапан от глутница бездомни кучета в кв. "Малинова долина". Тя поясни, че е кмет от две години и половина, а проблемът е от 20 години и е национален. “Никога не съм твърдяла, че като стана кмет проблемът ще бъде решен веднага”, каза Фандъкова. Тя допълни, че винаги е твърдяла, че решаването на проблема с бездомните кучета е най-тежкият и бавен.

  И има основание да твърди това. Откакто е кмет, броят на бездомните кучета расте и то по официалните данни от преброяванията на “Екоравновесие”. През 2009 г. техният брой е бил 8538. В началото на 2011 г. нарастват на 9142.

  В началото на тази година трябваше да се направи ново преброяване, но то се забави. Не е ясно дали процедурата вече е започнала.

  “Екоравновесие” стана символ на корупция

  "Първата ми задача беше да спра корупцията и да спра изтичането на средства в самото предприятие "Екоравновесие", казва Фандъкова и обича да припомня, че именно тя уволни вече двама директори.

  По нейна инициатива миналата година беше направен и одит на “Екоравновесие” за периода 2009 - април 2011 г. Резултатите показаха разминавания в числата в списъците с хванатите от ловците кучета, настанените в приюта в Сеславци, кастрираните и върнатите обратно животни.

  Заради това столичният кмет уволни тогавашния директор на предприятието Петър Петров и даде резултатите от проверката на прокуратурата. Обвинителите засега обаче мълчат.

  Преди две седмици беше сменен и следващият директор на предприятието д-р Илиян Кърджев. Причината - че е намалил ловците на кучета от 6 на 4 и не е направил преброяването на животните. Той се оправда със свития бюджет.

  Сега на горещия стол в “Екоравновесие” седна бившият полковник от армията д-р Манол Нейков. Той помоли да го оставим да работи, за да може да излови кучетата. Чака се и първия му публичен отчет за това колко е хванал и колко е струвало това. Така поне заръча кметицата при представянето му – всеки месец пред обществото, за да е всичко прозрачно и да няма скрито покрито.

  Забравеното обещание на Мирослав Найденов

  До 2011 – 2012 г. бездомни кучета в София няма да има. Така обещаваше настоящият земеделски министър Мирослав Найденов преди повече от пет години. През 2006 г. именно той стана шеф на скандалното общинско предприятие “Екоравновесие”, което ръководи до лятото на 2009 г., когато ГЕРБ спечели изборите и той влезе в правителството.

  Неговата работа като директор на "Екоравновесие" започна с неизгодна за общината сделка за имота, върху който в момента е приютът за кучета в Горни Богров.

  Актуалното обещание с днешна дата е кучетата да намалеят на 4621 през 2014 г., а през 2016 г. по улиците са останат едва 462. Това обещание обаче не беше дадено от кмета Йорданка Фандъкова, а от заместничката й Мария Боюджийска. Тя единствена си подаде оставка заради ескалацията на проблема с безпризорните животни, но Фандъкова не я прие, а призова "всички да се извиним на хората, които са нахапани”.

 17. 17 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  До коментар [#9] от "dqdomart":

  Само за два случая Столична община е изплатила 29 000 лв. обезщетения - в първия за нахапано малко дете (25 000 лв.), във втория - за нахапана жена (4 000 лв.). Административният съд на София постановява, че "кметството не е осигурило на гражданите спокойна и безопасна среда за живеене".

  В Русе за подобен инцидент е наложена санкция от 2 000 лв. към местната община, в Перник - 16 800 лв. за няколко случая, в Лом - 4 000 лв. на пострадала жена.

 18. 18 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1728 Гневно

  Момент! Момент! Кои са тия "всички"?
  Аз защо да съм виновна - аз нито гледам куче, нито храня помияри, нито съм изхвърлила куче на улицата?
  Гонили са ме, нападали са ме, слава богу засега не са ме докопали да ме ядат.
  Точно по времето когато тоя з@дник беше шеф на въпросната организация, започнаха мистериозно да се появяват глутниците. Години наред пред моя блок в Лозенец имаше две бездомни кучета, които кротко си живееха на паркинга отпред, хранени от пазачите. Един прекрасен ден буквално пред входа ми цъфна глутница от 8-9 броя добре охранени бесни помияра, които лаеха и се зъбеха на всичко живо, минаващо от там. Започнах да звъня в Екоравновесие да дойдат да ги приберат. Освен, че звънях дни наред, докато някой вдигне телефона, накрая ми казаха, че там нямало глутница и съм говорела глупости. На искането ми да ми дадат имейл, за да им пратя снимки, ми затвориха телефона. Започнаха да звънят и съседи, пак без резултат. И така, няколко прекрасни години, псетата лаеха като бесни по цели дни и нощи, като минеше човек с домашно куче, наставаше ужас, гонеха коли по кръстовището, а лудите кучелюбци от квартала идваха да ги хранят с гнусни мазни кокали и салами пред входа ни. Да не ви обяснявам какви заплахи и псувни съм чувала в отговор на забележките ми да си ги вземат пред техния вход да си ги хранят, или да си ги приберат у тях. Положението наистина беше нетърпимо.
  Спасих се само защото се преместих, но сега като минавам оттам, ми прави впечатление, че са изчезнали - явно на някой му е писнало и е предприел окончателно решение, без да чака на безполезната крадлива организация Екоравновесие.

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 19. 19 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 551 Неутрално

  "Всички трябва да чувстваме вина, кучетата не падат от небето, каза Найденов"
  Така е, с онова вносно 20 годишно ирландско месо колко кучета се изхраниха.

 20. 20 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  Посочените по-горе санкции, наложени по съдебен ред, са само от последните 2 години, които открих на прима виста в Google. А вероятно има десетки други.

 21. 21 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  Повтори, че "злонравите кучета" и тези, които носят риск за здравето на хората, ще бъдат прибирани и умъртвявани, а останалите ще бъдат настанявани поетапно в приюти и места за временно настаняване.
  =============================

  А '' злонравните министри '' и тези които носят риск за здравето на Нацията , ще бъдат ли прибирани в местата за временно настаняване а някои и за постоянно ?
  Само питам ако има отговор бива но и да няма вече си имаме нова Мин. на Здравеопазването.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 22. 22 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Я да постна един мой коментар от вчера. Извинявам се , ако някой го е чел вече.

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/04/10/1805017_naidenov_predpochital_da_go_napadat_prirodozashtitnici/?ref=id#comment-140

 23. 23 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Не, мизернико, няма да да носим всички вина. Кои са тия всички? Вината ще я поемете вие - управляващите, кмета, СОС. Общината прибира данъците и ги разпределя, не някакви си "Екоравновесие". А единствената вина на професора е, че в края на живота си се е прибрал в прокажения ви град, пълен с диви зверове и е ходил в него без "Колт" 45-ти калибър със себе си.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 24. 24 Профил на Светлин Панайотов
  Светлин Панайотов
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Всички? А когато аз сгафя,пак "всички"ли ще са виновни,или аз ще си нося и вината ,и отгворността? И как Вие ,господин министър, ми вменявате вина,при това не за закъснение за работа ,да кажем, а за смъртта на човек и за безотговорността на институции, на които плащам аз и подобни на мен "виновни".И как Вие,господин министър, който вчера раздавахте рецепти за козунаци,влизайки в образа на махленска добронамереност, днес вече сте в ролята на строг съдник на нацията ни? Съдия,който ,докато меси козунак,чете обвинителен акт на невинен-много шантава роля,малко прекалено дори за БГ.

 25. 25 Профил на Соколов
  Соколов
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Аз предлагам да вкараме един стандарт на кебапчета от кучешко и да приключваме с тази помиярска измет.

  Може да го кръстим БАУ-БАУ2010!

  Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.
 26. 26 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#24] от "svetlin_p":
  Найденов не заслужава човек да си хаби коментарите, за да се обясняват неща, ясни на всички 16 годишни. Такива обекти е добре да се отминат със сарказъм и човек да си търси правата в съда до дупка. Интересно- този Найденов след 3 години все още ли ще живее в България и дали няма да реши да заживее в друга държава от ЕС с "честно заработените' си финанси.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 27. 27 Профил на qbn24558812
  qbn24558812
  Рейтинг: 1058 Любопитно

  Заучената фраза "предишните са виновни", защо не я използвате бре, Миро, Данче, Цецко, Боко?

 28. 28 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До модератора:
  Във връзка с коментар [#6] от "senaw":

  Моля, да имате предвид, че политически лица МОЖЕ да бъдат наричани с всякакви обидни и грозни думи! Прочете стари (от преди година-две) публикации в блога на Нели Огнянова за решения на европейски съдилища.

  И да не скривате коментари, които са "обидни" за политици. Особено тези, които са предмет на статията или са главните изпълнители на тъпанарски речетативи. Не само си го заслужават, но и са се поставили там точно, за да бъдат критикувани, независимо от използваните средства. Да не би развалените яйца в миналото някой да е могъл да ги "модерира"?

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 29. 29 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  А на мен ми вдигнаха колата с паяк(не в София). Платих 40 лв.,но искам всички да почустват вина.Местата за паркиране не падат от небето.Всички сте участвали в избори,избирали сте некадърни управленци,обикновени кариеристи,мушмуроци и мошеници.Позволили сте да ви лъжат и сте чакали да ви оправят.Нека сега ви гризе съвестта!

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 30. 30 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#24] от "svetlin_p":

  Жестоко добро сравнение! Поздравления!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 31. 31 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1460 Гневно

  Кои всички, БЕ, Телешко задушено?
  ИМА ОГЛОЗГАНИ ХОРА!
  ИМА ИЗЯДЕН ЧОВЕК!
  ИМА СМЪРТ!

  КОИ ВСИЧКИ БЕ гражданино НАЙДЕНОВ?
  Почвай да признаваш, кои сте в престъпната група!!!

 32. 32 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#14:"dqdomart"]Найденов отново доказа невежеството си[/quote]

  Сори, ама ще те поправя! Демонстрира НАГЛОСТ, а дали причината е невежство или... лакомия, не мога да определя! За мен първият отговор (невежество) е достатъчен не само за оставка, но и за назначаване на придружител заради IQ под животинското (може и намордник срещу малоумни изказвания), ама кой ли ме пита!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 33. 33 Профил на kuku032
  kuku032
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Да, всички са виновни. Всички в Екоравновесие и Обшина София.

 34. 34 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1728 Весело

  До коментар [#28] от "Музар":

  Мдааа... Нивото на защита на публични личности, държавни служители и лица на изборни длъжности...
  Но модовете са таят в себе си едни нежни раними души

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 35. 35 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#32] от "Музар":

  Подобни добичета се възпитават най-добре с електрически остен, впрочем това важи за повечето от това правителство. След кратък учебен курс току-виж спрели да искат населението да поеме вината за събития настъпили поради пълната им некадърност.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 36. 36 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Чувствам повече вина, че Родината ни се управлява от тия дегенерати прости...

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 37. 37 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#28] от "Музар":

  YEAH, обясни им ахахахаа

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 38. 38 Профил на shristov
  shristov
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  [quote#26:"dqdomart"]Найденов не заслужава човек да си хаби коментарите[/quote]

  За сметка на това си заслужава барута (макар да струва по-малко от него).

  За престъпления по служба следва да се носи отговорност, и тя не е политическа, т.е. квото си крал - крал, стига толкова, гласуваме за друг. Не може да бъде и административна - глоба или пази боже, уволнение.

  Отговорността може да бъде само криминална, защото с действията и бездействията си този човек е застрашил живота, здравето и имуществото на гражданите.

  За съжаление, горното е вярно само в работещи и/или граждански общества. В нашето общество, съставено от гневен и мразещ, но пасивен и нежелаещ да мисли електорат, отговорността се измерва с финикийските знаци, които трябва да се платят за получаване на индулгенция от правозащитните органи.

  Резултатът е много по-страшен от кучетата по улиците - при цялото ми уважение към професор Ботьо Тачков и съболезнованията към близките му. Българите умират много по-често и много по-млади поради всевъзможни други "ефекти" от разградения двор, който представлява държавата ни: смачкани по улиците, оставени да свършат в болки болни, огромно количество гладни и мръзнещи хора, съсипващи здравето си с отровите, които са принудени да ядат, дишат и пият.

  И докато за кучетата по улиците можем да направим или да не направим нещо - според хуманноста и възможностите си, останалите проблеми не могат да бъдат решени с няколко замаха на голямата брадва.

  Затова, макар че просто яде баницата, която гражданите са му предоставили, Миро тъпото не е зле да хапне и други неща, водещи до уникалната по рода си възможност да порита маргаритките от долната им страна.

  Разбира се, същото се отнася за всички ментално и морално ограничени хора, понастоящем окупирали върха на държавното управление, като се започне с бастуна от Банкя.

 39. 39 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Този да не е евреин!?? Евреите вмениха вина на всички немци за нацизма. Този(Миро ирландските пържоли) иска всички ни да обвини в оглозгването на горкия професор! Този иска да каже, че всички ние сме виновни за 47% от заболелите от кучешка тения в ЕС! Ей българи, от целият ЕС на всеки сто заболели от тения 47 са българи! Вие досещате ли се в каква клоака живеем!? Този е бил шеф на точно този ресор!? Неговият шеф генерал -лейтенат, доктор мутропожарникар Боко Мутрата, като кмет на София пак му е бил шеф!?! Хей българи, срамувайте се за всички злини, защото въпреки антикачествата на тези "хора" сте си ги сложили за главни чиновници в държавата ни!!!!

 40. 40 Профил на ания
  ания
  Рейтинг: 497 Гневно

  Мисля, че това е най-простият, антипатичен до непоносимост , смятащ се за дълбокоумен, а всъщност нищо неказващ човечец, издигнаТ се за наше нещастие до министър.

  Утеха и благовестие идват.Ще доживеем да видим - скоро ще бъде.
 41. 41 Профил на Ослик, суслик, паукан
  Ослик, суслик, паукан
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Пак ли се продължава със старата песен - кастриране и приюти?

  И как, уважаеми, ще различавате агресивните кучета - ще чакате да изядат някого, за да разберете ли?

  Пределно ясно е, че агресивността на кучетата е доста променлив фактор и зависи от най-различни обстоятелства.

  Така че недейте с тези просташки извъртания, вината си е изцяло ваша. Аз данъците съм си платил, но сигурно е трябвало със шутове да ви уволним, та да изкупим мнимата вина.

  I had a dream, Joe
 42. 42 Профил на palermo88
  palermo88
  Рейтинг: 823 Неутрално

  всички не найденов - не съществува понятието колективна вина , когато не си извършил дадено нещо. Аз кучета и котки не съм гледал и не смятам да споделям вината с такива , които са и са ги хвърляли на улицата . Това че вие не можете да регулирате това си е ваш проблем само не си измивай ръцете ,че всички вкупом сме били виновни , по тази логика съм виновен и че мутри имало и за управленията за всички тези 20 години пак съм виновен .Евтините трикове и наглостта на пазара за краставици .

 43. 43 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Най - вероятно Миро , заедно с Фънди и Вапцарката , разбира се с височайшото благоволение на главния кучкар /тази цинична телешка пържола не ми излиза от ума/ играят заедно с помиярските организации. Заедно харчат пари, стопанисват приюти, пишат тъпи и нереални програми и не решават проблема. Нищо , че плямпат едни срещу други. Дали това се дължи на алчност и подкупност, безхаберие, неорганизираност и некадърност, сантименталност и фалшиви ценностти, не е толкова важно. Предполагам е микс от всичко гореизбрено , за всеки от участниците по веригата, преобладава едно или друго.
  Както изглежда проблема от кучешко-санитарен се превръща в политическо-хуманитарен. Ама де е Кристалинка. В Малиии.!!

 44. 44 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#13:"Майндърбайндър"]Породисти кучета по улиците почти няма.[/quote]

  Така е. Породисти и при това определено с навици на домашни кучета имаше през 1996-97! Градинките бяха пълни с такива любимци... Все пак Жан-Виденовата зима се помни от мнозина във форума, нали? Какво ли означава това изказване на министъра? Дали не ни подготвят!?

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 45. 45 Профил на Barionas
  Barionas
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Още един от планетата на маймуните е на снимката .

 46. 46 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 916 Неутрално

  Време е гражданите да поемем в свой ръце решението на проблема с вредителите по улиците. Даскалката ще го усуква докато случая с професора се забрави, после всичко ще продължи постарому. Диви животни, кастрирани или не нямат място извън зоологическата градина.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 47. 47 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  [quote#44:"Музар"]Дали не ни подготвят!?[/quote]
  Не вярвам.Нищо не се повтаря,защото не е възможно.Могат,разбира се да ни прецакат по 100 други начина(европейски),но никога същото.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 48. 48 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Впрочем на този и на тия като него им се пече яйце на гъза, защото искът за обезщетение за смъртта на професора сигурно ще бъде заведен я от американски, я от германски съд (децата на убития са с германско гражданство). Та родните мурафети с болни адвокати, изчезнали свидетели, прокурори-семейни приятели, развалени зъби, ишиас, високо кръвно и пр. няма да вървят.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 49. 49 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Всички трябва да чувстваме вина, кучетата не падат от небето, каза Найденов:)
  ................
  Но очевидно нефелните ветеринарни падат от небето и Боко ги прави министри :)) , при това стабилни и ..водещи :)

  BIG AL
 50. 50 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  ДРУГАРЯ НАЙДЕНОВ ПОКАЗА ОТНОВО УМСТВЕНОТО НИВО НА КАБИНЕТА "БОРИСОВ".

  ПОКАЗА ЗА СЕТЕН ПЪТ,ЧЕ НЯМА ИЗКЛЮЧЕНИЯ ОТ НИВОТО НА ПРЕКИЯТ СИ РЪКОВОДИТЕЛ.

  И В ТОВА НЯМА НИТО НЕЩО НОВО, НИТО НЕЩО ЗА УЧУДВАНЕ, УПРАВЛЕНИЕТО РАБОТИ СИНХРОНИЗИРАНО С ЕДНА ДОСТОЙНА ЗАВИДНА УСТОЙЧИВОСТ ВЕЧЕ ТРЕТА ГОДИНА БЕЗ НИКАКЪВ ПОЛОЖИТЕЛЕН ВИДИМ РЕЗУЛТАТ В НИТО ЕДНА ПОСОКА.

  ПРАВИТЕЛСТВО НА НАПРАЗНОТО ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ШУМ, ЧРЕЗ ЕДИН ОТВОР НАМИРАЩ СЕ НА ГЛАВАТА, И ИМАЩ НАИМЕНОВАНИЕТО УСТА.

  ЧРЕЗ КОЯТО НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК СЕ ИЗРИЧАТ НЕЩА БЕЗ АБСОЛЮТНО НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ, КОГАТО ТЯ Е СВОБОДНА ОТ ДРУГОТО СИ ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ КАКВОТО Е ХРАНЕНЕТО НА ТЯЛОТО.

 51. 51 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Вина трябва да чувстват само привържаниците на ГЕРБ.

 52. 52 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#27] от "Мария Антоанета":

  Как ли са забравили за вината на КОСТОВ, направо немога да повярвам, че той този път е невинен.

  Жалко!

 53. 53 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Глутница от повече от 7-8 и повече бездомни кучета трябва да се избива. Единичните кучета не са проблем, но в глутница и иначе неагресивните се опасни.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 54. 54 Профил на ivonedialkov
  ivonedialkov
  Рейтинг: 8 Гневно

  Много обичаме някой да ни внушава вина. Самият този факт е показателен за кретенизма на "господина". Да си събира багажа ....

 55. 55 Профил на pop4ebs
  pop4ebs
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Прочетете още веднъж статията! Абсолютно е прав! Става въпрос,че с мълчанието си сами докарахме това положение, в което разни измислени организации от шепа хора с комплекси да ни ...манипулират! Кучетата нямат място в града! Но от криво разбрана състрадателност, стигнахме до жертва!

 56. 56 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Тоя малоумник освен да ме разсмива нищо друго не прави.А исказванията му стават все по тъпи и тъпи.
  Защо аз трябва да чувствам вина за помиярите бе клоун.Нито съм изоставял куче на улицата,нито птк съм поел отговорност като теб да оправя проблема със тях.Или се стягай и си гледай съвестно работата или се махай и си отивай в селото от което си излезнал.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 57. 57 Профил на mitkobomb
  mitkobomb
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Тъпанар ,не всички а само длъжностните лица получаващи заплати от джоба на данъкоплатеца !!

 58. 58 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1322 Неутрално

  "Всички трябва да чувстваме вина, кучетата не падат от небето, каза Найденов"

  Кучетата не, но Сребърния фонд падна в лапите на ГЕРБ. Това е нещо като евтаназия на пенсионната система, а кучетата са димна завеса.

 59. 59 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  До коментар [#14] от "dqdomart":

  Чувството за вина и вината в юридически смисъл са различни неща.
  А и обезщетенията общината ги плаща с наши пари.Единствения пропуск,не казвам вина на министър Найденов за проблема с кучетата е,че е не е взел мерки да коригира наредбата с изискванията за приюти,които за да се спазят,трябва да се дадат 6000000 за приют за 500 кучета или 12 000 лева за едно кучемясто.Всеки гражданин или юридическо лице можеше да иска отмяната и от ВАС,в този смисъл основание да чувстват вина имат всички,ангажирани с проблема освен кмета Фандъкова,която инициира промени в наредбата.Намирам действията на министър Найденов и кмета Фандъкова по проблема за уместни.Решават проблема на системно ниво ,и търсят оптимален начин вместо да се поддадат на натиск,да вземат популистки решения.

 60. 60 Профил на Вятър
  Вятър
  Рейтинг: 630 Неутрално

  До коментар [#55] от "pop4ebs":

  Не е така. Прав е донякъде. Това не е цялата истина. От една страна трябва да се работи с безстопанствените кучета. От друга трябва да се работи и с безотговорните и жестоките хора. Има си и закон за тази работа. Иначе ще стане ние ги хващаме, те ги пускат. И проблема ще продължи. Само че, я ми дай поне един пример за глобен някой изхвърлил куче или го настървявал? Няма. направи справка за какво става въпрос в други държави. Даже и Башкиристан има 300 или 400 осъдени нарушителя.
  И пак опираме до Държавата, която трябва да си върши работата.

  Задачата е проста, за съжаление хората, които се залавят за нея, са като задачата - прости.
 61. 61 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  До коментар [#53] от "bibian":
  Прав си ,но мисля че е достатъчно да се разпръсне.

 62. 62 Профил на nlazarov
  nlazarov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Отново дебилно управленско поведение: като е успех - Аз, като е провал - народа. Мекошавият управник е длъжен да поема отговорности за всичките си решения

  Връх на солидарността: велосипедист седи в задръстването.
 63. 63 Профил на zaharievaa
  zaharievaa
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Естествено, че не падат от небето, затова трябва да се обединим, за да успеем да помохнем на СО да се справи с проблема.

 64. 64 Профил на katerinaangelova
  katerinaangelova
  Рейтинг: 442 Неутрално

  СО не ни е враг, тя се опитва да осигури нашата безопасност. Всички трябва да са наясно с това.

 65. 65 Профил на Ivo Indzhov
  Ivo Indzhov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Фандъкова - оставка! Присъединете се във фейсбук към групата "Да помогнем на Фандъкова за оставката": http://www.facebook.com/groups/414566515240071/

 66. 66 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 870 Неутрално

  И аз ли съм виновен ?!Въпреки ,че не съм имал никога домашно куче или котка?
  Егати смешника!
  Щом и "по специалността " са му такива разбиранията!
  Оставям настрана стандартите за салами,кайми,кисело мляко и сирене ,дупетата,яйцата,козунацит и всички останали тъпотии.
  Ама и кучетата?
  Ще чакаме Миро да предложи и нов стандарт за "улично превъзходно".

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 67. 67 Профил на Poi Nhy
  Poi Nhy
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#66] от "navy":

  Те го те стандарта за улична превъзходна - http://media.snimka.bg/4658/015570502.jpg?r=0

 68. 68 Профил на Грую Груев
  Грую Груев
  Рейтинг: 442 Гневно

  Не сме виновни ние,че Вие избраните от нас не си вършите работата.
  Става въпрос за следното.Прибрах едно улично куче.Съжалих го.Но си го ваксинирах.Платих си данък в общината.Ако сега обаче ги питам,дали съм платил,едва ли ще потвърдят.Там регистър няма.Ако го изхвърля никой няма да знае.
  Ветеринаря ми е дал паспорт,който е толкова неугледен и крихък,че ако винаги ,когато съм с кучето го нося,би издържал не повече от месец.
  Този паспорт удостоверява само,че кучето е имунизирано и нищо по-вече.При ветеринаря също няма регистър.
  Предложиха ми да му поставя чип.Пак няма регистър.Пък и в общината нямат с какво да прочетат чипа.
  На всяко ниво е пълна каша и безотговорност.
  Ние този тъпанар сме го избрали,не,за да ни казва,че насим вина за смъртта на професора,А ДА ВЪДВОРИ РЕД В ДЪРЖАВАТА.Нещо,което той не прави.Занимава се с раздаване на рецепти за козунаци и всякакви други глупости.
  Аз така да се каже съм осиновил куче.Няма защо да говори,че съм виновен.Не съм виновен,че в държавата е пълен безпорядък.
  Къде са 15 милиона "усвоени" за електронен регистър ????
  На този министър главата му е промита по-вече от моята.
  Да върви и да си подава оставката и да не ми преписва вина,когато не съм виновен,че ми вече ме хваща бяс.
  Тъпанар !

  Хубав човек.Че и красив май.Аз си се харесвам!Какво ще кажете.
 69. 69 Профил на mila34
  mila34
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Твърдението, че един единствен човек е виновен за проблема с кучетата, е доста повърхностно. Поне обвиненията срещу министър Найденов да имаха някаква основа, но за съжаление те са прекалено общи, а няма как един човек да е виновен за проблем, който е на лице от най-малко 15 години. Подкрепям министър Найденов, че държи да се осъществява непрекъснат диалог между институциите, но както той сам установява, това понякога води до разнопосочност в решенията и проблемите остават в начална позиция.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK