Всички трябва да чувстваме вина, кучетата не падат от небето, каза Найденов

Всички трябва да чувстваме вина, кучетата не падат от небето, каза Найденов

© Цветелина БелутоваМинистърът на земеделието Мирослав Найденов, който е и бивш шеф на "Екоравновесие", заяви, че по време на неговото управление на дружеството е била намалена почти наполовина популацията на бездомните кучета. Найденов коментира още, че вината за проблема с бездомните кучета в София не може да се отнася само до него.


"Като бивш шеф на "Екоравновесие" и като човек, който живее в София, мисля, че всички трябва да чувстваме вина, защото кучетата не падат от небето, без резултат от нашето ежедневие", подчерта той.


Неотдавна той настоя природозащитните организации да се извинят на нахапаните от кучетата, защото вината за проблема била тяхна.
Повтори, че "злонравите кучета" и тези, които носят риск за здравето на хората, ще бъдат прибирани и умъртвявани, а останалите ще бъдат настанявани поетапно в приюти и места за временно настаняване. Това ще стане с приемането на промени в Закона за защита на животните и в общинската наредба.


"По някакъв начин неправителствените организации за защита на животните взеха превес. Случи се така, че масово се връщаха заловени животни на улицата с едната-единствена цел да си изживеят живота. Изживявайки го, те подлагат на стрес хората, отделно от това има и определен здравен риск", обвини той природозащитницитеза проблема с уличните кучета в София.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK