Зелена вълна ще помага на напускащите София за празниците

Зелена вълна ще помага на напускащите София за празниците

© Иван ПейковСпециален пропускателен режим по основните изходни артерии организират от 13 часа днес пътните полицаи в София. Целта е да се осигури зелена вълна за желаещите да напуснат града за празниците.


Екипите на КАТ очакват засилен трафик в цялата страна във връзка с предстоящите великденски празници. Затова ще има засилено присъствие на пътни полицаи.


Засилен трафик се очаква по пътя за Кулата, на Дунав мост и в района между Стара Загора и Бургас. Масово ще се проверяват шофьорите дали са употребили алкохол или дали са без свидетелства за правоуправление. Ще се следи за неправилно изпреварване и превишена скорост.
От 16 часа днес спира движението на тежкотоварните автомобили по първокласните пътища и по основните второкласни отсечки. Ограничението е въведено за периода от 12 април до 30 септември 2012 г. в интервала от 16.00 до 22.00 часа за последния работен ден от седмицата, или предпразничен, както и за последния почивен от седмицата, или празничен ден.


Двойно повече пожарникари ще охраняват храмовете през празничните дни.


От "Автомобилна администрация" планират проверки на автогари, жп гари и аерогари с цел безопасното придвижване на хората. Инспекторите ще следят какво е техническото състояние на превозните средства.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK