Софийско лятно бизнес училище ще събере студенти, наука и бизнес под един покрив

Софийско лятно бизнес училище ще събере студенти, наука и бизнес под един покрив

© Kieran Doherty, Reuters"Освен усилия в тази криза се изискват оригинални идеи и нови умения. Днес повече от всякога са нужни нови проекти, необременено и извън шаблон мислене. Новото трябва да се роди в дискусия между представителите на науката и практиката, между студентите и корпоративните лидери, между хората, които са в началото на своя професионален път, и тези, които са достигнали до определени резултати".


С тези думи Нов български университет приканва млади и образовани хора да се включат в лятното Софийско бизнес училище, което ще се проведе в периода 30 юни - 8 юли.


Цел на майсторските класове е да предложат лекции, изнесени от водещи учени и корпоративни лидери, обхващащи цялата палитра от икономически и финансови рискове, техния анализ и тяхното управление. В рамките на дискусия и практически казуси предлаганите лекции обхващат следните теми: глобални геостратегическите рискове и предизвикателсва - как да се чете промяната; проблемите пред европейската, американската, китайската и руската икономика, развитието на Азия като цяло.
Програмата включва и лекции за тенденциите в съвременната парична политика и характера на глобалната парична система, в това число мястото на централната банка и правителството; международна парична и финансова архитектура; развитие и реформирането на финансовия и банков сектор, регулирането на финансовите пазари, проблемите на счетоводните стандарти; дълговата криза в Европа, нейната динамика и сценариите за развитието на еврозоната и Европейския съюз.


Всяка от посочените теми ще бъде представена в ситуации на интерактивност между преподаватели и студенти, между корпоративни лидери и представители на теорията.


Желаещите да участват в майсторските класове на Софийското бизнес училище трябва да притежават поне завършена бакалавърска степен във висше учебно заведение. Отличното писмено и говоримо владеене на английски език е задължително условие (ниво B2 от Общоевропейската езикова рамка).


Таксата за лекциите е 550 евро, съобщават организаторите. Обмисля се да има и безплатно участие за няколко студенти от малцинствените групи или в затруднено финансово положение.

Кампанията за набиране на кандидати ще продължи до 1-ви юни. Необходимите документи са мотивационно писмо в рамките на 350 думи, автобиография; копие от диплома за завършена образователна степен. На 8-ми юни ще бъдат обявени имената на класираните 25-30 души за участие.


Всички завършили Софийското бизнес училище ще получат сертификат за участие от Центъра за продължаващо обучение на НБУ, както и шанс за професионален стаж във водещи компании в България и покана да се присъединят към екипи, разработващи съвместни проекти с университета.

Коментари (4)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 949 Любопитно

  Не е зле. А хора, които владеят писмено и говоримо немски и притежават бакалавърска степен от университет във Виена, стават ли за "майсторският клас"? Или само на английски ще се пее?

 2. 2 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 571 Неутрално

  На тва по народному се вика "га стана кюмюрджия га ти почерня г..ъ"...

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 3. 3 Профил на mahito
  mahito
  Рейтинг: 515 Любопитно

  Абе то всичко хубаво, но за една седмица и цена 550 евро не е ли малко соленичко някак

 4. 4 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Изглежда интересно. Амбициозна идея, ако се реализира ще е ново и полезно

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK