В Агенцията по лекарствата са раздали 800 хил. лв. бонуси през 2011 г.

В Агенцията по лекарствата са раздали 800 хил. лв. бонуси през 2011 г.

© Мария СъботиноваВ Изпълнителната агенция по лекарствата през 2011 г. са били раздадени бонуси за общо 799 378 лв. на 199 служители. Това става известно от отговора на ведомството до лидера на СДС Мартин Димитров, който е поискал тази информация по Закона за достъп до обществена информация.


В документа, с който "Дневник" разполага, пише, че изплатените средства са допълнително материално стимулиране. Според Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина определянето на размера на това стимулиране се определяло по правила, утвърдени от изпълнителния директор.


В документа се посочва, че съгласно член 22 от Закона до 25 на сто от собствените приходи на агенцията се разходват за допълнително материално стимулиране.
Според изпратената справка през миналата година на 31 служители на ръководни длъжности са изплатени 253 850 лв., на 155 експерти са дадени 523 390 лв., а на 13 души на изпълнителски длъжности – 22 138 лева.


Общата сума представлява 3.56 на сто от собствените приходи на агенцията, които за 2011 г. са малко над 23 млн. лв. при утвърден план от 4.3 млн. лв., посочва в писмото си Александър Янков, изпълнителен директор на агенцията.


В Държавната комисия по стоковите борси и тържища, където работят общо 30 служители, през миналата година са изплатени бонуси за 27 995 лв., сочи информация от председателя на ведомството, изпратена до Мартин Димитров. В нея се посочва, че допълнителните възнаграждения са за постигнати добри резултати в работата и се определят със заповед на председателя, като се спазват утвърдените вътрешни правила от 2009 г. Те пък са в резултат на постановление на Министерския съвет.


От комисията не дават информация за изплатените суми по длъжности, защото парите били част от нетните възнаграждения, които са "елемент от финансовото състояние на служителите" и затова представлявали лични данни.


В Агенцията по обществени поръчки за изтеклата година са си раздали 156 649 лева. Сумата е разпределена между 58 служители. В писмото, подписано от изпълнителния директор Миглена Павлова, се посочва, че парите са раздадени по вътрешни правила, одобрени от министъра на икономиката.


От справката става известно, че на служителите на ръководни длъжности са изплатени средно по 576.20 лв. на месец, за длъжност държавен експерт са дадени средно по 275.85 лв. на месец, старшите експерти са взимали по 114.17 лв. средно на месец над заплатите си, а младшите експерти – по 126 лева. На служителите на длъжност главен и младши специалист са изплатени по 115.21 лева на месец.


От документа се разбира, че допълнителните суми не са давани според заслугите на съответните служители, а на всички, като размерът е зависел от заеманата длъжност. 


От Държавната комисия за енергийно и водно регулиране не са отговорили на питането на Мартин Димитров за изплатените допълнителни средства. От Агенцията по заетостта път твърдят, че са получили само заложеното в бюджета, а детайлизирането му според длъжностите на служителите и конкретните суми означава изключително голям обем работа, който ще затрудни работата на администрацията.


Неотдавна по време на парламентарния контрол вицепремиерът Симеон Дянков отказа да посочи общата сума бонуси, които са получили служителите в държавните ведомства през миналата година. Той обаче съобщи, че допълнителното материално стимулиране е регламентирано в 52 специални закона. По думите му въпросът ще се реши цялостно с промени в Закона за държавния служител. 


Междувременно министри, заместник-министри, областни управители и членове на политически кабинети бяха задължени от премиера да си върнат получените бонуси. Самият той каза, че не е знаел за тях. 

Коментари (59)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1074 Любопитно

  "Според изпратената справка през миналата година на 31 служители на ръководни длъжности са изплатени 253 850 лв."

  253 850/31=8188.71 лева

  TAKE THE RED PILL!
 2. 2 Профил на Станислав Димитров
  Станислав Димитров
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Тази информация никак не може да е ВЯРНА казаха по новините за колко МИЛИАРДА лева ставаше дума че са раздадени затова скочиха ВСИЧКИ лекарства ДЕСЕТОКРАТНО Е МАЛКО КАЗАНО ИМА И СТОКРАТНО КОЙТО ПОСКЪПНАХА ужас е по тази тема а за какви пари става дума ще тисе завие свят където не си ги и сънувал.

  SKUPE stanislav-32
 3. 3 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 587 Весело

  Те да бяха само тези 800 хиляди бонуси в Агенцията по лекарствата,а колко пари под масата са взели за да уреждат високите цени на лекарствата и хора като Огнян Донев станаха милиардери,това е важното,но няма как да разберем за съжаление

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4585 Гневно

  бонуси по време на криза -АЛЧНИ БЕЗСРАМНИЦИ !!! А И РАБОТА ЗА ПЕТ ПАРИ НЕ СА СВЪРШИЛИ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 592 Неутрално

  800 хил. лв. са бонусите през 2011 г. А колко са рушветите, за да има цени на лекарства, десетки пъти по-високи от цените в други европейски държави?

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4585 Гневно

  КАК ще коментират президента и премиера !!!??? или само ще се потупват фамилиарно !!???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на Милен
  Милен
  Рейтинг: 1371 Весело

  донев ги раздава тия бонуси

  "Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит."
 8. 8 Профил на kotrag
  kotrag
  Рейтинг: 488 Неутрално


  Браво. Хунтата на държавните чиновници постигна комунизма. Само въображението им може да се окаже недостатъчно, за онова, което наистина биха могли да постигнат, при сегашното стечение на обстоятелствата.

 9. 9 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 648 Весело

  Не ги е срам...не стига че вземат заплати ами и бонуси...

  bigman
 10. 10 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1900 Неутрално

  Браво! На цялата недофинансираност на здравния сектор и на високите цени на лекарствата - 800 хил. лв. бонуси за година са направо за похвала!

 11. 11 Профил на Реконструктор
  Реконструктор
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Искахте безплатно държавно здравеопазване - заповядайте, радвайте му се.

  И не правильно думать, что есть чьим-то богом обещанный рай
 12. 12 Профил на g1barko
  g1barko
  Рейтинг: 594 Любопитно

  ,,Към този момент в сметката за връщане на бонуси са постъпили общо 603 675.62 лева, заяви премиерът Бойко Борисов преди началото на заседанието на кабинета.,,

  ,,От 2009 досега всички средства, които са взети от министри, заместник-министри, началници на кабинети, областни управители, са върнати до стотинка, каза още Бойко Борисов.,,

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/03/07/1782119_bonusite_bili_vurnati_do_stotinka_veche_niama_da_se/


  За МВР-то на Цвинокио някой да има инфо?

 13. 13 Профил на ugi
  ugi
  Рейтинг: 543 Неутрално

  До коментар [#2] от "Станислав Димитров":

  Айде спри стимулантите, че взе глупости да говориш - десетократно и стократно поскъпнали лекарства взе да измисляш. То бива червена пропаганда, ама това идва в повече.

 14. 14 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 859 Неутрално

  ".............От Държавната комисия за енергийно и водно регулиране не са отговорили на питането на Мартин Димитров за изплатените допълнителни средства.........."

  По-интересно е да се разберат мънитата които получават от водоснабдителните монополисти,от топлофикационните монополисти,от електроразпределителните монополисти.............................!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 15. 15 Профил на old27530804
  old27530804
  Рейтинг: 754 Гневно
 16. 16 Профил на old27530804
  old27530804
  Рейтинг: 754 Гневно

  Да ги върнат за лечение на деца.

 17. 17 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  Нищо изненадващо. Нормално.
  Ненормалното е, че съвкупният електорат продължава да вярва на Бойко като че е Исус Христос. Затова и не заслужава друго.
  Малкото умни хора да го духаме. Или към терминал 2.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 18. 18 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2467 Гневно

  Само си помислете,че става дума за пари на Агенцията от комисионни за лекарства т.е. от болните. Да им приседнат!

 19. 19 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1900 Неутрално

  При толкова ведомства, за които излезнаха данни, че са получавали бонуси, ако и за новата агенцийка на Плевнелиев ще важи същото, то защо все разправят, че в държавата няма пари? Нямат ли малко съвест поне?

  Народът мре като мухи, а в администрацията - хоро играят. Защо например не закупят по-модерно оборудване за онколечение, вместо непрекъснато да се събират пари за тежки случаи, насочвани към чужбина? И Български Коледи, и какво ли не беше...

 20. 20 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Стига с тези бонуси бе хора!
  Не виждате ли, че разни тъпанари си правят евтин ПР за ваша сметка.
  На по-голямата част от държавните служители по закон заплащането е разделено на 2 - постоянна част и променлива част (според постигнати резултати).
  Ако променливата част се приема за бонуси, то общата сума на изплатените бонуси в сектор държавно управление би била около 50 милиона лева за 2011-та.
  Апропо, не знам дали знаете ама така е в целия "нормален свят", както обичате да казвате.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 21. 21
  Ченкете
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 22. 22 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#19] от "Читател":

  Във всяко село има един Гунчо и един Мунчо, които ще са доволни и на 300 лева заплата без бонуси. Предлагам да съберем всички Гунчовци и Мунчовци по селата, да изгоним държавните служители и да назначим така събраните. Тогава най-сетне ще се възцари всеобща тишина и спокойствие по темата за бонусите и доходите на държавните служители!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 23. 23 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#21] от "Поразяващата уста":

  Турих ти един +, ама да знаеш, че ще е единствен!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 24. 24 Профил на Poi Nhy
  Poi Nhy
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Освен О.Донев, някой има ли нужда от тая агенция? Май, не. Пиявици.
  Да се закрие веднага!!! .

 25. 25 Профил на Poi Nhy
  Poi Nhy
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#19:"Читател"] защо все разправят, че в държавата няма пари?[/quote]
  Казват, че няма пари за пенсии, но това не значи, че няма пари в държавата. Казват, че няма пари за образование, но това не значи, че няма пари държавата. Казват, че няма пари за здравеопазване, но това не значи, че няма пари държавата. Казват, че няма пари за социални дейности, но това не значи, че няма пари държавата. ...
  Има пари в държавата, но раазпределението не ни харесва. Т.н. криза им дойде дюшеш. Оправдание за всичко несвършено, за всички простотии. Добре, че беше кризата, че иначе ако само бкп-то беше виновно щяхме да стигнем до публични процеси.

 26. 26 Профил на shogun
  shogun
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Тука читателите нямат идея какво се прави в тази агенция и смятат, че е излишна. Все пак може да погледне какво всъшност правят тук: http://www.bda.bg/

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на thebigbull
  thebigbull
  Рейтинг: 427 Гневно
 29. 29 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#27] от "Жан-Клод":

  [quote#27:"Жан-Клод"]Боли ме хуя, аз ще емигрирам, оправяйте се![/quote]
  ============
  Ето едно умно решение!
  Чичо ти перо това го направи веднага след "кръглата маса", като видя, че ебаването ще е вечно в това подобие на държава!
  Тук проклетията няма да мине НИКОГА!!!

 30. 30 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#21] от "Поразяващата уста":
  И си прав и не си прав! И аз се дразня, когато някоя продавачка ми пуфти насреща, когато започна да я питам за подробности, но за 300 до 500 лева заплата, какво да очакваш Въпроса е дали тези бонуси наистина способстват за задържането на кадърните или са просто малко пари за харчене! В агенцията по обществени поръчки са си ги разпределяли "на калпак" Не че е лесно да се въведе индивидуална атестация за свършената работа от даден служител, но не е и невъзможно. В много частни фирми отдавна е въведена и функционира

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 31. 31 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 786 Любопитно

  До коментар [#10] от "Читател":

  Има ли някой да се чуди защо на хората не им се иска да си плащат осигуровките?

 32. 32 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1623 Любопитно

  Е, само толкова ли? Или само за тези се пише?

  Предразсъдъците са за ограничените.
 33. 33 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4273 Гневно

  Тези здравата са се увлекли да лапат бонуси!Дано да им приседнат!

 34. 34 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4273 Неутрално

  До коментар [#32] от "Нефертити":
  По-скоро само за тези се пише/другите са все още забулени в мрак/!Със сигурност това е само върхът на" айсберга" наречен бонуси!И никога не се разбира по какви критерии се раздават тези бонуси!

 35. 35 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 815 Гневно

  [quote#1:"Beyond"]8188.71 лева[/quote]
  пожелавам им да ги изразходят за закупуване на лекарства от чужбина за тях, или за техни близки! Хиляди българи по този начин си набавят лекарства, заради това че тези не са си мръднали пръстта за нещо жизненоважно!

 36. 36 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 815 Неутрално

  [quote#30:"ь"]индивидуална атестация за свършената работа [/quote]
  вече пет години в България, нито се произвеждат, нито се внасят литиеви соли (има ги в цяла Европа), които за жизнено важни за лечението на редица психични заболявания! Няколко пъти вече се обаждам, и пиша по електронната поща, никакъв отговор!

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  само и единствено един Андерш Брейвик може да оправи и нещата,и човешките мишки ,заврели носове покрай тия неща! само той..никой друг! другото е лап-лап и дрис-дрис! пито-платено!

 39. 39 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#20] от "tribiri":"Апропо, не знам дали знаете ама така е в целия "нормален свят", както обичате да казвате."-съкрушителен аргумент и затова цъкнах без колебание един +.Искаше ми се повече,но не дават. Моля само за едно допълнение!Цитирай закона,по който заплащането на държавните служители е разделено на постоянна и променлива величина.Търсих го и никъде не го намерих,а съм юрист по професия.И още една молба.Ако имаш информация за "нормалния свят" ,би ли ни осветлил какво е съотношението между размера на "променливата величина" към размера на средната работна заплата в държавната администрация за един среден чиновник,или такъв на висок отговорен пост.

 40. 40 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  Най-тъжното на една бедна държава е че колкото по-бедна става толкова по олевява. Парадоксално е че информацията не излиза от БСП, а от десния Мартинчо. За кой ли път вече я вади не знам. БСП не се бутат между шамарите защото си знаят бакиите, ама Мартинчо понеже от както е завършил гимназия сините власт не са видели е чист и непорочен. Затова сега се дуе, но не знае как и неговите "сини" чиновници биха го извозили и него ако някак си дойде на власт, защото администрацията е като плевелът в полето. Скубеш го скубеш го, а той все никне.

  С изключение на факта че на 31 служители на ръководни длъжности (вероятно в агенцията по лекарствата) са изплатени 253 850 лв никой друг факт не заслужава внимание. Това че на 155 експерти са дадени 523 390 лв., а на 13 души на изпълнителски длъжности – 22 138 лева не е многозначително защото на експертите в цял свят се плаща с пари. Ако Мартинчо иска да е перфектен нека провери какво точно са работили тези експерти и да излезе със справка за наднормени плащания, т.е. противозаконни. Не просто да излиза с това че са дадени някакви пари и да играе по чувствата на обедняващите хора. Защото сигурно 100% от пенсионерите и безработните считат че парите които се плащат за инфраструктурни проекти трябва да се преразпределят между хората. Това си е чист левичарски популизъм на Мартинчо и единствената му цел е да върже гащите на следващите избори пък тогава ще видим. Мартинчо малко е тръгнал по гръцката плоскост.


  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 41. 41 Профил на Ченкете
  Ченкете
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#40] от "emil":

  И аз така като тебе мислех, но пак не е точно така. Има ръководни длъжности от тези 31 (вероятно също са експерти) от които зависи лекарствената политика на страната. Получава се по 700лв. на месец бонус, което прави заплата от 1300-1500лв за месец, което не е кой знае какво като се има предвид, че става въпрос в повечето случаи за лекари и юристи, които едвам се задържат с тези парички.

  Фамилията ти да не е Христов?

  Де го тоя УЖ пребитият на Магистрала Тракия Пауновски? Ако всички журналисти на КАПИTAЛ са такива измамници - мерси ви за форума!
 42. 42 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#27:"Жан-Клод"]Боли ме хуя, аз ще емигрирам, оправяйте се![/quote]
  точно така!! подкрепям!! ) това е реалното,истинското..другоо е мътилка в мозъка,мръсотия и регрес!!
  чао с удоволствие ви казвам от Аахен!!КЕФФФФФФФФ ))

 43. 43 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#21] от "Поразяващата уста":

  Аз не бих имал нищо против бонусите, както е в белите държави, ако здравната ни система е на нивото каквото е там.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#39] от "molesan2":

  Ако наистина си юрист и не си намерил, къде е регламентирането Допълнителното материално стимулиране, значи си абсолютен некадърник, който не става за нищо.

 46. 46 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 973 Неутрално

  Всички са отишли в тези институции с единствената цел - да лапат.....каквото им попадне

 47. 47 Профил на shogun
  shogun
  Рейтинг: 420 Неутрално

  До коментар [#43] от "ivanalex2":

  Няма как да станем като в белите държави защото експерт във FDA взима на месец към 8 хиляди долара

 48. 48 Профил на el Pintor
  el Pintor
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Алчност... трябва пак да мине по кината "Se7en"...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Errare humanum est, stultum est in errore perseverare
 49. 49 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  Дневник, ако не искате да сте някакви жълтурковци се придържайте поне към някаква що годе приемлива истинност. Не може заглавието ви да е "800 хиляди бонуси" при положение, че 523 хиляди от тях са заплатени на експерти, а други 22 хиляди на подизпълнители. Вероятно ако имаше и справка за изплатени заплати и тях щяхте да ги пишете към бонусите. Щяхте ли?

  Бомбастичните заглавия са хубаво нещо, но когато има явна тенденциозност малко нагарчат. Понякога похватите ви приличат на анттиимпериалистическото демагогстване в соцвестниците. Ще спрат да ви вярват дори и тези които ви вярват.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 50. 50 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 541 Неутрално

  след като дневник разполага с документа, защо не го публикува? в западните медии обикновено така се прави.

 51. 51 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 756 Неутрално

  [quote#2:"Станислав Димитров"]за какви пари става дума ще тисе завие свят където не си ги и сънувал.[/quote]
  Тези пари, дето са си ги раздали, повече ли са от БВП или по-малко?

 52. 52 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Писна ми! Оглушах от рефрена: Няма пари! Сега една бременна жена се бори за живота си, защото чакали специално разрешение за допълнителни средства, да я лекуват от инсулт. През това време получила втори и изпаднала в кома. Дали ще се оправи, какво ще стане с бебето? И аз какви глупави въпроси задавам! Важно е да се спази буквата и да се защити ДМС! Ако се спази буквата - ще има ДМС! Чудя се, как така тия кухи структури, които не произвеждат материален продукт, а напротив, консумират го имат нуждата и правото да бъдат стимулирани финансово, за да работят, а тези, които произвеждат и носят добавена стойност имат нужда, но нямат право на такова! Как става така, че за практическа работа в секторите все не стигат пари, но за заплати и стимулиране на шефовете има! Ама, било 2%, 3%, 10%... Няма значение! Щом страната се задъхва от липса на пари, няма да има стимулиране! И без това, в заплатите е заложена разликата в това, кой колко е учил, колко хора и какъв портфейл управлява, каква отговорност носи! То, реална отговорност никой не носи! Иначе, за незавидното ни място в ЕС и света трябва да бъдат осъдени всички управници от най-новата ни история! Ама не са! Напротив! Бутат се за власт и все се стимулират!

  goblenka
 53. 53 Профил на николай
  николай
  Рейтинг: 541 Гневно

  На ви ГЕРБ и ГЕРБерските помиярски шикалкавения! Не разбрахте ли, че трябва това да се спре, иначе държавата заминава!

  Докога ще търпим олигофренията на чучелата от ГЕРБ?

 54. 54 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Безсрамна крадлива зган...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 55. 55 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  Ами просто е - блокада на НС и МС. Червените мутри ще ходят като на.рани.... Истината е, че тия кинти се вземат от много години и са сигурно стотици милиони

 56. 56 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#47] от "shogun":

  Е, чак съвсем белите едва ли, ама поне относително бели (с малко сив оттенък)

 57. 57 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Тея бонуси до кога ли ще ги дъвкат.То комунистите не им остана друго.

 58. 58 Профил на Tonka Georgieva
  Tonka Georgieva
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Веднага да върнат парите - те са на народа,който боледува.Да се раздадат парите им на пенсионерите!Да се уволнят ръководителите!Веднага!!!Нахални тарикати!

  Георгиева
 59. 59 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#58] от "Tonka Georgieva":

  Надявай се! Нали видя как се връщат бонуси? А, че са на народа, който боледува - вярно е! Всички публични пари са от народа, но тяхното разходване се управлява без да го питат тоя народ! Това е то: върховното, законово оправдано нахалство!

  goblenka
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK