Освободеният директор на АЕЦ "Козлодуй" не е получавал упреци за работата си (допълнена)

Александър Николов

© Анелия Николова

Александър НиколовОсвободеният в понеделник с решение на борда на директорите на Българския енергиен холдинг шеф на АЕЦ "Козлодуй" Александър Николов заяви, че досега не е имал отправени забележки за забавено темпо в работата си. По думите му обаче всяко темпо можело да бъде подобрено.


Той потвърди, че оповестените вчера мотиви за освобождаването му, са такива, и че ако промените се справят с цел да се подобри ситуацията за ядрената централа, то тогава те са правилни.


Николов коментира още в ефира на Би Ти Ви, че не е обиден от смяната си и че всички институции трябва да работят в полза на централата.
Пред държавното радио бившият шеф на централата посочи, че АЕЦ "Козлодуй" има сравнително добра печалба за 2011 и за първите 3 месеца на 2012 година и че подкрепя решението за промяна.


Според отчета на компанията приходите й за 2011 г. са малко над 837 млн. лв., което е ръст за година с 12.3 на сто. През първото тримесечие на 2012 г. приходите са близо 230 млн. лв., което е ръст от 0.12 на сто спрямо периода януари-март на 2011 г. 


Пред радиото той съобщава, че му е предложено да остане да работи в централата на друга позиция, защото е "дялан камък".


"Друг е въпросът, че в момента в щатното разписание на АЕЦ "Козлодуй" няма свободна длъжност, към която бих проявил, примерно, някакъв интерес. Но щатното разписание се променя. Всичко е възможно", допълва Николов. 


Бившият вече директор на АЕЦ "Козлодуй" е категоричен, че не се притеснява от последващи проверки на дейността му.


В края на ноември миналата година той стана жертва на побой близо до апартамента си във Враца. До днес на него не му е известно извършителите да са разкрити, разказа самият той.


Постът му зае досегашният заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма Валентин Николов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK