Кристалина Георгиева препоръча повече инвестиции в нови работни места

Кристалина Георгиева.

© Анелия Николова

Кристалина Георгиева.България е сред страните в ЕС, които могат да си позволят в условията на криза да харчат малко повече. Това е препоръката на еврокомисаря Кристалина Георгиева, която тази сутрин беше интервюирана от Би Ти Ви.


"Външният ни дълг е много нисък - 16% от БВП, затова според мен, ако имаме резерв, трябва  да го  инжектираме в заетост", каза Георгиева и уточни, че с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков не са на едно мнение по това. "Дянков е по-предпазлив и аз уважавам това мнение", каза Георгиева.


Образованието, здравеопазването, работните места според българския еврокомисар са най-важните теми за България сега. Георгиева изрази надеждата, че реформата в здравеопазването ще бъде подготвена и ще бъде осъществена още в първите дни на следващия кабинет. Безумие е да харчим все повече за не повече резултати", каза тя.
Заради демографската криза много е важно и ценно да се образова всяко дете. Георгиева упрекна българския бизнес, че инвестира най-малко в ЕС за квалификация и преквалификация. "Нашите фирми разчитат да крадат едни от други, но това крадене има край, ниската производителност ни спира да да вървим напред", каза Георгиева и припомни, че производителността в България е 20% от средната в ЕС, която пък е 60% от постиганото в САЩ.  


Помолена да коментира изборните резултати в Гърция, Георгиева призова като добри съседи да дадем на хората там време да намерят пътя си напред и да се опитваме "да влезем в обувките" на всеки - и на гърците, и на германците, и на финландците.  


Европа е най-голямата и най-силната икономика на света, имаме високообразовани хора, добре развит единен пазар, имаме потенциала на европейската наука и имаме много положителна енергия да вървим напред, каза еврокомисарят.  "Петстотин милиона европейци имат по-голям шанс за успех, отколкото 70 млн. в Германия. Ако сега отстъпим от това, че Европа само единна може да е силна, ще направим голяма стратегическа грешка", предупреди Георгиева. 


Тя прогнозира, че на следващите срещи на европейските лидери ще присъстват темите за макроикономическата стабилност,  растежа, реформите и заетостта. 


Запитана дали след края на мандата си като еврокомисар обмисля политическа кариера в България, отговори с поговорката "Не казвай "хоп" преди да скочиш" и изрази удовлетворение от мисията си да помага на хората в най-тежко положение като еврокомисар, отговарящ за хуманитарната помощ при кризи.  

Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Съни
  Съни
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Добре казано, но за съжаление сме силни на думи и слаби на действия.

 2. 2 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 479 Любопитно

  Само,че на България няма да и се размине,ако развърже дефицита за разлика от някои други и ще ни накаже и ЕС и пазарите,така че верния път е да оптимизираме разходите си,като по-голяма част от тях отиват за образование,наука,иновации и инфраструктура,за сметка на ниската ефективност на секторите отбрана,сигурност и администрацията и като правим сериозни реформи в здравеопазването,образоваието и администрацията и да приватизираме неефективните държавни компании.Но за съжаление ефектите не се усещат веднага,а след няколко години,но за сметка на това са дългосрочни.

 3. 3 Профил на Дива селянка RIP
  Дива селянка RIP
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "Външният ни дълг е много нисък - 16% от БВП, затова според мен, ако имаме резерв, трябва да го инжектираме в заетост", каза Георгиева и уточни, че с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков не са на едно мнение по това. "Дянков е по-предпазлив и аз уважавам това мнение", каза Георгиева.
  ==========================
  Нещо каза ли тази госпожа или трамвая се изтропа? Но пък когато си на няколко десетки хиляди евра месечна заплата и Дянков ти е племенник и това се води за мнение .

 4. 4 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Аааааа, ще обръщаме палачинката!
  До вчера беше - икономии, затягане на коланите, свиване на разходите до дупка, глад и чанч за маТряла, сега инвестиции!
  Ама Главият счетоводител вДянков не дава пари, ами иска да харчи и тези дето ги има за разни измислени вложения (т.е. да ги опатка безсмислено)!
  Боко пък се гордее с мизерията на народа си, както и с здравословното му хранене и дълъг живот - резултат на това, че и тая година се хвана за зелено.

  ура и да живей!!!
 5. 5 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  До коментар [#1] от "Ивалина":

  Забележи коментара й за здравната реформа - да бъдела подготвена и приета в първите дни на следващия кабинет. А този що стори по темата, освен да сменя министри на конвейр и че уволни няколко администратора (като шефката на НЗОК)?

  Българчетата да се образовали, ама фирмите разчитали на това да крадат едни от други - защо не се говори за улеснения за предприемачите и защита на конкуренцията спрямо монополи, картели? С 80% управители със средно и по-ниско образование би било чудо висшистите да имат просперитет в такава атмосфера.

  Говори си тя на едро, ама това не променя нищо. Едни и същи мантри ги слушаме с години.

 6. 6 Профил на Finland
  Finland
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Можем, но и борбата със сивият сектор (който е 12 млрд. лв.) трябва да е подобаваща, както и рязането на глупави разходи, които да се пренасочват към полезни неща.

 7. 7 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  "Кристалина Георгиева препоръча повече инвестиции в нови работни места"


  Да инвестираме в светлото бъдеще! Горе-долу,това е посланието!

  Нали затова е криза,защото няма пари и инвестиции!То,ако ги имаше,нещата ще се оправят от самосебе си.Преди кризата,хората купуваха и създаваха работни места!Сага,на кого ще продават?На извънземните?!

  Ей,да му се невиди и умните,като изтърсят някоя глупост,да им се чудиш на акъла!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4837 Неутрално

  Новата мантра "разтеж" почва да се повтаря от всеки политик за щяло ишещяло !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#2] от "simeonov_":

  Вече три години оптимизираме разходите си, но областите, които споменаваш не са мръднали напред нито на йота (напротив все повече се забатачват).
  А ефектът от това ясно е, че ще се види по-късно - безпросветна, оглупяла, болна, изчезваща нация!

  ура и да живей!!!
 10. 10 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1289 Любопитно

  "Кристалина Георгиева препоръча повече инвестиции в нови работни места"

  Добре звучи,но дали назначените за "бизнесмени" българи(Ковачки,Баневи,Захриев и др.) знаят,как да го направят?!Много се съмнявам.За тях е по-лесно да се фалира,отколкото да се преструктурира.За последното трябват малко знания...

 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4837 Неутрално

  Що не ударят през пръстите крадливите и алчни банкери !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на Finland
  Finland
  Рейтинг: 649 Неутрално

  До коментар [#4] от "пуц муц":

  Георгиева още от началото на 2010-та говореше че България има много нисък външен дълг и може да си позволи да вземе още 1-2 млрд. лв., които да се инжектирали в наваксване на пропуснатото при високите технологии.

 13. 13 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1730 Неутрално

  След гръко-френските избори тайните камуняци изпълзяха като въшка на пролетарско чело.

  Старите хора наричаха вожда и учителя Гошо Тарабата, а по-боязливите му викаха Гошо Телеграмата. За стрина Георгиева понастоящем пасва КриСталина Препоръката.

 14. 14 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2852 Неутрално

  "...в условията на криза да харчат малко повече..." - в светлината на европейските директиви БГ гражданите така следват пътя, защото нямат друг избор. До следващите лозунги, съюзи, комисари, лидери - все с МИСИЯ...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 15. 15 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 535 Неутрално

  защо здравната реформа да се подготвя и изпълнява от следващия кабинет? прилича на заявка. този има още цяла година. хубаво е, че казва нещата, които казва, но аман от общи приказки - всички знаем, че има нужда от реформа в образованието и здравеопазването. но ако иска да прави кариера тук - което би било добре - ще трябва да е по-конкретна

 16. 16 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 605 Неутрално

  "Заради демографската криза много е важно и ценно да се образова всяко дете. "

  И как образованието ще помогне за демографската криза? Образованите хора правят по-малко деца, защото са заети с... образованието си, кариерата си и прочие.

  Реално ни трябва положително мислещо общество, което да насърчава и подкрепя съзидателните импулси на отделни индивиди в обществото. Няма значение кой е образован и кой не... Бил Гейтс дори не е имал 'вишу'.

 17. 17 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 479 Любопитно

  До коментар [#9] от "пуц муц":

  Аз не казвам да оптимизираме разходите си,които правим за образование,здравеопазван,наука и инфраструктура,а да оптимизираме общите си разходи,но да пренасочим повече към образование,здравеопазван,наука и инфраструктура,като вземем от неефективнитв сигурност,отбрана и администрация.Само,че за да стане това трябва чугуни като Цветанов да си реформират и да си оптимизират министерството и да се преодолее съпротивата на гилдиите на лекарите,полицаите и администрацията срещу реформите,които сега си папкат доволно на дъжавната ясла,иначе няма как да стане.

 18. 18 Профил на krasimirboevski
  krasimirboevski
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#16] от "blaf":

  Положително мислене трудно можем да изградим, в народопсихологията ни е да мислим негативно, да пречим на другите, да не си гледаме собствения двор, а на комшиите.
  Аз съм за образованост на подрастващите, правилно , не е въпроса в дипломите , а в реалната производителност. Будните и добре подготвени хора обаче биха се справили много по-добре с каквото и да е, най-малкото биха вземали адекватни решения.

 19. 19 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 636 Весело

  Обикновена кукувица
  'Кукувиците' са близки до семейство врабчови. Много от тях снасят яйцата си в гнездата на други птици. Най-известният пример е европейската обикновена кукувица. Малкото ѝ, което се излюпва в гнездото на другата птица, изхвърля навън всички останали. Но някои видове от това семейство (американски кукувици, роудрънърс и др.) сами си изграждат гнездата в дървета, храсти и дори на земята.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Common_Cuckoo

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 20. 20 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Кристалина препоръча
  да доим пръча!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  www.berbenkov.hit.bg
 21. 21 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 793 Весело

  Ся гледайте схемата - оше един мандат на Боко, после Кристалина става премиер.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 22. 22 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Поредното мюре което ни спускат да ни управлява. Сега тече кампанията за промиване мозъците на матряла да я приеме за новия спасител.

 23. 23 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  Браво на Кристалина, тя първа, от политиците в България, се усети накъде духа вятъра в Европа и препоръча повече инвестиции в нови работни места, т.е. трупане на малко повечко държавен външен дълг от сега (16% от БВП)

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 24. 24 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Тя тр.да е следващия финнансов министър.А защо не и премиер.

 25. 25 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Любопитно

  Същата тази Георгиева не е ли на поста член на Европейската комисия, отговарящ за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи или е медийна звезда ? Да я направим съветник на правителството и световна медиина звезда, а ?

 26. 26 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  Противоречията между Европейските финансови Асове(Италия/Германия), се отразява пагубно върху реакцията им-да се вземат решения под натиск.Това означава, че се изключва възможността за компромис и трябва или да се наделее или да се загуби.Ние сме в периферият,но не означва да си затваряме очите и устата.....
  ....опитът показва,че най-опасният момент за едно управление настъпва когато то започва да се реформира.Търпеливо приеманите за неизбежност страдания,стават непосилно бреме в мига когато се осъзнаят,че могат да се избегнат.Тогава Реформата само показва,по-ясно,онова което остава НАСИЛНИЧЕСКО.

 27. 27 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  "Образованието, здравеопазването, работните места според българския еврокомисар са най-важните теми за България сега."

  Да ама без гарантирани сигурност и правораздаване никой не мисли за образование и здравеопазване, а само за далавери. Кристалина говори това, което ѝ позволяват. Иначе щеше да каже, че ако има едно нещо, от което Бойко и Цецо разбират, това е МВР. Защо тогава това остана единствения сектор, в който никой дори не се опита да направи реформа.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 28. 28 Профил на Yankee
  Yankee
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Като няма хляб да се ядат пасти. До кога ще ги слушате тези дебелосерковци?

 29. 29 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 583 Весело

  Тази леля е усвоила изкуството на нищоправенето и многоговоренето...еврокомиар отвсякъде

 30. 30 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Любопитно

  Какво е еврокомисар и има ли той почва у нас ? Еврокомисар (Commissioner) не е комисионер - посредник на сделки, който получава процент от печалбата или лице, което изпълнява поръчки срещу възнаграждение.

 31. 31 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Кристалина Георгиева говори общи приказки.Бог високо,цар далеко.Държавата е тази,която трябва да определи приоритетите,да развие производсвото на висококачествени продукти които да намерят пазар.Не е необходимо да правим много неща.Наколко неща,но с високо качество.Чуждите инвеститори идват тук да печелят а не да развиват нашата индустрия.Да не говорим,за инвеститори офшорни фирми ,които дойдоха в България,направиха бръз удар и след себе си не оставиха нищо.Посъщия начин се ограбва националното богатство и чрез концесиите.Добивът на злато в България е даден на коцесия на чужда фирма,а държавата взима някаква мизерна концесионна такса,вместо самата тя да ивестира в технология и да добива ценният метал.Знам че някои ще ми опонират,че държавата ням толкова средства.За такова нещо би могло да се потърси външно финансиране,още повече че с изплащането няма да има проблем след като има добив.,а находището си остава на народа.

 32. 32 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#29] от "elevation04":
  “Много баби – хилаво бебе”, казва народната поговорка.
  Тази леля е усвоила изкуството на ЕС за Балканите - много баби, хилаво дете. Кристалина Георгиева върти умело биберона на ...

 33. 33 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  Дянков, ББ и ЦЦ са прекрасен пример защо да не се дават много пари за образование без другите неща в държавата да са оправени....

 34. 34 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2865 Неутрално

  Европа е най-голямата и най-силната икономика на света, имаме високообразовани хора, добре развит единен пазар, имаме потенциала на европейската наука и имаме много положителна енергия да вървим напред, каза еврокомисарят.
  ______
  Това до някъде е се връзва но вече имаме основания за сериозни съмнения дали наистина е така?
  Европа започва да губи позиции на всички фронтове и изкуственото угояване на банки и корпорации вече не носи растеж ? Или да помолим Световната Банка да инвестира няколко трилиона в работни места към консорциумите които усвояват бюджетите в ЕС ?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 35. 35 Профил на валя стефанова
  валя стефанова
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Напълно ме разочарова Георгиева .
  Не чух тази сутрин нито един отговор на зададените и въпроси.
  Всичките и приказки бяха лустросани и сладникави,без конкретика.
  Очакванията ми за нея и от нея за България бяха съвсем други.
  Жалко !

  Тя и останалите,които получават пари ,за да работят за добруването на тези,които им плащат,нека по-често си спомнят този факт и да не ни преспиват с омайни песни от техните реалности.
  Нашите са други.

 36. 36 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 583 Неутрално

  "България е сред страните в ЕС, които могат да си позволят в условията на криза да харчат малко повече."

  Ами те затова си раздават масово бонусчета в парламента,щот може да си позволят повече харчове..

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 37. 37 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Вземи та си прибери племеника оттук!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 38. 38 Профил на remover
  remover
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Тя ,като предлага Да вземе да каже от къде да ги вземем ние или да си чешем езиците само за отбелязване на дейност и на видиш ли аз мисля за вас

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 39. 39 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  Клептокрация в действие: ""Нашите фирми разчитат да крадат едни от други, но това крадене има край". Познайте къде ще отиде нарастването на външния дълг, който после пак ние ще трябва да плащаме. Докато не се сменят тотално фирмите с такива които работят (не да се подменят едни крадци с други) няма смисъл да се наливат пари.
  Някой трябва да натисне бутона "РЕСЕТ" ...
  Управляващите няма да го направят, улицата няма енергия да го направи. Няма кой ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 40. 40 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 793 Неутрално

  ами то е така и е така и когато герб взе властта и като е препоръчала тъпия си племенник за министър на финансите да му беше обяснила какво да прави ако не да го маха а не сега да ми констатира , че сме до никъде. иначе много я хресвам тази жена тя сие професионалист, но това не означава, че родата и е кадърна

  Cogito ergo sum :)
 41. 41 Профил на Марин Мидилев
  Марин Мидилев
  Рейтинг: 479 Неутрално

  аз пък очаквам попълване на списъка с туристи в космоса от български назначени капиталисти! Нали искат да са велики и да ги запомнят с нещо! Ще има с какво да де гордеем! Най много космически туристи на глава от населението!
  По бентлита , яхти частни самолети частни хеликоптери май сме на лидерски позиции в световната класация!

 42. 42 Профил на Марин Мидилев
  Марин Мидилев
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#34] от "comandante":
  Робко 11 срещу ASIMO

 43. 43 Профил на kukoto
  kukoto
  Рейтинг: 419 Неутрално

  До коментар [#21] от "Distributed":Ще стане ,ако я изберем.Аз не виждам качества на лидер в тази жена. Теория,теория и приказки за ланския сняг. Тя се изцепи преди време,след трагедията в Бисер,че най лошото предстои,като започне да се топи тазгодишния сняг. Е кво стана,къде е най лошото,освен това ,че ни отказа помощ от ЕС за тази трагедия. Били ни малко щетите......

 44. 44 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  [quote#28:"Yankee"]Като няма хляб да се ядат пасти. До кога ще ги слушате тези дебелосерковци?[/quote] ... докато се набере достатъчно обществена енергия, която да им покаже конструкцията до която свършва пътя на "хляба и пастите" ... Явно не разбират нито сами, нито от първия път. Няма да разберат и от фалита на малка страна като Гърция ... Трябва да се спука някой далеч по-голям балон за да стане сериозно за еврокомисарските мащаби. То и аз мога да кажа: "имате потенциал да сте млади, кадърни, образовани, креативни, здрави и богати ..."

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 45. 45 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  Току що закрихме една огромна инвестиция, цвъкната от дръжавата в софийското поле преди 50г точно с цел създаване на работни места и сега пак ли отначало ще почваме?
  Как ли ще изглеждат солраните джамлъци по гори и баири след 50г?

 46. 46 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Ама уцелваме на еврокомисари - предишната нищо не направи за народонаселението и връзките с Топлофикация, тази само ни съветва по финасово/икономически тематики, които не зависят от нас. Изобщо мижи да те лажем. Абе направо си мижи....

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 47. 47 Профил на pezar
  pezar
  Рейтинг: 479 Неутрално

  С пет цифрената и заплата,
  дреме и че 5 лева е килото на домата.
  Хич окото ми не мига
  сменям аз канал
  щом я чуя тая шушумига.

 48. 48 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  Очевиден прогрес:
  1. румянки
  2. калинки
  3. кристалинки
  4. адреналинки
  5. ??? ... става все по-добре ...
  ... поне докато си мълчат ...
  Проговорят ли ... всичко рухва!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 49. 49 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#47] от "pezar":

  Абе д ти кажа си е заработила тая заплата ,а ние може само да и завиждаме.

 50. 50 Профил на kosovar
  kosovar
  Рейтинг: 426 Неутрално

  КриСталина е социалистка и това ние много добре го знаеме. МОже Бай Станиш да га покани за министер на финансите като дойде неговия ред.

 51. 51 Профил на glupakat
  glupakat
  Рейтинг: 426 Неутрално

  МОЛЯ ТЕ ЗАМЪЛЧИ ПОНЕ ТИ.И БЕЗ ДРУГО ОТ ТЕБ НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВА ПОЛЗА.ПРИБИРАШ САМО ТЛЪСТА ЗАПЛАТА ОТ БЕДНА БЪЛГАРИЯ.КОЕТО Е ОТВРАТИТЕЛНО!

 52. 52 Профил на соня иванова
  соня иванова
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Николай Диловски
  Кристалина Георгиева е нашата надежда за управление на България след "Бандата голи глави"!

 53. 53 Профил на badjanak
  badjanak
  Рейтинг: 889 Неутрално

  И сега за ценния съвет някое милионче няма ли да и бутнат?

  "Не бъди сладък, ще те изядат, не бъди горчив, ще те изплюят" "Всеки се оплаква от липса на пари, от липса на ум-никой" Еврейски мъдрости.
 54. 54 Профил на badjanak
  badjanak
  Рейтинг: 889 Весело

  До коментар [#20] от "berbenkov":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  "Не бъди сладък, ще те изядат, не бъди горчив, ще те изплюят" "Всеки се оплаква от липса на пари, от липса на ум-никой" Еврейски мъдрости.
 55. 55 Профил на pezar
  pezar
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Той Мирославчо както е почнал да вземе и тортите да ги сертифицира със стандарт" Стара Планина".Изводът е ясен.
  Най-много хляб и най-много пасти има в политическата кариера.

 56. 56 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  До коментар [#22] от "sqrt":

  Ако е така, лошо ни се пише! Аман от спасители, още повече такива като тази!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 57. 57 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2865 Неутрално

  [quote#42:"Марин Мидилев"]Робко 11 срещу ASIMO [/quote]
  Не ...просто намеквам ,че Кристалина Георгиева си има и отговорности към своите господари от СБ !

  И тук идва сериозното противоречие - трябва ли да закриваме болници и училища или имаме нужда от тях ?
  Международните финансови институции предпочитат в развиващите се икономики да има неуко и болно простолюдие от колкото образовани и здрави потребители.
  Кой предизвика демографската криза и излиза тя от контрол ?
  Защото до две десетилетия ще имаме милиони неграмотни цигани със дипломи за 1-ви клас или милиони пенсионери .
  Кой ще работи тогава и кой ще си плаща данъците за да върнем държавния дълг и да покриваме бюджета?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK