СДС без ДСБ - между смъртта и възраждането

Двата основни кръга в СДС винаги са имали разминавания и противоречия, откакто "Синята коалиция" съществува от 2009 г.

© Георги Кожухаров

Двата основни кръга в СДС винаги са имали разминавания и противоречия, откакто "Синята коалиция" съществува от 2009 г.Напрежението вдясно избухна. Стаяваното от дълго време недоволство от развитието на СДС изби на провелия се днес Национален съвет на партията. На форума набързо беше отхвърлено подготвяното от няколко седмици коалиционно споразумение с ДСБ за парламентарните избори през 2013 г. Оставка подаде председателят на партията Мартин Димитров, който беше посочил пътя към Костов като единствения маршрут за развитие на десницата.


Откакто "Синята коалиция" съществува от 2009 г., в СДС винаги са съществували два основни кръга, които си противоречат във вижданията си. От едната страна са радетелите на идеята за самостоятелно развитие на СДС, или поне на съюз без Костов, а от другата - на обединението.


Според Мартин Димитров Костов е трябвало да направи стъпка встрани и да посочи друг лидер на ДСБ

© Надежда Чипева, Капитал

Според Мартин Димитров Костов е трябвало да направи стъпка встрани и да посочи друг лидер на ДСБ


Краят на "Синята коалиция"
Случилото се днес е първият сериозен пробив на противниците на Костов. Въпреки че миналата година успяха да наложат предварителни избори за кандидатите за президент и кмет на София, позициите в коалицията се разпредилиха балансирано. За държавен глава спечели представителят на СДС Румен Христов, а за кмет на столицата - претендентът на ДСБ Прошко Прошков. Дори изненадващата регистрация на коалиция зад Христов без участието на ДСБ не успя да разбие съюза.


На преден план тогава излезе т.нар. ново ОДС, зад което надничаха стари лица на десницата - Евгений Бакърджиев, Любен Дилов, Стефан Софиянски и Александър Праматарски. Възраждането на старата вражда не се понрави на Костов, който настоя за обедениние без тях.


След изборите дори лошият резултат от 1-2% не се оказа достатъчно силен аргумент за разпад на десницата. Костов преглътна, Христов се скри...


През последните седмици протекоха преговори между СДС и ДСБ, чиято цел беше рано да решат как десницата ще се яви на парламентарните избори догодина. Ръководствата на партиите твърдяха, че преподписването на споразумението ще е формално, но сбъркаха. Надигналите се гласове в СДС срещу статуквото успяха да обърнат резултата - местните структури в София, Варна и Бургас събраха мнозинство на Националния съвет.


От ДСБ запазиха самообладание и заявиха готовност да тръгнат сами към изборите за парламент.

© Анелия Николова

От ДСБ запазиха самообладание и заявиха готовност да тръгнат сами към изборите за парламент.


Неприятна изненада


Привържениците на "Синята коалиция" останаха изненадани от развоя на събитията. Не може да се караш три часа за Иван Костов, възкликна пред журналисти веднага след съвета Мартин Димитров. Знам, че колегата Костов не намери мъжество в себе си да даде крачка встрани - това щеше да спести всички аргументи срещу "Синята коалиция", заяви той.


И Димитров прозря вина в Костов - трябвало да отстъпи я на Петър Москов, я на Светослав Малинов. Сигурен е, че разделението със сигурност ще остави извън борда и двете партии. Макар брак по сметка, досега "Синята коалиция" беше печеливша формула за влизане в парламента.


За нас беше голяма изненада, че не се проведе дискусия по същество, обясни пред "Дневник" зам.-председателят на СДС Найден Зеленогорски, който твърдо застава зад коалиция с ДСБ. Той определи подготвената от Димитров концепция за развитие на партията като най-правилната. Сега не е ясно сами ли ще се явяваме, с друг ли, добави той. Зеленогорски привижда намеса и на други фактори в разцеплението, но не пожела да уточни.


Оставката на Димитров той определи като достоен и морален ход в изпълнение на обещанието от преди няколко дни.


Слуховете, които се носят за преговори с остатъците от НДСВ, за мен са опит да се легитимира присъствието на новия модел на Меглена Кунева, коментира пред БНТ Надежда Нейнски. Според Димо Гяуров случилото се не е решение на партията, а налагане на мнението на отделни политици.


Случилото се днес е първият сериозен пробив на противниците на Костов.

© Юлия Лазарова

Случилото се днес е първият сериозен пробив на противниците на Костов.


Да възродим дясното


Противоположна позиция изрази неуспелият кандидат за президент Румен Христов, който днес е гласувал против коалирането с Костов. Днес е хубав ден за българската демокрация, възкликна пред "Дневник" Христов. Според него предложеният документ за препотвърждаване на "Синята коалиция" криел капани. Споразумението суспендира СДС, особено създаването на коалиционен съвет, който обезсилва Националния изпълнителен съвет и Националния съвет, обясни Христов.


Решението за развитие без ДСБ според него дава плам и жар на партията. СДС има нужда от възраждане, добави още Христов. Той призова всички, които са изпълвали площадите в началото на прехода под знамената на СДС, да се върнат. СДС заслужава бъдеще, а без ДСБ е възможно засилване, смята той.


За оставката на Димитров коментира, че съжалява, въпреки че често били на различни позиции. Сега трябва да си подредим къщата, да видим ресурсите, да видим проблемите на избирателите и да ги решим, смята Христов.


От ДСБ запазиха самообладание и заявиха готовност да тръгнат сами към изборите за парламент. Самият Костов не коментира публично случилото се. През юни партията ще има събрание, на което да определи точно под каква форма ще се яви на изборите.


За момента и двата кръга в СДС нямат предложения за нов лидер на партията. Димитров заяви, че със сигурност ще посочи кандидат. 


"Синята коалиция" беше създадена през 2009 г. Лидерите на СДС и ДСБ Мартин Димитров и Иван Костов станаха нейни съпредседатели. През същата година коалицията спечели 7.95% (204 817 гласа) на изборите за Европейски парламент и вкара двама евродепутати – Надежда Нейнски и Светослав Малинов. На изборите за Народно събрание през 2009 г. коалицията спечели 6.76% (285 662 гласа) и има 15 депутати (след като Венцислав Върбанов напусна групата, тя се състои от 9 депутати от СДС и 5 ДСБ).

Коментари (142)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pepi1442
  pepi1442
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Само ДСБ!

  dnevnik са част от статуквото!
 2. 2 Профил на Мазен чех
  Мазен чех
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Да почиват в Мир и двете партийки, де го Тевес да даде плаката че стана актуален тук.

  икономист - неграмотник с диплома
 3. 3 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3040 Весело

  Христов...призова всички, които са изпълвали площадите в началото на прехода под знамената на СДС, да се върнат. СДС заслужава бъдеще, а без ДСБ е възможно засилване, смята той.

  Сега трябва да си подредим къщата, да видим ресурсите, да видим проблемите на избирателите и да ги решим, смята Христов...

  Боже!
  Тоя на какво е?

 4. 4 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 832 Весело

  Борислав Бориславов,Иван Сотиров,Любен Петров,Личо Гогов,Стефан Иванов,Борис Марков,Румен Христов .......
  На добър път с тези "възродители" !
  Сега като са далеч от " плашилото " Костов може да си върнат и Пламен Юруков,Пламен Радонов, Марио Тагарински, Иван Колчаков, Димитър Димитров ,Димитър Йорданов,Дора Христова, Николай Гацев, Янко Велев...........
  и да се гушнат с Бък ,Мафиянски ,Шльим-Шльом /защо не ,а най-вероятно с десната снаха на Политбяро на БКП/ и да се наведат на Тасимчето.
  Върви народе възродени....!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 5. 5 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Нещата са ясни - СДС като цяло или по единична отиват при Кунева - само по този начин могат да останат във властта.

  Костов очевидно отпада от следващия парламент

 6. 6 Профил на Konstantin Kostadinov
  Konstantin Kostadinov
  Рейтинг: 514 Любопитно

  Много сдс- ари ще гласуват за ДСБ. Познавам много сдс- ари и когато съм ги питал какво мислят за Иван Сотиров, Борислав Бориславов и компания всички са ми казвали, че не ги харесват, и че те всъщност само пречат. Сега, след като точно те взеха превес, много от светлосините ще гласуват за ДСБ.

 7. 7 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3040 Весело

  До коментар [#5] от "kai":

  Хм ...
  Тя едва ли би приютила такъв "визионер" като тоя Христов

 8. 8 Профил на anzug
  anzug
  Рейтинг: 521 Неутрално


  Отидоха си единствените що годе читави партии у нас

 9. 9 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  Суперуспешна стратегия излага бивият кандидат-президент, който получи гласове, сравними с тези на Светльо Витков от "Хиподил".

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 10. 10 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  За да се възроди дясното и двете формации(ПАРТИИ),тръбва да минат през чистилището.Задължително!!!

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 11. 11 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#1] от "pepi1442":

  Само ЦСКА.

 12. 12 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  До коментар [#5] от "kai":

  Не са ти толкова ясни. СДС отива в нищото. ДСБ тръгва нагоре.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 13. 13 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#7] от "xm...":

  Всъщност аз лично не се сещам за нито една заслужаваща внимание личност от СДС ама това си е мое лично мнение. но това не им пречи те да се надяват да се присламчат към печеливш влак.

  След президентските избори е очевидно че и СДС и ДСБ са бити карти. Зад тях отдавна няма никаква идея, никаква страст. Само дребни личностни конфликти и жалки желания.

  И нормално те да се опитат да се спасяват както могат - и ако гледаме люспенето в ДСБ, очевидно Кунева ще е гравитационния център.

 14. 14 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 976 Весело

  "СДС без ДСБ - между смъртта и възраждането"

  Ауууу, кво убаво заглавие

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 15. 15 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#12] от "Тони!":

  това е пожелателно мислене - и двете отиват в нищото.

 16. 16 Профил на Чеша си езика
  Чеша си езика
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Забелязал съм че тъмносините хардлайнери са по крайни от червените такива. И двата вида чугунени глави имат проблем, че се съобразяват само със себе си. Мисля, че сега за последно ще се заговори за тях преди да си заемат мястото от настоящето в историята.

  Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
 17. 17 Профил на Karla BAN Hanneman XIII
  Karla BAN Hanneman XIII
  Рейтинг: 668 Весело

  Сега ще се забавляваме с ходове встрани Виртуалното "дясно" вече е 3D.

  Не ГЕРБ - българският народ пречи на Костов. - цитат на коментар #40 от “dodge_ram”
 18. 18 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#16] от "Чеша си езика":

  нормално - получават разноспосочни сигнали от собствената си оценка на ситуацията и от изискваната от тях оценка. И знаят че Костов не търпи друга личност освен собствената си около него, а БСП не търпи друго мнение освен това на партията, то и при герб има същата тоталитарна съвест всъщност.

  Психологическата реакция на подобен конфликт е или бягство или фундаментализъм. Очевидно ние виждаме само фундаменталистите

 19. 19 Профил на Karla BAN Hanneman XIII
  Karla BAN Hanneman XIII
  Рейтинг: 668 Неутрално

  [quote#6:"kn_andrey"]Много сдс- ари ще гласуват за ДСБ[/quote]

  Точно както много НЕ гласувахме заради порочната коалиция с агента-вредител на БСП(к)...

  Не ГЕРБ - българският народ пречи на Костов. - цитат на коментар #40 от “dodge_ram”
 20. 20 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Само ДСБ! Да живее Стамболов на 20 век! Само Костов ни спасява от комунягите!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 21. 21 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#14:"joshuatee"]"СДС без ДСБ - между смъртта и възраждането"

  Ауууу, кво убаво заглавие [/quote]

  Сяйчи е писано от костовист? Ама май беше обратното, ДСБ се докопваше до влизане в Парламента, щото бяха в коалиция!

  Така ли беше, господин Марчев? А кой го измисли заглавието?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 22. 22 Профил на Чеша си езика
  Чеша си езика
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#18] от "kai":

  Бих казал, доста точен анализ. +++++

  Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
 23. 23 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 976 Неутрално

  [quote#5:"kai"]Костов очевидно отпада от следващия парламент [/quote]

  Не е съвсем сигурно, а и да е, като се има предвид какъв ще е следващият парламент... Лично аз се надявах ДСБ да инициират раздялата, ма и така бива

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 24. 24 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  СДС умря отдавна! След като се отърва от двата топуза на краката може само да се възроди, ако се отърве от идеологическата си обремененост и реши дали е иска да е основна политическа партия или да продължи да бъде анти - БСП, анти-руска и анти православна организация на кварталните безделници!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 25. 25 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  До коментар [#21] от "Курт Деликуртев":

  Дали пък коалицията не беше заради СДС, които имаха проблем с регистрацията и използваха тази на ДСБ? Ех, къса памет, герберастка...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 26. 26 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  Софийската клиентелистка организация постигна целта си. От тук до леталния край на СДС пътят е кратък. Явно е, че за някои хора споразумения за политики и отстояване на принципи са невъзможни неща, те винаги са готови да прегърнат силните на деня. Няма значение, че тях само ги онождат, важното е да са в любовния процес.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 27. 27 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#23] от "joshuatee":

  Сигурно е на 99%. човек може да се надява ако все пак вероятността да влезе влиза в статистическата грешка. но както се видя от президентските избори, ДСБ и СДС дори в коалиция нямат шанс да влезат.

  Костов имаше харизма, през 90 те защото представяше принципната алтернатива на тогавашната мазна политическа боза. Но той за 20 години не се промени изобщо. А България се промени и избирателите му се промениха. И в момента изглежда като анахронизъм от тоталитаризма, а не като модерен десен лидер. И няма и как да стане такъв, защото това очевидно противоречи на личността му.

  Имах някакви надежди че ДСБ може и да направи нещо, като привлече тези нови лица преди години, повечето с хъс, с идеи, интелигентни. Но той напрактика ги изгони.

 28. 28 Профил на Karla BAN Hanneman XIII
  Karla BAN Hanneman XIII
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#25] от "Тони!":

  Без СДС да ви вземат на гръб щяхте да пиете чайчета с "царя". Знаете си го , за това толкова ви боли.
  Колкото и да се пънете да замажете и ние го знаем. Последният валс свърши , сбогом любима.

  Не ГЕРБ - българският народ пречи на Костов. - цитат на коментар #40 от “dodge_ram”
 29. 29 Профил на krasi1317
  krasi1317
  Рейтинг: 400 Весело

  Бог да прости сдс.Сега в България остана само една дясна партия ДСБ.

 30. 30 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 832 Любопитно

  До коментар [#19] от "Karla Bartoli":
  Точно както много НЕ гласувахме ........."

  Я глей!
  Аз си мислех че памперсчето е само проста Слънчо-поклонничка , а то било небесно-синя Слънчо-поклонничка!
  Може пък и Румката Христов да ви събере под знамената .Въпреки че Румката както и другите от СО като гледам за да съберат 2+2 верно ще трябва бая усилия да положат .Без да е сигурно дали ще успеят.


  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 31. 31 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5115 Неутрално

  Всяко зло за добро.

  Gunter glieben glauchen globen
 32. 32 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1731 Любопитно

  по вероятно първото тоез това е краят на СДС като се има впредвид кои са "новите лица" на тази т.н. промяна
  R.I.P. СДС !

 33. 33 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4321 Неутрално

  Време беше да се преформатира смисъла на явяването на избори и за СДС,и за ДСБ.
  Вместо да се формулират ясни и смислени послания.
  Вместо да се търси път за тези послания до всеки избирател.
  Вместо да направят стегната организация,ежедневни,ежеседмични....срещи с хората.
  Вместо да направят собствени вестник,радио,телевизия.
  СДС и ДСБ правят напук точно обратното на всичко гореизброено.
  Гарнирано обилно със сметки кой с кой да се коалирал.
  Такова поведение,не е поведението на играч,чиято цел е да спечели каквото и да е.
  Това е поведението на статист,крепящ фасадата на фасадната демокрация.
  И както виждаме НЯМА НИКАКВИ ИЗГЛЕДИ това неадекватно поведение да бъде променено.
  Нито от страна на СДС,нито от ДСБ.

 34. 34 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  Всъщност в синята коалиция няма нищо за спасяване освен останалите един файтон лидери. Колкото повече се деляха толкова по посредствени оставаха те. Костов поне успя да отвлече по-качествените хора защото редовите членове му вярваха че чрез него ще дойде спасението, а лидерите му повярваха че чрез него ще се уредят с власт и служба. Засега успяха да се уредят малцина, а спасението се отложи за неопределено време. Някой трябва да поеме отговорност и да не продължава да се вкопчва в поста си. Идва ми наум само за един.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 35. 35 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5115 Неутрално

  Не знам герберите какво толкова се радвате. След като унищожихте старата десница, няма да станете по-автентично десни. Пак ще сте старшинки, пазещи партийните си билети на БСП(к) за всеки случай.

  Gunter glieben glauchen globen
 36. 36 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  [quote#29:"krasi1317"]Бог да прости сдс.Сега в България остана само една дясна партия ДСБ. [/quote]
  А това не дава мира на БСП, ДПС, НДСВ, РЗС, ГЕРБ, Кунева/Пръмова и всички останали производни/присъдружни организации.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 37. 37 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#36] от "DrAvalanche":

  Идеята че всеки те гледа и действа спрямо теб е характерна за параноята. Пък нейните корени са в усещането за лична нищожност и съответно належаща нужда от свръхкомпенсация.

 38. 38 Профил на КОНПИ
  КОНПИ
  Рейтинг: 770 Любопитно


  СДС без ДСБ ?

  Марчев, а какво е ДСБ без СДС ?

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 39. 39 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 829 Весело

  До коментар [#4] от "navy": Браво бе, запомнил си ги всички тези световно неизвестни

  и най-умният си е малко прост....
 40. 40 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1291 Весело

  СДС без ДСБ - между смъртта и възраждането

  Възраждането ще ги чака на площад "Възраждане". Преди това предстои спиране на държавната субсидия и опразване на заеманите помещения за партийни централи. Костов е лесен - той умее да затваря буркани с Ленчето, така че ще изкарат зимата.

  /не се чете/
 41. 41 Профил на Мазен чех
  Мазен чех
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#29] от "krasi1317":

  И какво дясно има в ДСБ?
  Преподавател по политикономия, специализирал неясно какво в Кременчук без нито един работен ден извън бюджета?
  А.Агов ли е десен?
  Ченгето Атанасов ли е десен?
  Св. Малинов ли е десен?
  Синчето на мама - Москов ли е десен?

  Че вие сте пълна карикатура, смешници.

  икономист - неграмотник с диплома
 42. 42 Профил на КОНПИ
  КОНПИ
  Рейтинг: 770 Весело  ДСБ - Десните Сини Братовчеди...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 43. 43 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4321 Любопитно

  Опитът да се обезличи опозицията до степен да няма опозиция,и по-точно да няма нищо извън ГЕРБ има своя аналог.
  И той е Русия.
  И там се полагат неистови усилия да няма нищо извън Путин и Единна Русия.
  Това,обаче е нож с две остриета.
  Вместо досега мъркащата и опитомена опозиция със съглашателски настроени лидери,рано или късно ще се появят радикални сили,които няма как да бъдат поставени под контрола на сънуващата своята вековност и непреходност власт.
  Справка - същата тази Русия и набиращите сила и радикалност протести срещу Путин и Единна Русия.
  Поживем-увидим,както биха казали форумните руснаци...

 44. 44 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#40] от "Тони Шнайдера":

  Ако не се лъжа на тях им трябва 1% че да продължават да точат пари от данъкоплатците, не им трябва дори да влизат в парламента.

  то за това така се окопават във властта, защото на всеки парламентарни избори държавната субсидия става все по-недостатъчно за много хора, които искат по-голям процент от нея.

 45. 45 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3884 Неутрално

  Костов винаги запазва самообладание, докато Мартинчо не за първи път ръси глупости. Костов е толкова достоен човек, и се чудя как издържа толкова години да работи за България. Може би не го заслужаваме...... Жалко че не се кандидатира за кмет на София.

  Любовта ще спаси света!!!
 46. 46 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  До коментар [#37] от "kai":

  За идеи не говорим. Говорим за факта, че от 2001 година универсалното зло, извинението, кошмарът на НДСВ, БСП, ДПС, ГЕРБ, РЗС, Атака и т.н. се казва Иван Костов.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 47. 47 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5115 Неутрално

  До коментар [#41] от "tel_112":

  Айде сега дай примери за истински десни.

  Gunter glieben glauchen globen
 48. 48 Профил на КОНПИ
  КОНПИ
  Рейтинг: 770 Неутрално


  Според тъмносините Костов бил ракета - носител на СДС...

  Що ли тогава имат двойно повече депутати от него ?

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 49. 49 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#43] от "messia":

  Герб са прекалено семпли, че да измислят нещо толкова сложно. то и тях ги чака световната неизвестност скоро. На следващите избори я хванат 10% я не. Ама то избирателна машина втора ръка с процес от Правец 8 на върха нищо свястно не може да измисли.

 50. 50 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 832 Неутрално

  До коментар [#27] от "kai":

  България се промени когато "политическия анахронизъм" я хвана за ушите ,измъкна я от немането на заплат и пенсии,нахляб,на месо,на яйца,на цигари,нанапитки,на сирене и кашкавал /общо казано от глада и мизерията когато заплатите бяха стигнали 10-15 долара ,а пенсиите 7-8 / , измъкна я от комунистическите лапи и обръщайки я на 180 градуса я постави на релсите които водят в Берлин,Париж,Брюксел и Лондон ,а не в Москва и Ленинград.Благодарение на което хиляди българи сега си вадят хляба в Западна Европа и зад океана.
  Българския избирател се промени още по-бързо .Само за година -две видя копанката пълна ,къркоренето на коремчето спря и позина по ДМА довлечен от ДС с обещанието да го оправи за 800 дни.И така от 2001 та досега нов избор нов месия .Ето и бодигарда му се упражнява като управляващ и строи ли ,строи..Гледам и снахата на Политбюро от Париба я готвят ама много трябва да обяснява връзката между нея ,3 и 4 блок,заема от Париба,финансирането на Румънската Аец и назначението на Пръмова в директорския съвет на Париба.
  А какво ще стане по нататък не бери грижа-що ти трябва да се занимаваш с "умиращата" партия на "анахронизма от тоталитаризма".

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 51. 51 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 866 Неутрално

  Да си вземат и Христо Бисеров и Йордан Цонев.Направо ще цъфнат и ще вържат

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 52. 52 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  За какви капани бълнува този Христов?
  Ето какво отхвърли СДС:
  Дата: Вторник 15 Май, 2012 06:00:33
  Проект!

  ЦЕННОСТИ И ИДЕНТИЧНОСТ

  Следвайки волята на нашите избиратели, ние утвърждаваме Синята коалиция като:

  - Траен и отворен политически съюз на българските демократи, приемник на антикомунистическата и реформаторска десница;

  - Защитник на правата и свободите на гражданите и неприкосновеността на собствеността.

  - Алтернатива на популизма, опираща се на опита и компетентността;  ПОЛИТИЧЕСКИ ЗАДАЧИ

  Ще представим цялостна стратегия за преодоляване на кризата в икономиката и преминаване към стабилен и устойчив растеж, рязко повишаване на доходите и заетостта;

  Ще предложим пакет от смели мерки за подобряване на качеството на публичните услуги, образованието и здравеопазването, намаляване на разходите на администрацията и по-справедлива социална система;

  Ще създадем нови правила за развитие на семейния, малкия и среден бизнес, за да дадем свобода на предприемчивите да печелят от своя труд;

  Ще осигурим приемственост в търсенето на енергийна независимост и сигурност на нашата страна;

  Ще продължим битката с монополите в името на честната конкуренция и благото на потребителите;

  Ще гарантираме обществения ред, върховенството на закона и справедливостта чрез реформи в Съдебната система, Прокуратурата, МВР и службите за сигурност.  Коалиционни принципи и механизми

  I.Принципи

  1.1.Синята коалиция е траен политически съюз, който развива политическото споразумение от 2009 г. и действа на основание на съгласието при вземане на решения.

  1.2. Настоящото споразумение регламентира явяването на подписалите го партии на предстоящите избори за ОНС и ЕП.

  1.3. По отношение на общите политики, описани в настоящото споразумение, Синята коалиция действа с общи органи, механизми за взимане на решения и позиции. Сферите на общата дейност, неупоменати изрично в това споразумение, се определят с допълнителни анекси.

  1.4. Синята коалиция има обща политика по всички въпроси и приоритети, уредени в настоящето споразумение и неговите анекси.

  1.5. Общата политика се изработва от общите политически органи на Синята коалиция, като се взимат под внимание становищата на съставляващите я партии. Представя се на съвместни редовни пресконференции.  II. Механизми

  2.1. Синята коалиция се представлява от двамата съпредседатели само заедно. Това са председателят на ПП „Съюз на демократичните сили” и председателят на ПП „Демократи за силна България”. Те представляват коалицията пред всички държавни институции, включително централните избирателни комисии за различните видове избори.

  2.2. Създава се постоянен изборен щаб на коалицията със съпредседатели, излъчени от двете партии.

  2.3. Партиите, участващи в споразумението, имат общо парламентарно представителство в Националния и Европейския парламент. Парламентарната група се представлява и ръководи от двама съпредседатели – от ПП СДС и ПП ДСБ. В случай на непреодолими различия, отнасящи се до въпроси на общата политика, общото решение се взема от Коалиционния съвет.

  2.4. За провеждането на общата политика се създава Коалиционен съвет под председателство на двамата председатели, които представляват коалицията, с участието на съпредседателите на предизборния щаб на коалицията, представителите в европейския парламент, ръководството на парламентарната група в националния парламент, по двама представители на националните ръководства на ПП СДС и ПП ДСБ и председателите на партиите, които допълнително са се присъединили към споразумението, както и един представител на местната власт.

  2.5. При взимането на решения, засягащи формирането на правителство, вот на доверие или недоверие, гласуването на бюджета и други парламентарни въпроси, приети за особено значими от Коалиционния съвет, участват и народните представители на коалицията.

  2.6. Коалиционният съвет взема решения по общата политика с обикновено мнозинство от всички членове на състава си, като всеки един от съпредседателите на коалицията има право на вето.

  2.7. Синята коалиция урежда с анекси сътрудничеството и коалиционните си взаимоотношения с други политически партии.

  2.8. Партиите, съставляващи Синята коалиция, определят кандидатите си за изборни длъжности съобразно своите вътрешни правила и устави и гарантират равен шанс на предложените кандидати.

  2.9. Разпределението на водачите и местата в националните листи за Обикновено Народно събрание и Европейски парламент се определя с писмен анекс към настоящото споразумение. След подписването си, този анекс става неразделна част от споразумението.

  2.10. Разпределението на държавната субсидия се договаря с писмен анекс към настоящото споразумение. След подписването си, този анекс става неразделна част от споразумението.

  2.11. По въпроси извън общата политика, партиите се задължават да съгласуват позициите си предварително, както и да полагат усилия за сближаването им.

  2.12. Решението за финансиране на кампанията и разпределяне на субсидията в 42-то Народно събрание се взима от съпредседателите на Синята коалиция след консултация с Коалиционния съвет.

  2.13. На база на Споразумението за Синята коалиция от 2009 г. остават в сила следните договорености:

  а) водачът на общата листа на кандидатите за Европейски парламент се излъчва от СДС. Вторият в листата се излъчва от ДСБ.

  б) СДС излъчва 17, а ДСБ 14 водачи на листи в избирателните райони при съществуващата пропорционална избирателна система. Съотношението на водачите на листи между СДС и ДСБ в дългите листи (между 7 и 14 мандата), средните листи (между 5 и 7 мандата) и късите листи (под 5 мандата) се запазват съгласно разпределението на парламентарните избори през 2009 г.  III. Oбща политика.

  3.1. Обща политика са задължително въпросите за:

  - Основни пунктове и ключови послания на предизборната програма;

  - Преговори и решение за участие на коалицията в изпълнителната власт;

  - Отношение към правителство;

  - Гласуване на вот на доверие, вот на недоверие и на държавния бюджет;  3.2. Сферата на общата политика може да бъде разширявана с решение на Коалиционния съвет.  IV. Разширяване на Синята коалиция

  4.1. Синята коалиция е отворена за нови политически партии и организации.

  4.2. Организациите, присъединяващи се към споразумението, приемат глави I, IIи IIIпо-горе, както и политическите ценности, цели и задачи, формулирани в преамбюла на споразумението.

  4.3. Решение за промяна в състава на коалицията се взима с обикновено мнозинство от Коалиционния съвет.

  4.4. При подписване на настоящото споразумение от нови организации, се приемат и съответни изменения в анексите по чл. 2.9., 2.10. и 2.13.  V. Разни

  5. При възникване на извънредни обстоятелства Коалициония съвет може да предложи цялостно ново споразумение.

  Споразумението се сключва от Мартин Димитров за „Съюза на демократичните сили” и Иван Костов за „Демократи за силна България”.

  София ... май 2012

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 53. 53 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1731 Весело

  Я герберите как тревожно са се разквичали Явно свързват ДСБ с най най ужасните си страхове и комплекси

 54. 54 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3311 Неутрално

  [quote#24:"др. Иванов"]ако ... реши дали е иска да е основна политическа партия или да продължи да бъде анти - БСП...[/quote]

  Бе най-добре да бъде хем основна политическа партия, хем про-БСП...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 55. 55 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#46] от "DrAvalanche":

  Еми нормално - за феновете на БСП Костов е метафора на злото. Също както за него ченгетата от БСП, Доган за Волен и Волен за Доган.

  Най-лесния начин да мобилизираш прост електорат е като му дадеш идеализирано лош враг.

 56. 56 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#38] от "Six feet over":

  Гледам бая злъч пръскаш и ти и оная мома дето толкова ми мяза на Калина Андролова, но отрича категорично.
  Значи сме на прав път!
  А вий лайте! Бау - бау

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 57. 57 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 988 Гневно

  Още със създаването на ДСБ, Костов еба майката на СДС и на всички седесари в България!
  Та, Костов е виновен за ситуацията в дясно!
  Човек трябва да е гьон за да не го разбере това, до сега!

  Машини прости, народ неук.
 58. 58 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#50] от "navy":

  България се промени - вече има честно печелеща хляба си средна класа. Ценяща индивидуализма, защитаваща собственото си мнение и мразеща някой да и казва как трябва да мисли и какво трябва да чувства.

  тази дясно мислеща средна класа може да не е голяма но е достатъчна да вкара в парламента като втора или трета политическа сила някой който вижда света като нея. И който не изисква от нея да гледа на света като него

  А костов този момент го изпусна и се отнася с електората си като с втора ръка хора, които трябва да следват само неговите идеи.

 59. 59 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  До коментар [#57] от "Zizu":


  Па нали тогава същите идиоти искахте да се махне от СДС? Е, махна се. Сега да се махне и от ДСБ? Ми от тех си кога ще го гоните? И в ролята си на какви точно? Ако аз кажа, Боко да си ходи от Герб?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 60. 60 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3311 Неутрално

  [quote#4:"navy"]Борислав Бориславов, Иван Сотиров, Любен Петров, Личо Гогов, Стефан Иванов, Борис Марков, Румен Христов [/quote]

  От всички изброени съм чувал единствено Румен Христов - човека на Доган, заради когото за пръв път от началото на демокрацията не гласувах на президентски избори.

  Тези ли олицетворяват дясното в България?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 61. 61 Профил на NK /имигрант в родната страна/
  NK /имигрант в родната страна/
  Рейтинг: 829 Любопитно

  [quote#43:"NK"]Мдаммм... крайно време беше да се случи. Отдъхваме си от тоя тежък брак "по сметка".

  Както наскоро писах - може и да е за добро. Предполагам, че има шанс една от двете партии да влезе самостоятелно в парламента. Може да не е голям шансът, но го има. Обаче за двете едновременно - едва ли.

  Така... да минем на бърз анализ на база поведението им в последните години - едните са твърди, а другите меки, демек клонят към коалиция с други партии.

  Въпрос: Колко от десните гласоподаватели ще гласуват за обещание за "сътрудничество" с Кунева/Пръмова, Доган или Софиянски? Колко от тия, които са положително настроени ще отидат на топло в новосъздадената спасителна формация вместо да гласуват за СДС?

  И двата въпроса нямат точен отговор. Но и неточния няма да е в полза на СДС.

  Това което ме радва мен лично - най-сетне ще има ясно разграничаване на типа политика. СДС и ДСБ имат много общи неща, вероятно имат и общо бъдеще някъде напред във времето, но сега всичко е мъгла и интерес и двете партии да бъдат парламентарно представени.

  ДСБ има по-малко симпатизанти от СДС, но специфичното е, че те са "сектанти". Един сектант винаги носи много повече емоционален и електорален потенциал спрямо летаргичния несъзнат фен, по навик гласуващ за "марката СДС", която помни отпреди 15-16 години.

  От друга страна самото СДС в момента изпада в остра криза, след като водещи лица застават на категорично противоположни позиции. Ако не се разберат много, ама много бързо... ще прогонят собствените си избиратели при други, или ще ги откажат да гласуват.

  В същото време доста хора клонящи към ДСБ се отказаха да гласуват на последните избори за общата им кандидатура заради безпринципните к.рвенски номера на "партньорката СДС". С такива номера рискува да бъде претопена в Пръмовата партия. И ще е заслужено. Твърдата позиция може да се окаже фокус на много отчаяни от статуквото хора.

  Ако никоя от двете партии не спечели... еми всеки народ си заслужава управниците. Няма защо да се взимаме толкова насериозно.

  1. След като ни управляваха
  2. човек без ден трудов стаж и
  3. бодигард-спец по масаж на ушите...
  4. след като издигнахме цар-премиер-лъжец и
  5. пРезидент - доносник и лъжец,
  6. след като имахме и съветници на партии - шефове на крими групировки,
  7. след като и съветници на пРезидента бяха отсреляни така както той си стреля по защитени видове...
  8. След като празнодумието на една червена снаха ни впечатлява и мотивира...
  9. и още...
  10. и още, и още...

  11. ами заслужаваме си управниците.
  12. и като не започнем да мислим за какво и за кой гласуваме
  13. ще им сърбаме попарата и ние, и децата ни...

  ТОЛКОЗ ПО ТЕМАТА!!![/quote]

  Правителството ОЛИГАРСКИ призовава: "ПЛУВАЙ, БЪЛГАРИНО... НЕ Е РИБА!"
 62. 62 Профил на КОНПИ
  КОНПИ
  Рейтинг: 770 Неутрално


  Другарят Костов пак ще замълчи за няколко години...

  Поучете се от него, колеги...все пак той е най-умният...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 63. 63 Профил на Konstantin Kostadinov
  Konstantin Kostadinov
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Иван Сотиров, Борислав Бориславов, Борис Марков, Стефан Иванов, някой с ръка на сърцето, съвсем честно, може ли да каже поне една добра дума за някой от тях? Съмнявам се.
  Най-важното сега за ДСБ е да се яви самостоятелно на изборите, дори с риск да не влезе в парламента.

 64. 64 Профил на Мазен чех
  Мазен чех
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#47] от "g_t_sam_jackson":

  Критерии за въжможен представител на дясното:
  1. Да произхожда от семейство в което родителите му не са били членове на БКП и той не е женен за партийна секретарка.
  2. Да няма нито един трудов ден на бюджетна заплата, още по-добре самоосигуряващ се!
  3. Да няма специализации по Кременчук или по Запада платени от неясно кой във времена когато българите висяха като кучета пред западните посолства за виза.

  Може да ме допълвате...

  икономист - неграмотник с диплома
 65. 65 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1731 Весело

  [quote#58:"kai"]България се промени - вече има честно печелеща хляба си средна класа[/quote]
  ха-ха ето това е типичен гербер а злобата която изливат тук е доказателство че случилиото се днес е нещо добро за демокрацията

 66. 66 Профил на КОНПИ
  КОНПИ
  Рейтинг: 770 Неутрално

  До коментар [#56] от "Десен":

  Нема нужда да ви пръскат...

  Така сте се опръскали, че няма закъде повече...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 67. 67 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#65] от "Stewie":

  Нещо не си разбрал. Най малко пък някой гербер има собствено мнение и не търпи да му налагат чуждо. Те там всичките изглеждат като с изкуствен интелект направен по поръчка ама за друг. Пък и този друг освен да се кефи че са го номинирали за футболист на годината май друго не може

 68. 68 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "Откакто "Синята коалиция" съществува от 2009 г., в СДС винаги са съществували два основни кръга, които си противоречат във вижданията си. От едната страна са радетелите на идеята за самостоятелно развитие на СДС, или поне на съюз без Костов, а от другата - на обединението."
  Не, първите са депесари под прикритие, чиято цел е премахването или поне пълното размиване на синята идея. Засега те победиха

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 69. 69 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 832 Неутрално

  До коментар [#58] от "kai":

  Къде видя средна класа в тая мизерия бе тиквеник !
  Чете ли вчера ,че българите си дават 55% от доходите за ядене ?
  Сутринта по 2 от централните ТВ разпитваха събирачите на дългове -това от забогатяване ли е .
  Колко доживотни млади роби има на банките ,глупако-такива ,които ги изработиха да си купят жилища на кредит на петорни цени .
  Гледа вчера графиката за безработицата и по-специално за младежката .
  Средна класа -ветар и мъгла също като в подпокривното ти пространство.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 70. 70 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  [quote#58:"kai"]България се промени - вече има честно печелеща хляба си средна класа. Ценяща индивидуализма, защитаваща собственото си мнение и мразеща някой да и казва как трябва да мисли и какво трябва да чувства.
  [/quote]


  Хахахахахха, средната класа се създава от малкия и среден бизнес. Средната класа са основно самоосигуряващите се. Къде ти е средния бизнес, къде са ти самоосигуряващите се? Средна класа вика....

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 71. 71 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#69] от "navy":

  Аз се приемам за средна класа, приятелите ми се приемат за средна класа, давам под 10% от доходите си за храна, ако не броим като се храня в ресторанти.

  И не ме кефят сиромахилски десни партии. Ако ще го играят така да си се определят като леви партии. Не ме кефят и лидерски десни партии, нямам нужда някой да ми казва Истината - моята истина си я знам, чуждата не ме интересува. Не ме кефят и безидейни десни партии, в които единственото ценно е марката.

 72. 72 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 976 Неутрално

  [quote#27:"kai"]вероятността да влезе влиза в статистическата грешка[/quote]

  А, аз съм склонен да са праа на идеалист и да приема, че статистическата грешка в проучванията на българските агенции клони към нула

  Обаче, ситуацията е в развитие, 1% от избирателите на СДС и 1-5% от тези на ГЕРБ, не ми се струва непостижима цел в сегашния контекст

  Еле па, дан са занимаваме с лична социология -- тва ше ми са първите парламентарни избори на които ше гласувам от '96, па го раздавам върл костовист. Та и от там моат да изскочат ощe .5-1%

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 73. 73 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#70] от "Тони!":

  Има достатъчно много специалисти с доходи от 1500 до 3000 лева на месец, които съвсем спокойно си живеят живот на европейска средна класа.

 74. 74 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  До коментар [#71] от "kai":

  Ти и приятелите ти колко процента сте от населението?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 75. 75 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1731 Неутрално

  До коментар [#69] от "navy":

  човека няма идея какво е това средна класа за да твърди подобни глупости За съжаление в България не е имало и няма да има средна класа в обозримо бъдеще

 76. 76 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#74] от "Тони!":

  това слабо ме интересува, предполагам и тях. Който прави партия да се интересува от маркетинга и. Мен ме интересува кой е най-близо до моите разбирания.

 77. 77 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  До коментар [#73] от "kai":

  Ми има да. Ма това не е средна класа. И далеч не са толкова много. Това, че ти живуркаш в такова обкръжение далеч няма статистическо покритие. А и 1500-3000лв на фона дори на фалиралата Гърция е ръба на бедноста. Средна класа? Или просто евтини наркотици?

  ПП единствения вариант, служител със заплата 1500-3000 да дава под 10% от доходите си за храна е да си купува най-мизерните стоки от магазините. Което го вади автоматично от понятието средна класа.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 78. 78 Профил на loki1
  loki1
  Рейтинг: 376 Неутрално

  свен емоциите, усещам и влиянието на ГЕРБ в разделянето на СДС и ДСБ, защото те не искаха да видят „Синя коалиция” срещу себе си", заяви лидерът на СДС Мартин Димитров, след като подаде оставка.

 79. 79 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 697 Неутрално

  До коментар [#43] от "messia":

  Съгласен съм с тезата! Принципа бе приложен спрямо РЗС, Атака и част от ДПСарското пространство, но сините демократи сами викат дявола. От многото борби за вожд на индианците се достига до положението на Гърция - всеки иска да е опозиция.

 80. 80 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#77] от "Тони!":

  качеството на живот е субективно, а това превъзнасяне на средната класа по света е доста нереалистично. навсякъде е едно и също, взимаш някакви пари, връщаш някакви кредити, ако ти остават достатъчно за спестяване и за забавление значи всичко си е ок. Не ми трябват точни критерии за да определям аз сега средна класа съм или не съм. Очевидно не съм богат, и очевидно не съм беден. Значи поне за мен съм средна класа. някой друг като има толкова голямо желание да ме слага в която си иска страта. На мен това ми е безразлично

 81. 81 Профил на nepykata
  nepykata
  Рейтинг: 367 Неутрално

  СДС - между смъртта и прераждането ?

  Да, наистина се намира някъде там,
  но...
  сигурно ли е, че прераждането съществува ?

 82. 82 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  До коментар [#80] от "kai":

  Е, то винаги всяко определение е сравнено със собствения аршин на самия човек. Някои хора не могат да надскочат ниския си таван и си мислят, че 3000лв е средата

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 83. 83 Профил на КОНПИ
  КОНПИ
  Рейтинг: 770 Весело

  До коментар [#12] от "Тони!":

  Нагоре...браво...так держать !!!

  Оркестърът на "Титаник" е свирил до окончателното му потъване...

  Харесва ми твоя бригадирски ентусиазъм...така са построили Димитровград...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 84. 84 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 832 Неутрално

  До коментар [#73] от "kai":

  1500 лв на месец -средна класа ?
  И си живееш живота ,а?
  И се храниш по ресторантите?
  Сигурно си изплащаш жилището,сигурно си изплащаш и колата,сигурно ходиш и всеки уикенд на ски ?
  Браво бе капацитет !

  Ти да не фотосинтезираш бе ?

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 85. 85 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1677 Неутрално

  Голяма грешка! Капитална грешка!
  Явно помията хвърляна от комунистите,
  през годините по адрес на Иван КОСТОВ
  е била попивана не само от наивници,
  но и от "водещи" седесари!
  Отколешната цел на всички левичари
  (не изключвам и глупаците в дясно)
  - да се удари най-умният мъж на
  десните, обаче няма да се сбъдне!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 86. 86 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  До коментар [#83] от "Six feet over":

  Не знам как сте го строили, тва си е ваше произведение...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 87. 87 Профил на loki1
  loki1
  Рейтинг: 376 Неутрално

  като десен избирател призовавам да се даде червен наказателен картон на Герб/ипон!вън мутрите от властта!да не позволим тоталитаризма тип хитлер да се върне в Бг!
  култа към личността на дон боко великолепни е опасна за крехката Бг демокрация!

 88. 88 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#82] от "Тони!":

  хахаха, ами не съм на държавна или партиина хранилка, не съм крадял, през живота си не вършил престъпление, нищо не съм наследявал, нямам богати мама и тате, не съм правил компромиси с принципите си - поне за сега, каквото съм изкарал съм си го изкарал сам и с труд.

  Така че определено съм доволен от себе си.

 89. 89 Профил на nepykata
  nepykata
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#12:"Тони!"]СДС отива в нищото. ДСБ тръгва нагоре.[/quote]
  Искаш да кажеш, че сега ДСБ ще се възнесе на небесата, а СДС отива в "нищото" ?
  Може би наистина така ще стане.
  СДС бе клиентелистка партия и сега ще станат клиенти на лукавия.
  А, ДСБ си беше балон. Нормално е да отлети нагоре...

 90. 90 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#84] от "navy":

  Хайде да се разберем - всеки сам се самоопределя. Аз съм виждал как живее средна класа в европа, виждам как живея аз, ами не виждам голяма разлика, за мен това е достатъчно.
  Ако при вас е нормално някой да виказва как да се чувстваш и какво да мислиш, това при нормалните хора не е нормално.

 91. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 92. 94 Профил на КОНПИ
  КОНПИ
  Рейтинг: 770 Весело

  До коментар [#86] от "Тони!":

  Ами как...

  Както вие СК...с комсомолски ентусиазъм...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 93. 95 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#45:"a.n."]Костов е толкова достоен човек, и се чудя как издържа толкова години да работи за България.[/quote]

  Ми да, какви тъпи европейски държави има! Гърция да го вземат за главен експерт по приватизация! Или Костов за шеф на европейската комисия!

  Дялам камък, където има за крадене пасва навсякъде!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 94. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 95. 97 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#44:"kai"]Ако не се лъжа на тях им трябва 1% че да продължават да точат пари от данъкоплатците, не им трябва дори да влизат в парламента. [/quote]

  Прав си. Но ако продължават да я карат така и този 1% ще стане недостижим.

  /не се чете/
 96. 98 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1289 Любопитно

  До коментар [#35] от "g_t_sam_jackson":

  [quote#35:"g_t_sam_jackson"]След като унищожихте старата десница, няма да станете по-автентично десни. [/quote]

  А какво точно е да си "автентично десен"? Някаква значка ли е, шапка ли е, що ли? Можеш ли да изредиш няколко разлики от "автентично левите" защото аз се сещам за поне 5 прилики?

  Не е ли по-важно някой да спре разпада на държавата и червената шуро-баджанащина, докарани ни благодарение на хроничната синя импотентност?

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 97. 99 Профил на КОНПИ
  КОНПИ
  Рейтинг: 770 Весело

  До коментар [#95] от "Курт Деликуртев":

  Каква Европа бе, Курти ?

  На него галактиката му е тясна...

  Знаеш ли колко съзвездия има за продаване...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 98. 100 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Ма, кам я пловдивската вълна?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK