Конгресът на излъганите очаквания за промяна в БСП

48-ми конгрес на БСП

© Красимир Юскеселиев

48-ми конгрес на БСПЛидерска битка в БСП и този път не се състоя. Макар Сергей Станишев да беше преизбран за председател с 593 гласа на 48-ия конгрес на партията, той не я спечели. С не толкова изненадващия си отказ от лидерското състезание сега Георги Първанов отложи същинския двубой за след изборите догодина.


Ситуацията може да се промени, ако Станишев реши да се оттегли като председател на БСП през септември, когато се чака да бъде избран за постоянен президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС). Според източници на "Позитано" 20 такава засега е и уговорката му с Румен Овчаров, срещу което беше подкрепен сега.


Първанов събра 536 гласа за член на Националния съвет (разширеното партийно ръководство), докато  Станишев не се впусна в пряк избор, а влезе по право като председател на парламентарната група. Първанов си осигури и прилична "квота" в съвета, предимно сред делегираните (влизат по право от местните структури), макар и да не е достатъчна за самостоятелно блокиране на Станишев.
Отводът на Първанов: Страх или мъжкарство


Макар до последно Първанов да отричаше, че ще се оттегли от лидерското състезание, този ход пролича още в началото на конгреса. Липсваха обещаните процедурни хватки, с които двата лагера да премерят силите си. Последваха остри нападки от страна на Първанов и констатации, че в БСП липсва лидерство, а "другарят председател запушва партията". По-късно Станишев му отвърнал, че не приема нито партията за бутилка шампанско, нито себе си за тапа.


Оказал се единственото "острие" в първия ден на конгреса, след като изказванията на противниците на Станишев бяха "отложени" от апарата след гласуването, коментираха хората около Първанов. По думите им противоречивите реакции в залата го разубедили да участва в лидерското състезание. "Опитах се да направя дискусията политическа, но нямах чуваемост, от което разбрах, че очевидно промяната сега не може да се състои", казал Първанов пред делегатите и обявил оттеглянето си.


"Отказвам се, защото в такъв драматичен момент нямаме право да делим партията. Промяната обаче няма алтернатива, защото, ако това не се случи, левицата ще загине", заявил Първанов.


Спечелил аудиторията с признанието, че 19 май е неговият "личен 4-ти февруари" и бил изпратен от делегатите на крака и с бурни ръкопляскания. "Постъпи мъжки и запази авторитета си в партията", бяха първите коментари в неговия лагер. "Ще го молят да се върне, като загубим изборите", смята Стефан Данаилов. Благодарил на Първанов, че се е отдръпнал и дал път.


Хората около Станишев обаче разчетоха този ход на Първанов като знак, че се е изплашил от предизвестената загуба. Затова и Станишев бил "моралният победител".


Пирова победа за Станишев


Татяна Дончева, която също си направи отвод за лидер на БСП, констатирала, че партията е тежко разделена. "Някои са удовлетворени от отвода на Първанов, но това само отлага решението на въпроса за промяната", заявила тя по думите на участници в закритата сбирка. Дончева критикувала Станишев и обявила, че не вярва във възможността за реформи след 11-годишно управление.


По думите й изборът на Станишев задълбочава двата основни проблема в БСП - организационното състояние на партията и липсата на опозиционна дейност, продиктувана от страх от компромати.


Структурите ни са много зле и това го показаха последните местни избори, подкрепиха думите на Дончева и други делегати. Нищо чудно в следващия парламент да имаме и по-малко депутати и да изпаднат точно хората, които днес работят за Станишев, прогнозираха те. По думите им победата на Станишев днес още повече затруднява победата на БСП на изборите.


Интригата кой ще влезе в Изпълнителното бюро


Очаква се до две седмици Сергей Станишев да е готов и с предложението си за тясно партийно ръководство - Изпълнително бюро. Интригата е кого ще посочи за свои заместници, защото вече трябва да изпълни изискването на устава. Досега нареждаше до себе си 5-6 секретари.


За вероятен заместник-председател веднага беше посочен Янаки Стоилов. Снощи той също си направи отвод като кандидат за председател на партията, но дал заявка, че догодина също може да се пробва. "Винаги съм бил на вахта, другари. Сергей, Георги, добре дошли на борда, откога ви чакам", казал той.


Вероятно в новото ръководство няма да попаднат приближените до Първанов. Тази прогноза следва от заявката на Станишев, че ще разчита на екипността. Готов съм да търся обединение с всички, но няма да правя компромиси, декларирал снощи Станишев. Първанов пък го предупредил, че би било зле след конгреса да има реваншизъм и ще сгреши, ако съхрани личностното статукво.


Очакват се леки размествания в състава на досегашното ръководство. В новото изпълнително бюро може да не попадне Корнелия Нинова, която заедно с Борислав Гуцанов се оказали в списъците и на Станишев, и на Първанов за членове на Националния съвет. Другите, които имат подкрепата на двата лагера, са Ангел Найнедов и Дора Янкова, коментираха социалисти.


След като станаха ясни изборните резултати лидерът на БСП призова делегатите да не затъват в интриги, а да правят политика, защото хората очакват това от тях.


Станишев: Ще лекуваме рани, ще санираме организации


В заключителното си слово Станишев посочи пред делегатите, че страната е на кръстопът - или ще остане в прехода, или ще излезе към друг модел, който може да върне стимула на хората да останат в страната.


"Различията не сме ги изчистили, напрежението все още витае помежду ни, защото това, което се случи през последните месеци, нанесе рани, създаде разделителни линии. Това ще трябва да лекуваме. Трябва да забравим разменените и обиди, и обвинения, защото имаме отговорности, които са далеч над тях", каза той.


"Искам да кажа "не" на реваншизма на "победителите" и на "победените", защото аз не виждам победители и победени. Ние сме членове на една партия", допълни Станишев. Това не означава, че нещата ще тръгнат от само себе си, предупреди той и призова социалистите да продължат по начина, по който са провели конгреса, а не по начина, по който стигнаха до него.


Станишев обяви, че предстои бързо да бъде сформиран национален предизборен щаб и "трябва или да надграждаме там, където имаме добра основа и да разширяваме, или да санираме, да лекуваме там, където има болни организации, където има вътрешно разделение и сблъсъци, или където има бездействие и слабости".Светлана Шаренкова влезе в ръководството на БСП
За член на Националния съвет на БСП беше избрана и Светлана Шаренкова (издател на в. "Земя" и в. "Русия днес" и председател на общото събрание на Института за теория и практика на лидерството "Стефан Стамболов" на Димитър Иванов и Стоян Денчев). По неофициална информация тя възстановила членството си в партията преди месеци и името й е било в "списъка" на кръга около Първанов. В този състав на разширеното партийно ръководство влезе и Бриго Аспарухов, който сега подкрепял Станишев, както и бившият премиерски съветник Росен Карадимов. В съвета е и Асен Димитров, сочен за автор на предизборния клип с брадвата и на предконгресното видео "Дуелът Първанов-Станишев". 
Сред делегираните членове, които не посмяха да се участват в таен вот, са Румен Петков (Плевен), Евгени Узунов (Ловеч), Георги Гергов (Пловдив-област), Кирил Добрев (София-област), Анна Янева (София), Светла Бъчварова (Хасково), Димитър Дъбов (Шумен), Атанас Мерджанов (Ямбол), Васил Калинов (Монтана).


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Мародера
  Мародера
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Лидерска битка в БСП и този път не се състоя. Макар Сергей Станишев да беше преизбран за председател с 593 гласа на 48-ия конгрес на партията, той не я спечели."

  Хе, та той я спечели още преди да беше започнала.

 2. 2 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  Лека по лека Първанов ще овладее партията. 536 човека са гласували за него за член на Националния съвет. Неочаквано висока подкрепа от съпартийците му. Явно е бил на косъм да спечели председателското място. Но той е хитрец и се отръпна, така се превърна в "героя, който не разцепи БСП". Почти сигурно ще отстреля Станишко след провала му на парламентарните избори догодина, каквито и комбини да е въртял с Р. Овч. Положението е цуг-цванг, който и да спечели бъсъпъ губи

  Няма шики-мики.
 3. 3 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 624 Неутрално

  На никой(дори и на БСП) не му трябва промяна, ако ще е към по-лошо, най-лошо, Гоце.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 4. 4 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1978 Неутрално

  "Структурите ни са много зле и това го показаха последните местни избори, подкрепиха думите на Дончева и други делегати. "

  >>> Структурите са си в едно и също състояние открай време. Поради луд късмет (конфликт на едни ченгета с други) наяве излезе записът от Сливен, от който българският народ разбра как се прави политика в България на чисто техническо ниво. Като цяло винаги са съществували съмнения, но този път уникалното е, че техническото изпълнение лъсна: мутрите като основен организатор на вота и фактор в стопанския живот, компроматите по зависими медии и най-вече нагласата, че на избори се "ффкарват неккфффи пари" с идеята да ги избиеш чрез кражби стократно и хилядократно, когато вземеш властта.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 5. 5 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Герберите обаче продължават да притискат станишев - те си искат Гоце, щото с него си имат сделка за братска подялба на България.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 6. 6 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Битката се състоя и хората от миналото си отидоха в миналото! Гредах ги защитниците на Първанката, все бивши комсомолски и партийни чиновници още от Тошово време (Тодор Велики да не се бърка с тези). Тяхното време изтече преди 23 години и е добре, че БСП го разбра.
  Сега остава и СДС/ДСБ да заровят отдавна вмирисаните трупове и да се върви напред!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 7. 7 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 976 Весело

  Гоце, другарю, как ще върнете парите на мАскав, Риск инженериг и другите важни другарЕ?
  Сега никой не вяра, че може да размрезите големия си шлем, а историята добре помни какво стана с А. К. Луканов, когато престана да служина азиатското лоби

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 8. 8 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1671 Неутрално

  Нещата се развиват по план. Скоро БСП няма да го има

  Обичам да грухтя и плюскам.
 9. 9 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#7] от "spas27":

  Гоце ще го пожалят, все пак е бивш президент, ще е някак по нормално ако похарчат някой от синовете му, който се е замесил в мафиотски истории.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 10. 10 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Завръщането на Джафар се отлага... Алтернативният за българско израждане ще си пази барута за сллед изборите, явно!

 11. 11 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 983 Весело

  Закривай!

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 12. 12 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 513 Неутрално

  "Сред делегираните членове, които не посмяха да се участват в таен вот, са Румен Петков (Плевен), Евгени Узунов (Ловеч), Георги Гергов (Пловдив-област), Кирил Добрев (София-област), Анна Янева (София), Светла Бъчварова (Хасково), Димитър Дъбов (Шумен), Атанас Мерджанов (Ямбол), Васил Калинов (Монтана)."

  Тия така са се оакали, че ги е страх да не ги отсвирят собствените им другари при един таен вот.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 13. 13 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#10] от "Twinston Myth":

  Мда, както казах за коалиция против България: ГЕРБ+БСП

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 14. 14 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 983 Весело

  [quote#6:"др. Иванов"]редах ги защитниците на Първанката, все бивши комсомолски и партийни чиновници още от Тошово време [/quote]

  А другите са надъхани млади социалистчета с розови ризки и неизяснена сексуалност. Прекрасни кадри и от двете страни

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 15. 15 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 932 Весело

  Древнейшая профессия
  Древнейшая профессия - простутитка.
  Вторая древнейшая - вор.
  Третья древнейшая - политик - результат естественного симбиоза первой и второй.

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 16. 16 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#14:"Flash"] и неизяснена сексуалност. [/quote]

  Тяхната сексуалност е ясна, от тях всички са мъже, даже жените и особено Мая! Неизсяснена е на Бойко и Цецо, които макар да носят мъжки гащи са женски полови органи във всяко едно отношение и ще отидат там, където това ще им осигури комфортно съществуване и цигари - Врачанския Централен и Дисциплинарен!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 17. 17 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 513 Неутрално

  А бодряшките изказвания на Янаки Стоилов "Хайде, другари, от кога ви чакаме, Сергей, Георги..." са повече от смешни

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 18. 18 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Стая липса на смяна на дискредитиране лица в БСП как смятат да се справят в новите избори не знам. Станишев освен за пенсия за нищо друго не става, той даже не е ляв!

 19. 19 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1216 Гневно
 20. 20 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1204 Любопитно

  Ключовият израз е "профилактичен преглед".
  Олигархията си иска Боце и Гоце!!! Нужни са и като слънцето и въздуха!
  Борисов и Първанов - послушните инструменти!
  За доограбване на останалото национално богатство!
  Затова се лансират "социологически", "политологически", "икономически", " .....чески" тези за лидрски двубои, за двубои на личности вместо на идеи, за борба "на живот и смърт" между "лидери". Глупости. Димни завеси за налагане на безалтернативноста на олигархията и нейните сатрапи. Засега в лицето на мутромилиционерите от ГЕРБ или комунистомилиционерите от Гоцевиситите.
  Същите похвати и за разпадане на автентичната десница.
  Същата цел и на поръчковата журналистика като тази от статията. Обикновен боклук за някаква "жадувана" промяна. Дръжки!
  Мизерията е жадувана. От олигархията. ЗА власт над мат"риала. ЗА власта е необходима само промяна от типа "облякъл се пак в тия".
  Просто е необходим профилактичен преглед и за социо-полито-икономико-лоз, и за политици, и за жерналисти. Най-вече за мизерния послушен мат"риал. Психопрофилактичен преглед!
  !

 21. 21 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Ах герберюгите как се нервят като им разкажеш за ортаците гоце и боце, и сводникът златев. Що така бе милиционери?

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 22. 22 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1592 Весело

  Да ви е честито, другари и другарки! Корабът потъва по план, най-близката земя е дъното!

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 23. 23 Профил на kollin
  kollin
  Рейтинг: 470 Весело

  "Конгресът на излъганите очаквания за промяна в БСП"

  Който е очаквал подобно нещо от БКП е кръгъл идиот и с нищо не може да му се помогне

  How to tell Heretics from Catholics?Papal legate Arnaud Amalric:Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.(Kill them all, the Lord will recognise His own.)
 24. 24 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Има всички шансове да се появи лява партия у нас понеже просто няма как скоро младите леви да повярват на тези които вече няколко избори не само губят властта но и когато са на влас показват че нямат нищо общо с лявото пространство.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1533 Гневно

  Е, стига с тия старите .... Дайте нещо ново ...

  Предразсъдъците са за ограничените.
 27. 27 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  е попритиснаха го Първанов, старите другари,беше се развихрил по цяла България.Това да се има предвид от Меглена Кунева,нейната агитация бледнееше пред тази на Първанов.

 28. 28 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3410 Неутрално

  Тия са се запроменяли още от 1989-та и все още са си същите.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 29. 29 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3410 Неутрално

  Ето как с процедурни хватки в БСП се избягва директаната битка:
  "С не толкова изненадващия си отказ от лидерското състезание сега Георги Първанов отложи същинския двубой за след изборите догодина....Първанов събра 536 гласа за член на Националния съвет (разширеното партийно ръководство), докато Станишев не се впусна в пряк избор, а влезе по право като председател на парламентарната група. Първанов си осигури и прилична "квота" в съвета, предимно сред делегираните (влизат по право от местните структури), макар и да не е достатъчна за самостоятелно блокиране на Станишев.."
  Страх ги е било! Страх че може да се изпокарат като хамали от "Позитано"...
  Явно е, че битката тепърва ще се разгаря. Не! Не са я избегнали....А от там и разцепленето.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 31. 31 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 624 Любопитно

  По-неприятното е вече пряката намеса в управата на червените на шаренкова-проводник на ИЗЦЯЛО руско-олигархически интереси.
  Явно руската следа вече не намира за достатъчен само Гоце, той е ясен, а вкарва и някой, който е пряко обвързан с контрола на руските пари в България....
  Това+ заканите на онзи оскубан помияр доган за предсрочни избори, вещаят много неприятно лято и тежка есен

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 32. 32 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#30:"Мародера"]Истинки стратег е оня пълководец, който спечели битката без бой. [/quote]

  Красиви думи, но практически неизпълними/да ме прощава Сун Дзъ/ Тази максима е най-често в устата на избягалите от полесражението, които ди мислят, че като са спечелили живота си, са спечелили и битката.

  /не се чете/
 33. 33 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2512 Неутрално

  Няма другаде по света,цяла партия от демагози и слагачи!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 34. 34 Профил на dow_jones
  dow_jones
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Първанов разбра, че няма достатъчно подкрепа (гласове) и реши да подвие опашка по елегантен начин...

 35. 35 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Свтлана шаренкова не беше ли онази верна другарка дето се метна като Матросов на амбразурата да ближе с език паметника на съветската окупация в опит да го почисти?

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 36. 36 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3410 Неутрално

  До коментар [#35] от "NPaine":
  Същата! Ти от къде мислиш е дошло решението да се чисти оня с шмайзера!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 37. 37 Профил на rex
  rex
  Рейтинг: 572 Неутрално

  То добре че няма промяна,че като гледам каква промяна се беше задала...

  Мразим Гоце и Любо Гоцев
 38. 38 Профил на rex
  rex
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Сега беше момента да се пусне една лека бомбица над НДКто...Тъкмо се бе сбрала цялата паплач.

  Мразим Гоце и Любо Гоцев
 39. 39 Профил на latinka_
  latinka_
  Рейтинг: 418 Любопитно

  Пилците на есен пак ще преброят, от Станишев ще се отърват.

  Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им. Анатол Франс
 40. 40 Профил на Мародера
  Мародера
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#32:"Тони Шнайдера"]Красиви думи, но практически неизпълними/да ме прощава Сун Дзъ/ [/quote]

  Ласкаеш ме, като приписваш думите ми на мъдреца.

 41. 41 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1112 Весело

  Никой не иска Гоце!
  Нито свои нито чужди!
  Снощи беше една хубава вечер за българската демокрация!
  Не е силно , нито смешно, а точно е казано!

  Машини прости, народ неук.
 42. 42 Профил на Ернесто
  Ернесто
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#36] от "Храбър":

  Другарю със шмайзери се биле въоръжени само швабите а руснаците със шпаген или судаев.

 43. 43 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  До коментар [#6] от "др. Иванов":Да де ! Ама останаха в ГЕРБ ! Я виж кой ни е президент !

 44. 44 Профил на celebration
  celebration
  Рейтинг: 418 Весело

  бсп 1889-2013
  сдс 1989- 2013
  дсб 2004-2013
  Rest in peace

 45. 45 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  До коментар [#16] от "др. Иванов": Цигари -да , ама не контрабандни, защото ако влязат в пандиза , контрабандата ще секне. Циганките продават български цигари без бандерол! Карелия ,дето струва 4.7 лв циганките продават по 3 лв . Също и Виктори.Само от една кутия държавата губи 1.7 от акциз. Та да им разрешат да отворят магазини за контрабандни цигари , че поне данък да плащат.

 46. 46 Профил на rex
  rex
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#44] от "celebration":

  BG : 681-2013

  Мразим Гоце и Любо Гоцев
 47. 47 Профил на rex
  rex
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#31] от "clutch":

  Ама и БСПто са една партия.Шареното курве вчера станала членка,днес вече е в управата на партията.Аз си мислех че такива гимнастики се правят само в СДС.

  Мразим Гоце и Любо Гоцев
 48. 48 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Разпадът на БСП е необратим , въпреки че тази партия не е от еднодневка от годините на "прехода". Причината е в това , че Политическата ни система е от дълго време в тежък конфликт със Системата на общия ни живот в модерно Общество . Разпада се самият Модел на политическото ни общуване в него . Правим се , че не сещаме тази ситуация , но следва да знаем , че и поразиите от подобна безотговорност имат своите исторически измерения ...

 49. 49 Профил на Цонев
  Цонев
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Абе... забелязали ли сте, че толкова подробно се отразяват само конгресите на БСП?

  And some things that should not have been forgotten were lost. History became legend, legend became myth...
 50. 50 Профил на rex
  rex
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#49] от "Цонев":

  Този беше много интересен.Почти като финала на Шампионската лига.Гоце сигурно е плакал в тоалетната след форума...

  Мразим Гоце и Любо Гоцев
 51. 51 Профил на pensioner2
  pensioner2
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Двама възрастни евреи седят и си приказват.
  Първият:
  - Само си помисли - имало е Римска империя, имало е Цезар...имало и евреи! Сега, вече няма Римска империя, няма Цезар - евреите, обаче ги има....
  Вторият:
  - Е?...
  - Не, бе, само си помисли - Имало е Френска империя, имало е Наполеон....имало е евреи. Сега няма Френска империя, няма Наполеон, обаче евреите са останали.....
  - Е???
  - Абе помисли малко - имало е Хитлер ,Райх , Мусолини,нацизъм, фашизъм ..имало е и евреи..
  Сега няма райх, фашизъм, Хитлер-евреи обаче ..
  - ИМАААА..! Е, какво искаш да кажеш!.. - Не, бе ..МИСЛИ! - Имало е Съветски съюз, имало е комунисти ... и е имало евреи. Сега няма Съветски съюз, няма комунисти, но евреите са останали...
  - ЕЕЕЕЕ???!!!
  - Абе, ...така.... само си мисля, че нашите май са стигнали до полуфинала!

 52. 52 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 946 Неутрално

  Светлана Шаренкова? Рускиня ли е тя? Тая свиня се опитва и името на Стефан Стамболов да осере в червено!

 53. 53 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 675 Весело

  За лидерска битка трябват лидери и то поне двама, а в БСП и един не могат да намерят. Изобщо тези юнаци 1300 годишна държава почти затриха, та някаква си 100 годишна партия ли няма да могат?

  Майтапа настрана, много ми е чудно как се взимат решенията в БСП - нито "лидерът" решава, нито конгресът. Проблемът май е, че кукловодите остаряха и в резултат всичко е в застой - червеният кораб плава където го отнесат теченията. А те рано или късно ще го лашнат в скалите.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 54. 54 Профил на СърПичук
  СърПичук
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Ей, няма отърване от тази комунистическа болест!
  До кога ДРОГАРЕ и ДРОГАРКИ ще дърпате БГ на долу!
  Затривате страната токова години и няма да спрете докато не успеете гадове мръсни!

  Подпис - електронен ;)
 55. 55 Профил на Горгона Медуза
  Горгона Медуза
  Рейтинг: 470 Неутрално

  С отказът си Първанов потвърди, че е един страхливец, който не може да губи.

 56. 56 Профил на maginka
  maginka
  Рейтинг: 367 Неутрално

  определено си трябва нов човек..., а не познатите стари лица.

 57. 57 Профил на iq146
  iq146
  Рейтинг: 624 Неутрално

  На КОМУНОИДИТЕ ще кажа следното - дори във времена на небивал бум и раздуването на безподобен строителен и инвестиционен балон, който НЯМА да се повтори следващите 100 години, вие не направихте нещо съществено за България. Коригирахте с инфлацията пенсиите и заплатите. Толкова. Но КРАЖБИТЕ? Изумителните КРАЖБИ от бюджета, от фондовете, заменките... Не е имало по КРАДЛИВО правителство в историята на България... Когато това го оповестите публично, покаете се, помолите народа за прошка и посочите ГЛАВНИТЕ КРАДЦИ от вашите редици, тогава имате шанс за европейско, ПЕС-бъдеще. Дотогава ще вегетирате, осланяйки се на измиращия си електорат и най-накрая ще последвате съдбата на СДС - с две партии, които се борят да влязат в парламента. По тоя път комай тръгвате, ако егото на ГОЦЭ се окаже по-силно от мафиотската нужда от единство на глутницата. Гледайте СДС и мислете, мислете, ако можете, а можете ли...?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK