Вторичните туитове се очаква да продължат още седмица*

Първата снимка изпратена на Дневник L!VE от читател през нощта.

© Оги Ковачев

Първата снимка изпратена на Дневник L!VE от читател през нощта.Събуждам се от тътен и миг по-късно осъзнавам, че леглото ми се тресе. В просъница първата ми работа е да застана под касата на вратата, да питам съквартирантката как е и набързо да организираме "евакуацията", която се състои само в обличане на по-топли дрехи и взимане на най-важното – документи, телефони, пари.


Реално осъзнавам какво се е случило, докато вървим по средата на тесни софийски улици – под дъжда. Някъде след 3 часа е. Още на първото кръстовище спираме и започваме да ровим из интернет – първите туитове са на линия – земетресението не е било само в сънищата ни. През телефоните търсим информация из новинарските сайтове, но явно претоварени, повечето от тях са паднали, по радиата тече само музика.


Така Twitter се превръща не просто в нашия източник на информация, а на спокойствие през следващите три часа. Трийсетина минути след първия трус и големия шок вече се смеем на попаденията в социалната мрежа. Те обединяват страховете, притесненията, недоволството и шегите ни и въпреки че туитовете са само за земетресението, сякаш забравяме за него, или поне така ни се струва. (Ж.М., София)
Може би и вие сте чули подобна история или можете да разкажете лична. Първите реакции и въпроси след земетресението тази нощ действително се появиха първо в Twitter и Facebook. В следващите часове до съмване социалните мрежи се превърнаха в някакъв тип терапевтична среда, в която чрез споделяне и дори шеги много хора се освобождаваха от първоначалния стрес и приемаха по-леко вторичните трусове.


"Много социална нощ"


както я определи потребител във Facebook.


Откритото изразяване на притеснения, страх, чудене-какво-да-се-прави и въпроси за повече информация започна още в 3 часа - в секундите след първия и най-силен трус от поредицата. Ако се съди по активността в интернет, вместо да изскочат навън, много българи, събудени от разлюляването, са седнали пред компютрите си. Други са повишили използването на мобилните телефони и интернет. И докато сеизмологичните институти отчитаха степените по Рихтер, в мрежата по нивото на емоциите и възклицанията също можеха да се следят вторичните трусове, между които идваше успокояването с най-важното съобщение, че жертви и сериозни разрушения няма никъде ("Господ е българин").


"Пернишки будилник"


Първоначалната вълна на уплах и паника бързо премина в шеги и закачки. Фактът, че най-сериозното за последните години земетресение е с епицентър около Перник, рециклира част от шегите, свързани с града и символите му и създаде нови. Често се "чуваше" и твърдението, че след като толкова време София се е подигравала на Перник, сега той й го връща.  


- Кмета на Туитър: Масов бой в пернишка дискотека беше усетен в цяла България!


- herr spasov: Който обясни най-живописно как е усетил земетръса, печели парче от кoмина на кремиковския комбинат 


- Nikolay: Току-що стана известна истинската причина за труса. Според добре информирани източници става дума за челен сблъсък между два пернишки голфа.


- Ivan: Перничани са облекли празничните анцузи и се въртят около телевизионните камери, за да ги дават по телевизията :)))


- Jivko: "Просто обяснение: пернишки голф надминал скоростта на светлината"


"Да закрие официално земетресението"


Премиерът Бойко Борисов, коментирал естествено първи от държавните мъже ситуацията, също предизвика остроумия в социалните мрежи - някои в реплика на любимите му занимания (да открива каквото е възможно), други - по любимите му оправдания (кой носи вината).


- Не!Новините: Бойко Борисов пак тупа килими. #РихтереДухай


- Генов: Борисов: Станишев и Доган да се засрамят! Цял мандат на тройната коалиция без нито едно сериозно #земетресение, сега всичко се пада на мен


- Bilyana: При акция на МВР "Земетресението" са арестувани Рихтер, Медведев, Шпонхоер, Карник.


Asen: Първите пет минути след труса - кратки статуси. Следващите 15 - търсене на информация за труса. След това - статуси за ББ и Перник. Време е да си лягаме. Лека нощ"София, пАи сеееее!"


Завърналите се от престой навън също хванаха клавиатурите, за да коментират реакциите на съграждани, невъзможността да се свържат със 112 и случки със съседи, с които се и опознали.


- Albena: Панаирът е пълен. Жена по халат пресича няколко пъти "Каблешков", светофарите не работят, а трафикът е сутрешен. И в допълнение на това - народна музика, валидол и пурички.


- Milen: Със съседките се разбрахме, назначаваме отговорник по кафето, който в такива ситуации ще тича надолу с термоса


- Stanil: Кварталната пивница "Коньо" (иначе се казва "Мустанг") отвори преди малко и в момента е фул! Само не са напалили скарата, ама казаха, че скараджията Митето пристигал всеки момент и почва да метка еленови кифтета.


- Diana: Реших да звънна на 112 да питам дали имат информация за магнитуд и епицентър - спешен телефон са, нормално. два пъти ми cancel-наха обаждането. на трети опит просто даваше свободно и нкой не вдигна. добре, че не ми се налагаше да им звъня, щото ме е затиснал гардеробът. ей за това си даваме данъците.


"До този момент 119 души са харесали земетресението, а 188 са го препоръчали"


Шеговитият тон и усмивките започнаха да преобладават в социалните мрежи след преминаването на втория и третия по-силен трус за нощта.


- Luben Dilov: Земетресение... Затрупан съм от паднали... жени:-)


- Bozhan: Въпросът остава "Кое е по-голямото бедствие днес?" - земетресението или концертът на Цеца Величкович?


- Plamena: Из едни инструкции:
- Имайте предвид, че стълбищата в жилищните кооперации са доста ненадеждни при земетресение и често те първи падат.
- НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ асансьори!


- Бах: Аз съм на ет. 9. Да разперя криле ли?


- Цецка (фалшивият профил на Цецка Цачева - бел. ред.): Keep calm and tweet on (Запазете спокойствие и туитвайте)


"Представям си какво ще е около 21 декември 2012, като дойдат маите... Stay tuned!"


Изборът на клавиатурата пред дистанционното беше категоричен, защото телевизиите (дори и по технологични причини) реагираха много бавно (първи - Канал 3), а от радиата БНР беше основен източник за информация от региона. Видяното/чутото също беше разказвано в мрежата: 


- Rosen: Фейсбук доказа силата си - вместо да бягаме по стълбите, да стоим под рамките на вратите, бяхме заедно пред компютрите... странно наистина, но пък така бързо разбрахме, че всички сме усетили едно и също и... че сме живи!


"Мигновено напомняне колко мънички прашинки сме..."


Съвсем естествено, преживяването на земетресението пренастрои мисли и приоритети кое действително е важно и има смисъл:


- Zornitsa Sophia: Толкова сме малки, а земята толкова сърдита, дано всички са добре.


- Irina: Шофьори дават предимство, автобуси изчакват затичани пътници, хора закъсняват, без да се притесняват... Имало смисъл май #земетресение


- Аna: Кратък след-земетръсен сън и днес определено знам, че всичко, за което се ядосвах вчера, е безсмислено.


Ана е права. Не се ядосвайте. Усмихнете се. Спокойна нощ днес. А в инструкциите за земетресение си заслужава да се добави - "Не се паникьосвайте. Отворете компютъра и споделяйте. Помага".

* Вторичните туитове се очаква да продължат още седмица (Пламен)
** Вътрешните заглавия също са от статуси или туитове
*** Хората, които са ги споделяли, са представени само с част от имената им
**** Текстът не претендира за изчерпателност, споделянето продължава. За сюжета как една тинейджърска звезда направи страната ни популярна тема в Twitter четете в "Светът се моли за България заради Селена Гомес".

***** Оригиналният правопис на съобщенията е запазен.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1134 Весело

  "Събуждам се от тътен и миг по-късно осъзнавам, че леглото ми се тресе. В просъница първата ми работа е да застана под касата на вратата ..."

  А не! Първата ти работа е да станеш от леглото, после да застанеш под касата на вратата!

  TAKE THE RED PILL!
 2. 2 Профил на victor troska
  victor troska
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#1] от "Beyond":

  или да преместиш леглото под касата.

  Ако имате 5 лева, Костов може да открадне от вас 6 лева.Костов е откраднал целия свят 5 пъти, като два от тях от самия себе си.
 3. 3 Профил на petya978
  petya978
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Е, тя с леглото под касата... за по-бързо - трябва време за туитър

 4. 4 Профил на hboyadzhiev
  hboyadzhiev
  Рейтинг: 458 Весело

  Има някои много забавни статуси де Мен ми попадна един футболен - "Топката на Серхио Рамос най-сетне падна обратно на земата"

 5. 5 Профил на bravo_vn
  bravo_vn
  Рейтинг: 402 Неутрално

  "- Diana: Реших да звънна на 112 да питам дали имат информация за магнитуд и епицентър - спешен телефон са, нормално. два пъти ми cancel-наха обаждането. на трети опит просто даваше свободно и нкой не вдигна. добре, че не ми се налагаше да им звъня, щото ме е затиснал гардеробът. ей за това си даваме данъците."
  Естествено, че ще те игнорират. Даваме си данъците, за да решават проблеми, а не да дават информация на хора, които не са в беда

 6. 6 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3177 Весело

  Още едно добро от днес:

  У Пеуник тръгнали да търсят Рихтер с винкело

 7. 7 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Весело

  Сега вече ми е усмихнато. Но нощес хич не беше така...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 8. 8 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  Аз на това много се смях - Мъже с винкел в ръка издирват някой си Рихтер.

 9. 9 Профил на Драги ми господине
  Драги ми господине
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Друго добро от Туитър:
  Снощи ни клати, днеска ни чука (за земетресението и градушката)

  Природата е най-важният капитал, с който разплага България. Да го опазим.
 10. 10 Профил на thunder
  thunder
  Рейтинг: 402 Любопитно

  Доброволни отряди в Перник, въоръжени с винкели и арматурни железа продължават да издирват Рихтер...

 11. 11 Профил на Драги ми господине
  Драги ми господине
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  До коментар [#5] от "bravo_vn":

  В момента, в който ти си звънял за да се информираш за епицентъра, някой може да е имал нужда от помощ. Като искаш да се информираш, ползвай интернет, радиото и т.н. Телефон 112 не е "точно време", нито "справки".

  Природата е най-важният капитал, с който разплага България. Да го опазим.
 12. 12 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1677 Любопитно

  "Бойко Борисов пак тупа килими"...

  Само не разбрах по какви причини в Перник го прави, там е територията на Гоцко, с неговия "Университет" и Сири6тник...

  Иначе - светът е оцелял, понеже се е смял...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 13. 13 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1416 Весело

  ''________ - Аna: Кратък след-земетръсен сън и днес определено знам, че всичко, за което се ядосвах вчера, е безсмислено.________''

  Ахааааа......явно идва време да си преначертаем приоритетите отново.....Предлагам :

  1.Сутрин
  Слава на тангра, че се събудих жив и здрав.
  Слава на Тангра, че бабчето, дедко, мама, тате, братята и сестрите ми се събудиха живи и здрави.

  2.Обяд.
  Слава на тахгра, че цялото семейство доживяхме да огладнеем и да седнем да обядваме.

  3.След обяд.
  Слава на Тангра, че пресякох улицата без някой да ме отнесе.....

  4.Вечер.
  Слава на Тангра, че цялото семейство и хората, които обичам са живи, здрави, сити и с покрив над главите си(щото на някои освен земетресенията, и банките им взимат покрива над главата)...........

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 14. 14 Профил на Драги ми господине
  Драги ми господине
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  До коментар [#5] от "bravo_vn":

  Извинявай, не ти дочетох поста до край. Всъщност, ти твърдиш същото.

  Природата е най-важният капитал, с който разплага България. Да го опазим.
 15. 15 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#5:"bravo_vn"]Естествено, че ще те игнорират. Даваме си данъците, за да решават проблеми, а не да дават информация на хора, които не са в беда
  [/quote]


  А те откъде знаят дали е в беда или не?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 16. 16 Профил на troi
  troi
  Рейтинг: 555 Весело

  Цитат от Facebook по повод земетресението : "Към три часа снощи влязох да пикая и се насрах.

  забавление и приключение
 17. 17 Профил на le coq non sportif
  le coq non sportif
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Наистина атмосферата беше много шантава. Постепенно първоначалният стрес премина в черни шегички, хората от квартала, които бяха навън, си взеха биричка, тръгна лафа помежду им. Имаше татко, който го беше страх да се качи на горния етаж при жена му и й звънна да му пусне пари от балкона за още една биричка Междувременно синът му си играеше на пясъка на детската площадка, много щастлив от различната вечер. А, както отбеляза един човек: "утре ще сме трупове (имаше предвид тежкия работен ден, който ни очакваше след безсънната нощ) Имаше нещо много социлно, дори леко приятно, в тази тежка вечер, колкото и мазохистично да звучи

 18. 18 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#7:"ПАВЛА"]Сега вече ми е усмихнато. Но нощес хич не беше така... [/quote]

  Радвам се, че си разтоварила напрежението - нощес всички бяхме така. И най-гадното е, че като залюлее, никога не знаеш докъде ще стигне, Оня Отгоре, като започне да натяга менгемето, не се знае кога ще се сети да спре. Точно тази ниезвестност плаши най-много. Страшно бедствие си е земетресението. Няма нито огън, нито вода, но е в състояние да заличи от картата и най-големия град за по-малко от 10 минути.

  /не се чете/
 19. 19 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#15:"VеnRus 2008"]А те откъде знаят дали е в беда или не? [/quote]

  Ако наистина си в беда, няма и да се сетиш за телефона.

  /не се чете/
 20. 20 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#17:"petelov"]Имаше нещо много социлно, дори леко приятно, в тази тежка вечер, колкото и мазохистично да звучи [/quote]

  Нищо мазохистично няма. Такива моменти ни правят повече хора, отколкото благоденствието, което неусетно увълчва.

  /не се чете/
 21. 21 Профил на атипова
  атипова
  Рейтинг: 741 Неутрално

  Отдавна се питам къде отиде чувството за хумор на българина. През соца имаше такива вицове, такива комедийни филми...След соца - нищо. Сега разбирам, че на нас ни трябва бедствие, за да се сплотим и да живеем заедно. Обикновенният живот не ни се получава.

 22. 22 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#20:"Тони Шнайдера"] което неусетно увълчва. [/quote]

  или "овълчва" - не съм сигурен как се пише, а и не съм в настроение да проверявам.

  /не се чете/
 23. 23 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#18] от "Тони Шнайдера":
  Странното е, че бедствията сближават хората. За да не мислиш за лошото, обменяш информация и това те откъсва от "менгемето".

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 24. 24 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#21:"атипова"] Сега разбирам, че на нас ни трябва бедствие, за да се сплотим и да живеем заедно. Обикновенният живот не ни се получава. [/quote]

  Доста тъжна констатация правиш, но си права. Лошото е, че много бързо свикваме с бедствията. Ако земетресенията са през вечер, скоро ще се появят комшии хванали се за гушата, дори в момента, когато блокът пада върху тях.

  /не се чете/
 25. 25 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 796 Весело


  Кофти нещо е земетресението в три часа през ноща...

  Лош час да се запиеш...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 26. 26 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#25:"Six feet over"]Кофти нещо е земетресението в три часа през ноща...
  Лош час да се запиеш... [/quote]

  Ама много си прав!

  /не се чете/
 27. 27 Профил на b2b
  b2b
  Рейтинг: 233 Весело

  безредици и саморазправа в перник, мъже с винкели издирват Рихтер

 28. 28 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#27:"b2b"]безредици и саморазправа в перник, мъже с винкели издирват Рихтер [/quote]

  Дано не го сгащят натясно, че тоя Рихтер много лошо рита!

  /не се чете/
 29. 29 Профил на Вовка Вурдалак
  Вовка Вурдалак
  Рейтинг: 791 Неутрално

  До коментар [#21] от "атипова":

  Абсолютно, винаги е така, при бедствия, войни хората стават по-добри. Факт...

  Praise the Lord and Pass the Ammunition! Ще не вмерла Україна!
 30. 30 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Весело

  1986 година чукам жената , изведнъж земята се разлюлява! Мигом си мисля, че съм станал по-добър! А жената скача и вика> земетресение! Ша те тресе викам, лягай обратно!

  А то наистина имаше.

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 31. 31 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#30] от "Курт Деликуртев":
  Широчко ти е около вратлето. Питай ни нас нощес какво "клатене" беше.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 32. 32 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Искра Фидосова скача на въже

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 33. При земетресение се срутва един блок. Идват спасителите. Изведнъж изпод развалините се чува смях. Разчистват срутването и гледат – на клозетната чиния седи човек и се смее:- Ама и строители, мамка им мръсна. Дръпнах въженцето и целия блок се срути!

  http://www.youtube.com/watch?v=J2xnwFw6tvY&feature=related
 34. 34 Профил на Вовка Вурдалак
  Вовка Вурдалак
  Рейтинг: 791 Весело

  До коментар [#31] от "ПАВЛА":

  Приятно му е да си спомни на човека, остави го сега

  Praise the Lord and Pass the Ammunition! Ще не вмерла Україна!
 35. 35 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  Събуждам се от сън, незнайно защо, и леглото ми се разлюлява. Изчаквам 3 секунди, за да видя на къде отиват нещата. Труса отслабва и спира. Ясно, размина ни се. Това беше. Първия трус винаги е най-силен. Очаквам вторичните. След 10 секунди и те са факт. По-слаби и по-кратки. Дум, дум и толкоз. След малко чувам, че от горните етажи хората пускат водата в тоалетната. Гледам 3:03 часа. Решавам, че е време и аз да се запътя натам.

  3:10. Няма повече трусове, спокойствие. Лягам си отново. Някакви хора очакват армагедона под дъжда отдолу. Заспивам. След известно време отново се чува тътен и замира. Усещам, че сърцето ми бие учестено, псувам и запивам отново. След час пак същото. Донамества се земята. Няма страшно. Заспивам блажен сън до 8:00 часа.

  Така си изкарах нощта. Може и да е било лудост, но не усетих достатъчна опасност, че да търча между блоковете отвън с риск да ми падне някое стъкло на главата.

 36. 36 Профил на Вовка Вурдалак
  Вовка Вурдалак
  Рейтинг: 791 Неутрално

  До коментар [#33] от "pall":

  Плува кораб. Капитанът тича при боцмана и му казва:
  - Към нас плува торпедо, ще загинем, измисли нещо да залъжем моряците.
  Боцманът:
  - Моряци! Искате ли така да пръдна, че целият кораб да се взриви?
  Те:
  - Дааа!
  Той се напъва и всичко се взривява. Изплуват с капитана, който казва:
  - Тъпанар си, боцмане, и шегите ти са тъпи, торпедото не ни уцели!!!

  Praise the Lord and Pass the Ammunition! Ще не вмерла Україна!
 37. 37 Профил на Вовка Вурдалак
  Вовка Вурдалак
  Рейтинг: 791 Неутрално

  До коментар [#35] от "Симо":

  И на мен след третото ставане ми писна, пък и много ми се доспа вече, и скърцането на секцията стана банално Но, да ни пази Господ, можеше да е къде по-страшно.

  Praise the Lord and Pass the Ammunition! Ще не вмерла Україна!
 38. До коментар [#36] от "bungee":

  ХА-ХА-ХА. Има един лаф- ако ти е писано да мреш от камък -няма да удавиш.

  Грък, сърбин и румънец хванали златна рибка.
  - Искам в България да изригне вулкан- казал гъркът.
  - Искам в България да стане наводнение - казал сърбинът.
  - Искам в България да стане земетресение - казал румънецът.
  - Готово!- казала рибката.
  Гледат насред Солун изригнал вулкан, Белград- под вода, а Букурещ- изравнен със земята.
  - ЗЛАТНА РИБКЕ, КАКВО НАПРАВИ ?!!!!
  - ОЛЕЕ! ГЛЕДАЛА СЪМ СТАРАТА КАРТА

  http://www.youtube.com/watch?v=J2xnwFw6tvY&feature=related
 39. 39 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#11] от "Драги ми господине":

  "Веднага след земетресението се свързах с дежурните сеизмолози от спешния център 112" - значи Бойко може, а другите не могат?

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/05/22/1832114_borisov_vzel_vsichki_merki_nadiava_se_da_ne_udari_pak/

 40. 40 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 635 Неутрално

  По Рихтер - ясно!
  колко е по Медведев ( РСФСР новий )-Шпонхоер - Карник

 41. 41 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  До коментар [#30] от "Курт Деликуртев":

  Мноого ниска топка

 42. 42 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  До коментар [#30] от "Курт Деликуртев":опс май си с две да уравновесявта

 43. 43 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Що сте се мъчили да пишете тва нящу ?!?!

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 44. 44 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  ".... Ако се съди по активността в интернет, вместо да изскочат навън, много българи, събудени от разлюляването, са седнали пред компютрите си. ...."

  Абе добре е първо да избягат навън многото българи, когато има земетресение да не си играят на социализация, щото не се знае, знае ли се.....!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 45. 45 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  [quote#39:"hue"]- значи Бойко може, а другите не могат? [/quote]
  Бойко се е свързал по "петолъчката", той е министър председник.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 46. 46 Профил на bravo_vn
  bravo_vn
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#11] от "Драги ми господине":

  Точно това съм написъл и аз. постът ми започна с цитат на друг човек.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK