В Кърджали Цачева се изказа срещу затвора за неплатени заплати

В Кърджали Цачева се изказа срещу затвора за неплатени заплати

© Анелия НиколоваПредседателят на Народното събрание Цецка Цачева се изказа против идеята работодателите, които забавят изплащането на заплатите на служителите си, да бъдат съдени за криминално престъпление. При посещение в Кърджали, където работниците в Оловно-цинковия комбинат (ОЦК) протестират, защото не са получавали с месеци възнагражденията си, тя каза, че това би било крайна мярка.


"Правото е относително консервативна система, трябва да има не малко повторяемост на подобни случаи, за да се стигне до криминализиране на такива деяния", каза Цачева. Според нея тези случаи трябва да се разглеждат като административни нарушения, за които да се търси административна отговорност чрез санкции и глоби.


Тя увери, че държавата следи хода на преговорите между собственика на ОЦК, банките кредиторки и потенциалните инвеститори, но подчерта, че нейната роля е много деликатна, "когато трябва да се месиш в отношенията между частни търговски обекти и банките". Председателят на Народното събрание съобщи, че подписката на 10 хил. жители на Кърджали в подкрепа на металурзите се разглежда в две комисии на парламента и е възможно да бъде обсъдена в пленарната зала.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK