В Кърджали Цачева се изказа срещу затвора за неплатени заплати

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на DDHRISTO
  DDHRISTO
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Убаво ама глобите да не са 500-1000 лева а например 50 000 до 1 000 000 за всяка неплатена заплата на работник ,па нека не плаща заплати.Държавата после ще може от глобите да плати на работниците нали така

  На този свят си или част от решението или част от проблема или част от пейзажа,всеки сам избира
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 3. 3 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1040 Весело

  Не е нужно да откриват Америка.

  Там заплатите се плащат в края на всяка седмица и ако не бъдат изплатени следващата седмица идва съдия изпълнител и започва разпродажба на имуществото за да покрие задълженията към работниците. След като се платят всички заплати останалите кредитори на фирмата могат да предявят претенциите си.

 4. 4 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3214 Неутрално

  При нашата правосъдна система всяко наказание ще е символично

 5. 5 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  "Правото е относително консервативна система, трябва да има не малко повторяемост на подобни случаи, за да се стигне до криминализиране на такива деяния", каза Цачева. Според нея тези случаи трябва да се разглеждат като административни нарушения, за които да се търси административна отговорност чрез санкции и глоби.
  Човека е завършил "изнесен" факултет в Монтана и учил право благодарение на РАБФАК и стаж на "юрист" в общината в Плевен.
  Не се съмнявайте в нейните знания и умения в правото.
  "Плевенско-монтанската правна школа" е класа над останалите което и каквото са учили в тяхната група.

 6. 6 Профил на Ivaylo Daskalov
  Ivaylo Daskalov
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Цачева да ходи в ОЦК да бачка докато и съдерат кожата и тогава пак да дойде да каже ,че не трябва затвор . Не само затвор ми и обществено полезен труд и блокиране и обиране на сметките на такива наглеци , които ни ползват като роби . Българския народ не е роб това да го запомните добре в чугунените си прости глави .

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4517 Неутрално

  До коментар [#5] от "latcho59":

  СУ Е завършила в интерес на истината !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на BloodSport
  BloodSport
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Как няма да е против, нали тия шефчета, дето не плащат заплати на робите като нас, са й основния източник на доходи..

 10. 10 Профил на metalogy
  metalogy
  Рейтинг: 581 Неутрално

  За повторяемост - има много повторяемост. Чуваемост няма.

  колко е стабилен финансовият сектор у нас, ако не се говори за него
 11. 11 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Просто е не плаща 2 месеца заплата,идват и му продават машините плащат на работниците и готово,а на негово място идва нормален работодател.

 12. 12 Профил на koydae
  koydae
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Само затвор оправя самозабравилите се работодатели, които не плащат заплатите на работниците си с месеци. Освен това следва да се организират и трудови лагери, където неизрядните длъжници да работят и да погасяват задълженията си. Да не бъда разбран криво - не става въпрос за концлагери, а за такива, където всеки неизряден длъжник съобразно своята квалификция и умения, ще се труди и ще погасява задълженията си.

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4517 Гневно

  До коментар [#5] от "latcho59":


  До коментар [#6] от "palermo88":

  ако има воля и сега такива работодатели могат да бъдат осъдени ефективно за кражби и измами при ред отежняващи вината обстоятелства и обвинението ще издържи пред всеки съд !!!
  ИМА И СЪД НА ЛИНЧ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 525 Неутрално

  Е права е.
  Едно, че бизнисменити са продукт на шлосера Цачева - ковачката на кадри и требе да си ги варди и друго, че малко е пресилена тая работа с затвор за неизплатени заплати. То си има икономически механизЪми, но обаче не ги ползваме. Пък и кат не щем да протестираме и да се бунтуваме явно заплати не ни треят чак толкоз...

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 15. До коментар [#12] от "koydae":

  Готов си за член на "особая тройка"-смело ще громиш задлъжнелите съграждани и с удоволствие ще ги "въдворяваш" в трудовите лагери.
  Май ти е къса паметта,другарю...

  Боли ме от овчедушието на хората...
 16. 16 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Любопитно

  Основното право на всеки гражданин е да получава възнаграждение за положения труд, което е жизненоважно за него и държавата е длъжна да задължи работодателя редовно да изплаща на работниците полагаемите се заплати. За положения труд дори осъденият следва задължително да получи и възнаграждение (чл. 41, ал. 1 НК). Проблемите на работната заплата се характеризират с перманентна актуалност. За нашата страна тя е основен вид доход за около четири милиона трудоспособни българи, удовлетворявайки приблизително 90-95 на сто от жизнените им потребности. Всичко това е достатъчно да очертае изключителната роля на заплатата за живота на хората, за техните мотиви и поведение, за икономиката на страната и не на последно място за на заинтересованост и трудовата мотивация на работната сила в страната.
  Член 23
  Всеобща декларация за правата на човека
  Член 23
  1. Всеки човек има право на труд, на свободен избор на работа, на справедливи и благоприятни условия на труда, както и на закрила срещу безработица.
  2. Всеки човек, без каквато и да е дискриминация, има право на равно възнаграждение за равен труд.
  3. Всеки човек, който се труди, има право на справедливо и задоволително възнаграждение, което да осигури на него и неговото семейство съществувание, съответствуващо на човешкото достойнство и допълнено, ако това е необходимо, с други средства за соцална защита.

 17. 17 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 696 Весело

  "частни търговски обекти и банките" баш шеф на парламента трябва да следи от къде ги имат субектите тия обекти. Повторяемоста е от 9.09.1944 г. до наши дни.
  От където мине комуне трева не никне.

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4517 Гневно

  До коментар [#16] от "latcho59":

  така е и затова трябва да се криминализира поради ОГРОМНАТА обществена опасност на деянието ! Освен това е въпрос и на НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ !!!

  АМА НАЛИ ГАРВАН НА ГАРВАНА ОКО НЕ ВАДИ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#8] от "КМЕТ В СЯНКА":
  СУ Е завършила в интерес на истината ! ...
  ИСТИНАТА за какво? Исус Христос казал в молитва към Бога: „Твоето слово е истина.“ (Йоан 17:17) Днес ние познаваме това Слово като Свещеното писание, или Библията.
  "КМЕТ" това е само твоята истина, но е "В СЯНКА" на абсолютната истината. Абсолютната истина не се разглежда като процес, тя е статична, неизменна и произлиза от латинската дума absolutus, която означава безусловен.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4517 Весело

  До коментар [#19] от "latcho59":истината е такава каквато е а не такава каквато се иска на някой да бъде !!!

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B5%D1%86%D0%BA%D0%B0_%D0%A6%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%B0

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 23. 23 Профил на ivanchikk1991
  ivanchikk1991
  Рейтинг: 409 Неутрално

  последните 20 години изглежда не се броят, явно трябва да станат 100 за да има повтаряемост

 24. 24 Профил на koydae
  koydae
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#15] от "Кумчо Вълчев":
  За какво ми е къса паметта - за Белене, Ловеч и Скравена ако имаш предвид - не говоря за лагери за разправа с политически противници. Не съм бил никога комунист и не приемам тези престъпни концлагери. Сега става въпрос за това, че се навъдиха доста тарикати, които само трупат задължения, харчат парите за глупости, а нямат намерение да си връщат дълговете. Заради такива като тях горят гарантите им, а ако и те са неплатежоспособни какво става. Имам подобни съседи в блока - не са си плащали водата от години, не плащат общите разоди за входа, многократно са им прекъсвали електрозахранването, но те винаги се включват незаконно, крадат ток от бабите във входа. Ти такива хора ги изкарваш жертви, така ли?! Карат коли и са обзаведени модерно. Пенсионерите във входа могат да си плащат всичко с мизерните си пенсии, а такива тарикати не! Дано да нямаш подобни съседи, но ако сегашното положение продължава и ти ще се сдобиеш с подобни съседи. Тогава и ти ще си готов за тройката, ако не си един от тарикатите, разбира се

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на peshistiya
  peshistiya
  Рейтинг: 868 Неутрално

  [quote#1:"DDHRISTO"]Убаво ама глобите да не са 500-1000 лева а например 50 000 до 1 000 000 за всяка неплатена заплата на работник ,па нека не плаща заплати.[/quote]
  Бравусссссссссс,значи работодателя да речем не плаща 4-5 заплати по 500-1000 лева,ама ще си счупи ръцете да плаща по 50 000-100 000 лева за всяка неплатена заплата.Такава глупост и същество с акъл на кокошка не би предложило,ма гледам и племето скотско,лепи ти плюсчета.С такова племе,най-бедна страна в Европата,съдба.

 27. 27 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1441 Весело

  Па що не вкара у ПарлаМенто закон заплатата да се плаща на два пъти ?
  Аванс за Великден и заплата на Коледа.
  .... .. ..... ....... ...... .. .. ... . ........ ........
  Познахте това за родата нищо, че не съм доктор хонорис кауза.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 28. 28 Профил на Читателят
  Читателят
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Международната практика е доста по различна.
  Например в някои щати на САЩ работниците влизат в управлението с представител, в други държави се назначава синдик, корабите се арестуват за неплатени заплати на моряците.
  С две думи - собственика губи контрол върху завода и се търсят интересите на работниците.

  Попътен вятър в главите!
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 30. 30 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Любопитно

  До коментар [#29] от ".dru":
  Този, който е поставил това същество на този пост се подиграва с България!
  Това е унижение на национално ниво.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  "Правото е относително консервативна система, трябва да има не малко повторяемост на подобни случаи...", каза Цачева.
  Тази за пореден път чела - недочела, разбрала-недоразбрала, изфабрикува хумореска от Ислямската правна система. Първата школа, наречена консервативна, представлявала фокус на правните възгледи на две течения - ашамритите и митуридите. Ашамритите са ислямска секта, създадена от Хасан ал Басри ал Ашаири /651-750/ от град Басра. Матуридите, които оказват по-слабо влияние върху бъдещото развитие на сунитската юриспруденция, са повлияни от идеите на Абу Мансур Матруди.
  Богопредопределеният фатализъм на консервативната школа повлиял върху изработването на шериатските определения за правораздаване и обща характеристика на субектите в ислямското право.

  II. Търновската конституция
  дядо Славейкова биеше на слабостите на народния характер, както и на неговите добродетели, намесваше твърде майсторски името на Русия и величаеше свободата, която бе в опасност.....конституция консервативна не разбирам; то прилича като да казва някой леща на кебап. Те искат конституция, в която да вее нещо, с други думи, искат някаква вятърничава конституция (ръкопляскания)... Като народен представител и в името на народа не приемам рапорта.
  [Строителите на съвременна България. Том 1] Симеон Радев
  „Правото е една досежно консервативна система", по - точно казала била Цачева. Няма нищо по-страшно от активната глупост е казал Гьоте. Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят - пък твърди Бъртранд Ръсел. „Възхвала на глупостта“ е най-известното произведение на Еразъм Ротердамски.

 33. 33 Профил на xboy
  xboy
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#1] от "DDHRISTO":

  И да въведат някакви мерки срещу събираемостта им, а не само да се пишат )

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 767 Любопитно

  [quote#6:"palermo88"]Цачева да ходи в ОЦК да бачка докато и съдерат кожата и тогава пак да дойде да каже ,че не трябва затвор . Не само затвор ми и обществено полезен труд [/quote]

  -Нито вкарването на некоректен работодател в затвора,нито принуждаването му към обществено полезен труд ще гарантират заплатите на работниците.Но това другото-"блокиране и обиране на сметките на такива наглеци"може да му/им въздейства,стига да се направи необходимият закон,за да носят и лична персонална отговорност,когато е умишлено забатачването на въпроса с изплащане на възнагражденията за свършена работа.Най-голямото наказание е да им се посегне на най-милото-парите и имотите. Ама май трябва да се започне и от държавните длъжностни лица,вкл.министри,които спряха плащанията на фирмите за свършената от тях работа.


  [/quote]и блокиране и обиране на сметките на такива наглеци [/quote]

  -

 37. 37 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 809 Весело

  До коментар [#32] от "latcho59":

  нее бее, тя е чела във форуми това, което от БСП отдавна пробутват, че икономиката била консервативна система (за това че тезата идва от бсп тук > http://old.duma.bg/2005/0105/050105/obshtestvo/ob-4.html)

  а за Цачева къде икономика, къде право, тя мое ли да прави разлика между двете науки и още повече двете системи ? не?

  така че не търси в нейната мисъл некви дълбини и неща, които там ги няма

 38. 38 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 707 Весело

  Малейй, що ще нормотворци и разбирачи!
  Като няма работодателя пари да плати заплатите, ще го глобим в петкратен размер и ще чакаме златен дъжд. Ако пък не го дочакаме - ще го вкараме в затвора и ще чакаме диаманти.
  Веднага ще се появи нов работодател, готов да влезе в затвора.
  И кой е работодателя - ООД с отговорност 1 евро!
  Ама едни гадни, мръсни работодатели и един добър Боко, готов да ги набие и да плати на работниците.
  Я, лачо да каже кое действие е криминално!
  неплащането на заплато действие ли е или бездействие?
  Има ли криминално бездействие?

 39. 39 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 809 Весело

  (вече наистина весело)

  Но като се има предвид, че Цецка абсолютно не знае какво говори и дори не знае какво е това правна система, настрани от това, тезата на БСП по отношение на икономиката е защитаваща антиреформистки позиции и то по принцип, като принципна позиция,

  така че с това си изказване Цачева всъщност казва, че

  СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯ НА ПРАВНИТЕ РЕФОРМИ от какъвто и да е род и вид

 40. 40 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Весело

  До коментар [#37] от "bette":
  ...прави разлика между двете науки...
  Социалистическо право
  от Уикипедия, свободната енциклопедия
  Промяна в правните системи на бившите социалистически страни
  ...Това е така понеже правото с неговата система по принцип са твърде консервативни величини...
  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%BE_%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE
  Учила е Социалистическо право от Уикипедия, свободната енциклопедия.
  Около моята личност няма нищо интересно, била съм член на БКП до 1989 и не се срамувам от този факт, заяви плевенската адвокатка Цецка Цачева, ...

 41. 41 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Любопитно

  До коментар [#38] от "ПАСТОРА":
  Единственият компетентен орган да се произнася е съдът.
  Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната. Съдебната власт защитава правата и законните интереси на гражданите, юридическите лица и държавата. Съдебната власт е независима. При осъществяване на своите функции съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите се подчиняват само на закона. Правосъдието се осъществява в името на народа.
  Производството по делата осигурява установяването на истината.
  Прокуратурата следи за спазване на законността.
  Друго да питаш пастирче?
  Пастор (от латински: pastor е пастир)

 42. 42 Профил на петър палчев
  петър палчев
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Може би е права ,че затвор е много но увеличаване на глобите трябва да има.

 43. 43 Профил на pr.2u
  pr.2u
  Рейтинг: 466 Гневно

  Другарката Цачева сигурно е чувала,
  че ситият на гладния не вярва.

  Нека да остане 4-5 месеца без заплата
  и тогава да даде изявление по въпроса.
  Пък да я питам ако мъжът й и детето й не работят и всички разчитат на една заплата.

  Разбира се, Касиерът на Народното събрание няма да ме слуша мене за да направим този експеримент ...

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 45. 45 Профил на Тодоров
  Тодоров
  Рейтинг: 466 Разстроено

  Не е луд този, който яде зелника, а който му го дава. В България с глоби не става. Трябва затвор за неплащане на заплати, а като/ако станем нормална държава по отношение на съдебната система, тогава може да се върнат глобите.

  托多羅夫
 46. 46 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 638 Гневно

  "Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се изказа против идеята работодателите, които забавят изплащането на заплатите на служителите си, да бъдат съдени за криминално престъпление. При посещение в Кърджали, където работниците в Оловно-цинковия комбинат (ОЦК) протестират, защото не са получавали с месеци възнагражденията си, тя каза, че това би било крайна мярка."

  АМА РАЗБИРА СЕ,ТЕБ КВО ТИ ПУКА ЗА ХОРАТА.
  ТИ НАЛИ СИ ВЗИМАШ РЕДОВНО ЗАПЛАТКИТЕ И БОНУСЧЕТАТА...ОТДЕЛНО РУШВЕТЧЕТАТА.
  И СВЕТА ОБИКОЛИ СЪС ПАРИТЕ НА НАРОДА.
  ЩЕ ТЕ ВИДИМ И ТЕБ СЛЕД 5 ГОДИНКИ КОЛКО АПАРТАМЕНТА,САРАИ И БАНКОВИ СМЕТЧИЦИ ЩЕ ИМАШ.

  saseff
 47. 47 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1269 Разстроено

  Сит на гладен, не вярва...

 48. 48 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 707 Неутрално

  До коментар [#41] от "latcho59":

  Не съм юрист и затова питам!
  Можеш да ме определиш и като тъп, но не разбрах кое действие се класифицира като криминално.

 49. 49 Профил на dalaver3
  dalaver3
  Рейтинг: 466 Неутрално

  "Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се изказа против идеята работодателите, които забавят изплащането на заплатите на служителите си, да бъдат съдени за криминално престъпление."

  Уникално, ами тогава всички ние явяващи се работодатели на г-жата и другите 240 търтея в НС да спрем да им плащаме заплати (т.е. данъци), и да ви видим тогава жалки изроди !!!

  Такса смет (ТБО) - Варна е НЕЗАКОННА !!! НЕ Я ПЛАЩАЙТЕ !!!, http://bit.ly/1gVr8qA, http://bit.ly/1mZMw5b, Iniqua nunquam imperia retinentur diu.
 50. 50 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 814 Неутрално

  А кой ще плати задълженията на държавата в т.ч. и на общините към бизнеса, за да изплати заплатите?
  Кой фалира 200 х. малки средни фирми? Кой създаде мутро олиргахична система на общесвени поръчки?
  Кой назначава на възлови места само доказали се партийни членове без ценз и опит?
  Кой?

  apoloniy
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 52 Профил на latinka_
  latinka_
  Рейтинг: 466 Любопитно

  Добре се е изказала за заплатите, а за междуфирмената задлъжнялост??? Половин Бг трябва да фалира.

  Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им. Анатол Франс
 53. 53 Профил на borchobg
  borchobg
  Рейтинг: 466 Неутрално

  вижте колко коментара са изтрити и сами си направете извода за народната любов към тази женица

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK