Случаят "Николай Михайлов": МВР скри истината, сега ще търси виновника

Николай Михайлов, след като беше награден за футболист на годината в края на 2011г..

© Юлия Лазарова

Николай Михайлов, след като беше награден за футболист на годината в края на 2011г..Вътрешна проверка ще търси кой е виновен за дискредитирането на МВР неотдавна, когато полицаи от КАТ опитаха да скрият участието на националния вратар Николай Михайлов в тежката верижна катастрофа на магистрала "Тракия" на 18 май.


Новината съобщи БНР в четвъртък, уточнявайки, че проверката, разпоредена от директора на СДВР Валери Йорданов, се наложила заради


разминаване в протоколите на пътната и магистралната полиция
от инцидента.
Проверката сега трябвало да установи и дали наистина са били свалени (или скрити) номерата на джипа и кой е извършил това.


Информацията, че Михайлов е бил в един от автомобилите, които катастрофираха на автомагистрала "Тракия" в района на "Църна маца", бе разпространена първо от БНТ. Тя дълго нямаше официално потвърждение, макар че много медии я публикуваха с въпросителен знак, а часове по-късно през деня Иван Златанов, началник-група "Тежки пътнотранспортни произшествия" при КАТ - София,  отрече Николай Михайлов да е бил в някои от автомобилите. Тогава той дори коментира, че "пострадалият приличал на Михайлов на 80%. Все пак младежът е бил значително по-здрав и е приличал по-скоро на тежкоатлет".


Привечер някои медии цитираха ПР съветника на Михайлов, който потвърдил, че вратарят все пак е бил в катастрофиралия джип. Два дни след инцидента и БФС призна официално (малко преди това те бяха потвърдили само, че джипът бил на бащата - Борислав Михайлов, президент на футболния съюз).


Но не и МВР и СДВР


Ще каже някой – голяма работа: дали е бил или не на мястото на катастрофата на 18 май вратарят на националния отбор по футбол и футболист "номер 1" за миналата година Николай Михайлов, син на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.


Нямаше да е голяма работа, ако не изглеждаше, че някой се опитва да скрие истината за присъствалите на мястото на едно тежко произшествие, в което е загинал човек и петима са ранени. А когато фактите най-малко изглеждат прикрити от МВР - институцията, задължена да осигурява спокойствието и сигурността на гражданите, работата е не просто голяма, но и дебела.


Официалното съобщение - първото съмнение


Съмненията че се крие нещо се породиха още от официалното съобщение на пресцентъра на МВР. "Към 5.30 ч. на автомагистрала "Тракия" в района на заведението "Църна маца" на входа на София е станала тежка катастрофа, първоначално са се ударили 2-3 леки коли, впоследствие и товарен автомобил и още няколко леки".


Цитатът в кавичките почти изчерпва фактологията в съобщението. То впечатлява с непрецизност, от която струи сякаш нежелание да се описва инцидентът, и се отличава доста от познатите ни информации на КАТ за автопроизшествията, в които обичайно се посочват дори регистрациите на автомобилите. А тук не се уточнява дори броят им ("2-3 леки коли ... и още няколко леки"), а за джип не става и дума. (Тъй че когато - сега - се проверяват полицаите от КАТ, нека шефът на СДВР има куража да настоява да се установи и кой разпореди точно тази "редакция" на съобщението.)


Когато плъзва мълвата за участието/присъствието на Николай Михайлов на мястото на инцидента, тогава заблестява издайнически и липсата на конкретика в официалното съобщение.


В опит за изясняване, "Дневник" изпрати въпроси до МВР. Тогава (на 22 май) служителка на пресцентъра на ведомството отвърна, че не може да потвърди "твърденията в медиите" (за присъствието на Михайлов на мястото на инцидента - бел. ред.) понеже по правило не съобщавали имена при катастрофи. И това - след като от Българския футболен съюз бяха вече информирали за получените от футболиста травми при катастрофата. Но да приемем, че тя наистина се придържа към правилото.


Отново: кой разпорежда да продължи укриването? Нима Пътната полиция?


Тъй като "Дневник" настоява още от началото за официален отговор (а не за криворазбирана конфиденциалност между журналисти и институции), изпратихме чрез пресцентъра на МВР и шест  въпроса към ръководството на КАТ – София. Давайки им възможност, макар и постфактум, да опровергаят подозренията в умишлено укриване на истини и факти по причини, които можем само да предполагаме. (Въпросите са цитирани в карето надолу.)


"Госпожа Гурлевска, която отговаря в СДВР за дознателските екипи, работещи по пътно-транспортните произшествия, не разрешава да се дава информация за произшествието на автомагистрала "Тракия", което продължава да се разследва." Така отговориха по телефона на писмените ни въпроси от екипа на говорителя на  СДВР.


Така


Остана (и продължава да стои) висящ най-същественият въпрос -


дали от КАТ-София или по внушение на високите нива в МВР е било прикрито участието (присъствието) на националния вратар Николай Михайлов в пътния инцидент. И защо.
И досега не е изяснено дали той е шофирал катастрофиралия джип или само се е возил в него и кой тогава е бил шофьорът. (При липсата на официални факти, в жълтите вестници се вихрят всевъзможни версии.)


Аз лично - от позицията на собствените си дългогодишни репортерски уроци - не мога да приема, че патрулът на КАТ, който се озовава на мястото на катастрофата – и в конкретния случай, а и по принцип, би посмял да скрие или преиначи факти, без инструкция или санкция на високите нива.


Не бихме се занимавали с този случай толкова нстоятелно, ако в него не се оглеждаше стар и рецидивен порок на МВР: да крие, замазва, преиначава, украсява, заличава факти и проблеми, мотивирано от интереси и зависимости. И ако не са принципни въпросите - може ли и как някой да се измъкне от мястото на произшествието, как се проверяват всички пътували, как се свалят показания, за да се разследва качествето и т. н.


Случаят, уви, подхранва песимистичния извод, че МВР няма намерение да промени стила си на информиране. Но докато "стилът" включва и  спестяване на факти, нека министерството, осигуряващо реда и сигурността на гражданите, нe ни кара да му вярваме.


Закъснелите признания на истината не могат да събудят доверие... Още повече че закъснелите признания се увенчават по традиция с наказание на някой и друг редови или среден униформен и по правило никога не засягат високия етаж, който всъщност носи отговорност.Въпросите на "Дневник" до КАТ-София, които чакат отговор:


-  По какъв начин и за колко време се установяват автомобилите и лицата в пътно-транспортните произшествия по принцип? И как се е случило това в конкретния случай2


- Защо в официалната информация на МВР не беше уточнен броят и видът на автомобилите, а за джип не се споменаваше? Тези липсващи детайли не подхранват ли съмнението за умишлено укриване на информация, че Николай Михайлов е бил на мястото на инцидента?


- Защо в петък началникът на група "Тежки ПТП" при КАТ - София, отрича присъствието на Михайлов на местопроизшествието с обяснението, че ставало въпрос за "човек с 80% прилика, но значително по-здрав и  приличал по-скоро на тежкоатлет"? На какво се е базирала тази информация?  Как е била направена проверката?


- Кой е управлявал джипа, в който е пътувал Николай Михайлов?


 - Има ли право някой и кой да закрива номерата на автомобил, станал част от ПТП, както това се беше случило в петък - задният номер на джипа беше закрит?


- Възможно ли е да бъде прикрито участие/присъствие на дадено лице в ПТП и как? 


-  Н. Михайлов ще бъде ли свидетел по това ПТП? 

Ключови думи към статията:

Коментари (85)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 4i4o_skru4
  4i4o_skru4
  Рейтинг: 426 Неутрално

  А Бойко твърдеше,че няма да има наши и ваши!!!

 2. 2 Профил на каруцар
  каруцар
  Рейтинг: 479 Разстроено

  В тази държава даже и за очевидното се търси виновник !

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5129 Гневно

  ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПО СЛУЖБА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на Moonshine
  Moonshine
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Ами освен Малката Перука да е убил човек при инцидента не виждам друга причина за този цирк.

 5. 5 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#4] от "Stardust":

  Тогава ще стане интересно!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 6. 6 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Да не се окаже, че Татиното не е само свидетел...

 7. 7 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Никой няма да си мръдне пръста да ни отговаря на въпросите. МВР се изживяват като институция над закон, морал, правила и т.н.
  Ние, като граждани, имаме само задължения. Нямаме права да питаме как си вършат работата, за която ние плащаме.
  Случаят е малко балонче в блатото.

 8. 8 Профил на bbtzvtzv
  bbtzvtzv
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Че кога е било иначе ? Като се започне с "защо караш със 60лв/час , мине през "оо, на червен светофар" и се стигне до прикриване на малката перука.

  "МВР: да крие, замазва, преиначава, украсява, заличава факти и проблеми, мотивирано от интереси и зависимости"

 9. 9 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 1893 Любопитно

  "кой е виновен за дискредитирането на МВР..." - волът като рие, пада на гърба МУ. И като ГО намерят, как ще ПРОМЕНЯТ мисленето на останалите - това им липсва?!? Все още си разделят хората, а "по-тъмно зелените" ГО отнасят...

  Коментиране на анализираното, вече...
 10. 10 Профил на DoPe
  DoPe
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Не доумявам как е възможно да бъде покрит номер на кола, участвала в ПТП с парцал и на никой там да не му направи впечатление и да го свали и снима на секундата и да го разпространи по медиите. Този стаден страх ще ни затрие като нация!

 11. 11 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#1:"4i4o_skru4"]А Бойко твърдеше,че няма да има наши и ваши!!![/quote]

  А и чистенето на къщичката не върви нещо много гюбре тряба да изрине но не смее да го направи.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 12. 12 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  После съда бил виновен. Ако сте адвокат на някой от участниците или на застрахователя, спокойно може да обявите всички документи попълнени от МВР за инцидента за неверни. И какво да Ви отсъди съда.
  Вътрешно разследване, ами този юнак с 80% още вечерта трябваше да си е подал оставката, ако не на следващия ден да е уволнен. Лъжеш като служебно лице цялата Държава. Ако не си виновен и този ти е подчинен да си го уволнил, ако е над теб или си подаваш оставката или казваш кой ти е наредил. Нещастна работа и то за такъв смешен случай, явно всичките им велики акции са съшити с бели конци.

 13. 13 Профил на kuku032
  kuku032
  Рейтинг: 636 Неутрално

  На тези полицаи да им направят един "тест за лоялност" като на колегите- митничари от Свиленград! Резултатите няма да са много различни и ще се наложи да закрият МВР.

 14. 14 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Като си спомня,колко лъжи минаха ей така-официално от МВР до обществото,а после и в съда,по случая с друг известен "спортист"- Ставийски и тръпки ме побиват.
  Как пък методите и манталитета на МВР и КАТ не се промениха и стоят застинали,във времето,от ерата на колективизацията?
  А,манталитета им е-ако си "някой" или дори човек на "някой"-ще извъртим и нагласим така цялата работа,че ще излезеш от л@йната по-чист от момина сълза,та дори ухаещ на "Тройной".

 15. 15 Профил на петър палчев
  петър палчев
  Рейтинг: 583 Неутрално

  жалко за гръмкитеи високо парни слова на цветанов това е позор бе господин министър нямате ли малко срам поне .

 16. 16 Профил на зограф
  зограф
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Михайлов напуснал мястото на катастрофата веднага с друга кола. След като е прекарал вечерта по дискотеките в Пловдив в компания на мацки и обилно гарнирана с алкохол, сигурно е пряк участник в катастрофата, та дори виновен за случилото се. Съвсем не е случайно, че скриха номерата на джипа.

 17. 17 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 688 Гневно

  Мила наивна г-жо Владимирова,много Ви се възхищавам оше от времето,когато работехте в "Демокрация".Нима вярвате,че МВР ще промени политиката си на "облачно и мъгливо - няма видимост"?Имам чувството,че сме в зоната на здрача , а ние с вас сме като "бели врани".Нека "белите врани" пробием политическия-спортния-институционалния-.... мога да изброя още десетки чадъри.Поздравявам Ви и Ви желая успех в разследванията Ви.

  Tony
 18. 18 Профил на toniarisa
  toniarisa
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Сега ако Краси или Виктор / при Слави/ направят един скеч с исказването на полицая когато се оправдаваше, или пък какво би направил Цецо сега за да обясни ???
  - Гаранция ще стане хит на годината !!!

 19. 19 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Да се чуди човек: толкова много грижи за оневиняване на една пияна празна глава, дето живее като се мъчи да хване друга, пълна с въздух...И излагане на основна държавна институция....

 20. 20 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1128 Любопитно

  Дневник бихте ли попитали застрахователя на джипа какво е мнението му по въпроса. Защото и там доста фалшиви документи са подписани, ако не отговорят прокуратурата е длъжна. Джипа е служебен, кой го е карал, кой е подписал протокола от произшествието, какво е написал и "фиктивния" водач при щетата, кой му е взел проба за алкохол. Колко народ са лъгали и са си сложили подписисте по документи, които завършват с при неверни данни носите отговорност по 313 от НК......, след като заплаха за убийство вече е за затвора, фалшиви документи при смъртен случай какво са?

 21. 21 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 600 Неутрално

  Тук трябва да има уволнения!

 22. 22 Профил на Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Рейтинг: 479 Гневно

  Не разбрах къде е новината ? че Цецо е скрил , или , че ще се търси виновен ???

  Простщината победи с ИПОН
 23. 23 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Любопитно

  ...кой е виновен...като си обуват гащите /ако имат такива/, да гледат кафявото да е отзад, а жълтото - отпред...

 24. 24 Профил на Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#21] от "Wornoxmaniak":

  Не , тука идват оставки

  Простщината победи с ИПОН
 25. 25 Профил на Гръмотевичен
  Гръмотевичен
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#21] от "Wornoxmaniak":

  Е колко пъти да му искат оставката и колко вота за недоверие да правят заради него?

 26. 26 Профил на greenhrast
  greenhrast
  Рейтинг: 980 Неутрално

  който мисли зло другиму - сам пада в него!

 27. 27 Профил на stonedridah1
  stonedridah1
  Рейтинг: 479 Неутрално

  ИСКАМ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОНЕ ЕДНА ОСТАВКА....

  Дневник, продължавайте да упорствате и побликувайте нон-стоп инфо за тая показателна случка...

  Напишете, че има съмнения, че прикриването на фактите е дошло от най-високо "спортно-техническо футболно ниво" (Бойко), да видите как веднага някой ще изгори...

  упорствайте...ако не им казваме, че помним и държим да получим обяснение, всичко пак ще утихне и ще се потули...

  упорствайте...нека не забравяме...

  аман от боклуци

  Ти за мен си Мики Маус!
 28. 28 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 898 Неутрално

  Понеже журналистката Петя Владимирова задава привидно неудобни въпроси ще отговоря на един от тях, а именно - Защо в официалната информация на МВР не беше уточнен броят и видът на автомобилите, а за джип не се споменаваше?
  Отговорът е прост като журналист - защото джипът също е лек автомобил.
  Припомням на всички опитващи се да пишат, че задължение на журналиста е да информира обществото, а не да задава тъпи въпроси, отговорът на които го има навсякъде.

 29. 29 Профил на Гръмотевичен
  Гръмотевичен
  Рейтинг: 583 Любопитно

  До коментар [#28] от "yavooor":

  2-3 автомобила дали е точен отговор?

 30. 30 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 740 Весело

  [quote#1:"4i4o_skru4"]

  А Бойко твърдеше,че няма да има наши и ваши!!! [/quote]

  Прав е Бойко, да се свети името Му! Няма наши, няма ваши - има само техни.

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 31. 31 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1430 Любопитно

  Най-вероятно ритнитопковчето е шофирало - пияно и надрусано - и е причинило катастрофата. Друга причина, поради която така усърдно ще го прикриват и лъжат и мажат, просто не виждам.

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 32. 32 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  На Цв. Цв МВР-то
  от престъпници -
  превзето!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  www.berbenkov.hit.bg
 33. 33 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 898 Неутрално

  До коментар [#29] от "noxs":

  А като прочете статията разбра ли колко са били?

 34. 34 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  Рефлекторната инерция, да се прикрива, укрива и закрива, замазва и заплесква, всяко произшествие ако не и престъпление, в което са замесени лица с обществена известност, идва от миналите комунистически социопсихични състояния не само на отделни лица, но и на цели държавни институции.

  Днес ГЕРБ като наследствен КОМУНОИДЕН носител на тази наследственост, не може да направи разликата нужна му в ежедневното политическо поведение само заради дълбоката си и силна свързаност с миналият подобен режим подтискащ гласноста и нелустрираш причинители и виновници за къде по-големи инциденти с национално и политическо значение, та сега няма да поприкрие някаква катастрофа.

  Че то това е добре дошло като тренировка за да не се забравят нужните рефлекси за по специалните инциденти.

 35. 35 Профил на Гръмотевичен
  Гръмотевичен
  Рейтинг: 583 Любопитно

  До коментар [#33] от "yavooor":

  Да - "2-3 леки коли ... и още няколко леки" - смятай ги, аз не мога.

 36. 36 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  КАТ трябва да излезе от системата на МВР, защото съмнения за злоупотреби със власт никога не ще са извън съмнение.

  Така Другаря Цветаров ще спи по-спокойно.

 37. 37 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  За пореден път, чудесна статия от Петя Владимирова!
  Точно за това ми харесва в"Дневник"!
  Защото има умни, знаещи и можещи хора!
  Поздрави за Петя!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 38. 38 Профил на Aragorn
  Aragorn
  Рейтинг: 374 Гневно

  Най-селската държава в света!!! С пари в джоба и с лъскав часовник и кола може да убиваш, да се гавриш и да си над закона и другите хора!

 39. 39 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 898 Неутрално

  До коментар [#35] от "noxs":

  И аз не мога и затова смятам, че статията е поръчкова, но евтина поръчка и още по-евтина изработка.

 40. 40 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#39] от "yavooor":

  Я обясни, защо статията е поръчкова....
  Просто ми е интересно. Хайде обяснявай!
  Ако искаш после , аз ще ти обясня, защо статията ми хареса!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 41. 41 Профил на валя стефанова
  валя стефанова
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Нищо изненадващо в поведението на родната полиция.
  Ако бяха оповестили действителната ситуация - това щеше да е не само изненадващо,но и сензационно !

 42. 42 Профил на gh19
  gh19
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#39] от "yavooor":А може би и изцепката на Цветанов в парламента за докторите в Горна Оряховица не съществува , както и СРС за Мишо бирата . Но всичко замина в калта . Което не е трудно , защото всичко в тази държава е кал .

 43. 43 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#42] от "gh19":

  Що си задаваш риторични въпроси?
  Не питам и отговор не искам...
  [quote#42:"gh19"]изцепката на Цветанов в парламента за докторите в Горна Оряховица не съществува , както и СРС за Мишо бирата .[/quote]
  Ахаааа....Мишо бирата....По-добре не питай... Навлизаш в "пехотно минно поле"!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 44. 44 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "Вътрешна проверка ще търси кой е виновен за дискредитирането на МВР "
  Кой им сра в гащите?!?

 45. 45 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1316 Весело

  "Аз лично - от позицията на собствените си дългогодишни репортерски уроци - не мога да приема, че патрулът на КАТ, който се озовава на мястото на катастрофата – и в конкретния случай, а и по принцип, би посмял да скрие или преиначи факти, без инструкция или санкция на високите нива".

  Ехх, за три години всекиму би трябвало да е ясно, че да си гербер, това е все едно да се наречеш на лъжец. Катаджията може да е бил честен човечец, но..както при Мишо бирата е получил телефонно обаждане най-вероятно. Иначе нямаше да се изложи толкова много с нескопосания си опит да "опише" човек, приличаш на Михайлов, но бил по-як..баси тъпнята)))

 46. 46 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#39:"yavooor"]смятам, че статията е поръчкова, но евтина поръчка и още по-евтина изработка.[/quote]
  Стига, бре! Ама ти наистина ли мислиш така? Невероятно е просто...откъде ти щукна подобна велика "мисла" в главата

 47. 47 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 1210 Любопитно

  Много добре Дневник. Но в цялата мацана ситуация сте пропуснали един доста важен факт (струващ доста пари на данъкоплатците), а именно че джипа е държавна собственост (на БФС) и с него се ходи от София до Пловдив за да се задирят курви, което според мен е и причината за оказания натиск над МВР да скрие това. Като, че ли дотук успяват - нито един данъкоплатец не е попитал как така с моите данъци ще финансирате ходенето по дискотеки.
  Бюджета на министерството на физическото възпитание и спорта за 2012 г. е 36 810 000 лева.

 48. 48 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#15:"петър палчев"]господин министър нямате ли малко срам поне .[/quote]
  Сигурен съм, че няма. Иначе би изразил позицията си. Ама как да го направи, като и той е оцапан до ушите

 49. 49 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 828 Неутрално

  "а часове по-късно през деня Иван Златанов, началник-група "Тежки пътнотранспортни произшествия" при КАТ - София, отрече Николай Михайлов да е бил в някои от автомобилите. Тогава той дори коментира, че "пострадалият приличал на Михайлов на 80%."

  Според мен, ако искат да запазят малко достойнство този Иван Златанов веднага трябваше да бъде изритан от КАТ. Точно такива глупости правят за смях полицията. Звучи като виц за полицейската простотия.

 50. 50 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 716 Неутрално

  А алкохолна проба на вратарчето?

  malart.blog.bg
 51. 51 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 828 Неутрално

  Нищо не се е променило в системата на КАТ щом участник в ПТП може просто да си тръгне и на всичкото отгоре от КАТ да го крият.
  Радва ме, че Петя Владимирова повдига въпроса. Такива случаи обикновено се замитат под килима с услужливото мълчание на медиите. Сигурен съм, че десетки журналисти са си дали сметка колко гротескна и нелепа е ситуацията, но колко от тях посегнаха към перото - да създаваш неудобство на управляващите е нездравословно.

 52. 52 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 898 Неутрално

  До коментар [#40] от "drakar65":

  Поръчкова е, защото само прави внушения без да има капка информативност.

 53. 53 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Къде се крие Цвъки Шестапартаментов!?? Той обикновено раздава правосъдие на място, а сега се е покрил!?! Егати смотания скачач! Днешната полиция, по нищо не се различава от вчерашната милиция, защото се управлява от милиционери! Нищо лично мутри!

 54. 54 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 828 Неутрално

  [quote#39:"yavooor"]И аз не мога и затова смятам, че статията е поръчкова, но евтина поръчка и още по-евтина изработка.[/quote]
  Статията била "евтина поръчка и още по-евтина изработка" - пълни глупости. Да не мислиш, че коментарът ти е произведение на ювелирното изкуство. Някакъв аргумент да имаш да споделиш в подкрепа на това, което твърдиш?

 55. 55 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#50] от "malart":

  На такива като вратарчето и Стависки, алкохолни проби се правят, само когато няма как! Моля не задавайте неудобни въпроси на полицията!

 56. 56 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 828 Неутрално

  [quote#55:"Гражданин"]На такива като вратарчето и Стависки, алкохолни проби се правят, само когато няма как! Моля не задавайте неудобни въпроси на полицията![/quote]
  Футболът в България от 3 години насам има по-специален статут. В момента, когато в Перник се разиграва трагедия и хиляди страдат без да могат да се приберат в жилищата си, премиерът се тревожи как да разреши проблемите на Нефтохимик.

 57. 57 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Весело

  Хехе,леля Петя пак е набарала уж нещо голямо.
  Случаят е много тривиален за нашите ширини-двама от магистрална са извозили плейбоя до вкъщи за около 400лв/км.
  Златанов не е знаел когато са го питали журналисти,знаел е само от описанието на шофьора на буса,че е приличал много на плейбоя и е закаран в болница от приятели.
  Магистралните не са на служба вече,ще видим какво ще им се случи оттук натам,елементарно

 58. 58 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 828 Неутрално

  [quote#52:"yavooor"]Поръчкова е, защото само прави внушения без да има капка информативност.[/quote]
  Това, което пишеш, е лъжа. В статията е написано това, което хиляди хора си мислят и са зададени въпросите, които хиляди хора си задават. Колкото повече журналисти отказват да мълчат и поставят въпросите, които ни тревожат, толкова пъ-бързо ще се нормализира обществото и държавата ни. Медиите в едно общество имат особено роля на коректив и обществена съвест. Честната журналистика трябва да се подкрепя, а журналистите, тръгнали по този път трябва да се окуражават от нас, читателите.

 59. 59 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 828 Неутрално

  [quote#57:"ret"]Златанов не е знаел когато са го питали журналисти[/quote]
  Златанов е знаел - въпрос на елементарна човешка психология. Когато някой не знае, просто казва "не знам". Когато знае, но иска да скрие това, което знае, обикновено започват увъртания и се приказват такива нелепости като приличал 80 % и 20 % не приличал.
  Или както се казва: "Ако имаш да кажеш нещо, но не казваш нищо, ти всъщност лъжеш".

 60. 60 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#59:"teridan"]Когато някой не знае, просто казва "не знам".[/quote]
  Да ти кажа,прав си тук,можело е да каже "не знам",но магистралните са го излъгали,те са били първи на място и същите тъпаци са мислели,че няма да се разбере и то след охканията на плейбоя в колата,пълни глупендари.
  Омерта при плейбойче с гипсирани пръсти,няма как да стане.

 61. 61 Профил на Инев
  Инев
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#30] от "Вени Марковски":

  Стига с този опортюнизъм, г-н Марковски!
  В случая използвате случай с много силно подозрение за престъпни действия от страна на МВР за собствените си икономически (и политически на вашите приятели от БСП) цели.
  Нормалните хора изразяват възмущение и изискват адекватни действия от институциите, докато вие отново се опитвате само да събирате дивиденти, очевидно без да ви е грижа за станалото.

  Вени Марковски е гласът на Сергей Станишев (http://goo.gl/oKicX)!
 62. 62 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Гневно

  От толкова замазване все някой ще се подхлъзне.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 63. 63 Профил на paul111
  paul111
  Рейтинг: 8 Гневно

  До 13: къде да направят този тест за Лоялност? В подчиненият им и поръчков Институт по психология? Да не би после да се окаже, че детектора на лъжата е с изтекъл срок на годност подобно (случаят Мирослава). 64. 64 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Откак Цвърконий Великоумник е на власт МВР-ту е постоянно в състояние на издънка и е станало за присмех почти у целию свет

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 65. 65 Профил на max45
  max45
  Рейтинг: 426 Разстроено

  За съжаление както винаги е ставало в България,всичко ще се скрие може и да представят някаква шушумига срещу заплащане разбира се за виновен,ще го осъдят условно и всяко чудо за 3 дни!

 66. 66 Профил на raylight
  raylight
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#7] от "tily_lily":

  МВР са пазвантите на мафията, каква институция, какъв морал? Да върнат държавния бюджет, така и така ги издържа кокаинът

  Истината е висша ценност
 67. 67 Профил на kirilrz
  kirilrz
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#4] от "Stardust":

  абе тя Гомямата перука ги дъвче едни от доста време ма да видим кога ще махне това прикритие

 68. 68 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 583 Гневно

  НЕДОСЕГАЕМИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА ПРЕКАЛЕНО МНОГО.
  А НЕШЕТО МВР ВИНАГИ Е БИЛО НАЙ-ГОЛЯМАТА МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ,НАЧЕЛО С БОГОПОМАЗАНИТЕ В ПАРЛАМЕНТА.

  saseff
 69. 69 Профил на mariopeevski
  mariopeevski
  Рейтинг: 8 Гневно

  Вътрешна проверка ще търси кой е виновен за дискредитирането на МВР !?! Те отдавна са дискредитирани в очите на хората , не трябва да ни губят времето , а да си ходят ...

 70. 70 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 543 Неутрално

  До коментар [#66] от "raylight":

  Виж, това е съвсем конструктивно предложение! Приема се!

 71. 71 Профил на myth
  myth
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Можете да бъдете сигурни, че инструкцията за наглото прикриване на обстоятелства и личности около тази катастрофа идва лично от Борисов или Цветанов! Тези двама "спортисти", които управляват държавата.

 72. 72 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 779 Неутрално

  Винаги е било така, футболерите са се чувствали привилегировани и специални, още преди 40 години някои от тях са карали автомобили с регистрационни номера с еднакви цифри, само дето сегашните съвсем са изгубили нормален човешки глед, а моралът и интелектът им са силно наляво от нулата.

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 73. 73 Профил на borko_to
  borko_to
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#28] от "yavooor":

  Евала! Много сполучливо си й го обяснил Нека да те допълня, че за участник в ПТП се смята само водача на МПС и той няма право да напуска мястото или да мести МПС. В самият протокол за ПТП се вписва водачът, собственикът, пострадалите лица или увредено имущество на трети лица - мантинела, ограда, билборд и т.н. Хората пътували в МПС не се вписват никъде, стига да не са пострадали. Хубаво е преди да се пишат бози, да се проучи малко както практиката, така и нормативната база. Естествено добре е да се доверяваме и на логиката, защото ако на оживен булевард МПС блъсне пешеходец, какво правим? Всички присъствали, дали в коли, дали чакащи на спирка или просто махащи крачоли в близост, чинно трябва да се съберат на едно място и да чакат дорде им запишат личните данни ли?

  Правите дървета в гората, първи се отсичат!
 74. 74 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  И какво излиза, държавните медии съобщават за инцидента, а частните се самоцензурират.

 75. 75 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1316 Весело

  "Вътрешна проверка ще търси кой е виновен"????
  Стига, бре! Те го дадоха човечеца по тъливизията! Само да каже кой му се е обадил по тълефона, проста работа! Друг е въпросът, ако телефонистът има лампази на гинирал

 76. 76 Профил на Гръмотевичен
  Гръмотевичен
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#73:"borko_to"]Нека да те допълня, че за участник в ПТП се смята само водача на МПС и той няма право да напуска мястото или да мести МПС[/quote]

  Хубаво си го обяснил как е законно, но Вие знаете ли кой е шофьора?

 77. 77 Профил на borko_to
  borko_to
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#76] от "noxs":

  Че какво значение има? Цялата новина е изградена върху спекулацията, че Ники Михайлов е карал след употреба на алкохол и възоснова на формирания уж обществен интерес, журналята искат информация от КАТ, МВР и т.н. При такова тежко ПТП задължително се води дознание или следствие (не претендирам за точност), при което водачът се разпитва, посочва сам ли е бил, не е ли бил сам в колата, как е шофирал и други специфични въпроси. Защо си мислиш, че присъствието на Ники Михайлов ще остане тайна? В крайна сметка ако някой е решил да поеме вината вместо Михайлов, това си е лично негово решение и ще си носи моралните и законови последици. Моля ви не се подвеждайте по некомпетентни журналисти, които търсят евтина сензация или някой лев отгоре..

  Правите дървета в гората, първи се отсичат!
 78. 78 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  Можеше да остане в тайна,ако не се беше наранил.След това вече стана много явно,уж неговия джип,ама той не бил там,ама точно тогава се бил наранил-простотии.Това като обясненията на Гълъбин-аз си взех куфарите за България с кокаина,ама не съм знаел че има кокаин вътре.Нали видяхте колко му поверваха бразилските съдии.Поне като се измисля някаква история да се измисли като хората.Самото нараняване може би ще покаже къде точно е бил-на шофьорското място или отзад с каки.

 79. 79 Профил на Dragoslava
  Dragoslava
  Рейтинг: 936 Любопитно

  Даже Николай Михайлов се оказа сред недосегаемите.
  И точно държавните медии БНР и БНТ съобщиха за случая, докато частните се самоцензурираха, как да им вярваме отсега нататък, като се сттрахуват и съобразяват със силните на деня. И богатите, оттам идват рекламите и финансирането им. Жалко!

 80. 80 Профил на marinm
  marinm
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Карал е колата пиян и са го покрили.

 81. 81 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#1] от "4i4o_skru4":

  Просто Ники си е бил пийнал ,дал е малко парици и така.

 82. 82 Профил на mak1951
  mak1951
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Това е само един пример как нищо не се е променило от десетки години насам - покриват се по нареждане на МВР върхушката избрани, а че това развращава редовите чинове - на никой не му и пука

  mak1951
 83. 83 Профил на TheJ0kerr
  TheJ0kerr
  Рейтинг: 479 Весело

  Аман значи от малки и големи Перуки, аман от милиционерска фатащина. Отдавна е ясно че комунистическата мантра "има равни, има и по - равни" продължава да действа с пълна сила. Не знам какво трябва да ги направим тези кърлежи,не знам...простооо...

  Способността да се прави зло се оказа най-благодатният талант на комунистическата епоха, тъй като това ЗЛО се оказваше ДОБРО за политиката на партията Г. Марков
 84. 84 Профил на Dragoslava
  Dragoslava
  Рейтинг: 936 Любопитно

  Колко ли още неща се крият от нас?!

 85. 85 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  Максим Стависки -2 да не се окаже малката перука.И никой не се е сетил да го пробва за алкохол-да не стане зян момчето.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK