Лиляна Павлова: Трябва да има задължително застраховане на недвижимото имущество

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (187)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Ами приемете го със закон!!!Ама незаконните строежи , кой ще ги застрахова и кой ще плаща за тях при възникнал проблем???

 2. 2 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 935 Весело

  Лиляна Павлова: Трябва да има задължително застраховане на невдижимото имущество

  Тоест задължително да пълним гушите на застрахователите, защото те НЕ покриват риск ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ!

  Все едно да задължим ВСИЧКИ българи да се застраховат за гражданска отговорност НЕЗАВИСИМО дали имат КОЛА!

 3. 3 Профил на yanev_1961
  yanev_1961
  Рейтинг: 470 Гневно

  При това безпаричие на 90% от населението, още един доста добър доход на застрахователите.Ще се получи както с гражданската отговорност при автомобилите, непрекъснато ще расте.

 4. 4 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 935 Гневно

  Според Конституцията частната собственост е неприкосновенна и вески собственик най-добре може да прецени как да си я защити съобразно своите ВЪЗМОЖНОСТИ!

 5. 5 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3014 Неутрално

  "...тези средства трябва да са им предвидени в бюджетите..." - е, тогава КЪДЕ са?!? А, колко застрахователи са коректни след настъпило събитие? Това трябва да са задължителните реципрочни изисквания, а не на парче, на калпак и кампанийно. ДАЙТЕ държавните законови изисквания и следете за спазването им - това е държавническо мислене, хората искат такава сигурност, а не оправдания.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 6. 6 Профил на VERS
  VERS
  Рейтинг: 494 Гневно

  Тази не е "бавноразвиваща", ами си е направо "бързоизоставаща"! КАк може на нормален човек да му хрумне да налага задължителна застраховка на собствената му собственост?! Утре ще наложат задължителен абонамент при обущар (за да се грижи за обувките ни); задължителна покупка на полиращи препарати за мебели (пак поради грижата); задължителни прагосмукачки, задължителни телевизори, задължителни лекарстава... Ей, промити мозъци в това правителство - с фадрома да ги ринеш...

 7. 7 Профил на block
  block
  Рейтинг: 925 Неутрално

  то имаше едни момчета преди години дето "застраховаха" задължително. някои от тях получиха тежки травми, някои пък станаха големи клечки, някои умряха, други се пропиха...
  Лиляна Павлова като я гледам е решила да се умори от преяждане.

 8. 8 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  Правилно обаче има един проблем. В САЩ комплексната застраховка вкл. и срещу земетресение за недвижимо имущество е около 2% от пазарната стойност на имуществото, а в Калифорния дори до 4%, защото е слино земетръсен район. При средна стойност на партаменти в София около 50 000 евро 2% правят около 1000 евро годишно. Не съм сигурен, че има многософиянци, които да ги имат тези пари. Да не говорим, е всеки си има 2-и, 3-и селски имот примерно на стойност 5-6 000 евро. Там отново трябва да се дават към 100-200 евро годишно. И то ако се вземе най-ниските възможни премии от 2%. При 4% за земетръсните райони премията скача двойно - 2-3000 евро.

 9. 9 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2173 Неутрално

  Всички застраховки трябва да са ДОБРОВОЛНИ !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 10. 10 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Не е работа на изпълнителната власт и особено на хора, които не са избирани на никакви избори да изземват подобни решения за имуществото на гражданите.

 11. 11 Профил на Трудно е да бъдеш бг
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 12. 12 Профил на VERS
  VERS
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Въпросът не е дали е скъпа или евтина такава застраховка, както и дали хората имат или нямат тези пари. Въпросът е, че след като отговорността се носи от самия пострадал собственик, то редно е той да прецени дали му е нужна. По същата причина "Гражданска отговорност" следва да се задължителна - защото покрива рискове към трети лица. А колкото до сумите и възможностите... Който има апартамент за 50'000 евро - да му мисли как да се грижи за тези 50'000 евро. Ако не му държи края - да мине на по-ниско ниво. Аз затова карам двегодишен форд, а не половингодишен ягуар

 13. 13 Профил на kalo_7
  kalo_7
  Рейтинг: 411 Неутрално

  това ще си е чист озаконен рекет...

 14. 14 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 738 Неутрално

  [quote#5:"А БЪ В"]
  "...тези средства трябва да са им предвидени в бюджетите..." - е, тогава КЪДЕ са?!?[/quote]

  -Ами като им отрязаха бюджетите на общините-няма ги средствата.Не всички общини са като Несебърската,за да имат достатъчно свои приходи.МГ даже се оказа,че на крайдунавските бяха спрени парите за пръскане срещу комари.Та за застраховането всички са мислели зле,че няма да се случи и ще се мине без този разход,при наличието на много други неотложни.Лоша надежда,ама като не стигат парите?

 15. 15 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  До коментар [#2] от "BlueWater":

  Застрахователите покриват риска "земетресение" стига човек да поиска да му го включат в покритието.
  Идеята е срещу минимална вноска да се поемат щети до определена сума.А сега какво става?
  Като има бедствие и всички чакат на държавата да помага.В Перник им даде по около 350 лв,недостатъчни за нищо.
  Същата идея имаше и след наводненията преди няколко години.Но когато отмине бедствието никой вече не мисли за щети и пари.И така до следващата "игра" на природата.

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 16. 16 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Хм, пак задължителности. Ако живея в достатъчно обезопасено жилище и съм вложила много средства за това, за какво ще ме карат да пълня нечия гуша, примерно. Застраховането на лично имущество не може да е задължение, а само право.

  До коментар [#1] от "kimba3":

  Незаконните строежи все едно не съществуват, тъй че за тях нищо.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 17. 17 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Гневно

  Според регионалния министър, застраховането на недвижимото имущество също трябва да стане задължително. "В България частната собственосте почти 98%. " Това го няма никъде в такъв размер.
  Ето къде е заровено кучето. — Такава била значи работата. В България частната собственосте почти 98%., а това го няма никъде в такъв размер. Ето това ги дразни, че нашата собственост си е наша, а не е на банките.
  Министър Лиляна Павлова непротивоконституционствувателствувайте. Лиляна Павлова като министър на регионалното развитие и благоустройство е положила следната клетва: "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се."
  Никога не забравяй това - във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се.
  За престъпление срещу народа ни, няма и не може да има давност!

 18. 18 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 738 Неутрално

  [quote#12:"НаПутинСолТаshака"]след като отговорността се носи от самия пострадал собственик, то редно е той да прецени дали му е нужна. [/quote]

  -И преценява,че не му е нужна,а после тича да иска помощи от държавата и се сърди,че му дават малко.Не съм фен на ГЕРБ,нито на министърката, но в случая тя има право. По-добре е да има задължителна застраховка и средствата да се набират в специален фонд,със законово ограничение да се "пипат" за друго.

 19. 19 Профил на greenhrast
  greenhrast
  Рейтинг: 922 Неутрално

  -Каква е разликата между Лиляна Павлова?
  - Повече е дебела отколкото дебелоока!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 20. 20 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 476 Неутрално

  За държавната и общинска собственост може би има логика в задължителното застраховане... Но да накараш всички хора задължително да застраховат е... меко казано поредното слабоумно мнение изказано от министър на това правителство. + Това, че застрахователите са толкова крайно некоректни, че не е истина. Усеща се поредния опит за лобизъм в ползва да определен кръг от хора...

 21. 21 Профил на VERS
  VERS
  Рейтинг: 494 Неутрално

  До коментар [#18] от "benkovski11":

  Съгласен съм с теб, в частта, че пострадалите нямат особено право да се оплакват, че държавата не ги обезщетила. Но ако обърнешщ внимание и държавата не ги обезщетява - дава им по 325 лв. социални (което е различно)

 22. 22 Профил на kalo_7
  kalo_7
  Рейтинг: 411 Неутрално

  хм, тия по-полека с предложения като това,
  да не си тръгнат преждевременно.
  Нека, първо, осигурят нормален живот в БГ,
  като са такива "умници"...

 23. 23 Профил на Владимир Кабрански
  Владимир Кабрански
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Хубаво е госпожата да каже, дали има застрахован, който е взел някакво обещетение за щетите от земетресенията. Всъщност няма, защото застрахователите са мошенници до един.

  Владимир Кабрански
 24. 24 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 738 Неутрално

  [quote#8:"sqrt"]средна стойност на партаменти в София около 50 000 евро 2% правят около 1000 евро годишно. Не съм сигурен, че има многософиянци, които да ги имат тези пари. Да не говорим, е всеки си има 2-и, 3-и селски имот примерно на стойност 5-6 000 евро. Там отново трябва да се дават към 100-200 евро годишно. И то ако се вземе най-ниските възможни премии от 2%. При 4% за земетръсните райони премията скача двойно - 2-3000 евро. [/quote]

  -Ами като има много имоти може да продаде един и да си плаща разноските за останалите,вкл. застраховки.И не е нужно процентите да са 2 или 4.Достатъчно е да се внасят ежегодно по 0.01 %- стечение на годините ще се съберат солидни суми.Все пак земетресения с такива последици в БГ не стават всяка година.Парите,обаче трябва да са в специален фонд,без право на Дянков и дянковци да го "пипат",ако няма земетресение.

 25. 25 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 738 Неутрално

  [quote#21:"НаПутинСолТаshака"]ако обърнешщ внимание и държавата не ги обезщетява - дава им по 325 лв. социални (което е различно) [/quote]

  -Това е само първо плащане/може и социално да се нарече/ за най-неотложни нужди.Ама им обещаха още пари и то повече,според разрушенията.

 26. 26 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Единствната институция която може да те задължи да направиш застраховка на имота е банката ако ти си взел пари на кредит за покупката както е навсякъде по света. Банката може да го постави като условие за да защити парите които ти дава, държавата няма право да те задължи за това.

 27. 27 Профил на Mit Ko Nan
  Mit Ko Nan
  Рейтинг: 427 Неутрално

  не може хора избани с по-малко от 25% от всички български граждани да вземат такива безумни идеи.
  За това референдум и народа да реши.
  Не може закони да се приемат с 80-90 депутати което прави 30% от всички депутати.
  Това го има само в безумниата българия.
  Сегашните,предишните и по предишните са едни и същи докато захапат кокала

  Аз Съм
 28. 28 Профил на Хейтъромразец
  Хейтъромразец
  Рейтинг: 418 Гневно

  "Трябва да има задължително застраховане на невдижимото имущество"
  Нали !!!
  Сам ли да отида в "Армеец" или те ще дойдат в къщи да си платя ?
  То наглост, то чудо.....

 29. 29 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 829 Неутрално

  До коментар [#2] от "BlueWater":

  Това не е вярно, покриват този риск ...

  Но тази идея на министърката е безумна и неграмотна ... задължително застраховане в ЕС и изобщо по света има само за случаите, когато застрахованият може да причини вреди НА ТРЕТО ЛИЦЕ /такава е гражданската отговорност и за автомобилите, и за лекарите, и за адвокатите, и изобщо общата гражданска отговорност/ ...
  Частната собственост е лична, и вредите са само за собственика, негова работа е дали иска да я защити ... стига после тези, които не са се застраховали, да не плачат на държавата заради собственото си безхаберие ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 30. 30 Профил на valerivutev
  valerivutev
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Тези самонарекли се политици е време да престанат да бъркат в джобовете на хората. Започват да приличат на джебчии, мислите им са насочени единствено в кой джоб да бръкнат.

 31. 31 Профил на Григоров
  Григоров
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Госпожи Павлова, Вие сте откровено МАЛОУМНА! Странно но дори успяхте да засенчите голяма част от колегите си в правителството, които иначе се проявяват като вопиющо прости.

  Все пак, когато обсъждате в Министески съвет малоумието Ви, няма да е зле да премислите и това, как ще задължите застрахователните дружества да изплащат щетите от природни бедствия без уловката "Да ама сградата беше на 100 години и следователно като напълно амортизирана струваше 15 лева и 68 стотинки."

 32. 32 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 738 Неутрално

  [quote#2:"BlueWater"]Тоест задължително да пълним гушите на застрахователите, защото те НЕ покриват риск ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ![/quote]

  -1."Катастрофичен фонд" може да организира държавата,без участие или и с участие и на застрахователните агенции,но под неин контрол.
  2.Ако,както пишеш "те НЕ покриват риск ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ" как ще се застраховаш доброволно при тях? А е очевидно,че в такива изключителни случаи са нужни и непредвидени бюджетни разходи за сметка на всички данъкоплатци и с много,и с малко,и без имоти.

  [/quote]Все едно да задължим ВСИЧКИ българи да се застраховат за гражданска отговорност НЕЗАВИСИМО дали имат КОЛА! [/quote]

  -Това,което си измъдрил е глупост.Не е все едно и едва ли някой някога ще поиска всички да плащат за такива цели,както не всички плащат имотни данъци.

 33. 33 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Кажете и в коя компания задължително да се застраховаме.

 34. 34 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#24] от "benkovski11":

  Много елементарно. Да разбирам ли, че за вас е нормално държавата да води политика, която да принуждава хората да си продават имотите, въвеждайки непосилни за тях такси.

  Богатият човек си застрахова имуществото и без да е задължително. Ако имам пет къщи и едната падне от земетресение държавата няма да ме обезщети - остава си за моя сметка, да съм мислила. Но ако съм социално слаба и единственото ми жилище падне е друго - нормално е държавата тук да помогне, а не да иска задължително застраховане. Вижте ги хората в пернишко - възрастни, бедни хора, за кое по-напред да отделят?!

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 35. 35 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  ГЕРБ върви по стъпките на Царо и Тройната. Една година преди изборите всички лобита спонсори започват ударно да капитализират инвестициите си в балона ББ и ГЕРБ, защото на следващите избори при тази задълбочаваща се рецесия мат'рялът може и да изтрезнее.

  колкото повече,толкова повече
 36. 36 Профил на newmind
  newmind
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Трябва задължителна застраховка от некачествени чиновници !

  Лиленце-Леленце кога ще видим предложения от мен:

  ПУБЛИЧЕН ИНТЕРНЕТ РЕГИСТЪР на всички проблемни мостове в цяла България.

  ПУБЛИЧНИЯТ РЕГИСТЪР НА ВСИЧКИ НЕЗАКОННИ И БЕЗ АКТ 16 държавни/общински обекти и инфраструктура?

  Кога ще се реши проблемът с незаконните остъклени балкони на хората? Колко години ще чакаме експертната група към МРРБ да реши този проблем? Решението ни го обеща още Роско Боско наш Президент на 1.1.2011

  Разходите и задълженията на хората и фирмите растат, а приходите и подобряване на бизнес климата надолу ! Докога такова разминаване между приходи и Рекет? Докога държавата ще бъде в ролята на първа мутра в живота на хората и фирмите от малкия бизнес?

  Вечна памет на загиналите герои за свободата на България!
  Колко ни липсвате сега!

 37. 37 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 738 Неутрално

  [quote#29:"deepdp"]Но тази идея на министърката е безумна и неграмотна ... задължително застраховане в ЕС и изобщо по света има само за случаите, когато застрахованият може да причини вреди НА ТРЕТО ЛИЦЕ [/quote]

  Както вече посочих не съм фен на ГЕРБ или министърката,но в предложението й има разум.Не съм съчласен,че "тази идея на министърката е безумна и неграмотна .".
  1. По света има и задължително гласуване на избори,без това да се оценява като безумно.
  2.Ако се срути една сграда може да пострада и "трето лице",например наемател доброволно вложил свои средства в ремонт,които собственикът не му е възстановил.
  3.Най-важното,в случай на земетресение пострадалите ще разчитат на средствата от своите вноски в евентуален "катастрофичен" фонд, а не на помощи от бюджета,което е за сметка и засяга всички данъкоплатци и граждани на държавата.

 38. 38 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 983 Неутрално

  [quote#4:"BlueWater"] и вески собственик най-добре може да прецени как да си я защити[/quote]

  И като не може да я защити, да ревне да му дадат от държавата. Като преценява сам, да си носи риска сам!

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 39. 39 Профил на Enchev,Iliya
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 40. 40 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 738 Неутрално

  [quote#34:"omega"]ако съм социално слаба и единственото ми жилище падне е друго - нормално е държавата тук да помогне, а не да иска задължително застраховане.[/quote]

  -Кой има предвид социално слаби.Отговарях на коментар в който се цитираха собственици на няколко имота и колко трудно щяло да им бъде да отделят пари,за да застраховат всичките си имоти.И освен това социално слабите имат и по-евтини имоти,значи и вноската им би била по-малка.Важен е принципът-да се събират целево средства в специален фонд за земетресенията.Иначе,защо да не се освободят социално-слабите собственици на имоти и от плащане на данъци и такси смет за тях? Социалното подпомагане върви и трябва да става по други линии: за отопление,за лекарства,за храна дори,но това е нещо различно.

 41. 41 Профил на Калина Лазарова
  Калина Лазарова
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#2] от "BlueWater":

  Много интересно откъде е информацията, че застрахователите не покривали риск "Земетресение"? Тя е допълнителна клауза, за която се плаща допълнително, но съществува. Аз лично съм застраховала апартамента си за риск "Земетресение", но не мисля, че трябва да е задължително. Всеки сам си преценява дали може сам да покрие щетите от земетресение или не. Държавата от друга страна трябва да престане да раздава пари на калпак само, защото някой решил да си спести пари от застраховка. Ролята на държавата е по-скоро спешно да осигури подслон (например фургони) за пострадалите и експертна помощ за оценка на здравината на пострадалите сгради. Другото си е грижа на собственика.

  http://kalinalazarova.wordpress.com/
 42. 42 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 738 Неутрално

  [quote#20:"someeeee"]
  За държавната и общинска собственост може би има логика в задължителното застраховане...[/quote]

  -И каква е логиката,след като така или иначе държавата покрива разходите за ремонт или нов строеж на сградата.По-скоро това може да е източник на корупция при избор на застраховател.Докато за частните собственици на имоти е обратното-те сами би трябвало да си плащат за немарливостта,че не са се застраховали,ама опитът показва друго.Пак и те "плачат на държавното рамо".

 43. 43 Профил на нервна
  нервна
  Рейтинг: 829 Неутрално

  До коментар [#32] от "benkovski11":
  Това са пълни глупости.Предлага се катастрофичният пул са събира пари от суми,начислени към данък сгради.Значи едни балъци,дето имат законно имущество и плащат данъци,ще дават,а други тарикати,като мургавите,на които копторите са 100% незаконни и не плащат данъци,ще ползват?Както е и сега-общините събират такса смет само от законните имоти, ама чистят маалите,нали?Освен това задължителната застраховка е спрямо трети лица.В случая има едно лице-собственика-и щетите са върху неговата собственост,а не върху чужда.Освен това имотите са с различна пазарна стойност - има такива кирпичени съборетини по селата,дето не струват и 1000 лв. и няма никъкъв смисъл да се застраховат.

 44. 44 Профил на email
  email
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#4] от "BlueWater":

  Така ли? А тогава защо всички които са постъпили точно както казваш сега седят, чакат и реват защо държавата не им помага?

 45. 45 Профил на kalo_7
  kalo_7
  Рейтинг: 411 Неутрално

  [quote#40:"benkovski11"

  понеже говориш за принципи,
  никой няма право, принципно, да ти наложи закон като този.
  Защото ако този закон успее,
  утре "принципно" със закон ще ти вземат и всичко останало, което имаш...

 46. 46 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1291 Весело

  Много правилно!

  До коментар [#1] от "kimba3":

  Еми няма сграда няма проблем, следващия път да са я строили законно :р

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 47. 47 Профил на email
  email
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Лиляна Павлова: Трябва да има задължително застраховане на невдижимото имущество

  ОК, готово... правите си един фонд или затрахователно дружество към МРРБ, предлагате преференциални цени за покриване на всички възможни и невъзможни рискове от всякакъв род природни или не бедствия и аварии и нещата заспиват. След като станете единствените които предлагат най-евтини застраховки покриващи всички рискове тогава вече спокойно може да покажете среден пръст на всеки който не се е застраховал, а е седнал да реве и да чака пари като е станала белята...

 48. 48 Профил на macek
  macek
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Някой да я пита тая Лиляна чия собственост е сградата на Съдебната палата в Перник и има ли същата застраховка срещу земетресение.

 49. 49 Профил на stanislavdi
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#18] от "benkovski11":

  Бернковски, аз имам задължителна застраховка "гражданска отговорност" може ли да ми обясниш каква й е функцията и каква ще е разликата между тази задължителна и другата задължителна

 51. 51 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#40] от "benkovski11":

  Нали говорим за задължително застраховане, което ще обхване всички - и тези с много имоти, и тези с един имот и малки доходи, и това с цел да се избегне държавата да плаща. Давам пример: имаш три жилища, което предполага, че имаш пари, ако някое падне и не е застраховано, държавата няма да те обезщети, защото се предполага, че си имал възможност да се затраховаш, а и това не е единственото ти жилище. Няма логика да караш да се застрахова някои, който така или иначе при авария няма да обезщетиш. За това не е и обосновано да караш и тези, които са на другия полюс, като тези в пернишко - с по едно жилище, с по една пенсия /минималната е 145 лева/. Друг е въпросът дали да не се предвиди по лев, два годишно от данъците на всички да отиват във специален фонд, което най-вероятно и сега е така, не знам...но задължително застраховане на общо основание с всичките му премиики, падежи, условия, вратички и уловки в частни застрахователни компании не е справедливо.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 52. 52 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1188 Гневно

  Тоя ояден гьон сурат върти-сучи от една седмица се опитва да свлече пари от народа. Първо се опита да пробва почвата с меренето на квадратурата за по 3-4 лв на кв.м., сега със задължителните застраховки на недвижимото имущество.

 53. 53 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 935 Весело

  [quote#41:"avorazal"]Аз лично съм застраховала апартамента си за риск "Земетресение"[/quote]Колко процента от стойността на жилището ви платихте като застрахователна премия по риск "Земетресение"?!

  Доста търсих в Интернет но не намерих някой застраховател в България да е изплатил щети прочинени от земетресение, ако някой намери информация ще съм му благодарен.

 54. 54 Профил на Terry bear
  Terry bear
  Рейтинг: 470 Гневно

  "Според регионалния министър, застраховането на недвижимото имущество също трябва да стане задължително. "В България частната собственосте почти 98%. "Това го няма никъде в такъв размер. Няма нищо лошо, но след като сме частни собственици трябва да се грижим за своята собственост, движима или недвижима", уточни тя."

  Като чуя, че нещо трябва да стане "Задължително" направо побеснявам. Алоооооу Министъра, хайде малко по-сериозно, а?

  http://www.vaksinite.com/zashto-kolektivniat-imunitet-chrez-vaksini-e-nepostizhima-utopia/
 55. 55 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 858 Гневно

  Тази овца мириносана би ли ме светнала нещо? За "Гражданската отговорност" при МПС-тата ми е ясно - като нямаш, ще ти вземат книжката. А с панелките какво правим? Ако си нямат "Гражданска отговорност" - цецовците ще вземат ключовете на входната врата?
  Я да вземе каката да се замисли, че някак не е измислено още задължително "Каско"

 56. 56 Профил на 5149mich
  5149mich
  Рейтинг: 1274 Неутрално

  До коментар [#3] от "yanev_1961":

  Добре ама, ако ти се наводни къщата или се събори ще ревеш, че държавата не ти дава пари.
  Който има имот, трябва да си го застрахова. В противен случай сам да си нови последствията, а не данъкоплатците. Аман от тарикати.

 57. 57 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 418 Неутрално

  А застрахователната компания да е Армеец а!?

 58. 58 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  Против съм с две ръце. Това само социалист може да го измисли. Задължителното застраховане на каквото и да е, е безумие.

  Тъй като със сигурност ще умрем трябва ди да имаме задължителна застраховка живот?

  Отделете време навреме.
 59. 59 Профил на radoslavivanov
  radoslavivanov
  Рейтинг: 470 Весело

  Какво можем да очакваме да измисли една номенклатура.Монопол, задължение за всички, картел и всичко това да гарнтира голяма лапачка.
  Ех другари и другарки, единственото което работи перфектно е чипа в комунистическите ви глави.

  Сега по въпроса.Въобще не им влиза в работата на държавните инстируции да определят задължителна застраховка земетресение.Тяхна работа е да следят за състоянието на сградния фонд.Това може да се случи като се правят проверки за състоянието-устойчивостта на многоетежните сгради на всеки 5-10 години.Когато това започне да се реализира, всеки собственик на жилище ще получава информация директно за какво става въпрос.Тоес хората ще получават редовно информация за състоянието на сградите, в които живеят.Самият период на наблюдение би трябвало да зависи от това колко годишна е сградата и в какъв земетръсен район се намира.
  Постоянното наблюдение на сградния фонд е много по-смислено за гражданите отколкото формиране на задължение и съответно прехвърляне на отговорност.

 60. 60 Профил на krasimirboevski
  krasimirboevski
  Рейтинг: 418 Гневно

  След опитите за задължително здравно осигуряване, сега и задължително застраховане на недвижими имоти?
  Абе вие нормални ли сте, кажете го на хората със заплати от 300 лв или 15% безработни/които всъщност са повече/.Малоумник да те управлява- всичко да се прави отзад напред.

 61. 61 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Сега е момента да уредим застрахователния бизнесл

 62. 62 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Не трябва да има задължително застраховане,а осъзнато всеки да си носи отговорностите.Застраховаелни компании бол.След първото "задължително",следва второ,трето и .........тоталитаризъм.Тази пълничка млада госпожа да не открива топллата вода.

 63. 63 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Трябва в комбинация със задължително е характерен израз за КОМУНИЗМА г-жце ПАвлова!!!! Ако толкова държищ да ги употребяваш пробвай с комбинацията "Трябва задължително застрахователите да покриват риск земетресение в полиците си"

 64. 64 Профил на macek
  macek
  Рейтинг: 443 Неутрално

  В България застраховането не е като по белия свят, то е мутреска работа или поне така казват разбирачите. Да се отчисляват проценти от данъците върху имотите, които да отиват в специален фонд, който да покрива щетите при подобни бедствия. Докато се натрупа прилична сума, да гласуват промени в ЗДДФЛ, които да позволят на пострадалите от сегашното и други подобни бедствия да си с намалят данъчните основи с разходите за възстановяване на щетите по имотите им.

 65. 65 Профил на Калина Лазарова
  Калина Лазарова
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#53] от "BlueWater":

  Общата сума на премията покриваща рисковете "Пожар", "Наводнение", "Земетресение" е около 2 промила от стойността на имота. Застрахователя е "Булстрад", застраховката е "Бонус Дом". Това не е препоръка за застраховане и реклама и може да не е най-изгодния вариант, но аз съм им клиент от 10 год. и не мисля да сменям застрахователя си. Просто исках да съм конкретна, тъй като продължавате да твърдите, че никой не застраховал срещу земетресение.

  http://kalinalazarova.wordpress.com/
 66. 66 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  Досега се въздържах от това към управляващите, ама:

  Що не си е..ете майката?!?

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 67. 67 Профил на sushi
  sushi
  Рейтинг: 572 Неутрално

  'Лиляна Павлова: Трябва да има задължително застраховане на недвижимото имущество' -може, ако застахователният бизнес не беше мутрнски. Нямаме доверие г-жо Павлова.

 68. 68 Профил на macek
  macek
  Рейтинг: 443 Неутрално

  [quote#25:"benkovski11"]Ама им обещаха още пари и то повече,според разрушенията. [/quote]
  Обещанието не е като завещанието, бре! Те първоначално си мислеха, че щетите не са кой знае какви и Боко се изхвърли, че били помагали ( аз не помня някой от предишните от с. Бисер да се е похвалил, че са му помогнали, ама може и да съм го пропуснала) и в този случай щели да помогнат, а ся бият отбой. Направиха си грозен ПР на гърба на пострадалите и ся тъпото "материал" си мисли, че реки от злато текат към Перник, а истината е, че всеки се оправя сам. Да не говорим, че изобщо не се казва цялата истина за щетите, а за някои неща откровено се лъже като за това, че пораженията върху домовете на хората нямат нищо общо с рудниците. Основателни са и подозренията, че и за магнитута излъгаха.

 69. 69 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 935 Весело

  [quote#65:"avorazal"]Общата сума на премията покриваща рисковете "Пожар", "Наводнение", "Земетресение" е около 2 промила от стойността на имота.[/quote]Знаете ли какви ТОЧНО щети покрива тази застраховка от риск "Земетресение"?

  Ако не знаете, то ви моля да попитате застрахователя си. Примерно ако жилището ви бъде разрушено, ще ви го изплатят ли и по какви цени?!

  Интересно ми е и какъв е процента на данък сгради, който плащате за вашето жилище?

 70. 70 Профил на Топ идиот
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Пари само за застраховани имущества! Всеки сам преценява има ли опасност и каква застраховка да си направи...Тук - много АНДРЕШКОВЦИ - искат да им се дава, ама те да не дават...Това обещаваха партизаните преди 70 години...Случаят с наводнението в Бисер е друг - там вината е в държавата - има си виновни,да им търси сметка,ако иска...

 72. 72 Профил на macek
  macek
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#44] от "email":

  Щото в началото Боко се изцепи, че били помагали и пак щели да го направят.Да си беше траял, те хората и без това сами се оправят.

 73. 73 Профил на др. Иванов
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на Калина Лазарова
  Калина Лазарова
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#69] от "BlueWater":

  Да знам какво покрива риска "Земетресение", пише го в общите условия на застрахователя. Пускам Ви линк http://www.net1.bg/uploads/file/Bulstrad_Bonus_Dom_Obsti_uslovia.pdf . Най-общо казано покрива щети върху недвижимия имот в резултат от регистриран от БАН трус. Колкото до данъка на апартамента ми, макар да ми се струва че влизаме в излишна конкретика, той 0.9375 на хиляда от данъчната оценка, колкото е за всеки в Столична община, който ползва отстъпка от 50% за основно жилище.

  http://kalinalazarova.wordpress.com/
 75. 75 Профил на ch2222
  ch2222
  Рейтинг: 213 Весело

  Не бойте се чада мои! Скоро ще се намеси ТОЙ и ще смъмри този титан на мисълта.Нали затова ги назначава такива гугутки.

 76. 76 Профил на Топ идиот
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на Калина Лазарова
  Калина Лазарова
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#69] от "BlueWater":

  Колкото до това дали ще ми изплатят апартамента ако е необитаем в резултат от земетресение - силно се надявам, пък и не виждам да са много затруднени, тъй като чета коментарите май застрахованите сме под 1% от всички. Колкото за цената по която ще ми платят - то тя е предварително известна и това е стойността, на която ми е застрахован имота и която пише в полицата.

  http://kalinalazarova.wordpress.com/
 78. 78 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#74:"avorazal"]
  Да знам какво покрива риска "Земетресение"[/quote]

  Рискът земетресение не покрива нищо и никъде! Няма застраховател, който да е платил рискът земетресение!
  Ако земетресението е малко имаш самоусигуряване от 5%, което не може да се мине от напукани стени, т.е. ти си поемаш щетите, ако къщата не ти падне. Ако къщата ти падне заедно с още 10 хиляди къщи, както става при сериозно земетресение, няма застраховател, който да ти плати щетите! Чатна ли сега?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 79. 79 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 514 Неутрално

  гражданите от 1997 година дават пари за боклуци и никои не е застаховал имотите с част от тези пари какво са правили управлиаващите с парите от боклуците
  ревизиа както казва лафчис може да не е било честно

 80. 80 Профил на Калина Лазарова
  Калина Лазарова
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#78] от "др. Иванов":

  Ще паднат 10 хил. къщи, но ще са застраховани около 100 и няма да има проблем да се плати, да не говорим, че има така нареченото "презастраховане", което означава, че застрахователя от своя страна застрахова риска, който не може да поеме сам при други по-големи застрахователи и така риска се разпределя и може да се плати в случай на събитие.

  http://kalinalazarova.wordpress.com/
 81. 81 Профил на royaldnk
  royaldnk
  Рейтинг: 418 Любопитно

  Уж Ковачки беше лош, уж дължеше милиони на държавата, уж държавта го съдеше, а всички общини, май и всички райони на София, се оказват в неговата компания - ОЗК, което какво трябва да значи?

 82. 82 Профил на Топ идиот
  Топ идиот
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#78:"др. Иванов"]няма застраховател, който да ти плати щетите! Чатна ли сега? [/quote]

  Визираш "застрахователите", за които работиш ти, нали? И събирачите на дългове?

  Вие ме заслужавате!
 83. 83 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  [quote#24:"benkovski11"]Ами като има много имоти може да продаде един и да си плаща разноските за останалите,вкл. застраховки.И не е нужно процентите да са 2 или 4.Достатъчно е да се внасят ежегодно по 0.01 %- стечение на годините ще се съберат солидни суми.Все пак земетресения с такива последици в БГ не стават всяка година.Парите,обаче трябва да са в специален фонд,без право на Дянков и дянковци да го "пипат",ако няма земетресение.[/quote]
  Ок и как точно смяташ да спреш поредните некадърни крадци, които БГ матряла избира да не крадат? Това е утопия.

 84. 84 Профил на Топ идиот
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 85. 85 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#39] от "Enchev,Iliya":
  Г-н Енчев,
  някои течности е препоръчително да се приемат в ограничено количество.
  С уважение, Реалистка

  The best way out is always through Robert Frost
 86. 86 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  До коментар [#78] от "др. Иванов":

  Поредното доказателство за така наречената "ниска застрахователна култура".
  Всеки или почти всеки риск,особено за земетресение, се презастрахова в компании от рода на френската SCOR или подобни.Плюс това всяка полица за земетресение или имущество има безусловно самоучастие,т.н. франшиз.Друг е въпроса дали самоучастието е за цялата застрахователна сума или имаш такова за всяко отделно събитие.
  Преди някой да е гракнал, че съм заинтересована страна, не не съм, просто съм си изчел условията преди да сключа застраховката.
  По-горе някой беше писал, дали ще изплащат.Да имам колега които живее във Владая и са минали на оглед чака плащане.Между другото платил е 30 лв а ще му изплатят почти десеторно.

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 87. 87 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  До коментар [#35] от "Морски":

  Едва ли ще изтрезнее. Вече са му подготвили новия Тефлон - Сталинка. Тя ще замести сегашния бог на матряла - галфона от Банкя.

 88. 88 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Първият напън със задължителното застраховане беше след наводненията в с. Бисер ако си спомняте - по всички телевизии, новини и т.н. бяха плъзнали "застрахователи", но не по анцузи. Просто върху тях си бяха сложили костюми. Сега пак, възползвайки се по най-гнусния начин от трагедията на хората, пак си пробутват лобистките простотии. Но е доказано, че сме си овчи народ, мълчим си пред всякакви безумия и монополи, може и да им мине номера или поне така си мислят. Крайната цел е повече от ясна - банките да добият част от тази 98 процента собственост и отново да ни я дадат, но срещу примерно 30 г. заем. Явно частната собственост им е някаква фикс идея - огромен данък сгради на данъчна оценка и то измислена, огромна такса смет, паспорти някакви задължително, сега пък и застраховки. Просто тестват за пореден път границата на търпението и издръжливостта на хората.

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 89. 89 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  "... съгласно Закона за държавната собственост застроените имоти публична държавна собственост задължително се застраховат ...
  Аз зададох този въпрос - защо не сте застраховали в пълнота..." (м-р Павлова).


  Интересно щеше да е, ако м-р Павлова уточняваше на кого е задала този въпрос. Макар спестяването на този детайл, отговорът е ясен - въпросът трябва да е бил отправен към Областния управител на Перник, защото той е упражнява правата и задълженията на държавата в съответната административна единица. Като се вземе предвид, че "Областният управител се назначава от Министерския съвет" (чл. 143, ал. 2 от Конституцията), излиза, че въпросът "А защо не сте се застраховали", м-р Павлова го е задавала на назначен от г-н Борисов човек - областния управител на обл. Перник...

  Накратко - отговорността за това, че държавните имоти не са застраховани, е на областния управител, а той е назначен от министър-председателя. Кой трябва да държи сърдит тон - гражданите, или министър Павлова - всеки сам може да си прецени...

 90. 90 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Предлагам зазтраховка ДЕБДЕБ, която произхожда от съчетанието ДЕБел ДЕБил! Да се плаща на кило живо тегло, с което определеният обект надхвърля средна норма, и броя идиотщини (ако дебилът е публична личност) произнесени по време на мандата.

  The best way out is always through Robert Frost
 91. 91 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Гневно

  Задължителни застраховки на частна собственост решава само собственика а кога ще изменят закона за държавния служител които при престъпно бездействие и некадърни действия да носи лична отговорност за нанесени имуществени вреди на гражданите.
  Пример:
  В село Бисер бяха се жалвали с подписка за напукана стена на язовира но държавната и общинска администрация нехаят и не взимат мерки а след като поради тяхната престъпна небрежност довела до смърт на повече от едно лице и нанесени имуществени вреди изкарват собствениците виновни, че не са си застраховали имотите и къщите срещу наводнение.
  Това ми звучи много въшкаво да не кажа нещо по - по от репертоара на един известен доктор хонорис кауза.
  Ако си бяха застраховали за наводнение и другите застрахователни събития застрахователя щеше да осъди общината и държавата а щетите ще ги платим всички ние през държавния и общински бюджети а виновните държавни и общински служители най - много да ги накажат с минимална глоба и административно наказание а в много краен случай уволнение и затова трябва да носят лична отговорност за всички техни действия и бездействия.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 92. 92 Профил на 1_chrome.
  1_chrome.
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  Държавната собственост трябва да има пълна застраховка.
  За частната собственост е желателно, но не трябва да е задължително - всеки сам да си поема риска.

 93. 93 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 935 Весело

  До коментар [#74] от "avorazal":
  [quote#74:"avorazal"]Да знам какво покрива риска "Земетресение", пише го в общите условия на застрахователя. [/quote]И там пише:

  "Клауза „В”: ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ
  По тази клауза се прилага самоучастие на Застрахования в размер на 2% (два процента) от застрахователната сума (лимит на отговорност в агрегат за срока на застраховката) за всяко едно застрахователно събитие поотделно."

  Няма да ви питам каква е застрахователната сума по застраховката ви, но съм 99.99% сигурен че тя НЕ Е РАВНА на пазарната стойност на жилището ви, а е 10, 30 или 50 хил. лв

  Вярвам че сама можете да си направите изводите за какво в същност ви застрахова фирмата и колко ще ви изплати с 2% ВАШЕ участие ако не дай боже си загубите жилището със имуществото ви в него.

 94. 94 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 470 Неутрално

  ДРУГИЯ ПЪТ, ПА ГИ ИЗБЕРЕТЕ ТИЯ МАРОДЕРИ И ГЕШЕФТАРИ,половината нация бере душа,те се чудят с какви сметки и скрити данъци да я накичулят,"ЗАДЪЛЖИНЕЛНО"застраховане,такъв термин няма,това ще е един от купищата нови и прикрити данъци,ДАНЪЦИ,ДАНЪЦИ..............писна ми

 95. 95 Профил на Калина Лазарова
  Калина Лазарова
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Всъщност не сте прав стремила съм се стойността, на която съм застраховала имуществото си да е максимално близка да пазарната. Ако има разлика се дължи на лоша преценка от моя страна, а не на умишлено занижение. Колкото до самоучастието не виждам нищо страшно в него. Да понесеш сама щети до 2% от стойността на имота е нещо, което мога да си позволя. Това което не мога да си позволя е да понеса щета от 50, 80 или 100% и затова съм застраховала.

  http://kalinalazarova.wordpress.com/
 96. 96 Профил на Калина Лазарова
  Калина Лазарова
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#93] от "BlueWater":

  Предходния коментар беше отговор на Вашия.

  http://kalinalazarova.wordpress.com/
 97. 97 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  Не съм съгласен да е задължителна. Хората откъде ще намерят пари? Защото застрахователите ще се възползват и ще ги вдигнат до небесата. Държавата трябва да намери ефективен механизъм да помага на наистина нуждаещите се. И да създава такъв ред, че такива да бъдат все помалко хора.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 98. 98 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 935 Весело

  [quote#77:"avorazal"]Колкото до това дали ще ми изплатят апартамента ако е необитаем в резултат от земетресение - силно се надявам, пък и не виждам да са много затруднени[/quote]Ето още малко подробности от общите условия, които вярвам сте прочели преди да подпишете полицата:

  X. Общи изключения
  1. По условията на настоящата застрахователна полица не са предмет на застрахователно покритие:
  А/ недвижими и движими имущества, оставени без надзор повече от 30 последователни календарни дни;
  Б/ недвижими имущества с нарушена цялост и конструктивни повреди;

  Проверете съседите си, ако имате такива, дали не са правили преустройства които да засягат конструкцията на сградата.

  2. Тази застрахователна полица не покрива загуба или повреда на имущество, отговорност на Застрахования или телесно увреждане:
  А/ в резултат на събитие, настъпило извън територията на Република България.

  Тоест ако жилището ви се срути или пострада поради земетресение с епицентър ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ то вие няма да получите и един лев.

 99. 99 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 935 Весело

  [quote#95:"avorazal"]Всъщност не сте прав стремила съм се стойността, на която съм застраховала имуществото си да е максимално близка да пазарната. [/quote]Браво, поздравявам ви за което!

  В такъв случай премията по застраховката която плащате е повече от два пъти по-голяма от данъка ви за жилището. Като знам, че данъчнита оценка на общината обикновенно е два, три пъти по-малка от пазарната то сумата по застраховката платена от вас става поне четири пет пъти по-голяма от данък сгради.

 100. 100 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  За по-простите от нас:
  Колко платиха т.нар. презастрахователи за само два паднали блока, дето им викаха МТЦ във Ню-Йорк, а в Турция, или може би в Япония? Кога презастраховател е плащал голямо земетресение? Един единствен случай в историята? лойдс се хвана за палците като отвлякоха 3 кораба вие чакате някой да плати едно земетресение в което има разрушени 20-30 хиляди имота и 10 хиляди загинали.

  Като сте такива отворковци колко платихте да се застраховате срещу земетресение тази година? Или вие не платихте нищо, а др. Иванов да се бърка и вместо за алкохол и леки жени да си дава парите за застраховане?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK