Над 100 служители на "Родопа Шумен" протестираха заради неизплатени заплати

Архив

© Юлия Лазарова

АрхивПовече от 100 служители на месокомбинат "Родопа Шумен 1882" протестираха за пореден път пред сградата на предприятието заради неизплатени заплати, съобщи БТА.


С разрешение на общината те блокираха индустриалната улица в града за повече от два часа.


Служителите на месокомбината отново посочиха, че имат неизплатени трудови възнаграждения от март 2011 г. и имат да получават между 1500 и 7000 лева. Работниците се заканват протестите, които започнаха на 31 май, да продължат, докато не се осъществи среща с ръководството на фирмата или не бъде разрешен проблемът им. Над 170 души са се подписали в протестна подписка, в която настояват да им се изплатят заплатите. Тя ще бъде изпратена до министъра на финансите Симеон Дянков, за да се запознае с проблема.


Вече е изпратена жалба до директора на НАП, с копие до териториалната дирекция на Агенцията в Пловдив за обявяване на фирмата в несъстоятелност, каза за БТА председателят на Регионалния съвет на КНСБ в Шумен Анета Денева. Ако това се случи, работниците ще могат да получат част от дължимите суми по закона за гарантиране на вземанията на работниците и служителите при несъстоятелност на работодателя, уточни Денева.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK