Производител на мебели осъди община Видин за над 400 000 лева

Производител на мебели осъди община Видин за над 400 000 лева

© Анелия НиколоваОбщина Видин трябва да заплати 463 912 лева обезщетение за претърпени имуществени вреди на ЕТ "Елит Ю-Юлиян Мишев", съобщиха от Административен съд.


Решението на съда е за нанесени вреди на бизнеса на търговеца, както и намаляване стойността на недвижимия имот на ищеца, на отлив на клиенти, счупена ограда и изграждане на нов път за достъп до търговския обект.


Жалбата е заведена през 2011 г. от собственика на ЕТ "Елит Ю-Юлиян Мишев" Юлиян Мишев. В нея е посочено, че достъпът до имота на собственика, който изработва и ремонтира мебели, е затворен заради изграждане на надлез във връзка с построяването на прилежащата инфраструктура на Дунав мост 2. Със заповед на кмета на община Видин е одобрен проект за частично изменение на Подробния устройствен план на обект "Площад Нора Пизанти" и през 2008 г. е започнало изграждането на надлез, който минава на границата на имота на ищеца. С началото на ремонтните дейности е затворен порталът и достъпът до имота, на който има изградени производствени помещения.


Решението на Административен съд Видин може да бъде обжалвано в 14-дневен срок през ВАС.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK