Фандъкова върна за оценяване конкурса за реклама върху общински терени

Фандъкова върна за оценяване конкурса за реклама върху общински терени

© Юлия ЛазароваКметът на София Йорданка Фандъкова е върнала към етап "оценяване" предложеният й протокол от класирането на кандидатите за разполагането на рекламни елементи върху общински терени, заради двете особени мнения на членове на комисията. Това съобщиха от Столичната община, цитирани от БТА.


Според Фандъкова конкурсът за разполагането на рекламни елементи върху общински терени предизвиква голям обществен интерес и това предполага постигането на класиране в по-голямо съгласие сред членовете на комисията.


Работата на комисията за конкурса беше приключена в края на май, но върху протоколът с предложеното класиране с особено мнение се бяха разписали служител на общинската администрация и един от тримата общинските съветниците в комисията. Тогава по думите на председателя на Общинския съвет Елен Герджиков за 10-те пакета от терени за разполагането на рекламни елементи с големина до 12 кв. м. има класирани 6-7 кандидати. Тогава Герджиков уточни, че от 15-те кандидати има четирима отпаднали заради непълноти в подадените документи.
Предстои завършването на другата процедурата от конкурса - за разполагането на по-малките рекламни елементи в по-централните части на София. В конкурса за поставянето на такива рекламни елементи кандидатстват 13 фирми.


Конкурсът за отдаването на общински терени за разполагането на рекламни елементи на общо над 1100 позиции в Столичната община започна през 2010 година. Той беше обявяван два пъти, като същинската дейност за него започна в мандата на миналия Общински съвет и продължи в началото на този.


В момента разположените върху общински терени билбордове и друг тип рекламни елементи са с изтекли договори, заради което общината събира обезщетения за използваната площ. В началото на май общината обяви, че е завела дела срещу шест фирми за 1,9 млн. лв. заради неплатените суми за общинските площи, в които имат рекламни елементи.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK