Тодор Коларов: Управляващите се страхуват, че фалиралата им политика ще излезе наяве

Тодор Коларов

© Юлия Лазарова

Тодор КоларовПоследните три месеца комисията за отнемане на престъпно имущество не работи това, което е задължена по закон, а се занимава основно  да търси компромати срещу мен. Така коментира бившият председател на комисията по конфискация Тодор Коларов пред "Дневник" днешното решение, че е в конфликт на интереси.


Още когато подаде оставка, той заяви, че няма политическа воля за напредък в областта на вътрешния ред и сигурност. А това предизвика сериозен гняв от страна на премиера Бойко Борисов.


С тези свои коментари той си обяснява и атаките срещу него. Управляващите се страхуват, че тяхната фалирала политика в областта на вътрешните работи ще излезе наяве и това ще бъде потвърдено и в предстоящия европейски доклад, смята Тодор Коларов.
По думите му той очевидно е опасен за ГЕРБ, тъй като е ценен експерт, все още е търсен и за съвети от Брюксел и позициите му биха застрашили представянето на партията на изборите догодина.


Моята работа беше посочена в предишния доклад от Европейската комисия, моето име беше споменато като единственият, който си върши работата, неприятно е само че дни след този доклад излязох и казах, че правителството няма воля за реформи във вътрешния ред, отбеляза Тодор Коларов.


Нарушението на Тодор Коларов според Комисията за конфликт на интереси е, че си е купил на занижени цени служебните лаптоп и телефон, вместо да ги върне при напускането си. От сигнала се вижда, че той е подаден от човек с вътрешна информация от комисията по конфискация.


Същият този човек подаде и сигнал до прокуратурата, че съм откраднал два компактдиска, но обвинението беше безпочвено и не беше образувано производство, посочи Коларов. Негови бивши колеги искали и Сметната палата да го провери, но и там одиторите не намерили основание да се задействат. В настоящият момент за съжаление в България, която се води демократична държава, се употребяват забравени методи за репресия срещу инакомислещите, допълни той.


В момента в комисията е хаос, не знаят кое къде им е, управляващите уволняват хората, с които съм работил, а в същото време за пореден път демонстрират, че не желаят да се прави нищо съществено в областта на правосъдието и вътрешните работи, заяви бившият шеф на комисията по конфискация.


Той обясни, че лаптопът и телефонът са били доста амортизирани и дори за комисията е било по-изгодно той  да ги купи, отколкото да ги върне в този вид.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK