Ние сме пример на Балканите в борбата срещу организираната престъпност, каза Борисов

Бойко Борисов

© Анелия Николова

Бойко БорисовБългарският премиер заяви, че България е пример на Балканите за етническа толерантност, финансова дисциплина и борба срещу организираната престъпност и корупцията. Той направи изказването в обръщението си по време на първия по рода си Софийски форум за Балканите, организиран от Министерството на външните работи.


Борисов подчерта, че Балканите са минали по всички възможни пътища – на отлив на инвестиции, на масови гробове и военни кръвопролития, на икономическата криза. И допълни, че няма нищо по-добро от европейската перспектива.


"Моя изконна мечта е всички държави на Балканския полуостров да станат членове на Европейския съюз", каза българският премиер. Той подчерта, че така всички държави от региона ще имат достъп до еврофондовете, а и еврочленството има и "голяма дисциплиниращ ефект".
"В голямото европейско семейство не се допуска да се говори за териториални претенции, за етническа нетолерантност, за погазване на демократичните процеси, свободата на словото или каквото и да е било друго", каза още той и обясни, че не е лесно да се постигне компромис между балканските държави, така както и сред държавите членки. "По-малко сме, но сме всичките с характер", уточни премиерът за Балканите.


По думите му регионът вече си е извлякъл поука какво може да се случи, ако се наруши един от двата стълба – този на сигурността на гражданите и този на финансовата стабилност. "Затова сега е време на Балканите да има градеж. Недопустимо е да нямаме магистрали и жп линии, които да свързват столиците на всички балкански държави, недопустимо е да нямаме пряка самолетна връзка", каза още Борисов.


В обръщението си към гостите на форума той допълни, че всеки проблем може да бъде решен по дипломатичен и толерантен начин, като даде за пример как действа Европейския съвет. "Нека се поучим и в тази посока от развитите демокрации на Запад. В Европейския съвет всяка тема, която е конфликтна, която е трудна за решаване, която изисква консолидация на всички, се поставя на масата – ако не се реши веднага, се премества веднъж във времето, два три, четири пъти, докато всички детайли бъдат изгладени и се стигне до разумния компромис, който да удовлетворява всички", обясни премиерът.


Той засегна и въпросът за Сирия, като нарече случващото се там "безпрецедентно" и заяви, че може да го сравни само с "това, което се случваше на нашите Балкани – да се избиват помежду си сънародници, да се избиват хора с тежко оръжие". Борисов подчерта, че не трябва да има никаква толерантност към режима и това е категоричното мнение на България.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (35)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Пак се е объркал! Ние сме пример за това, как организираната престъпност си има държава!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4448 Неутрално

  КОРИФЕЙ!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Аха. Така е. Братя Галеви много хубаво ги преборихте.

 4. 4 Профил на ku4e
  ku4e
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Наистина България е пример, но не най-добрия.

 5. 5 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1054 Любопитно

  "... а и еврочленството има и "голяма дисциплиниращ ефект".

  Много голям, особено върху Гърция ...

  TAKE THE RED PILL!
 6. 6 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1175 Неутрално

  Борисов: Ние сме пример на Балканите в борбата срещу организираната престъпност - Да, ама лош. Няма да броим НУРС-четата дето ги хванаха вчера, някакви 103 броя те не са организирана престъпност.

 7. 7 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1152 Неутрално

  С новият закон за избор на съдии дет го приехте вчера , сме пример как една мафиотска структура , овадяла цялата власт , може да се разправи с другите неудобни мафиотски структури..Финансовата стабилност не я брой - мако по зле сте от това дето заварихте..А етническата толерантност никой да не си я преписва - в мир сме живели от Осовбождението насам обикновените хора.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 8. 8 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 576 Любопитно

  България има интерес всички страни от Балканите да влязат в ЕС,но не на всяка цена.

 9. 9 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Ех, отидоха си Георги Русев, Велко Кънев, Димитър Манчев, Асен Кисимов.. Бог да ги прости.
  Но аз съм спокоен за бъдещето на комедийния жанр

 10. 10 Профил на Чеша си езика
  Чеша си езика
  Рейтинг: 793 Неутрално

  А, корупцията не е ли организирана и закриляна от държавата престъпност?

  Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
 11. 11 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  Заглавието е тъпо. В това изказване на Борисов, най-важно е обръщението му към един македонски журналист, който се опитва да се заяде с него и Боко му отговаря по учудващо добър начин, заслужаващ само похвала.

  Организираната престъпност си я знаем, но не тя е вината тук. Иначе в нея наистина сме за пример - турихме си я да ни управлява.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 12. 12 Профил на monarchist
  monarchist
  Рейтинг: 532 Неутрално

  И се обади мафиота-премиер, който си има държава за да каже за пореден път как държавата му е за пример в Европа и на Балканите.

  Същата тази държава, която няма почти никаква икономика, а разните й министри разчитат само на туризма, който естествено е съставен от "бетонни градини", както ги нарече една медия, което име ме е срам дори да спомена, а най-честите посетители са онези, които са привърженици на евтините жени евтиния алкохол и шумните купони тип "парите решават всякакви проблеми".

  Хвала й на такава държава и нейният мафиот-премер(или обратното, все тая).

  "Всеки ден се радвай на слънцето и на това, че си жив" --- Стоян Венев
 13. 13 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  Прекрасно!Гениално! Умря циганката, та затова малко сами да се похвалим... Ние няма да задаваме въпроса защо например в Румъния няма организирана престъпност, срещу която да се борят.

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 14. 14 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1117 Весело

  Еми пример сме, как.
  Пример сме как си я отглеждаме и след това СЕ ПРАВИМ, че се борим с нея, макар и реално да се борим с неудобните, за ги заместим с удобни, или как се борим с тези, дето не плащат достатъчна такса.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 15. 15 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Премиера Бойко Борисов, като млад гангстер на коктейл на "застрахователите" и гангстери от СИК. Борисов отговаря за журналистите, докато Големия МАргин чете доклад за работата на дружеството.
  Доста от гангстерите от СИК загинаха, Борисов оцеля и направи добри пари.

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/1995/11/27/1045108_sic_duhna_sveshtichka_pod_zvucite_na_roial/

 16. 16 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 531 Неутрално

  А в един и същи ден, в една и съща медия има публикации, как Галеви през всичките тези години са рекетирали и прали пари/над 35 милиона/.
  И къде са те сега?
  Кой/и не си свършиха работата и защо?
  Много добър пример сме не само за Балканите,а за целият свят?
  Като няма ленти за рязане, трябва да се самопотупваме, за да ни забележат. Пардон и Панета го направи, но той си знае защо.

 17. 17 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#11:"Тони!"] В това изказване на Борисов, най-важно е обръщението му към един македонски журналист, който се опитва да се заяде с него и Боко му отговаря по учудващо добър начин, заслужаващ само похвала. [/quote]


  Никак даже не беше добър отговорът му! Кухо репчене и бабаитлък прад някакъв си писарушка... По просто беше да му отговори на въпроса. А той беше за 5 клас. „Защо празнуваме светите братя Кирил и Методий“!??

 18. 18 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Година след създаването си известната със спорна слава застрахователна компания SIC (Security Insurance Company), или просто СИК, се вижда на четвърто място сред застрахователите и мечтае за приходи от милиарди. По повод на светлата годишнина застрахователите с борчески дух вдигнаха коктейл, който беше уважен от видни личност предимно от банковите и спортните среди. "Нас, вас и другите, които сме поканили, но не дойдоха, ни свързват истинско приятелство и сърдечна дружба", прочете с известни приписания шефът на СИК Красимир Маринов-Маргин от лист, подвързан в алена папка. (Червеният цвят може да се окаже емблематичен за групировката, тъй като с него е оцветен и нейният символ.)

  В интервю за в."Стандарт" изпълнителният директор на СИК Димитър Попов заяви, че на празненството са поканени изпълнителните директори на всички застрахователни компании, включително и на "Корона инс". "Който желае, нека да присъства", демонстрира гостоприемство г-н Попов. Престой в ареста обаче възпрепятства ключовата фигура в "Корона инс" Иво Карамански да се весели с колегите. Любопитен е фактът, че в категорията поканени, но неприсъстващи, влизаха не само конкурентите застрахователи, но и премиерът Жан Виденов.

  Доста естествено за някои от споделилите компанията на СИК-аджии изглеждаше отсъствието на ВИС-2. Все пак организаторите демонстрираха доста звездно мнение за себе си и своя купон, след като предприеха непопулярни мерки по отношение на любознателните журналисти. Хората на перото, дори тези от тях, които имаха покани от СИК за коктейла, с влизането си в хотел "Интерконтинентал" биваха немедленно отбивани в уютна ниша, зад тлъсто червено въже. Оттам репортерите имаха уникалния шанс да наблюдават пъстрия поток от гости и да чуят протоколните реплики на сърдечните домакини, надигайки се на пръсти от дъното на кюшето. (Липсваше само табела "Не хвърляйте храна на журналистите!".) Върволицата, преодоляла автоматичната врата, потъваше в полифонията на мобифони и цитрони. За да опази неприкосновеността на знаменитостите, охраната, която се оказа по-многочислена от гостите, запрети на фотографите да документират мигове от пристигането на поканените.

  За контактите с медиите се нагърби инициативният Бойко Борисов, шеф на фирма "Ипон" (ангажирана и е охраната на Тодор Живков). Той услужливо уведоми, че хроникьорите ще бъдат допуснати в салона за 15 минути - от 19:30 до 19:45 часа. Малко по-късно Борисов агресивно съобщи, че вълнуващият оглед се отлага, а продължителността му ще бъде намалена с 5 минути. Охранителният бос проведе кратък инструктаж: журналистите да се движат в стегната група плътно около Борисов, за да не обезпокояват гостите. Неизживеният екскурзовод подкара ентусиастите към светските забележителности на СИК-коктейла. Въпреки надеждите на фотографите да уловят с обективите си шефа на Интергруп и едно от лицата на СИК Младен Михалев-Маджо той се оказа недостъпен. Очевидци твърдят, че Маджо не е пожелал да бъде сниман. Някои волно изтълкуваха това като жест към Красимир Маринов-Маргина, който прочете с микрофон в едната и папка в другата ръка семпло приветствие. Словата на Маргина бяха чути от застрахователи, гравитиращи около Добромир Гущеров, банкери от свързаната с Интергруп и СИК Първа източна международна банка (ПИМБ), шефове на банка "Моллов", Елитбанк, "Славяни", Обединена българска банка (ОББ), Стопанска банка, ТСБанк и БРИБанка. Намек за политическо представителство беше присъствието на Соломон Паси, либералката Светлана Шаренкова, ексминистъра Христо Тотев и Иван Славков, който се раздели с движението "Напред, България" в полза на БФС. Медиа - компанията се оформяше от Петьо Блъсков, президент на пресгрупа "168 часа", първия зам. главен редактор на в."Труд" Николай Стефанов, Валентин Панайотов, директор на в."Пари", Атанас Свиленов, и.д. главен редактор на "Демокрация", Явор Цаков, програмен директор на "Нова телевизия", и бившия шеф на две радиостанции Радослав Янкулов. Цяло ято от екипа на агенция "Балкан" кръжеше около потенциалните си клиенти за пресконференции. Празникът, за протокола, зачете и известният контактьор на Мултигруп е медиите Бойко Драганов, главен секретар на групировката. Ку-ку-пейзажа допълни Петър Корумбашев.

 19. 19 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 785 Неутрално

  За контактите с медиите се нагърби инициативният Бойко Борисов, шеф на фирма "Ипон" (ангажирана и е охраната на Тодор Живков). Той услужливо уведоми, че хроникьорите ще бъдат допуснати в салона за 15 минути - от 19:30 до 19:45 часа. Малко по-късно Борисов агресивно съобщи, че вълнуващият оглед се отлага, а продължителността му ще бъде намалена с 5 минути. Охранителният бос проведе кратък инструктаж: журналистите да се движат в стегната група плътно около Борисов, за да не обезпокояват гостите. Неизживеният екскурзовод подкара ентусиастите към светските забележителности на СИК-коктейла. Въпреки надеждите на фотографите да уловят с обективите си шефа на Интергруп и едно от лицата на СИК Младен Михалев-Маджо той се оказа недостъпен. Очевидци твърдят, че Маджо не е пожелал да бъде сниман. Някои волно изтълкуваха това като жест към Красимир Маринов-Маргина, който прочете с микрофон в едната и папка в другата ръка семпло приветствие. Словата на Маргина бяха чути

 20. 20 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 942 Весело

  А сега де - кой лъже?! Според Него ние сме пример в борбана с организираната престъпност, от друга страна - Цецко заяви, че окончателно я е ликвидирал... Оооо, да - нали се появи съвсем нова наскоро (която се оказа, че е старата, която е била недопреборена май)...
  А сега сериозно - малко цинично е да се твърди това, когато самата държава и в частност някои нейни право охранителни и правораздавателни органи, действат с прийомите на организираната престъпност. Да не говорим, че МВР (тях и прокуратурата имам предвид за прийомите ) удобно изпуска от контрол осъдени лица, удобно самоубива ключови свидетели и така нататък... За дребният, ежедневен рекет на пътните бандити с бели фуражки няма и да говорим...

  PHILIP
 21. 21 Профил на alchemist
  alchemist
  Рейтинг: 939 Весело

  Ей, тоя човек не се умори да пръска мъдрост!

  Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
 22. 22 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  До коментар [#17] от "00222":

  Ми не знам - поне този отговор, който аз четох нямаше репчене и беше доста добър.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 23. 23 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1610 Неутрално

  Щом БСП не е забранена,а лидерите и,в затвора,нищо не сме направили с организираната престъпност!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 24. 24 Профил на Alexandros
  Alexandros
  Рейтинг: 524 Неутрално

  "Борисов: Ние сме пример на Балканите в борбата срещу организираната престъпност"
  Ама лош

  Inside every cynical person, there is a disappointed idealist.
 25. 25 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 583 Неутрално

  като сме за пример защо братя галеви избягаха

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 26. 26 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 980 Любопитно

  [quote#0:"Дневник"]Борисов: Ние сме пример на Балканите в борбата срещу организираната престъпност [/quote]

  .....И това го казва самата организирана престъпност

 27. 27 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Тоя до кога ще се излага пред целия свят?

  НЯМА ПО-ПРОСТ НАРОД ОТ БЪЛГАРСКИЯ.
 28. 28 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Ние сме за пример,ама не положителен.Нито един осъден политик.А вече всяка втора мутра си има партия.

  НЯМА ПО-ПРОСТ НАРОД ОТ БЪЛГАРСКИЯ.
 29. 29 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 576 Весело

  Е ТОВА КАТО ГО ПРОЧЕТАТ ...... Златев , Ганчев захарчето , Черепа , и останалите .... Назначени Милионери Олигарси .... ще ПАДНАТ ОТ СМЯХ ...

 30. 30 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#3] от "virgin":
  [quote#3:"virgin"]Аха. Така е. Братя Галеви много хубаво ги преборихте[/quote]
  Нали ги осъдиха. Ти какво очакваш - и да ги вкарат в затвора ли?

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 31. 31 Профил на kokoroko
  kokoroko
  Рейтинг: 479 Неутрално

  И не само на Балканите,а и в целия свят!Голям майтап!

 32. 32 Профил на noway
  noway
  Рейтинг: 531 Неутрално

  шегаджия ,майтападжия, разказвач на вицове, няма такава порода никъде във света.

 33. 33 Профил на Лъвица
  Лъвица
  Рейтинг: 479 Неутрално

  ето на пак на ,,фалят''

 34. 34 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 583 Весело

  ХАХАХА.....
  РАЗБИРА СЕ ЧЕ СМЕ ОБРАЗЕЦ СЛЕД КАТО ИЗБРАХМЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ В ДЪРЖАВАТА ДА НИ УПРАВЛЯВАТ.

  saseff
 35. 35 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Аве чекаме некое бедствие, че да си затвори плювалника...

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK