Още трима българи "кокаиновите крале" са били задържани по света

Евелин Банев Брендо беше задържан на 16-ти май и сега се намира в ареста.

© Георги Кожухаров

Евелин Банев Брендо беше задържан на 16-ти май и сега се намира в ареста.Операцията, чието българско наименование е "Кокаинови крале" (Magna carta за италианците) стигна до Перу, където е бил задържан още един българин.  Тодор Тодоров от Пловдив, издирван в хода на разследването за престъпната група, организирала трафик на кокаин за Италия, съобщи агенция "Фокус", като се позова на вътрешния министър Цветан Цветанов.


В Италия, на 31 май, е бил задържан Иван Еринин, по прякор Гипса, от Банско, по същото разследване.
На 8 юни, от словенски съд, е разрешено предаването на Радослав Атанасов, по прякор Радето, на Италия. Той трябва да бъде предаден до 18 юни на италианските власти.


По операция "Кокаиновите крале", от 18 българи, до момента са задържани 13 (един в Италия, един във Финландия, един в Словения, един в Перу и останалите – в България). Към момента останалите петима души са в неизвестност. Продължава издирването им.


Операция "Кокаинови крале" започна през май, съвместно на българските и италиански служби. В хода й бе задържан Евелин Банев – Брендо, който се смята за отговорен за трафик на 40 тона кокаин годишно за Италия. В момента той е в ареста и очаква решението на съда дали да бъде пратен на съд в Италия, където има издадена европейска заповед за арест.  Срещу него се води наказателно дело, което е в съдебна фаза в СГС, за участие в транснационална организирана престъпна група за пране на пари

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK