След инцидента общинарите спориха чии са бездомните кучета - на Борисов и Фандъкова или на прехода

Бездомните куче отнеха два часа от заседанието на Столичния общински съвет

© Юлия Лазарова

Бездомните куче отнеха два часа от заседанието на Столичния общински съветМнозинството и опозицията в Столичния общински съвет спориха на два рунда по вечната тема за бездомните кучета на днешното си редовно заседание. По един час преди да започнат обсъжданията по дневния ред и по предложението на съветника от ВМРО Ангел Джамбазки в началото на всяко заседание кметът Йорданка Фандъкова да дава отчет какво е свършило общинското предприятие "Екоравновесие".

Поводът беше поредният инцидент с нахапан от бездомни кучета в София.
Във вторник сутринта снахата на 89-годишния Христо Панков подава сигнал за изчезването му, а вечерта мъжът е открит с изядени крака в градинка до зала "Фестивална". Близо три месеца минаха и от смъртта на проф. Ботьо Тачков, който беше нахапан от глутница безстопанствени кучета в "Малинова долина".


Има голяма опасност да бъдете запомнена като кмета, при който хората са изяждани от кучета, нападна директно Фандъкова председателят на групата на общинските съветници от БСП Жельо Бойчев.


Йорданка Фандъкова

© Анелия Николова

Йорданка Фандъкова


Последва предложението му незабавно да бъде сформиран кризисен щаб, който "да изготви нужните спешни мерки, които да работят, защото инцидентите се повтарят". Спрете да говорите с министър Найденов (бел.ред. - министърът на земеделието и храните и бивш шеф на "Екоравновесие" Мирослав Найденов), продължи Бойчев.
Реагира и Петър Москов (ДСБ) от "Синята коалиция": Проблемът е ясен, но вашето мнозинство не може да вземе решението. Според него темата трябва да бъде разглеждана освен като екологична, но и като заплаха за здравето и сигурността на софиянци.


Фандъкова отговори, че проблемът винаги е бил разглеждан като част от сигурността и не приема упреците на опозицията. По време на изказването си пред общинските съветници отново каза, че се подготвят промени в Закона за защита на животните, които да позволят по-лесна процедура за определянето на агресивност при бездомно животно. Това ще става, като оценката ще се прави само от ветеринар, а от комисията ще отпадне природозащитникът.


Жельо Бойчев

© Юлия Лазарова

Жельо Бойчев


Взимаме комплекс от мерки, повтори тя. В тях се включват затягането на контрола при домашните кучета, създаването на национална програма за справянето с проблема, както и дълго време. "Не може за две-три седмици да има резултат", обясни Фандъкова. През есента се очаква и нов приют за 1000 кучета за 1.6 млн. лева, припомни кметът. Преди месец беше приета и програмата за справянето с популацията на безстопанствените кучета, която предвижда до 2016 г. те да намалеят с 95%. В момента в столицата има над 9200 безпризорни кучета според преброяване от 2011 г.


Извън залата Фандъкова отговори на предложението на Бойчев за сформирането на кризисен щаб: Непрекъснато съм в кризисен щаб. Който иска да работи, нека да заповяда. На въпрос как се чувства като кмет на европейска столица, в която хората са изяждани от кучета по улицата, отвърна: Чувствам се ужасно и така мисля, че се чувства всеки един човек при такъв инцидент. Моята отговорност ме задължава да работя лично и ежедневно по този въпрос. След това даде пример, че при посещение във Флоренция колегите й обяснили, че за десет години са успели да се справят с бездомните кучета.


Малина Едрева

© Георги Кожухаров

Малина Едрева


Дискусията беше спряна. Беше отхвърлено и предложение точката на Джамбазки да премине по-напред в дневния ред и така обсъжданията да не се прекъсват. Около 12 ч. започна втори рунд, на който кметът Фандъкова не присъстваше.


Мнозинството и опозицията обаче отделиха още един час за спорове. Не мога да разбера защо желанието на опозиционните сили да помогнат в разрешаването на проблема не се приема, започна първи Жельо Бойчев. По думите му с приетата преди месец програма е със стари неефективни мерки. Няма как с нея да решим нито един проблем, добави той.


Николай Стойнев от ГЕРБ контрира: Считам за крайно недостойно да се търсят политически дивиденти от случващото се. По думите му, докато има и бездомни, и домашни кучета, има риск. Необходими са законодателни промени, защото през годините са взимани мерки без ефект, добави той.


Последният случай е емблематичен как, докато ние си гледаме програми, навън кучетата хапят хората, заяви съветникът от левицата Георги Кадиев. Според него проблемът се мести от едно бюро на друго. Затова той предложи да се отделят 10 млн. лв. и да се построят приюти за 10 хил. кучета и проблемът бързо да бъде разрешен.


След всеки инцидент най-големият проблем на София става тема номер 1, дори и да не е предвиден в дневния ред

© Цветелина Белутова, Капитал

След всеки инцидент най-големият проблем на София става тема номер 1, дори и да не е предвиден в дневния ред


Това не са кучета на Стефан Софиянски, а на Бойко Борисов и на Йорданка Фандъкова, възкликна Кадиев. По думите му животът на едно безстопанствено куче в София е 3-4 години, а ГЕРБ имат мнозинството от 2005 г.


Това са кучета на прехода, отвърна Малина Едрева. След това нападна БСП с думите, че законът за защита на животните е приет през 2008 г. по времето на тройната коалиция. Последва спор от няколко минути, в които хвърчаха само политически нападки.


След успокояването на страстите съветникът, избран от квотата на ДСБ в "Синята коалиция", а сега от "България на гражданите", Прошко Прошков каза: Няма да дам подкрепата си на предложението на Джамбазки, защото няма как да слушам преди всяко заседание това, което днес каза кметът. Това са общи приказки, нападна Фандъкова той. По думите му три години ГЕРБ имат мнозинство в парламента, което е достатъчно време законът да бъде променен. "Нямахте време за закона за защита на животните, а иначе приехте поправките в закона за горите", каза на висок тон той.


В крайна сметка предложението на Джамбазки кметът да дава отчет в началото на всяко заседание на общинския съвет беше отхвърлено.

Коментари (153)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1229 Неутрално

  Кучетата си хапят,а кервана си върви(повтарям се,но...)

 2. 2 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  Кадиев:
  Това не са кучета на Стефан Софиянски, а на Бойко Борисов и на Йорданка Фандъкова..

  Това са кучета на прехода, отвърна Малина Едрева. След това нападна БСП с думите, че законът за защита на животните е приет през 2008 г.

  Съдържателно. Съвсем съдържателно.
  Идиоти.

  Ecrasez l’infâme
 3. 3 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  Кервана си върви, кучетата си хапят.

  А паричките текат ли текат..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 4. 4 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  На кучешката мафия са. На кой не му е ясно ???

 5. 5 Профил на paliiyy
  paliiyy
  Рейтинг: 382 Неутрално
 6. 6 Профил на miron4o
  miron4o
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Ех, миличките спорят, чии деца са бездомните песове. В ДНК-то на бездомните кучета, тече кръвта на всяко управление в последните 15 години. Да не се мъчат да се откажат от бащинство/майчинство върху децата си. И не бива да става въпрос само за софийските кучета, има в цялата страна, това го споменавам с идеята, да не оправдаят някои партии, които не са имали кмет на София.

 7. 7 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#0:"заглавието"]чии са бездомните кучета[/quote]

  Възможен е още един (също толкова горчив, макар и по-непряк) отговор:

  Кучето на крайния квартал

  Родих се случайно край кофите за смет
  и цял живот си патя с моя скапан късмет.
  Не познавам баща си, той не знае за мен,
  а майка ми избяга още същия ден.

  Аз съм кучето на крайния квартал
  и тази нощ ще си полегна във меката кал.

  Нямам порода, родословно дърво,
  но имам природа и набито око.
  Не ставам за изложба, помияр ненадарен,
  дори и котките не ги е много страх от мен.

  Аз съм кучето на крайния квартал
  и не мога да си спомня откога не съм ял.

  Гладен и жаден дочаках нощта,
  отчаян и тъжен, пак съм сам на света.
  Самотен и беден във жега и мраз
  от теб господине, по-свободен съм аз.

  Аз съм кучето на крайния квартал
  и някой ден ще свърша под гумите на някой самосвал...

  Честно - точно това песнопение е първото, за което се сетих! Пък и на повечето тук в България нищо кучешко не ни е чуждо... или?

 8. 8 Профил на mediator37
  mediator37
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Износ на живи кучета за Виетнам не е нещо неморално. От там насетне грижата е чужда.

  Има ли живот след демокрацията ?
 9. 9 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  Кметицата:
  "Взимаме комплекс от мерки"
  ""Не може за две-три седмици да има резултат"
  " През есента се очаква и нов приют за 1000 кучета за 1.6 млн. лева".
  "Чувствам се ужасно и така мисля, че се чувства всеки един човек при такъв инцидент. Моята отговорност ме задължава да работя лично и ежедневно по този въпрос."
  ????????
  Идиотка.

  Ecrasez l’infâme
 10. 10 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 648 Гневно

  Почвам да се нервя...аз чакам да оправят държавата ...а те с едни кучета не могат да се справят...

  bigman
 11. 11 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  НЯМА реално мнение,отдавна се боря за някаква истина.Но сред доносници служещи на различни Партийни каси трудно се работи.Единствено мога да констатирам, че сте просто жалки в очите на Големите,а те ви гледат с Евромащаби , а не ВСЕКИ ДЕН махленски притчи и да си получим дневката от касиерката.

 12. 12 Профил на kukoto
  kukoto
  Рейтинг: 419 Неутрално

  В основата на цялата тази диващина са икономически интереси. Това е престъпно отношение към човешкия род. Кога ли ще бъде оглозган някой политик та да се сетят,ама те не ходят пеша.

 13. 13 Профил на niki2003
  niki2003
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Колко са жалки! А ние чакаме да защитават гражданските ни интереси!

 14. 14 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  Това са кучеАта на бай Кьорчо от Бусманци....

 15. 15 Профил на Реконструктор
  Реконструктор
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Така става, когато отговорността е поверена на човек без топки. Друг е въпроса, че въпросните са дефицит дори сред мъжкото население.

  И не правильно думать, что есть чьим-то богом обещанный рай
 16. 16 Профил на miron4o
  miron4o
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Някой с по-сериозни юридически познания, може ли да каже, дали съществува такова нещо като колективна невинност? Има колективна отговорност, ама колективно отърваване от отговорност, имали? Ако няма, значи е време да го въведат със закон и да си измият ръцете.

 17. 17 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Бе мои са бе - докарайте ги у нас и ще се спазарим!

 18. 18 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 648 Весело

  До коментар [#10] от "BGman1":

  Гарантирано! От ГЕРБ!

 19. 19 Профил на Трезвен
  Трезвен
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Без национална програма за кучетата, нищо сама не може да направи София. Трябва строг контрол за домашните животни и електронен паспорт с чип и база данни на животните в цялата страна, който ако някой ходи при ветеринар да ползва. Така ако се появи куче на улицата веднага става ясно кой го е пуснал и той си понася последствията- 500 лева суха пара. Това е практиката във всяка една нормална страна.

  Защото, със сегашаната система с приютите, кастрациите и прочие какъв е смисъла да подсушаваш мокрия си таван, ако на съседа банята продължава да шурти вода на поразия?

 20. 20 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Тези управляващи изобщо не са в час! Каквото и да стане все БСП и предишните са виновни! Абе бива ли толкова глупост, и то по върховете на държавата! Това е най-антисоциалното и човекомразещо правителство, откакто се помня! Това са хора, здраво цоцащи от спестеното от предишните "крадци", бездействащи вече три години без никакви наченки на някаква политика, някакви мерки за справяне с кризата и проблемите в тази държава! Това е най-некомпетентното и самовлюбено правителство, което разиграва цяла една нация!

 21. 21 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  "Считам за крайно недостойно да се търсят политически дивиденти от случващото се. "Докато има и бездомни, и домашни кучета, има риск. Необходимо е да има законодателни промени, защото през годините са взимани мерки без ефект..."

  Идиот...

  ПП
  За модераторът.
  Терминът "идиоти", "идиот" и пак така е употребен в древногръцкия смисъл на думата, който означава "частно лице". Частник.
  Горните екземпляри, бидейки представители на избирателно тяло, се държат като картофопроизводители защитаващи синур.
  Та въобще не ги обиждам, а само констатирам случващото се.

  Ecrasez l’infâme
 22. 22 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 488 Разстроено

  С бездомните кучета трябва да се справи кмета и ако не може,значи се учудвам как е стигнала до директор на училище?

 23. 23 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#9] от "Graf":

  Имаше едно време един разказ за кучетата в София след изчезването на човечеството. Там майките кучки разказваха митове и легенди за добрия бог Софиянски при който се живеело царски и ненаказуемо. Как кучетата били по обожествявани и с привилегии повече от колкото котките в Египет. Не помня кой бе авторът, обаче мога да допълня само: Към пантеона на кучешките богове могат да бъдат добавени двама кмета от Герб!

 24. 24 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Може и да въведем думата Хунта което означава Съюз, а в частност ще я прилагаме както ние си я тълкуваме.

 25. 25 Профил на alter_ego
  alter_ego
  Рейтинг: 594 Разстроено

  Безсилието на една община!
  Да се даде зелена свтлина на ловните дружини!

 26. 26 Профил на kkk_20
  kkk_20
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  Браво на фотографа. Снимката говори толкова много....

 27. 27 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  Абе вместо да спорите колко дявола могат да се съберат на върха на една игла, вземете че решете проблема!

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 28. 28 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2717 Гневно

  Докато умните се наумуват, лудите лудеят, а кучетата очакват следващата жертва. Не ме разбирайте грешно, обичам животните, но хората са ми по-мили!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 29. 29 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Общинарите или ГЕРБ? Щото ако кучетата са на прехода, Йорданка да подава оставка, и прехода да се погрижи за кучетата. Въпреки, че аз за тоя преход не съм чувал и не знам някой да е гласувал за него. Знам само, че боце щеше да строи завод.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 30. 30 Профил на royaldnk
  royaldnk
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Има нещо гнило в СОС-а Към Б.Б. раята му там се държат като глутница кучета към алфа мъжкия пес, към хората около метрото в Младост и Дружба се държат като с кучета - оставили са ги да се промъкват през кал и тесни кози пътеки към метростанциите в нищото, а с кучетата се държат като с деца, даже спорят кой бил баща им Кучевизацията на СОС-а е в ход

 31. 31 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1174 Весело

  На еволюцията на видовете са.Сега и майката природа е виновна на Едрева , Фандъкова , Боко...Нема се учудя , ако Борисов заяви , че е трябвао повече да се внимава преди стотина милиона години..

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 32. 32 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 648 Весело

  До коментар [#10] от "BGman1":

  И да ти кажа , има още дълго да се нервиш. Я виж какво казва любимата даскалица - политик № 1
  "Взимаме комплекс от мерки, повтори тя. В тях се включват.../бля , ля, бля,/ .....както и дълго време.

 33. 33 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Гневно

  Това са кучета на прехода, отвърна Малина Едрева. След това нападна БСП с думите, че законът за защита на животните е приет през 2008 г. по времето на тройната коалиция.
  ======================

  "Не може за две-три седмици да има резултат", обясни Фандъкова.

  ======================

  Николай Стойнев от ГЕРБ контрира: Считам за крайно недостойно да се търсят политически дивиденти от случващото се. По думите му, докато има и бездомни, и домашни кучета, има риск. Необходимо е да има законодателни промени, защото през годините са взимани мерки без ефект.

  ======================
  Тия са слънчасали нещо и не помнят от кога са на власт и кой трябва да измени закона ако е некачествен.
  На такива нефелни политици електората на Доган ефенди им гьонсурти.
  Колко човека трябва да загинат та някой да си подаде оставката ?

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 34. 34 Профил на Tai Lung
  Tai Lung
  Рейтинг: 808 Гневно

  Абе кучетата ни ядат, ама пък Фандъкова и целия СОС са ужасени и много се стараят. И така с години. Нищо ново след Илф и Петроф - спасяването на давещите се е дело на самите давещи се, а директорът на приюта постоянно крадял булгур и толкова много се срамувал че краде, че ходел постоянно изчервен.

 35. 35 Профил на plumpschi
  plumpschi
  Рейтинг: 1140 Весело
 36. 36 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Няма за какво да се спори.
  1. Кучетата са на Софиянски, по негово време броят им достигна невероятни размери, след това иди се оправяй
  2. Бездомните кучета трябва да бъдат забранени в цялата страна, ако видите такова, викате органите и оттам в приют за кучета, периодично приютът умъртвява безболезнено и с доказателствен материал за безболезненото умъртвяване част от кучетата

  twitter.com/voxybg
 37. 37 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1092 Разстроено

  Тез наши политици ми напомнят а приказката "Имал ли Гюро глава" на Елин Пелин! "Е па требе да е имал, щом си купи капа преди Великден" -така завършва тази приказка! И да, трябва и политиците ни да имат вина, щом това се повтаря толкова време вече!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 38. 38 Профил на petar_333
  petar_333
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Нещастници!Тяхното ежедневие преминава в постоянни препирни,без никакъв резултат на финала!

 39. 39 Профил на tramp
  tramp
  Рейтинг: 701 Гневно

  Хах, спорили, чиито са Софийските кучета негов е и язовира в Бисер
  Случайно някой да го познава?

 40. 40 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  До коментар [#36] от "voxy":

  Даже не са и на Софиянски. Мисля, че още хан Аспарух ги е докарал, няма друго обяснение.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 41. 41 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  До коментар [#27] от "rapidfire":

  колко проблема от които се печели са решени в България последните 23 години? Моля припомнете ми! Не е по темата, но се сещам за относително изгоден газов договор, прекратен предсрочно, защото Газпром не печели достатъчно от него.

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 42. 42 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Защо не пуснем и малко бездомни прасета из София? "Бездомно" значи, че е останало без дом, нали? Не е диво животно, домашно е. Значи спокойно може по Графа да има кокошки, свине, крави..........

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 43. 43 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  "След инцидента общинарите спориха чии са бездомните кучета - на Борисов и Фандъкова или на прехода"

  НА ШУТКА ВИ ЛЕЛИНА СА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  чао на туземното БГ население от Дойчланд!!!! )

 44. 44 Профил на stonedridah1
  stonedridah1
  Рейтинг: 502 Неутрално

  аз пък предлагам да ме изберете за кмет за 5 дни

  всички до едно ще съм ги събрал и избил за краткото време на мандата

  и за да не ме обвинят, ще ги прекарам през една кланица за свине да ги праскат с ток.

  и нека някой природозащитник-вега-суровоядец почне да пречи на екипите - ще го спукам от сълзотворен газ в очите и глобата ще е отчайваща

  Ти за мен си Мики Маус!
 45. 45 Профил на jo
  jo
  Рейтинг: 439 Весело

  ...
  "Затова той предложи да се отделят 10 млн. лв. и да се построят приюти за 10 хил. души и проблемът бързо да бъде разрешен."...
  Приюти за 10 хил.души? Там ще прибират хората, за да не ги хапят кучетата ли? А останалите, какво ще правим? Или както има една поговорка "нас кучетата ни яли"

 46. 46 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1174 Весело

  Г-жо Фандъкова , по въпроса на кого са може и да има спорове , но по въпроса чия отговорност са , отговорът е еднозначен.Не са ви избрали за кмет , за да обяснявате как 8 години са кратко време за да се справите с проблема.То само да им бяхте задържали броя и да не им давахте да се размножават , досега да са изчезнали .Такова чудо няма в цялата държава , а има и други големи градове.Или и кучетата ги подгони безработица и тръгнаха към София.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 47. 47 Профил на tramp
  tramp
  Рейтинг: 701 Весело

  [quote#25:"alter_ego"]Безсилието на една община!
  Да се даде зелена свтлина на ловните дружини![/quote]

  Лов за общинари? Кога се открива сезона?

 48. 48 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 970 Неутрално

  "След инцидента общинарите спориха чии са бездомните кучета"
  Разпределете си ги на паритетен принцип!
  И всеки да си се грижи за глутницата!

 49. 49 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3107 Весело

  До коментар [#2] от "Graf":Къв преход, господин графе!
  Наследили сме си тези кучета от петвековното турско робство, когато се смятало, че е по-голям грях да убиеш куче отколкото гяурин, а раздаването на самун хляб на бездомните кучета било достатъчно изкупление за смъртта на неверник!
  Справка: фейлетоните на Хр.Ботев

 50. 50 Профил на 5ar
  5ar
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Тези кучета имат акъл. Ако бяха ухапали някой депутатин досега да са им видяли сметката. А като хапят нас само с "условна"като на калинки им се разминава.

 51. 51 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 613 Неутрално

  Във всяка нармална държава, всеки нормален и свестен кмет, дори да няма никаква вина за тези инциденти, би си подал оставката. Това би изискало едно поведение на човек с достойнство и чест.

  Всеки ден с изумление устяновявам, че явно не живеем в европейска столица, ав някакво долнопробно гето. За сравение, ето ви тук снимк от столицата на Иракски Кюрдистан

  http://www.google.com/imgres?um=1&hl=en&rls=com.microsoft:bg:IE-SearchBox&rlz=1I7ADBS_bgBG327&biw=1280&bih=840&tbm=isch&tbnid=rINpPf3L7Z_U6M:&imgrefurl=http://blog.travelpod.com/travel-photo/tsimko/1/1275857743/erbil-12.jpg/tpod.html&docid=5w1vraSDHTQwFM&imgurl=http://images.travelpod.com/users/tsimko/1.1275857743.erbil-12.jpg&w=550&h=413&ei=HOXZT_z1KorZ4QTC4fWXAw&zoom=1&iact=hc&vpx=975&vpy=493&dur=16&hovh=194&hovw=259&tx=164&ty=120&sig=100851048871893378444&page=1&tbnh=146&tbnw=228&start=0&ndsp=20&ved=1t:429,r:13,s:0,i:128

 52. 52 Профил на lesgoat
  lesgoat
  Рейтинг: 381 Неутрално

  "...се подготвят промени в Закона за защита на животните, които да позволят по-лесна процедура за определянето на агресивност при бездомно животно."

  Имам много евтино и ефикасно решение - качвате се на един велосипед и почвате да обикаляте кварталите. Агресивните псета веднага ще хукнат да ви преследват и хапят, някои дори може да ви свалят от колелото. Какво толкова е трудно да се прецени дали псето е агресивно??? Ако напада велосипедисти, значи няма място на свобода!

 53. 53 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 819 Любопитно

  Какво ли трябва да се случи, за да си размърдат задниците в общината? Докато глутници кучета не нахлуят в сградата на общината сигурно няма пръста си да мръднат.

 54. 54 Профил на lesgoat
  lesgoat
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#51] от "irons":

  Търсиш достойнство и чест у общинарите? Те ако ги имаха, нямаше да работят в СОС.

 55. 55 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1028 Весело

  Боце: "За всичко са виновни Костов, Триглавата ламя и последните 20 години. Тато, ГЕРБ и боят изграждат - другите разгаждат"!

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 56. 56 Профил на lesgoat
  lesgoat
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#53] от "teridan":

  Знам че звуча зловещо, но понякога ми се иска някое депутатско отроче да го ухапе улично псе - колкото да го сплаши, без опасност за живота. Сигурно тогава много бързо ще се приемат промени в закони, допълнения и др. процедури.

 57. 57 Профил на Стефан Станчев
  Стефан Станчев
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Аз предлагам да поканим учтиво Данчето с целия общински съвет в една клетка с няколко дузини гладни бездомни кучета.

 58. 58 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Герб управляват столицата от 8 години... Не само, че нито 1 от най - големите проблеми не е решен, ами те се и задълбочават. Да спрат да се оправдават, а да поемат отговорност за случващото се !!

 59. 59 Профил на lesgoat
  lesgoat
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#42] от "Хипчо":

  "Кучета и котки - може! А прасета - не може!" - сетих се за този велик български филм като прочетох коментара ти. Иначе + от мен. Псетата са улични, а не бездомни. И някъде другаде прочетох нещо, което ми хареса - ако кучето е зад табелата на София, тоест извън града, се води скитащо и може да бъде отстреляно съвсем законно от ловна дружинка защото заплашва популацията на дивеча. Личи си, че този закон все още не са го пипали герберите, иначе щеше да има промяна, че дивечът е маловажен, а псетата са най-важни.

 60. 60 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  [quote#56:"lesgoat"]Знам че звуча зловещо, но понякога ми се иска някое депутатско отроче да го ухапе улично псе - колкото да го сплаши, без опасност за живота. Сигурно тогава много бързо ще се приемат промени в закони, допълнения и др. процедури. [/quote]
  Колкото и зловещо да звучи-прав/а си!

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 61. 61 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Може би ще има решение в стил ГЕРБ - да затворят старците в клетки, за да ги опазят от улични кучета.

 62. 62 Профил на monarchist
  monarchist
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Поемане на отговорност и ГЕРБ са две несъвместими неща.

  Нищо чудно ако питате Данчето кой е виновен тя да каже да питате Борисов, който пък ще каже, че е виновен Софиански.

  "Всеки ден се радвай на слънцето и на това, че си жив" --- Стоян Венев
 63. 63 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Няма кучета - няма и пари за приюти, ваксиниране, евтаназиране, семинари, НПО-та и пр., няма бандити - няма и космически бюджет за МВР, няма хляб за СОТ-ове, охрани и т.н., няма дупки по пътищата - няма поръчки към "наши фирми" да кърпят всяка година, няма ВиК аварии - няма пари за "ремонти" всяка година. Т.е. решението на проблемите е в ръцете на хората, които имат най-малко полза от разрешаването им в полза на обществото.

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 64. 64 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#46:"hristov19"]Г-жо Фандъкова [/quote]
  абе какво я госпожстваш ,бее,алоуууу?! "егати шутката проста и безсрамна" й кажи!! и съм ви казал че е проста още веднага като я видях..още като си я тропосахте!!! но успешно надгражда на тая ПРОСТОТА и БЕЗСРАМИЕ,още и още,трупа ли,трупа...

 65. 65 Профил на fireball
  fireball
  Рейтинг: 968 Неутрално

  А правилият въпрос е: чии са милионите, открадн... пардон - усвоени за кучкарници, кастрации, обезпаразитявания и прочие залъгалки?

 66. 66 Профил на stan_da_man
  stan_da_man
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Хайеде де, няма ли някой да организира протест срещу тая измет! Бих го направил, ама не съм по организациите, много се паля. Позагубиха се помияролюбците в тоя форум, защо ли?

 67. 67 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1341 Весело

  Благодаря на фотограф: Юлия Лазарова! Чудесна снимка!
  "Бездомните куче отнеха два часа от заседанието на Столичния общински съвет"

  През това време кучетата бяха надлежно "паркирани" на съответните места определени от Столична община и обозначени по съответния начин като "Служебен абонамент"

  Не се знае кучетата взеха ли участие в дискусията....

  Под линия
  --------------
  Малоумието вече взема заплашителни размери сред администрация, чиновници, народни избраници....

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 68. 68 Профил на kollin
  kollin
  Рейтинг: 488 Весело

  Всеки момент общинският съвет ще се справи с кучешкият проблем!
  Какво? Не вярвате ли?

  How to tell Heretics from Catholics?Papal legate Arnaud Amalric:Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.(Kill them all, the Lord will recognise His own.)
 69. 69 Профил на nevver
  nevver
  Рейтинг: 221 Разстроено

  Притеснявам се за собствената си сигурност, някакви идеи за самоотбрана? В смисъл какво е най-добре да се прави при глутница кучета?

 70. 70 Профил на dragalevski
  dragalevski
  Рейтинг: 447 Гневно

  Поредният пример за тотална некомпетентност и некадърност! Нищоправенето се маскира зад дълго и безсмислено говорене, наричано от тези празноглавци "дебати"! Срам ме е, че такива хора управляват града ни, който все повече заприличва на африканско гето!

 71. 71 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Колко такива случаи са били покрити?!

  Не мога да повярвам, че кучетата изведнъж взеха да нападат хора през седмица.

  Явно досега всичко се е потулвало и ако поредна жертва не беше станал известния професор Тачков това явление можеше и досега да не е получило публичност.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 72. 72 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Майка ви мръсна и боклуците!!! Докато тия песови ни ядът вие спорите кой да лапа парите на Екоравновесие! Ей няма да е далече времето да изпътате народната любов!

 73. 73 Профил на fireball
  fireball
  Рейтинг: 968 Неутрално

  А покрай полезното има и приятно: поддържаш кучешката популация като скромен, но сигурен източник за пълнене на партийната каса и като екстра(2 в 1) получаваш напълно безплатно отскок в рейтинга.

  Не вЕрвате?
  Вижте последните данни на Националния Център за Изопачаване на Общественото Мнение - по одобрение "Данчето" вече изпреварва и Негово Мутренско Величество!
  И със всеки изяден посред бял ден по софийските улици мат'рял, одобрението все повече расте и расте и расте...

 74. 74 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#62:"monarchist"]Нищо чудно ако питате Данчето кой е виновен тя да каже да питате Борисов, който пък ще каже, че е виновен Софиански.[/quote]

  А Софиянски ще прехвърли топката на Костов, Костов на Виденов, Виденов ще прехвърли на Инджова, тя на Беров, той на Ф. Димитров, той на Д. Попов, той пък на Луканов, Луканов на Г. Атанасов, той на Гриша Филипов, Филипов ще прехвърли на Станко Тодоров, той пък на Тодор Живков, той от своя страна на Антон Югов, Югов пък на Вълко Червенков, той пък на Васил Коларов, той пък на Георги Димитров и т.н. и т.н стигаме до Т. Бурмов 1879 г., той пък ще се оправдае с 500 г. турско робство и така неизбежно ще стигнем до извода, че хан Аспарух е най-виновен. Или може би Кубрат?

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 75. 75 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  [quote#68:"kollin"]Всеки момент общинският съвет ще се справи с кучешкият проблем!
  Какво? Не вярвате ли? [/quote]
  За другите-не знам. Лично аз не вЕрвам
  П.С. Надявам се нащо друго: Предлаганите промени в закона (без кучераст в комисия за определяне на агресивност, и ограничение до 1 куче ОТГЛЕЖДАНО В КЪЩИ, А НЕ ПО СТО "ОТГЛЕЖДАНИ" НА УЛИЦАТА) да се приемат по бързо. И да се спре с това "връщане на третирано от Екоравновесие куче на улицата". Кучерастите да си бръкнат в джоба да издържат кучетата по техните приюти. Които да се проверяват СТРИКТНО. А в общинския приют всяко непоискано до месец куче да се умъртвява, хуманно.

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 76. 76 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1085 Весело

  [quote#69:"causeitstrue"] какво е най-добре да се прави при глутница кучета? [/quote]
  Показваш им стенограмата с дебатите в СОС

 77. 77 Профил на valic
  valic
  Рейтинг: 221 Неутрално

  НЕ е проблем това на една или друга партия. Проблема е на обществото, което потдържа диви животни по улиците на един "европейски" град. Живял съм много години в София и това е било за мен най неприятната част. Столицата би изглеждала по друг начин без тези си част.
  ..а обидите по политиците биха съпътствали всеки избирател в БГ до момента в който не осъзнае, че обиждат себе си. Това е бил неговия избор.
  ГЕРБ са малката причина да ги има куяетата в София.
  Дано се справят с тях, за да изчистят и това наследство.

 78. 78 Профил на veragena
  veragena
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#12] от "kukoto":

  Не просто, че не ходят пеша, ами сега ще си купуват още блиндирани джипове!

 79. 79 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Нека са отговорност на кучелюбците и техните организации за защита на помиярите.Нали много ги обичат?Е като накапят някой тях да ги съдят и те да плащат.

  НЯМА ПО-ПРОСТ НАРОД ОТ БЪЛГАРСКИЯ.
 80. 80 Профил на fireball
  fireball
  Рейтинг: 968 Неутрално

  Ако оставим настрана веселите шеги и закачки по повод поредното кучешко пиршество с човешко месо, то самият въпрос - чии били кучетата(отговорността за тях), самото поставяне на въпроса по този начин е гавра със здравия разум.

  Защото:
  ГЕРБ управлява София вече почти 7 години.
  ГЕРБ управлява, не извънземните.
  ГЕРБ управлява.

  Три пъти достатъчно ли е, за да го разберат даже и почитателите на Мутрата?

 81. 81 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#66:"stan_da_man"]Позагубиха се помияролюбците в тоя форум, защо ли?[/quote]
  Най-вероятно подготвят протестна нота до Страсбург,защото държавата не им позволява да слючват официален брак с домашните и уличните си възлюбени.

  НЯМА ПО-ПРОСТ НАРОД ОТ БЪЛГАРСКИЯ.
 82. 82 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  До коментар [#77] от "valic":

  Точно така. Партията не е виновна. Лошия матрял е. Как ли па не..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 83. 83 Профил на mak
  mak
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Кучетата са на предишните правителство. Настоящите за нищо не са виновни, това най после трябва да го разберат всички, иначе г-н ББ ще се обиди и откаже от премиерството и държавата ни няма да съществува. Може би и Европа , защото ще остане без най добрия пример за финансова, и каква ли не още дисциплини.Не е важно дали сме ядени от кучета,бедни,стари,мизерстащи и т.н. Важното е че сме мирни и послушни,отчаяни и доволни,с щастливи кокошки и нещастен народ. Вие какво иската, кучетата да са нещастни и гладни ли.

 84. 84 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Тези глупаци от Общината ще накарат "луди" хора, да изловят всички псета по софийските улици и някой вечер да влязат в сградата им с взлом, да ги пуснат там да хапят наред чиновнически задници на сутринта. Милиони се окрадоха за под каква ли не форма и резултат никакъв.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86 Профил на cordoba
  cordoba
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Нищо ново под слънцето в мутренския скотски Бантустан.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88 Профил на _dd
  _dd
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#60:"Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!)"]Колкото и зловещо да звучи-прав/а си! [/quote]

  Не, не сте прави. Тия са толкова самовлюбени, че дори за децата им не им пука. Би имало резултат само лично нахапване на повече от един и то до степен да се откажат от паричните потоци, свързани със случая - мисия невъзможна!
  Но пък имаше един подобен случай с мин полза, но все пак полза - след нахапаната К. Нинова приеха глоба за собствениците на кучета, нахапали някого -> 2000 лв.

  "Общество, което допуска бедност и нещастия, и човечество, което допуска война, са общество и човечество от низш род." Виктор Юго
 89. 89 Профил на valic
  valic
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#80] от "fireball":

  Не е възможно този обществен проблем да се лепне не един виновник. Има много организаций които не са създадени по времето на това управление. Ако е тоталитарен и едноличен режим, отговорността може да се препише само на управлшващите но в случая не е така.

 90. 90 Профил на fireball
  fireball
  Рейтинг: 968 Неутрално

  [quote#89:"valic"]Има много организаций които не са създадени по времето на това управление[/quote]

  Хайде, ще го напиша и четвърти път:
  ГЕРБ управлява София от почти 7 години.
  Времето за оправдания с "предишните" изтече отдавна, отдавна, отдавна...

  Ако някой не е забелязал, същото става и с управлението на държавата - всички до пришествието на ББ вкупом грешни, сал той - целият в бяло и едни бели крилца пърхат зад тлъстото Му туловище.

 91. 91 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#90:"fireball"]ЕРБ управлява София от почти 7 години. [/quote]


  Подкрепям те! Преди изборите твърдях, че бъдещото управление на страната от ГЕРБ, може да се види в настоящото такова на Столицата. Общо взето -ТРАГЕДИЯ!

 92. 92 Профил на valic
  valic
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#90] от "fireball":

  Аз също ще бъда по-конкретен:
  Организацийте които потдържат съществуването на бездомните кучета не е създаден по времето на ГЕРБ и техните пари се наливат все още в други партийни каси.
  В предното управление, присъствието на кучета е било също толкова голямо. Аз лично го казвам като нападнат от кучета при предното управление.

 93. 93 Профил на Софианец
  Софианец
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Я да ги хвърлим на кучетата

 94. 94 Профил на valic
  valic
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#82] от "Тони!":

  Тони,
  всеки може да нарича себе си както си иска.

 95. 95 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Проблема е на няколко нива.
  Първо приетия закон за защита на животните е неадекватен - изискванията в него са прекалено високи което прави изграждането на приюти непосилно скъпо за общините.

  Другия проблем, които е и по-големия, е начина по които се изпълнява закона. Общината не работи системно. Домашните любимци не се кастрират, нямат чипове, не се водят в никакъв регистър. Абсолютно неадекватно е да има само 4 "ловци" за около 10 000 бездомни кучета.

  Също така явно агресивните кучета не се убиват. Какво стана с кучетата наръфали професора? Май нищо. Факт е обаче че има прекалено много агресивни бездомни кучета.

  На първо време закона трябва да се промени. Ако едно куче не е осиновено / потърсено до 2 седмици - евтаназия. Всички агресивни кучета - евтаназия.

  А защитниците на животните нищо не им пречи да направят един приют и да се грижат так за колкото животни могат. Или да направят една осиновителна кампания.

 96. 96 Профил на kuku032
  kuku032
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Срам ме е, че съм българка и мои сънародници са гласували за тези... Всеки да си довърши изречението както желае.

 97. 97 Профил на fireball
  fireball
  Рейтинг: 968 Неутрално

  [quote#91:"The_Fly"]Преди изборите твърдях, че бъдещото управление на страната от ГЕРБ, може да се види в настоящото такова на Столицата[/quote]

  Че това всеки що-годе разумен човек го виждаше.
  Пък ако се върнем още по-назад, можеше да се каже, че
  бъдещото управление на страната от Мутрата, може да се види в бившото такова на МВР. Ама кой да мисли и преценява. Матрялът рупа ли рупа и се кефи на "генерала"...

 98. 98 Профил на valic
  valic
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#96] от "kuku032":

  Ако толкова лесно те хваща срам от произхода ти е по-добре да не продължаваш да правиш срамни неща

 99. 99 Профил на Donix
  Donix
  Рейтинг: 541 Гневно

  Чии били кучетата ли?!!!! Те са на тези, които имаха цял мандат, за да решат проблема. Вместо това не си мръднаха пръста, а само касираха по 800 000лв. годишно за "обработка" и глобиха12 души за година с по 10лв. за нечипирано куче. Малоумници и престъпници са това - до един! Начело с една дама, която очевидно има значителен умствен недостиг....

  Боян Р.
 100. 100 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 488 Неутрално

  А на кой е вината е безмислено да се спори. Тя е колективна. Проблема е от 15 - 20 години, така че всички носят отговорност.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK